Jump to content

PLUTO

New Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  111 [ Donate ]

Community Reputation

77 Neutral

About PLUTO

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 06/18/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

701 profile views
 1. Ο Κωστής είναι ο Κωστής και ο Δάσκαλος είναι ο Δάσκαλος. Από εκεί και πέρα, ο καθένας πράττει ανάλογα με τις ανάγκες, το πορτοφόλι και τα βίτσια του, βεβαιώς - βεβαίως . Μπορεί π.χ. να έχεις ανάγκη για ένα ΑΚΡΙΒΟ δώρο και να θέλεις απεγνωσμένα να το χαρίσεις στον εαυτό σου ΤΩΡΑ . Εάν η απόφασή σου είναι συνειδητή, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ούτε εσένα ούτε τον πωλητή.
 2. Ο Δάσκαλος έχει τις τιμές που έχει και - από προσωπική εμπειρία - δεν φαίνεται να καίγεται να σου πουλήσει, πολύ περισσότερο δεν παζαρεύει και δεν αναλαμβάνει να σου βρει τεύχη κλπ. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, νομίζω ότι οι τιμές του στα Μίκυ Μάους (Κλασικά, Μικρα Μίκυ, Σούπερ Μίκυ, ειδικές εκδόσεις ) έχουν απογειωθεί. Για μένα, ας πούμε, τα 100 ευρώ για την Ιστορία και Δόξα του 1982 ή το Αστρόπλοιο Μακ Ντάκ, είναι ληστεία μετά φόνου. Το επόμενο στάδιο είναι να σε βάλει να ρίξεις και ένα σφουγγάρισμα στο μαγαζί. Από την άλλη, βέβαια, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει οτιδήποτε απο οποιονδήποτε. Έχω, πάντως, να καταθέσω οτι πριν απο καμιά πενταετία, πήρα από αυτόν το 32 Γέλιο και Χαρά , σε πολύ καλή κατάσταση, για 30 ευρώ, που νομίζω ότι είναι και πολύ καλή τιμή για το συγκεκριμένο τεύχος. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, θα συμφωνήσω με τον archon, ότι μπορείς να βρεις ευκαιρίες στο Δάσκαλο.
 3. Πίστευα ότι μόνο η δικιά μου μητέρα (άντε και καμιά - δυο άλλες, χωρίς πάντως να έχω σχετικά στοιχεία) είχε προσωπικά με τα κόμικς μου, μέχρι που διάβασα το παρόν θέμα ! Έχω λοιπόν να καταθέσω, ότι είμαι απόλυτα σίγουρος πως η μαμά έκανε πράξη την εκπεφρασμένη απέχθειά της για τα κόμικς, αν και εκείνη ουδέποτε το παραδέχθηκε. Όταν αναζήτησα, λοιπόν, στο πατρικό μου την Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντάκ (του 82), κάποια 1000άρια μίκυ μάους και τα βιβλία της πρώτης έκδοσης των ιστοριών του Μικρού Νικόλα, (απο έναν εκδοτικό οίκο που τώρα έχει κλείσει, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του), δεν βρήκα τίποτα ! Ακόμα φέρω βαρέως την απώλεια και περιττό να πω πόσο μου την έδωσε που δεν το έχει παραδεχθεί ακόμα και σήμερα, αλλά από τα συμφραζόμενα ("σιγά μωρέ τι έγινε") τεκμαίρεται η ενοχή της. (σ' αγαπώ, μαμά ) Ίσως δεν θα έπρεπε να έχω παντρευτεί και μετακομίσει, αλλά να καθόμουν με τους γονείς και να φυλούσα τα κόμιξ μου !
 4. PLUTO

  ASTERIX

  Θα συμφωνήσω με την άποψη των περισσοτέρων, ότι τα νέα Αστερίξ πάσχουν, βασικά, σεναριακά και ότι το σχέδιο σε γενικές γραμμές είναι εντάξει (χωρίς, βέβαια, τις λεπτομέρειες του Uderzo, που απαιτούν και δεύτερη ανάγνωση για να εντοπισθούν). Νομίζω, όμως, ότι η προσδοκία από ένα νέο τεύχος ASTERIX να είναι ASTERIX γραμμένο με το χιούμορ του Goscinny και ουτοπικό είναι και βαραίνει την προσπάθεια ενός σεναριογράφου, που προφανώς δεν έχει το μοναδικό ταλέντο του Goscinny. Ίσως, λοιπόν, θα έπρεπε να προσεγγίσουμε τα νέα ASTERIX ως αυτόνομα έργα και όχι ως έργα του Uderzo και του Goscinny, οι οποίοι έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για όλους τους επίδοξους συνεχιστές τους. Εξάλλου, τα μοναδικά συναισθήματα που γεννώνται απο την ανάγνωση ενός τεύχους ASTERIX, με τη σφραγίδα των δημιουργών του, είναι και αυτά που συνετέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία και αποδοχή του συγκεκριμένου κόμικ από το σύνολο του κοινού των κομιξόφιλων. Αυτά, με την επισήμανση ότι και εγώ θα ήθελα να διαβάσω ένα νέο Asterix με την πένα των Uderzo και Goscinny, αλλά και τη γνώση ότι αυτό, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να γίνει.
 5. Συγχαρητηρια Kabuki ! Καλες γιορτες!
 6. Καλές γιορτές σε όλους, παιδιά, με υγεία και κόμιξ πολλά !
 7. καλημέρα σε όλους σας ! ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμά σας GeoTrou, petross21, ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, Βασιλεύς των κόμικς, rkronin και ΚΟΜΙΞ , που με τα wiki σου - τρελή δουλειά - μου άνοιξες νέους δρόμους στην DISNEY απόλαυση και Μενίγ Πουαγώ για τον οδηγό πλοήγησης και για το γεγονός ότι αισθάνεσαι παπί (αδιάκριτη απορία : κάθε μέρα ξυπνάς τέτοιαν ώρα ή πας διακοπές
 8. Καλημέρα σε όλη την (καινούργια μου) παρέα ! Από μια σύντομη ματιά στο site, είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για την πιο ψαγμένη παρέα φίλων των comics. Για αυτό το λόγο, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και μου εύχομαι καλή ανάγνωση και - γιατί όχι και - καλή συγγραφή. Λίγα λόγια για εμένα : με λένε Γιάννη και γεννήθηκα πριν 42 χρόνια στην Αθήνα, όπου και μένω ακόμα και λατρεύω τα κόμικς - ιδίως τα DISNEY - τα ταξίδια και τη λογοτεχνία. Και πάλι καλή μέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα !
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.