Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  3018
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  201
  • Achievement Points:  201
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6809 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφόριας από τις πολλές και καλές εκδόσεις κόμικς στην Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια (Anubis, Jemma,Helm, Greekcomics αλλά και Μαμουθκομιξ, Περιοδικός τύπος, Modern Times κλπ) κάνω με αυτό το ποστ μια δημοσκόπηση για το τι θέλουμε να δούμε στα ελληνικά.

Λόγω του εύρους του αντικειμένου θα ήθελα να χωριστούν ως εξής:

Κατηγορίες

1. Αμερικάνικα

2. BD

3. Manga

4. Fumetti

Σε κάθε κατηγορία θα προτείνουμε μία σειρά που θα επιστρέφει στην Ελλάδα και μία σειρά που δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ.

Στην κατηγορία manga που δεν έχει δημοσιευτεί τίποτα προτείνουμε δύο σειρές

Καλή διασκέδαση.

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ξεκινάω με τις δικές μου επιλογές:

Αμερικάνικα: Nexus και μια συλλεκτική έκδοση με νέες και παλιές ιστορίες Avengers

BD: Largo Winch και XII

Manga: Lone Wolf and Cub και Kurosagi Corpse Delivery

Fumetti: Nathan Never και Martin Mystere

• Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1675
  • Content Count:  28553
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  761
  • With Us For:  7055 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Έφαγε μια μικρή μετακίνηση στις δημοσκοπήσεις ;)

καλή ερώτηση... και δύσκολη...

Αμερικάνικα: τίποτα. τα διαβάζω όλα στο πρωτότυπο. Πολύ δύσκολα θα πλήρωνα μεταφραστές κλπ :) Θα άξιζε τον κόπο όμως να διαβάζαν όλοι το Understanding Comics του McCloud....

BD: .... αμετάφραστο?... έχω μεγάλη περιέργεια για το I.N.R.I. (άντε και το I.R.$.) αλλά απλά περιέργεια... μεταφρασμένο? εύκολο :) Καταλαβαίνωντας ως BD τα ευρωπαϊκής τεχνοτροπίας κόμικ, μεγάλου μεγέθους (σε αντιδιαστολή με τα fumetti που τα καταλαβαίνω ως "ιταλικά τσέπης") εδώ θα χώσω Valentina

Manga: βόδι μπήκα, βόδι βγήκα :) Το Lone Wolf ξέρω, αλλά και πάλι... βόδι μπήκα, βόδι βγήκα :)

Fumetti: Ω ναι... ω ναι!!! δεν θέλω έναν και μόνο έναν τίτλο. Θέλω μια έκδοση ανθολογία. Μια έκδοση με λίγο Ζάκουλα, λίγο Ζανπολ, λίγο Ισαβέλλα, λίγο Μοντατόρε, λίγο από εδώ λίγο από εκεί λίγο από παραπέρα :) Αλλά μια δουλειά που θα έχει γίνει με αγάπη και με μεράκι. Αυτό για το "ξανά". Για το ολοκαίνουργιο τώρα?... Βόδι μπήκα, βόδι βγήκα... Δεν έχω δει κάτι που να με τράβηξε...

:cheers:

• Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  7130 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Βασικά από αμερικανιές θα γούσταρα κάνα Battlestar Galactica αυτή την περίοδο αλλά εδώ δεν δείχνουν την σειρά, τα κόμικς θα φέρουν; Ενδιαφέρον θα ήταν και κάνα What If (κάπου στο φόρουμ μας παίζει και ένα θέμα, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω)

Από BD, θα πρέπει να ξεσκονίσω τα αφιερώματα του dimis για να επιλέξω κάτι καλό, αν και από μνήμης τα ASTER, SLHOKA, XOKO και 4 princes de Ganahan είναι αυτά που έχω ξεχωρίσει και θα ήθελα να δω στα "επίσημα" ελληνικά.

Από Manga είμαι το ίδιο ζώο με τον Germ και δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να αλλάξω, ενώ από Φουμέτι ο "παλιός" καλός Martin Mystere μου άρεσε αρκετά ώστε θα θέλω να μάθω επιτέλους πως τελειώνει αυτή η αναθεματισμένη ιστορία που έμεινε στην μέση από την Μαμούθ, όχι ότι θα με χαλούσε ιδιαίτερα και εμένα λίγη στοργή και φροντίδα από την Ζακούλα...

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ωραία ήρθαν οι πρώτες απαντήσεις.

Βλέπω μια προτίμηση στα ερωτικά κόμικσ από τον germ ενώ ο yoshi συμφωνει μαζί μου για τον Μυστέρ!!!

Πάντως Yoshi έχω την συνέχεια στα αγγλικά από την Darkhorse και αν θες στο δίνω να σου φύγει το σαράκι.

• Member ID:  5
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  7130 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Βάλε το στην σακούλα μου μαζί με τα υπόλοιπα για όποτε επιτέλους συναντηθούμε από κοντά... ;)

• 2 months later...

• Member ID:  5259
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  6554 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

αμερικάνικα: 100 bullets, Preacher (οκ, αγγλικά είναι, καλό το πρωτότυπο κλπ, αλλά αλλιώς είναι στη γλώσσα σου αν είναι καλή η μετάφραση)

BD: όλα καθότι δεν ξέρω γαλλικά :lol: ), οκ - ας πούμε τα αμετάφραστα του Βilal, l' an 01(Gebe), les cosmonautes du futur (Trondheim-Larcenet) και πάνω από τα μισά που έχουν παρουσιαστεί στο forum του BD και μου έχουν υπερτραβήξει την προσοχή!

manga: Ισχύει το ίδιo και με τα αμερικάνικα .. Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένη με το είδος, αλλά ας πούμε τα Lady snow blood, MPD Psycho, Tokyo Tribes. (κι ας μεταφραστούν πρίν αποφασίσω να τα διαβάσω στα αγγλικά!

:Book::magic:

• Member ID:  1562
  • Topic Count:  50
  • Content Count:  630
  • Achievement Points:  693
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6946 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Manga και Fumetti ούτε να βλέπω, άρα... Από κουλτούρα είμαστε υπερπλήρεις οπότε Αμερικάνικα :D Εκεί μπορώ να διαβάσω σχεδόν τα πάντα εκτός από τους υπερήρωες της DC, σαν καλός Marvelάκιας θα μου άρεσε,

• Να επιστρέψει το Amazing Spider-Man (από τότε που έφυγε ο john romita jr μέχρι και το The Other)
  • Η νέα σειρά Thor πραγματικά αξίζει.
  • αν επιτρέπετε να βάλω και δεύτερη σειρά είναι το Mighty Avengers

:cheers3:

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ενδιαφέρον φαίνεται το νέο 3 φορές το μήνα amazing spiderman

Φίλη Λένα πολύ θα ήθελα και εγω να δω το mpd psycho

• Member ID:  556
  • Topic Count:  1534
  • Content Count:  22474
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  792
  • With Us For:  7031 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
Ενδιαφέρον φαίνεται το νέο 3 φορές το μήνα amazing spiderman

Νοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.......... :NoNo:

Εγω τι θα ηθελα? Χμ.... :thinking:

Τους τομους του Μπλεηκ & Μορτιμερ που δεν εχουν μεταφραστει (εικαζω οι 3 πρωτοι) :D

Κανα New / Mighty Avengers επισης δε θα μου επεφτε κακο.. ;)

Και για να τριτωσει, κατι κουφο. :) Τα υπολοιπα Prince Valiant.... :beer:

υγ.Αμα εβγαζαν ποτε Transformers, που δεν πιστευω, η IDW κανει τρομερη δουλεια....αμ οχι που δε θα το ελεγα... :LeftRight:

• Member ID:  2414
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5732
  • Achievement Points:  5829
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6861 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

BD και Fumetti δεν ξέρω/δεν ασχολούμαι, αν και θέλω πολύ να δω τι είναι αυτό το ΧΙΙΙ που λένε όλοι

Από αμερικάνικα 100 Bullets και Watchmen (το 2ο ίσως και να το περιμένουμε από Anubis, μακάρι σε λογικές τιμές :pray: )

Από manga τα Monster και Berserk πιστεύω είναι must. Το MPD-Pshycho δεν με ενδιαφέρει και να βγει στα ελληνικά, μιας και η Dark Horse έχει κάνει αξεπέραστη δουλειά σε όλους τους τομείς (μετάφραση, σημειώσεις, αναφορές, εκτύπωση, τιμή). Το μόνο μελανό σημείο είναι πως καινούργιος τόμος βγαίνει κάθε 3 μήνες :lol:

Επεξεργασία από PhantomDuck

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Τους τομους του Μπλεηκ & Μορτιμερ που δεν εχουν μεταφραστει (εικαζω οι 3 πρωτοι) :D

Φίλε Djo μπορεί να τους βγάλει η cinebook που ξεκίνησε πέρυσι την έκδοση των B&M στην Αγγλία. Εκεί ποντάρω εγώ για να τους διαβάσω και να μάθω

επιτέλους τα μυστικά του Ξιφία.

• Member ID:  1991
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  42
  • With Us For:  6902 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Λοιποοοοον... Για να δούμε....

1. Αμερικάνικα: Λόγω γνώσης της Αγγλικής μάλλον τίποτα... Όσο καλή και να είναι μια μετάφραση/απόδοση κειμένου, πάντα κάτι θα χαθεί στη μετάφραση...Ενας ιδιοματισμός, μια εξυπναδούλα, κατι... Όπότε δεν θέλω να δώ κάτι.

2. BD: Πφφφφ πάρα πολλά... Ας πούμε για αρχή τις συνέχειες των "Μεταβαρόνων" και τα stand alone τεύχη αυτής της saga.

3. Manga: Εχμ....Τίποτα...Δεν είμαι φαν. Αιντε το Lone Wolf & the Cub. Αλλά και πάλι δεν πολυ καιγομαι....

4. Fumetti: Αν στον όρο συμπεριλάβουμε ότι έχει φτιαχτεί απο Ιταλούς δημιουργούς, για αρχή θα ήθελα το " Τα χρόνια της νεότητας του Κόρτο Μαλτέζε" (το έχει ανακοινώσει η Μαμούθ εδώ και 2 χρόνια και όποτε ρωτάω, μου λένε πως είν αι στο τυπογραφίο...). Όλα τα Μάρτυν Μύστερε και όλα τα Νταμπύρ.

5. Αργεντίνικα: Τα πάντα (σχεδόν)...

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

4. Fumetti: Αν στον όρο συμπεριλάβουμε ότι έχει φτιαχτεί απο Ιταλούς δημιουργούς, για αρχή θα ήθελα το " Τα χρόνια της νεότητας του Κόρτο Μαλτέζε" (το έχει ανακοινώσει η Μαμούθ εδώ και 2 χρόνια και όποτε ρωτάω, μου λένε πως είν αι στο τυπογραφίο...). Όλα τα Μάρτυν Μύστερε και όλα τα Νταμπύρ.

Φίλε Ανδρέα. Τα Μαρτίν Μυστέρ είναι και εμένα το αποθημένο μου. Ειδικά τα πρώτα 100 που στήνεται όλο το storyline.

Τα Νταμπύρ υπομονή αργά μα σταθερά μας καλύπτεί το αγαπημένο μας Τζέμα.

• Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1675
  • Content Count:  28553
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  761
  • With Us For:  7055 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε
5. Αργεντίνικα: Τα πάντα (σχεδόν)...

όπως λέμε Μαφάλντα? ... δεν θα έχεις πρόβλημα σε αυτό αφού έχουν μεταφραστεί όλα (αν δεν απατόμαι) :PPP:

:cheers:

• Member ID:  1991
  • Topic Count:  397
  • Content Count:  4996
  • Achievement Points:  4996
  • Days Won:  42
  • With Us For:  6902 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εμπίπτει στα σχεδόν! :PPP:

• 5 years later...

• Member ID:  556
  • Topic Count:  1534
  • Content Count:  22474
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  792
  • With Us For:  7031 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ε μιας και πολύ νερό κύλισε στο ρυάκι του χρόνου:

~Συνέχιση των Blake Et Mortimer, Lucky Luke και παραπάνω BD! Πόσα από αυτά τα διαμάντια έχουν βγει Ελλάδα;

~Prince Valiant. Γιατί πρέπει.

~Manara Collection, της Dark Horse.

~Marvel Graphic Novel Collection. Τα πάντα όλα και συμφέρει και μετράει.

~Μάρτιν Μύστερ!

• 10 months later...

• Member ID:  30061
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  4343 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

1. Αμερικάνικα: δύσκολο... το Scalped;

2. BD: όοοοοοολα τα αμετάφραστα του Moebius!  :xm: 

3. Manga: το Vagabond

4. Fumetti: δεν έχω ιδέα!

• 2 years later...

• Member ID:  30604
  • Topic Count:  535
  • Content Count:  6810
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  4110 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αν έλεγα τι θα ήθελα όντως να εκδοθεί, θα ήταν μια λίστα τίτλων από την πιο ριγμένη κατηγορία. Από το 2000 έχουν μεταφραστεί όλα κι όλα 19 manga, μεγάλο κρίμα. 

Τι πιστεύω όμως ότι θα ανέβαζε ποιοτικά το μέσο όρο των εκδόσεων; Ένα σοβαρό (όχι απαραίτητα με την έννοια του μη χιουμοριστικού) ευρωπαϊκό ή indie αμερικάνικο κόμικ στα πρότυπα του maus/eternauta/bone/μεγάλη απάτη/μαύρη τρύπα/V/Watchmen. Ολοκληρωμένο έργο, τίτλος με μεγάλη βαρύτητα, εγγυημένη επιτυχία. Αν μη τι άλλο, θα γυρίσουν 5-10 νοματαίοι και θα πουν "αυτός έβγαλε κάποτε αυτό στην Ελλάδα των μίκυμαο, είναι μάγκας". Ένα peter pan του Regis Loisel μου έρχεται τώρα στο μυαλό. Κόμικ τέτοιου βεληνεκούς που απλώνεται σε 4-5 θεματολογίες και θα προσεγγίσει αρκετό κόσμο για τον χ,ψ λόγο τον καθένα. 

Θα γούσταρα να το έβλεπα μεταφρασμένο και θα έλεγα με κλειστά μάτια ότι αυτή είναι μια αγορά που αξίζει τα λεφτά της, ακόμα κι αν πληρώσω τα διπλά από μια αντίστοιχη αγγλική έκδοση (που δεν ξέρω αν έχει βγει).  :)

• Member ID:  30399
  • Topic Count:  23
  • Content Count:  1480
  • Achievement Points:  1480
  • Days Won:  3
  • With Us For:  4194 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Εγω προσωπικά θα ήθελα κάποια Μανγκα να μεταφραστούν επειδη ειναι κουραστικό να τα παραγγελνουμε απ'εξω :)

Πχ το assassination classroom το θέλω το συντομότερο αλλα δεν ειναι εύκολο απο άποψη χρημάτων και χρόνου αν πρόκειται να το πάρω απο Αγγλία.

• Member ID:  2285
  • Topic Count:  959
  • Content Count:  4432
  • Achievement Points:  4487
  • Days Won:  27
  • With Us For:  6873 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αν απαντούσα αυτή την ερώτηση πριν 5-6 χρόνια, τότε θα έγραφα ένα τεράστιο post με άπειρους τίτλους (οι περισσότεροι θα αφορούσαν αμερικάνικα κόμικς τρόμου). Κι αυτό γιατί πριν 5-6 χρόνια αρνιόμουν πεισματικά να διαβάσω οτιδήποτε δεν ήταν στα ελληνικά. Πλέον σχεδόν όλα τα κόμικς που αγοράζω είναι στα αγγλικά, οπότε υπάρχει μια τεράστια γκάμα κόμικς να επιλέξω και δεν με νοιάζει αν θα τα δω στα ελληνικά. Φυσικά όμως θα αγοράσω και ελληνικά κόμικς, τα περισσότερα όμως είναι έργα τα οποία αγνοούσα ή απλά δεν είχα σε προτεραιότητα και τελικά αφού βγήκαν στα ελληνικά γιατί όχι...

Παρόλα αυτά, στα ελληνικά θα ήθελα να δω περισσότερα BD. Μικρή ποικιλία μεταφράζεται στα αγγλικά, ενώ υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα εκεί έξω που θα ήθελα από μια ελληνική εταιρεία να επιλέξει τα καλύτερα και να τα κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Αυτό που έκανε δηλαδή η ΜΑΜΟΥΘ τα παλιά χρόνια της οποίας έχω σχεδόν τα πάντα, θα ήθελα να το κάνει κάποια εταιρεία με φρέσκους τίτλους.

:cheers2:

• Member ID:  30061
  • Topic Count:  464
  • Content Count:  6111
  • Achievement Points:  6111
  • Days Won:  49
  • With Us For:  4343 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Τίτλους συγκεκριμένους δε γίνεται ν' αρχίσω ν' απαριθμώ. :P

Σίγουρα θα ήθελα να βλέπω παραπάνω BD. Σχεδόν το ίδιο θα ήθελα να δω και manga. ΟΚ, δεν είμαι κανένας τρομερός φαν, αλλά θα μου άρεσε πάρα πολύ να κρατάω στα χέρια μου μεταφρασμένα κάποια ποιοτικά έργα, κυρίως one-shots και λίγων μόνο τόμων. Το κοινό εν Ελλάδι είναι υπολογίσιμο και θα μπορούσε να έρθει νέο αγοραστικό κοινό. Λίγο μπακαλίστικη λογική, αλλά την πιστεύω. :P

• Member ID:  25899
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  970
  • Achievement Points:  970
  • With Us For:  4914 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

τα υπόλοιπα Μπλούμπερυ. the end. :lol:

• Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Achievement Points:  863
  • With Us For:  6296 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

Και εμένα, με αφήνει αδιάφορο η έκδοση αμερικανικών κόμικς στα ελληνικά, μιας και η πρόσβαση αυτή τη στιγμή στο πρωτότυπο υλικό είναι ιδιαιτέρως εύκολη και συμφέρουσα. Για οτιδήποτε άλλο όμως, που δεν κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα και στο οποίο η πρόσβαση δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε οικονομική, είμαι μέσα.

Υπάρχει πολύ καλό υλικό εκεί έξω, παλιό και νέο και από τη στιγμή που, αυτή τη στιγμή, οι Έλληνες εκδότες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές του εξωτερικού, γνώμη μου είναι πως θα ήταν πιο σώφρον να επένδυαν σε μη αγγλόφωνο υλικό. Υπάρχει βέβαια και αντίλογος σε αυτό, αλλά σε γενικές γραμμές, είμαι σίγουρος για την άποψη μου.

Προσωπικά, αν με ενδιέφερε να εκδόσω ξενόγλωσσα κόμικς στα ελληνικά, δεν θα επέλεγα κάτι αγγλόφωνο, εκτός και αν ήταν κάτι δυσεύρετο και παλιό και συνοδεύονταν από ενδιαφέροντα θεωρητικά κείμενα και πληροφοριακό υλικό που δεν υπήρχε στην πρωτότυπη έκδοση. Αλλά δεν νομίζω πως θα ενδιέφερε πολλούς αυτό. Τώρα για το αν γενικότερα πρέπει να μεταφράζονται και αγγλόφωνα κόμικς στα ελληνικά, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση...

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να έβλεπα περισσότερα γαλλικά, ιταλικά και ισπανόφωνα κόμικς στα ελληνικά.

:beer7:

Υ.Γ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι, φυσικά, η εκδοτική συνέπεια. Κουράστηκα να βλέπω μισοτελειωμένες δουλειές στην ελληνική γλώσσα. Πρώτα σιγουρεύεις ότι θα εκδόσεις το σύνολο του έργου και μετά προχωράς σε έκδοση. Είναι εύκολο αυτό; Όχι. Υπάρχει πάντοτε δόλος πίσω από τις μισοτελειωμένες δουλείες; Σαφώς όχι. Από την άλλη, αν ο αναγνώστης δεν μπορεί να σε εμπιστευθεί ότι θα ολοκληρώσεις τη σειρά που ξεκίνησες, δεν πρόκειται να σε στηρίξει. Ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Τέλος πάντων, μεγάλη συζήτηση και αυτό...  

Επεξεργασία από CitizenX

• Member ID:  31428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  3571
  • Achievement Points:  2541
  • Days Won:  14
  • With Us For:  3656 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ξεκινάω από το ΥΓ. Έχετε ποτέ σκεφτεί τι είναι αυτό που εξακολουθεί να έχει τα Ντίσνεϋ σε κυρίαρχη θέση στην Ελλάδα, όταν αυτό σίγουρα δεν απεικονίζει την παγκόσμια τάση; Για μένα η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: Εκδοτική συνέπεια. Είναι δεκαετίες τώρα πιστά στο ραντεβού τους στα περίπτερα και συνήθως με ποικιλία τίτλων. Δεν είμαι σίγουρος ότι μισό αιώνα τώρα είχαν πάντα καλές πωλήσεις, αλλά πάντα ήταν εκεί και πλέον έχουν μία ακμάζουσα πρωτογενή και μία ακόμα πιο ακμάζουσα δευτερογενή αγορά που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πρωτογενή.

Μάνγκα: 19 τίτλοι λέει ο Θρηνωδός και όλοι τους είναι 3 χρόνια τώρα προσφορά στο 3ευρω από την Ανούμπις και δε λένε να εξαντληθούν. Και όχι τίποτα λιμά. Death Note στο τρίευρω δίνουν και δεν εξαντλείται.

Οπότε στα πλαίσια του εφικτού και του επιθυμητού. Θα ήθελα με εκδοτική συνέπεια κάτι σαν τον "Κόκκινο κύκλο" ή τη "Σειρά Γουέστερν" ή κάτι αντίστοιχο από BD. Nα ξέρουμε ότι κάθε μήνα θα βρούμε κάτι στο περίπτερο. Να έχουμε λόγο να σκαλίσουμε τα ράφια και να βρούμε κάτι πιο ενδιαφέρον από παπιά ή τριτοκλασσάτα φουμέτι που εκδίδονται επειδή κάποιος τα είχε επιλέξει πριν ακόμα γεννηθούμε.

• Member ID:  25318
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1425
  • Achievement Points:  1459
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5029 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Έχουν δίκιο οι CitizenX και Kurdy Malloy. Το βασικό είναι να υπάρξει μια εταιρεία στα BD που θα έχει ένα εκδοτικό πλάνο. Ας βγάλει 1 τεύχος τον μήνα ή το δίμηνο, αλλά να ξέρω ότι τον Μάρτη θα κυκλοφορήσει το Χ άλμπουμ. Ακόμα και τα μπεστ σέλερ της κατηγορίας (Αστερίξ, Λούκυ Λουκ) επανεκδίδονται και δεν το μαθαίνει κανείς αν δεν παρατηρήσει ότι στο πάμπλικ υπάρχουν πολλά Αστερίξ με διαφορετικό χαρτί εξωφύλλου. 

• Member ID:  31613
  • Topic Count:  59
  • Content Count:  5620
  • Achievement Points:  5815
  • Days Won:  121
  • With Us For:  3564 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσω με τον Ion κι εν μέρει με τον CitizenX.

Πριν λίγο καιρό θα έλεγα ότι ήθελα να δω στα ελληνικά ένα σωρό σειρές.
Αλλά πλέον έχω εξοικειωθεί πολύ με την ανάγνωση αγγλικών κόμικς, οπότε όσα έχουν βγει στα αγγλικά δεν με νοιάζει αν θα βγουν στα ελληνικά.
Όχι ότι θα με χαλάσει βέβαια να δω κάποια BD να μεταφράζονται στη γλώσσα μας.
Θα προτιμούσα όμως να έβλεπα BD που δεν έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά :)