Jump to content

Λάθη-διορθώσεις-παραλείψεις [Πές το κι έγινε.]


Recommended Posts

Πολλές φορές βρίσκει κανείς λινκ που είναι πλέον ανενεργά, διπλοποσταρίσματα, πολλαπλές παρουσιάσεις κ.ο.κ. και ψάχνεται να βρει κάποιον της Δ.Ο. για να τον ενημερώσει :) Αρκετές φορές όμως ψιλομπερδεύεται και για το ποιός είναι αρμόδιος σε ποιά ενότητα και γίνεται λίγο κουλουβάχατα η κατάσταση :)

 

Οπότε. Ανοίγει αυτό εδώ το sticky, προκειμένου να σημειώνει κανείς τις διάφορες ελλείψεις/λάθη/whatever και να διορθώνονται. Παράκληση μόνο. Επειδή κάτι του στυλ "αυτό υπάρχει και εδώ" ή "το λινκ εδώ δεν δουλεύει" δεν εξηγεί από μόνο του και ποιός είναι αρμόδιος για να το φτιάξει, για να μην το πατάμε όλοι λοιπόν, άμα τυχόν μπορείτε να το γράφετε στο στυλ "το λινκ στο Λούκυ Λουκ δεν δουλεύει". Ούτε έκθεση, ούτε και ένα σκέτο "αυτό" :)

 

Τέλος, ότι επιλύεται θα διαγράφεται για να παραμένει το τόπικ εύχρηστο.

 

:thanks:

 • Like 16
Link to post
Share on other sites
 • 10 years later...

1. Στο "Σούπερ Ντόναλντ: Ο Τρομερός Εκδικητής" δεν έχουν αναρτηθεί στο πινακάκι τα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των εκδόσεων που ανέφερα εδώ. Μήπως όμως εκείνο του @albert να πρέπει να γίνει ξεχωριστή παρουσίαση, μιας και μιλάμε για πολύ διαφορετική έκδοση;

2. Τακτοποίηση εκδόσεων Αστερίξ από τη Μαμούθ.

3. Το ίδιο ισχύει και για το "PC Master Guide".

4. Πρέπει να "σπάσει" σε ξεχωριστή παρουσίαση η 3η περίοδος του περιοδικού "Πολιορκία: Γραφή & Ανάγνωση".

5. Στο "Disney's Fun Club" δεν έχει ανέβει το εξώφυλλο του φύλλου #59 που έχει σαρώσει ο Ανδρέας εδώ. :)  Εάν ενωθούν οι 2 τελευταίες σαρώσεις, μας κάνουν το εξώφυλλο!

 

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 4 months later...
On 11/15/2019 at 8:20 AM, Mandrake said:

9. Εφόσον δεν υπάρχει αρίθμηση, δεν πρέπει κανονικά να "σπάσει" η σειρά "Μεγάλες Ιστορίες για Μεγάλα Παιδιά", όπως επίσης είναι "σπασμένη" η σειρά "Μικρές Ιστορίες για Μικρά Παιδιά" με τα "Ο Ντάμπο: Το Ιπτάμενο Ελεφαντάκι", "Ο Πήτερ Παν και τα Κατορθώματά του", "Ο Πινόκιο και η ... Συνείδησή του" & "Η Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι";

 

Εδώ βλέπω ότι όχι μόνο δεν πρέπει να σπάσει η μία σειρά που λες αλλά και η άλλη που είναι σπασμένη να γίνει μία αφού έχει αρίθμηση όπως αναφέρεται από τα μέλη (με φωτογραφίες). Οι παρουσιάσεις θα ενσωματωθούν σε μία, με ένα πινακάκι.

 

:valt:

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

1. Η σειρά ένθετων αυτή πρέπει να αλλάξει τίτλο σε "Αστυνομικό Μυθιστόρημα" μιας και αυτό τουλάχιστον αναγράφονταν στα πρώτα εξώφυλλα...

2. Στο "Αστυνομικό Μυθιστόρημα" ισχύει ότι και στο 1 για τον εκδοτικό οίκο που λείπει...

3. Η σειρά "Βιβλιοθήκη Αστυνομικής Φιλολογίας" πρέπει να "σπάσει" σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές εκδόσεις. Εκείνη των "Pocket Books" και εκείνη των "Λυχνάρι". Χρονολογία του πότε ξεκίνησαν δεν έχουμε;

4. Ενδεχομένως να σας κάνουν κάποια εξώφυλλα από εδώ. Δε μπήκα στη διαδικασία να διασταυρώσω εάν λείπουν. Τσάμπα κόπος σε περίπτωση που δε σας κάνουν.

5. Τα αρθράκια εδώ γιατί δεν περνιόνται στα "Άρθρα εκτός GC", όπως μπαίνουν τόσα άλλα όλα αυτά τα χρόνια που αφορούν θανάτους καλλιτεχνών; Επειδή είναι μικρά; Κι έπειτα; :thinking:  Το ίδιο ερώτημα ισχύει για το άρθρο εδώ.

 

Ωραία και αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά. Εάν έχουμε μικτή περίπτωση, τι γίνεται; Για παράδειγμα στην περίπτωση των 8 τόμων "Disney Παιχνίδια", σύμφωνα με τους dionik, tik, apetoussis82, archon & albert εκτός από τεύχος "Disney Παιχνίδια", οι περισσότεροι περιέχουν μέσα και τεύχη "Μικρό Τεστ", ενώ σε έναν εντοπίστηκε και το κόμικ "Μπάμπι", σε άλλο το "Ιστορίες από τη Φύση: Οι Αρκούδες", σε 3ο το "Η Μικρή Γοργόνα" και απ' ότι φαίνεται, οι τόμοι δεν έχουν πάντοτε συγκεκριμένα τεύχη μέσα! :lol2:  Αυτοί, λοιπόν, δεν πρέπει να πάνε σε δική τους παρουσίαση;

 

Το ίδιοι ισχύει για τους τόμους "Σπάιντερ Μαν" των εκδόσεων "Καμπανάς" με τα αποσπώμενα εξώφυλλα που είχα (νομίζω) πρωτοαναφέρει, οι οποίοι περιείχαν 3 τεύχη και το 1 απ' τα τρία ήταν κάποιες φορές ένα "Captain America" απ' τη σειρά των 90s! Εάν θυμάμαι καλά, μάλιστα, τουλάχιστον ένα εξώφυλλο της σειράς που αναφέρω έχει σαρωθεί από μέλλος αλλά δεν υπάρχει σε κανένα πινακάκι... Επειδή έχουν περάσει χρονάκια, θα ρίξω μια ματιά στο συγκεκριμένο και επανέρχομαι.

 

 

Υ.Σ. Η σειρά "Ο Μικρός Εξερευνητής" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις.

 

Υ.Σ.2 Την αναφορά μου στα ανάτυπα την είχες διαγραμμισμένη και ανέφερες μαζί με τα υπόλοιπα ότι "τακτοποιήθηκε" (το ένα που δεν τακτοποιήθηκε το είχες εκτός διαγράμμισης!), γι' αυτό το επανέφερα μήπως "ξέφυγε", αφού εν συνεχεία θα το διέγραφες.

 

Υ.Σ.3 Στην ομαδοποίηση του Ταρζάν πρέπει να προστεθεί και η σειρά "Το Περιοδικό Μας".

 

Υ.Σ.4 Πέρα από τις άλλες προτάσεις που είχα κάνει για ομαδοποίηση, πιστεύω πως πολλοί από δω θα θέλαμε να δούμε μία για τον Καραγκιόζη!! Η βιβλιογραφία που δεν έχει παρουσιαστεί στην κοινότητα είναι μεγάλη και καλό θα ήταν να ξέρουμε συνολικά τι υπάρχει για να ανακαλύψουμε σιγά σιγά και τι εκκρεμεί.

 

Μας έκαψε αυτός ο Μαρκουίζος... Μήπως υπάρχει βρε παιδιά και μπορούμε να επαναφέρουμε τη συνέντευξη που υπήρχε εδώ (να περαστεί στις "Συνεντεύξεις Δημιουργών", βασικά!); Η σελίδα πλέον δεν οδηγεί πουθενά...

 

Δεν έχουν ανέβει εξωπισθόφυλλα του 2ου τόμου "Ιστορία της Ελληνικής Γελοιογραφίας: 3000 Χρόνια Αμφισβήτησης" στο πινακάκι που ανέβασε το 2010 ο Δημήτρης εδώ... Δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί να τους πάρω ακόμα και δεν πολυκατάλαβα. Για σειρά 2 τόμων πρόκειται και όχι για ξεχωριστά έντυπα, έτσι δεν είναι; :thinking:

 

Από εδώ λείπουν πλέον τα εξωπισθόφυλλα ή ότι ήταν; Δε μπορούν ν' ανακτηθούν; Παρακάτω ο @nquees αναφέρει, βέβαια, ότι πρόκειται για άλλη σειρά βιβλίων με τίτλο "Λογοτεχνία Φαντασίας". Εάν ανακτηθούν, μήπως μπορεί να γίνει μια παρουσίαση της συγκεκριμένης σειράς;

 

Το άρθρο που ανάρτησε ο @albert εδώ, μήπως πρέπει να μεταφερθεί στην "Αρθρογραφία εκτός GC".

 

  

On 1/25/2014 at 12:29 AM, success4a said:

Αρθράκι της εποχής:

 

post-29304-0-55460600-1390602477_thumb.jpg


Να μεταφερθεί στα άρθρα παρακαλώ...

 

  

On 10/15/2019 at 2:12 AM, Mandrake said:

Ήταν επίσημη κυκλοφορία αυτή! Η 1η μέρα του φεστιβάλ ήταν στις 4 Οκτωβρίου 2019, οπότε θα πρέπει να συμπληρωθεί στην ημερομηνία της βάσης.

 

:beer:


Ούτε φυσικά τα προηγούμενα έχουν σωστές ημερομηνίες και στη βάση τα άλμπουμς έχουν "κλειδώσει" ως πλήρη, όσον αφορά τα στοιχεία τους... Αυτά είναι σοβαρά λάθη που πρέπει να τα προσέχετε, γιατί θα μείνουν πολλά "κλειδωμένα" τα οποία δε θα βλέπετε μετά για έλεγχο... Είναι άλλα που έχουν "κλειδώσει" ως πλήρη και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις που η αρχική ημερομηνία στο πινακάκι της παρουσίασης, έχει περαστεί (αυτόματα προφανώς) σε όλα τα τεύχη από κει κι έπειτα! Στη συγκεκριμένη σειρά λοιπόν και σύμφωνα με την παρουσίαση & τα σχόλια, το 1ο κυκλοφόρησε στις 1 Οκτωβρίου 2018, το 2ο στις 1 Φεβρουαρίου 2019 & το 3ο στις 13 Μαΐου 2019.

 

  

On 11/30/2008 at 2:43 AM, Ion said:

Φρέσκια, ολόφρεσκια έκδοση της Jemma Press που ακόμα δεν κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία αλλά τα μέλη του GC είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν στη συνάντηση για τον 8ο τόμο του STORM.


Πότε έγινε αυτή η συνάντηση; Ο υπερσύνδεσμος δεν οδηγεί πουθενά για να βρούμε την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής εδώ της έκδοσης...

 

Άλλο ένα άρθρο που δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο και πρέπει να μεταφερθεί από δω!

 

  

On 6/30/2020 at 2:49 PM, Comichunter said:

πηρα το δευτερο μερος, δεν γνωριζα οτι υπαρχει και πρωτο, αφου εχει αλλο τιτλό, θα το διαβασω και θα επανελθω

Αλήθεια, αυτά είναι ξεκάθαρο ότι δε μοιράζονται κάποιον τίτλο σειράς! Γιατί δεν έχουν χωριστές παρουσιάσεις, με συνδέσμους που να παραπέμπει απ' το ένα στο άλλο; :thinking: Εδώ δε μιλάμε για μία σειρά κόμικς που στην πορεία αλλάζουν τίτλο... Ένα τρίτο ή ένα τέταρτο κόμικ, μπορεί να έχουν διαφορετικό.

 

Ο τίτλος εδώ θα πρέπει να διορθωθεί σε "Κόσμος: Επιστήμη και Ζωή".

 

  1.

On 1/20/2012 at 10:53 AM, germanicus said:

xm... οπότε αυτό που συνέπτηξε ο Κωστής τον Ιούλη του 08, τώρα πρέπει να το ξαναχωρίσουμε :)

 

οκ... θα το κάνω αργότερα :)

 

ούτε που θυμόμουν τι είναι αυτό όταν είδα τον τίτλο να κάνει ποπ-αουτ στα νεα ποστ :) (και σιγά μη θυμόμουν ότι υπήρχε και αγγλική έκδοση ;) )

 

:cheers5:


Το είχα αναρτήσει ξανά εδώ για να το υπενθυμίσω, αλλά για κάποιο λόγο το "πήρε η σκούπα".

 

2. Το "Τηνέλλα Καλλίνικε" πρέπει να "σπάσει" σε 2 παρουσιάσεις.

 

  

3.

On 1/6/2015 at 9:42 PM, tik said:

 

Η δικιά μου έκδοση είναι του 2009, έχει διαφορετικό ISBN και μικρότερο μέγεθος όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία

 

P1066542.JPG


Γιατί δεν κάνεις παρουσίαση φίλε Φώτη να τη δούμε κι εμείς οι πτωχοί που δεν την έχουμε; Πλέον είσαι μάστορας σ' αυτά! :beer:

 

4. Άρθρα προς μεταφορά εδώ.

5. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

6. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

7. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

8. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

9. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

10. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

11. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

12. Η προσφορά αυτή του @lovcom μήπως πρέπει να πάει στο Αρχείο; :thinking:

13. Η σειρά αυτή πρέπει να αλλάξει τίτλο σε σκέτο "The Witcher".

14. Στη σειρά αυτή θα πρέπει να αλλάξει ο τίτλος μάλλον ως "Τριλογία της Απόκλισης", όπως είναι γνωστή. Δε ξέρω αν η ταυτότητα των βιβλίων αναφέρει τη σειρά με αυτό τον τίτλο, αλλά έτσι αποκαλείται επίσημα.

15. Ο τίτλος στο πινακάκι εδώ πρέπει να διορθωθεί ως "Περιπετειώδη Μυθιστορήματα".

16. Πρέπει να γίνει παρουσίαση του κόμικ "Νέμεσις: Μαύρος Άγγελος" του οποίου τα εξώφυλλα, περιεχόμενο & πληροφορίες υπάρχουν εδώ! Φαίνεται πως είχε θαφτεί τόσα χρόνια στην αρθρογραφία και μόλις το εντόπισα ξανά... Ούτε που ξέρω πως στριμώχτηκε εκεί από τον Μάνο...

 

Εάν δε σκοπεύετε να μεταφέρετε άρθρα που αφορούν κόμικς/γελοιογραφίες στην "Αρθρογραφία εκτός GC", καλό θα ήταν να μου το πείτε ώστε να μ' απαλλάξετε απ' την αναζήτησή τους. Δε ξέρω τι έχετε κατά νου, γι' αυτό το επισημαίνω.  :)

 

  

On 10/7/2008 at 12:55 AM, Mandrake said:

Εκκρεμότητες σε Κόμικς:

 

 

 

60. "Καβουρόσουπα" (2003) (fanzine) {Συγγραφέας/Εικονογράφος: Κωστής Τζωρτζακάκης) (Την "Καβουρόσουπα" την πουλούσε ο el_ninio εδώ και στο post #2 φαίνεται να την αγόρασε ο nikos99, αλλά δεν έχει διαγραφεί στο αρχικό post.)

Φίλε @nikos99 αφού μοιράζεσαι που μοιράζεσαι κόμικς για παρουσιάσεις πηγαίνοντάς τα στη Λέσχη, δε φέρνεις κι αυτό καμιά φορά, μήπως το παρουσιάσει κάποιος; :beer:

 

Το "R.U.N.: Remember Ur Nature" χρειάζεται διόρθωση στον τίτλο και πινακάκι!

 • Like 7
 • Respect 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Έχω ποστάρει το παρακάτω ποστ προς διόρθωση του Superman / Batman

 • Like 1
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Το "Super Boy" χρειάζεται πινακάκι και μεταφορά σε κάποια κατηγορία. :)

 

Ο τίτλος στο πινακάκι πρέπει να διορθωθει σε "Μικρό Τεστ" από "Τεστ Μικρό" που είναι.

 

1. Στη σειρά "Star Wars: Empire" ο Φώτης είχε ανεβάσει το εξώφυλλο του "τόμου" εδώ. Πρέπει να γίνει πινακάκι και ν' αναρτηθεί εκεί!

2. Ο τίτλος της σειράς αυτής πρέπει ν' αλλάξει σε "Μικρό μου Πόνυ"/"Μικρό μου Πόνυ - My Little Pony"/"My Little Pony", καθώς με αυτή τη σειρά έγιναν οι αλλαγές του εντύπου. Στους δε τόμους, πρέπει ν' αλλάξει σε "Μικρό μου Πόνυ - My Little Pony".

3. Ο τίτλος της σειράς αυτής πρέπει ν' αλλάξει σε "Starcraft: Frontline - Γραμμή Πυρός".

 

1. Στη σειρά "Γρίφος" και συγκεκριμένα στους τόμους, θα πρέπει να μπει σε παρένθεση το "ΤΟΜΟΣ". Ή μήπως "ΤΟΜΟΙ"; Καταλήξατε σε αυτό; Διότι στα "Εξώφυλλα" εξακολουθεί να γίνεται ένας χαμός βλέπω, που σε άλλες εκδόσεις αναγράφεται "Τόμοι" και σε άλλες "Τόμος". Το είχα επισημάνει ξανά εδώ αλλά το διαγράψατε...

 

2. Ο φίλος @georio ανέβασε εξώφυλλα από μία νέα σειρά ονόματι "Μήπως Γνωρίζετε", η οποία θέλει δική της παρουσίαση.

 

Στη σειρά "Οι Εναλλακτικές Περιπέτειες των Freak Brothers" πρέπει να διαγραφεί η 2η καταχώρηση από τη βάση δεδομένων.

 

Στη "Μάσκα" το οπισθόφυλλο του #55 ανέβηκε ανάποδα και το οπισθόφυλλο του #172 θέλει λίγο ίσιωμα και cropάρισμα.

 • Like 5
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

  

On 8/7/2018 στο 3:44 ΜΜ, ftsgr είπε:

Πέτυχα σε περίπτερο το τεύχος 15.

Το εξώφυλλο το έχουμε οπότε σας σκάναρα το εξώφυλλο από το τετράδιο δώρο έτσι να το έχουμε...

 

15.jpgTotally_Spies!_15_tetradio_back.thumb.jpg.b2f26630aa85c47ca074eaeb1b9e38ad.jpg

 

 

:beer:


Χρειάζεται ξεχωριστή παρουσίαση. Οπότε, αν ο @ftsgr έχει να δώσει παραπάνω στοιχεία, ας κάνει το καλό!

Link to post
Share on other sites

1. Στη σειρά "Τα Ωραιότερα Εικονογραφημένα Παραμύθια" δεν έχουν ανέβει τα οπισθόφυλλα του Βάιου. Με τη σειρά αρίθμησης των αρχείων φαντάζομαι ότι το 1ο από αριστερά είναι του 7ου τεύχους και το άλλο του 9ου τεύχους. Επίσης, ο τίτλος πρέπει ν' αλλάξει σε "Τα Ωμορφότερα Εικονογραφημένα Παραμύθια/Τα Ωραιότερα Εικονογραφημένα Παραμύθια", εφόσον άλλαξε στην πορεία.

 

2. Στη σειρά "Ο Καραγκιόζης" φαντάζομαι ότι πρέπει να φύγει αφενός το "Α' Έκδοση" και αφετέρου να γίνει πινακάκι εξωφύλλων για να μπει ο τόμος που έχει ανεβάσει ο Βάιος εδώ. Εφόσον δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος τόμος και δε φαίνεται να έχει αρίθμηση, τα τεύχη που περιέχει είναι ανάκατα, ενώ δε γνωρίζουμε και την ημερομηνία κυκλοφορίας του, δε μπορεί να ανέβει προσωρινά ως #1 στη βάση; :thinking:

 

3. Στη σειρά "Γκρέκο Ταρζάν" δεν υπάρχει πινακάκι με τον τόμο που έχει ανεβάσει ο Σκρουτζ Μακ Ντακ εδώ.

 

4. Στη σειρά "Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός της Νεότητος" πρέπει να φύγει απ' τον τίτλο η αναφορά στην περίοδο.

 

5. Η σειρά "Το Σπίτι του Παιδιού" πρέπει να αλλάξει τίτλο σε "Παιδόπολις/Το Σπίτι του Παιδιού", μιας και άλλαξε ο τίτλος στην πορεία σύμφωνα με την παρουσίαση του Φώτη (tik) αλλά και την αναφορά του Παναγιώτη (rotamegiatipino) εδώ.

Edited by Mandrake
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

1.  

On 1/7/2016 at 11:11 PM, φλοκ said:

Διανέμονται δωρεάν αντίτυπα και στη Λέσχη .


Φαντάζομαι θα κρατήσατε ένα για τη βιβλιοθήκη της "ΛΕ.ΦΙ.Κ."! Μπορεί κάποιος να κάνει παρουσίαση και στην πλήρη έκδοση; Ωστόσο, γιατί το έχετε στα "Έντυπα" και όχι στα κόμικς όπως στις άλλες δύο εκδόσεις; Μονάχα σχέδια περιέχει; Τότε γιατί το ονόμασαν "Βακαλό Comics"; :confuse:

 

2. Η σειρά "Αστεράκι της Υγείας" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις, μία για κάθε περίοδο.

3. Σε αυτό εδώ πρέπει να αλλάξει ο τίτλος στη βάση σε "Errand Boys: Παιδιά για τα Θελήματα".

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

7. Ο πλήρης τίτλος σε αυτό εδώ είναι "Επίσκεψη σ' ένα Μοναστήρι της Παναγίας: Ταξίδι Μέσα στην Ιστορία της Ιεράς Μονής Μαχαιρά". Παρόλο που δε φαίνεται ολόκληρος ούτε στο πινακάκι, ούτε στον τίτλο του νήματος, παραδόξως φαίνεται ολόκληρος στον κατάλογο των εξωφύλλων με τη διαφορά ότι δεν έχει άνω-κάτω τελεία που να χωρίζει τον υπότιτλο. Νόμιζα ότι περνιούνται αυτόματα οι τίτλοι στους επί μέρους καταλόγους, μέσω της βάσης δεδομένων. :thinking:

 

Δε ξέρω αν παρακολουθεί κάποιος/οι moderator/ors ακόμη το σύστημα εκκρεμοτήτων του Θρηνωδού (δε γνωρίζω αν ήταν δική του πρόταση, το τεκμαίρω από την αλλαγή του συγκεκριμένου τίτλου που στο τέλος της σελίδας γράφει ότι εκείνος την έκανε), αλλά υπάρχουν ακόμη τίτλοι που έχουν τελείες στο τέλος τους και πρέπει ν' αφαιρεθούν.

Link to post
Share on other sites

Είχε περαστεί στο πεδίο που γράφουμε την ημερομηνία, διορθώθηκε.

Οι τελείες όπου τις συναντάμε, τις διαγράφουμε

 

 

On 9/30/2020 at 9:28 PM, Mandrake said:

Κάτι δεν πάει καλά στο πινακάκι της σειράς "Μικρός Σερίφης". Γράφει πως έχει 1 εναλλακτικό εξώφυλλο μονάχα, αλλά εκείνα της ανατύπωσης είναι αρκετά! Στην 1η σελίδα μονάχα, βλέπουμε 21 τέτοια εξώφυλλα και 2 εναλλακτικά οπισθόφυλλα! Ποιο είναι αυτό το μοναδικό εναλλακτικό στο οποίο αναφέρεται το πινακάκι και γιατί δεν αναφέρεται ο αριθμός των υπόλοιπων εναλλακτικών; :thinking: Οι ελλείψεις, πάντως, δείχνουν ξεκάθαρα εκείνα της πρώτης έκδοσης!

Αυτά της ανατύπωσης, δεν είναι εναλλακτικά εξώφυλλα, είναι Β' έκδοσης γι' αυτό και δεν βγαίνουν στο πινακάκι. Εναλλακτικά βάζουμε ότι κυκλοφορούν την ίδια μέρα (όχι ότι δεν μπορεί να έχουν περαστεί και λάθη)

 

 

On 9/27/2020 at 8:18 PM, Mandrake said:

Ο τίτλος στο "Φρανκενστάιν" θα πρέπει να διορθωθεί βάζοντας τα διαλυτικά. Νέκρωσε πάλι η σελίδα αυτή με πάρα πολλές εκκρεμότητες από το Νοέμβριο του 2019...

Διορθώθηκε.

Νοέμβρη του 19; Ξεχνάς βέβαια τις δεκάδες διορθώσεις που έχουμε κάνει από τότε και τις διέγραψα. Κρατάω τη παλιά ανάρτηση για να προσθέτω τις επόμενες.

 

 

On 8/31/2020 at 5:23 AM, Mandrake said:

Επειδή το διάβασα ακόμα μία φορά προσεκτικά και εξακολουθώ να μη βρίσκω καμία αναφορά, μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι αυτά τα εξώφυλλα στο 2ο πινακάκι; Εάν ήταν οι "πιο φροντισμένες εκδόσεις βιβλιοπωλείου με μαλακό εξώφυλλο χωρίς να διατηρούν την αρίθμηση της σειράς" τότε πως ξέρετε την αρίθμηση για εκείνες; Διαστάσεις δεν έχουν τα πινακάκια, το 1982 γράφουν και τα δύο ως αρχικό έτος έκδοσης και όχι το 1996. Μπορείς να μου κάνεις έστω μια αντιγραφή/επικόλληση εκεί που γίνεται σαφές στο τι εξώφυλλα είναι εκείνα; Και πως είναι δυνατόν μετά από 1.050 σαρωμένα εξωπισθόφυλλα βιβλίων να μη γνωρίζουμε τις διαστάσεις; Εάν υπάρχουν περισσότερες, δεν τις γράφετε με τη σειρά χωρίζοντάς τες με κόμμα; :thinking:

 

Επίσης:

 

1. Το excelάκι είναι κατά πολύ ανενημέρωτο. Έχει μείνει στο #1.115 της βασικής σειράς ενώ έχουμε 1.140 επιβεβαιωμένα βιβλία.

2. Για το άλλο πινακάκι δε ξέρω εάν υπάρχει σχετική καρτέλα, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ποια είναι αυτά τα 428 βιβλία. Στην καρτέλα "Bell Βιβλιοπωλείου" είναι μέχρι το #110.

3. Στην καρτέλα "Bell Βιβλιοπωλείου" αναφέρει ως ημερομηνία κυκλοφορίας του 1ου τον Ιούλιο του 1986 και όχι του 1996. Φαντάζομαι ότι ισχύει το 2ο που λέει η παρουσίαση, μιας και τα υπόλοιπα ακολουθούν απ' το 1997 κι έπειτα, θα πρέπει όμως να διορθωθεί.

 

Υ.Σ. Εάν δε δημιουργείται πρόβλημα με τη χωρητικότητα σε αριθμό χαρακτήρων κάποιου πεδίου, παρακαλώ αλλάξτε και βάλτε πλήρη τα ονοματεπώνυμα των συντελεστών στη βάση δεδομένων & το πινακάκι για το "Errand Boys: Παιδιά για τα Θελήματα". Ξέρετε πολύ καλά ότι γίνεται μεγάλος αγώνας να βρούμε ποιος είναι ποιος στα παλιά έντυπα μιας και δυσκολευόμαστε, πολλές φορές, να εντοπίσουμε σχετικές πληροφορίες. Ας μη ξεκινήσουμε λάθος στα καινούργια.

Το θέμα, όπως και ο excel το είχε αναλάβει προσωπικά ο GCF, ο οποίος είχε τις γνώσεις και τα περισσότερα βιβλία. Έως ότου βρεθεί κάποιος να το αναλάβει, οι πληροφορίες θα μένουν εκκρεμείς.

 

 

On 9/30/2020 at 9:28 PM, Mandrake said:

3. Ο πλήρης τίτλος αυτού του graphic novel είναι "The Witcher: Η Κατάρα των Κορακιών - Curse of Crows".

Διορθώθηκε, ο αγγλικός τίτλος δεν συμπεριλήφθηκε

On 9/30/2020 at 9:28 PM, Mandrake said:

2. Απ' τον τίτλο της σειράς "The Witcher" θα πρέπει να αφαιρεθεί το "Ο Γητευτής".

Διορθώθηκε

On 9/30/2020 at 9:28 PM, Mandrake said:

4. Το "Πλαφ! Χιούμορ για Έξυπνα Παιδιά" θέλει ένα κενό μετά το θαυμαστικό.

Διορθώθηκε

On 9/30/2020 at 9:28 PM, Mandrake said:

5. Το "W.I.T.C.H. Έξτρα: Λεύκωμα" θα πρέπει να μεταφερθεί καθώς είναι έντυπο 68 σελίδων και σύμφωνα με το "I.N.D.U.C.K.S." υπάρχουν μόλις 5 μονοσέλιδες ιστορίες κόμικς. Η κυκλοφορία του έγινε τον Αύγουστο του 2007.

Μετακινήθηκε και διορθώθηκε η ημερομηνία

On 9/30/2020 at 9:28 PM, Mandrake said:

6. Σ' αυτό εδώ το graphic novel θα πρέπει να περαστεί ο πλήρης τίτλος, ο οποίος είναι "Το Γιούσουρι και Άλλες Φανταστικές Ιστορίες".

Διορθώθηκε

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
23 ώρες πριν, Valtasar είπε:

Οι τελείες όπου τις συναντάμε, τις διαγράφουμε

 

 

Αυτά της ανατύπωσης, δεν είναι εναλλακτικά εξώφυλλα, είναι Β' έκδοσης γι' αυτό και δεν βγαίνουν στο πινακάκι. Εναλλακτικά βάζουμε ότι κυκλοφορούν την ίδια μέρα (όχι ότι δεν μπορεί να έχουν περαστεί και λάθη)

 

 

Διορθώθηκε.

Νοέμβρη του 19; Ξεχνάς βέβαια τις δεκάδες διορθώσεις που έχουμε κάνει από τότε και τις διέγραψα. Κρατάω τη παλιά ανάρτηση για να προσθέτω τις επόμενες.

 

 

Το θέμα, όπως και ο excel το είχε αναλάβει προσωπικά ο GCF, ο οποίος είχε τις γνώσεις και τα περισσότερα βιβλία. Έως ότου βρεθεί κάποιος να το αναλάβει, οι πληροφορίες θα μένουν εκκρεμείς.

 

 

Διορθώθηκε, ο αγγλικός τίτλος δεν συμπεριλήφθηκε

Διορθώθηκε

Διορθώθηκε

Μετακινήθηκε και διορθώθηκε η ημερομηνία

Διορθώθηκε

 

α) Οπότε όταν βλέπω τέτοιες περιπτώσεις, τις αναφέρω εδώ;

β) Τότε μήπως χρειάζεται να μπουν σε νέο πινακάκι (προσωπικά θα πρότεινα νέα παρουσίαση, αλλά ξέρω από τώρα την απάντηση), διότι έτσι δε μπορούμε να δούμε συνολικό αριθμό αντιτύπων και ποια υπάρχουν/ποια εκκρεμούν απ' τις ανατυπώσεις; Και το ένα αυτό εναλλακτικό, τότε, ποιο είναι; Έχουμε τεύχος της σειράς αυτής που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με δύο διαφορετικά εξώφυλλα; :thinking: Εγώ δε μπορώ να το βρω από κάπου! Εσύ ξέρεις; Εκτός κι αναφέρεται σε κάποια παρένθεση, αλλά θα πρέπει να ψάχνω τις σελίδες μία μία για να δω ποιο είναι αυτό...

γ) Όχι, τίποτε δε ξεχνάω! Έστω και μία περίπτωση να υπήρχε από τότε, όμως, η φράση μου είναι σωστή! Τι έπρεπε να γράψω, ότι υπάρχουν εκκρεμότητες από χθες που πέρασα κάποια, εάν υπάρχει έστω μία από τότε; Ή την ημερομηνία του αμέσως επόμενου σχόλιου από εκείνο; Εντάξει. Ας πούμε ότι υπάρχουν πράγματα που εκκρεμούν απ' τις 17 Μαρτίου 2020 τότε. :)

δ) Επομένως υπάρχουν όντως λάθη και ανακρίβειες... Να μπει τουλάχιστον στην παρουσίαση μία υποσημείωση, κάτι, που να λέει ότι αφενός το excel δεν ενημερώνεται πλέον και αφετέρου ότι ο 2ος πίνακας έχει εξώφυλλα που δε ξέρουμε τι ακριβώς είναι... Μην το αφήνετε έτσι ξεκρέμαστο διότι δε μπορεί να καταλάβει κάποιος μέλος τι συμβαίνει...

ε) Στο "The Witcher: Η Κατάρα των Κορακιών - Curse of Crows" ο Αγγλικός τίτλος αναγράφεται πάνω στο εξώφυλλο και τους έχετε περασμένους όλους μέχρι στιγμής, σε πολλές δεκάδες εκδόσεις! Τι εννοείς "δε συμπεριλήφθηκε"; :thinking:  Εγώ δε βλέπω να διορθώθηκε ακόμα...

στ) Στο "W.I.T.C.H. Έξτρα: Λεύκωμα" έχεις βάλει το σύμβολο του "περίπου" ("~") πριν τον Αύγουστο. Αφού Αύγουστο κυκλοφόρησε, γιατί μπαίνει "περίπου"; Η σειρά "W.I.T.C.H." είχε μηνιαία περιοδικότητα και δεν πρέπει να αναγραφόταν επάνω ημερομηνία κυκλοφορίας, παρά μόνο ο μήνας και το έτος και το λεύκωμα αυτό κυκλοφόρησε με ένα απ' αυτά τα τεύχη.

Edited by Mandrake
Link to post
Share on other sites

Από την σελίδα "Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ GRAPHIC NOVELS ΤΗΣ MARVEL" έχετε ξεχάσει να προσθέσετε τον μελλοντικό τόμο 40 που είναι η συνέχεια του "New X-Men:Ε όπως Εξάλειψη".

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
On 10/10/2020 at 10:55 PM, Mandrake said:

α) Οπότε όταν βλέπω τέτοιες περιπτώσεις, τις αναφέρω εδώ;

 

Απάντηση δεν πήρα, ας βάλω καλού κακού μία που βρήκα όμως. Στο "World of Warcraft: Shadow Wing - Στη Σκιά του Ολέθρου" αφενός πρέπει να αφαιρεθεί η τελεία και αφετέρου να αλλάξει ο τίτλος σε αυτόν που δίνω. Λείπει ο ελληνικός τίτλος.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

  

On 1/17/2020 at 11:51 PM, φλοκ said:

Τα τεύχη είναι πράγματι 8 .

Τα Νο 4,5,6,7 δεν υπάρχουν ,δεν κυκλοφόρησαν ΠΟΤΕ.

Τα 3 πρώτα της σειράς  δηλαδή τα Νο3(1314) ,Νο 4(1315) ,Νο 5 (1316) είχαν διπλή αρίθμηση και τυπικά συνέχιζαν την αρίθμηση που τελείωνε στη Δ Περίοδο ,τελευταίο τέυχος της οποίας ήταν το Νο 9 (1313) .

Μετά σαν τέταρτο τεύχος της Ε Περιόδου (extra) είναι το νούμερο 8 ,το οποίο πήρε την αρίθμησή του από τον αντίστοιχο Συλλεκτικό τον οποίο  συνόδευε σαν ένθετο .

Το ίδιο συνέβη και με τα υπόλοιπα 4 τεύχη της Ε Περιόδου (Νο9 ,Νο 10 ,Νο 11 ,Νο 12 ) .

Κατά τη γνώμη μου κακώς αναφέρεται στο πινακάκι της σειράς οτι αποτελείται από 12 τεύχη αφού στην πραγματικότητα είναι 8 και επίσης οτι λειπουν τα εξώφυλλα 4-7 αφού αυτά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ .

Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο είναι ορθό να αναφέρεται σαν αυτόνομη περίοδος αφού ουσιαστικά και τα 8 τεύχη αποτελούσαν ένθετα του Συλλεκτικού Μπλεκ.

Και βέβαια αυτό που λέει η εκδοτική για τα πρώτα τεύχη ,οτι δηλαδή αυτά ήταν τα κυρίως έντυπα κι ο Συλλεκτικός ήταν ...'ενθετο ,είναι λίγο αστείο μιας και δεν έχω ξαναδεί ένθετο που να είναι 10πλασιο σε σελίδες από το κυρίως τεύχος .Κάπου χάνεται η έννοια της λέξης ένθετο...

Αλλά αυτό είναι άποψή μου μόνο και ισως κάνω λάθος .

 


Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να γίνει η διόρθωση και σ' αυτό το πινακάκι. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες σε εξώφυλλα!! Ας διορθώσει τις αριθμήσεις των τευχών κάποιος να "κλείσει" η παρουσίαση...

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Mandrake said:

  


Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να γίνει η διόρθωση και σ' αυτό το πινακάκι. Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες σε εξώφυλλα!! Ας διορθώσει τις αριθμήσεις των τευχών κάποιος να "κλείσει" η παρουσίαση...

Διορθώθηκε

 

On 10/13/2020 at 10:32 PM, Mandrake said:

 

Απάντηση δεν πήρα, ας βάλω καλού κακού μία που βρήκα όμως. Στο "World of Warcraft: Shadow Wing - Στη Σκιά του Ολέθρου" αφενός πρέπει να αφαιρεθεί η τελεία και αφετέρου να αλλάξει ο τίτλος σε αυτόν που δίνω. Λείπει ο ελληνικός τίτλος.

Διορθώθηκε, ότι βρίσκεις το αναφέρεις εδώ και θα διορθώνονται

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Ο πλήρης τίτλος αυτού του graphic novel είναι "The Witcher: Η Κατάρα των Κορακιών - Curse of Crows".

 

On 10/10/2020 στο 9:12 ΜΜ, Valtasar είπε:

Διορθώθηκε, ο αγγλικός τίτλος δεν συμπεριλήφθηκε

 

On 10/10/2020 στο 10:55 ΜΜ, Mandrake είπε:

ε) Στο "The Witcher: Η Κατάρα των Κορακιών - Curse of Crows" ο Αγγλικός τίτλος αναγράφεται πάνω στο εξώφυλλο και τους έχετε περασμένους όλους μέχρι στιγμής, σε πολλές δεκάδες εκδόσεις! Τι εννοείς "δε συμπεριλήφθηκε"; :thinking:  Εγώ δε βλέπω να διορθώθηκε ακόμα...

Edited by Mandrake
Link to post
Share on other sites

1. Το περιοδικό "Στον Μύλο"/"Καλοκαίρι στον Μύλο" πρέπει να μεταφερθεί σε κατηγορία παρουσιάσεων πλέον και να δημιουργηθεί πινακάκι! Εξώφυλλο υπάρχει το 9ο του Φώτη στο τελευταίο σχόλιο, όπως και αρκετά στοιχεία. :)

 

2. Το "Fun-ζήν" έχει τελεία στον τίτλο που πρέπει ν' αφαιρεθεί.

Link to post
Share on other sites

Σ'αυτήν την παλιά μου καταχώρηση, δεν εμφανίζεται η εικόνα μέσα στο κείμενο, αλλά όταν πατήσω πάνω, εμφανίζεται κανονικά σε μεγάλο μέγεθος.

 

Για να εμφανίζεται και στο κείμενο, θα πρέπει να την ξαναφορτώσω? :thinking:

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
On 10/24/2020 at 9:50 AM, apetoussis82 said:

Σ'αυτήν την παλιά μου καταχώρηση, δεν εμφανίζεται η εικόνα μέσα στο κείμενο, αλλά όταν πατήσω πάνω, εμφανίζεται κανονικά σε μεγάλο μέγεθος.

 

Για να εμφανίζεται και στο κείμενο, θα πρέπει να την ξαναφορτώσω? :thinking:

 

Κάποιες σειρές που περιέχει το κείμενό σου εκεί, ωστόσο, είναι με μαύρους χαρακτήρες και δε διαβάζονται... Μπορείς να τους διορθώσεις;

Link to post
Share on other sites
47 min ago , apetoussis82 said:

Σ'αυτήν την παλιά μου καταχώρηση, δεν εμφανίζεται η εικόνα μέσα στο κείμενο, αλλά όταν πατήσω πάνω, εμφανίζεται κανονικά σε μεγάλο μέγεθος.

 

Για να εμφανίζεται και στο κείμενο, θα πρέπει να την ξαναφορτώσω? :thinking:

 

32 min ago , Mandrake said:

 

Κάποιες σειρές που περιέχει το κείμενό σου εκεί, ωστόσο, είναι με μαύρους χαρακτήρες και δε διαβάζονται... Μπορείς να τους διορθώσεις;

Διορθώθηκαν

 

:valt:

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να διορθώσει το άσπρο background στην παρουσίαση του "Μικρός Αρχηγός"; Κάποιες αράδες δε διαβάζονται και κάποιες απ' τις άσπρες εσωτερικές σελίδες αχνοφαίνονται μέσα σ' αυτό.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Σε αυτόν τον τίτλο πρέπει να προστεθεί άνω-κάτω τελεία και να γίνει "Τέλος Πολέμου: Προφίλ Από τη Βοσνία 1995-96".

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

  

On 11/4/2017 στο 6:22 ΜΜ, Ion είπε:

Πολύ ωραίο φανζινάκι. Η ιστορία είναι αρκετά συμπαθητική, η Σιαδώρα χρησιμοποιεί πολλά έντονα χρώματα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

 

Και αυτό είναι το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο της Αγγλικής έκδοσης που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016:

 

D1.jpgD2.jpg

 

:cheers2:

 

Αφού το κατέχεις το "σπορ" βρε Ίωνα και έχεις το κόμικ, δεν κάνεις μία παρουσίαση στα "Ξενόγλωσσα Ελλήνων Δημιουργών" να το έχουμε; :beer5:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

1. Το "Caribuenos" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις.

2. Στο "Πρώτη Μέρα στο Σχολείο: Το Πρώτο Κράξιμο" πρέπει να φύγει η τελεία απ' τον τίτλο.

3. Στο "Χάρτινος Κόσμος" πρέπει να φύγει η τελεία απ' τον τίτλο.

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Το "Coffeeshop" που έχει παρουσιαστεί εδώ είναι αυτοέκδοση, η οποία πρέπει να "σπάσει" σε 2η παρουσίαση μιας και το κόμικ κυκλοφόρησε πλέον απ' την "Comicdom Press". Στην παρουσίαση αυτή είναι ανάκατα το φάνζιν με την επίσημη κυκλοφορία του 2ου τεύχους. Ο τίτλος επίσης πρέπει να μπει σκέτο "Coffeeshop", στην παρουσίαση της "Comicdom Press".

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Απ' τον τίτλο του "Feathers" πρέπει να φύγει η τελεία.

Link to post
Share on other sites

Στο "Feathers" δε φαίνονται εξώφυλλο & οπισθόφυλλο στην παρουσίαση παρά μόνο οι ονομασίες των αρχείων.

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Πρέπει να αφαιρεθεί η τελεία απ' τον τίτλο του "Batman: Η Ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη".

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Το βιβλίο "Το Κρυφό Πρόσωπο του Morris" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις τουλάχιστον. Σε εκείνη με την έκδοση του '94 και το μαλακό εξώφυλλο και σε μία δεύτερη με τις εκδόσεις του '97 με μαλακό & σκληρό εξώφυλλο. Η έκδοση του '97 με μαλακό εξώφυλλο δεν έχει σαρωθεί ακόμη από κάποιον. Αυτή τη στιγμή το πινακάκι μας δίνει λανθασμένα ότι πρόκειται για μαλακό εξώφυλλο και ότι πρόκειται για (πρώτη) έκδοση του '97...

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.