Jump to content

tsironick

Members
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,235 Good

About tsironick

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 11/30/1983

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

965 profile views
 1. Μήπως τέλειωσαν οι ιστορίες του Ρόσα;;
 2. Σύνοψη βιβλίου: Ο Υπεράνθρωπος που Έπεσε στη Γη Από τους καταρρέοντες κρυστάλλινους πύργους του Κρύπτον ως τα βουκολικά τοπία του Κάνσας, από τα υποθαλάσσια θαύματα της Ατλαντίδας στις χαοτικές αίθουσες της Ντέιλι Πλάνετ, η ιστορία του Κλαρκ Κεντ, του τελευταίου απόγονου του Οίκου των Ελ, αγγίζει τα όρια του μύθου. Τώρα, δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας φέρουν ένα νέο, τολμηρό όραμα για τις αρχές του Ανθρώπου από Ατσάλι. Ο σεναριογράφος Frank Miller (Batman: The Dark Knight Returns, Ronin, Sin City) και ο εικονογράφος John Romita Jr. (Iron Man, The Amazing Spider-Man, Kick-Ass) χρησιμοποιούν το ξεχωριστό τους ταλέντο στην αφήγηση, καθώς επαναπροσδιορίζουν τις δοκιμασίες που πρέπει να περάσει ο νεαρός Κλαρκ για να βρει τη θέση του στον κόσμο μας. Καθώς μαθαίνει να ισορροπεί τις τεράστιες ευθύνες των δυνάμεών του με τις απεριόριστες δυνατότητες που του χαρίζουν, ο Κλαρκ θα πρέπει επίσης να βρει την ανθρωπιά του – μία σχέση τη φορά. Μεγαλύτερο από μια περιπέτεια με υπερανθρώπους, πιο ισχυρό από μία ιστορία ενηλικίωσης, το Superman: Year One είναι μία εξερεύνηση της θεμελιώδους σημασίας των επιλογών σε αυτό το ταξίδι του εικονικού χαρακτήρα στο να γίνει ένας ήρωας. Σχολιασμός: Πρόκειται για τη συγκεντρωτική έκδοση των τευχών Superman: Year One #1-3 (2019). Άλλη μία ξεχωριστή έκδοση που κυκλοφόρησε στα ελληνικά αυτές τις μέρες, αυτή τη φορά από τις εκδόσεις Anubis και μάλιστα μόλις ένα χρόνο μετά την αμερικανική έκδοση! Για την έκδοση τι να πούμε; Και μόνο που βλέπεις Frank Miller και John Romita Jr. στο εξώφυλλο, ξέρεις ότι πρέπει να το διαβάσεις. Αν και πήρε σχετικά μέτριες κριτικές, θεωρώ ότι αξίζει να το αγοράσετε. Το σχέδιο και τα χρώματα είναι πολύ όμορφα, ενώ και η ιστορία σε κρατάει -ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο τέλος της έκδοσης έχει κάποια εναλλακτικά σχέδια εξωφύλλων, καθώς και μία προωθητική εικονογράφηση της σειράς. Επιπλέον, στα αυτιά του βιβλίου υπάρχουν οι βιογραφίες των Frank Miller και John Romita Jr.. Μια όμορφη έκδοση από τις εκδόσεις Anubis, στα γνωστά ποιοτικά της στάνταρ και σε μέγεθος μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.
 3. Λογικά είναι ως προς το περιεχόμενο, μιας και είχαν βγει διάφορες εκδόσεις. Στη Wikipedia λέει: Collected editions - Dark Days: The Road to Metal (collects Dark Days: The Forge #1, Dark Days: The Casting #1, Nightwing #17 and stories from Detective Comics #950) ISBN 978-1401278199 - Dark Nights: Metal Deluxe Edition Hardcover (collects Dark Nights: Metal #1-6) ISBN 978-1401277321 - Dark Nights: Metal—Dark Knights Rising (collects Batman: The Red Death #1, Batman: The Devastator #1, Batman: The Merciless #1, Batman: The Murder Machine #1, Batman: The Drowned #1, Batman: The Dawnbreaker #1, The Batman Who Laughs #1 and Dark Knights Rising: The Wild Hunt #1) ISBN 978-1401277376 - Dark Nights: Metal—The Resistance (collects Teen Titans #12, Nightwing #29, Suicide Squad #26, Green Arrow #32, The Flash #33, Hal Jordan and the Green Lantern Corps #32, Justice League #32-33, Batman: Lost #1, Hawkman: Found #1) ISBN 978-1401282981 - Dark Nights: Metal (collects Dark Nights: Metal #1-6, Dark Knights Rising: The Wild Hunt #1 and Batman Lost #1) ISBN 978-1401288587 https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Nights:_Metal#Collected_editions
 4. Σύνοψη βιβλίου: Το σκοτεινό πολυσύμπαν έρχεται και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ποτέ ξανά! Πέρα από το σύμπαν μας, υπάρχει το Πολυσύμπαν… και κάτω από το Πολυσύμπαν βρίσκεται ένα εφιαλτικό βασίλειο όπου κάθε φόβος που έχει νιώσει ποτέ κάποιος στη Γη μας γίνεται πραγματικότητα. Τώρα μια διαβολική δύναμη παλιά όσο κι ο χρόνος θέλει να μας τραβήξει στο σκοτάδι, μέσα στο βασίλειο του ατέλειωτου τρόμου. Και όταν η πόρτα μεταξύ των κόσμων ανοίξει, δεν ξεπηδούν από μέσα μόνο οι εφιάλτες, αλλά και οι Σκοτεινοί Ιππότες, ο καθένας από τους οποίους αποτελεί μια διεστραμμένη εκδοχή του Μπάτμαν από έναν κόσμο όπου ο χειρότερος φόβος του βγήκε αληθινός. Με την εισβολή να έχει ξεκινήσει και τον Μπάτμαν παγιδευμένο στο Σκοτεινό Πολυσύμπαν, η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης πρέπει να αναλάβει μια αδύνατη αποστολή, για να βρει τα μυστηριώδη μέταλλα που είναι ικανά να απωθήσουν τους Σκοτεινούς Ιππότες και τον αφέντη τους, τον τρομερό Μπάρμπατος. Αν αποτύχουν, όλα όσα γνώριζαν ποτέ θα βυθιστούν στο αιώνιο σκοτάδι. Αλλά ο αληθινός τρόμος είναι… κι αν έχουν ήδη αργήσει πολύ; Ένα από τα μεγαλύτερα events στην ιστορία της DC παρουσιάζεται στο συνταρακτικό, γεμάτο δράση, επικό DARK KNIGHTS: METAL από τους μεγάλους Scott Snyder και Greg Capullo, που ξανασμίγουν μετά την τεράστια επιτυχία τους στη σειρά BATMAN. Σχολιασμός: Πρόκειται για τη συγκεντρωτική έκδοση των τευχών Dark Nights: Metal #1-6 (2017-2018). Μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που έβγαλε πριν λίγα χρόνια η DC και βγήκε σχετικά γρήγορα στα ελληνικά από την Οξύ! Για άλλη μια φορά η DC χρησιμοποιεί τα πολυσύμπαντα σε ένα μεγάλο γεγονός, πετυχαίνει όμως αυτή τη φορά να μας εντυπωσιάσει με την πλοκή και να μας κρατάει το ενδιαφέρον. Ένα όμορφο στοιχείο της σειράς, θεωρώ πως είναι η σύνδεση και με τον κόσμο του Sandman. Το σενάριο είναι αρκετά καλό, όπως και το σχέδιο άλλωστε. Στο τέλος της έκδοσης έχει πάρα πολλά εναλλακτικά σχέδια εξωφύλλων, καθώς και σκίτσα και μολύβια του Greg Capullo. Μια όμορφη έκδοση από τις εκδόσεις Οξύ, στα γνωστά ποιοτικά της στάνταρ.
 5. Καλησπέρα! Εννοείς τα bold γράμματα ή σου βγάζει μαύρο φόντο; (Το χαρλεη κουήν ακόμα δεν το βρήκα αλλά που θα πάει!)
 6. Μάλιστα! Πάντως εμάς επειδή βάζουν και τα νούμερα των τόμων θα είναι παράξενο αν συνεχίσουν μπροστά τα νούμερα.
 7. Μήπως ξέρετε, σε περίπτωση που βγουν παραπάνω τόμοι από τους προβλεπόμενους, υπάρχει στο εξωτερικό πρόβλεψη για την εικόνα στη ραχή; Γιατί θυμάμαι σε παλιά δημοσίευση είχε αναφερθεί ότι υπήρχε ένα πρόσθετο σχέδιο αλλά αριστερά από αυτό που έχουμε.
 8. Μετά από 328 δημοσιεύσεις καιρός να μάθεις πώς! Όταν απαντάς, στο πάνω μέρος που εμφανίζει το μενού θα επιλέγεις το 9ο κουμπάκι που δείχνει ένα μάτι.
 9. Όχι, μόνο αν θες να δεις πώς πέθανε ο Γούλβεριν. Αλλιώς το έχεις δεδομένο ότι είχε πεθάνει και όλα οκ.
 10. Σύνοψη βιβλίου: Μετά από μια μακρά ζωή σημαδεμένη από τις μάχες, ο Γούλβεριν υπέκυψε στο αναπόφευκτο. Ο Λόγκαν πέθανε. Μα τώρα ξαφνικά είναι και πάλι ζωντανός! Πώς; Γιατί; Και πόσο τον άλλαξε αυτή η φρικιαστική εμπειρία; Ο Γούλβεριν ξυπνά σε ένα κατεστραμμένο εργαστήριο, με μερικά θραύσματα μόνο από τις αναμνήσεις του, με τα νύχια του να καίνε και χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι. Μία μυστηριώδης οργάνωση και η αινιγματική αρχηγός της, η Περσεφόνη, ίσως ξέρουν την αλήθεια. Ο Γούλβεριν επέστρεψε στη ζωή, μα, καθώς προσπαθεί να βρει τη λύση στο μυστήριο γύρω του, μπορεί αυτή η επιστροφή να αποδειχθεί σύντομη. Μια αναμέτρηση με τους παλιούς του συμμάχους τον περιμένει, αλλά οι X-Men έχουν μάθει πολλά όλον αυτόν τον καιρό που τον αναζητούν. Μπορεί ο Λόγκαν να αντέξει την αλήθεια για όσα έχει κάνει; Και, τώρα που επέστρεψε, πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει; Σχολιασμός: Πρόκειται για τη συγκεντρωτική έκδοση των τευχών Return of Wolverine #1-5 (2018). Ακολουθεί τα γεγονότα της ιστορίας Death of Wolverine (2014), την οποία είχαμε διαβάσει στα ελληνικά πάλι από τις εκδόσεις Anubis με τίτλο "Ο Θάνατος του Γούλβεριν", καθώς και της ιστορίας Hunt for Wolverine (2018), όπου και βλέπουμε με ποιόν τρόπο ο Γούλβεριν επέστρεψε από τον θάνατο. Το σενάριο είναι αρκετά καλό κατά τη γνώμη μου. Ξεκινάει με τον Γούλβεριν να είναι ήδη ζωντανός και όσο προχωράει η ιστορία βλέπουμε και με ποιόν τρόπο αναστήθηκε. Το σχέδιο εξίσου πολύ καλό με αρκετές σκηνές δράσης που δεν κουράζουν. Γενικά σαν ιστορία διαβάζεται εύκολα και θεωρώ θα ευχαριστήσει τους φίλους των X-Men. Πριν από το κάθε τεύχος έχει το σχέδιο του εξωφύλλου του και στο τέλος του βιβλίου έχει αρκετά εναλλακτικά εξώφυλλα των τευχών. Μια όμορφη έκδοση από τις εκδόσεις Anubis, στα γνωστά ποιοτικά της στάνταρ.
 11. Προσωπικά θα προτιμούσα να τα δω σε έναν τόμο το καθένα. Και τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα και γλιτώνουμε χρήματα. ☺️
 12. Θα φτιάξω πινακάκι σύντομα! Το ξέχασα όπως κατάλαβες!
 13. Καλημέρα! Αποφάσισα να σταματήσω να το αγοράζω. Αν και εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούσα να στηρίζω τέτοιες εκδοτικές προσπάθειες, βλέπω δεν υπάρχει καθόλου μια τυπική σωστή επιμέλεια της έκδοσης στην εκτύπωση. Και μιας και τα δυο τελευταία αντίτυπα ήταν χάλια (το ένα τσαλακωμένο, το άλλο μην πω πως) το σταμάτησα ήδη και αν μελλοντικά το βρω σε χαμηλή τιμή, θα σκεφτώ αν το πάρω. Αλλιώς καθόλου δεν με νοιάζει. Σκέφτομαι να σταματήσω ακόμα και το Κόμιξ. Τέτοια απογοήτευση.
 14. Σήμερα που τα χάζευα στο public, είδα ότι έχουν άλλη αρίθμηση στο οπισθόφυλλο της Ιωάννας της Λωρραίνης.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.