Jump to content
Ενημέρωση: για όλο τον Αύγουστο, η Λέσχη Φίλων Κόμικς θα λειτουργεί τα ΣαββατοΚύριακα, ΜΟΝΟ Σάββατο πρωί. Καλό καλοκαίρι! ×

Paris

Members
 • Posts

  782
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Paris

 1. Μετά τις τελευταίες μου αγορές και επιτυχίες - ουσιαστικά πλήρωσα για κατεστραμμένα τεύχη ελέω αυτοκολλήτου. Για μένα τέλος η Πολιτεία, αν και το αγαπημένο βιβλιοπωλείο επί 30 χρόνια!!
 2. Έφυγε ο Ζαν Ζακ Σενπέ συν-δημιουργός, μαζί με τον τεράστιο Ρενέ Γκοσινί, του Μικρού Νικόλα. Μαζί μας χάρισαν μερικές από τις πιο αστείες και νοσταλγικές στιγμές γέλιου, επί χάρτου...
 3. Έχει κανείς ιδέα, γιατί τελευταία τα χαμένα επεισόδια είναι ακριβότερα από τον Βίο και την Πολιτεία;
 4. Μπήκα να διαβάσω για την έκδοση και την σειρά και αντ΄ αυτού διαβάζω για τις διαφορές των μεταφράσεων του Ψαρόπουλου και της ΜΑΜΟΥΘ σε άλλα BD. Οκ...Με αφορμή την μέτρια μετάφραση του συγκεκριμένου τεύχους από τα Αγγλικά, αντί των Γαλλικών... Χαίρομαι που παρατήρησαν και άλλοι ότι η μετάφραση και η επιμέλεια είναι μέτριες....
 5. The Looney Tunes Show;; Αυτό με το πολύ πρωτότυπο κλεμμένο σενάριο του Two and a half men;;
 6. Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: Το COMICON, ήταν το κατάστημα της ΜΑΜΟΥΘ, μέχρι το 2011, όπου έκλεισε λόγω κρίσης. Το COMICON SHOP, που άνοιξε στην συνέχεια, στο χώρο του πρώην COMICON, δεν έχει καμία ΑΜΕΣΗ σχέση με την ΜΑΜΟΥΘ. Είναι ένα κατάστημα, που όπως και το απέναντι (Comic Strip), έχουν μεγάλη ποικιλία από εκδόσεις της εταιρείας και -ας πούμε- ειδικεύονται στα στα Γαλλοβελγικά BD, περισσότερο από τα υπόλοιπα κομικάδικα.
 7. Αυτό δεν ισχύει, το μοναδικό μεταφραστικό τμήμα της χώρας (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα), απαιτεί για την εισαγωγή του άριστη γνώση, τόσο αγγλικών, όσο και γαλλικών ή γερμανικών. Παραπάνω από τους μισούς, μεταφραστές επιλέγουν/γνωρίζουν εξίσου καλά αγγλικά και γαλλικά, που υπερτερούν έναντι των γερμανικών. Αν ο μεταφραστής δεν είναι απόφοιτος της παραπάνω Σχολής, τότε είναι ημι-επαγγελματίας, σε περίπτωση λχ, που είναι απόφοιτος αγγλικής φιλολογίας ή ακόμα και άσχετος με καλή γνώση της γλώσσας. Σε αυτή την περίπτωση, κρίμα για την εκδοτική, που επιλέγει ημι-επαγγελματίες. Επίσης για ακόμα μία φορά, ανεξαρτήτως μεταφραστή, φαίνεται η έλλειψη σοβαρού επιμελητή και από αυτή την εκδοτική.
 8. Με τον Άσσο άφιλτρο στο στόμα! Φανταστικός! Ο καλύτερος Καίσαρας!
 9. Αναφέρομαι σε αυτόνομες εκδόσεις και όχι σε πολυθεματικά. Ειδικά τα παιδικά πολυθεματικά σαν είδος έχει πεθάνει σχεδόν 20 χρόνια. Αλλά οι αυτόνομες εκδόσεις μου λείπουν ρε φίλε, πάντα μου έλλειπαν. Τα διαμάντια των χρυσών κόμικς, τα στρουμφάκια, Σπιρού και Φαντάζιο, ακόμα και τα παιδικά που έγραψε ο HERGE, όπως αυτό εδώ ή τα παιδικά του Γκοζινύ και δεν εκδόθηκαν ποτέ στην χώρα μας. Θέλω περισσότερα τέτοια πράγματα!
 10. Γενικά ΠΑΝΤΑ υπήρχε έλλειμα στην έκδοση παλιών παιδικών BD στην Ελλάδα! Άντε και στα Χρυσά Κόμικς, ειδικά Πίκο Τρομερό και αεροσυνοδό Νατάσα!
 11. Σίγουρη αγορά το Ζο, Ζετ & Ζοκο! Ανυπομονώ πραγματικά, ήθελα χρόνια να το διαβάσω. Το ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ, πήγε τόσο καλά και εξαντλήθηκε, άραγε; Πολύ όμορφη δουλειά που την είχα τιμήσει!
 12. Ψιλοπράγματα μωρέ, τι Λωζάνη, τι Κοζάνη...κάτι τέτοια βλέπω στην πλειοψηφία των Ελληνικών εκδοτικών οίκων και ανατριχιάζω. Πάρτε κανέναν επιμελητή μωρέ...
 13. Το παρόν θέμα αναφέρεται στην παλιά γυαλιστερή έκδοση της δεκαετίας του '80, όχι στα καινούργια (είτε είναι καθαρά ΜΑΜΟΥΘ, είτε ΕΘΝΟΣ). Όσοι δεν είχατε επαφή με την συγκεκριμένη έκδοση, ειδικά οι νεώτεροι, είτε ηλικιακά, είτε ως συλλέκτες, δεν έχει νόημα να σχολιάζεται, μιας και δεν έχετε έρθει σε επαφή με αυτό το "πράμα"
 14. Το 2ο τεύχος πάντως, μέχρι πριν 2 μήνες, υπήρχε σίγουρα στα καταστήματα. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει ανάγκη για επανέκδοση.
 15. Ούτε ΟΥΓΚ, ούτε ΟΥΣΤ, ούτε ΟΝΚ Μάλλον άνοιξε λάθος κουρτίνα και βγήκε ΖΟΝΚ
 16. Πριν από έναν μήνα δεν σας είπα ότι θα βγει το 28ο τεύχος και ΟΧΙ το 2ο; Γιατί δεν ακούτε τον παππού; Έχω βαρεθεί να διαβάζω από εσένα το ίδιο πράγμα! ΔΕΝ θα βγει το έγχρωμο ΤΕΝΤΕΝ στα Σοβιέτ! Τι να κάνουμε τώρα... Γράφεις την ίδια μίζερη πρόταση από το 2016. πριν καν κυκλοφορήσει για ΠΡΩΤΗ (1η) φορά στα γαλλικά... Ήμαρτον....αυτή σου η κουβέντα είναι πιο γραφική από την Μονεμβασια και την Κέρκυρα μαζί! ΟΤΑΝ θα γίνει επανέκδοση όλων των Τεντεν στα ελληνικά ΙΣΩΣ βγει και σε έγχρωμο αυτό αντί για α/μ.
 17. Και μην ξεχνάμε την εμφάνιση του σε επεισόδιο της σειράς: ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ με τις εκπληκτικές ατάκες και τον αξεπέραστο Χλαπάτσα!
 18. Ευχαριστώ και τους δύο αλλά δεν θα πάρω! Έτσι και αλλιώς δεν αγοράζω ποτέ από μεταχειρισμένα, ειδικά όσα πωλούνται ακόμα στο εμπόριο.
 19. Αρχικά το συγκεκριμένο site δεν είναι fb, ώστε να υπάρχει το περιθώριο για σχόλια και αλληλεπίδραση για το οτιδήποτε (αναφέρομαι σε όσους δεν το ξέρουν γιατί είναι πολλοί - όχι προσωπικά σε εσένα). Οπότε δεν μπορεί να κατέβηκε μια αγγελία λόγω "θαψίματος" των ειδικών για την τιμή πχ. Δεύτερον δοκίμασα να αγοράσω το πρώτο τεύχος Μ&Μ, αλλά με πρόλαβαν (εν τέλει αγόρασα από τον ευγενέστατο πωλητή κάποια τεύχη BD από MODERN TIMES,που μου έλλειπαν προς 5 ευρώ το τεύχος σε άριστη κατάσταση.) Ρώτησα μήπως υπήρχε Η κίτρινη σφραγίδα αλλά είχε πουληθεί, λίγο πριν προλάβω.
 20. Το είδα σήμερα με σχόλια από κάτω: Μην το σκοτώνεις φίλε, τουλάχιστον 50 ευρώ κάνει... Βέβαια το 2016 το αγόρασα και εγώ 20 ευρώ το συγκεκριμένο, οπότε ποιος μιλάει τώρα... Στο ΜΕΤΑΒΟΟΚ προχθές πουλήθηκε 35 ευρώ το Μ.&Μ. 2 και 50 ευρώ το πρώτο τεύχος...
 21. @Grilos το λινκ δεν ανοίγει, φαντάζομαι η αγγελία ξεπούλησε ήδη; Το είδα και εγώ σήμερα. Μάλιστα από κάτω του έγραφαν ότι αξίζει τουλάχιστον 50 και το σκοτώνει. Βέβαια και εγώ πριν 6-7 χρόνια ένα 20ααρικο το είχα αγοράσει. Οπότε μην το παίζω έξυπνος
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.