Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ (Β' ΚΥΚΛΟΣ)


Recommended Posts

Τίτλος:
ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ (Β' ΚΥΚΛΟΣ)
Σενάριο/Kείμενα:
Διάφοροι
Σχέδιο:
Διάφοροι
Hμερ. έκδοσης:
07-2002
Hμερ. τελευταίου τεύχους:
05-2004
Εξώφυλλα:
Τεύχη:
12
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Αστυνομικό,Μυστηρίου
Περιοδικότητα:
Διμηνιαία
Μέγεθος:
18.5 x 27.0
Σελίδες:
76 (1,4,7,9,12), 68 (2,3,8,10,11), 72 (5,6)
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ιταλική
Ονομαστική τιμή:
(1) 5,90€ (2-12) 2,20€
Iστορίες στη βάση:
12
Τίτλος:
ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ (Β' ΚΥΚΛΟΣ) (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
Σενάριο/Kείμενα:
Διάφοροι
Σχέδιο:
Διάφοροι
Hμερ. έκδοσης:
28-09-2012
Εξώφυλλα:
6 + 6 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
6
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Αστυνομικό,Μυστηρίου
Περιοδικότητα:
Διμηνιαία
Μέγεθος:
14.5 x 20.5
Σελίδες:
68
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ιταλική
Ονομαστική τιμή:
1,80€
Iστορίες στη βάση:
1

tn_MikyMysthrioB_0001.jpg tn_MikyMysthrioB_0002.jpg tn_MikyMysthrioB_0003.jpg

 

To Mίκυ Μυστήριο ήταν μια διμηνιαία σειρά μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους στον ρόλο ενός πολυμήχανου ιδιωτικού ντετέκτιβ. Ο Β' κύκλος είχε αρκετά διαφορετικό στήσιμο από τον Α' κύκλο, καθώς πλέον τα επεισόδια δεν είναι αυτοτελή αλλά πρόκειται περί μίας ιστορίας σε 12 συνέχειες, από διαφορετικούς δημιουργούς κάθε φορά. Θεματολογικά πάντως θεωρείται συνέχεια του Α' κύκλου.
Υπενθυμίζω ότι ακόμα παλιότερα (1994) είχε κυκλοφορήσει και ένα αυτόνομο τομάκι-flipbook, με 2 ιστορίες του Romano Scarpa, το οποίο πέραν του ίδιου ονόματος, δεν είχε κάτι κοινό με τους δύο αυτούς κύκλους. Το 2005 κυκλοφόρησε και Γ' κύκλος.

Η κεντρική ιστορία είναι η εξής: Ο Μίκυ συλλαμβάνεται ενώ βρίσκεται στην Νταρκ Σίτυ, ερευνώντας την μυστηριώδη εξαφάνιση του παλιού του φίλου και επίσης ντετέκτιβ Σόννυ Μίτσελ. Αν και στο τέλος θα αφεθεί ελεύθερος, βρίσκεται υπό την αυστηρή επιτήρηση του επιθεωρητή Κλέυτον, ο οποίος δεν του επιτρέπει να φύγει από την πόλη. Καθώς δεν έχει άλλη λύση, αναλαμβάνει το γραφείο του Σόννυ διελευκάνοντας μυστηριώδεις υποθέσεις, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει την αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση του φίλου του.


Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους: Valtasar, PhantomDuck, GreekComicFan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στις 28/09/2012 ξεκίνησε η επανέκδοση της σειράς σε μικρότερες όμως διαστάσεις.
 

mikymystirioBepanekdosh_0001z.jpgmikymystirioBepanekdosh_0001.jpg

Ευχαριστούμε γιά τα εξώφυλλα τους Comics Fan, saravakos, stardust, Pavlos the Paingiver & Retroplaymo.

Ομαδοποίηση εδώ

Λίστα των τευχών θα βρείτε εδώ


dionik_inducks_small.png

---

 • Το μέλος germanicus πρόσθεσε ΕΔΩ:

Έχει γραφτεί και αλλού αλλά μιας και δεν υπάρχει εδώ, ας το προσθέσω. Οι κύκλοι Μίκυ Μυστήριο είναι καθαρά ελληνική πατέντα. Στην πραγματικότητα το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο είναι αυτό εδώ. Ενώ τα άλλα είναι συρραφές παρεμφερών (και όχι πάντα) ιστοριών, εδώ είναι κάτι το ενιαίο. Στην Ιταλία κυκλοφόρησαν οι δώδεκα αυτές ιστορίες μέσα στο Mickey Mouse Mystery Magazine μεταξύ 5/99 και 3/01. Το DarkCity στο εξωτερικό λέγεται Anderville. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγγλική wikipedia η Disney ήταν προβληματισμένη από τον τόνο της σειράς και γι'αυτό ορισμένες ιστορίες τελειώνουν δείχνοντας τον Μίκυ να βλέπει το τέλος του επεισοδίου σαν σε κινηματογράφο λες και στη πραγματικότητα όσα είδαμε ήταν μια ταινία που είδε ο ίδιος ο Μίκυ και όχι κάτι το πραγματικό. Η σειρά ακυρώθηκε στην Ιταλία λόγω χαμηλών πωλήσεων (προφανώς η πιτσιρικαρία δεν ήταν για τέτοια και οι ενήλικες δεν μπορούσαν να φανταστούν πως εδώ έχουμε κάτι που ξεφεύγει από τα συνήθη κλισέ) και λόγω του προαναφερθέντα προβληματισμού.

 

Τεύχος - Σενάριο - Σκίτσο

MM #1 - Tito Faraci - Giorgio Cavazzano

MM #2 - Tito Faraci, Ezio Sisto - Alessandro Perina

MM #3 - Francesco Artibani - Giuseppe Zironi

MM #4 - Tito Faraci - Claudio Sciarrone

MM #5 - Francesco Artibani - Giuseppe Zironi

MM #6 - Tito Faraci - Alessandro Perina

MM #7 - Francesco Artibani - Claudio Sciarrone

MM #8 - Tito Faraci, Ezio Sisto - Corrado Mastantuono

MM #9 - Augusto Macchetto - Stefano Turconi

MM #10 - Riccardo Secchi - Paolo Mottura

MM #11 - Tito Faraci - Marco Palazzi

MM #12 - Francesco Artibani - Silvio Camboni

 • Το μέλος GreekComicFan πρόσθεσε ΕΔΩ:
germanicus19 είπε:
Έχει γραφτεί και αλλού αλλά μιας και δεν υπάρχει εδώ, ας το προσθέσω. Οι κύκλοι Μίκυ Μυστήριο είναι καθαρά ελληνική πατέντα. Στην πραγματικότητα το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο είναι αυτό εδώ. Ενώ τα άλλα είναι συρραφές παρεμφερών (και όχι πάντα) ιστοριών, εδώ είναι κάτι το ενιαίο.

Αυτό δεν ισχυέι Νίκο, τουλάχιστον για το όνομα και ότι είναι το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο, γιατί για τους κύκλους έχεις δίκιο. Ο πρώτος κύκλος ο οποίος ήταν Δανέζικης παραγωγής ονομαζόταν επίσης ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ και στις περισότερες χώρες που κυκλοφόρησε, συμπεραλαμβομένου και της πρωτότυπης. Από τους συνδέσμους που υπάρχουν στην παρουσίαση για τον Α' κύκλο, μόνο οι Γερμανοί δείχνουν να το ονόμασαν διαφορετικά (Ein Fall für Micky, το οποίο το Babelfish μου το βγάζει σαν A case for Micky). Απλώς εδώ τα εντάξανε σε κύκλους (τι μου θυμίζει αυτό άραγε... :P ). Τα μόνο που δείχνουν να είναι συρραφή, είναι τα 2 τεύχη του τρίτου κύκλου.

 • Το μέλος PhantomDuck πρόσθεσε ΕΔΩ:

ίσης μόλις συνειδητοποίησα πως τα ελληνικά τεύχη δεν ήταν ακριβής επανεκτύπωση των ιταλικών όπως πίστευα :confuse:

 

Αν εξαιρέσουμε τα ιταλικά τεύχη #2 και #3, όλα τα υπόλοιπα έχουν 84 σελίδες αντί για 68. Σε αντίθεση με τα ελληνικά που όλα τα τεύχη έχουν 68 σελίδες (+εξώφυλλα κλπ).

 

Στην πρωτότυπη έκδοση εκτός της βασικής ιστορίας, υπάρχουν και μικρές αυτόνομες 8σέλιδες ιστορίες οι οποίες δεν κυκλοφόρησαν στην χώρα μας. Τουλάχιστον όχι μέσω του συγκεκριμένου περιοδικού. Οι περισσότερες από αυτές είναι σχεδιασμένες από την Sylvia Ziche. Δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες εκδόσεις του Τερζόπουλου

 

Η αφορμή για το ψάξιμο ήταν πως θυμόμουν ότι το έκτο τεύχος ΜΜ ανέφερε την Silvia Ziche ως εικονογράφο, κάτι που μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση. Στην λίστα του Γερμάνικους όμως δεν είδα να αναφέρεται πουθενά, έτσι παρατήρησα πως στο ελληνικό έκτο τεύχος αναφέρονται λανθασμένα ως δημιουργοί της κύριας ιστορίας οι "Writing: Francesco Artibani Art: Silvia Ziche".

Αυτοί είναι οι δημιουργοί της μικρότερης 8σέλιδης ιστορίας, η οποία όμως δεν υπάρχει μέσα στο περιοδικό. Οι σωστοί δημιουργοί για την κύρια ιστορία είναι: "Writing: Tito Faraci Art: Alessandro Perina"

 

Και τόσα χρόνια έλεγα πως δεν γίνεται η Ziche να έχει τόσο διαφορετικό σχέδιο, ήταν εντελώς παντελώς διαφορετικό από το στυλ της. Αν και για να πω την αλήθεια θα μου άρεσε να έβλεπα σκίτσα από τις ιστορίες που αφαιρέθηκαν από το περιοδικό. Ίσως όντως να είχε διαφορετικό σχεδιασμό.

 

Link για το πεδίο του ιταλικού ΜΜ του inducks: http://coa.inducks.org/publication.php/x/it/MM

(για να βρείτε την αντιστοιχία των τευχών, σε κάθε τεύχος προσθέτετε +1. Αυτό γίνεται επειδή στην Ιταλία το πρώτο τεύχος ονομάστηκε ως τεύχος 0, και αντίστοιχα το τελευταίο τεύχος ήταν το 11)

 • Like 27
Link to post
Share on other sites
 • Replies 155
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

To Mίκυ Μυστήριο ήταν μια διμηνιαία σειρά μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους στον ρόλο ενός πολυμήχανου ιδιωτικού ντετέκτιβ. Ο Β' κύκλος είχε αρκετά διαφορετικό στήσιμο από τον Α' κύκλο, καθώς

Αυτό λες;   Όποιος έχει πρόσβαση στα ενδότερα του Inducks, ας κοιτάξει λίγο την αναφορά 47506. EDIT:   Μερικά γενικά στοιχεία για τη σειρά:   Μέγεθος:14,5 x 20,5 (όπως κ

Ναι!! το πήρα και αυτό πρωί πρωί!! Ορίστε και το εξώφυλλο του ΜΜ5  

Posted Images

Προσωπικά να πω ότι αυτή δεύτερη σειρά που είναι διαφορετική τόσο σε μέγεθος (διαστάσεις - σελίδες) όσο και σε ποιότητα (χαρτί - χρώματα) μου αρέσει ελαφρώς περισσότερο από τις άλλες (Α & Γ). Ότι έχω διαβάσει είναι καλοσχεδιασμένο με όμορφα χρώματα και γραμμές, μάλλον απόρροια του χαρτιού. Θεωρώ ότι και από άποψη σεναρίου η δεύτερη σειρά είναι καλύτερη από τις αντίστοιχες ιστορίες, πιο δεμένη θα έλεγα.

 

THANX

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Η δευτερη σειρα ειναι ενα ενιαιο story-arc και καπως πιο κοντα στον ανθρωπινο κοσμο! Η πρωτη ηταν κυριως αυτοτελεις υποθεσεις που καποιες φορες ειχαν sequel. Προτιμω την πρωτη, γιατι η δευτερη με χαλαγε στο πως εξιστορουσε τα γεγονοτα (πχ.τελειωνε λες και εβλεπε την υποθεση σε ταινια... :confuse: ) και με μπερδευε καμποσες φορες......

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Άχουτο, τον μπέρδευε! :flowers7: :rabit:

:P

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
Άχουτο, τον μπέρδευε! :flowers7: :rabit:

:P

 

Γκροαν. :P

 

Ακομα με μπερδευει! :wow: Ειναι τελειως ακυρο τελος. Δε θυμαμαι σε ποιο τευχος!

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Απ'αυτήν δυστυχώς δεν είχα αγοράσει τίποτε... Τώρα παίρνω ορισμένα τεύχη που μπορεί να πετύχω απο'δω κι απο'κει και δεν τα διαβάζω φυσικά αν δεν την ολοκληρώσω. Δεν έχει νόημα άλλωστε... Ευχαριστώ για την παρουσίαση και τις πληροφορίες! :thanks::beer:

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Από τον Β'Κύκλο του Μίκυ Μυστήριο μου λείπουν 4 τεύχη.Η σειρά είναι πολύ καλή και ελπίζω σύντομα να βρω και τα υπόλοιπα.Αλλά τώρα που είναι Καλοκαίρι πιστεύω ότι θα τα βρω πολύ σύντομα :pray:

 

:beer:

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Μου βρήκε μερικά τευχάκια ο Valt οπότε ξεκίνησα το πρωινό μου με Μίκυ Μυστήριο. Είχα διαβάσει και στο φόρουμ και αλλού πολύ δυνατά σχόλια για αυτή τη σειρά. Συνήθως όταν πας να δεις/διαβάσεις κάτι και περιμένεις πολλά, απογοητεύεσαι. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση αυτό δεν συνέβη εδώ. Ειδικά στο πρώτο τεύχος (θυμίζω πως δεν τα έχω όλα) γίνεται και πολύ εμφανές γιατί ο Καβαζάνο είναι γνωστό όνομα. Μπαίνουν και τα υπόλοιπα 9 που μου λείπουν στις αναζητήσεις μου με χαρακτηριστική άνεση.

 

Έχει γραφτεί και αλλού αλλά μιας και δεν υπάρχει εδώ, ας το προσθέσω. Οι κύκλοι Μίκυ Μυστήριο είναι καθαρά ελληνική πατέντα. Στην πραγματικότητα το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο είναι αυτό εδώ. Ενώ τα άλλα είναι συρραφές παρεμφερών (και όχι πάντα) ιστοριών, εδώ είναι κάτι το ενιαίο. Στην Ιταλία κυκλοφόρησαν οι δώδεκα αυτές ιστορίες μέσα στο Mickey Mouse Mystery Magazine μεταξύ 5/99 και 3/01. Το DarkCity στο εξωτερικό λέγεται Anderville. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγγλική wikipedia η Disney ήταν προβληματισμένη από τον τόνο της σειράς και γι'αυτό ορισμένες ιστορίες τελειώνουν δείχνοντας τον Μίκυ να βλέπει το τέλος του επεισοδίου σαν σε κινηματογράφο λες και στη πραγματικότητα όσα είδαμε ήταν μια ταινία που είδε ο ίδιος ο Μίκυ και όχι κάτι το πραγματικό. Η σειρά ακυρώθηκε στην Ιταλία λόγω χαμηλών πωλήσεων (προφανώς η πιτσιρικαρία δεν ήταν για τέτοια και οι ενήλικες δεν μπορούσαν να φανταστούν πως εδώ έχουμε κάτι που ξεφεύγει από τα συνήθη κλισέ) και λόγω του προαναφερθέντα προβληματισμού.

 

Τεύχος - Σενάριο - Σκίτσο

MM #1 - Tito Faraci - Giorgio Cavazzano

MM #2 - Tito Faraci, Ezio Sisto - Alessandro Perina

MM #3 - Francesco Artibani - Giuseppe Zironi

MM #4 - Tito Faraci - Claudio Sciarrone

MM #5 - Francesco Artibani - Giuseppe Zironi

MM #6 - Tito Faraci - Alessandro Perina

MM #7 - Francesco Artibani - Claudio Sciarrone

MM #8 - Tito Faraci, Ezio Sisto - Corrado Mastantuono

MM #9 - Augusto Macchetto - Stefano Turconi

MM #10 - Riccardo Secchi - Paolo Mottura

MM #11 - Tito Faraci - Marco Palazzi

MM #12 - Francesco Artibani - Silvio Camboni

 

Η μοναδική ίσως φορά που διαβάζω Disney και που δεν τον κόβω ότι όλοι οι καλοί θα την βγάλουν καθαρή στο τέλος... Άντε και με το καλό να δούμε και στην Ελλάδα και τα Paperinik New Adventures που θεωρείται (και από κάτι scanlations που έχω πετύχει όντως είναι) εφάμιλλο και εξ'ίσου καινοτόμο.

 

:cheers5:

 • Like 13
Link to post
Share on other sites
:respect: @ Germ! Άλλη μια φορά μας μάγεψες :P ... Πράγματι αυτή η σειρά (η Β') μου αρέσει πιο πολύ και εμένα. Πήρα τα 4 πρώτα τεύχη όταν είχε βγεί, αλλά βλακωδώς τότε δεν πήρα και τα άλλα... Πρέπει να αρχίσω το ψάξιμο τώρα....
 • Like 3
Link to post
Share on other sites
Έχει γραφτεί και αλλού αλλά μιας και δεν υπάρχει εδώ, ας το προσθέσω. Οι κύκλοι Μίκυ Μυστήριο είναι καθαρά ελληνική πατέντα. Στην πραγματικότητα το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο είναι αυτό εδώ. Ενώ τα άλλα είναι συρραφές παρεμφερών (και όχι πάντα) ιστοριών, εδώ είναι κάτι το ενιαίο.

Αυτό δεν ισχυέι Νίκο, τουλάχιστον για το όνομα και ότι είναι το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο, γιατί για τους κύκλους έχεις δίκιο. Ο πρώτος κύκλος ο οποίος ήταν Δανέζικης παραγωγής ονομαζόταν επίσης ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ και στις περισότερες χώρες που κυκλοφόρησε, συμπεραλαμβομένου και της πρωτότυπης. Από τους συνδέσμους που υπάρχουν στην παρουσίαση για τον Α' κύκλο, μόνο οι Γερμανοί δείχνουν να το ονόμασαν διαφορετικά (Ein Fall für Micky, το οποίο το Babelfish μου το βγάζει σαν A case for Micky). Απλώς εδώ τα εντάξανε σε κύκλους (τι μου θυμίζει αυτό άραγε... :P ). Τα μόνο που δείχνουν να είναι συρραφή, είναι τα 2 τεύχη του τρίτου κύκλου.

 

:beer:

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Επίσης μόλις συνειδητοποίησα πως τα ελληνικά τεύχη δεν ήταν ακριβής επανεκτύπωση των ιταλικών όπως πίστευα :confuse:

 

 

Αν εξαιρέσουμε τα ιταλικά τεύχη #2 και #3, όλα τα υπόλοιπα έχουν 84 σελίδες αντί για 68. Σε αντίθεση με τα ελληνικά που όλα τα τεύχη έχουν 68 σελίδες (+εξώφυλλα κλπ).

 

Στην πρωτότυπη έκδοση εκτός της βασικής ιστορίας, υπάρχουν και μικρές αυτόνομες 8σέλιδες ιστορίες οι οποίες δεν κυκλοφόρησαν στην χώρα μας. Τουλάχιστον όχι μέσω του συγκεκριμένου περιοδικού. Οι περισσότερες από αυτές είναι σχεδιασμένες από την Sylvia Ziche. Δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες εκδόσεις του Τερζόπουλου

 

Η αφορμή για το ψάξιμο ήταν πως θυμόμουν ότι το έκτο τεύχος ΜΜ ανέφερε την Silvia Ziche ως εικονογράφο, κάτι που μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση. Στην λίστα του Γερμάνικους όμως δεν είδα να αναφέρεται πουθενά, έτσι παρατήρησα πως στο ελληνικό έκτο τεύχος αναφέρονται λανθασμένα ως δημιουργοί της κύριας ιστορίας οι "Writing: Francesco Artibani Art: Silvia Ziche".

Αυτοί είναι οι δημιουργοί της μικρότερης 8σέλιδης ιστορίας, η οποία όμως δεν υπάρχει μέσα στο περιοδικό. Οι σωστοί δημιουργοί για την κύρια ιστορία είναι: "Writing: Tito Faraci Art: Alessandro Perina"

 

 

Και τόσα χρόνια έλεγα πως δεν γίνεται η Ziche να έχει τόσο διαφορετικό σχέδιο, ήταν εντελώς παντελώς διαφορετικό από το στυλ της. Αν και για να πω την αλήθεια θα μου άρεσε να έβλεπα σκίτσα από τις ιστορίες που αφαιρέθηκαν από το περιοδικό. Ίσως όντως να είχε διαφορετικό σχεδιασμό.

 

 

Link για το πεδίο του ιταλικού ΜΜ του inducks: http://coa.inducks.org/publication.php/x/it/MM

(για να βρείτε την αντιστοιχία των τευχών, σε κάθε τεύχος προσθέτετε +1. Αυτό γίνεται επειδή στην Ιταλία το πρώτο τεύχος ονομάστηκε ως τεύχος 0, και αντίστοιχα το τελευταίο τεύχος ήταν το 11)

 • Like 7
Link to post
Share on other sites
Επίσης μόλις συνειδητοποίησα πως τα ελληνικά τεύχη δεν ήταν ακριβής επανεκτύπωση των ιταλικών όπως πίστευα :confuse:

 

 

Στην πρωτότυπη έκδοση εκτός της βασικής ιστορίας, υπάρχουν και μικρές αυτόνομες 8σέλιδες ιστορίες οι οποίες δεν κυκλοφόρησαν στην χώρα μας.

 

 

Τα λεφτά μας πίσω!

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Κοιτάξτε τι βρήκα

 

http://coa.inducks.org/issue.php?c=it/MMORIG1

 

Το παραπάνω κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του '99, την περίοδο δηλαδή που βγήκε το 4ο τεύχος. Στην ουσία είναι ένας Hardcover τόμος πολυτελείας που περιλαμβάνει τα 3 πρώτα τεύχη και βγήκε σε περιορισμένα αντίτυπα. Δεν βλέπω άλλους τόμους στο Inducks, επομένως φαντάζομαι πως δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και το σταμάτησαν.

 

Ίσως ήταν μία κίνηση προκειμένου να κάνουν τη σειρά να πουλήσει περισσότερο, όμως μάλλον δεν τους βγήκε. Εγώ πάντως θα έδινα τα πάντα για μια έκδοση σαν και αυτή.

 • Like 14
Link to post
Share on other sites

O B κύκλος είναι αριστούργημα (και αυτό το γράφει ενας φανατικός της Λιμνούπολης και των παπιών :P).

 

Τρομερή noir ατμόσφαιρα, μια πόλη εντελώς διαφορετική σε σχέση με το ξενέρωτο Μίκυ Σιτυ, πνιγμένη στη διαφθορά, συνθέτουν το σκηνικό ενώ o Μίκυ με μπογκαρντικούς διαλόγους δίνει ρέστα.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Περισσότερο μου άρεσαν οι πρώτοι δύο κύκλοι. Ο τρίτος μου φάνηκε σαν αρπαχτή του Τερζόπουλου και δε μου έκανε καμία εντύπωση. Ο δεύτερος κύκλος είναι πραγματικά πολύ καλός.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

ΚΟ-ΡΥ-ΦΗ!!!!ΚΟ-ΡΥ-ΦΗ!!!!Άπαιχτος ο δεύτερος κύκλος....Πραγματικό Μυστήριο σε μια σκοτεινή,βρώμικη από το οργανωμένο έγλημα πόλη.......περιέργες παρέες...πραγματικοί φίλοι...σύγκρουση ισχυρών χαρακτήρων.....

 

Κάποιες παρατηρήσεις επί της παρουσιάσης

 

Τιμή πρώτου τεύχους=5,90 ευρώ με δώρο T-shirt Μίκυ μυστήριο...Τιμή υπόλοιπων=2,20 ευρώ.

 

Επίσης όποιος έχει όλα τα τεύχη ας με βοηθήσει στην απορία μου...Μετά το 6ο τεύχος στην ουσία κλέινει το θέμα με τη δίκη Λάσγουελ..Τα επόμενα τεύχη είναι υποτίθεται συνέχεια αυτής της υπόθεσης ή όχι...???Έτσι όπως τα διάβασα δεν μου φάνηκε σαν συνέχεια της μεγάλης υπόθεσης των 6 πρώτων τευχών αλλά στην ουσία ο Μίκυ συνεχίζει να απασχολείται στο Νταρκ Σίτυ με κάποιες άλλες υποθέσεις...

 

:thanks:

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 6 months later...
Επίσης όποιος έχει όλα τα τεύχη ας με βοηθήσει στην απορία μου...Μετά το 6ο τεύχος στην ουσία κλέινει το θέμα με τη δίκη Λάσγουελ..Τα επόμενα τεύχη είναι υποτίθεται συνέχεια αυτής της υπόθεσης ή όχι...???Έτσι όπως τα διάβασα δεν μου φάνηκε σαν συνέχεια της μεγάλης υπόθεσης των 6 πρώτων τευχών αλλά στην ουσία ο Μίκυ συνεχίζει να απασχολείται στο Νταρκ Σίτυ με κάποιες άλλες υποθέσεις...

 

 

 

Καθυστερημένη απάντηση αλλά δε βαριέσαι...

 

 

 

Η κεντρική ιστορία κλείνει στο 7ο τεύχος με τη δίκη του Λάσγουελ. Το 8ο τεύχος μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της κεντρικής ιστορίας. Τα τελευταία 4 τεύχη όμως εξιστορούν εντελώς διαφορετικές και αυτόνομες ιστορίες, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτηματικά στην υπόθεση. Ναι μεν είναι ωραίες, όμως θα ήταν καλύτερο να βλέπαμε μία ενιαία ιστορία, ειδικά αφού έτσι ξεκίνησε η σειρά.

 

 

 

Π.χ.

 

 

Στο τέλος του 8ου τόμου, βλέπουμε τον Μίλλιγκαν να βοηθάει εμμέσως τον Μίκυ. Αναφέρθηκε πως αυτό ήταν ύποπτο, όμως τελικά δεν μας έδειξαν τον λόγο για τον οποίο το έκανε. Επίσης, ύστερα από τη δίκη του Λάσγουελ δεν μας έδειξε τι έγινε με τη διευθύντρια των φυλακών και τι απέγινε ο Σόνυ Μίτσελ

 

 

 

 

Πάντως η σειρά είναι απίστευτη, ειδικά μέχρι το τεύχος 7 δίνει ρέστα. Είναι ίσως η μόνη σειρά της Disney με τους γνωστούς ήρωες που υπάρχει υπόνοια θανάτου μέσα στις ιστορίες.

Edited by PhantomDuck
 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία ή μάλλον η σειρά. Είχε νουάρ ατμόσφαιρα, πολύ προσεγμένο σενάριο (και γι' αυτό χρειάστηκε να διαβάσω δυο τρία επεισόδια παραπάνω από μια φορές για να καταλάβω τι μου γινόταν) και διαφέρει δραματικά από τις υπόλοιπες περιπέτειες με τον Μίκυ!!!

 

Η κεντρική ιστορία κλείνει στο 7ο τεύχος με τη δίκη του Λάσγουελ.

 

Και είναι το μόνο που μου λείπει!!!

 

Πάντως η σειρά είναι απίστευτη, ειδικά μέχρι το τεύχος 7 δίνει ρέστα. Είναι ίσως η μόνη σειρά της Disney με τους γνωστούς ήρωες που υπάρχει υπόνοια θανάτου μέσα στις ιστορίες.

 

Δεν θα έλεγα η μόνη, αλλά είναι σίγουρα μία από τις λίγες ( ή μήπως ελάχιστες;?; :thinking: )...

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Ωραία σειρά. Νομίζω μια απόπειρα της Ντίσνεϊ να κινηθεί σε πιο "ενήλικο" περιβάλλον.

 • Like 6
Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

Η σειρά-κόσμημα! Η καλύτερη αστυνομική σειρά με τον Μίκυ! Όταν ήμουν μικρός, επηρεασμένος από τον Α κύκλο, σνόμπαρα τρελά τον Β κύκλο! Δεν σας κρύβω ότι δεν καταλάναινα κάμποσα. Όταν λοιπόν σε μία πιό ώριμη ηλικία όχι των 9, αλλά των 14 ετών ξαναδιάβασα τα 4 πρώτα τεύχη (ήταν τα μόνα που είχα πάρει μαζί με το 7) ενθουσιάστηκα! ο στόχος ήταν λοιπόν να αποκτήσω τα 7 τεύχη που μου έλειπαν. 2 χρόνια έψαχνα και τελικά στα τέλη του 2008 κατάφερα να βρω το σπανιότατο 7ο τεύχος που μου έλειπε και στην ουσία έκοβε την σειρα στην μέση!

 

Χαίρομαι που υπάρχει ολόκληρο, αυτό το διαμάντι στην συλλογή μου και μακάρι να έβγαζε ένα σκληρόδετο τόμο ο Τέρζο με αυτή την σειρά κόσμημα!

 

Η καλύτερη αστυνομική σειρά του Μίκυ με διαφορά! :clap2::clap2::clap2:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Μου βρήκε μερικά τευχάκια ο Valt οπότε ξεκίνησα το πρωινό μου με Μίκυ Μυστήριο. Είχα διαβάσει και στο φόρουμ και αλλού πολύ δυνατά σχόλια για αυτή τη σειρά. Συνήθως όταν πας να δεις/διαβάσεις κάτι και περιμένεις πολλά, απογοητεύεσαι. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση αυτό δεν συνέβη εδώ. Ειδικά στο πρώτο τεύχος (θυμίζω πως δεν τα έχω όλα) γίνεται και πολύ εμφανές γιατί ο Καβαζάνο είναι γνωστό όνομα. Μπαίνουν και τα υπόλοιπα 9 που μου λείπουν στις αναζητήσεις μου με χαρακτηριστική άνεση.

 

Έχει γραφτεί και αλλού αλλά μιας και δεν υπάρχει εδώ, ας το προσθέσω. Οι κύκλοι Μίκυ Μυστήριο είναι καθαρά ελληνική πατέντα. Στην πραγματικότητα το μοναδικό Μίκυ Μυστήριο είναι αυτό εδώ. Ενώ τα άλλα είναι συρραφές παρεμφερών (και όχι πάντα) ιστοριών, εδώ είναι κάτι το ενιαίο. Στην Ιταλία κυκλοφόρησαν οι δώδεκα αυτές ιστορίες μέσα στο Mickey Mouse Mystery Magazine μεταξύ 5/99 και 3/01. Το DarkCity στο εξωτερικό λέγεται Anderville. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγγλική wikipedia η Disney ήταν προβληματισμένη από τον τόνο της σειράς και γι'αυτό ορισμένες ιστορίες τελειώνουν δείχνοντας τον Μίκυ να βλέπει το τέλος του επεισοδίου σαν σε κινηματογράφο λες και στη πραγματικότητα όσα είδαμε ήταν μια ταινία που είδε ο ίδιος ο Μίκυ και όχι κάτι το πραγματικό. Η σειρά ακυρώθηκε στην Ιταλία λόγω χαμηλών πωλήσεων (προφανώς η πιτσιρικαρία δεν ήταν για τέτοια και οι ενήλικες δεν μπορούσαν να φανταστούν πως εδώ έχουμε κάτι που ξεφεύγει από τα συνήθη κλισέ) και λόγω του προαναφερθέντα προβληματισμού.

 

Τεύχος - Σενάριο - Σκίτσο

MM #1 - Tito Faraci - Giorgio Cavazzano

MM #2 - Tito Faraci, Ezio Sisto - Alessandro Perina

MM #3 - Francesco Artibani - Giuseppe Zironi

MM #4 - Tito Faraci - Claudio Sciarrone

MM #5 - Francesco Artibani - Giuseppe Zironi

MM #6 - Tito Faraci - Alessandro Perina

MM #7 - Francesco Artibani - Claudio Sciarrone

MM #8 - Tito Faraci, Ezio Sisto - Corrado Mastantuono

MM #9 - Augusto Macchetto - Stefano Turconi

MM #10 - Riccardo Secchi - Paolo Mottura

MM #11 - Tito Faraci - Marco Palazzi

MM #12 - Francesco Artibani - Silvio Camboni

 

Η μοναδική ίσως φορά που διαβάζω Disney και που δεν τον κόβω ότι όλοι οι καλοί θα την βγάλουν καθαρή στο τέλος... Άντε και με το καλό να δούμε και στην Ελλάδα και τα Paperinik New Adventures που θεωρείται (και από κάτι scanlations που έχω πετύχει όντως είναι) εφάμιλλο και εξ'ίσου καινοτόμο.

 

:cheers5:

 

 

o B κύκλος Μίκυ Μυστήριο είναι πασιφανώς Ιταλικός και όχι Δανέζικος όπως εκ παραδρομής αναφέρεται στο πινακάκι :)

 

:cheers5:

 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Όπως αναφέρει εδώ η wikipedia υπάρχουν δύο side stories. "There were also two side stories: one featuring the weird journalist Chester Soup, a comical one, and one called Anderville Confidential [...] Anderville Confidential - Patty Chiari: an unusual love story for the toughest detective ever, Patty Ballesteros. (που τοποθετείται μετά το ΜΜ8) [...] Anderville Confidential - Maryam + Jan: the first encounter between Jan Clayton and his future wife Maryam. (που τοποθετείται μετα το ΜΜ9)"

 

Αυτές τις ιστορίες δεν τις θυμάμαι. Δημοισεύτηκαν Ελλάδα;

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Ενδιαφέρον. Απ' ό,τι βλέπω στο Inducks πρέπει να αναφέρεται στις 8σέλιδες ιστορίες που κυκλοφόρησαν στα ιταλικά τεύχη. Εμείς όντως δεν τις είδαμε.

 

Στα τεύχη 3-7 (στα αντίστοιχα 4-8 δικά μας, μιας και στα ιταλικά η αρίθμηση ξεκίνησε από το 0 αντί του 1), δημοσιεύτηκε η σειρά 8σέλιδων ιστοριών "True Stories - Real Life" από τη Silvia Ziche. Στα τεύχη 8&9 (9&10 αντίστοιχα στα δικά μας), δημοσιεύτηκε η σειρά Anderville Confidential. Παραθέτω τις αρχικές σελίδες από κάθε ιστορία τις οποίες ψάρεψα από το Inducks

 

post-2414-13177645390711_thumb.jpg post-2414-13177645643976_thumb.jpg post-2414-13177645842141_thumb.jpg post-2414-13177646110552_thumb.jpg post-2414-13177646382425_thumb.jpg

 

 

post-2414-13177644757647_thumb.jpg post-2414-13177645098718_thumb.jpg

Edited by PhantomDuck
 • Like 12
Link to post
Share on other sites

Πάντως για αν αναφερθεί κι αυτό, αρχικά η σειρά κυμαινόταν σε πολύ περισσότερα τευχη αλλά όπως προαναφέρθηκε κόπηκε απότομα. Αισίως θα ήταν κανονική σειρά που θα εβγαινε κάθε δύο μηνες, στο ίδιο πάνω κάτω στυλ. Κάτι έλεγαν και για εμφανισεις των ηρώων από το Μίκυ Σιτυ στο Νταρκ Σιτυ αλλά αυτα είναι φήμες! Μακάρι να συνεχιζόταν αυτη η αριστουργηματική σειρά! :pray:

 

:update: Επίσης οι δημιουργοί μελέτησαν προσεκτικά τα στριπ του μεγάλου Φλόυντ Γκόντφρεντσον γι'αυτη την "ενήλικη" εκδοχή του Μίκυ Μάους.

 

Πωπω! Πορώθηκα! Πάω να την διαβάσω! :P

Edited by Mouse
 • Like 8
Link to post
Share on other sites
 • 9 months later...

Με την ολοκλήρωση της επανέκδοσης της Α' Σειράς του Μίκυ Μυστήριο, ο φίλος leonidio μας φέρνει ευχάριστα νέα και για την επανέκδοση της δεύτερης αυτής σειράς:

 

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=7871&view=findpost&p=242747

 

:party4::party2:

 • Like 11
Link to post
Share on other sites

τελεια νεα...

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • 5 weeks later...

Πραγματικά, σπουδαία νέα. Γράφω περισσότερα για το θέμα στο λινκ που παραθέτει αμέσως παραπάνω ο φίλος Yoshi.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Όντως πολύ καλά νέα...!

 

Ευκαιρία να συμπληρώσω αυτή την σειρά...! :yahoo:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

To αρνητικό είναι πω η ποιότητα δεν θα είναι στα ίδια επίπεδα με την αρχική εκδοση του 2002

 • Like 5
Link to post
Share on other sites
 • DaDiRa changed the title to ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ (Β' ΚΥΚΛΟΣ)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.