Μετάβαση στο περιεχόμενο

karolos79

Members
  • Περιεχόμενο

    537
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από karolos79

  1. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δικό μου λάθος. Όταν ρώτησα για εντυπώσεις ήθελα πληροφορίες για την ποιότητα έκδοσης (χαρτί, χρώματα, βιβλιοδεσία, έξτρα πληροφορίες) και όχι για την ιστορία. Με την πρώτη ματιά διαπίστωσες λάθη σε μπαλονάκια ή εξώφυλλα όπως είχαμε αρκετά στον 3ο τόμο;
  2. Πρώτες εντυπώσεις και κάποια φώτο αν γίνεται για εμάς που θα το αγοράσουμε την άλλη εβδομάδα. Ευχαριστώ.
  3. Φίλε μου προσωπικά πιστεύω ότι μια πολύ καλή αρχή θα ήταν για σένα ο 2ος τόμος που περιέχει τεύχη του τίτλου Spider-Man, η οποία λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα, χωρίς σύνδεση με γεγονότα από τις σειρές Amazing, Spectacular και Web of Spider-Man, σε σενάριο και σχέδιο του θρυλικού Todd McFarlane. Γι'αυτό και ως εισαγωγή δεν έχει το κλασικό κείμενο "η ιστορία ως σήμερα". Επίσης αν έχεις διαβάσει παλιότερες δημοσιεύσεις, ναι μεν το σενάριο δεν είχε διθυραμβικές κριτικές (θεωρείται καλή ιστορία), αλλά το σχέδιο είναι κορυφή και θα σε ανταμείψει. Συναφώς αν έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις τον συγκεκριμένο τόμο, μην περιμένεις τον 6ο για να ξεκινήσεις την ανάγνωση υπερηρωικων και είμαι βέβαιος ότι θα "κολλήσεις" (με την καλή έννοια). Υ. Γ Ξέχασα να αναφέρω τη SEC που θα ήταν το ιδανικό ξεκίνημα, όμως δεν ξέρω αν θα έμπαινες στη διαδικασία να αγοράσεις αρκετούς τόμους.
  4. Γιατί να μην κάνει παρουσίαση την Πέππα όταν σε 2,5 χρόνια το συγκεκριμένο βίντεο έχει 5.100 προβολές, πράγμα που δύσκολα θα πετύχει η συλλογή μας; Γενικά βλέπω μια απαξίωση των καναλιών αυτών την οποία δεν καταλαβαίνω. Υπάρχουν αρκετά κανάλια στο youtube που παρουσιάζουν ότι συλλογή κυκλοφορεί, είτε περιπτέρου είτε συνδρομητική και ευελπιστούν σε εγγραφές και views. Ο καθένας κάνει ο,τι καλύτερο για τον εαυτό του. Μακάρι να βγάζουν τα λεφτά που ξοδεύουν για την αγορά όλων αυτών (μάλλον δεν γίνεται γιατί δεν έχουν πολλές εγγραφές και views) και να μας γνωστοποιούν ο,τι συλλογή κυκλοφορεί στη χώρα μας. Εμείς ως χρήστες του youtube βγαίνουμε κερδισμένοι.
  5. Μετά την ανάγνωση του 4ου τόμου, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αν δεν τον αγόραζα θα είχα σφάλλει. Το σενάριο δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, όμως ήταν στρωτό, αγωνιώδες και ευχάριστο σε όλα τα τεύχη. Είχαμε τη συμμετοχή πολλών villains ή πρώην (βλ. Black Cat), καθώς και των Mr Fantastic, Αόρατου Κοριτσιού, Puma και Madame Web, που όλοι τους είχαν κάποιο συμπληρωματικό ρόλο στην όλη υπόθεση. Ενθουσιάστηκα με το σχέδιο του Angel Medina , σε αντίθεση με αυτό του Clayton Crain που μπορεί να ήταν πολύ καλό αλλά δεν είναι του γούστου μου. Στα θετικά της έκδοσης η αναγραφή στην πρώτη σελίδα των αμερικάνικων τευχών που περιέχει ο τόμος, κάτι που όλοι θέλαμε και είχαμε επισημάνει, ενώ τα λάθη ήταν λιγότερα από τον προηγούμενο τόμο. (σε λίγες λέξεις έλλειπε το τελευταίο γράμμα, ένα μπαλονάκι ήταν κενό, το κείμενο σε ένα μπαλονάκι προεξείχε). Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το σύνολο. Υ. Γ 1. Ο Διαμαντής και ο Atticus Rhodes δεν είναι κομικσοφιλοι σε αντίθεση με το φίλο Lord Makro. Επομένως δεν έχουμε την απαίτηση να μας αναλύσουν το περιεχόμενο των τόμων. Όμως ακόμη και αυτή η παρουσίαση (ξεφύλλισμα) βοηθάει στη ενημέρωση του κοινού αλλά και στη διαφήμιση της συλλογής. Μην το υποτιμούμε. Υ. Γ 2. Έχω αποφασίσει, επειδή δεν έχω κάνει συνδρομή, για τους τόμους της συλλογής που έχουν σύγχρονο σχέδιο, να βλέπω τα συγκεκριμένα βίντεο και μετά να αγοράζω ή όχι. Για τον 4ο τόμο, οι φίλοι constantinople και Ubergorn με βοήθησαν στην επιλογή μου για αγορά, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο φανταστικό, που όντως είναι.
  6. Τα βίντεο που ανεβάζουν ο Διαμαντής όπως και ο Atticus Rhodes δεν είναι κριτικής του εκάστοτε τόμου που κυκλοφορεί. Είναι μια απλή παρουσίαση που είναι χρήσιμη σε αυτόν που θέλει να πάρει μια γεύση για το περιεχόμενο του τόμου και να αποφασίσει να τον αγοράσει ή όχι. Αν κάποιος θέλει μια αξιόπιστη κριτική για την ποιότητα του σεναρίου, μπορεί να περιμένει τον φίλο nikolas12.
  7. Διπλή δόση Spider-Man σήμερα μετά την αγορά του προτελευταιου τόμου της επίσημης συλλογής μετά από παραγγελία στο περίπτερο της γειτονιάς και του νέου τόμου της Radnet. Τελικά πειστικα να αγοράσω τον 4ο τόμο από κάποια σχόλια στο φόρουμ και βλέποντας το σκίτσο από το βίντεο που ανέβασε ο Διαμαντής στο κανάλι Mostly Unboxing.
  8. Τι να πω; Πολλά συγχαρητήρια στον Captain Cooper για τη "διατριβή" στον Αραχνακια και συμφωνώ με τον φίλο Manitou ότι πρέπει να μπει στις παρουσιάσεις. Σε ευχαριστούμε που κόπιασες για να μας παρουσιάσεις με χρονολογική σειρά όλα τα τεύχη που θα κυκλοφορήσουν με τη συλλογή. Σίγουρα η δουλειά σου δείχνει την αμέριστη αγάπη σου στον Spider-Man και τον ενθουσιασμό σου για τη συλλογή της Radnet. Διαβάστηκε ο 3ος τόμος και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ και πέρασα ευχάριστα, αφού το σενάριο του Gerry Conway είχε καλή ροή, χωρίς να κουράζει, παρόλη την παράνοια των 70s. (νομίζω τα σενάρια της τελευταίας 20ετιας που διάβασα στην επίσημη συλλογή της Hachette ήταν πιο φευγάτα). Το κλασικό σχέδιο του Ross Andru ήταν υπέροχο με εξαιρετικές αναπαραστάσεις μαχών μεταξύ του Spidy και των υπερκακών. Επίσης ο τόμος ήταν τεράστιος με 9 τεύχη που δεν συμβαίνει συχνά. Θεωρώ ότι πρέπει να αγοραστεί από όλους, έστω και αν οι περισσότεροι στο forum γνώριζαν το περιεχόμενο των αμερικάνικων τευχών. Οι αστοχίες βέβαια στην επιμέλεια από τη Radnet ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά του. Ελπίζω να μη ξαναδούμε τέτοια λάθη στους επόμενους τόμους γιατί είναι κρίμα να μειώνεται η αξία της συλλογής από ένα άδειο μπαλόνι διαλόγου ή σε αστοχία στη μετάφραση των κειμένων. Υ. Γ Θα ήθελα να ρωτήσω τον Captain Cooper ή όποιος γνωρίζει για την ποιότητα του 4ου τόμου Sensational Spider-Man: Ανήμερος, γιατί κάποιος φίλος σε άλλο αντίστοιχο forum έγραψε για "σκουπίδια" (γνωρίζει ο φίλος constantinople) και δεν είμαι πολύ φαν των σύγχρονων ιστοριών.
  9. Και από εμένα ορίστε τα δύο εξώφυλλα που προκάλεσαν αναίτια πολλές αντιδράσεις, στην κατά τα άλλα άψογη έκδοση της Radnet. Υ. Γ Πληροφορήθηκα από την εταιρεία ότι λόγω των λαθών που υπήρξαν στον 3ο τόμο, θα σταλεί δώροεπιταγή στους συνδρομητές αξίας 30€, που μπορεί να εξαργυρωθει με συνδρομή των τόμων #41-60.
  10. Πιστεύω ότι η σκάλα θα ολοκληρωθεί στην πρώτη 20αδα και θα ακολουθήσει ο 21ος τόμος με ένα ολόμαυρο εξώφυλλο και ράχη με τίτλο back in black. Έχουν σχέδιο και όραμα στη Radnet. Υ. Γ Αγοράστηκε ο 3ος τόμος ξανά με ένα μικρό πρόβλημα και πάλι. Μέρος του εξωφύλλου εμφανίζεται στη ράχη. Τουλάχιστον το ύψος της σκίασης με την Αράχνη δεν διαφέρει και πολύ από τον 2ο τόμο. Ε, ρε με τι ασχολούμαστε...
  11. Φίλε Ubergorn θαύμασε τη δικιά μου ράχη... Μήπως θέλεις να ανταλλάξουμε τον 3ο τόμο;
  12. Σήμερα πήγα στο περίπτερο που συνηθίζω να αγοράζω κόμικ και δεν το βρήκα, οχι γιατί δεν το έφερε αλλά επειδή τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν. Πήγα σε ένα μίνι μάρκετ και βρήκα ένα αντίτυπο το οποίο το αγόρασα. Δυστυχώς όμως έπεσα σε κακέκτυπο με πρόβλημα στο εξώφυλλο που λόγω ζελατίνας δεν το πρόσεξα. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, αλλά η γυαλιστερή επικάλυψη του εξωφύλλου ξεκόλλησε. Σαν να εκτέθηκε στον ήλιο για αρκετή ώρα ή λόγω υγρασίας. Έπρεπε να το προσέξω πριν το αγοράσω. (είδα μόνο να μην είναι χτυπημένος στις άκρες). Εσωτερικά είναι άψογο αλλά... Τελικά η σύζυγος βλέποντας ότι επεξεργαζομουν τον τόμο για αρκετή ώρα, με παρότρυνε να τον αγοράσω εκ νέου, γιατί γνωρίζει ότι θέλω οι συλλογές μου να είναι όσο το δυνατόν αψεγάδιαστες. Επομένως αύριο που θα πάμε σε γειτονική πόλη θα ψάξω για τον τόμο. Συναφώς με τη συμπλήρωση ενός μήνα κυκλοφορίας, έχω την αίσθηση ότι η συλλογή πουλάει περισσότερο σε σχέση με τη SEC γιατί είναι Spider-Man, όπως και οι τόμοι της επίσημης συλλογής Graphic Novels όταν φιλοξενούσαν τον Αραχνακια στις σελίδες τους γίνονταν ανάρπαστοι. Επίσης το τιράζ μάλλον είναι περιορισμένο (και καλώς είναι) πλην του πρώτου τόμου που ήταν κράχτης, γιατί και ο δεύτερος τόμος μετά από λίγες ημέρες δεν ήταν διαθέσιμος στην περιοχή μου.
  13. Ίσως δεν ήσουν υποψιασμένος ότι μόνο όσοι έχουν γκρίζους κροτάφους θυμούνται το τεύχος 129 στο μικρό Σπαιντερμαν. Πολλοί γερόλυκοι μαζευτήκαμε στο forum.
  14. Προσωπικά αγαπώ SEC αλλά η τωρινή συλλογή του Spider-Man είναι σαφώς ανώτερη. Η βιβλιοδεσία είναι αυτή που πρέπει, το μέγεθος είναι μικρότερο από τη SEC, αλλά το ίδιο με εκδόσεις των Anubis, Hachette και αμερικάνικων τευχών. Το χαρτί είναι ποιοτικό και μπορώ να πω ότι μου αρέσει περισσότερο από της Hachette (Marvel graphic novels). Επίσης η εκτύπωση των σχεδίων και η αποτύπωση των χρωμάτων είναι άψογη. Η ράχη δεν είναι ευθυγραμμισμένη, όμως ούτε της Hachette ήταν που θεωρείται κορυφή. Όσον αφορά τις ιστορίες που θα δημοσιευτούν δεν νομίζω ότι πρέπει να σχολιάσουμε κάτι. Εντάξει να δεχτώ ότι το εξώφυλλο δεν έπρεπε να το μεταφραστεί, αλλά και τι έγινε στην τελική. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω το κράξιμο. Φυσικά δεν θα πρέπει η συγκεκριμένη συλλογή να συγκρίνεται με πολυτελείς εκδόσεις τύπου Omnibus, ακόμη και με εκδόσεις Anubis ή Οξύ βιβλιοπωλείων, αφού είναι μαζικής παραγωγής και κυκλοφορίας περιπτέρου. Όσοι βρίσκουν φτηνές δικαιολογίες για να μην αγοράσουν τους τόμους, νομίζω ότι κάποια στιγμή ίσως το μετανιώσουν. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο φίλο ManaLeak13 που ήταν ξεκάθαρος από την αρχή γιατί δεν θα ακολουθήσει τη σειρά. Κλείνοντας θα πω ότι αυτή τη στιγμή, η συλλογή της Radnet είναι ο,τι καλύτερο έχουμε σε κόμικ Marvel (αφού σε μια βδομάδα ολοκληρώνεται της Hachette) και είμαι χαρούμενος για την κυκλοφορία της στη χώρα μας. Υ. Γ Τα λάθη επιμέλειας που έχει η συλλογή και κάποιες προτάσεις βελτίωσης της, καλό θα ήταν να τα κοινοποιούμε και στην εταιρεία με κάποιο email.
  15. Ο νέος μεταφραστής έδειξε υπέρμετρο ζήλο στην εργασία του και γι' αυτό μετάφρασε το εξώφυλλο. Φίλε Constantinople ανέλαβε σε παρακαλώ την ενημέρωση της εταιρείας για να μη ξανασυμβεί, γιατί βλέπω οσονούπω να μεταφράζονται και τα ηχητικά εφέ. Αν δεν πιάσει, μπορείς να τους απειλήσεις ότι ο ManaLeak13 δεν θα πάρει άλλο τόμο.
  16. Αυτές τις τιμές βλέπω και εκτιμώ ακόμη περισσότερο τις κυκλοφορίες περιπτέρου.
  17. Παρηγοριά βρήκαμε στη συλλογή της Radnet με τον Friendly Neighborhood Spider-Man.
  18. Μπορείς να ανεβάσεις φώτο από τον τόμο για εμάς που περιμένουμε υπομονετικά να τον αγοράσουμε από το περίπτερο; Πόσες σελίδες έχει; Έχει τα συγκεκριμένα τεύχη που έχει δημοσιεύσει ο φίλος Captain Cooper; Φαντάζομαι από τον τόμο αυτό καταργείται το χαρτόνι.
  19. Μετά το καρέ του Peter που θυμίζει Batman έχουμε αναφορά στον άνθρωπο νυχτερίδα της DC παρακάτω: Πιθανόν ο Todd McFarlane από τότε να δούλευε στο μυαλό του τη δημιουργία ενός σκοτεινού αντιήρωα (βλ. Spawn), αφού το όλο στήσιμο της σειράς του Spider-Man ήταν αρκετά σκοτεινό και βίαιο, ενώ οι αναφορές του στον Batman δείχνουν τις προθέσεις του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...
  20. Αγοράστηκε ο δεύτερος τόμος. Φανταστικό το σχέδιο του Todd McFarlane καθώς και η ποιότητα εκτύπωσης του τόμου από τη Radnet. Δεν έχει πολλά έξτρα αλλά αναμενόμενο λόγω των 7 τευχών που περιέχει. Μου άρεσε ότι έχει τα αυθεντικά εξώφυλλα κάθε τεύχους όπως κυκλοφόρησαν στην Αμερική σε αντίθεση με τον πρώτο τόμο. Η ράχη και το οπισθόφυλλο έχουν διαφορετικό χρώμα από αυτό του πρώτου τόμου και φαίνεται θα έχουμε πολυχρωμία. Κανένα πρόβλημα. Υ. Γ Το συνοδευτικό χαρτόνι του πρώτου τεύχους το χρησιμοποίησα ως διακοσμητικό στη βιβλιοθήκη.
  21. Για να βοηθήσω τον φίλο theforce, είναι η πρώτη εμφάνιση του Punisher, ο τόμος "τούμπανο" με 9 τεύχη και το κλασικό σχέδιο του Ross Andru.
  22. Πάλι 7 τεύχη θα έχει: #1-5, #13-14 σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε ο φίλος Captain Cooper. Επομένως και ο 59ος τόμος θα είναι χορταστικός.
  23. Τα έλεγε ο constantinople για τον McFarlane. Να τον ακούτε. Στα θετικά που έφυγαν αρκετοί πρώτοι τόμοι και το τιράζ σε λογικά πλαίσια. Αύριο θα περάσω από το περίπτερο για την αγορά του τόμου και θα γράψω εντυπώσεις.
  24. Μακάρι η συλλογή να είναι κερδοφόρα ώστε να δούμε και άλλες συλλογές στη χώρα μας. Και δε χρειάζεται να είναι μεγάλες συλλογές. Ας είναι των 30 τόμων. Προσωπικά θα ήθελα συλλογή X-Men των 70s - 80s - 90s ώστε να δούμε μέρος των ιστοριών της Μαμούθ και να προχωρήσουμε πέρα από αυτές που δημοσιεύτηκαν. Επίσης οι Avengers και ίσως οι Fantastic Four θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή για μίνι συλλογή το 2025-2026, αφού θα έχουμε και τις κινηματογραφικές ταινίες τους. Για DC δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα και μου είναι δύσκολο να ξεκινήσω στην ηλικία που βρίσκομαι με ένα ολοκαίνουριο σύμπαν. Όμως είμαι "ανοιχτός" σε προτάσεις αγοράς μεμονωμένων τόμων με ποιοτικές ιστορίες. Σίγουρα η SEC είναι τη αδυναμία μου, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να έχουμε μελλοντικά συνέχεια της. Το να θέλει η εταιρεία να μην επεκταθεί η κυκλοφορία της συλλογής πάνω από 1,5 χρόνο, το θεωρώ λογικό, γιατί η ιστορία έδειξε ότι μετά την πάροδο ενός έτους κυκλοφορίας, επέρχεται κόπωση στο αναγνωστικό κοινό, ακόμη και στους πιο φανατικούς, που συνεπάγεται μείωση των πωλήσεων. Από τη στιγμή που αποφάσισαν η συλλογή να αποτελείται από 60 τόμους, ήταν μονόδρομος η εβδομαδιαία κυκλοφορία, διότι είναι μόνο Spider-man. Η επίσημη συλλογή Marvel Graphic Novels έφτασε τους 120 τόμους, διότι το υλικό της σε υπερήρωες ήταν ποικίλο με αποτέλεσμα να κρατήσει τη "φρεσκάδα" της τουλάχιστον μέχρι το περσινό καλοκαίρι. Στη συνέχεια ήταν οφθαλμοφανές και στο τιράζ των τόμων στα περίπτερα, αλλά και από τη συμμετοχή μας στη στήλη του forum, ότι πηγαίναμε ολοταχώς για ολοκλήρωση. Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι με την εβδομαδιαία κυκλοφορία προβληματίζει τους περισσότερους, όπως και εμένα, αφού δεν μπορέσαμε να πάρουμε την εξαιρετική προσφορά του - 35% με την προεγγραφή, αλλά θα το παλέψουμε, είτε με συνδρομή 20 τόμων, είτε με το να απορρίψουμε κάποιους λίγους τόμους από π.χ Sensational Spider-Man και μίνι σειρές (τα παλιά Amazing δεν χάνονται).
  25. Για όσους αμφιταλαντεύονται για το αν θα αγοράσουν ή όχι τον επερχόμενο τόμο, που δεν νομίζω ότι είναι πολλοί, (ακούς φίλε ManaLeak13) ετοίμασα ένα promo με σκίτσα του υπερταλαντούχου Todd McFarlane Πολλοί ιστοί μαζεύτηκαν Αν δεν έβλεπα το σήμα στο στήθος θα νόμιζα ότι ήταν ο Bruce...... Wayne. Στριφτό!! Θεριακλής ο Γουλβι. Αυτά παθαίνεις όταν δεν κλείνεις τα στόρια. Καλά ξεμπερδέματα Spidey! Καλό διάβασμα στους συνδρομητές που παρέλαβαν τον τόμο. Για τους υπόλοιπους εύχομαι καλή αντάμωση στα περίπτερα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.