Jump to content

Λάθη-διορθώσεις-παραλείψεις [Πές το κι έγινε.]


Recommended Posts

Πολλές φορές βρίσκει κανείς λινκ που είναι πλέον ανενεργά, διπλοποσταρίσματα, πολλαπλές παρουσιάσεις κ.ο.κ. και ψάχνεται να βρει κάποιον της Δ.Ο. για να τον ενημερώσει :) Αρκετές φορές όμως ψιλομπερδεύεται και για το ποιός είναι αρμόδιος σε ποιά ενότητα και γίνεται λίγο κουλουβάχατα η κατάσταση :)

 

Οπότε. Ανοίγει αυτό εδώ το sticky, προκειμένου να σημειώνει κανείς τις διάφορες ελλείψεις/λάθη/whatever και να διορθώνονται. Παράκληση μόνο. Επειδή κάτι του στυλ "αυτό υπάρχει και εδώ" ή "το λινκ εδώ δεν δουλεύει" δεν εξηγεί από μόνο του και ποιός είναι αρμόδιος για να το φτιάξει, για να μην το πατάμε όλοι λοιπόν, άμα τυχόν μπορείτε να το γράφετε στο στυλ "το λινκ στο Λούκυ Λουκ δεν δουλεύει". Ούτε έκθεση, ούτε και ένα σκέτο "αυτό" :)

 

Τέλος, ότι επιλύεται θα διαγράφεται για να παραμένει το τόπικ εύχρηστο.

 

:thanks:

 • Like 19
Link to comment
Share on other sites

 • 10 years later...
On 11/15/2019 at 8:20 AM, Mandrake said:

9. Εφόσον δεν υπάρχει αρίθμηση, δεν πρέπει κανονικά να "σπάσει" η σειρά "Μεγάλες Ιστορίες για Μεγάλα Παιδιά", όπως επίσης είναι "σπασμένη" η σειρά "Μικρές Ιστορίες για Μικρά Παιδιά" με τα "Ο Ντάμπο: Το Ιπτάμενο Ελεφαντάκι", "Ο Πήτερ Παν και τα Κατορθώματά του", "Ο Πινόκιο και η ... Συνείδησή του" & "Η Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι";

 

Εδώ βλέπω ότι όχι μόνο δεν πρέπει να σπάσει η μία σειρά που λες αλλά και η άλλη που είναι σπασμένη να γίνει μία αφού έχει αρίθμηση όπως αναφέρεται από τα μέλη (με φωτογραφίες). Οι παρουσιάσεις θα ενσωματωθούν σε μία, με ένα πινακάκι.

 

:valt:

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Δεν ήξερα πού να το γράψω και το ρωτάω εδώ... Παρατήρησα ότι από πολλά μέλη που είχαν βγει παλιότερα μέλη του μήνα έχει αφαιρεθεί το αστεράκι... Στην σχετική λίστα αναφέρονται πλέον μόνο δεκαεφτά μέλη... @Valtasar;

Υ.Γ.: Διορθώστε και το "Μέλος του Χρονιάς" βρε... :)
:hop::hop::hop:

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Μενίγ Πουαγώ said:

Δεν ήξερα πού να το γράψω και το ρωτάω εδώ... Παρατήρησα ότι από πολλά μέλη που είχαν βγει παλιότερα μέλη του μήνα έχει αφαιρεθεί το αστεράκι... Στην σχετική λίστα αναφέρονται πλέον μόνο δεκαεφτά μέλη... @Valtasar;

Υ.Γ.: Διορθώστε και το "Μέλος του Χρονιάς" βρε... :)
:hop::hop::hop:

 

Αναβάθμισα το πρόσθετο με τα Awards και χάθηκαν όλες οι παλιές καταχωρήσεις. Ξεκίνησα να τις περνάω πάλι από την αρχή αλλά δεν έχω βρει χρόνο να τις τελειώσω.

Θα γίνει και αυτό :) 

Παρ' όλη την κατάσταση με την καραντίνα, έχω φτάσει να δουλεύω περισσότερο από τότε που είμασταν σε κανονικούς ρυθμούς...

Σαν τεστ κοπώσεως μου φαίνεται :) 

 

:cheers3:

 • Like 5
 • Respect 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

1. Η σειρά "Βιβλιοθήκη Αστυνομικής Φιλολογίας" πρέπει να "σπάσει" σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές εκδόσεις. Εκείνη των "Pocket Books" και εκείνη των "Λυχνάρι". Χρονολογία του πότε ξεκίνησαν δεν έχουμε;

Ενδεχομένως να σας κάνουν κάποια εξώφυλλα από εδώ. Δε μπήκα στη διαδικασία να διασταυρώσω εάν λείπουν. Τσάμπα κόπος σε περίπτωση που δε σας κάνουν.

2. Τα αρθράκια εδώ γιατί δεν περνιόνται στα "Άρθρα εκτός GC", όπως μπαίνουν τόσα άλλα όλα αυτά τα χρόνια που αφορούν θανάτους καλλιτεχνών; Επειδή είναι μικρά; Κι έπειτα; Το ίδιο ερώτημα ισχύει για το άρθρο εδώ.

3.Ωραία και αφού τα ξεκαθαρίσαμε αυτά. Εάν έχουμε μικτή περίπτωση, τι γίνεται; Για παράδειγμα στην περίπτωση των 8 τόμων "Disney Παιχνίδια", σύμφωνα με τους dionik, tik, apetoussis82, archon & albert εκτός από τεύχος "Disney Παιχνίδια", οι περισσότεροι περιέχουν μέσα και τεύχη "Μικρό Τεστ", ενώ σε έναν εντοπίστηκε και το κόμικ "Μπάμπι", σε άλλο το "Ιστορίες από τη Φύση: Οι Αρκούδες", σε 3ο το "Η Μικρή Γοργόνα" και απ' ότι φαίνεται, οι τόμοι δεν έχουν πάντοτε συγκεκριμένα τεύχη μέσα!  Αυτοί, λοιπόν, δεν πρέπει να πάνε σε δική τους παρουσίαση;

Το ίδιοι ισχύει για τους τόμους "Σπάιντερ Μαν" των εκδόσεων "Καμπανάς" με τα αποσπώμενα εξώφυλλα που είχα (νομίζω) πρωτοαναφέρει, οι οποίοι περιείχαν 3 τεύχη και το 1 απ' τα τρία ήταν κάποιες φορές ένα "Captain America" απ' τη σειρά των 90s! Εάν θυμάμαι καλά, μάλιστα, τουλάχιστον ένα εξώφυλλο της σειράς που αναφέρω έχει σαρωθεί από μέλλος αλλά δεν υπάρχει σε κανένα πινακάκι... Επειδή έχουν περάσει χρονάκια, θα ρίξω μια ματιά στο συγκεκριμένο και επανέρχομαι.

4. Η σειρά "Ο Μικρός Εξερευνητής" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις.

6. Πέρα από τις άλλες προτάσεις που είχα κάνει για ομαδοποίηση, πιστεύω πως πολλοί από δω θα θέλαμε να δούμε μία για τον Καραγκιόζη!! Η βιβλιογραφία που δεν έχει παρουσιαστεί στην κοινότητα είναι μεγάλη και καλό θα ήταν να ξέρουμε συνολικά τι υπάρχει για να ανακαλύψουμε σιγά σιγά και τι εκκρεμεί.

7. Μας έκαψε αυτός ο Μαρκουίζος... Μήπως υπάρχει βρε παιδιά και μπορούμε να επαναφέρουμε τη συνέντευξη που υπήρχε εδώ (να περαστεί στις "Συνεντεύξεις Δημιουργών", βασικά!); Η σελίδα πλέον δεν οδηγεί πουθενά...

8. Δεν έχουν ανέβει εξωπισθόφυλλα του 2ου τόμου "Ιστορία της Ελληνικής Γελοιογραφίας: 3000 Χρόνια Αμφισβήτησης" στο πινακάκι που ανέβασε το 2010 ο Δημήτρης εδώ... Δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί να τους πάρω ακόμα και δεν πολυκατάλαβα. Για σειρά 2 τόμων πρόκειται και όχι για ξεχωριστά έντυπα, έτσι δεν είναι; :thinking:

9. Το άρθρο που ανάρτησε ο @albert εδώ, μήπως πρέπει να μεταφερθεί στην "Αρθρογραφία εκτός GC".

 

On 25/1/2014 στο 12:29 ΠΜ, success4a είπε:

Αρθράκι της εποχής:

 

post-29304-0-55460600-1390602477_thumb.jpg


10. Να μεταφερθεί στα άρθρα παρακαλώ...

11. 

On 15/10/2019 στο 2:12 ΠΜ, Mandrake είπε:

Ήταν επίσημη κυκλοφορία αυτή! Η 1η μέρα του φεστιβάλ ήταν στις 4 Οκτωβρίου 2019, οπότε θα πρέπει να συμπληρωθεί στην ημερομηνία της βάσης.

 

:beer:


Ούτε φυσικά τα προηγούμενα έχουν σωστές ημερομηνίες και στη βάση τα άλμπουμς έχουν "κλειδώσει" ως πλήρη, όσον αφορά τα στοιχεία τους... Αυτά είναι σοβαρά λάθη που πρέπει να τα προσέχετε, γιατί θα μείνουν πολλά "κλειδωμένα" τα οποία δε θα βλέπετε μετά για έλεγχο... Είναι άλλα που έχουν "κλειδώσει" ως πλήρη και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις που η αρχική ημερομηνία στο πινακάκι της παρουσίασης, έχει περαστεί (αυτόματα προφανώς) σε όλα τα τεύχη από κει κι έπειτα! Στη συγκεκριμένη σειρά λοιπόν και σύμφωνα με την παρουσίαση & τα σχόλια, το 1ο κυκλοφόρησε στις 1 Οκτωβρίου 2018, το 2ο στις 1 Φεβρουαρίου 2019 & το 3ο στις 13 Μαΐου 2019.

 12.

On 30/11/2008 στο 2:43 ΠΜ, Ion είπε:

Φρέσκια, ολόφρεσκια έκδοση της Jemma Press που ακόμα δεν κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία αλλά τα μέλη του GC είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν στη συνάντηση για τον 8ο τόμο του STORM.


Πότε έγινε αυτή η συνάντηση; Ο υπερσύνδεσμος δεν οδηγεί πουθενά για να βρούμε την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής εδώ της έκδοσης...

13. Άλλο ένα άρθρο που δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο και πρέπει να μεταφερθεί από δω!

14.

 

On 30/6/2020 στο 2:49 ΜΜ, Comichunter είπε:

πηρα το δευτερο μερος, δεν γνωριζα οτι υπαρχει και πρωτο, αφου εχει αλλο τιτλό, θα το διαβασω και θα επανελθω

Αλήθεια, αυτά είναι ξεκάθαρο ότι δε μοιράζονται κάποιον τίτλο σειράς! Γιατί δεν έχουν χωριστές παρουσιάσεις, με συνδέσμους που να παραπέμπει απ' το ένα στο άλλο; :thinking: Εδώ δε μιλάμε για μία σειρά κόμικς που στην πορεία αλλάζουν τίτλο... Ένα τρίτο ή ένα τέταρτο κόμικ, μπορεί να έχουν διαφορετικό.

  15.

On 20/1/2012 στο 10:53 ΠΜ, germanicus είπε:

xm... οπότε αυτό που συνέπτηξε ο Κωστής τον Ιούλη του 08, τώρα πρέπει να το ξαναχωρίσουμε :)

 

οκ... θα το κάνω αργότερα :)

 

ούτε που θυμόμουν τι είναι αυτό όταν είδα τον τίτλο να κάνει ποπ-αουτ στα νεα ποστ :) (και σιγά μη θυμόμουν ότι υπήρχε και αγγλική έκδοση ;) )

 

:cheers5:


Το είχα αναρτήσει ξανά εδώ για να το υπενθυμίσω, αλλά για κάποιο λόγο το "πήρε η σκούπα".

16. Το "Τηνέλλα Καλλίνικε" πρέπει να "σπάσει" σε 2 παρουσιάσεις.

17.

On 6/1/2015 στο 9:42 ΜΜ, tik είπε:

 

Η δικιά μου έκδοση είναι του 2009, έχει διαφορετικό ISBN και μικρότερο μέγεθος όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία

 

P1066542.JPG


Γιατί δεν κάνεις παρουσίαση φίλε Φώτη να τη δούμε κι εμείς οι πτωχοί που δεν την έχουμε; Πλέον είσαι μάστορας σ' αυτά! :beer:

18. Άρθρα προς μεταφορά εδώ.

19. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

20. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

21. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

22. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

23. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

24. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

25. Άρθρο προς μεταφορά εδώ.

26. Πρέπει να γίνει παρουσίαση του κόμικ "Νέμεσις: Μαύρος Άγγελος" του οποίου τα εξώφυλλα, περιεχόμενο & πληροφορίες υπάρχουν εδώ! Φαίνεται πως είχε θαφτεί τόσα χρόνια στην αρθρογραφία και μόλις το εντόπισα ξανά... 

27.  

On 7/10/2008 στο 12:55 ΠΜ, Mandrake είπε:

Εκκρεμότητες σε Κόμικς:

 

 

 

60. "Καβουρόσουπα" (2003) (fanzine) {Συγγραφέας/Εικονογράφος: Κωστής Τζωρτζακάκης) (Την "Καβουρόσουπα" την πουλούσε ο el_ninio εδώ και στο post #2 φαίνεται να την αγόρασε ο nikos99, αλλά δεν έχει διαγραφεί στο αρχικό post.)

Φίλε @nikos99 αφού μοιράζεσαι που μοιράζεσαι κόμικς για παρουσιάσεις πηγαίνοντάς τα στη Λέσχη, δε φέρνεις κι αυτό καμιά φορά, μήπως το παρουσιάσει κάποιος; 

28. Ο τίτλος εδώ θα πρέπει να διορθωθεί σε σκέτο "Εικονογραφημένα Παραμύθια" και να "σπάσουν" οι τόμοι σε νέα παρουσίαση εφόσον έχουν άλλο τίτλο.

29. Στο "Σούπερ Ντόναλντ: Ο Τρομερός Εκδικητής" δεν έχουν αναρτηθεί στο πινακάκι τα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των εκδόσεων που ανέφερα εδώ. Μήπως όμως εκείνο του @albert να πρέπει να γίνει ξεχωριστή παρουσίαση, μιας και μιλάμε για πολύ διαφορετική έκδοση;

30. Τακτοποίηση εκδόσεων Αστερίξ από τη Μαμούθ.

31. Το ίδιο ισχύει και για το "PC Master Guide".

32. Πρέπει να "σπάσει" σε ξεχωριστή παρουσίαση η 3η περίοδος του περιοδικού "Πολιορκία: Γραφή & Ανάγνωση".

33. Στο "Disney's Fun Club" δεν έχει ανέβει το εξώφυλλο του φύλλου #59 που έχει σαρώσει ο Ανδρέας εδώ. Εάν ενωθούν οι 2 τελευταίες σαρώσεις, μας κάνουν το εξώφυλλο!

34. Το "Super Boy" χρειάζεται πινακάκι και μεταφορά σε κάποια κατηγορία. 

35. Στη σειρά "Star Wars: Empire" ο Φώτης είχε ανεβάσει το εξώφυλλο του "τόμου" εδώ. Πρέπει να γίνει πινακάκι και ν' αναρτηθεί εκεί!

36. Ο φίλος @georio ανέβασε εξώφυλλα από μία νέα σειρά ονόματι "Μήπως Γνωρίζετε", η οποία θέλει δική της παρουσίαση.

37. Στη σειρά "Οι Εναλλακτικές Περιπέτειες των Freak Brothers" πρέπει να διαγραφεί η 2η καταχώρηση από τη βάση δεδομένων.

38.  

On 8/7/2018 στο 3:44 ΜΜ, ftsgr είπε:

Πέτυχα σε περίπτερο το τεύχος 15.

Το εξώφυλλο το έχουμε οπότε σας σκάναρα το εξώφυλλο από το τετράδιο δώρο έτσι να το έχουμε...

 

15.jpgTotally_Spies!_15_tetradio_back.thumb.jpg.b2f26630aa85c47ca074eaeb1b9e38ad.jpg

 

 

:beer:


Χρειάζεται ξεχωριστή παρουσίαση. Οπότε, αν ο @ftsgr έχει να δώσει παραπάνω στοιχεία, ας κάνει το καλό!

39. Στη σειρά "Τα Ωραιότερα Εικονογραφημένα Παραμύθια" δεν έχουν ανέβει τα οπισθόφυλλα του Βάιου. Με τη σειρά αρίθμησης των αρχείων φαντάζομαι ότι το 1ο από αριστερά είναι του 7ου τεύχους και το άλλο του 9ου τεύχους. Επίσης, ο τίτλος πρέπει ν' αλλάξει σε "Τα Ωμορφότερα Εικονογραφημένα Παραμύθια/Τα Ωραιότερα Εικονογραφημένα Παραμύθια", εφόσον άλλαξε στην πορεία.

40. Στη σειρά "Ο Καραγκιόζης" φαντάζομαι ότι πρέπει να φύγει αφενός το "Α' Έκδοση" και αφετέρου να γίνει πινακάκι εξωφύλλων για να μπει ο τόμος που έχει ανεβάσει ο Βάιος εδώ. Εφόσον δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος τόμος και δε φαίνεται να έχει αρίθμηση, τα τεύχη που περιέχει είναι ανάκατα, ενώ δε γνωρίζουμε και την ημερομηνία κυκλοφορίας του, δε μπορεί να ανέβει προσωρινά ως #1 στη βάση; 

41. Στη σειρά "Γκρέκο Ταρζάν" δεν υπάρχει πινακάκι με τον τόμο που έχει ανεβάσει ο Σκρουτζ Μακ Ντακ εδώ.

42.  

On 7/1/2016 στο 11:11 ΜΜ, φλοκ είπε:

Διανέμονται δωρεάν αντίτυπα και στη Λέσχη .


Φαντάζομαι θα κρατήσατε ένα για τη βιβλιοθήκη της "ΛΕ.ΦΙ.Κ."! Μπορεί κάποιος να κάνει παρουσίαση και στην πλήρη έκδοση; Ωστόσο, γιατί το έχετε στα "Έντυπα" και όχι στα κόμικς όπως στις άλλες δύο εκδόσεις; Μονάχα σχέδια περιέχει; Τότε γιατί το ονόμασαν "Βακαλό Comics"; 

44. Το περιοδικό "Στον Μύλο"/"Καλοκαίρι στον Μύλο" πρέπει να μεταφερθεί σε κατηγορία παρουσιάσεων πλέον και να δημιουργηθεί πινακάκι! Εξώφυλλο υπάρχει το 9ο του Φώτη στο τελευταίο σχόλιο, όπως και αρκετά στοιχεία. 

45.  

On 11/4/2017 στο 6:22 ΜΜ, Ion είπε:

Πολύ ωραίο φανζινάκι. Η ιστορία είναι αρκετά συμπαθητική, η Σιαδώρα χρησιμοποιεί πολλά έντονα χρώματα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.

 

Και αυτό είναι το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο της Αγγλικής έκδοσης που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016:

 

D1.jpgD2.jpg

 

:cheers2:

 

Αφού το κατέχεις το "σπορ" βρε Ίωνα και έχεις το κόμικ, δεν κάνεις μία παρουσίαση στα "Ξενόγλωσσα Ελλήνων Δημιουργών" να το έχουμε; 

46. Το "Caribuenos" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις.

47. Το "Coffeeshop" που έχει παρουσιαστεί εδώ είναι αυτοέκδοση, η οποία πρέπει να "σπάσει" σε 2η παρουσίαση μιας και το κόμικ κυκλοφόρησε πλέον απ' την "Comicdom Press". Στην παρουσίαση αυτή είναι ανάκατα το φάνζιν με την επίσημη κυκλοφορία του 2ου τεύχους. Ο τίτλος επίσης πρέπει να μπει σκέτο "Coffeeshop", στην παρουσίαση της "Comicdom Press".

48. Το βιβλίο "Το Κρυφό Πρόσωπο του Morris" πρέπει να "σπάσει" σε δύο παρουσιάσεις τουλάχιστον. Σε εκείνη με την έκδοση του '94 και το μαλακό εξώφυλλο και σε μία δεύτερη με τις εκδόσεις του '97 με μαλακό & σκληρό εξώφυλλο. Η έκδοση του '97 με μαλακό εξώφυλλο δεν έχει σαρωθεί ακόμη από κάποιον. Αυτή τη στιγμή το πινακάκι μας δίνει λανθασμένα ότι πρόκειται για μαλακό εξώφυλλο και ότι πρόκειται για (πρώτη) έκδοση του '97...

49. Η σελίδα-δείγμα στο "Top Sex: Καυτές Ιστορίες με Σκίτσα" πρέπει να γυρίσει δεξιά 90 μοίρες και να μπει το υδατογράφημα κάτω δεξιά. Όπως είναι τώρα, δεν είναι χρηστική και δείχνει χάλια με το υδατογράφημα ανάποδα επάνω.

50. Το "Conan: Θρυλικές Περιπέτειες" πρέπει να "σπάσει" σε άλλη παρουσίαση, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρόκειται περί σειράς. Ο τίτλος είναι άλλος, αρίθμηση δεν υπάρχει, επομένως είναι δύο διαφορετικά trades με επιλεγμένες κάποιες ιστορίες της προγενέστερης σειράς.

51. Το επίτομο "Ζευγάρια" του Αρκά δεν έχει παρουσίαση, ενώ τα εξώφυλλα τα είχε δώσει ο @Μενίγ Πουαγώ στον Κώστα όπου τα ανέβασε εδώ, μαζί με τις διαστάσεις.

52. Στους τόμους τυχαίας συρραφής της "Περιπέτειας" πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος σε "Προσφορά Περιπέτεια". Δεν έχω εδώ παρά στο άλλο σπίτι, οπότε δε μπορώ να δω πως το διαφημίζει ο εκδότης. Υπάρχει κάποιο οπισθόφυλλο να δούμε;

53. Στη σειρά "Έξτρα Τόμος Περιπέτεια" δεν έχει ανέβει ούτε το οπισθόφυλλο του 1ου τόμου που ανέβασε ο @KILLMATHεδώ, ούτε του 2ου που ανέβασε ο ίδιος εδώ, ούτε του 9ου που ανέβασε εδώ.

54. "Μενίγ Πουαγώ has just posted a reply to a topic that you have subscribed to titled "Λάθη-διορθώσεις-παραλείψεις [Πές το κι έγινε.]".

Εδώ στο post 108 το link οδηγεί στην παραουσίαση του Ιζνογκούντ αντί να οδηγεί   στην αξιαγάπητη Silvia Ziche"

Το είχε αναρτήσει στις 9 Αυγούστου 2016 ο @Μενίγ Πουαγώ , δε διορθώθηκε αλλά δεν υπάρχει και η αναφορά του αυτή πλέον...

55. Στο περιοδικό "Ελληνόπουλο"/"Ο Θησαυρός των Παιδιών" έχουν σαρωθεί ένα σωρό εξώφυλλα απ' όλες (ή σχεδόν όλες) τις περιόδους του (ακόμη και κάποιων τόμων!), αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα πινακάκι με μηδενικά εξώφυλλα... Θα πρέπει επίσης να διορθωθούν οι φωτογραφίες στην παρουσίαση καθώς όχι μόνο δε φαίνονται, αλλά δεν ανοίγουν κιόλας!

56. Υπάρχει ένα πρόβλημα με το περιοδικό "Παιδικός Παλμός". Στα "Εξώφυλλα" φαίνονται 2 με τον ίδιο τίτλο αλλά στο 2ο γράφει σε παρένθεση "Περιοδικό". Το 1ο λοιπόν δεν οδηγεί σε καμία σελίδα, ενώ το 2ο οδηγεί κανονικά στην παρουσίαση του εντύπου, όμως δεν έχει το οπισθόφυλλο, το οποίο έχει το 1ο στη σελίδα εξωφύλλων η οποία ανοίγει κανονικά (όπως και η λίστα κυκλοφορίας του). Φαντάζομαι ότι μένει να μεταφέρετε το οπισθόφυλλο και να διαγράψετε εντελώς το 1ο λήμμα.

57. Στη σειρά "Vampire Academy" πρέπει να διορθωθεί η βάση και να γίνουν 4 οι καταχωρήσεις με 6ο την έκδοση της οποίας εξώφυλλο έχει ανέβει. Ο πραγματικός αριθμός της σειράς του βιβλίου δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να συμβαδίζει με τον αριθμό εκδόσεων που έχει βγάλει η εκδοτική αυτή.

 • Like 2
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Απ' ότι είδα, υπάρχουν κάποια κόμικς στη βιβλιοθήκη της "ΛΕ.ΦΙ.Κ." των οποίων τα εξώφυλλα/οπισθόφυλλα δεν έχουν ανέβει καθόλου εδώ! Τα αναφέρω σε περίπτωση που έχουν ξεχαστεί. Είναι και άλλα 3 δικά σου Γιώργο, αλλά ίσως αυτά δε βρίσκονται το ίδιο εύκολα, δε ξέρω. Στη βιβλιοθήκη φαντάζομαι όμως πως τα έχετε τακτοποιημένα και με κάποια σειρά! Απ' ότι διαπίστωσα, έχετε βάλει τη βάση να φιλτράρει μονάχα όσα είναι στα κόμικς σε αυτή την κατηγορία. Σωστά;

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Το βλέπουμε όλοι μας αυτό ότι συμβαίνει :best:, απλώς επειδή εκείνα ήταν ελλείψεις και όχι προς αντικατάσταση, είπα να το αναφέρω σε περίπτωση που σας ξέφυγαν. :)  Μία παρατήρηση πάνω σε αυτό, σε περίπτωση που μπορεί να διορθωθεί στη βάση. Έβαζα nickname στην προτελευταία αυτή κατηγορία και παρόλο που έβγαζε αποτελέσματα, δεν έδινε id χρήστη, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να σας δείξω εδώ για ποια αναφέρομαι... Έκανα λοιπόν ολόκληρη διαδικασία, βάζοντας να δω τη συλλογή ενός χρήστη και πηγαίνοντας στη 2η σελίδα έβγαζε το id, όπου το "&mid=14049" π.χ. για το χρήστη "Lefik", ώστε να μπορώ να σας δώσω τον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο! Εάν έχουμε λοιπόν μονάχα μία σελίδα με αποτελέσματα, θα πρέπει να ανοίγουμε 2ο tab και να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία για να βρούμε το id; Γιατί δεν το εμφανίζει κατευθείαν με την εμφάνιση του αποτελέσματος;

Edited by Mandrake
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/4/2021 at 4:17 PM, Mandrake said:

7. Ως εκδόσεις "Νέμεσις" έχετε βάλει στη βάση μία σειρά του '66 κι ένα βιβλίο του '99. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους και πρέπει να διαχωριστούν...

 

Όταν έχουμε ακριβή στοιχεία ότι είναι διαφορετικοί εκδοτικοί, θα τα διαχωρίσουμε

 

On 1/12/2021 at 1:55 AM, Mandrake said:

Μία παρατήρηση πάνω σε αυτό, σε περίπτωση που μπορεί να διορθωθεί στη βάση

 

Μόλις βρεθεί χρόνος θα το κοιτάξουμε με τον τεχνικό μας

 

7 hours ago, Mandrake said:

δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προχωράνε ενώ "πηδάτε" και διορθώνετε αντίστοιχες που ανέφερα μετά...

 

Απ' ότι καταλαβαίνεις, ο χρόνος είναι λίγος, οπότε πιάνουμε ότι μας κάτσει στο μάτι :) 

 

Όσα διορθώθηκαν, διαγράφτηκαν

 

:valt:

 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την Νέμεσι.

 

Τα Περιπετειώδη μυθιστορήματα είναι των εκδόσεων Νέμεσις του Δημήτρη Χανού.

Στο περιοδικό Παπαφλέσσας όμως, νομίζω ότι κακώς αναγράφεται ως εκδοτική η Νέμεσις. Το περιοδικό nemecis είναι της Αδράστειας εκδοτικής της δημοσιογράφου και βουλευτού Λιάνας Κανέλη. Και ο Παπαφλέσσας απλά αναγράφει στο πάνω μέρος nemecis comics, ότι είναι δηλαδή κόμικ του περιοδικού nemecis και όχι κάποιας εκδοτικής με αυτό το όνομα.

 

:Paingiver:

 

 • Like 3
 • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Όταν προσπαθώ να μπω στο "Η Γυναίκα Παγίδα" απ' τον κατάλογο των εξωφύλλων, μου λέει πως δεν έχω άδεια πρόσβασης. Στη βάση και στα εξώφυλλα, μπαίνει κανονικά.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει στη βάση σε ότι αφορά τις εκδόσεις "Π. Παλιτσινάκος". Εμφανίζει δύο φορές το ίδιο έντυπο (στη μία έχει την παρένθεση με το "περιοδικό") και στην 1η οδηγεί σε νεκρή σελίδα. Στη "Γυναίκα Παγίδα" που αναφέρω από πάνω βγάζει ότι δεν έχω δικαίωμα πρόσβασης ("Δεν έχετε δικαίωμα να δείτε αυτό το περιεχόμενο.". Γιατί να μην έχω το δικαίωμα; Θέλω κι εγώ να δω! :crying: ) και εδώ ότι η σελίδα δε βρέθηκε ("Δεν εντοπίσαμε το στοιχείο που προσπαθείτε να δείτε."). Προφανώς τα "Παιδιά του Τσίρκου" φαίνονται διπλοκαταχωρημένα και στον κατάλογο εξωφύλλων.

 

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1. Τη σειρά "Νέα Γουέστερν" την έχετε στο πινακάκι μονοδιάστατη (δεν έχουν πλάτος! :P)! :lol2:

2. Στη σειρά τόμων εδώ, πρέπει να αλλάξει ο τίτλος σε "Γουέστερν και Άλλες Περιπέτειες-Μυστήριον"/"Σκληρά Γουέστερν κι Άλλες Περιπέτειες-Μυστήριο". Κανονικά βέβαια θα πρέπει να πάρουν δική τους παρουσίαση οι τόμοι, διότι ο @Valtasar είχε πει ότι όσοι απ' αυτούς έχουν διαφορετικό τίτλο (προς το παρόν) θα γίνεται ανεξάρτητη παρουσίαση.

3. Να περάσετε μήπως τη σειρά "Γουέστερν" στους ντετέκτιβς, μιας και έπεσε ήδη κάποιο ψάξιμο;

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1. 

 

On 2/1/2021 at 6:16 AM, Mandrake said:

  

 

Προφανώς αναφέρεσαι στην αρίθμηση που δίνει ο @Dr Paingiver εδώ, σωστά; Εάν το διαβάζεις φίλε Παύλο, επιβεβαίωσέ μας αν μπορείς, όπως και αν αυτό της παρουσίασης στη σειρά "ΒΙΠΕΡ" είναι αυτό που αναφέρεις, για να δούμε αν χρειάζεται διόρθωση. :beer5:

 

VIPER_1933.jpg  VIPER_1933z.jpg

 

On 2/1/2021 at 8:17 AM, Dr Paingiver said:

Δυστυχώς Κώστα @Mandrake δεν έχω τον τόμο πλέον, οπότε δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%.  Όμως το έχω καταλογραφημένο σαν 1993 και όχι 1933. Επιπλέον εδώ πέρα, ο green mits λέει ότι 1933 είναι ένα ΒΙΠΕΡ του Λούϊς Λ΄Αμούρ. Άρα μάλλον έτσι είναι.

 

:Paingiver:

 

Επομένως το εξώφυλλο & οπισθόφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου στα "ΒΙΠΕΡ" πρέπει να αλλάξει αρίθμηση ως #1993!

 

 

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

  

On 18/8/2017 στο 4:55 ΜΜ, albert είπε:

Τα εξωφυλλα της 2ης εκδοσης (ανατύπωση..) εδω..

post-30583-0-44978100-1503064470_thumb.jpg post-30583-0-44726600-1503064493_thumb.jpg


Αυτό, για παράδειγμα, ΚΑΚΩΣ μπήκε ως εναλλακτικό εξώφυλλο του άλλου που είχε παρουσιαστεί εκεί! Τώρα το πινακάκι γράφει για έγχρωμη έκδοση και έχετε μέσα με εναλλακτικό εξώφυλλο μια άλλη. Χρειάζεται δική του παρουσίαση, όπως και όποιο άλλο αντίστοιχο υπάρχει.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

1. Στη "Μελισσοκομική Επιθεώρηση", μήπως πρέπει να φτιάξετε τις ονομασίες σε κάποια εξώφυλλα/οπισθόφυλλα; Συγκεκριμένα, τα τεύχη Ιουλίου-Αυγούστου κάθε έτους είναι διπλά και 8ο δεν υπάρχει, επομένως θα φαίνεται σαν κενό αριθμητικά. Επομένως, εάν δε χαλάει την αρίθμηση, μήπως το "MELISSOKOMIKIEPITHEORISI_198807" πρέπει να γίνει "MELISSOKOMIKIEPITHEORISI_198807-08" και αντίστοιχα να αλλάξουν το ίδιο τα MELISSOKOMIKIEPITHEORISI_198907, MELISSOKOMIKIEPITHEORISI_199007, MELISSOKOMIKIEPITHEORISI_199107; :thinking: Στο MELISSOKOMIKIEPITHEORISI_199207 βλέπω πως δεν αναφέρουν πουθενά για 8ο τεύχος, είναι όμως κανονικά για δύο μήνες και το επόμενο είναι το 9ο και κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο. Πηδήξαν ένα νούμερο... bigthumbdown.gif

 

2. Η σειρά "Video Inn" χρειάζεται πινακάκι.

 

3. Στη σειρά "Car & Driver" τα οπισθόφυλλα των τευχών 350-352 πρέπει να γυρίσουν αριστερά 90 μοίρες για να φαίνονται σωστά.

 

 

Δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι Μπιατρίξ Κίντο... :thinking:

Edited by Mandrake
 • Disagree 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/3/2021 στο 1:57 ΜΜ, apetoussis82 είπε:

 

Για πες? Έφτιαξε??

 

Είσαι υπέροχος! :thanks:  Φοβερά ευρήματα έχετε κι εκεί πέρα! :respect: Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια θεματάκια στο φόρουμ και ειδικά με τα copy/paste που πιθανολογώ ότι κάνουν συμφορουμήτες και φαίνεται ότι έγραψαν μέσα σε ένα λευκό πλαίσιο... Διαβάζεται το συγκεκριμένο μεν, αλλά δείχνει περίεργα.

 

1. Πρόβλημα ανάγνωσης όμως που χρειάζεται να διορθωθεί με μπλε ή μαύρους χαρακτήρες υπάρχει εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ απ' τον @Φαεθων Ειδικά στους δύο υπερσυνδέσμους που έβαλα είναι όλη η μελέτη και στα μπλε & τα μοβ δε μπορείς να διακρίνεις τι γράφει. Πάει όλο στράφι... :( 

 

2. Εδώ έχει ένα σωρό φωτογραφίες και δε φαίνεται πλέον καμία... Κι εδώ άλλη μία από σελίδα μάλλον, η οποία δε φαίνεται, όπως κι εδώ, εδώ... Μπορούν ν' αποκατασταθούν αυτές;

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Το Σύμπαν".

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Mandrake said:

Ο τίτλος εδώ πρέπει ν' αλλάξει σε "Το Σύμπαν".

Μα εσύ στο ίδιο θέμα σε ανάρτησή σου λες να ονομαστεί Η ΜΙΚΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΟΜΙΚΟΘΗΚΗ....

 

:cheers3:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, Valtasar είπε:

Μα εσύ στο ίδιο θέμα σε ανάρτησή σου λες να ονομαστεί Η ΜΙΚΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΟΜΙΚΟΘΗΚΗ....

 

:cheers3:

 

Ναι, γιατί προηγουμένως ήταν "Βιβλιοθήκη", αν θυμάμαι καλά, αντί "Κομικοθήκη" (το είχε βάλει έτσι από λάθος μάλλον ο Φώτης) αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα την ενώνατε ως σειρά! Εφόσον όμως αποφασίζετε να παρουσιάσετε μεμονωμένα τα κόμικς αυτά (όπως έκανε ο Μάριος εδώ με τους "Καταστασιακούς" από παραχώρηση υλικού της "ΛΕ.ΦΙ.Κ."!) δε θα πρέπει να μπει ο κανονικός τίτλος και σε εκείνο το κόμικ;

Edited by Mandrake
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ο Μάριος δεν θυμόταν (ούτε εγώ, ούτε ο Νικόλας βέβαια) για την ύπαρξη του θέματος αυτού... το σωστό θα ήταν να ενωθούν, εσύ τι πιστεύεις;

 

:cheers3:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια πως εξυπηρετεί η αναφορά στην υπερσειρά, εφόσον από μνήμης κανείς δε μπορεί να θυμάται ποιο (ή που) είναι τι... Εάν δε μπουν παραπομπές σε κάθε παρουσίαση, πως "ενώνεται" η μία με την άλλη όταν ο τίτλος υπερσειράς δεν είναι υπερσύνδεσμος (hyperlink); Πέρα απ' αυτό πρέπει να υπάρχει μια κεντρική γραμμή σε ότι κάνετε χωρίς να έχετε παρεκκλίσεις και αυτό πρέπει να τηρείται ευλαβικά. Δε μπορεί η μία παρουσίαση να είναι έτσι και η άλλη διαφορετική για οποιοδήποτε "μικροθεματάκι" μπορεί να προκύπτει απ' τα τερτίπια των εκδοτών... Εάν οι υπερσειρές λοιπόν γίνει υπερσύνδεσμος (όπως στη μορφή της ομαδοποίησης), τότε πολύ διαφορετικά κόμικς ή βιβλία μπορούν να "σπάσουν" με το καθένα σε δική του παρουσίαση. Εάν αυτό δε γίνεται, τότε θα πρέπει όλα να μπουν με τον τίτλο της σειράς κι ας μην έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους. Εφόσον μοιράζονται κάποια χαρακτηριστικά όπως είδος (π.χ. σειρά βιβλίων τρόμου), διαστάσεις, παρόμοια εξώφυλλα, το logo της σειράς, ας μπουν μαζί. Το αν θα βρίσκει κάποιος τα κόμικς αυτά στην πορεία από κάποιο index, είναι άλλο καπέλο... Αλλά σάμπως τα βιβλία τα βρίσκει; Θα πρέπει να εξοικειωθεί με τη βάση δεδομένων κάθε μέλος και να περάσει στη συνείδησή του αυτό. Δε μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Πάντως το θέμα ότι τα τάδε τα χωρίζουμε, τα τάδε τα "σπάμε", είναι λάθος. Ή το ένα θα πρέπει να συμβαίνει ή το άλλο. Αν υπάρχει κάποια ένδειξη (τίτλος/λογότυπο) ότι κάποια βιβλία είναι σειρά, παρόλο που προσωπικά δε μου αρέσει μιας και χρησιμοποιώ μονίμως τη σελίδα εξωφύλλων για να βρω μια έκδοση, νομίζω πως το πιο σωστό είναι να βρίσκονται σε κοινή παρουσίαση. Το αν και πότε θα μάθει κάθε μέλος να χρησιμοποιεί σωστά τη βάση από κει και πέρα, είναι δικό του καπέλο. Σειρές & υπερσειρές λοιπόν (που αφορούν διαφορετικούς δημιουργούς ή/και ιστορίες), ένα και το αυτό. Κοινή παρουσίαση!

 

Παρεμπιπτόντως, τα 3 πρώτα εξώφυλλα εδώ χρειάζονται διπλή αρίθμηση σε παρένθεση, όπως και όλα τα εξώφυλλα εδώ.

Edited by Mandrake
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

1. Το περιοδικό "Car & Driver: 40 Χρόνια Porsche 911" όπως και το "Car And Driver (Special Edition)" χρειάζονται δική τους παρουσίαση το καθένα.

2. Η σειρά "Προοδευτικός Κινηματογράφος" πρέπει να "σπάσει" σε 2 περιόδους και να αντικατασταθεί η περίοδος στον τίτλο απ' το έτος κυκλοφορίας του 1ου τεύχους (1978) και στη 2η περίοδο να μπει το 1981.

3. Το "Drive: Auto Motive Milestones" χρειάζεται δική του παρουσίαση.

4. Η σειρά "Γαιόραμα: Γη Ένας Εύθραστος Πλανήτης" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

5. Η σειρά "Γαιόραμα: Ιστορικά" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

6. Η σειρά "Γαιόραμα: Η Ελλάδα & Οι Έλληνες" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

7. Η σειρά "Γαιόραμα: Επιλογές" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

8. Η σειρά "Fun & Science"/"XScience" χρειάζεται δική της παρουσίαση.

9. Το περιοδικό "Discovery & Science (Ειδικό Τεύχος)" θέλει δική του παρουσίαση καθώς είναι εκτός σειράς, περιοδικότητας, ήταν ένθετο και δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός σελίδων με τα υπόλοιπα. Θα ήταν λάθος να παραμείνει στην ίδια παρουσίαση ως #0.

10. Στο "Batman: 14 Αδημοσίευτες Ιστορίες με τον Θρυλικό Ήρωα" έχουν μπει λάθος οι διαστάσεις και έχουμε μόνο το ύψος.

 

:beer5:

 • Like 5
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
On 4/20/2021 at 10:17 AM, apetoussis82 said:

(2) Στην Παρουσίαση της Βαβούρας Β' Περιόδου, έχουν εξαφανιστεί από το πινακάκι τους καμιά 20ριά εξώφυλλα, τα οποία υπήρχαν πριν. Γνωρίζουμε γιατί έγινε αυτό? Θα πρέπει να ξανασκαναριστούν?

 

Δεν γνωρίζω τι απέγιναν... αν μπορείς σκαννάρισέ τα να τα προσθέσουμε.

 

:efxaristo:

 • Like 1
 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

 Υπαρχει θέμα με το σκαναρισμα μου στο  εξωφυλλο 24 να το διορθωσω?

Ευχαριστω πολύ

 

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  

On 22/7/2019 στο 11:22 ΠΜ, apetoussis82 είπε:

Θα μπορούσε να περαστούν στο πινακάκι (ή σε περισσότερα από ένα πινακάκια) μερικά από τα εξώφυλλα που υπάρχουν στις διάφορες καταχωρήσεις πιο πάνω βάσει των πληροφοριών που έχουμε ως τώρα, ώστε να αρχίσουμε να βγάζουμε άκρη με τις πρώτες εκδόσεις/ανατυπώσεις της σειράς αυτής? :efxaristo:

 

Υγ.: καλό θα ήταν να μην φύγουν οι εικόνες των εξωφύλλων από τις διάφορες καταχωρήσεις κατά τη μεταφορά τους στα πινακάκια, αλλιώς δεν θα ξέρουμε που σχολιάζουμε τι!

 

  

On 5/12/2017 στο 6:03 ΜΜ, apetoussis82 είπε:

Το πινακάκι αυτής της παρουσίασης πρέπει να σπάσει σε 2 ή 3 διαφορετικά, αφού υπάρχουν τεύχη και τόμοι διαφορετικών σελίδων, καθώς και επανεκδόσεις. Έχει κάποιος άλλα τεύχη στη συλλογή του (ή στη ΛΕΦΙΚ), ώστε να βγάλουμε άκρη με αυτές τις εκδόσεις??

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι βλέπω, στην παρουσίαση για το Βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών (Ελληνικά Γράμματα), δεν υπάρχουν στο πινακάκι οι 5 αρχικοί τόμοι που φαίνονται στην 1η καταχώρηση της Παρουσίασης, παρά μόνο οι ολιγοσέλιδες επανεκδόσεις.

 

Γενικά, πρόσεξα ότι έχουν χαθεί εξώφυλλα/οπισθόφυλλα από μερικές Παρουσιάσεις στο φόρουμ, όπως ήδη ανέφερα εδώ.

 

Επίσης, χάθηκε από το σχετικό πινακάκι, το εξώφυλλο/οπισθόφυλλο μιας εκ των δύο εκδόσεων του Τανγκό (αυτά τα σκαναρίσματα εδώ). Νομίζω ότι αυτό που έμεινε, δεν είναι η Α' έκδοση του 1998.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Στο πινακάκι της Παρουσίασης μιας σειράς, εκεί που αναφέρεται ο αριθμός και το είδος των καταχωρημένων εξώφυλλων/οπισθόφυλλων, δεν αναφέρονται τα εξώφυλλα β' έκδοσης (ή γ' έκδοσης κλπ), εάν δεν έχουν δικό τους πινακάκι.

 

Για παράδειγμα, στο πινακάκι της πρώτηςπεριόδου των Κλασσικών Εικονογραφημένων, λέει: 358 + 243 Οπισθόφυλλα + 6 Εναλλακτικά. Δηλαδή:

▪358 κανονικά εξώφυλλα,

▪243 οπισθόφυλλα (περιλαμβάνονται σ'αυτόν τον αριθμό και αυτά από τα εναλλακτικά καθώς και από τις β', γ', δ' εκδόσεις)

▪6 εναλλακτικά εξώφυλλα (που στην πραγματικότητα πρόκειται για τεύχη της κανονικής πρώτης έκδοσης που τυπώθηκαν με κάποια διαφορετικά χρώματα ή διαφορετική τιμή κλπ).

Δεν φαίνεται όμως πουθενά στο πινακάκι ο αριθμός των εξώφυλλων των β', γ', δ' εκδόσεων.

 

Κάποιος μπορεί φυσικά να πει ότι για τα Κλ.Εικονογραφημένα πρώτης περιόδου δεν μπορούμε να ξέρουνε πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν σε β', γ', δ' έκδοση, αφού η επανέκδοση ενός τεύχους έπαιρνε τον αρχικό αριθμό της πρώτης κυκλοφορίας του τεύχους με ένα β' ή γ' ή δ' δίπλα του. Για τον λόγο αυτό, δεν υπήρχε μέχρι τώρα ξεχωριστό πινακάκι για αυτές τις β', γ', δ' εκδόσεις.

 

Συνεχίζω όμως και λέω, αν δεν υπάρχει ξεχωριστό πινακάκι για β' εκδόσεις κλπ, θα πρέπει κάποιος να αγνοήσει τον αριθμό τευχών που αναφέρεται στο πινακάκι κάποιων σειρών και να μετρήσει τα εξώφυλλα ώστε να εξαγάγει μόνος του την πληροφορία. Π.χ. ας δούμε την σειρά SPORT-BILLY ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ, η οποία αποτελείται από 36 τεύχη.

 

Υπάρχουν 2 εκδόσεις. Για τα εξώφυλλα, το πινακάκι λέει: 59 + 11 Οπισθόφυλλα (Λείπουν τα: 6, 33).

 

Εννοεί ότι, και από τις δύο εκδόσεις υπάρχουν 59 εξώφυλλα & 11 οπισθόφυλλα, ενώ τα δύο εξώφυλλα που λείπουν είναι της α' έκδοσης. Εκτός του ότι δεν καθορίζει ποιας έκδοσης είναι τα οπισθόφυλλα, το πινακάκι αγνοεί τελείως τον αριθμό των εξωφύλλων που λείπουν από την β' έκδοση. Έτσι, ακόμα και να είναι πρόθυμος κάποιος που έχει τα τεύχη να σκανάρει εξώφυλλα/οπισθόφυλλα, δεν θα ξέρει ότι λείπουν από την παρουσίαση για να το κάνει. Σαν αυτή την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές σειρές κόμικς.

 

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός των εκδόσεων για όλες τις σειρές, όπως έγινε για τις επανεκδόσεις των Κλ.Εικονογραφημένων και των Λουκυ Λουκ του Στρατίκη. Και ότι βοήθεια χρειαστεί η Δ.Ο., είμαστε εδώ να βοηθήσουμε.

 

ΥΓ: Τα εναλλακτικά εξώφυλλα δεν χρειάζονται ξεχωριστό πινακάκι, αφού είναι μεμονωμένες περιπτώσεις της εκάστοτε έκδοσης.

 • Like 5
 • Respect 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/5/2021 στο 12:02 ΜΜ, apetoussis82 είπε:

Στο πινακάκι της Παρουσίασης μιας σειράς, εκεί που αναφέρεται ο αριθμός και το είδος των καταχωρημένων εξώφυλλων/οπισθόφυλλων, δεν αναφέρονται τα εξώφυλλα β' έκδοσης (ή γ' έκδοσης κλπ), εάν δεν έχουν δικό τους πινακάκι.

 

Για παράδειγμα, στο πινακάκι της πρώτηςπεριόδου των Κλασσικών Εικονογραφημένων, λέει: 358 + 243 Οπισθόφυλλα + 6 Εναλλακτικά. Δηλαδή:

▪358 κανονικά εξώφυλλα,

▪243 οπισθόφυλλα (περιλαμβάνονται σ'αυτόν τον αριθμό και αυτά από τα εναλλακτικά καθώς και από τις β', γ', δ' εκδόσεις)

▪6 εναλλακτικά εξώφυλλα (που στην πραγματικότητα πρόκειται για τεύχη της κανονικής πρώτης έκδοσης που τυπώθηκαν με κάποια διαφορετικά χρώματα ή διαφορετική τιμή κλπ).

Δεν φαίνεται όμως πουθενά στο πινακάκι ο αριθμός των εξώφυλλων των β', γ', δ' εκδόσεων.

 

Κάποιος μπορεί φυσικά να πει ότι για τα Κλ.Εικονογραφημένα πρώτης περιόδου δεν μπορούμε να ξέρουνε πόσα τεύχη κυκλοφόρησαν σε β', γ', δ' έκδοση, αφού η επανέκδοση ενός τεύχους έπαιρνε τον αρχικό αριθμό της πρώτης κυκλοφορίας του τεύχους με ένα β' ή γ' ή δ' δίπλα του. Για τον λόγο αυτό, δεν υπήρχε μέχρι τώρα ξεχωριστό πινακάκι για αυτές τις β', γ', δ' εκδόσεις.

 

Συνεχίζω όμως και λέω, αν δεν υπάρχει ξεχωριστό πινακάκι για β' εκδόσεις κλπ, θα πρέπει κάποιος να αγνοήσει τον αριθμό τευχών που αναφέρεται στο πινακάκι κάποιων σειρών και να μετρήσει τα εξώφυλλα ώστε να εξαγάγει μόνος του την πληροφορία. Π.χ. ας δούμε την σειρά SPORT-BILLY ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ, η οποία αποτελείται από 36 τεύχη.

 

Υπάρχουν 2 εκδόσεις. Για τα εξώφυλλα, το πινακάκι λέει: 59 + 11 Οπισθόφυλλα (Λείπουν τα: 6, 33).

 

Εννοεί ότι, και από τις δύο εκδόσεις υπάρχουν 59 εξώφυλλα & 11 οπισθόφυλλα, ενώ τα δύο εξώφυλλα που λείπουν είναι της α' έκδοσης. Εκτός του ότι δεν καθορίζει ποιας έκδοσης είναι τα οπισθόφυλλα, το πινακάκι αγνοεί τελείως τον αριθμό των εξωφύλλων που λείπουν από την β' έκδοση. Έτσι, ακόμα και να είναι πρόθυμος κάποιος που έχει τα τεύχη να σκανάρει εξώφυλλα/οπισθόφυλλα, δεν θα ξέρει ότι λείπουν από την παρουσίαση για να το κάνει. Σαν αυτή την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές σειρές κόμικς.

 

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός των εκδόσεων για όλες τις σειρές, όπως έγινε για τις επανεκδόσεις των Κλ.Εικονογραφημένων και των Λουκυ Λουκ του Στρατίκη. Και ότι βοήθεια χρειαστεί η Δ.Ο., είμαστε εδώ να βοηθήσουμε.

 

ΥΓ: Τα εναλλακτικά εξώφυλλα δεν χρειάζονται ξεχωριστό πινακάκι, αφού είναι μεμονωμένες περιπτώσεις της εκάστοτε έκδοσης.

 

Και αυτά το έχω αναφέρει στο παρελθόν και ξανάμανα, αλλά εάν δεν είναι παραπάνω μάλλον πως "πήγε στα αζήτητα". Ελπίζω τουλάχιστον μετά το δικό σου σχόλιο να κινηθεί κάτι.

 • Like 2
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους.

Προτείνω την ομαδοποίηση των τευχών καραγκιόζη έτσι ώστε να γνωρίζουμε ολόκληρη τη διαθέσιμη διαδικτυακή βιβλιογραφία και ταυτόχρονα να εντοπίσουμε ευκολότερα τα κενά για να τα συμπληρώσουμε.

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/29/2021 at 2:02 PM, Δημήτρης Παναγιωτάκος said:

Καλησπέρα σε όλους.

Προτείνω την ομαδοποίηση των τευχών καραγκιόζη έτσι ώστε να γνωρίζουμε ολόκληρη τη διαθέσιμη διαδικτυακή βιβλιογραφία και ταυτόχρονα να εντοπίσουμε ευκολότερα τα κενά για να τα συμπληρώσουμε.

 

Το είχα αναφέρει κι εγώ ως πρόταση στο παρελθόν σε ένα νήμα όπου ζητήθηκε απ' τα μέλη να αναφέρουν ελλείψεις στις διάφορες ομαδοποιήσεις που στήθηκαν (δεν το βρήκα προς το παρόν), αλλά δεν ασχολήθηκε κάποιος.

 

 

 • Like 1
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.