Μετάβαση στο περιεχόμενο

STORM


YOSHIMITSU

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
STORM
Σενάριο/Kείμενα:
Philip Dunn (1), Martin Lodewijk (2), Dick Matena (3,4,5&6), Kelvin Gosnell (8)
Σχέδιο:
Don Lawrence
Hμερ. έκδοσης:
10-2007
Εξώφυλλα:
Τεύχη:
9
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Φαντασίας
Περιοδικότητα:
Ακανόνιστη
Μέγεθος:
21.0 x 29.7
Σελίδες:
98
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Γιάννης Γεωργέλος
Lettering:
Παναγιώτης Δαμκαλής
Επιμέλεια:
Γιώργος Γεωργέλος
Προέλευση:
Ολλανδική
ISBN:
978-90-9022315-5

  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28715
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6417 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

StormGC_0001.jpg  StormGC_0002.jpg  StormGC_0003.jpg  StormGC_0004.jpg  StormGC_0005.jpg

 

stormlogo.gif

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Υπάρχουν αυτοί που ζουν την καθημερινότητα υπολογίζοντας μέχρι και το τελευταίο ευρωλεπτό και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που παίρνουν μεγάλα ρίσκα με στόχο είτε να πετύχουν, είτε να αποτύχουν προσπαθώντας, άλλωστε ο λαός με την μεγάλη σοφία που τον χαρακτηρίζει λέει «Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες». Κάπως έτσι σκέφτηκαν δύο αδέλφια που ένωσαν την τρέλα τους και τις δυνάμεις του και προχώρησαν σε ένα μοναδικό εγχείρημα. Ο ένας στην Ελλάδα - ο άλλος στην Ολλανδία, κοινό τους πάθος οι ιστορίες του Don Lawrence και κυρίως του Storm που έγινε γνωστός στην Ελλάδα μέσα από τα 10 τεύχη που κυκλοφόρησε η εταιρεία Star Comics. Ένωσαν το πάθος τους, ένωσαν την τρέλα τους, επικοινώνησαν με την Ολλανδική εταιρεία που κατείχε τα δικαιώματα και κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία μαζί της για την έκδοση των ιστοριών του Storm ξανά στην Ελλάδα. Έτσι στις 3 Ιουλίου 2007 πέφτει η βόμβα στο παρόν φόρουμ και γίνεται φυσικά ένας μικρός χαμός ανάμεσα στα μέλη που το αποτελούν, ενώ στην γιορτή των "γενεθλίων" των δύο χρόνων του φόρουμ που λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο του 2007 γίνεται επίσημα πλέον και η παράδοση του πρώτου τόμου στον κόσμο του σε ένα διπλά εορταστικό κλίμα. Πλέον, πολύ απλά μπορούμε να πούμε στους πολλούς οπαδούς του διαστημανθρώπου Storm, ότι επέστρεψε για τα καλά και οι περιπέτειες του είναι πιο μαγευτικές από ποτέ. Ο ίδιος ο Γιώργος γράφει ένα μικρό ιστορικό για το πως άνθισε η ιδέα μέσα στο μυαλό τους και με την πολύτιμη βοήθεια των οικείων τους (συζύγων), φίλων (fredy) και συνεργατών (GERAKOMΑTHS), έφτασε να γίνει πραγματικότητα ΕΔΩ.

 

Yoshi_StormGC_Tomos_2.png

 

Η ΕΚΔΟΣΗ
Για τις ανάγκες του εγχειρήματος της έκδοσης του Storm στα Ελληνικά, ιδρύθηκε μία επίσημη εταιρεία με το όνομα Esperos Comics και φυσικά εκδίδονται κανονικές αποδείξεις αγοράς, ενώ με την παράδοση του πρώτου τόμου στους αγοραστές της σειράς παραδίδεται και ένα συμφωνητικό διασφάλισης των χρημάτων τους που σημαίνει ότι σε περίπτωση που διακοπεί η έκδοση από την μεριά του εκδότη για οποιοδήποτε λόγο, θα επιστραφούν τα προπληρωμένα τεύχη που δεν έχετε παραλάβει, ακόμα κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Έτσι πλέον ΟΛΕΣ οι περιπέτειες του ΣΤΟΡΜ έχουν προγραμματιστεί να εκδοθούν μέσα από 11 δερματόδετους σπάνιους τόμους με τον αρχικό σκοπό να κυκλοφορούν με μηνιαία συχνότητα, από την εκδοτική Esperos Comics να παραμένει εντός στόχου στους έξι πρώτους τόμους, αργότερα κυρίως λόγω της κόπωσης αλλά και συγκυριών η κυκλοφορία γινόταν σε τρίμηνη περίπου περίοδο μέχρι και τον 8ο τόμο, ενώ ο ένατος κυκλοφόρησε μετά από ένα εξάμηνο σε μία ακόμη εορταστική ατμόσφαιρα αφού η παράδοση του συνδυάστηκε με τα εγκαίνια της Λέσχης Φίλων Κόμικς. Πλέον δύο τόμοι απομένουν για να ολοκληρωθεί η σειρά, αλλά δυστυχώς η διεθνής κρίση επηρέασε τα αρχικά πλάνα για την ολοκλήρωση της μέσα στο 2009.

Ανέφερα προηγουμένως την λέξη "σπάνιοι" καθώς θα κυκλοφορήσουν μόνο 500 αριθμημένα αντίτυπα και βεβαίως όχι στα μαγαζιά ή τα βιβλιοπωλεία αλλά χέρι με χέρι ανάμεσα σε φίλους ή φανατικούς αναγνώστες με την μέθοδο της συνδρομής, δηλαδή όποιος συμμετάσχει αγοράζει όλη την σειρά σε μία προνομιακή τιμή αφού αφενός λείπουν οι μεσάζοντες, αφετέρου γνώμονας δεν είναι το κέρδος αλλά η αγάπη για αυτό που γίνεται. Βεβαίως από τον ένατο τόμο και έπειτα, αυτό έπαψε να ισχύει και αφού η σειρά βρήκε την αναγνώριση που της άρμοζε, πλέον βρήκε τον δρόμο της για τα ράφια των σχετικών με τα κόμικς καταστημάτων, ενώ έπαψαν να γίνονται νέες συνδρομές, οι παλιές φυσικά συνέχισαν να ισχύουν και θα παραλαμβάνουν τους τόμους κανονικά ως γινόταν έως τότε. Οι τόμοι χαρακτηρίζονται από μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα πολυτέλεια και ξεπερνάει ακόμα και αυτές μεγάλων εκδοτικών εταιρειών. Σκληρό δερματόδετο εξώφυλλο (hardcover) με έξτρα κάλυμμα, σελίδες μεγέθους Α4 και ποιότητας ιλουστρασιόν velvet mat 150 γρ. που αποδίδουν με την ανώτερη ποιότητα τα χρώματα, βιβλιοδετημένο με κόλα και κλωστή. Όταν λέμε όλες εννοούμε ότι ήδη έχει προγραμματιστεί η έκδοση των 22 τευχών που έχουν εκδοθεί στην Ολλανδία στους 11 αυτούς τόμους (2 τεύχη ανά τόμο), ενώ τα νέα γίνονται ακόμα πιο ευχάριστα καθώς τα δικαιώματα καλύπτουν και τις 2 νέες ιστορίες που θα εκδοθούν φέτος και υπάρχει η σκέψη να κυκλοφορήσει και ένας 12ος τόμος στην ίδια ποιότητα και ποσότητα με τις τελευταίες αυτές ιστορίες.

 

Yoshi_StormGC_Tomos_1.png

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
(προσοχή περιέχει στοιχεία spoiler για την υπόθεση του κόμικ)
Κάπου στον 21ο αιώνα, ένας αστροναύτης με τον όνομα Storm, ταξιδεύει σε μία ερευνητική αποστολή στον πλανήτη Δία. Συγκεκριμένα στόχος του είναι η εξιχνίαση του φαινομένου της γνωστής κόκκινης κηλίδας του πλανήτη. Όμως με την άφιξη του στον "στόχο", αυτή ρουφάει το διαστημόπλοιο και όταν το αφήνει ξανά, ο Storm διαπιστώνει ότι το συνοδευτικό διαστημόπλοιο λείπει και έτσι χαράζει τροχιά για την επιστροφή στην Γη. Αυτό που θα αντικρίσει φτάνοντας, θα του προκαλέσει κατάπληξη και προβληματισμό, καθώς η Γη δεν είναι πια όπως την θυμόταν. Ο πλανήτης έχει αλλάξει ριζικά. Οι ωκεανοί έχουν εξαφανιστεί και έτσι οι προσγείωση του γίνεται σε μία πράσινη γλίτσα στο μέρος που ήταν παλιά ο Ειρηνικός Ωκεανός. Πλέον διαπιστώνει ότι έχει μεταφερθεί χιλιάδες χρόνια στο μέλλον και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στον δικό του κόσμο και χρόνο. Σε έναν κόσμο που η κοινωνία θυμίζει έντονα τις ταινίες του Mad-Max ο Storm αρχικά πιάνεται αιχμάλωτος, όμως δραπετεύει έχοντας στο πλευρό του μία νέα σύμμαχο, την Redhair (κοκκινομάλλα). Πλέον, η Redhair θα είναι η "σύντροφος" του στην αναζήτηση των λόγων που η Γη έχει αυτή την μορφή αλλά και ενάντια σε νέους για αυτόν εχθρούς...
Θα επιστρέψει το νερό στην επιφάνεια της Γης; Μέχρι τα πρώτα πέντε τεύχη ουσιαστικά ο στόχος είναι η προσαρμογή στις νέες συνθήκες και έπειτα να βρεθεί ποιος βρίσκεται πίσω από τα ανεξήγητα φαινόμενα που συμβαίνουν στον πλανήτη. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι υπεύθυνοι είναι οι Κυανοί, άποικοι ουσιαστικά από άλλον πλανήτη, πιο εξελιγμένα ανθρωπόμορφα όντα που κατέκτησαν τους ανθρώπους μετά από έναν σύντομο πόλεμο και διέγραψαν τις μνήμες του παρελθόντος και την γνώση για τον πιο εύκολο έλεγχο τους. Μετά την αποκάλυψη ακολουθεί μία "επανάσταση" με μπροστάρη τον Storm και οι άνθρωποι κατακτούν τον πλανήτη τους ξανά. Αυτό θα μπορούσε να είναι και το τέλος των περιπετειών του, αλλά εκεί κάπου αρχίζει και το κεντρικό saga του Storm με την περιπλάνηση του στο διάστημα και σε νέους κόσμους, την στιγμή που νέοι φίλοι και σύμμαχοι προστίθενται στην μικρή παρέα, αλλά και "ευκαιρίες" για πολλές περιπέτειες. Μέχρι την ένατη ιστορία οι περιπέτειες λαμβάνουν χώρα στον Κόσμο του Βυθού, ενώ από την δέκατη ιστορία και μετά μπαίνουμε στα χρονικά της Παντάρβε όπου νέοι και πιο ισχυροί εχθροί κάνουν την εμφάνιση τους, με τον Μαρντούκ, ισχυρό αυτοκράτορα ενός άλλου συστήματος, να επιδιώκει να συλλάβει με κάθε τρόπο τον Στορμ, αφού θεωρεί την ιδιαίτεροτητα του ταξιδιού του μέσα στον χρόνο σαν κάτι επικίνδυνο και συνάμα χρήσιμο για τα σχέδια του.

Η συνέχεια μέσα από τις υπέροχες σε χρωματισμούς και ποιότητα γραμμών σελίδες της έκδοσης "μας", γιατί πως να το κάνω μπορεί να μην συμμετάσχω ενεργά, όμως θεωρώ και εγώ την συγκεκριμένη έκδοση σαν κάτι δικό μου, ενώ χαίρομαι αφάνταστα την επιστροφή του πιο αγαπημένου ίσως ήρωα από τα παιδάτα μου που έγινε μέσα από τους φίλους μου.

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ
STORM έκδοση Star Comics [1985]
STORM έκδοση Esperos Comics [2007] αναδρομή από τον Valtasar
STORM, ένας ήρωας από το παρελθόν - Οι χαρακτήρες
Αναζητώντας τον STORM [από τον Drtroy]: Μέρος Α, Μέρος Β, Μέρος Γ

[τελευταία ενημέρωση του παρόντος με πληροφορίες γύρω από την Έκδοση και την ιστορία: Ιαν.2010]

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 years later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δεν είναι δυναμόν! Φύγαμε!!!

 

> INITIATE FULL HANDS ON REVIEW εννοείται πως ακολουθούν ΠΟΛΛΑ spoilerια, οπότε you've been warned!

 

STORM ΤΟΜΟΣ 1

 

Τεύχος 1 - Τα Χρονικά Του Κόσμου Του Βυθού: Ο Κόσμος Του Βυθού

Κείμενο: Philip Dunn / Σχέδιο: Don Lawrence

Εξώφυλλο: 8.9/10, με Στορμ & Ρέντχερ στη σχεδία. :)

Εδώ όλα ξεκινάνε. Πείτε ένα :welcome: στον αστροναύτη Στορμ, ο οποίος αναλαμβάνει ετοιμάζεται να ξεκινήσει για μια εξερευνητική αποστολή στη διαβόητη Κόκκινη Κηλίδα. Έχει το πιο εξελιγμένο διαστημόπλοιο και αφού τον αποχαιρετούν όλοι από το διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, ξεκινάει. Όμως... Όμως... Όμως χάνεται από το ραντάρ και αφού συνέρχεται ο σταθμός δεν υπάρχει πουθενά. Έτσι πηγαίνει προς τη Γη. Η οποία είναι όλη ΠΑΓΩΜΕΝΗ! Και ο Ειρηνικός Ωκεανός πλέον είναι ένα ποταμάκι! Κάπως έτσι ξεκινάει η περιπέτεια... Προσγειώνεται στο κάποτε Ακρωτήριο Κένενντυ, όπου τον πιάνουν αιχμάλωτο κάτι ντόπιοι και τον πάνε στον αρχηγό τους τον Γκαστ, ενώ θα γνωρίσει την κοκκινομάλλα Ρέντχερ (sic) :lol: και θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από την πόλη τους. Τελικά χάρη στη βοήθεια ενός αρχαίου ανδροειδούς μαθαίνει πως βρίσκεται πολύ μακρυά στο μέλλον, όπου λόγω ενός πελώριου φράγματος που συγκρατούσε τον Ειρηνικό Ωκεανό (!!!) η φύση αντέδρασε βίαια και καταστράφηκε όλος ο πολιτισμός, εξού και οι άνθρωποι πλέον είναι σα πρωτόγονοι! Ο Γκαστ όμως πατάει ένα πλήκτρο μέσα στον ανεξέλεγκτα καταστροφικό θυμό του με αποτέλεσμα να επαναληφθεί η ιστορία και να πλημμυρίσει η πόλη του. Στο τέλος ο Στορμ και η Ρέντχερ φεύγουν στο άγνωστο με βάρκα μια σχεδιά... 7.8/10

 

Τεύχος 2 - Τα Χρονικά Του Κόσμου Του Βυθού: Ο Τελευταίος Μονομάχος

Κείμενο: Martin Lodewijk / Σχέδιο: Don Lawrence

Εξώφυλλο: 3.8/10, ίσως το χειρότερο κατ'εμέ της σειράς με τον Αχόρταγο Θεό να πάει να φάει τη Ρέντχερ σε κλουβί. Αν σας αρέσει πάντως, τα παιδια το είχανε βγάλει και σε t-shirt, το ζητάτε από Λέσχη

Βρισκόμαστε εκεί που κάποτε βρισκόντουσαν τα νησιά Μπαχάμες. Who let the dog out? Ενώ κυνηγούσε το δίδυμο, ένας περίεργος σαν Άραβας ονόματι Τσελ, πάνω σε μια πελώρια γαρίδα τους πιάνει σκλάβους για να τους πουλήσει στον πλανόδιο θίασο του Κας! Ο επικεφαλής τους κρατάει ως μονομάχους και πάνε σε μια ανατολίτικη πόλη ονόματι Σομαντρακισάλ για να δώσουν παράσταση! Μετά από ένα plot twist, ο Storm γίνεται ο νέος πρωταθλητής της πόλης, αλλά η Ρέντχερ πάει να θυσιαστεί στον... Αχόρταγο Θεό! Φανταστείτε έναν πελώριο γίγαντα θαμμένο στην άμμο με ανοιχτό το στόμα. Ο μόνος τρόπος για να μη γίνει μια κοκκινομαλλούσα μπουκίτσα είναι να πάει ο Storm να πολεμήσει για λογαριασμό της πόλης στο Ανάκτορο του Θανάτου, στην Κοιλάδα των Οστών! Το οποίο Ανάκτορο τελικά είναι ένα θεοποιημένο πελώριο πλοίο-πόλη τελευταίας τεχνολογίας, που πλέον έχει μπατάρει στην έρημο που κάποτε ήταν ο Ειρηνικός. Εκεί συναντάει τους πρωταθλητές άλλων πόλεων και μπαίνουν όλοι μέσα. Μετά από άπειρες θανατηφόρες παγίδες και τη βοήθεια του φανατισμένου θρησκευόμενου φύλακα του ανακτόρου, φτάνουν στο κέντρο ελέγχου όπου βρίσκουν ένα ιπτάμενο σκάφος και γυρνάνε θριαμβευτές στο Σομαντρακισάλ. Όμως ο φύλακας του ανακτόρου κόβει το σκοινί για να εκδικηθεί τον Storm και η Ρέντχερ καταλήγει στα εντόσθια του γίγαντα! Ο Στορμ ορμάει κι αυτός μέσα για να τη σώσει και καταλήγουν να τους...χωνέψει και καταλήγουν σε μια σπηλιά, από όπου βλέπουν το τέλος του ανακτόρου του θανάτου, μαζί με το τέλος του φύλακα, τον οποίο οδήγησε σε αυτή την ολέθρια σύγκρουση μία από τους επιζήσαντες πρωταθλητές για να εκδικηθεί τον χαμο του Στορμ και της Ρέντχερ. :sad1: Το τεύχος τελειώνει όπως ξεκίνησε, με το δίδυμο να κυνηγαει πολυκέρατους για να φάει. Κατσικάκια του μέλλοντος. :D

8.9/10!

 

Σαν τόμος, το μοναδικό θέμα που έχει είναι 2-3 ορθογραφικά λαθάκια και ισως 1-2 τοποθετήσεις μπαλονακίων σε όχι και τόσο σωστά σημεία. Η έκδοση είναι πολυτελέστατη, όνομα και πράμα. Το σχέδιο τα σπάει και μιλάμε για ψυχεδέλεια χρωμάτων σε κάποια καρέ, όμως το σενάριο είναι αναλόγως το σεναριογράφο. Ο δεύτερος σε αυτόν το τόμο είναι καλύτερος όσον αφορά την επίκληση φαντασίας.

 

 

Γενική βαθμολογία 1ου Τόμου: 8.79/10

 

 

:cheers:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Και συνεχάμε:

 

STORM ΤΟΜΟΣ 2

 

Τεύχος 3 - Τα Χρονικά Του Κόσμου Του Βυθού: Η Φυλή Της Ερήμου

Κείμενο: Dick Matena / Σχέδιο: Don Lawrence

 

Το δίδυμο πλέον βρίσκεται στην έρημο, εκεί που κάποτε βρισκόταν ο βυθός του Ειρηνικού Ωκεανού! Ενώ κρύβονται στα κοραλλιογενή βράχια, έρχονται σε επαφή με τη συμμορία του επιστήμονα Προβ, ο οποίος σχεδιάζει ένα νέο είδος ανθρώπου για να κατοικήσει την έρημο, τον Homo Desertus κι έτσι κάνει τους ανθρώπους άσπρους, ενώ τους μαρκάρει με μια ηλεκτρονική συσκευή στο μέτωπο για να τους ελέγχει! Το δεξί του χέρι ο Μπάντζο είναι τελείως παλιόμουτρο και κάνει διαφορετικά σχέδια και θέλει να χρησιμοποιήσει το στρατό των άσπρων ανθρώπων-σκλάβων για πάρτη του. Γίνεται ένας χαμός, ο Στορμ απελευθερώνεται ενώ η Ρέντχεντ δραπετεύει και τελικά οι σκλάβοι βρίσκουν την ελευθερία τους. Μετριότατο τεύχος με το κλασικό μοτίβο του τρελού επιστήμονα που το παίζει θεός και από τα πιο αδύναμα της σειράς.

 

6.3/10

 

Τεύχος 4 - Τα Χρονικά Του Κόσμου Του Βυθού: Η Πράσινη Κόλαση

Κείμενο: Dick Matena / Σχέδιο: Don Lawrence

 

Και μετά την έρημο, βρισκόμαστε στην πυκνή αδιαπέραστη ζούγκλα της Νοτίου Αμερικής, ή μάλλον σε αυτό που κάποτε ήταν η Νότια Αμερική. Εκεί, το δίδυμο χωρίζεται από λάθος και η Ρέντχεντ καταλήγει στα χέρια μεταλλαγμένων τεράτων ενώ ο Στορμ σώζεται τελευταία στιγμή από έναν γεράκο που θυμίζει τον γεράκο του Ταρζάν της Disney :P , ο οποίος τον σώζει από έναν μοβόρο πίθηκο. Το γεράκο τον λένε Όλντι, είναι κυνηγός φιδιών και ζει σε ένα σπίτι πάνω σε ένα δέντρο. Εντωμεταξύ η Ρέντχεντ από τα χέρια των τεράτων καταλήγει στα χέρια του Τορίανδρου με τον γρήγορο θάνατο (ακτινοπίστολο) και όλη η υπόλοιπη ιστορία εξελίσσεται και στα 4 "πατώματα" της ζούγκλας. Μετά από μια δόση Ταρζάν και μια δόση Άγριας Δύσης στο σαλούν (!) της Ξεγνοιασιάς που βρίσκεται στο 2ο πάτωμα, καταλήγουν σε ένα νεκροταφείο διαστημοπλοίων, όπου αφού γλιτώνουν από τα τέρατα, απαγάγωνται από τους μπλε εξωγήινους Αζούριους! Και κάπως έτσι μαθαίνουν επιτέλους γιατί έχει γίνει έτσι η Γη!

 

Οι Αζούριοι κατάκτησαν τη Γη αφού πρώτα νίκησαν και κατέστρεψαν τις ενωμένες στρατιωτικές δυνάμεις των Γήινων!

 

Στο τέλος, αφού αποδράν από την πόλη, ο Στορμ στο καρέ που αποτελεί και το εξώφυλλο του τόμου, λέει πως θα ξεκινήσει πόλεμο με τους Αζούριους!

 

Yoshi_StormGC_Tomos_2.png

 

Τεύχος ΤΙΓΚΑ στις ανατροπές! Και πολύ όμορφα τα extras με μολύβι στο τέλος κάθε τεύχους! Μεγάλη βελτίωση και στα λαθάκια του 1ου τόμου, δεν βρήκα κάτι.

 

9.28/10!

 

 

 

Γενική βαθμολογία 2ου Τόμου: 8.39/10

 

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  29353
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  1284
  • Reputation:   11565
  • Achievement Points:  1284
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3951 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Γιατι σταμάτησε η παρουσίαση στον δεύτερο τόμο ?

 

Ειναι λάθος μιας και το προωθείτε και άδικο γιατι ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ !!!!!!!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  21684
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   2
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4613 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Καλησπέρα,

 

Οι τόμοι είναι διαθέσιμοι ακόμα για αγορά; Δεν μπορώ να βρω κάποιο σχετικό link.

 

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12525
  • Group:  Members
  • Topic Count:  10
  • Content Count:  799
  • Reputation:   5568
  • Achievement Points:  802
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5071 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Τι θα γινει με αυτη την σειρα θα την ολοκληρωσετε?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  4470
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  10
  • Reputation:   38
  • Achievement Points:  10
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5933 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Μία ενημέρωση μια στο τόσο δεν θα έβλαπτε - ακόμα και αρνητικής εξέλιξης -  ειδικά σε όσους έχουν προπληρώσει τους τόμους.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  5320
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  715
  • Reputation:   6608
  • Achievement Points:  715
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5834 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Έχω προπληρώσει πριν 9 χρόνια τους δύο τελευταίους τόμους αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ.

Θέλω τα λεφτά των δύο τόμων πίσω (2Χ28 ευρώ = 56 ευρώ). Καθώς είμαι και πολύ γενναιόδωρος δεν θα ζητήσω τόκους. :D

Δύναται τα παραπάνω χρήματα να μπουν σε λογαριασμό τραπέζας που θα σας υποδείξω;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64279
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6408 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Δυστυχώς Δημήτρη, η εκδοτική esperos από την Ολλανδία μας ανακοίνωσε ότι έκλεισε λόγω οικονομικών δυσκολιών....οπότε δεν υπάρχει τρόπος να επιστραφούν τα χρήματα που έχουμε δώσει έναντι των 2 τελευταίων τόμων.

 

Έως το κλείσιμό της, επέστρεψα σε όσους το είχαν ζητήσει με την υπόσχεση ότι θα πάρω τα χρήματα από την εκδοτική, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

 

H σειρά δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ (τουλάχιστον από την esperos comics).

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4830
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  480
  • Content Count:  2663
  • Reputation:   16024
  • Achievement Points:  2665
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5889 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

To θέμα μου δεν είναι και εμένα τα 52 ευρώ (προσωπικά ποτέ δεν ήταν τα λεφτά).. Η φάση  είναι πως για να βγάλει κάποια έκδοση μεταγενέστερα (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΟΜΙΚΣ, 2011) απο την esperos comics (του αδερφου σου Γιώργο/Valt), θα έπρεπε πρώτα να έχει τυπωθεί η σειρά του STORM που ήταν προπληρωμένη απο τόσα άτομα και μετά να προχωρήσετε σε μία καινούρια έκδοση.. (Δεν θέλω να βάλω εδώ μέσα και την επόμενη "γαμάτη" έκδοση της Λέσχης Φίλων, γιατί βάσει νόμου λογικά είναι διαφορετική εκδοτική απο την esperos, αλλά σαν σύνολο όλα αυτά, ήταν άφησε τον Storm, πάμε για άλλα).  

Αυτό μόνο.. Δεν περιμένω ποτέ να πάρω τα λεφτά πίσω, θα ήθελα να πάρω τα τεύχη όμως για να συμπληρώσω τη σειρά..

Καλή συνέχεια :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64279
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6408 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Για την ιστορία λοιπόν, ας συμπληρώσω και αυτό το κομμάτι για σένα Μάνο αλλά και για όλους τους άλλους....

 

Ο κατάλογος δόθηκε στην esperos από την Λέσχη, για να μπορέσει να βγάλει τους υπόλοιπους 2 τόμους(από τα πιθανά κέρδη). Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν βγήκαν οι 2 τόμοι αλλά εγώ προσωπικά αναγκάστηκα να αποπληρώσω την έκδοση του καταλόγου (σε βάθος 2 χρόνων)....

Όταν ήρθε η ώρα του Περτουίλαμπι (που είχα βρει χρηματοδότη εκ μέρους της Λέσχης) και έθεσα το θέμα να βγουν και οι δύο υπόλοιποι τόμοι του Στορμ(με τον ίδιο χρηματοδότη), ο αδελφός μου (ως esperos) δεν δέχτηκε με την αιτιολογία ότι ήταν μεγάλο οικονομικό ρίσκο.

 

Μέχρι ένα σημείο, οι αποφάσεις και οι κινήσεις για αυτήν την έκδοση πάρθηκαν από εμένα, γι' αυτό και φτάσαμε τους 9 τόμους (18 albums), όταν αυτό σταμάτησε να ισχύει, έγινα απλός θεατής.

 

:cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28715
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6417 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

Μάλιστα... ένα αγκάθι που υπήρχε στην όλη σχέση μου με φόρουμ, λέσχη, ανθρώπους, κλπ έγινε τελικά ατσαλόμπροκα και καρφώθηκε στο φέρετρο της έκδοσης του Στορμ. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι οι υποσχέσεις προφορικές αλλά και γραπτές δίνονται από κάποιους για να τηρούνται. Έτσι ποτέ δεν πίστεψα στα αλήθεια ότι δεν θα ολοκληρωθεί ο Στορμ αφού προσωπικά είχα ακούσει πολλές φορές εγγυήσεις ότι κάποτε - ο κόσμος να χαλάσει - θα ολοκληρωθεί και για αυτό ποτέ δεν ζήτησα όταν κινήθηκε αυτό το θέμα στο παρελθόν τα προπληρωμένα πίσω. Είχα όμως προχωρήσει προσωπικά να διαφημίσω και να υποκινήσω ανθρώπους να αγοράσουν την σειρά, που ανά περιόδους κάποιοι με ρωτούσαν σχετικά και τους έλεγα το αυτό - ο κόσμος να χαλάσει θα βγουν - και σήμερα μετά την παραπάνω ανακοίνωση βρίσκομαι όχι μόνο προσωπικά ζημιωμένος (το λιγότερο) αλλά και εκτεθειμένος απέναντι τους. Πάντα θεωρούσα ότι ο Στορμ και το θαύμα αυτό των 9 πρώτων τόμων, έμεινε πίσω και δεν ολοκληρώθηκε λόγω όλων των εμβόλιμων εκδόσεων, κινήσεων, αναγκών, κλπ και φυσικά της Λέσχης για αυτό επί χρόνια αρνιόμουν να γίνω μέλος της μέχρι να ολοκληρωθεί ο Στορμ, άσχετα αν αργότερα για άλλους λόγους άλλαξα άποψη σε αυτό το θέμα και έγινα μέλος της. Λοιπόν, το παραπάνω ακόμη και αν το έβλεπα πιθανό είναι κάτι που δεν περίμενα προσωπικά να γίνει και μάλιστα έτσι ψυχρά, λιτά και ανεύθυνα μετά από τόσα χρόνια σιωπής στις ερωτήσεις πολλών για το θέμα αυτό (αλήθεια που πήγαν τα σχετικά με τον Storm θέματα και γίνεται η συζήτηση στην παρουσίαση;). Τώρα εταιρείες, Ολλανδίες, κλπ όμορφα για μένα είναι πια ψιλά γράμματα για να κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας. Κάποιοι θέλουν να διαχωρίζουν καταστάσεις και θέματα, να μεταφέρουν ευθύνες, για μένα όλα αυτά τα δέκα χρόνια και πλέον που βρίσκομαι στον χώρο αυτό από έναρξης του ουσιαστικά και με τους ίδιους λίγο πολύ ανθρώπους είναι όλα μεταξύ τους αλληλένδετα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64279
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6408 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Δεν μεταφέρω καμία ευθύνη σε κανέναν. Παίρνω τις ευθύνες μου 100%. Με την esperos comics έπαιξα και έχασα. Τα τελευταία 10 χρόνια λέω (και ισχύει) ότι όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω την σειρά.

Όταν όμως τα δικαιώματα ανήκαν σε άλλον και επιστράφηκαν, δεν μπορώ να κάνω τίποτα αυτή τη στιγμή νομικά. Αν πρόσεξες έγραψα "H σειρά δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ (τουλάχιστον από την esperos comics)"

​Όσο για αυτά που γράφεις, είναι απλά σαν να μου λες, ότι φταις εσύ που σε απολύσανε και όχι τα "ψιλά γράμματα" των καταστάσεων που ζούμε....

 

Γράφεις : Λοιπόν, το παραπάνω ακόμη και αν το έβλεπα πιθανό είναι κάτι που δεν περίμενα προσωπικά να γίνει και μάλιστα έτσι ψυχρά, λιτά και ανεύθυνα μετά από τόσα χρόνια σιωπής στις ερωτήσεις πολλών για το θέμα αυτό.

Έτσι ψυχρά, λιτά και ανεύθυνα μου ανακοινώθηκε ότι έκλεισε η esperos (και χάθηκαν τα δικαιώματα για τους 2 τελευταίους τόμους). Όσο για τις ερωτήσεις, πάντα απάνταγα ότι ελπίζω και παλεύω για την συνέχεια. Ποτέ δεν κρύφτηκα και ποτέ δεν σταμάτησα να ελπίζω.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 months later...

  • Member ID:  32566
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   1
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  2257 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  63

Ωραία,  η esperos comics έκλεισε και εγω ερχομαι στο δια ταυτα.

1. Υπαρχει σοβαρή  σκεψη η προοπτικη με αλλη εκδοτικη να ολοκληρωθεί η να επανακυκλοφορησει η σειρά;

2. Μολονότι  η ερωτηση αυτη θα μπορούσε να γραφτει αλλου, για οσους ενδιαφέρονται  να αποκτησουν η να συμπληρωσουν  την σειρά , .μηπως υπάρχουν αδιαθετοι τόμοι;  Υπάρχει, προφανώς  στο εξωτερικο καποιο μαγαζι απ οπου θα μπορούσε  κανεις να παραγγειλει τευχη μια και απ οσο γνωριζω έχει εκδοθει το 23;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29353
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  1284
  • Reputation:   11565
  • Achievement Points:  1284
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3951 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Κατι μου λεει οτι ψηνεται νεα εκδοση Στορμ .....

Λεω μηπως μετα το προτζεκτ Ερικ Καστελ ξεκινησει ο Στορμ ;;;;;;;

Βεβαια θα ειναι καπως να ξαναπαρει κανεις τα πρωτα 18 τευχη αν εχει παρει της εσπερος και αλλο 10 τευχη που ηταν πριν και αλλο 18.....

Το νισαφι ειναι για τα 5 τευχη που υπολοιπονται για ολοκληρωση της σειρας συμφωνα με τα τελευταια νεα

 

Τωρα στα σχετικα με το κλεισιμο της εσπερος και τις τυχον ευθυνες και υποχρεωσεις που απορρεουν απο αυτο δεν θα το σχολιασω καν (ευτυχως εχω Ευαγγελιο να μην δινω λεφτα σε κανεναν και για τιποτα μπροστα)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  29389
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  17
  • Reputation:   159
  • Achievement Points:  17
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3936 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Καλησπέρα....δε μπαίνω συχνα στο φόρουμ, η μόνη μου έγνοια για κόμικς ειναι το ΣΤΟΡΜ..

ενδιαφερομαι για τους τόμους που έχετε στην λέσχη, υπάρχουν ακόμη?

Καποιος να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους και να μου πει η να με παραπέμψει σε κάποιον παρακαλώ...

μενω Γερμανία και θα ήθελα να αγοράσω τα τεύχη ολα όσα υπάρχουν...

ευχαριστω (δε ξέρω αν λάβω κάποτε απάντηση, ειναι απέλπιδα προσπάθεια)..

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • DaDiRa changed the title to STORM - ΣΥΛΛΟΓΗ GREEK COMICS
  • 1 month later...

  • Member ID:  12525
  • Group:  Members
  • Topic Count:  10
  • Content Count:  799
  • Reputation:   5568
  • Achievement Points:  802
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5071 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Για οσους δεν γνωριζουν , ο Στορμ  δημοσιευεται μεσα απο τα τευχη Μπλεκ ξεκηνοντας απο το αλμπουμ νο12

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  754
  • Content Count:  12905
  • Reputation:   94407
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  427
  • With Us For:  4624 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Από το άλμπουμ 12 ή από το 13?  :thinking:

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2265
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1001
  • Content Count:  20072
  • Reputation:   116905
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6161 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Την σειρά την αγόρασα αρχές του '15, όλη μαζί. Σήμερα είπα πως ήρθε ο καιρός γι'αυτήν, μιας και έχω σκοπό να εξαντλήσω πλήρως τα αδιάβαστα στις βιβλιοθήκες μου. Δεν ξέρω αλλά περίμενα παραπάνω πράγματα από το storm δυστυχώς. Γερασμένο σενάριο και σχέδιο, κακογερασμένο για την ακρίβεια. Διάβασα τον πρώτο τόμο της παρούσας έκδοσης με τα δύο πρώτα τεύχη, δεν είχε να μου προσφέρει τίποτα. Δεν νομίζω ότι έχει να δώσει κάτι σαν τίτλος πλέον πέρα από νοσταλγία σε όσους τον είχαν συναντήσει μικροί, σίγουρα δεν είναι για τον αναγνώστη του 21ου αιώνα (με τις δέουσες εξαιρέσεις πάντα). Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να διαβάσω και τα υπόλοιπα αν δεν βαρεθώ εξαιρετικά, είναι κρίμα μιας και τα αγόρασα που τα αγόρασα.

 

Όσον αφορά την έκδοση, πολύ περιληπτικά να πω ένα μπράβο στο φόρουμ και τους συντελεστές της, σκληρόδετη και πολυτελής με παχύ χαρτί και καλή εκτύπωση. Τα χρώματα αποτυπώνονται εξαιρετικά. Η μετάφραση μου τα χάλασε κάπως που είναι αρκετά ξύλινη και τα κάμποσα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Είναι κρίμα γιατί χαλάνε πάρα πολύ ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο σύνολο που ενισχύεται όταν ξέρεις τα περιορισμένα μέσα της ομάδας που το εξέδωσε. Αλλά πραγματικά κάποια είναι εξόφθαλμα, έπεφτε το μάτι μου πάνω τους με το που γύριζα την σελίδα. :( 

 

Και μια απορία στην ιστορία. Μόνο σε μένα κάνει εντύπωση που το τέλος του πρώτου τεύχους βρίσκει τους πρωταγωνιστές να επιπλέουν σε έναν ατελείωτο ωκεανό και η αρχή του δεύτερου ξεκινά σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον χωρίς ούτε μια αναφορά στην πρότερη πλημμύρα; :thinking:  Θα επιστρέψω αν και όποτε διαβάσω τους επόμενους.

 

*Σαφώς και εκτιμώ το σχέδιο του Lawrence για την προσφορά του στην παγκόσμια σκηνή των κόμικς. Ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τόσο πετυχημένα τον φωτορεαλισμό, αλλά προσωπικά δεν μου έκανε το κλικ που περίμενα, μάλλον είχα πολλές προσδοκίες από αυτά που άκουγα στα πέριξ. Εξαιρέσεις αποτελούν κάτι πάνελ που πιάνουν μισή σελίδα ή ολόκληρη, είναι πραγματικοί πίνακες.

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30604
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  536
  • Content Count:  6810
  • Reputation:   55497
  • Achievement Points:  6810
  • Days Won:  161
  • With Us For:  3397 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Τελικά έκατσα νωρίτερα απ'όσο περίμενα και είπα ότι μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Δεν θα πλατειάσω μιας και η εντύπωση μου δεν έχει αλλάξει σε σχέση με παραπάνω. Το στορμ είναι ένα μέτριο προς κακό κόμικ. Όχι γιατί είναι 40+ ετών αλλά γιατί είναι κακογραμμένο. Προφανώς το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το σενάριο και εκεί θα μείνω, μιας και το σχέδιο είχε τις εκλάμψεις του και κάποια μονοσέλιδα ήταν χάρμα οφθαλμών, κάτι που με λυπεί παραπάνω γιατί πραγματικά χαραμίστηκε.

 

Το σενάριο είναι ψυχαναγκαστικά γραμμικό (ο στορμ πάει εκεί, η ρεντχερ δείχνει τα βυζιά της και φοράει ό,τι πιο σέξι σε εκρήξεις μισογυνισμού που συναγωνίζονται στα ίσια την ντρούνα, ο Νόμαντ είναι η καρικατούρα που το παίζει ωραίος και μοιραίος, νικάνε ένα φαινομενικά ανυπέρβλητο εμπόδιο, σκοτώνουν τον κακό, πάνε στον επόμενο και πάλι απ'την αρχή), άνευρο, βαρετό, με λογικά πηδήματα απλά και μόνο για να γεμίσουν οι σελίδες, αψυχολόγητες αποφάσεις/αντιδράσεις/συμπεριφορές των πρωταγωνιστών, αστείοι κακοί, κλισέ και γραφικοί χωρίς κίνητρο και λόγο ύπαρξης. Κάπου στους τόμους 6-7 προσπάθησε να βελτιωθεί το σύνολο αλλά στον 8ο τόμο (ναι εκεί που ξαφνικά η συλλογική συνείδηση ενός ολόκληρου πλανήτη πήρε την μορφή της...αλίκης στην χώρα των θαυμάτων με μια γελοία εξήγηση επ'αυτού) έπεσε πάλι στην προχειρότητα και επέστρεψε στο κάκιστο γράψιμο των πρώτων τευχών. Γράφτηκε σίγουρα σε μια εποχή που οι αναγνώστες είχαν πολύ λιγότερες απαιτήσεις απ'ό,τι φαίνεται, δεν εξηγείται αλλιώς το πως πίστευαν οι συντελεστές ότι θα πουλήσει. Τα φοβερά σκίτσα και η ομολογουμένως αχαλίνωτη φαντασία σε πλάσματα, κόσμους και τρόπους να ισοπεδώσεις την σύγχρονη επιστήμη χωρίς ούτε την υποψία εξήγησης σε πάνε ως ένα σημείο. :lol: 

 

Εν πάση περιπτώσει, το 'χω και αυτό στο αναγνωστικό μου ιστορικό. Χαίρομαι γιατί με κάνει να εκτιμήσω άλλα πράγματα παραπάνω. Κλείνοντας, η έκδοση συνολικά μου άφησε γλυκανάλατη εντύπωση. Υλικά ήταν αξιοπρεπέστατη, δερμάτινη με παχύ χορταστικό στο χέρι χαρτί, επαναλαμβάνω ότι τα χρώματα ήταν αποτυπωμένα πανέμορφα, η γραμματοσειρά συμπαθητική επίσης. Η μετάφραση, παρόλο που τα τρομακτικά πολλά λάθη των πρώτων δύο τόμων μειώθηκαν δραματικά στους επόμενους (φάνηκε έντονα το proof reading που δεν υπήρχε στην αρχή), φοβάμαι πως παρέμεινε ξύλινη και άχρωμη καθ'όλη την διάρκεια της έκδοσης και έκοψε ένα τίμιο κομμάτι από τα ήδη περιορισμένα θετικά του τίτλου. Κάτι που παρατήρησα μέχρι το τέλος είναι πως υπήρχαν μπαλονάκια που είχαν μεταφραστεί ανάποδα (το κείμενο του μπαλονιού φαινόταν να το λέει ο Α και να απευθύνεται στον Α αντί για τον Β) αλλά δεν παίρνω και όρκο ότι δεν ήταν λάθος τον δημιουργών και όχι του μεταφραστή,γιατί τα μπαλονάκια υπήρχαν σε αυτές τις θέσεις και στην αρχική έκδοση. 

 

Λυπάμαι γιατί είχα πολύ όρεξη πριν το ανοίξω και για χρόνια δεν το έπιανα γιατί άκουγα τόοοοοοσο καλά λόγια και δεν ένιωθα αναγνωστικά έτοιμος, όσο αστείο και να ακούγεται. Τελικά, ίσως αν το διάβαζα όταν το είχα πρωτοπάρει να μην είχαν ακόμα ανέβει τόσο τα στάνταρ μου από όντως καλά αναγνώσματα που ήρθαν αργότερα και να το ευχαριστιόμουν παραπάνω. Ποιος ξέρει. :beer: 

 

Πέρασα την σειρά στο goodreads για όποιον ενδιαφέρεται.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31464
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  733
  • Reputation:   6944
  • Achievement Points:  747
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2926 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Δυστυχώς και εμένα αυτή είναι η αποψή μου για το Στορμ.

 

Ενα καλο έως εξαιρετικά σχεδιασμένο κόμικ με απαράδεκτο παιδικό  εως γελοίο σενάριο.

 

Έχω διαβάσει πάνω από 20.000 κόμικ και είναι από τα πιο κακογραμμένα.

 

Μπροστά του ο Μπλεκ και τα υπόλοιπα Ιταλικά φαίνονται συγγραφικά αριστουργήματα.

 

Όμως όπως και στη ζωή έτσι και στα κόμικ οι φελλοί επιπλέουν και ο Στόρμ συνεχίζει με 4η παρουσία στην Ελλάδα στο Νέο Μπλεκ!!!!

 

Ενώ άλλα αριστουργηματικά κόμικ δεν τα έχουμε δει ποτέ ή διακόπηκαν αμέσως ...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29453
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  1286
  • Reputation:   5863
  • Achievement Points:  1288
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3910 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ρε παιδια για τον STORM?:thinking::shit2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  1307
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  84
  • Reputation:   59
  • Achievement Points:  84
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6257 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Καλησπέρα σας όλους. Κι εγώ είμαι ένας που αγόρασε όλη τη σειρά, αλλά όπως και οι υπόλοιποι (για τους λόγους που γνωρίζουμε) δεν έλαβαν ποτέ τους τελευταίους τόμους. Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται κάτι... Η ερώτησή μου είναι η εξής : Μήπως υπάρχει δυνατότητα να λάβουμε τους 2 τελευταίους τόμους (αλλά και όλους τους υπόλοιπους) σε pdf αρχεία; Τουλάχιστον να μπορέσουμε να τους διαβάσουμε (αφού δεν μπορούμε να τους αποκτήσουμε)...

 

Ευχαριστώ

 

Λεωνίδας

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  35513
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  765
  • Reputation:   3798
  • Achievement Points:  829
  • Days Won:  9
  • With Us For:  1555 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Αφου δεν ολοκληρώσατε τη σειρα, μηπως την πουλαει κανεις??

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 11 months later...

  • Member ID:  1562
  • Group:  Members
  • Topic Count:  50
  • Content Count:  630
  • Reputation:   5016
  • Achievement Points:  693
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6232 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πάνω που έψαχνα το ντοσιέ με τις αποδείξεις / εγγυήσεις γιατί μου χάλασε η ξυριστική μηχανή :lol:
Τώρα χωρίς αστεία (δεν είναι αστείο) να γνωρίζουν όσοι έχασαν χρήματα ότι δεν θα επιστραφούν γιατί απλά πέταξαν αεροπορικώς για Ολλανδία.

 

Για την ιστορία της έκδοσης να βάλω τις 3 αποδείξεις που πήραμε + τη έγγραφη υπόσχεση ή αλλιώς "επίσημη γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων".

2007-10-16.thumb.jpg.8986cb023d09ff4a9a77c38a3c40b430.jpg2007-11-10.thumb.jpg.50bad460209e03dc83c43f677fb6459c.jpg2007-12-08.thumb.jpg.8ae86d650ab0d4dbd0c45899dcc03d0f.jpg

Στα πιο πάνω, έχω μουτζουρώσει τα τότε στοιχεία μου.
Και η εγγύηση:

warranty.thumb.jpg.a9ba7651e5c97c222279eeb1a5e496ab.jpg

"ΕΓΓΥΗΣΗ Το παρόν αποτελεί επίσημη γραπτή εγγύηση επιστροφής χρημάτων από τυχόν τόμους που δεν θα εκδοθούνε από υπαιτιότητά μας για την σειρά κόμικς STORM. Επίσης η μείωση της ποιότητα των εκδόσεων σε τόμους της σειράς, ισοδυναμεί ακύρωση συνδρομής και επισείει επιστροφή των υπολοίπων χρημάτων στον συνδρομητή.
Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση ακύρωσης συνδρομής εκ μέρους σας, τα χρήματα που έχετε πληρώσει για ανέκδοτους τόμους δεν επιστρέφονται.
Σας ευχαριστούμε για την συνδρομή σας και την υποστήριξη σας στην προσπάθεια μας αυτή.
Ελπίζουμε να καλύψαμε τις προσδοκίες σας στην έκδοση αυτή και να μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε στο μέλλον και με άλλους αξιόλογους τίτλους από τον υπέροχο κόσμο των κόμικς.
Ο Δηλών Εκδότης"

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.