Μετάβαση στο περιεχόμενο

tik

Veterans
  • Περιεχόμενο

    6399
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    42

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από tik

  1. Μ' αυτά και μ' αυτά ανακοινώθηκαν κι άλλοι διεθνές καλεσμένοι αλλά δεν βλέπω κανέναν να του ανεβαζει. Λογικά πρέπει να είναι καμιά εικοσαρια συνολικά τώρα.
  2. Λοιποοοόν. Θα είναι είναι ΠΟΛΥ περίεργο Κον φέτος. Όοοολοι οι σχετικά γνωστοί Έλληνες κομικιστες θα είναι στο κλεινόν άστυ και (πραγματικά) λίγοι και μάλλον άγνωστοι στο θε κόμικ Κον. Από εκεί που δεν έφταναν τα τραπέζια στο αρτιστς αλεϊ βλέπω να είναι τρεις κι ο κούκος φέτος. Νομίζω στο προηγούμενο είχε πάνω από 200 τραπέζια και αυτή τη στιγμή βλέπω καμιά 40αρια καλλιτέχνες. ΚΑΙ για εμένα είναι εξοργιστικο ότι θα λείπουν σχεδιαστές που ψάχνω κάθε χρόνο έστω για να πούμε δυο κουβέντες. Επίσης το θε κόμικ Κον είχε αυτό το χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες δημιουργοί καθόταν ΜΑΖΙ με τα μεγάλα ονόματα, τους προσκεκλημένους σε μια επίδειξη δημοκρατικού πνεύματος. Θα πεις και φέτο έτσι θα ειναι. Ναι, απλώς χάνεται αυτή η αίσθηση ότι σύσσωμη η ελληνική σκηνή ανακατεύεται με τους τεράστιους διεθνείς αστέρες. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους καλλιτέχνες που θα παρευρεθούν στο Κον (εξάλλου τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τους γνωρίσω και να δω τη δουλειά τους) δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της σκηνής (μακάρι να προοδεύσουν και να γίνουν όμως). Πάντως λογικό μου φαινεται οι Έλληνες καλλιτέχνες να προτιμήσουν Αθήνα διότι: 1. Οι περισσότεροι διαμένουν εκεί, άρα λιγότερα έξοδα. 2. Το κομιξιστικο κοινό είναι μεγαλύτερο στην Αθήνα. Εδώ που τα λέμε οποιοδήποτε κοινό είναι μεγαλύτερο στην Αθήνα, είτε μιλάμε για θέατρο, είτε για εικαστικά, είτε για πολιτική, για όλα. Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο χωριό. 3. Το κόμικντομ έχει μεγαλύτερη παράδοση στην ελληνική σκηνή. 4. Τα χρήματα που κυκλοφορούν είναι περισσότερα. 5. Οι εκδοτικοί οίκοι και γενικά το κομιξιστικο κύκλωμα είναι στην Αθήνα. Αλήθεια λυπάμαι που έγινε αυτό το πράγμα γιατί οι διοργανωτές του θε κόμικ Κον από την πρώτη-πρώτη χρονιά έδωσαν πολύ μεγάλη σημασία και κυνήγησαν πάρα πολύ δύο πράγματα: Να φέρουν μεγάλα διεθνή ονόματα και ταυτοχρονα να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες δημιουργούς στο αρτιστς αλεϊ. Θα έχει πλάκα πάντως το θε κόμικ Κον να κάνει ρελανς και τελευταία στιγμή να φέρει κάνα δυο άπιαστα ονόματα (πχ να αναστήσει τον Stan Lee ή τον Πραττ) και να πάθουν νευρικό κλονισμό οι εν Αθήναις φίλοι.
  3. Εγώ πιστεύω ότι θα έχει κι άλλον ντιζνεϊκο πάντως
  4. tik

    Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ

    Κύριοι σταματήστε να ασχολείστε με την τιμή και τρέξτε να το πάρετε. Αφού μέχρι κι εγώ, που δεν είμαι φαν του ασπρόμαυρου, μολυβένιου, υπερλεπτομερους σχεδιου, εντυπωσιάστηκα, μάλλον θα αξίζει τα λεφτά του.
  5. Αν δεν κάνω λάθος είναι πειρατική έκδοση που κυκλοφορούν κάποιοι μερακλήδες. Δε νομίζω ότι αυτό σημαίνει το ΑΙ.
  6. Εγώ πάντως περιμένω με ανυπομονησία να δω ποιον εκπρόσωπο θα φέρουν από ευρωπαϊκή σχολή. Ευελπιστώ για Giardino, Manara, Bilal αν είναι ακόμη ζωντανοί μέχρι τοτε. Και οι δημιουργοί των Αστερίξ ή Κόρτο Μαλτέζε δεν θα με χαλουσαν.
  7. tik

    TARKIDI

    Τους τελευταίους μήνες βλέπω να κυκλοφορούν προς πώληση ταυτόχρονα αρκετά τεύχη 1 και 2, ενω για χρόνια δεν υπήρχε κανένα, ούτε για δείγμα. Μου μπαίνουν ιδέες μήπως ξεκλειδωθηκε καμία ξεχασμένη αποθήκη με περιοδικά.
  8. Ξεκινώντας να συγκεντρώσω αυτά τα βιβλία συνειδητοποίησα ότι από την ευρύτερη σειρά "παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη" είχα διαβάσει αρκετούς τίτλους όταν ήμουν μικρακι. Είδα επίσης ότι κάποια βιβλία όπως η Ματιλντα ή η Πίπη μάλλον θα ενδιέφεραν και τα δικά μου παιδιά. Οπότε μου άνοιξε η όρεξη και για τα υπόλοιπα. Άρα; Υπάρχει κανείς που να έχει συνολική λίστα όλης της σειράς παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη; Αν υπάρχει ρωτάω.
  9. Περιμένω να μου πείτε από ποιο τεύχος είναι
  10. Καρέκλες σε παιδότοπο στα Κουφάλια
  11. Τα δύο κτίρια στα δεξιά της εικόνας υπάρχουν ακόμη. Επίσης αυτό που φαίνεται στο βάθος από το στενό είναι ο Ζύθος (πλέον Ζύθος Ντορέ νομίζω) από το οποίο σώζεται μόνο το ισόγειο.
  12. tik

    ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

    Σήμερα πήρα ένα ακόμη αντίτυπο της έκδοσης και μέσα έχει αφιέρωση 1.1.1974, οπότε μάλλον το 1973 εξεδόθη.
  13. Ενδιαφέρον αλλά πολύ βαρύ και λίγο χαοτικό ήταν αυτό το it's lonely της Thorogood. Από το κον ψώνισα το πρώτο βιβλίο της, το οποίο μόλις ολοκλήρωσα. Μετά την ανάγνωση και ΑΥΤΟΎ του βιβλίου, ναι η κοπέλα αξιζειολο τον ντόρο που γίνεται. Φοβερό καθαρό σχέδιο, έξυπνη ιδέα πλοκής, καλή διαχείριση στο σενάριο, πιασαρικα θέματα, χορταστικό μέγεθος. Προσωπικά θα συνεχίσω να την ψάχνω σε επόμενες δουλειές της. Και μια απορία: γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες σχεδιαστές που να σχεδιάζουν έτσι.
  14. Το πόδι το ξέχασε; Γιατί κάτι τέτοια έλεγε στη Θεσσαλονίκη, ότι μερικές φορές στη βάση η πάνω ξεχνάει κανένα χέρι, κανένα ματι. Όντως πολύ ωραίο είναι
  15. Το σχέδιο της Thorogood για τον κατάλογο νομίζω ότι είναι μέσα από το βιβλίο της, δεν έκανε σχέδιο ειδικά για το κον. Παρεμπιπτόντως πολύ βαρύ το βιβλίο, δεν μπορώ να relate όπως θα έλεγε και η ίδια. Επίσης λίγο περίεργο μου φαίνεται το δεύτερο μόλις βιβλίο της να είναι αυτοβιογραφία Και σε εμένα το ίδιο σχέδιο έκανε, εγώ της το ζήτησα σε αυτή τη σελίδα γιατί το είχα δει στο ίντερνετ. Αλλά έπρεπε να γράψει το όνομα σου πάνω πανω!
  16. Thoughtbubble? Μέχρι και εκεί έχει φτάσει η χάρη σου; Μόνο Κόμο θυμόμουν.
  17. Εν τω μεταξύ περιμένω με αγωνία να δω τι σχέδια πήραν konni & ikurakani από τη Zoe Thorogood
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.