Jump to content

tryfev

Members
 • Posts

  4,674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

tryfev last won the day on January 24 2021

tryfev had the most liked content!

4 Followers

About tryfev

 • Birthday 07/18/1946

Retained

 • Member Title
  The Grandpa

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Γαλάτσι
 • Country
  Greece
 • Interests
  Ελληνικά Comics με ήρωες Disney. Αγαπημένος ήρωας ο Mickey Mouse. Ακόμη: Διάβασμα (Λογοτεχνία και ιδιαίτερα ποίηση,με "κόλλημα" στον Σεφέρη, Ιστορία) και συμμετοχή (με αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις) σε τηλεοπτικά παιχνίδια γνώσεων

Recent Profile Visitors

13,408 profile views

tryfev's Achievements

Comics Fan

Comics Fan (6/9)

35.9k

Reputation

 1. Βεβαίως και πηγαίναμε ΄Αλσος και Green Park. Θυμάμαι μια φορά, στο δεύτερο, σε ένα νούμερο με μπαλαρίνες που είχαν καλυμμένες μόνο τις θηλές τους, έπεσε το κάλυμμα και την κοιτάζαμε με πονηρές ματιές. Ακόμη, στο χώρο που χτίστηκε το Green Park ή κάπου δίπλα, είχε εγκατασταθεί το καλοκαίρι του '53 το τσίρκο Medrano και είχαμε επισκεφθεί επτά φορές τα ζώα με υποτυπώδες εισιτήριο, ενώ είχαμε παρακολουθήσει δυο φορές την παράσταση. Παίρναμε παγωτά από το πέτρινο περίπτερο που λεγόταν "Γαρδένια" και πολλά άλλα.
 2. Αγαπητέ φίλε, παρά λίγο (2,5 χρόνια) να μου στερήσεις τον τίτλο του πρεσβύτερου ενεργού μέλους του φόρουμ. Οι γειτονιές που γεννηθήκαμε δεν απέχουν πολύ. Τις χωρίζει το Πεδίο του ΄Αρεως, η αλάνα μπροστά από την Ευελπίδων με το άγαλμα του εφήβου και η ίδια η Σχολή. ΄Ομως η δική μου (Καλλιδρομίου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Μετσόβου) ήταν ήδη πυκνοκατοικημένη, με ασφαλτοστρωμένους δρόμους και λεωφορείο που περνούσε από το πλάι του σπιτιού μας. Ούτε κήπος, ούτε κουνέλια, μόνο ένα "αναιμικό" κοτέτσι στην ταράτσα. Το κενό το κάλυπτε σ' ένα βαθμό το Πεδίο του ΄Αρεως, το Πάρκο, όπως το λέγαμε τότε, το οποίο πρωτοεπισκέφθηκα βρέφος στο καροτσάκι, όπως προκύπτει από φωτογραφίες, και όπου συνέχισα να πηγαίνω ανελλιπώς από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, μέχρι τα 13, οπότε άρχισαν τα απογευματινά θερινά μαθήματα αγγλικών. Εκεί παίζαμε με τον κατά δύο χρόνια μικρότερο αδελφό μου, εκεί κάναμε τους πρώτους φίλους, εκεί ένιωσα τα πρώτα αθώα σκιρτήματα προς το "αιώνιο θήλυ". Το σπίτι μου, στο οποίο ζούσε η οικογένειά μου από το 1935 με ενοίκιο, ήταν ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά της περιοχής. Δυστυχώς, το σάρωσε, το καλοκαίρι του 1960, η πρόσφατη τότε αντιπαροχή. Θυμάμαι και την ημερομηνία, 5 Ιουλίου, που το αποχαιρετήσαμε. ΄Αρχισα να διαβάζω κόμικς από το 1954 που πρωτοκυκλοφόρησε το "Γέλιο και Χαρά", διάβασα κι εγώ "Τα Καλύτερα Κόμιξ", γνώρισα και την Αλάνκα, όπως απέδωσαν τότε το όνομα της φίλης του Παράξενου Αδάμ γιατί το Αλάνα ενοχλούσε γιατί θύμιζε τα Αλάνια ή τις Αλάνες. Είμαι κυρίως συλλέκτης ελληνικών κόμικς Ντίσνεϋ με σχεδόν 5.000 κομμάτια και κόμικς σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, με τους περισσότερους από τους οποίους συνδέομαι με φιλικούς δεσμούς και των οποίων τα κόμικς κοσμούν τη συλλογή μου και φέρουν αφιερώσεις τους με υπογραφές και προσωπικά σκιτσάκια. Καλωσόρισες, λοιπόν, στο φόρουμ μας και ελπίζω να πάρεις τη σκυτάλη του πρεσβύτερου ενεργού μέλους, καθώς εγώ έχω κάπως αποστασιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.. Αυτά τα λίγα για απόψε.
 3. Δυστυχώς φίλε μου οι ελπίδες μας αποδείχθηκαν φρούδες. Από τις 5 αδημοσίευτες και την 1 που είχε δημοσιευθεί μόνο ασπρόμαυρη, οι απαράδεκτοι έβαλαν μόνο μία την Paperino e la regina Nonah-Paper μαζί με άλλες 4 δημοσιευμένες. Στα 9 τεύχη λοιπόν που κυκλοφόρησαν ως σήμερα έβαλαν συνολικά 5 αδημοσίευτες ιστορίες συν 2 μονοσέλιδες με τον Πασχάλη και 1 δημοσιευμένη μόνο ασπρόμαυρη.
 4. Επειδή έχω πελαγώσει με τις αλλαγές στο φόρουμ ανεβάζω εδώ το σχόλιό μου και αν οι admins κρίνουν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο θέμα, ας το κάνουν. Ξεκίνησα την συλλογή του Super Μίκυ από το #1 και την συνέχισα ως το #12. Μετά την σταμάτησα, θεωρώντας το περιοδικό κάπως παιδιάστικο. Πέρασε καιρός και την προηγούμενη Τρίτη πήγα να κουρευτώ στον φίλο μου τον Γιάννη και βρήκα στα προς ανάγνωση περιοδικά το Super Μίκυ #19. ΄Αρχισα να το διαβάζω περιμένοντας τη σειρά μου και, καθώς έφευγα, ο Γιάννης μου το χάρισε. Το τελείωσα στο σπίτι και συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει λάθος. Οι ιστορίες του ήταν πολύ καλές. Ισάξιες με -αν όχι καλύτερες από- τις περισσότερες από εκείνες που δημοσιεύει το ΚΟΜΙΞ για να συμπληρώσει τις υπέροχες αλλά πολυδιαβασμένες και πολυδημοσιευμένες (εγώ τις έχω τουλάχιστον 3 φορές) ιστορίες του Μεγάλου Don. ΄Ετσι, την Παρασκευή, μαζί με το Μίκυ Μάους, πήρα από το ψιλικατζίδικο και "πωλητήριο" εφημερίδων και περιοδικών του φίλου μου του Σταύρου το #29 και στη συνέχεια (αφού είχα τηλεφωνήσει και πληροφορηθεί ότι υπάρχουν τα τεύχη που μου έλειπαν) κατέβηκα στο Κέντρο και αγόρασα από το κατάστημα της Καθημερινής που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου τα #13-18 και 20-27 τα οποία άρχισα να διαβάζω σιγά σιγά, παράλληλα με αρκετά τεύχη περιοδικών Disney κ.ά κόμικς που έχω αφήσει αδιάβαστα, στο πλαίσιο της "φάσης ήπιας αποκομικσοποίησης" που περνώ. Τώρα μου μένει το #28, που θα βρίσκεται στη Στοά σε λίγες μέρες όπως μου είπαν,ενώ την Τρίτη 20/2 θα πάρω από τον Σταύρο το #30 και θα συνεχίσω να αγοράζω το περιοδικό. Ενήλικες, φίλε μου!
 5. Το κάνανε πάλι το θαύμα τους. Στο τεύχος που κυκλοφόρησε προχθές, από τις 4 αδημοσίευτες ιστορίες του ιταλικού In Giallo δημοσιεύθηκε μόνο μία μαζί με 4 δημοσιευμένες. Καλά όταν δεν υπάρχουν αδημοσίευτες στο πρωτότυπο, όπως στο επόμενο (Di Pirati) όταν όμως υπάρχουν τόσες..... Τέλος πάντων, τώρα που μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε, με την ελπίδα ότι στα τρία τελευταία τομίδια θα γίνει κάτι, αφού το Fantasy έχει 5 αδημοσίευτες και 1 δημοσιευμένη μόνο ασπρόμαυρη στο Κόσμος Ντίσνεϋ 9 (ΓΙΓΑΣ), ενώ το Best Friends έχει 2 αδημοσίευτες και το Stellari μόνο 1.
 6. Καμιά φορά οι δεύτερες σκέψεις σε συνδυασμό με ένα μάλλον ασήμαντο γεγονός, μας κάνουν να αλλάζουμε γνώμη. Εξηγούμαι: Το γεγονός: Σήμερα έλαβα από την "Καθημερινή", μετά από τηλεφωνική παράκληση που είχα υποβάλει πριν λίγες μέρες, ένα άψογο και με πολύ καλή βιβλιοδεσία αντίτυπο της "Μυθολογίας". Οι δεύτερες σκέψεις: ΄Εχω αγοράσει ήδη τους 4 τόμους της Βιβλιοθήκης. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα αγοράσω άλλους 2 ή 3. Για 2 ή 3 τόμους λοιπόν (8 ή 12 ευρώ ακόμη) θα εντάξω στην συλλογή μου μια ελλιπή σειρά; Η αλλαγή γνώμης: Τελικά θα αγοράσω όλη τη σειρά.
 7. Εξαιρετική παρουσίαση. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι, επειδή μπαίνω πια σπάνια στο φόρουμ: Δεν ισχύει πλέον ο κανόνας ότι οι πληροφορίες που αποκαλύπτουν την εξέλιξη των ιστοριών πρέπει να καλύπτονται πίσω από την λέξη Spoiler;
 8. "΄Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν". Ούτε μία καινούργια ιστορία στους Σούπερ ΄Ηρωες (εκτός από 2 εκ των μέτριων μονοσέλιδων με τον Πασχάλη), όλες δημοσιευμένες κι από αυτές η ιστορία με τον Σούπερ Γκούφη δε μου άρεσε καθόλου. Η βιβλιοδεσία είναι άθλια στους περισσότερους τόμους. ΄Ετσι αποφάσισα να παίρνω τα τομίδια επιλεκτικά. Δεν θα αγοράσω την Αρχαία Αίγυπτο ούτε τους Πειρατές γιατί όλες τις ιστορίες τις έχω. Για τις υπόλοιπες, ξυπνώντας το πρωί της Κυριακής, θα διαβάζω την καταχώριση του Γιώργου στο Inducks και αν διαπιστώνω ότι υπάρχει καμιά αδημοσίευτη θα παίρνω τον τόμο. Από τους 4 τόμους που απομένουν (αφαιρώντας τους δύο που προανέφερα) πιστεύω πως θα πάρω την Φαντασία με αδημοσίευτες 6 από τις 9 εκ των οποίων οι 4 με τον Μίκυ και το Il Giallo (κίτρινο στα ιταλικά, δεν ξέρω πώς θα το αποδώσουν) με αδημοσίευτες 4 από τις 9, όλες με τον Μίκυ. Εκτός αν επιλέξουν, σκόπιμα ή όχι, μόνο δημοσιευμένες. Οι Καλοί Φίλοι (Best Friends) έχουν 2 αδημοσίευτες και οι Stellari (Αστρικοί;) μόνο 1, οπότε, εκτός αν τις βάλουν όλες ή έστω τη μία και τη μία από τις δύο, αντίστοιχα, το βλέπω λίγο χλομό να τις εντάξω στη συλλογή μου.
 9. Εκτός από την πίτα εγώ τσάκισα τα τσιπς. Από ποτά είχαμε κρασάκι και αναψυκτικά, όχι όμως και ηδύποτα (=λικέρ) https://el.wikipedia.org/wiki/Λικέρ
 10. Πέρασα πραγματικά μια πολύ όμορφη βραδιά, ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους.
 11. Καλοί μου φίλοι, όπως θα έχετε καταλάβει από τις τελείως σποραδικές αναρτήσεις μου στο Forum και τις εξαιρετικά σπάνιες επισκέψεις μου στην Λέσχη, η ενασχόλησή μου με τα Κόμικς έχει περιορισθεί στο ελάχιστο. Κορεσμός; Ηλικία, ΄Αλλες ασχολίες; Μάλλον όλα αυτά μαζί. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει στο παραμικρό τα φιλικά μου αισθήματα προς όλους εσάς που γνώρισα και που σας αγαπώ πάρα πολύ. Διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για αποχαιρετισμό, αφού θα συνεχίσουμε να τα λέμε και να συναντιόμαστε, έστω και όχι πολύ συχνά. Απλώς, θεωρώ ότι σας όφειλα μια εξήγηση και μάλιστα έχω καθυστερήσει να την δώσω.
 12. Εδώ και 2-3 μήνες, ο ξεχωριστός μου φίλος Γιώργος Βλάχος, aka Δεινοθήσαυρος, μου χάρισε 118 τεύχη του Γαλλικού περιοδικού Picsou Magazine, με εκατοντάδες συνολικά ιστορίες Disney με παπιά, ποντίκια κλπ. Τον ευχαριστώ από καρδιάς. ΄Οταν τα πήρα, τα τακτοποίησα με σειρά και τα τοποθέτησα σε ντουλάπι της βιβλιοθήκης μου και ξεκίνησα την αναζήτηση, μέσω Inducks των αδημοσίευτων στην Ελλάδα ιστοριών, που δεν είναι και λίγες, με σκοπό να τις διαβάσω κάποτε στα γαλλικά. Δυστυχώς, μετά από καμιά 25 τεύχη την σταμάτησα. Ελπίζω κάποια στιγμή να την ολοκληρώσω και κάποτε να καταφέρω να διαβάσω τις ιστορίες. Το βλέπω όμως δύσκολο γιατί ακόμη δεν έχω διαβάσει τους 8 από τους 10 τόμους του Gottfredson (της Fantagraphics) και τους 2 τόμους με τα strip του Taliaferro της IDW. Και μια πληροφορία: Το σύνολο των κάθε είδους και προέλευσης τευχών, τόμων κλπ. Disney της συλλογής μου έφτασε αισίως τα 4769.
 13. ΄Επειτα από έρευνα στον πίνακα όλων των ιστοριών του Inducks https://inducks.org/recommend.php?top100=1 (η παραπομπή γίνεται στην 1η σελίδα) διαπίστωσα τα εξής: Με 7,2/10 βαθμολογούνται 20075!!!! ιστορίες (από την 2437η στην κατάταξη μέχρι την 22512η). Στον ανωτέρω πίνακα η βαθμολογία γίνεται με εκατοστά της μονάδας, τα οποία όμως στις επί μέρους παρουσιάσεις των ιστοριών στρογγυλοποιούνται στο παραπάνω ή στο παρακάτω δέκατο. ΄Ετσι, το 7,2/10 περιλαμβάνει ιστορίες με βαθμολογία από 7,25/10 μέχρι 7,15/10. Τέλος, στο κάτω μέρος κάθε σελίδας παρουσιάζεται αναλυτικά ο περίπλοκος μαθηματικός τύπος με βάση τον οποίο υπολογίζεται η βαθμολογία των ιστοριών.
 14. Φίλε μου θα συμφωνήσω στα περισσότερα από όσα λες. Ειδικότερα: Συμφωνώ για το μέγεθος και το εξώφυλλο. Ως προς την τιμή τώρα. Μόνο στα πρώτα πρώτα από τα ένθετα της Καθημερινής της Μεγάλης Βιβλιοθήκης Disney (Barks) αναγραφόταν τιμή. Στα επόμενα της σειράς αυτής αλλά και στα ένθετα του Scarpa δεν αναφέρεται τιμή. Προφανώς γιατί τα ένθετα αυτά δεν πωλούνται μόνα τους αλλά αποκλειστικά μαζί με την εφημερίδα της οποίας η τιμή καλύπτει και αυτήν των ενθέτων. Το χαρτί είναι όπως το λες. Μόνο λίγο πιο βαρύ (και επομένως πιο παχύ) από εκείνο της εφημερίδας. Το κόψιμο και τη βιβλιοδεσία μόνο η λέξη ΑΘΛΙΑ μπορεί να τα περιγράψει. Πας να διαβάσεις τα εσωτερικά καρέ και νομίζεις πως το τεύχος έχει ρόζους σαν τα σανίδια. ΄Οσο για το περιεχόμενο, διάβασα μόνο τις δύο αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες. Η πρώτη με την Ατλαντίδα, μου άρεσε πολύ. Η δεύτερη με τον ΄Ολυμπο όχι και τόσο. Είδα μόλις τώρα ότι και στο Inducks, ενώ και οι δύο βαθμολογούνται με 7,2/10 η πρώτη κατατάσσεται στην 5305η θέση και η δεύτερη στην 19937η σε σύνολο 34709 ιστοριών. Βέβαια αυτό το σύστημα βαθμολογίας μου φαίνεται αρκετά περίεργο αφού στον ίδιο βαθμό περιέχονται σχεδόν 15000 ιστορίες.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.