Jump to content

Pete

Members
 • Content count

  241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Points

  1,417 [ Donate ]

Pete last won the day on March 10

Pete had the most liked content!

Community Reputation

1,219 Good

4 Followers

About Pete

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 01/30/1949

Profile Information

 • City
  Nafplio
 • Country
  Greece
 1. Μπαλαδόροι - Ball Boy; Είναι δυο διαφορετικά πράγματα, σαν ερμηνεία.
 2. ''ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ''

  Άλλη μια μεγάλη απώλεια...
 3. ΕΡΙΚ ΚΑΣΤΕΛ

  Το καταλαβαίνω απόλυτα και το αποδέχομαι. Απλά, εξέφρασα μερικές απορίες γιατί, όπως είπα και πιο πάνω, εδώ δεν είμαστε άσχετοι και άγνωστοι, αλλά μια καλή παρέα που λίγο-πολύ τα βρίσκει μεταξύ των μελών της. Και, όπως φάνηκε για μια ακόμα φορά, η συζήτηση βοηθά στο να αποσαφηνιστούν καταστάσεις και να λυθούν παρεξηγήσεις. Ευχαριστώ τόσο εσένα όσο και τον Βαλτάσαρ για τις διευκρινίσεις!
 4. ΕΡΙΚ ΚΑΣΤΕΛ

  Δε θα διαφωνήσω καθόλου για το κλίμα, που είναι πράγματι εξαιρετικό. Αλλά εδώ δεν είναι FB ή κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γενικά και αόριστα. Είναι μια παρέα, με κοινά ενδιαφέροντα. Μια παρέα με συγκεκριμένους στόχους, μια παρέα που όπως διαπίστωσα από την αρχή είναι καλλιεργημένη, συνεργάσιμη, φιλική. Μια παρέα επιπέδου και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κανένας δε θα παραβίαζε αρχές για να προβάλλει κάποια θέση. Και γι΄ αυτό μου φαίνεται περίεργο γιατί πρέπει να εφαρμόζεται μια προληπτική λογοκρισία (ελλείψει άλλης, πιο ήπιας, λέξης) που, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί αυτό που προσπαθεί να αποφύγει, δηλαδή τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. Φυσικά, τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΔΟ που, στο κάτω κάτω, εκείνη έχει και τη ευθύνη της ιστοσελίδας και αλίμονο αν ο καθένας προσπαθούσε να εφαρμόσει την πολιτική του ερήμην των άμεσα αρμόδιων. Όπως και να έχει, θαυμάζω τη δουλειά σας και σας εύχομαι κάθε δύναμη για να τη συνεχίσετε.
 5. ΣΠΑΝΙΟ ΡΟΚ

  MAJIC SHIP Άλμπουμ: Majic Ship Χώρα: ΗΠΑ Εταιρία: Private Pressing, Bel-Ami BA-711 Έτος κυκλοφορίας: 1970 Παραγωγός: --- Μέλη: Mike Garrigan (vocals), Tom Nikosey (guitar), Gus Riozzi (organ, bass), Philip Polimeni (guitar), Rob Buckman (drums), Ray Rifice (guitar) Μουσικό είδος: hard rock, psychedelic rock Τιμή αγοράς: από 100€ (μεταχειρισμένα από 20€) Από τους σπάνιους δίσκους που πρέπει να ακούγονται με τέρμα ένταση, ώστε η μουσική να πραγματοποιεί την αποστολή της, δηλαδή τις προθέσεις του δημιουργού. Αν και τους έχουν συγκρίνει με τους συμπολίτες τους Vanilla Fudge, οι Majic Ship δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση μαζί τους. Είναι ένα γκρουπ που καταφέρνει να συνδυάσει το χαρντ ροκ, νεογέννητο τότε, με την ψυχεδέλεια ή ακόμα και με την ποπ. Οι Majic Ship δημιουργήθηκαν στη Νέα Υόρκη το 1966 από τις στάχτες των Primitives, ενός garage band. Έγιναν δημοφιλείς σχεδόν αμέσως και μετά από δυο τρία σινγκλάκια ηχογράφησαν αυτό το μοναδικό άλμπουμ που γνώρισε την αποθέωση. Ο θετικός αντίκτυπος ήταν τόσο μεγάλος, ώστε αποφάσισαν να γράψουν και ένα δεύτερο μεγάλο δίσκο που, όσοι άκουσαν κάποια πρώτα κομμάτια, υποστήριξαν ότι θα ήταν καταπληκτικός. Ο δίσκος αυτός δε γράφτηκε ποτέ: το 1971, το σπίτι όπου έμεναν όλα τα μέλη του γκρουπ κάηκε ολοσχερώς, καταστρέφοντας το στούντιό τους, τα όργανά τους, όλα τα υπάρχοντά τους. Χωρίς ασφάλιση και χωρίς τη δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν, οι Majic Ship αποφάσισαν να διαλυθούν… Όπως είπα και στην αρχή, ακούστε με τέρμα ένταση δυο κομμάτια που διάλεξα από το μοναδικό άλμπουμ τους. Όσο είναι δυνατό 01-Sioux City Blues.mp3 09-Too Much.mp3
 6. Χρόνια πολλά και όμορφα, Τασία! Με άγγιξαν πολύ όσα έγραψες πιο πάνω. Να διατηρήσεις πάντα την καλώς εννοούμενη παιδικότητά σου και να είναι πάντα η ζωή σου ένα κόμικ με πολλά χρώματα και χαρούμενο σενάριο
 7. ΕΡΙΚ ΚΑΣΤΕΛ

  Είμαι καινούριος στην παρέα σας, οπότε θα ήθελα να καταλάβω κι εγώ κάποια πράγματα ώστε να τα αποφεύγω. Γενικά, είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή λογοκρισίας, εκτός αν θίγονται βασικά ιδεώδη _θρησκεία, φυλή, πατρίδα, αξιοπρέπεια_ ή έκνομες καταστάσεις. Ομολογουμένως δεν κατάλαβα γιατί να ξεσπάσει θύελλα λόγω αναφοράς ποδοσφαιρικών ομάδων και όχι λόγω αναφοράς κάποιων δημιουργών κόμιξ, ή γενικά άλλων κοινωνικών καταστάσεων. Προσωπική γνώμη μου, να εκφράζεται ο καθένας όπως θέλει στα πλαίσια που ανέφερα πιο πάνω. Η αντιπαράθεση είναι υγιής και εποικοδομητική και αν ξεπερνιούνται κάποια όρια, ας μπει η τάξη μετά. Όχι πριν. Αυτά και φυσικά με σεβασμό στα ειωθότα μιας παρέας που αγαπώ και σέβομαι ήδη.
 8. X-MEN - ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

  Κάτω τα χέρια από την Olga Poison!!!
 9. X-MEN - ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

  Έχεις δίκιο. Λόγω συντομίας και διεθνούς εξοικείωσης (θέλω να πιστεύω) και όχι ξενομανίας, πολλά ονόματα ηρώων μεταφέρονται αυτούσια, χάνοντας έτσι το νόημά τους. Το Flash υποδηλώνει κάτι. Το Storm υποδηλώνει κάτι που στην ελληνική γλώσσα χάνεται επειδή δε μεταφράζεται. Ο Flash, λόγου χάρη, σημαίνει Αστραπή και δεν έχει καμιά σχέση με σηματοδότηση αυτοκινήτου όταν στρίβουμε. Το Storm σημαίνει Θύελλα και δεν έχει σχέση με μάρκα ρολογιών. Η ίδια η ιδιότητα του προσώπου χάνεται αν δε μεταφράζεται και, κατά συνειρμό και επέκταση, αντικαθιστούμε νοερά και αργότερα, δυστυχώς, πρακτικά, τις έννοιες και τις λέξεις που θα έπρεπε να διατηρηθούν στο μυαλό μας στη μητρική μας γλώσσα. Υπάρχει μια σημειολογία εδώ, αλλά δε θα ήθελα να πλατειάσω.
 10. X-MEN - ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

  Δεν είναι λάθος το κόμιξ. Αντίθετα, επειδή πρόκειται για λέξη-αντιδανεισμό (από το κώμος + ωδή προήλθε το λατινικό comicus - comics που τα πήραμε πίσω ως κόμιξ) είναι προτιμότερη η συντομότερη γραφή, δεδομένου ότι στα ελληνικά έχουμε ένα γράμμα (ξ) που μπορεί να αντικαταστήσει δυο (κσ). Ο Μπαμπινιώτης αποδέχεται και τις δυο γραφές: κόμικς κ. κόμιξ (τα) {άκλ.} (συχνά κ. σε εν. κόμικ, το) σειρά από ασπρόμαυρα ή έγχρωμα σχέδια που αφηγούνται ποικίλου περιεχομένου ιστορίες και δημοσιεύονται είτε σε συνέχειες σε εφημερίδες και περιοδικά είτε σε αυτοτελείς εκδόσεις. [ΕΤΥΜ. Αντιδάν., < αμερ. comics (1915-20), πληθ. τού comic (από συμφυρμό comic s[trips]) < λατ. comicus < αρχ. κωμικός]. κόμικς < αγγλοαμερ. Comics (στις Η.Π.Α. 1915-20), πληθ. τού ελληνογενούς αγγλ. comic (κυρ. στη φρ. comic strips «κωμικά σχέδια») < λατ. comicus < αρχ. κωμικός (βλ.λ.).
 11. Πρέπει να έχω ακόμα στο αρχείο μου ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον φωτογράφο που με συνόδευε με τον Τζάγκερ, τον Ρίτσαρντς και τον Μπράιαν Τζόουνς. Αν τις βρω θα τις ανεβάσω εδώ. Έχουν δημοσιευτεί μόνο στην "Απογευματινή" του 1967.
 12. Είχα τη μοναδική τύχη να είμαι εκεί, και μάλιστα ως ρεπόρτερ εφημερίδας, οπότε μπαινόβγαινα όπου ήθελα... Σήμερα δε θα πήγαινα να δω τους Stones ούτε με πληρωμή, αλλά τότε η εμφάνιση ενός κορυφαίου συγκροτήματος στο απόγειο της δόξας του, σε μια Ελλάδα διψασμένη για ροκ μουσική, ήταν κάτι που μένει χαραγμένο για πάντα. Πολλά πράγματα θα μου μείνουν αξέχαστα. Ανάμεσά τους η ανησυχία των αστυνομικών με το άκουσμα του "Θα σε σφάξω", όπως νόμιζαν ότι έλεγε ο Μικ Τζάγγερ στο Satisfaction...
 13. ΣΠΑΝΙΟ ΡΟΚ

  EXTRADITION Άλμπουμ: Hush Χώρα: Αυστραλία Εταιρία: Private Pressing, Sweet Peach SP 12003 Έτος κυκλοφορίας: 1971 Παραγωγός: Gus McNeil, Jimmy Stewart, Doug Ashdown Μέλη: Colin Campbell (lead guitar, dulcimer), Shayna Karlin (vocals), Richard Lockwood (flute, harpsichord, harmonium, piano, organ), Ken Firth (dulcimer, cello), Bob Lloyd (table, chimes, drums) Μουσικό είδος: Psychedelic folk Τιμή αγοράς: από 500€ (μεταχειρισμένα από 22€) Ένας αποκαλυπτικός δίσκος ψυχεδελικής φολκ και ένας από τους πιο σπάνιους δίσκους της Αυστραλίας, σήμερα εξαιρετικά περιζήτητος. Δημιουργοί των Extradition ήταν ο Κόλιν Κάμπελ και ο Κόλιν Ντράιντεν, που δημιούργησαν ένα ντουέτο φολκ στο Σίντνεϊ στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Μολονότι ηχογράφησαν αρκετά κομμάτια για ένα δίσκο, οι ηχογραφήσεις χάθηκαν. Έπρεπε να περιμένουν την προσθήκη της Σέινα Κάρλιν στις αρχές του 1970 για να ξεπεράσει το τρίο τις φολκ ρίζες του και να πειραματιστεί με άλλα είδη μουσικής, σχηματίζοντας τους Extradition. Αν και ο Ντράιντεν αποχώρησε πριν από την εγγραφή του Hush, οι μουσικοί που προστέθηκαν έφεραν μια ψυχεδελική διάσταση που θεωρείται μοναδική για τα αυστραλιανά μουσικά δρώμενα (και όχι μόνο) της εποχής. Η φωνή της Κάρλιν, που μερικές φορές θυμίζει Σάντι Ντένι και άλλες Τζούντι Κόλινς ή ακόμα και Τζόαν Μπάεζ, έχει μια μοναδική μουσικότητα. Ο δίσκος απαιτεί προσεκτικό άκουσμα και σίγουρα δεν είναι για όλα τα αυτιά. Αλλά έχει πολλές στιγμές μεγαλοσύνης και επιτευγμάτων και δεν είναι άδικα ένας από τους πιο περιζήτητους για τους συλλέκτες. Ας το διαπιστώσουμε ακούγοντας το A Love Song. 02-a_love_song.mp3
 14. ΝΤΕΝΝΙΣ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ

  Ο Ντένις ο Τρομερός πρωτοεμφανίστηκε σε ελληνική εφημερίδα στη "Μεσημβρινή" της Ελένης Βλάχου (είχα τη χαρά να τη γνωρίσω στην "Καθημερινή" του 1974) στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Αν και δούλευα στον Κοσκωτά, ομολογουμένως δε θυμάμαι να φιλοξένησαν τον Ντένις οι "24 Ώρες" (διεύθυνση Θοδωρή Καλούδη).
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.