Jump to content

ΣΕΡΑΦΙΝΟ


Valtasar
 Share

Recommended Posts

Τίτλος:
ΣΕΡΑΦΙΝΟ
Hμερ. έκδοσης:
03-1976
Εξώφυλλα:
60 + 5 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 2, 5-6, 8-13, 16, 19, 21-22, 24-26, 28-29, 31-35, 38-43, 46-52, 54, 57-58, 61, 63, 65, 69, 71, 73, 77-79, 81-83, 85-88, 90-91, 94-97, 100-105, 107-108, 111-113, 123, 125, 128, 134-135, 137-138)
Τεύχη:
139
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Περιοδικότητα:
Ποικίλη
Μέγεθος:
12.0 x 17.5
Σελίδες:
68
Χρώμα:
2ΕΓΧ + 2ΑΜ
Προέλευση:
Ιταλική
Ομαδοποίηση:
Τίτλος:
ΚΛΑΣΙΚΑ ΣΕΡΑΦΙΝΟ (TOMOI)
Hμερ. έκδοσης:
1976
Εξώφυλλα:
6 ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 3, 7-8)
Τόμοι:
9
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
12.0 x 17.5
Σελίδες:
200
Χρώμα:
2ΕΓΧ + 2ΑΜ
Προέλευση:
Ιταλική
Ομαδοποίηση:

SerafinoB_0001.jpg  SerafinoB_0003.jpg  SerafinoB_0004.jpg  SerafinoB_0007.jpg

Αυτή είναι η δεύτερη περίοδος του τίτλου που έβγαλε ο Καμπανάς. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 1976(λίγο αργότερα από το τέλος της Α' περιόδου) και κράτησε για 139 τεύχη. Άγνωστο γιατί ξανα-ξεκίνησε ο τίτλος με καινούργια αρίθμηση και να γράφει Β' περίοδος (κάτι που δεν έγινε στον Τιραμόλα)
Περίπου ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχό του (12Χ17,5), 68 σελίδες στο γνωστό 2+2 σελίδες έγχρωμες αλλά στις 5 δραχμές πλέον.

Παρουσίαση της Α' περιόδου ΕΔΩ.

Παρουσίαση της Γ' περιόδου ΕΔΩ.
 

SerafinoB0150_Back.jpg

 

 

Τα τευχάκια αργότερα έβγαιναν και σε τόμους με τον τίτλο Σεραφίνο Κλασσικά.


SerafinoKlasika_0001.jpg  SerafinoKlasika_0002.jpg  SerafinoKlasika_0004.jpg  SerafinoKlasika_0005.jpg

 

 

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τους: Ion13, Dream Factory, Lord Makro, Melandros, zoo, Κοcomico, Anunaki, Jim Slip, Akihabara, The_Sandman, Σκύλος, ΚΟΙΟΤΕ, imageiras, tik, leonidio, dionik, Dr. Paingiver, φλοκ, archon, Σκρουτζ μακ Ντακ, jval, Han Solo, Kabuki, KILLMATH, 1SUPERMAN1, andstef & james768.

:valt:

 • Like 34
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 75
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Λοιπόν, αυτός είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΡΑΦΙΝΟ!

 

Τον καιρό εκείνο ο Καμπανάς που εξέδιδε τον Σεραφίνο στην Ελλάδα "τα έσπασε" με τους Ιταλούς εκδότες και σταμάτησε να κυκλοφορεί τον πρωτότυπο ήρωα.

 

Τότε λοιπόν έβγαλε αυτό το περιοδικό με τον τίτλο "Σεραφίνο" (προφανώς δεν υπήρχε κόλλημα στη χρησιμοποίηση του ονόματος αλλά μόνο του συγκεκριμένου χαρακτήρα) αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή, ελληνικής παραγωγής ο οποίος απλά μοιάζει με τον Ιταλό συνονόματό του. Αν προσέξετε τα τεύχη αυτής της περιόδου, η διαφορά στο σχέδιο είναι εμφανής. Παραθέτω και το εξώφυλλο ενός από τα πρώτα τεύχη, του #18.

 

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Ο έλληνας Σεραφίνο λοιπόν ήταν δημιούργημα του ταλαντούχου Ισαάκ που μέχρι τότε έκανε τα εξώφυλλα της πρώτης έκδοσης και πρέπει να κράτησε 70κάτι τεύχη.

Μετά, ο Καμπανάς τα ξαναβρήκε με τους Ιταλούς και άρχισε να βάζει ξανά ιστορίες με τον Ιταλό Σεραφίνο, συνεχίζοντας την ίδια αρίθμηση. Κάποια στιγμή όμως, αποφάσισε να "ενώσει" την αρίθμηση της δεύτερης περιόδου με αυτή της πρώτης και έτσι ανέβηκαν πολύ οι αριθμοί των τευχών και φτάσαμε στα γνωστά νούμερα.

 

Όλα αυτά τα γνωρίζω από συζήτηση που έχω κάνει με τον εκλεκτό μας MORIBUS (Βασίλη Χειλά) ο οποίος φυσικά έχει και άλλες πληροφορίες να δώσει, όταν δεήσει! :D

 

:beer: :beer:

 • Like 24
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Το σωτήριον έτος 1976 και ενώ το εβδομαδιαίο περιοδικό Σεραφίνο διένυε τον όγδοο χρόνο μιας απόλυτα επιτυχημένης έκδοσης, για λόγους που μόνο μπορούμε να υποθέσουμε (διαφωνία μεταξύ του Καμπανά και της μητέρας εκδοτικής Edizioni Alpe, όσον αφορά πρόταση για χρηματική αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο, μήπως;!;), η σειρά εντελώς άξαφνα σταματά (όχι, κανείς δεν το έχει πάρει ακόμη χαμπάρι) στο τεύχος 344 ή 345 (παρακαλώ διαφωτίστε με εδώ, έχει μεγάλη σημασία) για να επανέλθει αυτόματα με το ίδιο λογότυπο-τίτλο, αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή να ακούει στο όνομα «Σεραφίνο»! Πρόκειται για ένα ζωόμορφο τύπο που, παρ΄ ότι θυμίζει σε σουλούπι αρκετά τον προκάτοχό του, έχει κάποιες επουσιώδεις, αλλά εμφανείς διαφορές, όπως ανθρώπινα αυτιά, σε σχέση με τα ζωώδη του πρώτου, το περισσότερο σκυλόμορφο μουσούδι σε σχέση με το αλεπουδίσιο του άλλου και η κομμένη ουρά σε αντίθεση με τη λεπτή μαύρη που είχαμε συνηθίσει! Το ντύσιμο του επίσης είναι διαφορετικό, πιο σύγχρονο θα λέγαμε, καθώς ο νέος φοράει τραγιάσκα, μπλουτζίν και ελβιέλες ή έστω Ζήτα-Ελλάς (!) σε αντίθεση με τον παλιό που ντυνόταν σαν ένας πιο κομψός, καλοκαιρινός μάλλον, Σαρλό (απ΄ τον οποίο άλλωστε προερχόταν θεματικά και ιδεολογικά).

Οι νέες ιστορίες κινούνταν στο ίδιο περίπου θεματικό πλαίσιο, με τη διαφορά ότι οι χώροι έδειχναν κάπως ποιο οικείοι, παρ΄ ότι οι ήρωες συνέχιζαν να συναλλάσσονται με…δολάρια και οι αστυνομικοί θύμιζαν περισσότερο καραμπινιέρους. Κι αυτό γιατί, παρ΄ ότι ο δημιουργός τους προσπαθούσε να βαδίσει πάνω στα στέρεα αχνάρια του προκατόχου του, Egidio Gherlizza, (ναι, ρε Χρήστο, τον βρήκα επιτέλους), δύσκολα έκρυβε την ελληνική του ταυτότητα, αφού ο δημιουργός του νέου Σεραφίνο ήταν ο επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Καμπανά και σχεδιαστής εκατοντάδων πρωτότυπων θεματικών εξώφυλλων και του Σεραφίνο αλλά και του Τιραμόλα, όπως και δεκάδων άλλων σειρών-τίτλων, εξαιρετικός letterer, και σχεδιαστής λογοτύπων (π.χ. το πρώτο του Σπάιντερ-μαν είναι δικό του), Ισαάκ (Μοσχίδης)!!!

Ξεκινώντας λοιπόν από το πρώτο τεύχος (3-3-76) και δημιουργώντας ακόμη και δύο ιστορίες σε κάθε τεύχος, ο Ισαάκ επέτρεψε με το τεράστιο μεράκι και αστείρευτο ταλέντο του στον Καμπανά να συνεχίσει μια απόλυτα πετυχημένη σειρά για 70 περίπου τεύχη, ώσπου να λυθεί το όποιο πρόβλημα ( ; ) και ο αρχικός ήρωας να επανέλθει στο περιοδικό (μεταξύ των τευχών 66-69)!

Η μετάβαση βέβαια στον προκάτοχο είναι αρκετά επεισοδιακή, αφού στα πρώτα τεύχη της επιστροφής το θέμα του εξωφύλλου –που παύει πλέον να είναι πρωτότυπο και αποτελεί πρόχειρη μεγέθυνση τμήματος εσωτερικού πάνελ- ανήκει στον Ιταλό, ενώ η φιγούρα του corner box στον Έλληνα Σεραφίνο! (Το λογότυπο πάντως παραμένει το ίδιο!)

Το όλο θέμα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θυμίζει την περίπτωση Ανεμοδουρά και

Μπλεκ, όπου κάποια διαφωνία στα δικαιώματα με τους Ιταλούς εκδότες ώθησε τον εκδότη-συγγραφέα στο να δημιουργήσει, μαζί με τον καλλιτέχνη θρύλο Βύρωνα Απτόσογλου, πρωτότυπες ιστορίες με τον ήρωα των Κυνηγών!

Παρ΄ ολ΄ αυτά, η συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει ιδιαίτερης διερεύνησης γιατί:

1) Αν και ο αρχικός ήρωας επιστρέφει, δε συμβαίνει το ίδιο και με το copyright των εκδόσεων Alpe που ουδέποτε θα εμφανιστεί ξανά στο εσωτερικό του εξωφύλλου. Αντίθετα, το αντίστοιχο του Τιραμόλα, “Seconda serie Serafino” θα παραμείνει για κάποια χρόνια ακόμα.

2) Αμέσως μετά τη διακοπή των ιστοριών του Ισαάκ, ο καλλιτέχνης θα εξαφανιστεί δια παντός από οποιαδήποτε έκδοση του Καμπανά! Ούτε μισό καινούργιο εξώφυλλο δε θα ξαναδούμε από αυτόν, εκτός από μερικά ανατυπωμένα και διάσπαρτα σε Σεραφίνο και Τιραμόλα, από τα οποία όμως έχει αφαιρεθεί η υπογραφή του! Να υποθέσουμε ότι δεν πήρε με καλό μάτι τον παραγκωνισμό του ήρωά του από τον αυθεντικό; Απογοητεύθηκε; Τα ΄σπασε με τους εκδότες, που του ΄χαν τάξει μακρύτερη καριέρα; Και πώς; Αφού ούτε την υπογραφή του δεν τον άφηναν να βάλει στις εσωτερικές ιστορίες… Μυστήριο, μυστήριο!

Εν πάση περιπτώσει, μόλις ο πρωταρχικός ήρωας εδραιώθηκε στη θέση του, ο Καμπανάς αποφάσισε να ενσωματώσει τα μέχρι τότε εκδομένα τεύχη της δεύτερης σειράς με αυτά της πρώτης, που είχε συμπληρώσει, όπως προείπα, 344 ή 345 τεύχη. Αυτή η συνένωση πραγματοποιείται μεταξύ των τευχών 137-140, οπότε έχουμε την ύπαρξη τεσσάρων πιθανοτήτων αριθμητικής μετάβασης (συγγνώμη, παιδιά, αλλά δεν κατέχω τα τεύχη της μετάβασης, παρά μόνο μερικά πολύ κοντά σε αυτήν, οπότε καταφεύγω στις υποθέσεις): 136,481 ή 137,482 ή 138,483 ή139,484.

Αν ο Καμπανάς σταμάτησε την πρώτη σειρά στο 345, δεν έχασε δηλαδή μία εβδομάδα έκδοσης ακριβώς πριν ξεκινήσει η σειρά με τον ήρωα του Ισαάκ, τότε στην πρόσθεσή του έκανε λάθος! Θα έπρεπε να αριθμήσει ένα τεύχος παραπάνω (π.χ. 136,482, αφού 136 συν 345 ίσον 481, άρα το επόμενο θα έπρεπε να είναι το 482!). Αν ισχύει αυτό, τότε το συνολικό νούμερο των τευχών, όπως το αρίθμησε ο εκδότης, είναι λάθος. Υπάρχει ένα τεύχος παραπάνω!

Αν ο Καμπανάς σταμάτησε την πρώτη σειρά στο 344, τότε έχασε μεν μια εβδομάδα έκδοσης, όμως πρόσθεσε σωστά. (Ειλικρινά, ελπίζω να ισχύει αυτό. Αρκετά μας έχει ταλαιπωρήσει με τις ασύλληπτες αριθμήσεις του ο Καμπανάς!)

Εμπρός λοιπόν, ρε παιδιά, ας λύσουμε κι αυτό το μυστήριο!

(Και επανέρχομαι λίαν συντόμως με σχολιασμό των ιστοριών του Ισαάκ. Α, και με κάποια εξώφυλλα!)

 • Like 35
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Στο περίπτερό μου είχε παλιά τεύχη Σεραφίνο & Τιραμόλα στα 3,5 ευρώ. Μέσα σε ζελατίνα, δεύτερη (ή 22η) διανομή. Τώρα τα βλέπω με δεύτερη ετικέτα τιμής στα 2 ευρώ. 800άρια. Μάλλον κανείς δε τα ήθελε και ρίξαν τις τμες. Παράξενο πάντως.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Το συγκεκριμένο τομάκι το έχω αρκετό καιρό στην κατοχή μου, όμως δεν θυμάμαι πώς κατέληξε στα χέρια μου. Φανταζόμουν πως θα υπήρχαν πληροφορίες στο φόρουμ, όμως δεν βρήκα τίποτα. Περιλαμβάνει σελίδες 3 τευχών Σεραφίνο, και είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως πρόκειται για συρραφή 3 ανεξάρτητων τευχών σε τόμο. Στο οπισθόφυλλο γράφει "Άπαντα Σεραφίνο, 200 σελίδες, δρχ 90". Στο εσώφυλλο αναγράφει πως είναι δεκαπενθήμερο περιοδικό (δηλαδή κυκλοφορεί κάθε 2 εβδομάδες), όμως ακριβώς από κάτω λέει πως κυκλοφορεί κάθε τρίτο Σάββατο, δηλαδή κάθε 3 εβδομάδες :confuse:

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Αν υποθέσουμε πως κυκλοφορούσε κάθε 2 εβδομάδες, για να φτάσουμε στον 315ο τόμο που αναγράφει το εξώφυλλο, χρειάζονται 630 εβδομάδες δηλαδή 12 χρόνια. Αν κυκλοφορεί κάθε τρίτο Σάββατο, χρειάστηκαν 18 χρόνια μέχρι την κυκλοφορία του συγκεκριμένου τόμου. Δεν ξέρω αν έχουν νόημα οι υπολογισμοί που κάνω, αλλά αν υποθέσουμε πως οι τόμοι ξεκίνησαν την έκδοσή τους ταυτόχρονα με το εβδομαδιαίο περιοδικό, ο συγκεκριμένος τόμος χρονολογείται στο 1981 αν ήταν διεβδομαδιαίας κυκλοφορίας, και 1987 αν ήταν τριεβδομαδιαίας.

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχεις έναν από τους πολλούς τόμους που κυκλοφόρησαν και περιείχαν τεύχη της β΄ περιόδου του ΣΕΡΑΦΙΝΟ, η οποία έβγαλε περίπου 1100 τεύχη.

Έναν ακόμη τόμο (104) έχει καταχωρήσει κι ο Valt: http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=11364

 

Αν κάνουμε τη διαίρεση 1100/3=367 τόμοι. Δεν είναι απίθανο να κυκλοφόρησαν όντως αυτοί οι τόμοι! Περίεργο όμως που δεν πέσαμε ακόμη πάνω τους!

 

:cheers3:

 

Vaios/13-4-2010

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Το σωτήριον έτος 1976 και ενώ το εβδομαδιαίο περιοδικό Σεραφίνο διένυε τον όγδοο χρόνο μιας απόλυτα επιτυχημένης έκδοσης, για λόγους που μόνο μπορούμε να υποθέσουμε (διαφωνία μεταξύ του Καμπανά και της μητέρας εκδοτικής Edizioni Alpe, όσον αφορά πρόταση για χρηματική αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο, μήπως;!;), η σειρά εντελώς άξαφνα σταματά (όχι, κανείς δεν το έχει πάρει ακόμη χαμπάρι) στο τεύχος 344 ή 345 (παρακαλώ διαφωτίστε με εδώ, έχει μεγάλη σημασία) για να επανέλθει αυτόματα με το ίδιο λογότυπο-τίτλο, αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή να ακούει στο όνομα «Σεραφίνο»! Πρόκειται για ένα ζωόμορφο τύπο που, παρ΄ ότι θυμίζει σε σουλούπι αρκετά τον προκάτοχό του, έχει κάποιες επουσιώδεις, αλλά εμφανείς διαφορές, όπως ανθρώπινα αυτιά, σε σχέση με τα ζωώδη του πρώτου, το περισσότερο σκυλόμορφο μουσούδι σε σχέση με το αλεπουδίσιο του άλλου και η κομμένη ουρά σε αντίθεση με τη λεπτή μαύρη που είχαμε συνηθίσει! Το ντύσιμο του επίσης είναι διαφορετικό, πιο σύγχρονο θα λέγαμε, καθώς ο νέος φοράει τραγιάσκα, μπλουτζίν και ελβιέλες ή έστω Ζήτα-Ελλάς (!) σε αντίθεση με τον παλιό που ντυνόταν σαν ένας πιο κομψός, καλοκαιρινός μάλλον, Σαρλό (απ΄ τον οποίο άλλωστε προερχόταν θεματικά και ιδεολογικά).

 

Ακολουθεί το ντεμπούτο του Νέου Σεραφίνο.

Με μια πρωτότυπη κίνηση ο εκδότης και ο δημιουργός όχι μόνο παρουσιάζουν την νέα μορφή του ήρωα αλλά και την δικαιολογούν με μία μίνι ιστορία origin.

 

post-466-12812911946344_thumb.jpgpost-466-12812912128997_thumb.jpgpost-466-12812912338945_thumb.jpgpost-466-12812912544743_thumb.jpgpost-466-12812912744879_thumb.jpgpost-466-12812912931037_thumb.jpgpost-466-12812913138841_thumb.jpgpost-466-1281291334477_thumb.jpg

 • Like 28
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ε οχι!!! :lol:

 

Φοβερό... από το 1ο τεύχος είναι;

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εδώ χάσαμε Λόρδε μου.

Μέσα από τόμο είναι.

Και τους ξέρεις τους τόμους του Καμπανά :lol:

Ότι να είναι όπως να είναι :confuse:

 

Λογικά πάντως από το #1 είναι όποιος από τους συμπολεμιστές το έχει ας ρίξει μια ματιά :thanks:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

tn_KlSerafino_0005.jpg

:thinking: Προβληματίστηκα αρκετά για το αν πρέπει να γίνει ξεχωριστή παρουσίαση σε αυτόν τον τίτλο, αλλά από ό,τι είδα δεν κολλάει σε κάποια από τις υπόλοιπες παρουσιάσεις του Σεραφίνο.
ΣΕΡΑΦΙΝΟ (Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ) (1969)
ΣΕΡΑΦΙΝΟ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ) (1976)
ΣΕΡΑΦΙΝΟ ΚΛΑΣΣΙΚΑ (1976)
ΣΕΡΑΦΙΝΟ ΣΟΥΠΕΡ (Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ) (1970)
ΣΕΡΑΦΙΝΟ ΣΟΥΠΕΡ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ) (1976)

Περιέχει ιστορίες με Σεραφίνο, Τιραμόλα και λοιπούς καμπανικούς ήρωες. Δεν αναφέρεται πουθενά εκδότης και ημερομηνία, αλλά σύμφωνα με τις διαφημίσεις που έχει (Γκράντε Τιραμόλα #4, Σούπερ Σεραφίνο #12, Τόνυ Μπόυ, Παπερίνο) πιθανότατα είναι Καμπανάς δεκαετίας '70.


:beer: :beer:

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Ο συγκεκριμένος τόμος περιέχει αποσπασματικές ιστορίες από τα τεύχη του Γκράντε Τιραμόλα και έχω την υποψία ότι έχει κάποια σχέση με την πιο κάτω σειρά :thinking: ή μήπως όχι... :thinking: Αν όχι, τότε απλά τα εξώφυλλα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο νέου topic. :cheers3::)
 

Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Ο Καμπανάς όλα τα τομάκια του τα ονόμαζε "Κλασικά". Μήπως απλά πρόκειται για τους τόμους του Σεραφίνο Α' Περίοδος? :thinking:

 

Αλλιώς είναι κάτι σαν τα Κλασικά Τιραμόλα...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την παρουσίαση:

 

Περιέχει ιστορίες με Σεραφίνο, Τιραμόλα και λοιπούς καμπανικούς ήρωες...

 

Άμα ήταν τόμος με τα τευχάκια θα έπρεπε να είχε μόνο Σεραφίνο, λογικά... :thinking:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Ο αλητακος που εμπλεκε συνεχεια. :) Διαβαζα και εγω Σεραφινο καπου-καπου.Απλο περιοδικο αλλα ωραιο.Παντως προτιμουσα εκατο φορες περισσοτερο τον Ιταλο Σεραφινο.Ο ελληνικης παραγωγης δεν μου αρεσε καθολου! :D

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ακολουθεί το ντεμπούτο του Νέου Σεραφίνο.

Με μια πρωτότυπη κίνηση ο εκδότης και ο δημιουργός όχι μόνο παρουσιάζουν την νέα μορφή του ήρωα αλλά και την δικαιολογούν με μία μίνι ιστορία origin.

 

post-466-12812911946344_thumb.jpgpost-466-12812912128997_thumb.jpgpost-466-12812912338945_thumb.jpgpost-466-12812912544743_thumb.jpgpost-466-12812912744879_thumb.jpgpost-466-12812912931037_thumb.jpgpost-466-12812913138841_thumb.jpgpost-466-1281291334477_thumb.jpg

Στη 2η σελίδα. Το παιδί που βγαίνει περιχαρές από ένα φλεγόμενο κτήριο, αφού έχει εισπνεύσει καπνό και κινδυνέψει η ζωή του... αν δεν είναι πυρομανής, εκεί θα καταλήξει.

 • Like 4
 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Τα εξώφυλλά των τευχών 818, 847, 859

 

 

Τα κολάζ μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

 

 

Και μια χαρτοκοπτική από ένα οπισθόφυλλο για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

 

69.jpg

 • Like 16
Link to comment
Share on other sites

να τη φτιάξουμε, να παίζουμε στη Λέσχη :yahoo: :yahoo: :yahoo:

 

αλλά για προβοσκίδα ποιο δάχτυλο? :D

 

:cheers5:

 

υγ δεν θέλω ου. προβοκατόρικα το έβαλες, προβοκατόρικα το σχολιάζω :D

 • Like 13
 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φώτη,

 

διασκεδάζω αφάνταστα με τα πλαγιαστά εξώφυλλα που ανεβάζεις αρκετές φορές, όμως θα πρέπει να σου διευκρινήσω ότι άθελά σου δημιουργείς ένα έργο, που στην ωρολογία την μοντέρνας τέχνης καλείται "κολάζ υδατοσήμων". 

Όταν ανεβάζεις πλαγιαστά εξώφυλλα, το υδατόσημο του GC, μπαίνει σε λάθος μέρος με συνέπεια όταν το ισιώνω για να το ανεβάσω στον πίνακα των εξωφύλλων, να δέχεται και δεύτερο υδατόσημο σε διαφορετική μεριά.

Μιά λύση θα ήτανε να το γυρίζω άλλες δύο φορές και να το ανεβάζω, ώστε και οι τέσσερεις γωνίες του να αποκτούν υδατόσημο. Τελικά όμως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα ήταν προτιμότερο να τα ανέβαζες όλα ίσια.

Ελπίζω μέχρι να αποφοιτήσεις από τη σχολή καλών τεχνών, να έχεις κατανοήσει σε βάθος την τεχνοτροπία του πλαγιαστού υδατοσήμου και να την αναπτύξεις και περαιτέρω με συνεχείς πειραματισμούς.

 

Ο κριτικός σύγχρονης τέχνης

Dr. Pavlos the Paingiver

 

:valtnino:

 • Like 19
 • Funny 2
Link to comment
Share on other sites

Αν και καλλιτεχνική φύση, στην περίπτωση αυτή δεν είναι διικό μου το φταίξιμο.

 

Τα σκαναρίσματα στον υπολογιστή είναι όλα όρθια. Όταν ανεβάζω τις φωτογραφίες, ορισμένες εξ αυτών γέρνουν. Δεν ξέρω γιατί. Νομίζω μάλιστα ότι το είχα ξαναναφέρει. Επίσης έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει μόνον όταν δουλεύω σε Μακ, ενώ στα πισία δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Ελπίζω η τεχνική υποστήριξη του φόρουμ να δώσει εξήγηση σε αυτό το παραφυσικό φαινόμενο.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

Δρ Φ.

 

818.jpg847.jpg859.jpg

 

 

ΥΓ  Πάλι έγινε

 

Edited by tik
 • Like 18
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις κατεβάσει το service pack που διορθώνει την κεντρομόλο επιτάχυνση του σκαν.

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Αν και καλλιτεχνική φύση, στην περίπτωση αυτή δεν είναι διικό μου το φταίξιμο.

Δρ Φ.

Τζάμπα έπαιρνες δηλαδή καλούς βαθμούς τόσο καιρό;  Δεν θα πάρεις πτυχίο Καλών Τεχνών, αλλά Μηχανικού Στρέβλωσης.

 

:valtnino:

 • Like 14
 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις κατεβάσει το service pack που διορθώνει την κεντρομόλο επιτάχυνση του σκαν.

 

 

Τζάμπα έπαιρνες δηλαδή καλούς βαθμούς τόσο καιρό;  Δεν θα πάρεις πτυχίο Καλών Τεχνών, αλλά Μηχανικού Στρέβλωσης.

 

:valtnino:

 

1.gif

 • Like 14
Link to comment
Share on other sites

?не

 

847.jpg 847.jpg

 

 

Τα Κατάφερα!

 • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Ζαλίστηκα! :P

Edited by archon
 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Ζαλίστικα! :P

 

 

Θα είσαι γυρισμένος ανάποδα και δεν τόχεις πάρει χαμπάρι. Γύρνα γρήγορα κανονικά και θα συνέλθεις.

 

:valtnino:

 • Like 11
 • Funny 2
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πάντα η λύση του rar βέβαια, για όσους δεν έχουν διαβάσει τις μαύρες τρύπες και τα κβάντα: Mac Edition. :)

 • Like 13
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Ο αριθμός των διαπιστωμένων τόμων ανεβαίνει στο 336.

 

post-5320-0-54759800-1378971142_thumb.jpg

 

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τους τόμους 334, 335 και 336.

 

Δυστυχώς δεν έχω σκάνερ να ανεβάσουμε τα εξώφυλλα :(

 

Επίσεις δεν ξέρω που πρέπει να κατατάξουμε το ακόλουθο τομάκι Κλασικά Σεραφίνο #5:

post-5320-0-40340000-1378971389_thumb.jpg

 

Είναι σε μεγάλο μέγεθος και μέσα περιέχει 2 τεύχη Σούπερ Σεραφίνο 1ης περιόδου (το συμπεραίνω από το γεγονός ότι είναι 100 σελίδων καθώς και από τη ποιότητα του χαρτιού) και το τεύχος #8 του Γκράντε Τιραμόλα.

Είναι Βιβλιοδετημένος από τον εκδότη χωρίς τα επιμέρους εσωτερικά εξώφυλλα.

 

  :beer:

 

 

Edited by jval
 • Like 19
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

Τα τεύχη του Σούπερ Σεραφίνο είναι τυχαία ή σε σειρά;

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Τα τεύχη του Σούπερ Σεραφίνο είναι τυχαία ή σε σειρά;

 

Είναι βιβλιοδετημένα χωρίς τα εξώφυλλα και δε μπορώ να βγάλω άκρη, το Γκράντε Τιραμόλα το βρήκα εύκολα από την πρώτη ιστορία (Στούντιο Ν.3) κοιτώντας τα εξώφυλλα της παρουσίασης εδώ.

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Κάτι μου λέει πως ταιριάζει στην ΣΥΡΡΑΦΗ, μιας και είχε την τάση να βγάζει το στοκ από τίτλους του '70 με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν επαρκούν και τα στοιχεία για να πω με σιγουριά. Αν μπορείς να σκανάρεις την πρώτη σελίδα του κάθε τεύχους, θα βοηθούσε, μπας και μας πει κάποιος που να έχει τα τεύχη για το ποια είναι.

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.