Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
POPEYE
Σενάριο/Kείμενα:
Roger Landridge
Σχέδιο:
Διάφοροι
Hμερ. έκδοσης:
03-08-2019
Εξώφυλλα:
4 + 4 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
4
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
36
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Πρωτότυπος τίτλος:
Popeye (IDW)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-5362-38-6
Ονομαστική τιμή:
3.90€
Ομαδοποίηση:

 POPEYEMIKROSIROS_0001.jpg  POPEYEMIKROSIROS_0002.jpg  POPEYEMIKROSIROS_0003.jpg

         

 

Αν και 90 ετών ο σιδηρόμπρατσος (όπως τοv ονομάσανε οι Ιταλοί ) ναύτης με πάντα το ένα μάτι κλειστό ( όπως μας υποδεικνύει  και το όνομα του). Ο Ποπάϋ είναι πάντα σε φόρμα δυνατός και γερός, ίσως φταίει η συχνή κατανάλωση σπανακιού, έτοιμος να μας διασκεδάσει με την αφέλεια του και την αγαθή διάθεση να βοηθήσει τους πάντες. Έχοντας ένα μικρό πέρασμα στα διάσημα στριπ Thimble Theater  κατάφερε  να γίνει πρωταγωνιστής της σειράς αλλά να έχει το δικό του στριπ και αργότερα το δικό του κόμικ αλλά και σειρά κινουμένων σχεδίων αφήνοντας στην λήθη το κόμικ που τον γνώρισε στον κόσμο.

 

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε σε κόμικ το 1970 από τον Τερζόπουλο στο ΒΕΛΟΣ και το 1973 στο ομώνυμο περιοδικό από τον  Δραγούνη, ακολούθησαν ο Μαστραντώνης και ο Ν. Λυμπερόπουλος (μερικά στριπ στο περιοδικό Kids 'N Fun). Το 2015 απόγονος του Δραγούνη έκδωσε 6 τεύχη σαν ένθετα στον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ (που παλιά έβαζε μονοσέλιδα στριπ του σπανακοφάγου ) βασισμένο στην τότε νέα σειρά της  IDW .

 

Μετά από 4 χρόνια ο Λεοκράτης Ανεμοδουράς μας κάνει την έκπληξη, όπως συνηθίζει με τις απρόβλεπτες αλλά αξιόλογες κινήσεις του. Η σειρά συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την τελευταία φορά

από το τεύχος 7 δηλαδή της Αμερικανικής έκδoσης.

Η έκδοση είναι ανώτερη από την  προηγούμενη

(ότι πληρώνεις, αυτό παίρνεις άλλο 1.5 ευρώ άλλο 3.90 που είναι και η τιμή του τεύχους σαν αυτόνομο)

Εκτός από τις ιστορίες του τεύχους

έχουμε και ένα αφιέρωμα στην ιστορία του διάσημου ναύτη.

 

Το αρνητικό που βρίσκω είναι ότι πρόκειται μόνο για 4 τεύχη. Ελπίζω σε συνέχιση της σειράς, γιατί το αξίζει, αλλά δεν έχει από πίσω μια πολυεθνική σαν την Disney να έχει μια ''πλάτη''να στηριχτεί.

Δεν νομίζω ότι ο Ποπάϋ είναι υποδεέστερος του Μίκυ.

    

Καλή Ανάγνωση
               

 • Like 27
 • Thanks 8
Link to comment
Share on other sites

την πήραμε την πήραμε... πολύ τίμια έκδοση, όχι κάτι ιδιαίτερο σε χαρτί (το εξώφυλλο θα το ήθελα πιο "illustration" φάση) αλλά είναι εξαιρετικό nevertheless.

και έχει 10 σελίδες επιπλέον υλικό με κείμενα και σχέδια. τι άλλο να ζητήσει κανείς;:D

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Ionas Aggelis said:

. τι άλλο να ζητήσει κανείς;:D

να είναι καλή η μετάφραση;

να διαβάζεται η ιστορία;

 

και ένα άλλο κάρο πράγματα

 

θα έχει 3.9 ευρώ και 36 σελίδες;

Edited by totally_wired
 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 

να είναι καλή η μετάφραση;

να διαβάζεται η ιστορία;

 

και ένα άλλο κάρο πράγματα

 

θα έχει 3.9 ευρώ και 36 σελίδες;

Μπορεί να είναι καλύτερη και πιο μεγάλη σαν έκδοση  από την προγενέστερη αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το 3,9 για τις 36 σελίδες που -θα- έχει , Είναι πολλά τα λεφτά ,ΜΑΚΗ .

Οσο για τις ιστορίες ξέρουμε για το τι πρόκειται περίπου να είναι αφου είναι ο ιδιος συγγραφεας ,όσο για την μετάφραση δεν έχω ακόμα άποψη δεν το διάβασα ,αλλά σε λογικά πλαίσια αν κρίνω από άλλες δουλειές θα πρέπει να είναι καλή .

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Διαβάστηκε και μου άρεσε αρκετά. :)

 

Δεν έχω δει το αντίστοιχο τεύχος της IDW, αλλά εκτίμησα τις έξτρα πληροφορίες που δίνονται για τα ενενηκοστά γενέθλια του αγαπημένου μας ναυτικού και σίγουρα, ακόμα κι ο πιο γνώστης του Ποπάυ, κάτι θα βρει καινούργιο να μάθει. Βέβαια πολλές από αυτές επαναλαμβάνονταν στο άρθρο “Η ιστορία του Ποπάυ” και στα “Αστεία και ενδιαφέροντα”. Δεν πειράζει όμως. Μικρό το κακό. :P Τα στριπάκια δεν είναι όλα της ίδιας υφής. Κάποια είναι διασκεδαστικά και κάποια όχι και τόσο. Η κεντρική ιστορία προέρχεται από ένα καλό σενάριο, που παρουσιάζει στο κοινό αρκετούς από τους πρωταγωνιστές του σύμπαντος του ήρωα. Η πλοκή με κάλυψε, καθώς είχε ανατροπές, όχι μόνο στο φινάλε, αλλά και στην διάρκειά της. Αυτό που με διασκέδασε περισσότερο είναι ο “άξεστος” χαρακτήρας του Ποπάυ και ο λάθος τρόπος που χειρίζεται την γλώσσα. :lol: Η ιστορία κλείνει με πολύ κωμικό τρόπο. Το σχέδιο μένει πιστό στο κλασικό, που όλοι γνωρίσαμε, ενώ ο χρωματισμός είναι έντονος και με μεγάλη ποικιλία.

 

Η δεύτερη, support, ιστορία δεν με ενθουσίασε όσο η πρώτη. Έχει αρκετές υπερβολές και νομίζω ότι προσπαθεί να εκμαιεύσει το γέλιο του αναγνώστη, αλλά (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση) δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Το ρετρό σχέδιο και το χρώμα, από την άλλη, με κάλυψαν.

 

Αν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε την παρούσα έκδοση με εκείνη που κάλυψε τα προηγούμενα τεύχη και κυκλοφόρησε με τον Τηλεθεατή, νομίζω ότι δεν χωράει καμία αμφιβολία για το ποια είναι η πιο προσεγμένη. Σε αντίθεση με το τσιγαρόχαρτο του 2015, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αξιόλογο τεύχος, λαμβάνοντας υπόψιν τις λίγες σελίδες που είχε στην διάθεσή του. Το χαρτί στο εξώφυλλο είναι αρκετά παχύ, ενώ το δέσιμο με καρφίτσα φαίνεται ανθεκτικό. Το χαρτί στο εσωτερικό κρατάει αξιοπρεπώς τα χρώματα της εκτύπωσης. Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Δεν ανήκει στο Top-5 των ποιοτικών εκδόσεων, αλλά δεν θα με πείραζε αν όλα τα τεύχη της συγκεκριμένης σειράς είναι έτσι. :)

 


:beer: 

 • Like 12
 • Respect 1
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

2ο τεύχος με δισέλιδο αφιέρωμα στους σταθμούς - κλειδιά (αναφορικά και όχι λεπτομερειακά ) ,στην ιστορία των 90 ετών του ναύτη με  το τατουάζ μιας άγκυρας  στο μπράτσο του . Πιο λίγες σελίδες 28 ,πιο χαμηλή τιμή 3,50 ευρώ (και πάλι ακριβή μου φαίνεται ) ,και αλλαγή στα 3 ψηφία του isbn 393 .

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ     

 • Like 14
 • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Η τιμή εξακολουθεί να είναι 3,90. 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

τράβα να βαρέσεις τον περιπτερά σου :D 

 

image.png

 

σε μεμέλες να στα δώσει! :D 

 

:cheers5: 

 • Like 1
 • Funny 7
Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα οτι εννοούμε την τιμη που δίνουμε για την αγορά του εντύπου 20190810_134256.thumb.jpg.4f5b4fe666850682403cc85d43c8a4c3.jpg

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/8/2019 στο 11:42 ΠΜ, germanicus είπε:

τράβα να βαρέσεις τον περιπτερά σου :D 

 

 

 

σε μεμέλες να στα δώσει! :D 

 

:cheers5: 

Κάνω σκηνή τον ΘΩΡ να βαράει τον άμοιρο περιπτερά και να ζητάει μεμέλες τα ρέστα , και λύνωμαι στα γέλια .Ασε που και οι καραμέλες έχουν ακριβυνει και το σαρανταλεπτο δεν φτανει ούτε και για μισή .Νίκο είσαι άπαιχτος ,στα ξαφνικά πετάς κάτι καλά που εμένα τουλάχιστον μου φτιάχνεις την ημέρα .

 3ο τεύχος με δισέλιδο αφιέρωμα στον ''πατέρα '' του ΠΟΠΑΥ ΣΙΓΚΑΡ . Στο επόμενο και τελευταίο τεύχος (ελπίζω με κάποιον τρόπο να συνεχιστεί ) αφιέρωμα ο ΠΟΠΑΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και 2 νέες ιστορίες.

Εθεάθη και το πρώτο τεύχος σαν αυτόνομο ,υποθέτω ότι κυκλοφόρησε χθες Παρασκευή , εκτος αν βγήκε στην συνηθισμένη μέρα που είχε καθιερωθεί σαν μέρα του την Πέμπτη . 

 

ΥΓ. ISBN  λήξη σε 904

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

    

 • Like 10
 • Funny 1
 • Thanks 6
Link to comment
Share on other sites

 Από ότι φαίνεται η μοίρα αποφάσισε να σολάρω αφού ''ανεβάζω''  το τέταρτο και  τελευταίο τεύχος της σειράς ,ελπίζωντας ότι τα δύο ελλείποντα τεύχη θα βγουν αυτόνομα.

 Στο 4ο τεύχος ο Γαβριήλ Τομπαλίδης μας θυμίζει την εκδοτική πορεία του ατσούμπαλου ναύτη στην Ελλάδα ,που κλείνει τα 50 χρόνια που μιλά Ελληνικα .

 Θα μου άρεσε σε αυτην την ώραια έκδοση οι ηρωες να έχουν τα αυθεντικά ονόματα τους ,όπως ΓΟΥΙΜΠΥ και όχι ΠΟΛΝΤΟ .ΙΣΒΝ λήγει σε 416

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

      

   Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης.

 • Like 14
 • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά πήρα το πρώτο τεύχος και έπαθα πλάκα με το σχέδιο. Τόσο κακό ήταν πάντα το σχέδιο του Ποπάυ?

 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Μόνο το σχέδιο? :(

Αμ οι ιστορίες τι σου λένε??? :(

 

Εγώ αλλιώς το θυμάμαι, αν και δεν ήμουν από τους φανατικούς αναγνώστες, μόνο όποτε μου έπεφτε στα χέρια.

Αναρωτιέμαι θα δώσει κανείς 3,5 ευρώ για να το πάρει (αυτή την τιμή έχει πίσω) αν ποτέ κυκλοφορήσει αυτόνομο?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, fotdim said:

Αναρωτιέμαι θα δώσει κανείς 3,5 ευρώ για να το πάρει (αυτή την τιμή έχει πίσω) αν ποτέ κυκλοφορήσει αυτόνομο?

Είναι διαθέσιμα για αγορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εκδοτικής. Το πρώτο τεύχος κοστίζει 3,90€ και τα υπόλοιπα 3,50€.

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν άσχετα με την κακή ποιότητα των ιστοριών αυτής της έκδοσης (σε αντίθεση με την έκδοση αυτή καθεαυτή που είναι όπως πάντα αρτιότατη) θέλω να γράψω κάτι εδώ που πολύ καιρό το λέω σαν αστείο στους φίλους μου.

ΠΟΠΑΥ - Έχουμε και λέμε.

 

Μια ιστορία για μια κοπέλα:dance3: (Όλιβ) που κάθε μέρα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο (2) άντρες που παίζουν ξύλο  :pesta:για να την κερδίσει ο πιο δυνατός ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ είναι ο ΠΟΠΑΥ με τη χρήση ... αναβολικών (σπανάκι  :geotrou: (ναι μπρόκολο είναι το ξέρω)) .

Ταυτόχρονα μετά από αυτή τη..μάχη απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή με τον Ρεβυθούλη :roll:που είναι... :fiou:...αγνώστου πατρός.

Υπάρχει Γιαγιά? Φυσικά μόνο που είναι λίγο....χαρτόμουτρο :angel:. Παππούς? Φυσικά. Μόνο που είναι αλκοολικός. :beer1:Κολλητός? Βέβαια, μόνο που όλη μέρα απλά περνάει τη μέρα του τρώγοντας χάμπουργκερ :gyros:

 

Δεν θυμάμαι άλλα, αλλά και αυτά καλά είναι εεε?

 

Political Correct στο μεγαλείο σου. :lol::lol:

 

Ποπάυ for ever!!!!!

 • Like 5
 • Funny 7
Link to comment
Share on other sites

πες αλήθειες! δώσε πόνο! :D 

 

και για όποιον τυχόν πει "μα ποια αναβολικά? σπανάκι είναι! υγιεινή διατροφή", να επισημάνω ότι εδώ μιλάμε για επεξεργασμένο χόρτο τίγκα στις χημικές ουσίες, τα συντηρητικά και ποιος ξέρει τι άλλο. 

 

:cheers5: 

 

εδιτ ούτε που ξέρω για τις ποιότητες των ιστοριών :) (για να είμαι και λίγο εντός θέματος) δεν είμαι σε φάση για Ποπάυ, οπότε τι να τσεκάρω? κόμικ που ξέρω πως δεν με αφορά? για να δω ότι δεν με αφορά? :D Αλλά με ξαφνιάζει που διαβάζω τόσο αρνητικά σχόλια για κάτι που είναι μια σχετικά πρόσφατη παραγωγή της IDW. Εάν ασχοληθώ θα είναι καθαρά για να δω τι ξενίζει τόσο :) 

 • Like 8
 • Funny 2
Link to comment
Share on other sites

Για να μην είμαι άδικος όμως, μόλις είδα σε ένα περίπτερο το δεύτερο τεύχος και είχε μια χαρά σχέδιο! Από τιμή όμως...3.5 ευρώ και 39 σελιδούλες...:NoNo:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Κυκλοφόρησε και το 3ο τεύχος αυτόνομα .(κάθε Παρασκευη)

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Διαβαζα πολλα χρονια Ποπαυ,απο τα αγαπημενα μου περιοδικα,αλλα η συγκεκριμενη εκδοση δεν με "τραβαει" καθολου. :D

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Τον παλιό ποπαυ δεν τον άγγιζα ούτε όταν ημουν λίγο μικρότερος γιατί συγκριτικά με το ΜΜ τον έβρισκα πολύ μπασκλας.

 

Τα τευχακια όμως του Τηλεθεατή μου άρεσαν πάρα πολύ. Αν αυτά εδώ είναι συνέχεια εκείνων, τα αδικείτε. Δεν τα αγόρασα ακόμη γιατί τα θεωρώ ακριβά για το βαλάντιό μου, αν όμως πέσουν σε καμία προσφορά θα τα πάρω σίγουρα.

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

olive.thumb.jpg.be9745098b25adebdd72de9292de027d.jpg

 

 

:NoNo::P

 • Like 1
 • Funny 5
Link to comment
Share on other sites

Τι είναι αυτό;

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

O Frank Cho σπάει πλάκα ζωγραφίζοντας με "wheat cakes" θεματολογία σε black covers. Το συγκεκριμένο είναι από το New York Comic Convention του ΣΚ που μας πέρασε.

 

 

από εκεί και πέρα. Φέτος

 

 

running gag εδώ και καιρό :) 

 

 

:cheers5: 

 • Like 4
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

On 8/10/2019 στο 1:42 ΠΜ, ramirez είπε:

olive.thumb.jpg.be9745098b25adebdd72de9292de027d.jpg

 

Συγγνώμη Popeye, αλλά αυτό δεν γίνεται με σπανάκι. Αυτό θέλει νυστέρι! :P 

 

 

:beer: 

 • Like 1
 • Funny 4
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Ευχαριστήθηκα πολύ τα τευχάκια αυτά. Οι ιστορίες ήταν πολύ πιο συναρπαστικές από αυτές που διάβαζα στην έκδοση του Δραγούνη. Δεν χόρτασα, τώρα πρέπει να βρω τα τεύχη του Τηλεθεατή που προηγήθηκαν.

 

:Ion:

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Ion είπε:

Ευχαριστήθηκα πολύ τα τευχάκια αυτά. Οι ιστορίες ήταν πολύ πιο συναρπαστικές από αυτές που διάβαζα στην έκδοση του Δραγούνη. Δεν χόρτασα, τώρα πρέπει να βρω τα τεύχη του Τηλεθεατή που προηγήθηκαν.

 

:Ion:

Θα σέ απογοητεύσω, αλλά δύσκολα, μπορείς να βρεις τα τεύχη του Τηλεθεατή, καθώς δινόντουσαν μόνο με το περιοδικό. Ίσως βρεις κάποιο στο Μοναστηράκι έπειτα από πολύ ψάξιμο. Α, κι επίσης αν σου άρεσαν τόσο πολύ, να αγοράσεις τα τεύχη του Μπλεκ #7 και #8 που επίσης φιλοξενούσαν τις δύο από τις δώδεκα ιστορίες.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.