Μετάβαση στο περιεχόμενο

karolos79

Members
  • Περιεχόμενο

    524
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος karolos79

  • Γενέθλια 03/07/1979

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

karolos79's Achievements

Πολύ Ενεργό Μέλος

Πολύ Ενεργό Μέλος (4/9)

5.5k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Προσωπικά αγαπώ SEC αλλά η τωρινή συλλογή του Spider-Man είναι σαφώς ανώτερη. Η βιβλιοδεσία είναι αυτή που πρέπει, το μέγεθος είναι μικρότερο από τη SEC, αλλά το ίδιο με εκδόσεις των Anubis, Hachette και αμερικάνικων τευχών. Το χαρτί είναι ποιοτικό και μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο από της Hachette (Marvel graphic novels). Επίσης η εκτύπωση των σχεδίων και η αποτύπωση των χρωμάτων είναι άψογη. Η ράχη δεν είναι ευθυγραμμισμένη, όμως ούτε της Hachette ήταν που θεωρείται κορυφή. Όσον αφορά τις ιστορίες που θα δημοσιευτούν δεν νομίζω ότι πρέπει να σχολιάσουμε κάτι. Εντάξει να δεχτώ ότι το εξώφυλλο δεν έπρεπε να το μεταφραστεί, αλλά και τι έγινε στην τελική. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω το κράξιμο. Φυσικά δεν θα πρέπει η συγκεκριμένη συλλογή να συγκρίνεται με πολυτελείς εκδόσεις τύπου Omnibus, ακόμη και με εκδόσεις Anubis ή Οξύ βιβλιοπωλείων, αφού είναι μαζικής παραγωγής και κυκλοφορίας περιπτέρου. Όσοι βρίσκουν φτηνές δικαιολογίες για να μην αγοράσουν τους τόμους, νομίζω ότι κάποια στιγμή ίσως το μετανιώσουν. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο φίλο ManaLeak13 που ήταν ξεκάθαρος από την αρχή γιατί δεν θα ακολουθήσει τη σειρά. Κλείνοντας θα πω ότι αυτή τη στιγμή, η συλλογή της Radnet είναι ο,τι καλύτερο έχουμε σε κόμικ Marvel (αφού σε μια βδομάδα ολοκληρώνεται της Hachette) και είμαι χαρούμενος για την κυκλοφορία της στη χώρα μας. Υ. Γ Τα λάθη επιμέλειας που έχει η συλλογή και κάποιες προτάσεις βελτίωσης της, καλό θα ήταν να τα κοινοποιούμε και στην εταιρεία με κάποιο email.
  2. Ο νέος μεταφραστής έδειξε υπέρμετρο ζήλο στην εργασία του και γι' αυτό μετάφρασε το εξώφυλλο. Φίλε Constantinople ανέλαβε σε παρακαλώ την ενημέρωση της εταιρείας για να μη ξανασυμβεί, γιατί βλέπω οσονούπω να μεταφράζονται και τα ηχητικά εφέ. Αν δεν πιάσει, μπορείς να τους απειλήσεις ότι ο ManaLeak13 δεν θα πάρει άλλο τόμο.
  3. Αυτές τις τιμές βλέπω και εκτιμώ ακόμη περισσότερο τις κυκλοφορίες περιπτέρου.
  4. Παρηγοριά βρήκαμε στη συλλογή της Radnet με τον Friendly Neighborhood Spider-Man.
  5. Μπορείς να ανεβάσεις φώτο από τον τόμο για εμάς που περιμένουμε υπομονετικά να τον αγοράσουμε από το περίπτερο; Πόσες σελίδες έχει; Έχει τα συγκεκριμένα τεύχη που έχει δημοσιεύσει ο φίλος Captain Cooper; Φαντάζομαι από τον τόμο αυτό καταργείται το χαρτόνι.
  6. Μετά το καρέ του Peter που θυμίζει Batman έχουμε αναφορά στον άνθρωπο νυχτερίδα της DC παρακάτω: Πιθανόν ο Todd McFarlane από τότε να δούλευε στο μυαλό του τη δημιουργία ενός σκοτεινού αντιήρωα (βλ. Spawn), αφού το όλο στήσιμο της σειράς του Spider-Man ήταν αρκετά σκοτεινό και βίαιο, ενώ οι αναφορές του στον Batman δείχνουν τις προθέσεις του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...
  7. Αγοράστηκε ο δεύτερος τόμος. Φανταστικό το σχέδιο του Todd McFarlane καθώς και η ποιότητα εκτύπωσης του τόμου από τη Radnet. Δεν έχει πολλά έξτρα αλλά αναμενόμενο λόγω των 7 τευχών που περιέχει. Μου άρεσε ότι έχει τα αυθεντικά εξώφυλλα κάθε τεύχους όπως κυκλοφόρησαν στην Αμερική σε αντίθεση με τον πρώτο τόμο. Η ράχη και το οπισθόφυλλο έχουν διαφορετικό χρώμα από αυτό του πρώτου τόμου και φαίνεται θα έχουμε πολυχρωμία. Κανένα πρόβλημα. Υ. Γ Το συνοδευτικό χαρτόνι του πρώτου τεύχους το χρησιμοποίησα ως διακοσμητικό στη βιβλιοθήκη.
  8. Για να βοηθήσω τον φίλο theforce, είναι η πρώτη εμφάνιση του Punisher, ο τόμος "τούμπανο" με 9 τεύχη και το κλασικό σχέδιο του Ross Andru.
  9. Πάλι 7 τεύχη θα έχει: #1-5, #13-14 σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε ο φίλος Captain Cooper. Επομένως και ο 59ος τόμος θα είναι χορταστικός.
  10. Τα έλεγε ο constantinople για τον McFarlane. Να τον ακούτε. Στα θετικά που έφυγαν αρκετοί πρώτοι τόμοι και το τιράζ σε λογικά πλαίσια. Αύριο θα περάσω από το περίπτερο για την αγορά του τόμου και θα γράψω εντυπώσεις.
  11. Μακάρι η συλλογή να είναι κερδοφόρα ώστε να δούμε και άλλες συλλογές στη χώρα μας. Και δε χρειάζεται να είναι μεγάλες συλλογές. Ας είναι των 30 τόμων. Προσωπικά θα ήθελα συλλογή X-Men των 70s - 80s - 90s ώστε να δούμε μέρος των ιστοριών της Μαμούθ και να προχωρήσουμε πέρα από αυτές που δημοσιεύτηκαν. Επίσης οι Avengers και ίσως οι Fantastic Four θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για μίνι συλλογή το 2025-2026, αφού θα έχουμε και τις κινηματογραφικές ταινίες τους. Για DC δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα και μου είναι δύσκολο να ξεκινήσω στην ηλικία που βρίσκομαι με ένα ολοκαίνουριο σύμπαν. Όμως είμαι "ανοιχτός" σε προτάσεις αγοράς μεμονωμένων τόμων με ποιοτικές ιστορίες. Σίγουρα η SEC είναι τη αδυναμία μου, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να έχουμε μελλοντικά συνέχεια της. Το να θέλει η εταιρεία να μην επεκταθεί η κυκλοφορία της συλλογής πάνω από 1,5 χρόνο, το θεωρώ λογικό, γιατί η ιστορία έδειξε ότι μετά την πάροδο ενός έτους κυκλοφορίας, επέρχεται κόπωση στο αναγνωστικό κοινό, ακόμη και στους πιο φανατικούς, που συνεπάγεται μείωση των πωλήσεων. Από τη στιγμή που αποφάσισαν η συλλογή να αποτελείται από 60 τόμους, ήταν μονόδρομος η εβδομαδιαία κυκλοφορία, διότι είναι μόνο Spider-man. Η επίσημη συλλογή Marvel Graphic Novels έφτασε τους 120 τόμους, διότι το υλικό της σε υπερήρωες ήταν ποικίλο με αποτέλεσμα να κρατήσει τη "φρεσκάδα" της τουλάχιστον μέχρι το περσινό καλοκαίρι. Στη συνέχεια ήταν οφθαλμοφανές και στο τιράζ των τόμων στα περίπτερα, αλλά και από τη συμμετοχή μας στη στήλη του forum, ότι πηγαίναμε ολοταχώς για ολοκλήρωση. Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι με την εβδομαδιαία κυκλοφορία προβληματίζει τους περισσότερους, όπως και εμένα, αφού δεν μπορέσαμε να πάρουμε την εξαιρετική προσφορά του - 35% με την προεγγραφή, αλλά θα το παλέψουμε, είτε με συνδρομή 20 τόμων, είτε με το να απορρίψουμε κάποιους λίγους τόμους από π.χ Sensational Spider-Man και μίνι σειρές (τα παλιά Amazing δεν χάνονται).
  12. Για όσους αμφιταλαντεύονται για το αν θα αγοράσουν ή όχι τον επερχόμενο τόμο, που δεν νομίζω ότι είναι πολλοί, (ακούς φίλε ManaLeak13) ετοίμασα ένα promo με σκίτσα του υπερταλαντούχου Todd McFarlane Πολλοί ιστοί μαζεύτηκαν Αν δεν έβλεπα το σήμα στο στήθος θα νόμιζα ότι ήταν ο Bruce...... Wayne. Στριφτό!! Θεριακλής ο Γουλβι. Αυτά παθαίνεις όταν δεν κλείνεις τα στόρια. Καλά ξεμπερδέματα Spidey! Καλό διάβασμα στους συνδρομητές που παρέλαβαν τον τόμο. Για τους υπόλοιπους εύχομαι καλή αντάμωση στα περίπτερα.
  13. 2,16,26,30,34,59. Οι τόμοι 2 και 59 περιλαμβάνουν αποκλειστικά σχέδιο του Todd McFarlane από τον τίτλο Spider-Man, ενώ οι υπόλοιποι κάποια τεύχη από το the Amazing Spider-Man μαζί με άλλους καλλιτέχνες. [Ο 34ος είναι όλα McFarlane (τεύχη + Annual από Spectacular Spider-Man) εκτός από ένα] .
  14. Ισχύουν αυτά που αναφέρει ο φίλος olyssesmoore για τα δεματικά. Πρόσφατα που παράγγειλα κάποιους τόμους τους είχα γράψει στα σχόλια να μην είναι χτυπημένοι. Μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν ότι οι τόμοι θα έχουν σημάδια από τα δεματικά λόγω παλαιότητας. Όντως υπήρχαν θεματακια στα εξώφυλλα όμως οι τόμοι ήταν σφραγισμένοι.
  15. Θα συμφωνήσω με constantinople για ο,τι έχει σχέδιο από Todd McFarlane σε Amazing Spider-Man και Spider-Man ξεκινώντας από τον 2ο τόμο. Επίσης δεν χάνεται ο 3ος τόμος που αναμένεται να έχει 9 τεύχη!! και την επιστροφή της καυτής Gwen Stacy. Τώρα αν έχεις προτίμηση μόνο στις μελαχρινές πάω πάσο...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.