leonidio Posted June 8, 2017 Member ID: 12,189 Group: Veterans Topic Count: 848 Content Count: 3,050 Reputation: 41,866 Achievement Points: 3,061 Days Won: 28 With Us For: 5,498 Days Status: Offline Last Seen: February 8 Age: 52 Posted June 8, 2017 Έστι δε Trinity στο σύμπαν της DC Comics η σύμπραξη των τριών ισχυρότερων, ιστορικότερων και (ενδεχομένως) δημοφιλέστερων υπερηρώων της, ήτοι, κατά σειρά αρχαιότητας: Superman, Batman, Wonder Woman., οι οποίοι συχνά-πυκνά καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποιες κοινές απειλές και να μας προστατέψουν από υπερκακούς εγκληματίες. Στα πλαίσια του DC Universe: Rebirth, η DC Comics κυκλοφόρησε μηναίο περιοδικό με τις περιπέτειες των τριών ηρώων, εμπιστευόμενη τις τύχες τους στο σενάριο και το σχέδιο του Francis Manapul, δουλειά του οποίου είχαμε δει στα ελληνικά σε κάποιους τόμους Flash της σειράς των Έθνους/Anubis. Το τεύχος περιλαμβάνει τα δύο πρώτα από τα συνολικά έξι τεύχη του πρώτου story arc (Better Together), που πρόσφατα κυκλοφόρησε και σε τομάκι στις ΗΠΑ. Φυσικά, στα ελληνικά, η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε τρία συνολικά τεύχη, το δεύτερο εκ των οποίων θα κυκλοφορήσει στα καθ'ημάς στις 27/07, αν όλα πάνε καλά. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη επιλογή του Rebirth από καθαρά αναγνωστική αξία, αλλά υποθέτω ότι βγήκε και για να συμπέσει με την κυκλοφορία της ταινίας Wonder Woman, συνεπώς κρίνεται ως έξυπνη κίνηση από καθαρά εμπορική σκοπιά. Για την έκδοση να μην τα ξαναλέμε, επίπεδο Anubis, αυτό φτάνει. Η τρίτη έκδοση του Rebirth στα ελληνικά (υπάρχει και ο εξαιρετικός Superman), ας ελπίσουμε λοιπόν, να δούμε και κάτι από τον Batman του Tom King. Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους Βασιλεύς των κόμικς, leonidio, tsironick & hudson. 30 Quote
Indian Posted June 12, 2017 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 799 Content Count: 14,045 Reputation: 102,597 Achievement Points: 9,268 Days Won: 489 With Us For: 4,986 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Posted June 12, 2017 Η συγκεκριμένη ιστορία μπορώ να πω ότι μου κίνησε το ενδιαφέρον για την συνέχεια...! Στο σενάριό της λαμβάνουν μέρος οι τρεις πρωτοκλασάτοι υπέρ ήρωες της DC και οι οποίοι με έναν ανεξήγητο τρόπο επιστρέφουν στην εποχή της παιδικής ηλικίας του Superman,τότε που ακόμα πειραματίζονταν με τις υπερφυσικές,για τα γήινα δεδομένα,δυνάμεις του...!Ιδιαίτερο πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει κι ο γήινος πατέρας του Κλαρκ,καθώς συναντιέται με τον,ώριμο πια,γιο του...!Το ότι στην αρχή δεν τον αναγνωρίζει ενώ στην πορεία συνεργάζεται μαζί του,δίνει στο κόμικ μία ιδιαίτερη χροιά...!Αξίζει επίσης να τονίσουμε και την σχέση που έχουν αναπτύξει τώρα οι τρεις υπέρ ήρωες μεταξύ τους...!Υπάρχει μία ελαφριά παγωμάρα πλέον ανάμεσά τους,αλλά πάντα είναι εκεί ο ένας για τον άλλο...!Δυστυχώς,όπως συνηθίζεται σε τέτοια κόμικς,δεν έλειπαν και τα φιλοσοφικά λογύδρια που υπήρχαν με την μορφή σκέψης,μία τεχνική που την βλέπω συχνά και δυστυχώς μου χαλάει την οπτική μου για την εκάστοτε ιστορία...!Ο villain ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του,έχει στηθεί το σκηνικό,έχει ξεκινήσει η περιπέτεια,οι απορίες έχουν χτυπήσει κόκκινο και περιμένουμε τώρα την εξέλιξη της υπόθεσης και φυσικά την εμφάνισή του...! Το σχέδιο είναι ικανοποιητικό,αλλά σίγουρα έχουμε απολαύσει και καλύτερα...!Είχε κι αυτό τις στιγμές του...!Υπήρχαν σκηνές που ήταν χοντροκομμένες κι άλλες που ήταν εξαιρετικές...!Από την άλλη,τα χρώματα ήταν πανέμορφα...! Σαν έκδοση την βρήκα πολύ μη μου άπτου...!Το χαρτί έχει καλή υφή στο χέρι,αλλά είναι εξαιρετικά εύθραυστο στην λίγο πιο βίαιη μεταχείριση ή στην συχνή ανάγνωση,μιας και είναι λεπτότατο...! Εν κατακλείδι έμεινα ευχαριστημένος από το τεύχος και θα την συνεχίσω την σειρά...! 14 Quote
Βασιλεύς των κόμικς Posted July 27, 2017 Member ID: 10,466 Group: Honored Topic Count: 265 Content Count: 3,512 Reputation: 36,656 Achievement Points: 3,528 Days Won: 88 With Us For: 5,748 Days Status: Offline Last Seen: November 5, 2021 Posted July 27, 2017 [cover_simplτο δεύτερο εκ των οποίων θα κυκλοφορήσει στα καθ'ημάς στις 27/07, αν όλα πάνε καλά. ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΆ. Παίρνω και εγώ το περιοδικό και χαρούμενος αρχίζω να το διαβάζω,περιμένω να δω τον Τρινιτά και τον Μπαμπίνο ,μα πουθενά ο Τέρενς Χίλ,πουθενά ο Μπαντ Σπένσερ ,όλο Σούπερμαν ,Μπάτμαν ,και Γούεντερ Γούμαν (καλά η τελευταία δεν με χάλασε .)Είπα και εγω τέτοια χαρά που νόμιζα ότι θα είχα και να μη μου βγει μούφα ; Το ντι-βι-ντι τι το εχω ,εβαλά και εγώ τα : THEY CALL ME TRINITY & THEY STILL CALL ME TRINITY και στάνιαρα.Στο δεύτερο μέρος ,λέτε να έχω ελπίδες και να εμφανιστεί το δίδυμο ,που με διασκέδαζε στα παιδικά μου χρόνια ; Μα γιατί ονομάζουν ενα κόμικς TRINITY αφού δεν εμφανίζεται ο Τρινιτά : Δεν το καταλαβαίνω .Πάντως τα δισκάκια τα εχω έτοιμα ALL THE WAY BOYS & HILL OF BOOTS. Το εξώφυλλο του δεύτερου τεύχους προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης. 16 1 Quote
Jim® Posted August 27, 2017 Member ID: 17,295 Group: Members Topic Count: 171 Content Count: 2,190 Reputation: 11,215 Achievement Points: 2,190 Days Won: 6 With Us For: 5,051 Days Status: Offline Last Seen: June 3, 2022 Age: 31 Posted August 27, 2017 To Trinity είναι από τους καλύτερους τίτλους του Rebirth αυτή τη στιγμή και αυτό λόγω του εξαιρετικού Manapul που έκανε τρομερή δουλειά με το Flash του New 52. Έπρεπε να το βγάλουν σε τομάκι και να στηρίξουν μια ετήσια έκδοση με τόμους της σειράς. 6 Quote
GeorgeTheSuper Posted September 22, 2017 Member ID: 25,862 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 547 Reputation: 4,599 Achievement Points: 550 Days Won: 0 With Us For: 4,569 Days Status: Offline Last Seen: March 4 Age: 28 Posted September 22, 2017 Το τρίτο τεύχος προγραμματισμένο για 14/9 έχει καθυστερήσει αρκετές μερες... Για να δούμε. 6 Quote
constantinople Posted October 4, 2017 Member ID: 11,736 Group: Moderator Topic Count: 119 Content Count: 5,681 Reputation: 60,763 Achievement Points: 5,501 Days Won: 285 With Us For: 5,569 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 01:31 PM Age: 107 Posted October 4, 2017 Κυκλοφόρησε! Εξώφυλλο οπισθόφυλλο: Το οπισθόφυλλο του 2ου τεύχους: Ευχαριστούμε για την παράθεση τους και τον κόπο. Και η εσωτερική σελίδα του 3ου τεύχους που κλείνει τη σειρά: 17 Quote
Indian Posted October 4, 2017 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 799 Content Count: 14,045 Reputation: 102,597 Achievement Points: 9,268 Days Won: 489 With Us For: 4,986 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Posted October 4, 2017 Το καλό πράγμα αργεί να βγει...! 5 Quote
GreekComicFan Posted October 4, 2017 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20,072 Reputation: 117,584 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,523 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 48 Posted October 4, 2017 Μπορείς να τα ξαναβάλεις στα 2000 πίξελς ύψος που είναι το νέο όριο; 5 Quote
constantinople Posted October 5, 2017 Member ID: 11,736 Group: Moderator Topic Count: 119 Content Count: 5,681 Reputation: 60,763 Achievement Points: 5,501 Days Won: 285 With Us For: 5,569 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 01:31 PM Age: 107 Posted October 5, 2017 Ωχ, τώρα που συμπληρώθηκε η σειρά, τα τεύχη έφυγαν για την αποθήκη μου στα νότια προάστια... Αν δεν κάνουν αυτά, ας τα ανεβάσει κάποιος άλλος φίλος... Πότε έγινε το όριο 2000 pixels και δεν το πήρα είδηση!! 4 Quote
GreekComicFan Posted October 5, 2017 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20,072 Reputation: 117,584 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,523 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 48 Posted October 5, 2017 Ανεπίσημα ήταν εδώ και καιρό. Επίσημα εδώ και μερικούς μήνες. 6 Quote
leonidio Posted October 6, 2017 Member ID: 12,189 Group: Veterans Topic Count: 848 Content Count: 3,050 Reputation: 41,866 Achievement Points: 3,061 Days Won: 28 With Us For: 5,498 Days Status: Offline Last Seen: February 8 Age: 52 Author Posted October 6, 2017 Ωχ, τώρα που συμπληρώθηκε η σειρά, τα τεύχη έφυγαν για την αποθήκη μου στα νότια προάστια... Αν δεν κάνουν αυτά, ας τα ανεβάσει κάποιος άλλος φίλος... Πότε θα μας πας στην αποθήκη σου, Δημήτρη; Ορίστε ό,τι ανέβασε ο φίλτατος constantinople, στα 2000 pixels. Τα εξώφυλλα προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης. 10 Quote
Pilgrim Posted January 6, 2018 Member ID: 4,607 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 548 Reputation: 3,115 Achievement Points: 549 Days Won: 0 With Us For: 6,278 Days Status: Offline Last Seen: Monday at 07:24 PM Age: 40 Posted January 6, 2018 Έχω την εντύπωση ότι άργησε η κυκλοφορία του #3 στη Θεσσαλονίκη - επαρχία. Πριν λίγες το πέτυχα κ επειδή πίστευα ότι θα ολοκληρωνόταν σύντομα δεν διάβασα τα 2 πρώτα, αλλά τα περίμενα όλα μαζί. Για αρχή, έχει πολύ ωραίο σχέδιο κ χρώμα. Η ιστορία άρχισε να ξεμπερδεύει στο τέλος του #1 και συνολικά μ' άφησε λίγο αδιάφορο λόγω του κακού της υπόθεσης. Παρόλα αυτά το απόλαυσα σελίδα-σελίδα. Ωραία ήταν κ τα εξώφυλλα της αμερικάνικης έκδοσης που υπάρχουν στο τέλος κάθε τεύχους. 5 1 Quote
mr-d Posted January 7, 2018 Member ID: 10,513 Group: Veterans Topic Count: 148 Content Count: 7,690 Reputation: 55,700 Achievement Points: 7,694 Days Won: 18 With Us For: 5,744 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 40 Posted January 7, 2018 τωρα κυκλοφορησε το #03 επαρχια.. κι εγω δεν το εβρισκα με τιποτα.. ευτυχως βεβαια που το βρηκα τωρα και ηταν το πρωτο κομικ που αγορασα το 2018 γιατι την πρωτια θα την επαιρνε το ντισνευ με την εφημεριδα.. ε και δεν ηθελα τετοιο ποδαρικο 2 1 1 Quote
tsironick Posted September 7, 2018 Member ID: 15,373 Group: Members Topic Count: 20 Content Count: 208 Reputation: 1,582 Achievement Points: 209 Days Won: 0 With Us For: 5,117 Days Status: Offline Last Seen: September 12, 2024 Posted September 7, 2018 Κυκλοφόρησε και ο τόμος με τα 3 τεύχη! Το εξώφυλλο προστέθηκε στο πινακάκι της παρουσίασης. 6 1 Quote
O Φρατζάτος Posted September 24, 2020 Member ID: 35,120 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 681 Reputation: 3,626 Achievement Points: 682 Days Won: 1 With Us For: 2,003 Days Status: Offline Last Seen: December 6, 2024 Age: 27 Posted September 24, 2020 Δεν ήθελα να γίνω νεκρομάντης,αλλά δεν βαριέσαι. Ξέρετε που μπορώ σίγουρα να βρω κάπου τον τόμο; Στην ιστοσελίδα της Anubis δεν είναι,το Solaris δεν το έχει,ούτε το Public και η Πολιτεία.Δεν ξέρω αν μπορώ να ρωτήσω να μου δώσει ένα η Anubis ή ακόμη καλύτερα να μου βρει το Solaris.Μετά βέβοια είδα αυτό περί Solaris: Και δεν ξέρω αν αυτά είναι για επίσημα μέλη/πελάτες ή κάτι τέτοιο.Θέλω τη πληροφορία για μελλοντική χρήση.Ευχαριστώ πολύ! 3 Quote
Tsaklas Posted September 24, 2020 Member ID: 30,298 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1,891 Reputation: 11,369 Achievement Points: 1,908 Days Won: 24 With Us For: 3,887 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 24 Posted September 24, 2020 14 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε: Δεν ήθελα να γίνω νεκρομάντης,αλλά δεν βαριέσαι. Ξέρετε που μπορώ σίγουρα να βρω κάπου τον τόμο; Στην ιστοσελίδα της Anubis δεν είναι,το Solaris δεν το έχει,ούτε το Public και η Πολιτεία.Δεν ξέρω αν μπορώ να ρωτήσω να μου δώσει ένα η Anubis ή ακόμη καλύτερα να μου βρει το Solaris.Μετά βέβοια είδα αυτό περί Solaris: Και δεν ξέρω αν αυτά είναι για επίσημα μέλη/πελάτες ή κάτι τέτοιο.Θέλω τη πληροφορία για μελλοντική χρήση.Ευχαριστώ πολύ! H Anubis σίγουρα έχει τεράστιο απόθεμα από τέτοια τευχάκια στο κατάστημά της. Θα έλεγα να στείλεις ένα μήνυμα για να σου πουν πώς μπορείς να το προμηθευτείς. 5 Quote
O Φρατζάτος Posted September 24, 2020 Member ID: 35,120 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 681 Reputation: 3,626 Achievement Points: 682 Days Won: 1 With Us For: 2,003 Days Status: Offline Last Seen: December 6, 2024 Age: 27 Posted September 24, 2020 (edited) 29 λεπτά πριν, Tsaklas είπε: H Anubis σίγουρα έχει τεράστιο απόθεμα από τέτοια τευχάκια στο κατάστημά της. Θα έλεγα να στείλεις ένα μήνυμα για να σου πουν πώς μπορείς να το προμηθευτείς. Ελπίζω όταν λες "τευχάκια" εννοείς τον τόμο που έχει και τα τρία μέρη/τεύχη μέσα.Γιατί αλλιώς τα τευχάκια τα βρίσκω πιο εύκολα.Το Solaris για παράδειγμα έχει τα τρία τεύχη και εγώ έχω ήδη το πρώτο. Edited September 24, 2020 by O Φρατζάτος 3 Quote
Tsaklas Posted September 24, 2020 Member ID: 30,298 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1,891 Reputation: 11,369 Achievement Points: 1,908 Days Won: 24 With Us For: 3,887 Days Status: Offline Last Seen: 15 hours ago Age: 24 Posted September 24, 2020 19 λεπτά πριν, O Φρατζάτος είπε: Ελπίζω όταν λες "τευχάκια" εννοείς τον τόμο που έχει και τα τρία μέρη/τεύχη μέσα.Γιατί αλλιώς τα τευχάκια τα βρίσκω πιο εύκολα.Το Solaris για παράδειγμα έχει τα τρία τεύχη και εγώ έχω ήδη το πρώτο. Ναι τα έχει και στις 2 μορφές συνήθως. 4 Quote
O Φρατζάτος Posted September 24, 2020 Member ID: 35,120 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 681 Reputation: 3,626 Achievement Points: 682 Days Won: 1 With Us For: 2,003 Days Status: Offline Last Seen: December 6, 2024 Age: 27 Posted September 24, 2020 (edited) 18 ώρες πριν, Tsaklas είπε: Ναι τα έχει και στις 2 μορφές συνήθως. Ωραία,έγινε.Ευχαριστώ! Αν και όταν ρωτήσω για αυτό,θα ρωτήσω και αν υπάρχει (ή θα υπάρξει) τόμος και για του Νέους Κίνδυνους. Edited September 25, 2020 by O Φρατζάτος 2 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted November 16, 2024 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 76 Content Count: 3,373 Reputation: 21,090 Achievement Points: 3,030 Days Won: 101 With Us For: 1,546 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 16 Posted November 16, 2024 Στην πρώτη καραντίνα, την άνοιξη του 2020, είχα βγει μια βόλτα για περπάτημα και σ' ένα περίπτερο κάπου στη Λένορμαν είχα πετύχει το τεύχος #3 και μαντέψτε... Εννοείται και το είχα αγοράσει( παρ' ότι τότε δεν διάβαζα καν υπερηρωικά)!!! Το είχα διαβάσει τότε και μου είχε φανεί τραγικά κακό... Έμεινε λοιπόν στα αζήτητα της συλλογής μου, όταν της προάλλες μπήκα στην παρουσίαση και σκέφτηκα να του δώσω ακόμα μία ευκαιρία! Ε ναι, μπορώ να ομολογήσω ότι εξεπλάγην ευχάριστα. Απλό το 2020 έχω διαβάσει ένα κάρο κόμικς, κι επιπλέον έχω εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με το υπερηρωικό, έχω συμφιλιωθεί με τις συμβάσεις του, κάτι που ως αποτέλεσμα είχε να μπορέσω να παρακολουθήσω πολύ εύκολα τη ροή της ιστορίας, ακόμα και χωρίς τα δύο πρώτα μέρη. Δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω περίληψη, αφού δεν έχω δει την ιστορία στην ολότητά της... Θα παραθέσω όμως κάποιες σκέψεις πάνω στην πλοκή/ σενάριο και στο σχέδιο... Σενάριο: Το σενάριο στο τρίτο άλμπουμ τοποθετεί τους ήρωές μας σε έναν ονειρόκοσμο, παγιδευμένους από τον Μονγκουλ, έναν δέσμιο του μαύρου ελέους, ενός εξωγήινου φυτού με ιδιότητες που σε καθιστούν έρμαιο και ταυτόχρονα κυρίαρχο του ονειρόκοσμού σου... Έτσι λοιπόν, ο Μόνγκουλ έχει εγκλωβίσει την πνευματική υπόσταση των ηρώων και αποπειράται να τους σκοτώσει, έτσι που τα σώματά τους να μείνουν άδεια κουφάρια πίσω στον υλικό κόσμο... Αρκετά εντυπωσιακό ως σύλληψη, ωστόσο, προσωπικά τουλάχιστον, μπερδεύτηκα αρκετά ανά σημεία... Ας πούμε, πώς οι ήρωες μπόρεσαν να δραπετεύσουν εντέλει τόσο εύκολα από τον ονειρόκοσμό; Γιατί δεν τους σκότωσε απευθείας ο Μόνγκουλ; Αν κάποιος από τους πιο καταρτισμένους( @ Tsaklas πχ μπορούν να μου εξηγήσουν θα ήμουν ευγνώμων)! Τέλος, θεωρώ ότι θα έπρεπε να αποσαφηνίζει τη μοίρα της Poison Ivy μετά τη λήξη της φρενήρους αυτής περιπέτειας! Σχέδιο: Όσον αφορά το σχέδιο, θα συμφωνήσω με τον @ Indian ... Αρκετά ικανοποιητικό, αλλά τίποτα πέρα από αυτό... Ένα τυπικό σύγχρονο DC κόμικ! Για να αντισταθμίσω την απουσία πολλών λόγων σχετικά με αυτή την πτυχή του κόμικ, παραθέτω ορισμένες εσωτερικές σελίδες Ποιότητα έκδοσης: Πάλι δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αφού με έχουν καλύψει οι προαναλύσαντες! Να παρατηρήσω μόνο, πως πρώτον, προσωπικά βρήκα το χαρτί μια χαρά και δεύτερον, ότι αυτού του τύπου οι εκδόσεις της Anubis, μου βγάζουν έναν αέρα πολύ... άνετο! Ακόμα και να μην μου άρεσε η ιστορία, θα μου άρεσε η όλη υπόσταση του τεύχους... ( δεν ξέρω βέβαια αν βγάζει νόημα αυτό που γράφω στον γραπτό λόγο, για να το καταλάβετε καλύτερα, θα ήταν προτιμότερος ο προφορικός λόγος)!!! 5 Quote
hudson Posted November 17, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2,912 Reputation: 29,191 Achievement Points: 2,956 Days Won: 103 With Us For: 2,685 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Posted November 17, 2024 On 16/11/2024 στο 4:19 ΜΜ, Θοδωρής Καραπάνος είπε: παρατηρήσω μόνο, πως πρώτον, προσωπικά βρήκα το χαρτί μια χαρά και δεύτερον, ότι αυτού του τύπου οι εκδόσεις της Anubis, μου βγάζουν έναν αέρα πολύ... άνετο! Ακόμα και να μην μου άρεσε η ιστορία, θα μου άρεσε η όλη υπόσταση του τεύχους... ( δεν ξέρω βέβαια αν βγάζει νόημα αυτό που γράφω στον γραπτό λόγο, για να το καταλάβετε καλύτερα, θα ήταν προτιμότερος ο προφορικός λόγος) Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Και εμένα μου αρέσουν αυτά τα τευχακια της εκδοτικής. Παρόλο που είχε ρίξει την ποιότητα (λίγο) και μίκραινε το μέγεθος, ήταν καλοφτιαγμένα. 1 1 1 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted November 17, 2024 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 76 Content Count: 3,373 Reputation: 21,090 Achievement Points: 3,030 Days Won: 101 With Us For: 1,546 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 16 Posted November 17, 2024 57 λεπτά πριν, hudson είπε: Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Και εμένα μου αρέσουν αυτά τα τευχακια της εκδοτικής. Παρόλο που είχε ρίξει την ποιότητα (λίγο) και μίκραινε το μέγεθος, ήταν καλοφτιαγμένα. Πλάκα πλάκα, η Anubis έχει πολλά χρόνια να κυκλοφορήσει τευχάκι. Αν δεν απατώμαι, από το 2021 με το Marvel- Fortnite.... Παρ' όλα αυτά, αν δεν υπήρχε το ζήτημα με την αξιοπιστία της εκδοτικής( οι αμέτρητες σειρές που ξεκίνησε δίχως να ολοκληρώσει), πιστεύω θα προτιμούσαμε όλοι τα τευχάκια, τα οποία είναι όχι μόνο οικονομικότερα*, αλλά δημιουργούν και αυτό το υπέροχο αίσθημα προσμονής εβδομαδιαία. Ορισμένες εκδόσεις, όπως το Sandman, δεν θα μπορούσα να τις δω σε τεύχη, λόγω της σημασίας του κόμικ, στο οποίο κατά τη γνώμη μου αρμόζει μια πιο πολυτελής έκδοση. Ωστόσο, κάποιες από τις τελευταίες της υπερηρωικές κυκλοφορίες, θεωρώ ότι θα μπορούσαν άνετα να εκδοθούν σε τεύχη! * Το εν λόγω συμπέρασμα προέκυψε κατόπιν σύγκρισης δύο πρόσφατων σχετικά εκδόσεων. Συνέκρινα το crossover του fortnite με τη Marvel και το Sandman που κυκλοφόρησαν αμφότερα το 2021 σχετικά κοντά( καλοκαίρι το πρώτο, Δεκέμβριο το δεύτερο). Προέκυψε ότι στο crossover η σελίδα κοστολογείται 0.09€, ενώ στο Sandman, 0.115€. Δικαιολογείται βέβαια αυτή η (αρκετά μεγάλη) αύξηση, από την κρίση που είχε ξεσπάσει το 2021 στις τιμές του χαρτιού, οι οποίες αν δεν κάνω λάθος, είχε αναφερθεί από τον Λεοκράτη Ανεμουδουρά, πως είχαν ανέβει κατά 40% σε διάστημα μερικών μόλις μηνών. Έτσι, πιστεύω ότι τα τεύχη θα συνέφεραν σε μεγάλο βαθμό εμάς τους αναγνώστες. Από την άλλη υπάρχει το θέμα της αποθήκευσης, καθώς στην Ελλάδα η ενοικίαση ακινήτου ως αποθήκη γίνεται όλο και ακριβότερη, πράγμα που σημαίνει ότι μια εκδοτική που δεν έχει δικές της αποθηκευτικές εγκαταστάσεις( που δεν ξέρω αν η Anubis έχει, μπορεί ναι, μπορεί όχι), θα έπρεπε να ενοικιάσει περισσότερο χώρο με την αύξηση των εκδόσεων που θα επέφερε η στροφή στα τεύχη. Τέλος, υπάρχει και το πρόβλημα της πληρωμής, καθώς η έκδοση και διανομή τεύχους ανά την επικράτεια, πάει να πει ότι οι καταβολή των πληρωμών στην εκδοτική, εξαρτάται από έναν μονοπωλιακό φορέα, το πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος, το οποίο μπορεί λόγω φόρτου εργασίας ή άλλων παραγόντων να καθυστερεί την εκκαθαριστική διαδικασία από τα περίπτερα της επαρχίας και κατ' επέκτασιν να καθυστερεί η εισροή μετρητών στα ταμεία της Anubis. Συνεπώς, τα τεύχη είναι, ούτε λίγο, ούτε πολύ δίκοπο μαχαίρι.... 1 Quote
Mandrake Posted November 18, 2024 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,623 Reputation: 30,008 Achievement Points: 7,961 Days Won: 29 With Us For: 6,568 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Posted November 18, 2024 (edited) Γι' αυτό σταμάτησε τα τεύχη. Για να μην ακούγονται ανοησίες περί "αξιοπιστίας", λες και υπάρχει εκδότης στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε ποτέ μεγάλη Αμερικανική σειρά που τελειωμό δεν έχουν ή το έκανε άλλος εκδότης σε κάποια άλλη χώρα πλην της Αμερικής. Τώρα που έχουμε trades, δε μιλάει κάποιος για "αξιοπιστία" κι ας είναι κάθε ένα απ' αυτά ένα μικρό κλάσμα μονάχα μιας ολόκληρης σειράς κόμικς! Εκεί δε μας πειράζει η "συνέπεια"! Η "Anubis" απεναντίας ανέλαβε να φέρει ένα τεράστιο κομμάτι του παράλληλου Ultimate σύμπαντος, το οποίο και έκανε αξιοπρεπέστατα φέρνοντας εκατοντάδες τεύχη απ' όλες τις σειρές + κάποια trades. Για να "φορτσάρει" μάλιστα, τα έφερνε σε διπλά & ενίοτε τριπλά τεύχη και μάλιστα σε καλύτερη ποιότητα από τ' αντίστοιχα Αμερικανικά. Εάν δε στήριζε ο κόσμος διότι τότε του "γυάλιζαν" οι ξενόγλωσσες TPBs εκδόσεις, οπωσδήποτε δε φταίει η εκδοτική. Σε ότι αφορά τη "DC Comics", επίσης έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια να φέρει ένα σωρό σύγχρονους τίτλους σε μορφή σειράς τευχών και κάποιες απ' αυτές παράλληλα, εκεί που άλλες εκδοτικές στο παρελθόν έφερναν στη χάση και στη φέξη κάποιον τίτλο. Αλλά αν θέλεις να έχεις, πρέπει να στηρίζεις κιόλας. Εμείς εδώ ξέρουμε μόνο να γκρινιάζουμε. Δεν αναφέρομαι σ' εσένα φίλε Θοδωρή, γενικά μιλάω διότι δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ακούγεται η άποψη αυτή! Κι εσύ βλέπεις και τα λες. Edited November 18, 2024 by Mandrake 5 1 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted November 20, 2024 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 76 Content Count: 3,373 Reputation: 21,090 Achievement Points: 3,030 Days Won: 101 With Us For: 1,546 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 16 Posted November 20, 2024 On 18/11/2024 στο 11:52 ΠΜ, Mandrake είπε: Δεν αναφέρομαι σ' εσένα φίλε Θοδωρή, γενικά μιλάω διότι δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ακούγεται η άποψη αυτή! Κι εσύ βλέπεις και τα λες. Αργοπορημένη απάντηση αλλά... Η Anubis ασφαλώς κι έχει παραγάγει μεγάλο έργο κατά τη "χρυσή εποχή" της, δηλαδή στη δεκαετία του 2000. Όχι μόνο έκανε αυτό που λες, έφερε δηλαδή μεγάλο μέρος του Ultimate Universe στην Ελλάδα, αλλά συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση του σύγχρονου υπερηρωικού, φέρνοντας σε διάστημα λίγων ετών πάμπολλες σειρές, ενώ έφτασαν να αγγίξουν τα manga και μάλιστα σε απευθείας από τα ιαπωνικά μεταφράσεις, πράγμα που κανένας Έλληνας εκδότης δεν είχε αποτολμήσει ως τότε. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι από τις αρχές της δεκαετίας το υ2010 και για μερικά χρόνια, η εταιρεία ψυχορραγούσε, πολλοί τίτλοι κόπηκαν( για την ακρίβεια, αν δεν απατώμαι, τότε σταμάτησαν οι περιοδικές εκδόσεις της αν εξαιρέσουμε κάτι συνεργασίες με εφημερίδες), ενώ το φόρουμ της έκλεισε, άλλες σειρές σταμάτησαν στη μέση( χαρακτηριστικό παράδειγμα τα manga) ή σημείωναν μεγάλες καθυστερήσεις( δεν θυμάμαι ποια παρουσίαση διάβαζα τις προάλλες, που είχε αναφερθεί ότι το επόμενο τεύχος θα κυκλοφορούσε Φεβρουάριο και τελικά έφθασε Απρίλιος για να κυκλοφορήσει). Βέβαια, η οικονομική κατάσταση της χώρας γενικά ήταν τραγική, οπότε δεν ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη η Anubis για αυτόν τον χαμό που επικράτησε. Παρ' όλα αυτά, η αξιοπιστία της στα μάτια του απλού κοινού, του μη εξειδικευμένου, θίχτηκε. Σήμερα δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα, θέλω να πιστεύω καλύτερα. Η Anubis όμως, έχει εγκαταλείψει( πλην ορισμένων εξαιρέσεων), τις καθαρά δικές της περιοδικές εκδόσεις κόμικς, οπότε παρελθοντικά μιλώντας, θα πω ότι η Anubis είχε μεν τις ένδοξες στιγμές της, είχε δε και αυτές που κατέστη αναξιόπιστη και πολύ κοντά στο κλείσιμο. Αντίστοιχα και η ΜΑΜΟΥΘ, και ο Περιοδκός Τύπος( ο οποίος τελικά έκλεισε και αναγεννήθηκε ως Μικρός Ήρως). Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όλες οι εκδοτικές κόμικς την περίοδο της κρίσης αποσταθεροποιήθηκαν και- απόλυτα λογικό είναι- να κλονιστεί η αξιοπιστία τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα η Anubis δεν παρουσιάζει μία διαφορετική, πολύ πιο προσεγμένη προσέγγιση, φροντίζοντας να ολοκληρώνει τα limited series και τα trades που αναλαμβάνει! Ως προς τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου! 3 Quote
hudson Posted November 21, 2024 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 2,912 Reputation: 29,191 Achievement Points: 2,956 Days Won: 103 With Us For: 2,685 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Posted November 21, 2024 Εξώφυλλα-οπισθόφυλλα των τευχών 1 ως 3 σε μεγαλύτερη ανάλυση. Μεταφέρθηκαν στην βάση. 2 2 Quote
Recommended Posts