Μετάβαση στο περιεχόμενο

MORIBUS

Honored
 • Περιεχόμενο

  122
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Πόντοι

  80 [ Donate ]

Συνολική φήμη στο GC

1.365 Καλός

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος MORIBUS

 • Τάξη
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Γενέθλια 28/11/1968

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Πόλη
  ΑΘΗΝΑ
 • Χώρα
  Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

393 προβολές προφίλ
 1. Φίλε, ευχαριστόυμε πολύ για τις επισημάνσεις! Τα διορθώσαμε όλα!! (Όταν δεν είναι χαρτί, γίνεσαι -κακώς- λιγότερο επιμελής!)
 2. MORIBUS

  ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ

  Λοιπόν, παιδιά, μόλις μπήκαμε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης indiegogo! Το κόμικ θα είναι στα αγγλικά, με τον τίλτο Brigands! Ελπίζουμε στην ευγενή συμμετοχή σας για να το κάνουμε πραγματικότητα... https://igg.me/at/brigandscomic/x/18138264
 3. MORIBUS

  X-MEN - ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

  Μια παρέμβαση εδώ, όσον αφορά στις αποδόσεις των ονομάτων των Σούπερήρώων και των Σούπερκακών. Αυτά τα ονοματα, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να μεταφράζονται γιατί δεν είναι επίθετα, των οποίων η σημασία χάνεται στο χρόνο, αλλά περιγράφουν τη φυσιολογία ή τις δυνάμεις- ικανότητες του χαρακτήρα. Δε θα μεταφράζαμε τον Summers, φυσικά ως Καλοκαιρίδη ή κάτι παρόμοιο, εκτός αν θέλαμε να τον διακομωδήσουμε, όμως το Cyclops θα ήταν τουλάχιστον άτοπο αν το αφήναμε αμετάφραστο. Όσον αφορά στον Wolverine, πριν του αποδοθεί επισήμως το Αδηφάγος, παλιό βιβλίο ζωολογίας τον ανέφερε ως Λυκίσκο (που άλλωστε είναι και η ακριβής μετάγραση του όρου). Αυτό βέβαια θα τον συνέχεε με το συστατικό της μπύρας, οπότε ο μεταφραστής επέλεξε το Λυκομάτης, που παρέπεμπε στο Γερακομάτης του Hawkeye, μια επιλογή αρκετά καλή. Οι Γάλλοι π.χ. της LUG τον μετέφραζαν, ακόμη πιο άστοχα, ως Serval, που είναι αιλουροειδές και ουδεμία σχέση έχει με τον αρκουδόμορφο στην καλύτερη περίπτωση Wolverine.
 4. MORIBUS

  ΜΠΛΕ ΚΟΜΗΤΗΣ

  Όπως και αναφέρθηκε παραπάνω, ιστορία "Το νυχτοκάματο του τρόμου" ανήκει στη μάνγκα σχολή και φιλοξενείται στο τρίτο τεύχος! Οπότε το θέμα που συζητάτε απλά δεν υπάρχει...! Ευχαριστώ...!
 5. MORIBUS

  KICKSTARTER - Διγενής / Digenes

  Συγγνώμη, αλλά διαβάζοντας το απίστευτο με την επίσκεψη του πεντοχίλιαρου στο βυζαντινό μουσείο, με τη συνοδία μάλιστα των δύο Ιταλών καλλιτεχνών, θα πω την αμαρτία μου, αλλά προσπάθησα να δω λίγο καλύτερα τις φωτογραφίες τους...ειδικά της κοπέλας. Τουλάχιστον περιορίζουν το φτηνό αυτό δωράκι σε ένα μόνο άτομο...χμμμμμ...
 6. MORIBUS

  ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ

  Παιδιά, να πω κι εγώ πως νοιώθω υπέροχα σε αυτήν τη συνεργασία με έναν καλλιτέχνη που δεν είναι μόνο τρομακτικά ταλαντούχος, αλλά και αδιανόητα επιμελής! Ναι, Νίκο, ο Τζανακάρης είναι πολύτιμος, όπως και δυο-τρεις ακόμη πηγές. Σε κάθε περίπτωση, η αναβίωση της εποχής γίνεται με μεγάλη προσοχή, αφού το θέμα προέρχεται από τη ζωντανή ιστορία της Ελλάδας και με τέτοια θέματα δε μπορείς να παίζεις! Ελπίζω πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσμονή,,,!
 7. MORIBUS

  ΠΟΠΑΫ

  Φίλε, όλες οι ι στορίες που ανέβασες είναι του Μπαντ Σάγκεντορφ. Οι ιστορίες του ποστ σου 222 είναι του Μπέλα Ζάμπολι!
 8. MORIBUS

  ΜΑΣΤΕΡ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

  Παιδιά, τον λένε Σανγκ-Τσι κι όχι Τσανγκ-Σι, όπως τον παρέφρασε ο αρχικός, αρκετά καλός, μεταφραστής του Καμπανά!
 9. MORIBUS

  MISTER NO ΚΑΙ ΟΙ ... ΑΛΛΟΙ

  Κατ΄ αρχήν, αυτή η σειρά είναι αξιόλογη και αξίζει κανείς να την ακολουθεί. Μόνο ένα παράπονο. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι η νοσταλγία είναι ένα τρομερά δυνατό συναίσθημα και να καταλαβαίνω εν μέρει το σκεπτικό του Ανεμοδουρα Jr., όμως το "...και οι άλλοι" στον τίτλο που παραπέμπει στα Ντύλαν Ντογκ και Τεξ Γουίλερ, ακούγεται μάλλον προσβλητικό για δυο σειρές που, κατά τη γνώμη μου, είναι αρκετα σπουδαιότερες του Νο στην ιστορία των ιταλικών mainstream κόμικς. Ειδικά ο Ντογκ, που μαζί με τον αξεπέραστο πρωταθλητή Ντιαμπολίκ, αποτελούν την αφρόκρεμα αυτών των κόμικς, είναι εντελώς άδικο να αναφέρεται ως ο ένας εκ των δύο "άλλων" σε αυτό το περιοδικό. Εδώ βέβαια ο Λεωκράτης επηρεάστηκε από τον τίτλο του πονήματος των Παπαδάκη και Νικολαίδη και το προσάρμοσε στη σειρά χωρίς μάλλον να το πολυσκεφτεί, όμως θα έπρεπε να εξετάσει και λίγο την ιστορία και την παρακαταθήκη αυτών των "άλλων" στα οποία αναφέρεται. Ούτως ή άλλως -ώπα, να, το είπα κι εγώ!- το "...και οι άλλοι" δεν είναι καθόλου απαραίτητο, αφού τα λογότυπα των δευτερευόντων σειρών κοσμούν και τα δύο εξώφυλλα. Αρκετά όμως με αυτό το παράπονο, η σειρά είναι καλη, γεμίζει με την ιδιαίτερη παρουσία της τα περίπτερα και της εύχομαι να τα εκατοστήσει!
 10. MORIBUS

  ΠΟΠΑΫ

  Μόνο μια διευκρίνηση για τον καλλιτέχνη του πρώτου τεύχους της σειράς της IDW που ονομάζεται Bruce Ozella και θα ήταν καλό να ξεκινήσει αναφέρεται -κάνει και το τέταρτο τεύχος-, όπως και ο Langridge, στην ελληνική έκδοση. Αυτός λοιπόν ο Οζέλα ξεπατίκωσε στην εντέλεια το σκίτσο του Segar με αποτέλεσμα να νομίζει κανείς πως πρόκειται για χρωματισμένες ανατυπώσεις του ορίτζιναλ στριπ! Μόνο η έλλειψη των συνδετικών-επαναληπτικών πάνελ σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για μια σούπερ σειρά, όμως και μόνο ο σεβασμός με τον οποίον αντιμετωπίζει τους καταπληκτικούς αυτούς χαρακτήρες είναι αξιος επαίνου. Όσο για την ποιότητα της ελληνικής έκδοσης, υπάρχουν μόνο αντιρρήσεις στο μέγεθος και το πάχος του χαρτιού. Η ελληνική συνταγή της λιτότητας στο απόλυτο μεγαλείο της!
 11. MORIBUS

  ΤΖΟΝΝΥ ΛΟΓΚΑΝ

  Επειδή πρόσφατα βρήκα τα μεγάλου μεγέθους Τζόννυ Λόγκαν, τα οποία ήταν και τα μοναδικά που μου έλειπαν, ανακάλυψα ότι ως δευτερεύουσα ιστορία φιλοξενούσαν το φοβερό ισπανικό στριπ Las Trillizas, δημιουργία ενός από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της μεγάλης ισπανική σχολής, του Jaime Rumeu, ο οποίος υπογράφει το κόμικ αυτό ως Homero. Αυτή η σχολή - Romero, Maroto κ.λπ.- άφησε ιστορία για τον ιδιαίτερα σέξυ τρόπο που απεικόνιζε τις γυναίκες και ειδικά τα μαλιά τους, επηρεάζοντας ακόμη και τους αμερικανούς. Το στριπ σήμερα δείχνει μάλλον ξεπερασμένο, αλλά οι γυναικείες φιγούρες του Rumeu παραμένουν κλασικές. Αποτελούσε πρωτοπορία για την εποχή ένα ενήλικο στριπ σε ένα παραδοσιακό εκδοτικό οίκο όπως ο Ανεμοδουράς, άλλα ούτως ή άλλως και ο Τζόννυ Λόγκαν ήταν από μόνο του ένα προχωρημένο κόμικ. Οπότε η παρέα των υπερσέξυ Trillizas του πήγαινε γάντι!
 12. MORIBUS

  ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ

  Λίγο misplaced, αλλά ήθελα να το μοιραστώ. Ξέρουμε ότι ο Παύλος Λευτέρης Σερπιέρης, όπως ομολόγησε ο Ίδιος, δημιούργησε την Ντρουούνα του σύμφωνα με τα σωματικά πρότυπα της Βαλερί Καπρίσκι. Για τον φίλο Μανάρα, ιδέα δεν είχα ποια τύπισσα λάτρευε και αναπαρέστησε -με παραλλαγές- στα δεκάδες κόμικς του, ώσπου, τυχαία, πριν από κάτι μήνες έπεσα πάνω σε μια ξεχασμένη ταινία του Πολάνσκι που λέγεται "che" (την προέβαλε το Ε)! Εκεί λοιπόν, πρωταγωνιστεί η γυναίκα που άλλαξε την καλλιτεχνική ζωή του Μανάρα! Sydne Rome ονομάζεται, είναι μια ατάλαντη αμερικανίδα σταρλετίτσα που ξεβράστηκε στην Ιταλία, αλλά οι σωματικές της αρετές και οι απίθανα αθώες εκφράσεις της, κόβω το κεφάλι μου, έκαναν σούπα τα μυαλά του Ιταλού κομιξά! Ψάξτε το και θα καταλάβετε τι εννοώ!! (Μη σας τα δίνω κι όλα στο πιάτο...!) (Τώρα, αν κάποιος άλλος έχει προλάβει και το ΄χει γράψει πριν από μένα, τότε τι να κάνουμε...greekcomics είναι αυτό, ποτέ δεν μπορείς να είσαι ασφαλής!)
 13. MORIBUS

  ΣΕΡΑΦΙΝΟ (Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Όλα καλά, Dr. Paingiver, φτάνει να διορθώσεις κι εδώ τα εκδομένα τεύχη που είναι 345 κι όχι 336!
 14. MORIBUS

  ΣΕΡΑΦΙΝΟ (Β' ΠΕΡΙΟΔΟΣ)

  Λοιπόν, σύντροφοι, το μυστήριο λύθηκε. Οπότε, μπορώ πλέον με απόλυτη σιγουριά να σας ενημερώσω για την σωστή αρίθμηση του Σεραφίνο! 1: Η Πρώτη σειρά ολοκληρώνεται με το τεύχος 345 (25-2-76). 2: Η δεύτερη σειρά, με τον ήρωα του Ισαάκ, ξεκινά αμέσως μετά (3-3-76). 3: Η δευτερη σειρά ολοκληρώνεται με το τεύχος 139 (25-10-78). 4: Την επόμενη εβδομάδα (1-11-78) δεν κυκλοφορεί τεύχος του Σεραφίνο στα περίπτερα! 5: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος με τα συνενωμένα νούμερα που είναι το 485 (8-11-78) κι αυτό γιατί ο Καμπανάς προσθέτει σωστά, δηλαδή 345 συν 139, που είχε εκδώσει ως τότε, μας κάνουν 484, άρα το πρώτο τεύχος της συνένωσης είναι –σωστά, όπως έλπιζα να έχει κάνει ο Καμπανάς, στο παλιό μου ποστ- το 485! Οπότε, μπορούμε οριστικά να θεωρήσουμε ως τελικό νούμερο εκδοθέντων της πρώτης σειράς τα 345 και να διορθώσουμε το 336! Κι άλλη μια φορά, για να το εμπεδώσουμε: 1-345,1-139,485-τέλος. Αυτά…και ουφ!!!
 15. MORIBUS

  ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

  Υπάρχουν δύο τρόποι για να εκφράσω τη γνώμη μου γι' αυτό το δημιούργημα. Ο πρώτος θα ήταν να κάνω μια ανάλυση της ιστορίας και των εντυπώσεων που μου άφησε, κάτι που θα έπαιρνε διπλοσέντονα αναρτήσεων και μάλλον θα τον αποφύγω και ο δεύτερος να ανακοινώσω μια λίστα με τα -σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη- πέντε καλύτερα κόμικς όλων των εποχών, κάτι που είναι πολύ πιο απλό και θα το κάνω τώρα αμέσως: 1) Watchmen, 2) From Hell, 3) The Black hole, 4) Maus, 5) V For Vendetta. Αυτά. Υ.Γ.: Το γεγονός ότι τα δύο από αυτά τα έχει εκδόσει ένας πολύ μικρός εκδοτικός οίκος, κάτι θα πρέπει να μας λέει...
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.