Jump to content

karolos79

Members
 • Posts

  327
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About karolos79

 • Birthday 03/07/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

karolos79's Achievements

Active member

Active member (3/9)

3.2k

Reputation

 1. Μήπως εννοείς αυτόν που πετάει ιστό από τους καρπούς του; Να δεις πως τον λέγανε....
 2. Ισχύει ότι είναι πεσμένα τα πράγματα, όμως είναι λογικό, αφού η συλλογή έπαψε για λίγο καιρό να είναι εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Η υπόψη συλλογή της Radnet λόγω των συνεχιζόμενων ιστοριών που δημοσιεύει, είναι συνυφασμένη με την εβδομαδιαία περιοδικότητα, σε αντίθεση με την άλλη συλλογή (ονόματα δεν λέμε γιατί θα μας μαλώσουν ) που λόγω των αυτοτελών (τρόπος του λέγειν ) ιστοριών της, δεν επηρεάζεται από τη δεκαπενθήμερη κυκλοφορία της. Επομένως αναμένω και εγώ την "αναζωπύρωση" της κουβεντούλας, τόσο με τη επιστροφή στην κανονικότητα (βλ. εβδομαδιαία κυκλοφορία), όσο και με τη αναμονή της ανακοίνωσης για επέκταση της συλλογής από τους υπευθύνους (ο Θεός να τους κάνει ) της εταιρίας. Υ. Γ Προσωπικά το κόμικ που μου έχει λείψει το τελευταίο διάστημα με τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία της συλλογής είναι των Avengers, του οποίου η ποιότητα των ιστοριών έχει ανεβεί πάρα πολύ σε σχέση με τα πρώτα τεύχη, ενώ σήμα κατατεθέν έχει εξελιχθεί το άρτιο σχέδιο του μυθικού Don Heck.
 3. Διαφορετικά γαντακι μιας χρήσης ή μάλλινο το χειμώνα.
 4. Κανένα πρόβλημα με την ανάγνωση των υπερηρωικων κόμικς των 60s από επτάχρονα παιδιά. Άλλωστε παρόλες τις μάχες και συγκρούσεις που παρουσιάζονται σε αυτά, δεν ανοίγει μύτη, σε αντίθεση με τα σύγχρονα. Θυμάμαι τον εαυτό μου, δεύτερα δημοτικού, να ανακαλύπτει το μικρό Σπαιντερμαν στο Κέντρο τύπου της πόλης μου και από εκείνη τη στιγμή μέχρι τη διακοπή κυκλοφορίας του το 1992, να το αγοράζει ανελλιπώς. Ως γονιός ενός 7χρονου παιδιού, αφήνω σε κοινή θέα τους τόμους της Radnet, σε αντίθεση με τα Graphic Novels της Marvel τα οποία δεν είναι προσβάσιμα και γνωρίζει ότι δεν είναι για την ηλικία του. Μακάρι και ο μικρός να αρχίσει να διαβάζει κόμικς, παρα να βρίσκεται μπροστά στην τηλεόραση ή στο κινητό. Υ. Γ Όταν ξεκίνησα τη συλλογή της Radnet, η σύζυγος μου αρχικά ήταν αρνητική, αφού είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με κόμικς και υπήρχε αρκετή γκρίνια. Τελικά το επιχείρημα που την έπεισε, ήταν ότι η συλλογή δεν είναι μόνο για μένα αλλά και για το παιδί όταν θα αρχίσει την ανάγνωση, ώστε να αξιοποιεί τον ελεύθερο του χρόνο δημιουργικά.
 5. Συνεχίζοντας από το τοπικ Η Επίσημη Συλλογή Graphic Novels της Marvel, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η υπόψη συλλογή είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας από άποψη ποιότητας χαρτιού, χρωμάτων και βιβλιοδεσίας στα υπερηρωικα κόμικς. Όμως το περιεχόμενο της είναι αρκετά κατώτερο από αυτό που θα περίμενε ένας λάτρης της Marvel comics. (προσωπική μου άποψη). Σίγουρα κάποιοι φίλοι θα διαφωνήσουν είτε γιατί έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για να συλλέξουν όλους τους τόμους της, είτε γιατί οι απαιτήσεις τους από την υπόψη συλλογή είναι συγκεκριμένες και έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον εαυτό μου. Προσωπικά έχω αγοράσει επιλεκτικά έως τώρα 22 τόμους και σκοπεύω να τους τριανταρισω με την πρόσφατη ανανέωση τους στην ιστοσελίδα gb-publishingservices.gr. Γιατί όμως δεν σκοπεύω να τους συλλέξω όλους; Δεν ισχυρίζομαι ότι οι ιστορίες που επιλέχθηκαν από την εταιρεία δεν είναι αξιόλογες. Όμως αν το δούμε ως συνολικό έργο, στα 60 περίπου χρόνια των ιστοριών της Marvel που περιλαμβάνει η συλλογή, θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει τεράστια ανισορροπία στις επιλογές ιστοριών ανά δεκαετία. Είναι πολύ περισσότερες αυτές των δεκαετιών 2000 και 2010, που πιθανόν να έγινε σκόπιμα για να προσελκύσει το νεαρότερο αναγνωστικό κοινό, αποτέλεσμα να αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις προηγούμενες δεκαετίες. Από μια επίσημη συλλογή θα περίμενα μια πιο ορθολογική προσέγγιση στην επιλογή των τίτλων αλλά και στη σειρά κυκλοφορίας των τόμων. π.χ. Ο 10ος τόμος Spider-Man Η Γέννηση του Βένομ να ακολουθεί σε κυκλοφορία τους τόμους Marvel Super Heroes Μυστικοί Πόλεμοι. (απόκτηση της μαύρης στολής από τον Spider-Man). Επίσης ο 27ος τόμος Avengers: Διάλυση, να προηγείται του 3ου τόμου New Avengers Απόδραση. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα, όμως θα γινόμουν κουραστικός. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι αφήνει έξω, run αξιόλογων δημιουργών των δεκαετιών 70, 80 και 90, για εμπορικότερες σύγχρονες σειρές ιστοριών. Υ. Γ. Όσοι φίλοι θέλουν ας επισκεφτούν την ιστοσελίδα comicdon.gr (https://www.comicdom.gr/category/top-lists/top-100-marvel-comics/) για να πάρουν μια γεύση από τα run των δημιουργών που δεν συμπεριλήφθηκαν στη συλλογή.
 6. Το είχα αναφέρει σε παλιότερη ανάρτηση μου ότι η συλλογή της Hachette απευθύνεται περισσότερο σε μυημένους αναγνώστες πάρα της Radnet. Όμως αρκετοί στο forum διαφώνησαν με την άποψη μου. Χαίρομαι που συμφωνούμε στο θέμα αυτό γιατί η άποψη σου έχει βαρύτητα για μένα. Όσον αφορά τη λέξη αχταρμάς τη χρησιμοποίησα για να δώσω έμφαση σε όλο αυτό το συνονθύλευμα που μας παρουσιάζεται ως επίσημη συλλογή της Μαρβελ. Μιλάμε για συλλογή (σύμφωνα με το λεξικό συλλογή είναι τα συστηματικά συγκεντρωμένα ομοειδή πράγματα) και όχι για μεμονωμένες εκδόσεις των Anubis και Οξύ. Η μόνη συνάφεια που έχουν οι τόμοι της υποτιθέμενης "συλλογής" , είναι ότι οι ιστορίες τους εκδόθηκαν σε βάθος 60 χρόνων από μια εταιρεία (βλ. Marvel) και τίποτα άλλο. Αν υπήρχε ένας στοιχειώδης σχεδιασμός από την εταιρεία που θα κατέληγε σε ένα "ολοκληρωμένο έργο" και θα μπορούσε να λογίζεται ως "εγκυκλοπαίδεια" της Μαρβελ, η συλλογή θα συνεχιζόταν. Όμως ούτε κάποιο πλάνο υπήρξε εξ αρχής ούτε αποφάσισαν που θα κατέληγε τελικά η συλλογή. Την άφησαν στον "αυτόματο πιλότο" και περίμεναν να τελειώσουν τα καύσιμα (βλ. πωλήσεις - κερδοφορία). Όταν μειώθηκαν οι πωλήσεις, διότι το αναγνωστικό κοινό (βλ. συλλέκτες) κατάλαβαν ότι το καράβι είναι ακυβέρνητο, σταμάτησαν την κυκλοφορία της. Αντίθετα στη συλλογή κλασικοί υπερήρωες βλέπεις μια προοπτική για ολοκλήρωση κάποιων δεκαετιών συγκεκριμένων τίτλων (βλ. πυλώνες του οικοδομήματος της Μαρβελ). Τελειώνοντας, παρόλα τα κακώς κείμενα, είναι θετικό ότι δημοσιεύονται αξιόλογες ιστορίες έστω και αποσπασματικά.
 7. Ένας ποιοτικός μεν αχταρμάς δε ιστοριών της Marvel, από την Hachette. Πως διασώθηκε..; Από το υπέροχο περιτύλιγμα, από την τιμή πώλησης και από την πανέμορφη ενιαία ράχη της. Η σειρά κυκλοφορίας των ιστοριών αυτών θα μπορούσε να ήταν καλύτερη ακόμη και αν γινόταν με κλήρο. Είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι μεγαλοεκδότες της συλλογής, δεν αναφέρομαι στο διευθυντή εκδόσεων της Panini, δεν έχουν ιδέα τι εστί ενιαίο σύμπαν της Marvel. Επίσης αμφιβάλω αν έχουν διαβάσει έστω και λίγα υπερηρωικα κόμικς πριν αποφασίσουν να βγάλουν στην αγορά αυτή τη συλλογή (ο Θεός να την κάνει...). Κατά την άποψη μου έχουμε μια εταιρεία (βλ. Hachette) που πέραν της ποιότητας του προϊόντος της ως εμπόρευμα (ποιότητα χαρτιού, χρωμάτων, βιβλιοδεσία) που προσφέρει στον καταναλωτή, δεν έχει να επιδείξει κάτι άλλο. Δυστυχώς η εταιρεία έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους αναγνώστες της ένα έργο με αρχή μέση και τέλος στα 10 χρόνια κυκλοφορίας της στη Μεγάλη Βρετανία (280 τόμοι), όπου ο αναγνώστης θα λάμβανε πληροφορίες και θα αποκτούσε τις βασικές γνώσεις για το σύμπαν της Marvel, καθώς και έναν μπούσουλα (πυξίδα) για ποια περίοδο των 60 και πλέον χρόνων θα ήθελε να ακολουθήσει και να εμβαθύνει σε αυτή. Απεναντίας αποφάσισε να δημοσιεύσει άναρχα και χωρίς κάποια σκοπιμότητα (παρα μόνο το κέρδος ), κάποιες υπερηρωικες ιστορίες που θεωρήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό πολύ καλές ή από τη Marvel εμπορικές επιτυχίες. Παραθέτω των αριθμό των τόμων σε αντιστοιχία με τη δεκαετία που ανήκουν οι ιστορίες τους: 16 (60s) 11 (70s) 8 (80s) 7 (90s) 46 (00s) 32 (10s) Σύνολο 120 τόμοι που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας. Άρα όσοι ισχυρίζονται ότι η συλλογή περιέχει τις καλύτερες ιστορίες της Marvel, μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψη τους; Υ. Γ. Το εξωφρενικό με τη Hachette είναι ότι το τρικ με την ενιαία ράχη το χρησιμοποίησε και στη συλλογή των κλασικών υπερηρωων στη Γαλλία για να "αναγκάσει" (βλ. ψυχαναγκασμός) τους αναγνώστες της να αγοράσουν και τους 100 τόμους.
 8. Ο 48ος τόμος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα gb-publishingservices.gr.
 9. Ο τόμος του Iron-man... Iron Fist ήθελα να πω , διαβάστηκε σε δύο ημέρες. Πέρασα ευχάριστα και γενικά απόλαυσα τον τόμο. Άλλωστε το σχέδιο του John Byrne είναι αψεγάδιαστο. Ακόμη και τα πολύ μικρά καρέ, που χρησιμοποιεί πολλές φορές στα τεύχη, είναι καλοφτιαγμένα. Οι μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών ρεαλιστικές και όμορφα δομημένες, που με λίγη φαντασία σου θυμίζουν τις επικές μάχες των ταινιών δράσης εκείνης της εποχής. Το μόνο που με δυσκόλεψε στην ανάγνωση του τόμου, ήταν τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον ήρωα μας, διότι υπήρχε πλήρης άγνοια από τη μεριά μου για αυτά, καθώς και για τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Η περίληψη δεν με βοήθησε και ιδιαίτερα για να μπω αβίαστα στο όλο στόρυ. Επίσης το συχνό πέρα δώθε σε γεγονότα και πρόσωπα του παρελθόντος, μου δημιούργησαν μια μικρή σύγχυση, με αποτέλεσμα αρκετές φορές έπιασα τον εαυτό μου να επιστρέφει στα προηγούμενα τεύχη, καθώς και στο κομμάτι της περίληψης (βλ. Η ιστορία έως τώρα...). Όμως τελικά αυτό που μένει, είναι η "γλυκιά γεύση" της ανάγνωσης ενός κόμικ της δεκαετίας των 70s, από τους κορυφαίους δημιουργούς της Marvel, αλλά και γενικότερα της 9ης τέχνης.
 10. Μέσω περιπτέρου ή διαδικτυακά; Υπάρχει δυνατότητα στον περιπτερά να φέρει παλιούς τόμους για να μην επιβαρυνθουμε έξοδα αποστολής από gb-paplicingservice;
 11. Ο Roy Thomas έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια να "αναστήσει" τη σειρά, όμως εκ του αποτελέσματος (βλ. διακοπή της σειράς μετά από 66 τεύχη) δεν απεσόβησε το "μοιραίο". Λόγω των χαμηλών πωλήσεων, με αυτόν τον αριθμό τελείωσε η παραγωγή νέων ιστοριών και ξεκίνησε η ανατύπωση παλιών ιστοριών. Η οριστική επανεκκίνηση των X-Men θα πραγματοποιηθεί με το ειδικό Giant Size X-Men #1 και το Uncanny X-Men #94. Η νέα ομάδα των X-Men παρουσιάστηκε στο Giant-Size X-Men #1 και από το #94 τεύχος, το περιοδικό, μετά από τρεισήμισι χρόνια επανεκδόσεων, ξαναρχίζει να δημοσιεύει πρωτότυπες ιστορίες με συγγραφέα τον Chris Claremont, που σε λίγο διάστημα έγινε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας των X-Men.
 12. Προσωπικά το Dark Phoenix το διάβασα 10 χρονών από την έκδοση της Μαμούθ. Μετά από 30 και πλέον χρόνια το θέλω σε πολυτελή έκδοση με σκληρό εξώφυλλο.
 13. Παρατήρησα ότι στο δημοψήφισμα ο Howard The Duck έχει περισσότερες ψήφους από West Coast Avengers: Vision Quest (#253), Darker than Scarlet (#260) και Hulk: Heart of the Atom (#92). Και αναρωτιέμαι που είναι οι οπαδοί του John Byrne και της Μαμούθ για τους Avengers και του Καμπανά για τον Hulk; Συμφωνώ να διαβάσουμε κάτι το διαφορετικό, αλλά να προτείνουμε και κάποιες κλασικές ιστορίες στην Hachette. Ραντνετικοι ενωθείτε!!
 14. Όλα καλά αυτά που σου πρότειναν οι φίλοι του forum για ρύζια κλπ, αλλά είναι ημίμετρα. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς την κοπέλα σου, φρόντισε είτε να μην πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου κόμικς, είτε να της αγοράσεις έναν αφυγραντήρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.