Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίθουσα Νικητών

  1. Kurdy Malloy

    Kurdy Malloy

    Moderator


    • Βαθμοί

      46

    • Περιεχόμενο

      3132


  2. Laz33

    Laz33

    Members


    • Βαθμοί

      40

    • Περιεχόμενο

      4204


  3. constantinople

    constantinople

    Members


    • Βαθμοί

      29

    • Περιεχόμενο

      5270


  4. hudson

    hudson

    Members


    • Βαθμοί

      27

    • Περιεχόμενο

      2223


Δημοφιλές περιεχόμενο

Εμφάνιση περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στο 06/15/22 σε όλους τους τομείς

  1. 18 βαθμοί
  2. Η "Μαμούθ", μετά από πολύμηνες ανασκαφές στις αποθήκες της , ξανά κυκλοφόρησε το εξαντλημένο ή μη διαθέσιμο για καιρό, "ΤενΤεν στη Χώρα των Σοβιέτ". Εθεάθη σε κάποια κομιξάδικα. Μέσα γράφει 1η έκδοση Δεκέμβριος 2016, χωρίς αυτοκόλλητο που είχαν κάποια τεύχη, αλλά κανονικά τυπωμένο και επειδή έχει την ίδια ονομαστική τιμή (10,80) εικάζω ότι δεν πρόκειται για επανέκδοση.
    11 βαθμοί
  3. Έτσι είναι! Προσωπικά δεσμεύομαι ότι αν γίνει ο Λούκυ Λουκ vegan θα γίνω κι εγώ!
    11 βαθμοί
  4. Πρόσφατα έβλεπα ένα βιντεάκι στο you tube που δίνει μια σύντομη συνέντευξη ο εκδότης της Μαμούθ. Απ' ότι λέει ο ίδιος οι πιτσιρικάδες δεν πολύ ενδιαφέρονται για τα κόμικς και προτιμούν να περνάνε την ώρα τους στο νετ. Το αναγνωστικό κοινό πλέον είναι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που θυμούνται και νοσταλγούν τα κόμικς απο την παιδική τους ηλικία. Επίσης στην παρουσίαση του Phantomduck στο you tube για την κυκλοφορία στην Γαλλία του ''Μπελάδες στις Φυτείες'' δείχνει στο τέλος του βίντεο ένα πλάνο απο τον κόσμο που περιμένει να αγοράσει το κόμικ, και απ'ότι βλέπω όλοι είναι κάτι μαντραχαλάδες σαν εμάς.... Άρα είναι γεγονός πως έχει ανέβει ηλικιακά το αναγνωστικό κοινό και σίγουρα το ξέρει η εκδοτική. Τί μας ταλαιπωρούν τότε με παιδικά και χαζοχαρούμενα θέματα..? Θα συμφωνήσω πάντως με τον Kurdy Malloy οτι ας περιμένουμε να διαβάσουμε το άλμπουμ και μετά βγάζουμε τα όποια συμπεράσματα. Το ''Μπελάδες στις Φυτείες'' αν και είχε κάποια ελαττώματα εμένα μου άρεσε αρκετά!
    10 βαθμοί
  5. Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά εξώφυλλο με τον ΛΛ σε άβολες καταστάσεις είναι επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη σειρά. ΟΚ είναι αρκετά παιδικό, αλλά πάντα σε παιδιά απευθυνόταν ο ΛΛ, εμείς μεγαλώσαμε.
    10 βαθμοί
  6. Τα σενάρια του Γκοσινί σε Αστερίξ και ΛΛ θα είναι πάντα διαχρονικά και για όλες τις ηλικίες, γιατί είναι πραγματικά αριστουργήματα για το είδος. Όπως και τα υπερηρωικά του Φρανκ Μιλλερ η του Άλαν Μούρ, τα disney του Καρλ Μπαρκς, τα Τεν Τεν κλπ Οι άνθρωποι ήξεραν να γράφουν,ήξεραν να πλάθουν χαρακτήρες και ιστορίες που κερδίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη απ'το 1950 μέχρι και σήμερα. Εγώ τώρα διαβάζω (στα 38 μου ) τα καλά άλμπουμ του ΛΛ και νιώθω τυχερός που έχω εν έτει 2022 να διαβάσω τόσο καλά και original σενάρια σε κόμικς! Και διαβάζω τα πάντα...απο Ντοστογιέφσκι και Κάφκα μέχρι Μίκυ Μάους! Αν έχεις μείνει με την ανάμνηση και την άποψη που είχες μικρός για τα ΛΛ δοκίμασε να διαβάσεις άλμπουμ όπως ''Η Άμαξα'' η το ''Καραβάνι'' η το ''Σύρματα στα Λιβάδια'' και πιστεύω θα καταλάβεις την αξία της γραφής του Γκοσινί. Όπως είπε και ο Laz33 παραπάνω κάποια Αστερίξ και κάποια ΛΛ έχουν έξυπνο και καυστικό χιούμορ που για να το καταλάβεις απόλυτα θέλει κάποιες βασικές ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές γνώσεις που δύσκολα έχουν παιδιά σε ηλικίες μέχρι 15 χρονών. Ακόμα και το πρόσφατο ''Μπελάδες στις Φυτείες'' δεν είναι και τόσο παιδικό, θίγει σοβαρά και ιστορικά γεγονότα.
    9 βαθμοί
  7. Για το Ιζνογκούντ κανένα νέο ακόμα. Έπρεπε να έχει βγει εδώ και λίγες μέρες. Σε άλλα νέα, ανακοινώθηκε το επερχόμενο Λούκυ Λουκ. Αν δεν κάνω λάθος, ο τίτλος σημαίνει "Η Κιβωτός Του Ραντανπλάν". Έχει ημερομηνία κυκλοφορίας 21 Οκτωβρίου για την Γαλλία.
    9 βαθμοί
  8. Τουλάχιστον να έχει ένα αυτοκόλητο πάνω στη ζελατίνα που να λέει που και πότε θα τυπωθεί η χαμένη ιστορία.
    9 βαθμοί
  9. Αν κρίνω απ΄το χιούμορ του Γκοσινί, δεν νομίζω η σειρά (τότε) ν΄απευθυνόταν μόνο σε μικρά παιδιά. Κάποια αστεία προϋπέθεταν μια άλφα ηλικία για να τα πιάσεις. Κάποιες αναφορές σε πρόσωπα ή γεγονότα αποκλείεται παιδί 8 χρονών να τις καταλάβαινε. Τα σύγχρονα Λούκυ Λουκ (όπως και τα σύγχρονα Αστερίξ) ναι, απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά, για να μην πω αποκλειστικά. Βέβαια όπως σωστά είπε και ο Τσίτσοβιτς στο βιντεάκι που ανέβασε ο Guts, τα ΛΛ και τα κόμικς γενικότερα τ΄αγοράζουν κυρίως ενήλικες. Άσχετα που απευθύνονται. Τα παιδιά έχουν τα τάμπλετ και αποχαυνώνονται εκεί, σιγά μην "κουραστούν" να διαβάσουν κόμικς. Δεν φταίνε βέβαια τα παιδιά, οι γονείς φταίνε που βρήκαν την εύκολη λύση για να τ΄απασχολήσουν. Τώρα όσον αφορά τα εξώφυλλα. Ναι, σίγουρα έχουμε δει κάποια ακόμα "παιδικά", που πολλές φορές είναι και λίγο (έως πολύ) άσχετα με την ιστορία. Αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι απλά παιδικό. Παραείναι παιδικό. Δείτε για παράδειγμα όλα τα προηγούμενα του Ασντέ. Το καινούριο ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.
    8 βαθμοί
  10. Όντως έχω καιρό, δεν πήρα χαμπάρι οτι έγινε "χαμός". Πάντως ήταν μία στιγμιαία γκρίνια, δεν μπορώ να κάνω κάτι να αλλάξω την τιμή. Ως συνήθως, όποιος θέλει παίρνει στην τιμή που του ζητάνε και όποιος θέλει δεν παίρνει.
    8 βαθμοί
  11. Και βγαίνει έξτρα έκδοση με μόνο το χαμένο τεύχος, ανοίγουμε την ζελατίνα και έχει μέσα το 76
    8 βαθμοί
  12. Ο Ασντέ και η εκδοτική έβγαλαν άλμπουμ όπως η Ωραία Προβένς και οι Ντάλτον Θείοι. Δεν είναι να τους έχεις και πολύ εμπιστοσύνη επομένως Εγώ πιο πολύ στον Ζουλ βασίζομαι. Οι τελευταίες 2 δουλειές του ήταν αξιοπρεπείς. Αλλά σοβαρά τώρα. Άσε τη θεματολογία του νέου άλμπουμ, άσε τους βιγκανισμούς, άσε τα μηνύματα, άσε όλα όσα αφορούν το σενάριο. Πες ότι δεν τα μάθαμε ποτέ. Για το εξώφυλλο θέλω να μου πεις. Βλέποντας τον Λούκυ Λουκ περιτριγυρισμένο από ένα σωρό χαριτωμενούτσικα και χαμογελαστά ζωάκια, τι ελπίζεις για το νέο άλμπουμ; Για εξώφυλλο Λούκυ Κιντ καλό είναι. Αλλά για Λούκυ Λουκ... Θέλω άποψη @ germanicus Θυμάμαι είχε φρικάρει με κάτι χαμογελαστές κοτούλες στον Υπεριταλικό του Αστερίξ. Για εδώ τι έχει να πει; Φοβάμαι ότι θα λιποθύμησε μόλις είδε το εξώφυλλο του νέου ΛΛ
    8 βαθμοί
  13. Οι πάπιες και τα ποντίκια του Ουώλντ Δίσνεϋ πατάνε ελληνικό χώμα (της Αντίκας Αρχαίας Ελλάδας) στις σελίδες του Τοπολίνο 3.473, σε μία καινούργια παρωδία της Ιλιάδας. Πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αχιλλέως, ο Donald Duck!
    8 βαθμοί
  14. Ναι, στα Ίχνη των Ντάλτον έκανε την 1η του εμφάνιση ο Ραντανπλάν. Και επίσης ναι, ο Γκοσινί αρχικά δεν τον παρουσίασε εντελώς χαζό. Σιγά σιγά άρχισε να γίνεται ο πιο ηλίθιος σκύλος του Φαρ Ουέστ Να συμπληρώσω κι ένα, φαντάζομαι όχι και τόσο ενδιαφέρον για τους περισσότερους, στατιστικό. Αυτό είναι μόλις το 2ο άλμπουμ που στον τίτλο εμφανίζεται ο Ραντανπλάν. Το άλλο προφανώς είναι "Η Κληρονομιά του Ραντανπλάν"
    7 βαθμοί
  15. Να ρωτήσω κάτι άσχετο με την κουβέντα. Ο Ραντανπλάν σε ποιο τεύχος έκανε την πρώτη εμφάνιση;; Διαβάζοντας το Νο43 (Μαμούθ)--> Νο17 (Γαλλικό) "Στα ίχνη των Ντάλτον" κατάλαβα ότι μάλλον εκεί άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο και την εξυπνάδα του. Και έχω την εντύπωση ότι σε αυτό το τεύχος ήταν στα πιο έξυπνα του και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο χαζός.
    7 βαθμοί
  16. Κι εμένα εκεί θα με βρεις Ναι, μου έχουν βουτήξει κάτι καλές περιπτώσεις που είχα βάλει στο μάτι, οι τσόγλανοι... Συμφωνώ. Εγώ στις κόρες μου πήρα αυτά που έβγαλε ο Μικρός Ήρωας, Frankenstein, Pinokio, Moby Dick κλπ. Asterix και Lucky Luke τα βαριούνται. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Αλλά δεν ξέρω γιατί οι εκδοτικοί οίκοι δεν μπορούν(θέλουν) να το καταλάβουν... Δεν είναι απόλυτο. Φαντάζομαι ότι πολλοί 40+ εδώ μέσα περνούσαν ώρες να βλέπουν Macross, Captain Harlock, Saber Rider ή και παλαιότερα, αρχές των '80s, στην ΕΡΤ τα Σαββατοκύριακα, Βασιλιά Αρθούρο, Ιαπωνικούς μύθους, και Ομάδα G. Απλά οι Ιάπωνες έπιασαν το κλίμα της εποχής και προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα εκμεταλλευόμενοι και την κοινωνική σύγκρουση στη Δύση, η οποία περιλαμβάνει και τα κόμικς και τη θεματολογία τους.
    7 βαθμοί
  17. Πλάκα πλάκα θα μου άρεσε να γίνει κάτι τέτοιο (παγκόσμια πρωτοτυπία). Αυτά έχουν τη φάση τους, τα διαφορετικά, τα λίγο έξω από τα συνηθισμένα... Και μετά από χρόνια, αφού θα είναι απλώς ένα τευχάκι, τα περισσότερα κάπου θα έχουν παραπέσει, θα έχουν χαθεί, θα έχουν σκιστεί κτλ, άρα θα είναι συλλεκτικά και δυσεύρετα. Μακάρι να το κάνουν έτσι. Εκεί να δεις κράξιμο και κακό. Θα γεμίσουμε πάλι το φόρουμ με ατέλειωτες σελίδες με σχόλια για την "ανικανότητα" της Radnet , την "αρπακολιά", την "προχειρότητα" και άλλα τέτοια που της προσάπτουμε κάθε φορά για τα ασήμαντα ή καμιά φορά - για κάποιους - σημαντικά λάθη που κάνει στους διάφορους τόμους. Για να δούμε "Κυριακή ή μάλλον Πέμπτη-Παρασκευή κοντή γιορτή"
    7 βαθμοί
  18. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί και η πολυτελής έκδοσης της Οδύσσειας, που ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα, σχεδόν 4 χρόνια μετά τη δημοσίευσή της στο Τοπολίνο.
    7 βαθμοί
  19. Στο βήμα της Κυριακής 19/6/22 δίνει προσφορά Classics illustrated 20.000 Λεύγες κάτω από την Θάλασσα. Πιθανολογώ ότι είναι από οξύ αν και δεν υπάρχει στην διαφήμιση το λογότυπο της εταιρείας κάτω δεξιά. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω από την εικόνα που παραθέτω παρακάτω αν θα είναι σκληρόδετα ή όχι. Μάλλον καρφίτσα μου φαίνεται.
    7 βαθμοί
  20. Αναμενόμενο δυστυχώς, όλα ακρίβιναν και υπερβολικά μάλιστα κάποια προϊόντα. Πάλι καλά που η σειρά αυτή δεν είχε αστρονομική αύξηση. Μόλις πήρα λαδοχαρτο από το σούπερ μάρκετ. Από 1€ πριν λίγες μέρες σήμερα είχε 1,50€! 50% πάνω το λαδοχαρτο, φανταστείτε τα υπόλοιπα..... Ανυπομονώ εν τω μεταξύ να μάθω πως θα κυκλοφορήσει ο Captain America στον τόμο 37, αύριο - μεθαύριο. Θα 'χει και στο περίπτερο διπλοτυπωμένη ιστορία και κάποια να λείπει;
    7 βαθμοί
  21. Το σενάριο της ιστορίας είναι του Roberto Gagnor και το σχέδιο του Alessandro Perina. Να και το εξώφυλλο του Μοτούρα
    7 βαθμοί
  22. Κριτική για τον τόμο Κάπτεν Αμέρικα: Ο Εκλεκτός, με ελαφρά σπόιλερ. Ο Αμερικάνος δεκανέας Τζίμι Νιούμαν υπηρετεί στο Αφγανιστάν. Σε μία περίπολο ρουτίνας αυτός και η μονάδα του θα δεχθούν τα εχθρικά πυρά του κακού. Οι σφαίρες και οι χειροβομβίδες πέφτουν βροχή και ο Νιούμαν με την μονάδα του καταλήγουν να βρίσκονται σε δεινή θέση. Εκεί όμως που όλα δείχνουν να είναι χαμένα εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά ο Κάπτεν Αμέρικα προκειμένου να βοηθήσει τον Νιούμαν να βρει την (υπερ)δύναμη που κρύβει μέσα του. Ο παρόν τόμος αποτελεί μία αυτοτελή ιστορία που κυκλοφόρησε η Μάρβελ κάτω από το σήμα του Μάρβελ Knights. Δηλαδή τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην ιστορία δεν επηρεάζουν το βασικό run του χαρακτήρα που τρέχει εκείνη την στιγμή. Διαφορετικά μπορείτε να πείτε αν θέλετε ότι η ιστορία λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό σύμπαν (συγκεκριμένα στην Earth-7116 με βάση την Μάρβελ Fandom Database). Όσον αφορά τώρα την ιστορία του τόμου θέλω να είμαι ειλικρινής και να σας γράψω την ταπεινή προσωπική μου άποψη. Πρώτη φορά μου συνέβη σε τόμο της συλλογής να διαβάζω το πρώτο μόλις τεύχος και να μην θέλω/να μην έχω ενδιαφέρον να διαβάσω τα υπόλοιπα. Τουλάχιστον πάλι καλά που δεν υπήρχαν "παραφουσκωμένα" μπαλονάκια και η ανάγνωση κύλησε γρήγορα, διαφορετικά πραγματικά δεν ξέρω τι θα είχα κάνει. Δεν είναι ότι με ενόχλησε τόσο η ως έναν βαθμό προπαγανδιστική ιστορία. Περισσότερο δεν μου άρεσε (βασικά καθόλου) η δικαιολογία του τρόπου της παρουσίας του Κάπτεν (δεν αναφέρω πιο συγκεκριμένα για να μην κάνω σπόιλερ). Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το σχέδιο, ή ίσως περισσότερο από τα χρώματα, που δεν μπορώ να πω ότι είναι του γούστου μου, συνέβαλαν στο να μου δημιουργηθεί μία αρνητική εικόνα. Θέλω όμως παρόλα αυτά να αναφέρω και κάποια θετικά στοιχεία όπως ότι οι συντελεστές στα καρέ του "απεγκλωβισμού" καταφέρνουν και περνάνε το κατάλληλο κλίμα στον αναγνώστη, καθώς επίσης και το μήνυμα που η ιστορία περνάει στο τέλος της, ότι όλοι οι άνθρωποι βαθιά μέσα τους κρύβουν έναν ήρωα. Βαθμολογία: 5/10.
    7 βαθμοί
  23. Από συμμαθητές και συμμαθήτριες των κορών μου, όσοι διαβάζουν, διαβάζουν manga.
    6 βαθμοί
  24. Για τις αλλες χωρες δεν ξερουμε τι ισχυει, εδω σιγουρα οι μικροι δεν διαβαζουν κομικς. Μην πω αγνοουν κιολας την υπαρξη τους. Εκτος αμα εχουν γονιο που ασχολειται και τα βαλει στη διαδικασια αναγνωσης και συλλογης. Γιαυτο πολλες φορες λεω πως οι εκδοτικες πρεπει να παψουν να τα αντιμετωπιζουν σα μικιμαοδες για τα παιδακια, γιατι μονο παιδακια δεν τα διαβαζουν. Να δειχνουν σοβαροτητα σε οτι εκδιδουν. Οι Μπελαδες οντως ομορφο τευχος Το επομενο που ερχεται συμφωνω εχει χαζο εξωφυλλο αλλά ας περιμενουμε να το διαβασουμε πρωτα.
    6 βαθμοί
  25. Aνέβηκε η είδηση προχθές στο θρεντ του Λούκυ Λουκ.
    6 βαθμοί
  26. Φαίνεται ότι είχες καιρό να μπεις στο φόρουμ. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ο "κακός χαμός" με την αύξηση της τιμής του τόμου και με τις συνδρομές. Μεθαύριο, αν αγοράσεις τον 37ο τόμο, περιμένω το σχόλιο σου. 😃
    6 βαθμοί
  27. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορούμε να τα απολαύσουμε ως ενήλικες.
    6 βαθμοί
  28. Και εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω...σε εκδηλώσεις και κομιξαδικα όλοι οι 15χρονοι πάνω από τα μάνγκα είναι ... Υπερηρωικα η αλήθεια είναι έχω δει στο περίπτερο κάνα 4-5 πιτσιρίκια να αγοράζουν hatchet & radnet...οπότε πιστεύω και λόγο ταινιων θα υπάρχει ένα κοινό Disney & BD πραγματικά πιστεύω μόνο όσοι μεγάλωσαν με αυτά η κάνα 10χρονο που του παίρνει ο πατέρας του ... Αλλά ναι πιστεύω πλέον στην Ελλάδα οι 35+ είναι κυρίως το αγοραστικό κοινό ...
    5 βαθμοί
  29. Εγώ που υποθέτω πως είμαι σχετικά κοντά στην ηλικία των κορών σου, μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η ιαπωνική κουλτούρα έχει γίνει mainstream στην Αμερική (κυρίως από ταινίες και anime όπως "Ακίρα", "Sailor Moon", "Dragon Balls", "Neon genesis evangellion" κτλ) απ'το '90 και επειδή για Αμερική μιλάμε, αυτή η τάση πέρασε γρήγορα και στον υπόλοιπο κόσμο.
    5 βαθμοί
  30. Ζω για την ημέρα που θα βγει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα ...24 ιστορίες είναι όλες και όλες πιστεύω μια πολυτελή συλλογή θα πουλούσε...μας πανε από επανέκδοση στην επανέκδοση και κάθε φορά αλλάζουν και κάτι...καμοια ομοιομορφία...
    5 βαθμοί
  31. Αν ο Λούκυ Λουκ* είναι μόνο για παιδιά, τα disney και τα superhero κόμικς για τι είναι; Για βρέφη; *Εκτός κι αν αναφέρεσαι στα σύγχρονα Λούκυ Λουκ (αυτά των τελευταίων 20-25 χρόνων), που αυτά είναι όντως μόνο για παιδιά. Αλλά επειδή λες για το Λύκειο και βλέπω είσαι 42 χρονών, λογικά αναφέρεσαι και στα παλιά.
    5 βαθμοί
  32. Και μένα έτσι μου φαίνεται. Οπότε εάν κάποιο από αυτά μας ενδιαφέρει ας σπεύσουμε να το πάρουμε από το public, όσο ακόμη τα έχει 3,59 € με σκληρό εξώφυλλο, όπως μας ενημέρωσε ο φίλος @ Argail , ΕΔΩ . Η εφημερίδα στην ανακοίνωσή της λέει ότι: "Το «Βήμα» εγκαινιάζει τη συλλεκτική αυτή σειρά με τις «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα», ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσουν, μεταξύ άλλων: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Μόμπι Ντικ», «Ροβινσώνας Κρούσος» και άλλοι αγαπημένοι τίτλοι.", χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν. ΕΦ. ΒΗΜΑ
    5 βαθμοί
  33. Σύνοψη από το οπισθόφυλλο: Βασισμένο στην πολυβραβευμένη ταινία animation μικρού μήκους «Στο Γύψο» | Βασισμένo στους χαρακτήρες του Άκη Μελάχρη. Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία ο Μπρέιν, ο Λάκης και ο Στάνλεϊ επέστρεψαν στην ανακατασκευασμένη φυλακή έτοιμοι για διακοπές πληρωμένες από το κράτος, αλλά η τύχη τους τα έφερε αλλιώς και θα ζήσουν μια νύχτα γεμάτη χορό, κυνηγητό, γκουρμέ φαΐ και ξύλο στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Πάδρε από τον νέο αρχηγό της φυλακής. Θα τα καταφέρουν να αποδράσουν από τη φυλακή ξανά; Θα τη βγάλει καθαρή ο Πάδρε; Αληθεύει ότι το φαΐ της φυλακής κάνει για δίαιτα χαμηλή σε νάτριο; Το πορτοκαλί λεπταίνει σαν χρώμα; Όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν! Σχολιασμός έκδοσης: Ο Άκης Μελάχρης είναι ένας Έλληνας καρτουνίστας και το 2020 έβγαλε την ταινία του Στον Γύψο. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ. Η ταινία συμμετέχει από το 2020 σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει κερδίσει βραβεία κοινού και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο, από την Αθήνα και το Μπουτάν μέχρι την Καλιφόρνια και το Τορόντο. Πως κολλάει ένα ελληνικό animation με το κόμικ που παρουσιάζουμε σήμερα; Επειδή σε χαρακτήρες της ταινίας βασίζεται το κόμικ Στο Κελί 33. Κυκλοφορεί από τη νεοσύστατη Oops Comics που έχει προλάβει και έχει κάνει 2-3 πολύ δυνατές κυκλοφορίες πρόσφατα (και μία εξ αυτών θα παρουσιαστεί εντός του Ιουνίου) και ουσιαστικά είναι μια ιστορία της φυλακής με κύριο συστατικό το χιούμορ. Στο σενάριο συναντάμε τους Olivaris και Γιώργο Κομιώτη, ενώ το σχέδιο και το χρώμα το αναλαμβάνει ο Γιώργος Κομιώτης. Πριν ξεκινήσει το κόμικ, έχουμε μία εισαγωγή στους χαρακτήρες μας και γνωρίζουμε ότι πρωταγωνιστές μας είναι η τριάδα των Μπρέιν, Λάκη και Στάνλεϊ. Ο πρώτος είναι αρχηγός της ομάδας, θεωρώντας τον εαυτό του έξυπνο, ενώ είναι γκαντέμης, ενώ ο Λάκης και ο ΣτάνλεΊ είναι οι πιο ελαφρόμυαλοι φίλοι του. Άλλοι χαρακτήρες είναι ο αρχιφύλακας Τζέιλ-αρ και ο βλάχος συνάδελφος του Φυσσίγκης, ο χαζούλης Διευθυντής της φυλακής και δύο μαφιόζοι που λύνουν και δένουν στη φυλακή, οι Δον Κορλεμόνε και Κλανελόνι. Η όλη ιστορία αφορά την επιστροφή της τριάδας των πρωταγωνιστών μας στη φυλακή, αφού είχαν καταφέρει να αποδράσουν με αποτέλεσμα οι φύλακες να είναι έτοιμοι για μια καινούρια, οπότε να τους προσέχουν πολύ. Παράλληλα στη φυλακή ο Κλανελόνι έχει περιορίσει τον Κορλεμόνε και του έχει πάρει τα πλεονεκτήματα που έχαιρε ως Δον και μάλιστα διατάσσει να σκοτωθεί μέσα στο βράδυ. Η τριάδα σκέφτεται με ποιον τρόπο να αποδράσει και ο καλύτερος είναι μέσω της υπόγειας πόλης, ένα μέρος στα βάθη της φυλακής που έχει όλα τα κομφόρ. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να βρουν κάποιον που έχει πρόσβαση στην υπόγεια πόλη και αποφασίζουν αυτός να είναι ο Κορλεμόνε, χωρίς να ξέρουν ότι έχει επικηρυχθεί. Ο Κορλεμόνε επίσης είναι νωθρός και δεν κινείται, άρα πρέπει να τον κουβαλήσουν και έτσι ξεκινάει μια αχαλίνωτη περιπέτεια με τους τρεις πρωταγωνιστές να κυνηγιούνται από τους επίδοξους δολοφόνους του Κλανελόνι, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την ατυχία τους και να καταφέρουν να αποδράσουν. Πολλή δράση, υπέροχο χιούμορ, άπειρα references και λογοπαίγνια και φυσικά σπασίματα του τέταρτου τοίχου μιας και η τριάδα γνωρίζει ότι πρωταγωνιστεί σε κόμικ. Συνολικά ένα συμπαθέστατο τευχάκι με ωραίο χαρτί και καλή ποιότητα εξωφύλλου και ράχη και ενδιαφέροντες χαρακτήρες που θα ήθελα προσωπικά να ξαναδώ σε κάποια επόμενη ιστορία. Ευχαριστούμε τον @ nikos99 για την παροχή του τεύχους.
    5 βαθμοί
  34. H Flarpaite είναι μία με γυαλιά; Ήταν στο Lanfeust Odyssey. Γενικώς ανάμεσα στον 8ο και τον 9ο τόμο μεσολαβούν το Lanfeust des Etoiles και το Lanfeust Odyssey που καλό θα ήταν να διαβαστούν πριν τον 9ο τόμο.
    5 βαθμοί
  35. από τον Ολλανδό Doede Okkema και το σάητ του Antwoord D.)
    5 βαθμοί
  36. Υποψην οτι η εκδοση ειναι διαφορετικη απο της Μαμουθ, ειναι σχεδον το μισο μεγεθος, και το σχεδιο δεν αναδεικνυεται οσο θα μπορουσε. Λογω αυτου, και οι διαλογοι ειναι μικροι, οποτε αναλογα την ηλικια μπορει να υπαρχει προβλημα στην αναγνωση Το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι λειπει το Κονγκο (δεν θυμαμαι τον λογο ακριβως, νομιζω δεν ειναι ακριβως politically correct? Ισως και να κανω και λαθος) οποτε μιλαμε για 23/24 τομους. Κατα τα αλλα ειναι ομορφη εκδοση, και σαφως ευκολοτερος (και φθηνοτερος) τροπος για να διαβασεις τα απαντα του Τεντεν απο το να ψαχνεις αριστερα δεξια για εξαντλημενα ευχη. Τωρα το μονο που μενει ειναι να βρεθει χρονος για να διαβαστουν, αλλα πραγματικα ανυπομονω μιας και το 70% τω ιστοριων θα ειναι νεες για εμενα
    4 βαθμοί
  37. Ωραιο θεμα ανοιξατε. Θα προσπαθησω να μην βγω εκτος. Ειναι πολυ ενδιαφερον οτι, ενω τα τελευταια χρονια η αγορα του παιδικου βιβλιου αναπτυσσεται σημαντικα, τα κομικς εχουν αρκετη πτωση. Ολοι οι φιλοι μου αγοραζουν παιδικα βιβλια στα παιδια τους, κανενας ομως κομικς. Κατι γίνεται λαθος στους εκδοτες των κομικς μηπως; Ο φιλτατος εκδοτης δεν θα επρεπε να μενει μονο σε διαπιστωσεις. Δεν θυμαμαι ποτε η ΜΑΜΟΥΘ να εκανε καμια προωθητικη κινηση για τα κομικς απο τα 90s, που διαβαζω. Τωρα η κατασταση αλλαζει πολυ δυσκολα. Και θεωρω οτι ο Λουκυ Λουκ ειναι οντως για παιδια. Απο το λυκειο και μετά δεν θυμαμαι να τρελαινομαι να διαβασω Λουκυ Λουκ. Πιο πολυ απο νοσταλγια, παρα απο κατι αλλο.
    4 βαθμοί
  38. Στο Λαβύρινθο, αν και το ανέβασε αρκετά σε σχέση με τα 12,50 € που το είχε. Μάλλον φταίει ο πόλεμος
    4 βαθμοί
  39. Ο ρόλος της Flarpaite είναι περιορισμένος και εισαγωγικός. Γενικά, ο 9ος φαίνεται να είναι σχεδιασμένος για να αποτελέσει μια ομαλή συνέχεια του 8ου και να ξεκινήσουν/μάθουν την σειρά νέοι αναγνώστες. Θα μπορούσαν να αγνοηθούν οι υπόλοιπες 2 σειρές, χωρίς να έχει χάσει κάτι ο αναγνώστης. Τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ, που έχω διαβάσει νομίζω 2 τόμους από Lanfeust Odyssey προ 10ετίας (και δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα). 😁
    4 βαθμοί
  40. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη στον Ασντέ και την εκδοτική και να μη βιαζόμαστε για συμπεράσματα.
    4 βαθμοί
  41. Να πω και τις εντυπώσεις από τον 9ο τόμο, La Forêt noiseuse, που κυκλοφόρησε πέρυσι, 21 χρόνια μετά τον 8ο της σειράς. Η αρχή είναι λίγο περίεργη, διηγείται αρκετές βασικές πληροφορίες για την λειτουργία της μαγείας στο σύμπαν του Lanfeust. Σαν να είναι ο 1ος τόμος, μόνο που δεν είναι. Δεν ξέρω αν περιμένουν νέους αναγνώστες (?) Συναντάμε τον Lanfeust ως ξεχασμένο ήρωα, τον Hebus ως γραμματέα της βιβλιοθήκης της Eckmul. Έχουμε κάποιους νέους ήρωες, την ανηψιά του Lanfeust, μια γυναίκα την Flarpaite στο ιερατείο των σοφών, μεταξύ των πιο σημαντικών. Το σκίτσο είναι σχεδόν κλασικό Tarquin. Έχει τα ωραία τα μεγάλα πλάνα, στα μικρά κάδρα λείπουν οι λεπτομέρειες. Ίσως ένα κλικ χειρότερα από τα προηγούμενα της σειράς, αλλά γενικά ωραίο. Το σενάριο είναι πολύ κλασικό για το ειδος του. Νομίζω είναι το βασικό πρόβλημα του τόμου. Κάτι συμβαίνει, μαζεύεται η παρέα, στην παρέα συναντούν μια αναποδιά, την ξεπερνούν, συναντούν τον "κακό" και τον νικούν επίσης. Αρκετά επιφανειακό. Χωρίς πρωτοτυπια. Ίσως γι'αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα στον κόσμο και πήρε μέτριες κριτικές. Σίγουρα η σείρα έχει συνηθίσει τον αναγνώστη σε μακροβιότερες περιπέτειες. Σε πιο περίπλοκη δράση. Ο 9ος τόμος είναι αυτοτελής. Τσακ-μπαμ τελειώσαμε, πάμε για άλλα. Υπάρχουν κάποιες χιουμοριστικές σκηνές, αλλά λείπει πάλι η πρωτοτυπία. Πχ ένας βάρδος, που έχει κολλήσει επειδή δεν μπορεί να βρει τον ιδανικό στίχο για το τραγούδι του ή η έφηβη κοπέλα, που θέλει να την θεωρούν "μεγάλη". Προσφέρει κάτι καινούριο στη σειρά; Οχι. Διαβάζετε ευχάριστα; Σιγουρα ναι. Θα δούμε κάτι καλύτερο στη συνέχεια; Ας ελπίσουμε!
    4 βαθμοί
  42. Μαζεύτηκαν για άλλη μια φορά οι αγορές FCBD - Star Comics Δεν ήθελα κάτι συγκεκριμένο και πήρα το Persona 4 Vol 1 + κάτι σακούλες προστασίας. Παραπάνω και τα τα κόμικς που επέλεξα για την FBCD. FCBD - Cosmic Realms Αν δεν έβρισκα το φετινό Disney FCBD τεύχος της Fantagraphics θα έσκαγα Ευτυχώς το είχαν στο Cosmic Realms. Από εκεί μου πήρε δώρο ο αδερφός τόμους 2 τόμους του Chainsawman ενώ εγώ του πήρα 2 τόμους του Solo Leveling. (δεν το έχω στην εικόνα) Mickey Mouse - Zombie Coffee Η κύρια αγορά που ευτυχώς είχα κάνει προπαραγγελία μέσω bookdepository διότι ανέβηκε πλέον αρκετά η τιμή Απίστευτη η έκδοση της Fantagraphics. Έχει και ένα κουτί για να βάζεις τον τόμο μέσα και να στέκεται όρθιος. Όμορφο και το πιο ρετρό σχέδιο που παραπέμπει σε Γκοτφρεντσον
    4 βαθμοί
  43. 8. Astérix chez les Bretons - Ο Αστερίξ στους Βρετανούς Astérix chez les Bretons (Ο Αστερίξ στους Βρετανούς) ονομάζεται η 8η ιστορία του Αστερίξ του Γαλάτη. Δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στο περιοδικό Pilote στα τεύχη 307-334 από τον 9/1965 έως και τον 3/1966. Σε άλμπουμ δημοσιεύτηκε το 1966 από τον Dargaud. ΥΠΟΘΕΣΗ Ο Καίσαρας εκστρατεύει εναντίον της Βρετανίας, την οποία και καταλαμβάνει. Όλη; Όχι. Ένα μικρό χωριό αντιστέκεται ακόμα και πάντα στον εισβολέα. Το οποίο χωριό έχει ένα ξάδερφο του Αστερίξ, που προσφεύγει σ' αυτόν για να του δώσει το μυστικό της επιτυχίας. Έτσι οι Γαλάτες ήρωες με ένα καζάνι μαγικό φίλτρο προσπαθούν να εφοδιάσουν τους Βρετανούς, με τους Ρωμαίους να προσπαθούν να τους εμποδίσουν. Τελικά αποτυγχάνουν και οι μεν και οι δε, αλλά οι Ρωμαίοι αποκρούονται από τους γενναίους Βρετανούς. ΣΕΝΑΡΙΟ (Goscinny) Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο κλασσική αντιζηλία σε όλο τον πλανήτη, από αυτή μεταξύ των Γάλλων και των Άγγλων. Ο Γκοσινί πλέον αισθάνεται πολύ άνετα με τους ήρωές του και όλο το concept του Αστερίξ και πατάει πάνω σε αυτή την αντιζηλία, χτίζει πάνω στα στερεότυπα και φτιάχνει ένα από τα αριστουργήματά του, ένα κορυφαίο έργο. Οι αναφορές διαδέχονται η μία την άλλη, τα "καρφιά" επίσης. Αλλά όλα αυτά χωρίς κακεντρέχεια, άλλωστε οι Γαλάτες με τους προ-Σαξωνικούς λαούς της Βρετανίας είναι όπως ο Ζολιθοράξ και ο Αστερίξ ξαδέρφια. Ενώ στην κριτική των Γερμανών υπήρχε μια επίγευση πίκρας και καχυποψίας, εδώ απλά σπάμε πλάκα με τον χαζούλη ξάδερφο που έχει περίεργους τρόπους, συμπεριφορά και ομιλία. Μία ελαφριά (και πάλι) αναφορά στον Β'ΠΠ γίνεται κάπως τουλάχιστον στα μάτια μου, με θέμα τη γενναία άμυνα των Βρετανών έναντι του κατακτητή. ΕΞΕΛΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ Οι χαρακτήρες εξελίσσονται σχετικά λίγο στην ιστορία αυτή που τον κύριο ρόλο έχει η σάτιρα προς τους Άγγλους και τις συνήθειές τους. Βλέπουμε πάντως ότι η αναγνωρισιμότητα των Αστερίξ και Οβελίξ ανάμεσα σε Ρωμαίους είτε αξιωματούχους είτε λεγεωνάριους είναι μεγάλη και είναι καθολική η αποδοχή ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Ο Ιντεφίξ αυτή τη φορά δεν ακολουθεί το ταξίδι ούτε και ο Πανοραμίξ, ενώ βλέπουμε ότι ο Οβελίξ έχει μικρές αντοχές στο αλκοόλ. ΣΧΕΔΙΟ (Uderzo) Το σχέδιο των πρωταγωνιστών έχει σε μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί. Ίσως μόνο ο Κακοφωνίξ να έχει μερικές μεταβολές οι υπόλοιποι είναι λίγο ως πολύ παρόμοιοι. Σε αυτή του τη δουλειά ο Ουντερζό έχει αφήσει λίγο τη συνήθειά του να δουλεύει στο φόντο των εικόνων και να προσθέτει αστεία ζωάκια κλπ και ασχολείται με το πως θα κάνει όσο γίνεται πιο πετυχημένους αναχρονισμούς της σημερινής Αγγλίας στην εποχή του Καίσαρα. Πετυχαίνει μερικά απολαυστικά καρέ. ΕΥΡΗΜΑΤΑ – CONCEPTS - Στα πλαίσια των εθνικών κλισέ, οι Βρετανοί ακολουθούν σα νόμο τις νυν εθνικές τους συνήθειες. ΑΝΑΦΟΡΕΣ Αν υπάρχει κάτι σε αυτό το άλμπουμ είναι οι αναφορές. Πριν περάσω στις σχεδιαστικές αναφορές, θα δούμε λίγο τις λεκτικές όσο βοηθάει η μετάφραση. Έτσι υπάρχουν πάμπολλες εκφράσεις αγγλικές μεταφρασμένες στα γαλλικά σε όλο το κείμενο. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω τα παρακάτω 5 από πάρα πολλά που ψάρεψα: Secouons-nous les main (Ας κουνήσουμε τα χέρια) = Let's shake hands! Je dis! (λέγω) = I say! Un joyeux bon garçon (Ένα χαρούμενο καλό παιδί) = A jolly good fellow Ma bonté! (Θεία χάρις μου) = My goodness! C'était grand de vous avoir ici. (Ήταν μεγάλο να σας έχουμε εδώ) = It was great to have you και τέλος η αντιστροφή επιθέτου - ουσιαστικού. Εδώ υπάρχει πρόβλημα για τους έλληνες καθώς το επίθετο προηγείται του ουσιαστικού, όπως και στα αγγλικά. Στα γαλλικά ακολουθείται ο ίδιος κανόνας, αλλά αυτό είναι λάθος για τη γαλλική γλώσσα καθώς εκεί το επίθετο ακολουθεί το ουσιαστικό πχ maison rouge =(αυτολεξί) σπίτι κόκκινο Οι υπόλοιπες αναφορές (η αλήθεια είναι ότι ενδέχεται να λείπουν πολλές και είναι λίγο ανακατεμένες όπως τις ανακάλυπτα): 5 o'clock tea time & weekend (υπενθυμίζω τότε τα Σάββατα ήταν εργάσιμα εδώ και στη Γαλλία) Εναλλαγή βροχής - ομίχλης Κωπηλάτες του Καίμπριτζ Το ωράριο καταστημάτων Τα darts στις pub Η αριστερή κίνηση στους δρόμους Οι αγγλικοί κήποι με γκαζόν Το αυτοκρατορικό σύστημα μετρήσεων Τα διπλά λεωφορεία Οι ομπρέλες Στο ίδιο καρέ υπάρχει αναφορά και στα καπέλα melon. Το βρετανικό φλέγμα Το ράγκμπι Η σκωτσέζικη τσιγγουνιά Οι σκωτσέζικες γκάιντες Η σάλτσα μέντας Η αγγλική μπίρα Το τούνελ κάτω από τη Μάγχη Οι Beetles και η Μπιτλμανία O πύργος του Λονδίνου Τέλος σε μία άσχετη με τη Βρετανία αναφορά ανάμεσα στους ρωμαίους λεγεωνάριους στη γαλέρα βλέπουμε τον Αχιλλέα Ταλόν ΚΡΙΤΙΚΗ Η καθιέρωση και η επιτυχία της σειράς, μοιάζουν να έχουν απελευθερώσει τον Γκοσινί και δίνει ρέστα επενδύοντας πάνω στα κλισέ των Γάλλων για τους Άγγλους. Πάντα με την θεμελιώδη βοήθεια του Ουντερζό ο οποίος δίνει ένα πειστικό αρχαίο Λονδίνο με τα όλα του. Τοποθετείται στις κορυφαίες για μένα στιγμές της σειράς αρκεί κάποιος να έχει στοιχειώδη επαφή για τα αγγλογαλλικά αστεία και την αντιπαλότητα των δύο αυτών εθνών. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο τεύχος στο οποίο οι Γαλάτες κάνουν "εξαγωγή" αντίστασης κατά των Ρωμαίων και παρουσιάζεται ανάλογο ανυπότακτο χωριό, γεγονός που του δίνει και μία ιστορική σημασία ως προς την εξέλιξη της σειράς. Notes Η σάτιρα, οι αναφορές και οι πλάκες των Γάλλων προς τους Βρετανούς στην ιστορία είναι πολυάριθμες. Σελ 1 - Πειρατές (#4-6) ανησυχούν για τους Γαλάτες. - Ιούλιος Καίσαρας (#1, 4, 6) Σελ 2 - Cassivellaunos. O ιστορικός ηγέτης των Βρετανών. - Το ανυπόταχτο χωριό παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο με το γαλατικό Σελ 3 - Ανυπόταχτοι Βρετανοί - Zebigbos (= The big boss). Αρχηγός του χωριού. - Jolitorax (= jolie thorax). Πολεμιστής ξάδερφος του Αστερίξ - O'Torinolaringologix (=ΩΡΛ). Ιουέρνιος (Ιρλανδός) ανυπόταχτος. - MacAnotérapix (=mécanothérapie, μηχανοθεραπεία). Καληδόνιος (Σκωτσέζος) ανυπότακτος. Σελ 4 - Αστερίξ, Οβελίξ & Ιντεφίξ. Στο χωριό. Σελ 5 - Μοναρχίξ & Πανοραμίξ. Σελ 7 - Ο Ι μένει στο χωριό. - Αυτοματίξ σπάει τη λύρα του Κακοφωνίξ. - Ρωμαϊκή γαλέρα. Καπετάνιος μουσάτος και εκατόνταρχος Tullius Stratocumulus (=είδος νέφωσης). Σελ 15 - Caius Roideprus (=βασιλιάς της Πρωσίας). Έπαρχος της Βρετανίας. Με 2 εκατόνταρχους. - Βάρδοι – Beatles. Σελ 16 - Relax. Βρετανός πανδοχέας Σελ 19 - Claudius Lapsus. Λεγεωνάριος που ανακάλυψε το μαγικό φίλτρο. - Για πρώτη φορά στη σειρά ένα τραγούδι δεν είναι παράφραση κάποιου γνωστού γαλλικού (τουλάχιστον όσο το έψαξα) Σελ 22 - Ils ont des chapeaux ronds vive la Bretagne. Τραγουδάει ο Ο μεθυσμένος. (ils ont des tonneaux ronds vive la bretagne). Έχει αναφερθεί το ίδιο τραγούδι στο #4 με άλλους στίχους Σελ 23 - Άγγλος κλέφτης κάρων. Σελ 28 - Surtax. Άγγλος πανδοχέας, ξάδερφος του Ριλάξ. Σελ 35 - Ipipourax. Άγγλος παίκτης ράγκμπι. Σελ 44 - Οι πειρατές γλιτώνουν από τους Γαλάτες, αλλά και πάλι βυθίζονται. - Το τσιμπούσι κλασσικά βράδυ, αλλά δεν είναι το τελευταίο καρέ. Τελευταίο καρέ είναι η εξήγηση γιατί οι Βρετανοί έχουν το τσάι εθνικό ποτό.
    4 βαθμοί
  44. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:30, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο Περιστερίου, ανοίγει τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου στο Άλσος Περιστερίου, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Περιστερίου και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών – Εκδοτών Αθηνών & Προαστίων, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΒ. Ο ΣΒΕΑΠ, με την πολυετή παρουσία του στο χώρο της Αθήνας και του αττικού λεκανοπεδίου, προαγάγει τη φιλαναγνωσία και την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για τις νέες εκδόσεις και την ελληνική βιβλιοπαραγωγή. Φιλοδοξία είναι η έκθεση να αποτελέσει έναν σταθερό θεσμό πολιτισμού τόσο για το Δήμο του Περιστερίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2022, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:30 έως 23:00. Θα συμμετάσχουν εκθέτες με νέες εκδόσεις, όσο και παλαιότερες που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα κάθε αναγνώστη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και θα συγκεντρωθούν καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία με σκοπό να δωριστούν, μετά το πέρας της έκθεσης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στις βιβλιοθήκες σχολείων του Δήμου Περιστερίου. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα 100 Χρόνια μικρασιατικής καταστροφής, με τίτλο «1922-2022: η προσφυγιά τότε και σήμερα» Σας περιμένουνε όλους πηγή
    3 βαθμοί
  45. Μήπως είστε σπισιστής;
    3 βαθμοί
  46. Αγαπητέ @ Kurdy Malloy , Εχεις απίστευτες γνώσεις για τα κόμικς και το θέμα αυτό εδώ που έφτιαξες είναι πολύ καλό και πλουτίζει πολύ την ανάγνωση και την απόλαυση των Αστερίξ.
    3 βαθμοί
  47. FF Authoritative Action, Deadpool's Secret Secret Wars, Shadowland
    3 βαθμοί
  48. Διαβάστηκε επιτέλους και ο 35ος τόμος της σειράς με πρωταγωνιστή τον Hulk. Μπορώ να πω ότι οι συγκεκριμένες ιστορίες έχουν ενδιαφέρον και ιδιαίτερα αυτή όπου ο Leader στέλνει τον ήρωα μας να συναντήσει τον Παρατηρητή. Επίσης έχουμε εξελίξεις ως προς την ταυτότητα του ήρωα, η οποία αποκαλύπτεται από τον Ρικ Τζόουνς, ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται ο νοήμων Hulk. 🤔 Όσον αφορά το σχεδιαστικό μέρος, προσωπικά προτιμώ αυτό του Jack Kirby από του Steve Ditko. Σίγουρα τον τόμο αυτό, τον ευχαριστήθηκα περισσότερο από τον προηγούμενο (βλ. 17ο), λόγω της θεματολογίας (ταξίδι στο διάστημα και στο χρόνο) και των εξελίξεων που είχαμε στην προσωπικότητα του Hulk (προσωρινή επικράτηση του Μπανερ). Τελειώνοντας, για άλλη μια φορά να επισημάνω, την πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων στη συγκεκριμένη έκδοση από την radnet. Υ.Γ. Για να ευχαριστήσω το φίλο costantinople, προσεχώς θα καταπιαστώ με την ανάγνωση των ιστοριών του Θωρ , στον οποίο έχω μείνει λίγο πίσω. 🥵
    3 βαθμοί
Αυτός ο κατάλογος έχει οριστεί σε Αθήνα / GMT +03:00
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.