Jump to content
germanicus

Λάθη-διορθώσεις-παραλείψεις [Πές το κι έγινε.]

Recommended Posts

Πολλές φορές βρίσκει κανείς λινκ που είναι πλέον ανενεργά, διπλοποσταρίσματα, πολλαπλές παρουσιάσεις κ.ο.κ. και ψάχνεται να βρει κάποιον της Δ.Ο. για να τον ενημερώσει :) Αρκετές φορές όμως ψιλομπερδεύεται και για το ποιός είναι αρμόδιος σε ποιά ενότητα και γίνεται λίγο κουλουβάχατα η κατάσταση :)

 

Οπότε. Ανοίγει αυτό εδώ το sticky, προκειμένου να σημειώνει κανείς τις διάφορες ελλείψεις/λάθη/whatever και να διορθώνονται. Παράκληση μόνο. Επειδή κάτι του στυλ "αυτό υπάρχει και εδώ" ή "το λινκ εδώ δεν δουλεύει" δεν εξηγεί από μόνο του και ποιός είναι αρμόδιος για να το φτιάξει, για να μην το πατάμε όλοι λοιπόν, άμα τυχόν μπορείτε να το γράφετε στο στυλ "το λινκ στο Λούκυ Λουκ δεν δουλεύει". Ούτε έκθεση, ούτε και ένα σκέτο "αυτό" :)

 

Τέλος, ότι επιλύεται θα διαγράφεται για να παραμένει το τόπικ εύχρηστο.

 

:thanks:

 • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν πατάμε πάνω πάνω στο λογότυπο του greekcomics, μεταφερόμαστε στο https://www.greekcomics.gr/forums/.

 

Όταν όμως πατήσω στην μπάρα διεύθυνσης να με βγάλει στο greekcomics.gr, τότε με κάνει redirect στο https://www.greekcomics.gr/forums/index.php, όπου δεν δείχνει το slider με τα νέα άλμπουμ. Άρα κάποιος που θα πατήσει να μπει στο greekcomics.gr για πρώτη φορά, δεν θα δει το slider, παρά μόνο εάν πατήσει δεύτερο κλικ στο λογότυπο του φόρουμ.

 

Σημ.της ΔΟ : Το γνωρίζουμε από πολύ καιρό το πρόβλημα αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση (ούτε από αυτόν που έκανε το Slider, ούτε από εμένα που κοίταξα λίγο τον κώδικα). Ευελπιστούμε στο μέλλον.

 

 • Like 7
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/7/2015 at 1:02 PM, apetoussis82 said:

Κάποιες καινούριες παρατηρήσεις σχετικά με τις πολλές εκδόσεις του Αστερίξ από την Μαμούθ:

 

Βρήκα τον Αστερίξ στους Ισπανούς, 6η έκδοση: 2009 (μαλακό εξώφυλλο με άσπρο το πάνω μέρος), και μετά ξαναβρήκα τον Αστερίξ στους Ισπανούς, πάλι 6η έκδοση: 2011 με διαφορετικό μαλακό εξώφυλλο (ολόκληρο έγχρωμο το εξώφυλλο από πάνω μέχρι κάτω, διαφορετική εταιρεία εκτύπωσης, διαφορετική γραμματοσειρά, πολυτελές γυαλιστερό χαρτί και μια μικρή διαφορά στο οπισθόφυλλο). Μπορεί αυτή η έκδοση να ήταν κάποια από αυτές που δόθηκαν ως ένθετα? Δεν μπορώ να γνωρίζω διότι δεν έχω άλλο τεύχος που να δόθηκε ως ένθετο, αλλά αμφιβάλλω για κάτι τέτοιο.

 

Στην τελική, έχουμε 2 έκτες εκδόσεις του Αστερίξ στους Ισπανούς, από διαφορετικές χρονιές, με δύο διαφορετικά μαλακά εξώφυλλα!

 

On 6/23/2016 at 9:00 AM, Dr Paingiver said:

Ο διαχωρισμός των εκδόσεων του Asterix σε Α' και Β', έγινε μετά από έρευνα σε βάθος των τευχών του Asterix και προτροπή σας. :) Η δική μου απορία είναι: Ο Αστερίξ και οι Πίκτοι, είναι Β' έκδοση; :thinking: Ο πάπυρος του Καίσαρα, είναι Β' έκδοση; :thinking: 

 

:valtnino:

 

On 10/22/2015 at 7:54 PM, constantinople said:

 

Δεν είναι τα ίδια εξώφυλλα φίλε Γερμανικέ, αν προσέξεις στις μετέπειτα εκδόσεις έχει προστεθεί ένα "Asterix" ανάμεσα στα ονόματα των δημιουργών. Στην παρουσίαση με τα εξώφυλλα της Β΄ Έκδοσης λείπουν αρκετά από αυτά τα εξώφυλλα!!

 

post-11736-0-01404600-1445532654_thumb.jpg post-11736-0-84497200-1445532656_thumb.jpg

 

On 9/21/2014 at 2:38 PM, germanicus said:

(α) καμιά 30αριά οπισθόφυλλα :)

 

(β) εξώφυλλα από τα 27, 28 και 29 της Α Έκδοσης. Ναι. Πιθανότατα είναι ακριβώς ίδια με αυτά της Β Εκδοσης. Δεν ξέρω. Ξέρω ότι αυτά που ανεβάζω τώρα λένε ξεκάθαρα μέσα ότι κυκλοφόρησαν 7/92, 8/92 + 9/92, ενώ το Νο1 που έχω, που είναι της Β Έκδοσης λέει ότι κυκλοφόρησε 10/92. 

 

(γ) Το 28 το έχω 2 φορές.... :) Μπροστά δεν αλλάζει σε τίποτα. Πίσω το ένα κάνει 480 δρχ, το άλλο κάνει 530 δρχ και έχει και ISBN. Μέσα έχουν διαφορετικό στήσιμο της 4ης σελίδας με τις πληροφορίες τεύχους. Παραθέτω τις σελίδες. 

 

AsterixMamA_0028 1 sel 4.jpg AsterixMamA_0028 2 sel 4.jpg

 

Από Α έκδοση οι τιμές όπως τις έχω:

19 430

21 430

22 430

23 480

24 480

25 530

26 480

27 530

28 480 + 530

29 480

 

από Β

1 530

2 480

4 570

5 530

7 530

8 530

10 570

11 570

12 570

14 850

15 650

16 650

17 650

20 700

30 700

31 1100 - 3,23

32 3,90

33 3,90

 

:cheers5:

 

On 4/11/2014 at 6:49 PM, GreekComicFan said:

Η Α' έκδοση ολοκληρώθηκε με το τεύχος 29 (Χαλαλίμα) και όχι με το τεύχος 26 όπως υποδεικνύει η σελίδα εξώφυλλων. Υποθέτω πως κατάταξη έγινε με βάση της σκίασης του φόντου, αλλά αυτή σταμάτησε με το τεύχος 25 (η Μεγάλη Τάφρος είναι έτσι και στο πρωτότυπο), πριν την ολοκλήρωση της Α' έκδοσης. 

Το τεύχος 29 βγήκε στις 21 Αυγούστου του 1992 (με αναγραφόμενο τον μήνα Σεπτέμβριο στην ταυτότητα του) και η επανέκδοση της σειράς ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1992. Υπόψη πως εκείνη την περίοδο η Μαμούθ διένυε την πιο παραγωγική περίοδο της, οπότε και τηρούσε κατά βάση τις ημερομηνίες κυκλοφορίας που αναγράφονταν στο οπισθόφυλλο.

 

Τελικά, τι συμβαίνει με την έκδοση της "Μαμούθ Comix"; Προχωράει η καταγραφή; Πρέπει ρε γαμώτο ν' ανέβω στο άλλο σπίτι να δω και τα δικά μου άλμπουμ... Είναι βέβαιο ότι έχω από διάφορες εκδόσεις και δε ξέρω ποιες είναι... Τα έχω όλα + σχεδόν όλες τις ειδικές εκδόσεις, οπότε όλο και κάτι θα υπάρχει που θα λείπει από δω... Το θέμα είναι να μπει μία τάξη στα πινακάκια και να δημιουργηθούν νέα όπου χρειάζεται. Σ' εκείνο της Β' Έκδοσης βλέπω διπλά εξώφυλλα με Α' και Β' έκδοση (συγκεκριμένα το "Ο Asterix στους Πίκτους") και άλλα με Δ' έκδοση ("Ο Asterix και η Λατραβιάτα"), ένας κακός χαμός... Πέρα απ' τον καθένα μας ξεχωριστά, δε μπορείτε αφενός να τσεκάρετε τη βιβλιοθήκη της Λέσχης και αφετέρου να φτιάξετε επιπλέον πινακάκια (έστω, αφού νέες παρουσιάσεις δε "την κόβω" να εγκρίνετε πάλι), μπας και βγάλουμε άκρη με τις εκδόσεις αυτές; :thinking:

 • Like 2
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το να παρουσιάζονται ως "εναλλακτικά εξώφυλλα" εκείνα των σκληρόδετων εκδόσεων είναι ανακριβές και δημιουργεί προβλήματα, μιας και το πινακάκι δεν απευθύνεται στις εκδόσεις αυτές όπως το έτος κυκλοφορίας, ενδεχομένως ο αριθμός των σελίδων ή το μέγεθος του εντύπου και οπωσδήποτε είναι λάθος όταν γίνεται αναφορά για "μαλακό εξώφυλλο" σε μία σειρά, ενώ δεν είναι αυτή η πραγματικότητα όταν συμπεριλαμβάνεται στη βάση. Μία one-shot έκδοση μπορεί πάλι να βγήκε σφήνα όταν πλέον η κυρίως σειρά είχε σταματήσει να εκδίδεται, επομένως δεν ισχύει ούτε το έτος κυκλοφορίας, ούτε φυσικά η αυθαίρετη αναφορά σε τεύχος #0, ούτε η ιστορία της έκδοσης αυτής, καθώς δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο (ούτε υπονοείται από τον εκάστοτε εκδότη) πουθενά. Έπειτα, το "τι παραπάνω να γράψω σε μια δεύτερη παρουσίαση" (όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς) δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Γενικότερα αυτή τη νοοτροπία του "προσπαθώ να στριμώξω τα πάντα σε μία παρουσίαση" δεν την καταλαβαίνω και δεν αρμόζει σε μια κοινότητα που τόσα χρόνια προσπαθεί να κάνει μια σωστή καταγραφή όλων των ελληνικών κόμικς κυκλοφοριών.

 

Δεν κοστίζει τίποτε να γίνει ξέχωρη παρουσίαση έστω και για ένα αυτοτελές τεύχος που έχει τυχόν ανακαλυφθεί (το οποίο μπορεί να κυκλοφόρησε έτσι για χίλιους δύο λόγους). Ας μη γραφτεί τίποτε επιπλέον και ας παραπέμπει απλά με υπερσύνδεσμο στην 1η κυκλοφορία. Και τι έγινε; Αυτό δηλαδή "δεν ανεβάζει τον πήχη στην κοινότητα" (όπως έχει ειπωθεί κατά καιρούς), αλλά τον ανεβάζει όταν έχουμε σε μία παρουσίαση έναν αχταρμά με πέντε εκδόσεις (όπως έχει γίνει, για παράδειγμα, σε "Κλασσικά Εικονογραφημένα") ή με εσφαλμένες πληροφορίες μιας έκδοσης που κυκλοφορεί 4-5 χρόνια αργότερα σε άλλο φορμά, που όχι μόνο δε διευκρινίζεται στο πινακάκι της παρουσίασης, αλλά ούτε καν φαίνεται στην καταλογογράφηση που φτιάχνει η κοινότητα! Για τα σκληρόδετα αναφέρομαι σε εκδόσεις της "Modern Times" όπως είναι τα "Στρουμφάκια" , το "Φρέντυ Λομπάρ", το "Συνεργείο ο Ισίδωρος", το "Πιέρ το Κοράκι", το "Σπιρού και Φαντάζιο", το "Αστυνόμος 212" και γενικότερα σε οποιαδήποτε έκδοση ανήκει στην υπερσειρά "Comics Gallery" της εκδοτικής αυτής (πλην του "Τζότζο" ίσως; :thinking:  Δε διευκρινίζεται στην παρουσίαση εάν η έκδοση που δόθηκε δώρο στην εφημερίδα είναι σκληρόδετη ή όχι.). Ένα παράδειγμα προς μίμηση για το πως θα έπρεπε να παρουσιάζονται οι διαφορετικές αυτές εκδόσεις, είναι η παρουσίαση της σειράς σκληρόδετων "Μεγάλοι Ντετέκτιβ". που διαφοροποιείται από την πρωτότυπη σειρά με το μαλακό εξώφυλλο. Τροφή για σκέψη. :)

 

 

Υ.Σ. Μόλις διαπίστωσα ότι έχουμε και περιπτώσεις όπως "Τα Μεγάλα Αριστουργήματα: Εικονογραφημένες Κλασικές Ιστορίες" όπου η μεταγενέστερη έκδοση του hardcover δεν παρουσιάζεται καν, στο πινακάκι, ως εναλλακτικό τεύχος αλλά ως το 2ο της σειράς!

Edited by Mandrake
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Εξώφυλλα επίσημων τόμων όπως αυτά που είχε ανεβάσει ο Γιώργος εδώ σε "Μικρό Καουμπόυ" και "Μικρό Αρχηγό", γιατί δε μπαίνουν στις αντίστοιχες παρουσιάσεις, να φτιαχτούν και πινακάκια; Αν είναι λόγω έλλειψης πληροφορίας, ας μπουν στις παρουσιάσεις με μια μικρή αναφορά, επιγραμματικά, γιατί σε εκείνο το νήμα χάνονται... Και η "Βαμπίρα" του Μάνου εδώ ακόμη θα μπορούσε να καταχωρηθεί! Εάν δεν έχουμε άλλες περιπτώσεις που να είναι επιβεβαιωμένα διαφορετικά τεύχη μέσα στους τόμους, η αναφορά τους σε εκείνο το λήμμα είναι λάθος και κανονικά θα πρέπει να παρουσιάζονται ως τόμοι σε όλες τις σειρές απ' τις οποίες περιλαμβάνουν τεύχη! Εδώ έγινε παρουσίαση αυτής εδώ της παράξενης περίπτωσης, που μάλιστα είναι από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους και δε μπορούν να τακτοποιηθούν εκείνα που έχουν ίδιο εκδοτικό και φέρουν, μάλιστα, αρίθμηση; Τι σας φρενάρει και σ' αυτό;

 

2. Στο "Σούπερ Ντόναλντ: Ο Τρομερός Εκδικητής" δεν έχουν αναρτηθεί στο πινακάκι τα εξώφυλλα και οπισθόφυλλα των εκδόσεων που ανέφερα εδώ. Μήπως όμως εκείνο του albert να πρέπει να γίνει ξεχωριστή παρουσίαση, μιας και μιλάμε για πολύ διαφορετική έκδοση;

 

3. Στη σειρά "Ο Θησαυρός Των Παιδιών" εκκρεμούν εξώφυλλα από τεύχη και ξεχωριστό πινακάκι για τόμους. Δε ξέρω ποια μπορεί να σας κάνουν, βέβαια, αλλά έχουν ανέβει αρκετά απ' τους: sokratis, Han Solo, Σκρουτζ μακ Ντακ, apetoussis82, tik & albert. Επίσης, φαίνεται να υπήρχαν κάποια εξώφυλλα στην παρουσίαση και τώρα φαίνονται μονάχα ονομασίες αρχείων.

Σημ.της ΔΟ : Υπάρχει μεγάλη ιδιαιτερότητα στον τίτλο. Εργαζόμαστε για την επίλυση.

 

4. Παρουσίαση για τα εξτρά τεύχη του "Spectacular Spider-Man".

Σημ.της ΔΟ : Αναμένουμε στοιχεία έκδοσης

 

5. Μήπως να φτιάχνατε ένα πινακάκι και για το "2006 Comics: 12 Κόμικς Για 12 Μήνες";

 

6. Υπάρχουν επίσης εξώφυλλα απ' τον Φώτη εδώ , απ' τον Παύλο εδώ κι απ' τον Han Solo εδώ μιας σειράς με τίτλο "Φαρ-Ουέστ Τσέπης", η οποία δεν έχει παρουσίαση!

 

7. Η έκδοση με το μαύρο περίγραμμα γύρω απ' το εξώφυλλο στη σειρά "Disney: Μίκυ Μυστήριο", μήπως πρέπει να μπει σε διαφορετικό πινακάκι άλλης έκδοσης; Δεν πρέπει να ορίζονται ως εναλλακτικά τα εξώφυλλα αυτά, πάντως...

 

8. Εδώ έχει αναρτηθεί απ' τον Μάνο το εξώφυλλο ενός ημερολογίου με τίτλο "azODD As 2007 Calendar" (αν το "βγάζω" καλά...) που όμως χρειάζεται δική του παρουσίαση...

 

9. Στη λίστα εκδόσεων της "Μικρός Ήρως" υπάρχει πάνω πάνω ένα "-Εκδόσεις ()-Αφιέρωμα ΕΔΩ", το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί. Το είχα ξαναδεί και επισημάνει και σε κάποια άλλη εκδοτική, παραπάνω.

 

10. Να "σπάσουν" και οι εκδόσεις του "Μικρός Νικόλας" εδώ

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mandrake said:

1. Αυτή εδώ η σειρά, μήπως πρέπει να πάρει ένα σωστότερο τίτλο, όπως αυτόν που προτείνει ο Βάιος και ο Mits Mits παρακάτω; :thinking:

2. Ο ακριβής τίτλος αυτής εδώ της σειράς φαίνεται να είναι "Φαρ-Ουέστ Γίγας", με την παύλα.

 

1 hour ago, Mandrake said:

5. Ο τίτλος αυτού εδώ είναι "Το Πτώμα", με άρθρο. Στη βάση δεδομένων είναι λάθος...

Αυτά τακτοποιήθηκαν άμεσα

 

:valt:

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  

2 ώρες πριν, Valtasar είπε:

Δε σε καταλαβαίνω Κώστα με τα παραδείγματα που έβαλες.... :(

 • Στο 1ο λινκ που αναφέρεις (που πρόσφατα αυτονόμησα) ξεκινάει η αρίθμηση από 1001 και τελειώνει στο 1220....πως θα ήθελες να τα βάλουμε ; να τα κολήσουμε στη Α' έκδοση επειδή έχουμε νέα μεγαλύτερα νούμερα ; να βάλουμε δική μας αρίθμηση (1, 2,3,...) γιατί έτσι μας αρέσει, άσχετα τι γράφει πάνω το τεύχος;
 • Και η έκδοση του '75 μία από τα ίδια. Η σειρά ξεκινάει από το 1001 και τελειώνει στο 1270.

Προσπαθούμε να λειτουργούμε απλά. Κάνουμε μια καταγραφή και στόχος είναι, αν πέσει σε κάποιον ένα τεύχος, να μπορεί να το βρει και να το ταξινομήσει.

Κάτσε διότι μάλλον μπερδεύτηκα εγώ με τα μεγάλα νούμερα εδώ... :oops:Στην εξωτερική σελίδα εξωφύλλων φαίνονται τα κανονικά νούμερα των τευχών, στις ελλείψεις στο πινακάκι φαίνονται τα κανονικά νούμερα των τευχών αλλά μονάχα στο συνολικό αριθμό τευχών και στον αριθμό εκείνων που είναι στη σελίδα εξωφύλλων (διαπιστωμένα), φαίνεται πόσα τεύχη έχει κανονικά η έκδοση! Το πιασα! Επομένως έτσι είναι και τα "Κλασσικά Εικονογραφημένα"! Όλα καλά! Τσέκαρα και τρεις ανάλογες περιπτώσεις fumetti και είναι φτιαγμένα κατά τον ίδιο τρόπο! Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τα διαπιστωμένα, αντίστροφα. Από που προκύπτει, για παράδειγμα, ότι το "Ιστορίες με Εικόνες" ξεκινάει την αρίθμησή του απ' το #101; Διαπιστώνεται αυτό από κάπου ή είναι εικασία από άλλες εκδόσεις; Με τέτοιου είδους εκδόσεις, μπορούμε να κάνουμε εικασίες; Δε μπορεί να μπει το 1ο διαπιστωμένο και εάν βρεθούν τεύχη πιο πίσω να προστεθούν νούμερα πιο πίσω ή χαλάει κάτι στη βάση; :thinking:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mandrake Το βάλαμε αυθαίρετα ξεκινώντας την εκατοντάδα. Πιο πιθανό είναι να ξεκίνησε ο εκδότης από τη στρογγυλή αρχή παρά από ένα τυχαίο νούμερο κάπου ανάμεσα. Δεν προβληματίζομαι γιατί είναι ελάχιστες αυτές οι εκδόσεις και πάντα περιμένω εκπλήξεις εκεί. Οι ελλείψεις συνήθως είναι εικονικές σε μερικές από αυτές τις σειρές γιατί έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα 100-110 μετά 300-320 μετά 1000-1050 και πάει λέγοντας.....

 

:valt:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επομένως είναι εικασία! Μια υπόθεση που βασίζεται στη λίστα κυκλοφορίας άλλων, έστω παρόμοιων εκδόσεων! Δεν είναι όμως πανάκεια και οπωσδήποτε όχι διαπίστωση με την έννοια που της δίνετε εδώ μέσα. Δηλαδή απόδειξη με εξώφυλλο! Κι εγώ σου λέω ότι η συγκεκριμένη ξεκινάει απ' το #91 και βάσει πινακακίου δεν αναφέρονται άλλα 10 εξώφυλλα που λείπουν! Γιατί δε βάζετε στη συγκεκριμένη το #103 ως 1ο; Αυτό ρωτώ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μελλοντικά ότι υπάρχει #101, #97,#25, είναι δύσκολο να προστεθούν και να γίνουν αλλαγές; Και τι το "στρογγυλό" έχει ο αριθμός #101; Μήπως εννοείς το #100; Άλλες σειρές ξεκινούν απ' το #301, άλλες απ' το #701! Υπάρχει μεν ένα μοτίβο με το "1" στο τέλος, αλλά αυτό είναι θεωρία και όχι απόδειξη! Για το σύνολο των τευχών που απαρτίζει μια σειρά, βάσει θεωριών φτιάχνετε πινακάκια;

 

 

EDIT: Μόλις είδα στη συλλογή μου ότι έχω απ' τη συγκεκριμένη σειρά το #102, επομένως αυτό υπάρχει σίγουρα!

Edited by Mandrake

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κώστα, αποφασίσαμε να την αρχίσουμε από το 101 όπως βάζουμε το 1 όταν έχουμε το #3. Ούτε εκεί έχουμε δει το 1 αλλά "Υποθέτουμε" ότι υπάρχει. Ποιο το πρόβλημά σου και γκρινιάζεις; ΔΕΝ θα βάλουμε διαπιστωμένο το 1ο εξώφυλλο που βρίσκουμε, αλλά το κοντινότερο 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.