Jump to content
GreekComicFan

EDITOR'S CHOICE: ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DISNEY

Recommended Posts

Τίτλος:
EDITOR'S CHOICE: ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ DISNEY
Εκδοτική:
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Hμερ. έκδοσης:
06-01-2018
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Άλμπουμ με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Φαντασίας,Χιουμοριστικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
14.0 x 20.5
Σελίδες:
164
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Πρωτότυπος τίτλος:
Le più belle storie Disney
Προέλευση:
Ιταλική
ISBN:
978-960-585-144-6
Υπερσειρά:
Editor's Choice
Ιστορίες:

KLASIKIVIVLIODISNEY_0001.jpgKLASIKIVIVLIODISNEY_0002.jpg

 

Νέα σειρά για να μας απασχολεί της Disney λοιπόν, προσφορά της Καθημερινής της Κυριακής. Με μικρό σχήμα και με τους τόμους σπασμένους στα δύο σε σχέση με την ξένη έκδοση, το Le più belle storie Disney, μένει να δούμε αν θα έχει επαναληπτική από την κάθε θεματολογία για να βγάλουν και τις υπόλοιπες ιστορίες του κάθε τόμου.

 

Ευχαριστούμε τον Μενίγ Πουαγώ για την παραχώρηση του πρώτου τόμου για να γίνει η παρουσίαση. :)

 

dionik_inducks_small.png

===

Ευχαριστούμε τους ΚΟΜΙΞ και PhantomDuck για τις πληροφορίες

 

* Περιεχόμενα 1ου τόμου : Μυθολογία

Γκουφοδύσσεια - 2001 - σεν: Fabio Michelini σχ: Roberto Vian

Ο αληθινός μύθος της Ατλαντίδας - 1994 - σεν: Nino Russo σχ: Alessandro Perina

Το Μυστήριο του Ολύμπου - 1990 - σεν: Giorgio PezzinManuela Marinato σχ: Paolo Mottura

Το Τραγούδι των Σειρήνων - 1986 - σεν: Bruno Concina σχ: Massimo De Vita

Ο θρύλος των Αμαζόνων - 1998 - σχ+σεν: Gino Esposito

 

* Περιεχόμενα 2ου τόμου : ΟΥΦΟ

Ο πλανήτης της σπατάλης - 2003 - σεν: Rodolfo Cimino σχ: Giorgio Cavazzano

Ένας εναντίον όλων - 1997 - σεν: Carlo Panaro σχ: Andrea Ferraris

Το κυνήγι των εξωγήινων - 1998 - σεν: Nino Russo σχ: Enrico Faccini

Ο ναυαγός του διαστήματος - 2003 - σεν: Silvano Mezzavilla σχ: Paolo Mottura

Το κατάστημα των απίθανων εφευρέσεων - 2000 - σεν: Stefano Ambrosio σχ: Marco Palazzi

Ο κόσμος του Βελκ - 2010 - σεν: Carlo Panaro σχ: Ottavio Panaro

 

* Περιεχόμενα 3ου τόμου : Φαρ Ουεστ

 

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον ΑΙ ΒΑΣΙΛΙ-α-Σ.

 

 • Like 27
 • Thanks 2
 • Respect 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Ελπίζω το ποστ μου μη διαγραφεί αυτή τη φορά :) 

 

Editor's Choice λέγαμε τι θα έχουμε φέτος και πότε θα έρθει. Και τελικά η Καθημερινή θα μας φέρει όχι ένα όχι δυο αλλά δέκα τόμους :D Βέβαια, το όνομα της νέας αυτής σειράς είναι Κλασική Βιβλιοθήκη Disney (έχει το Editor's Choice πάνω στα εξώφυλλα βέβαια :P ) Αυτό μάλλον γιατί όπως είχαμε υποψιαστεί, έγινε επιλογή ιστοριών.

 

nkfGrZR.jpg

Το εξώφυλλο του πρώτου τόμου χωρίς χρώματα, εφε κλπ από τον Andrea Freccero.

 

Να θυμίσουμε ότι το όνομα της Ιταλικής έκδοσης είναι Le più belle storie Disney. Όπως ξέρουμε από αυτούς τους τόμους εμείς θα δούμε δέκα φέτος. Όπως θα έχετε καταλάβει οι τόμοι είναι τόμοι με ιστορίες που έχουν μια συγκεκριμένη θεματολογία κάθε φορά. Ο πρώτος τόμος έχει ως θεματολογία τη μυθολογία και άρα έχουμε ιστορίες με αυτό το θέμα, ο δεύτερος με τους εξωγήινους κ.ο.κ 

 

it_pbst_22a_001.jpg it_pbst_33a_001.jpg it_pbst_21a_001.jpg it_pbst_16a_001.jpg it_pbst_08a_001.jpg it_pbst_32a_001.jpg  it_pbst_01a_001.jpg it_pbst_18a_001.jpg it_pbst_02a_001.jpg

 

Στο Inducks η πλήρης Ιταλική έκδοση

 

Το εξώφυλλο είναι μαλακό, πράγμα που δεν με πειράζει τόσο, και όμορφο. (Βέβαια τα αντίστοιχα Ιταλικά από όσο θυμάμαι ήταν σκληρόδετα...) Τα εξώφυλλα της σειράς όπως έχει πει και ο Γιώργος (Φάντομ) είναι από τον Andrea Freccero. (περισσότερα στο προσωπικό του blog) Η ποιότητα χαρτιού από αυτό της Βιβλιοθήκης του Σκάρπα και από του Μεγάλου Σπλας. Και η ράχη είναι μια χαρά και να πω ότι μου άρεσε πολύ το όλο στήσιμο της. Και είναι ομοιόμορφη αλλά και κάθε τόμος (πάνω πάνω) έχει χρώμα που αλλάζει κάθε φορά. Μειονέκτημα θεωρώ ότι δεν έχει αρίθμηση αλλά καταλαβαίνω την λογική αφού οι τόμοι είναι θεματικοί και δεν τόσο σημασία η σειρά τους. Ακόμα, τελικά οι συνολικές σελίδες κάθε τόμου είναι 164. Οπότε όπως είπα πιο πάνω έγινε επιλογή ιστοριών και μπήκαν στον πρώτο τόμο οι πέντε από τις εννέα ιστορίες που είχε ο αντίστοιχος Ιταλικός τόμος. Από την μια αναμενόμενο ήταν καθώς θυμάστε τι έγινε με την Βιβλιοθήκη του Σκάρπα το καλοκαίρι. Οπότε σχεδόν μισοί τόμοι και αυτοί :P 

 

Δεν περίμενα το μέγεθος του τόμου να είναι πιο κοντά στον Μεγάλο Σπλας. Νόμιζα ότι θα ήταν πιο κοντά στην Βιβλιοθήκη του Σκάρπα. Έκπληξη αυτό, όχι και τόσο θετική. Και από ότι φαίνεται αυτό είναι και το πιο μεγάλο αρνητικό της έκδοσης. Κατά τη γνώμη η συγκεκριμένη έκδοση κάνει περισσότερο για έκδοση περιπτέρου όπως τα υπόλοιπα Editor's Choice. Είναι σαν τον Σπλας με λιγότερες σελίδες και καλύτερο χαρτί αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι τα 3 ή 3,50 ευρώ είναι μια πιο τίμια τιμή. Δεν συγκρίνεται με ότι έχει μέχρι στην εφημερίδα ως προηγούμενη προσφορά. Του Σκάρπα ναι μεν είχαν κάποια θέματα οι τόμοι αλλά το μέγεθος δικαιολογούσε την τιμή καλύτερα.

Άρθρα δεν έχουμε καθόλου (καλά και στην Ιταλική έκδοση μια σελίδα ήταν). Η έκδοση είναι για τον πιο απλό κόσμο και άρα είναι τίγκα στις ιστορίες. 

 

Από το βίντεο που ανέβασε η Καθημερινή γνωρίζαμε μόνο τις δυο ιστορίες (οι δυο πρώτες που έβαλα παρακάτω) που θα περιείχε ο τόμος. Γενικά οι ιστορίες του πρώτου τόμου είναι: 

Ο χρωματισμός τους είναι αυτός που χρησιμοποιήθηκε την πρώτη φορά που δημοσιεύτηκαν οι ιστορίες. Αυτό είναι εμφανές ειδικά στην τελευταία ιστορία.

 

Πάντως, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη σειρά στοχεύει ακόμα πιο πολύ στο γενικό κοινό και όχι τόσο στους πιο καμένους όπως γινόταν στην σειρά του Σκάρπα, Μεγάλες Ιστορίες Disney για παράδειγμα όπου είχαμε μέχρι και προσχέδια και ήταν για συγκεκριμένο δημιουργό. Το ίδιο στοχεύουν και στην Ιταλία και για αυτό η σειρά δεν έχει αυστηρό ρυθμό κυκλοφορίας. Απρόσμενος ο ερχομός της καθώς άλλο περιμέναμε. Όπως και να έχει χάρηκα που θα έχουμε και τώρα μια σειρά να αγοράζουμε με την εφημερίδα αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν χάρηκα για το μέγεθος της. Θα προτιμούσα να κυκλοφορεί εκτός εφημερίδας σαν τον Μεγάλο Σπλας. 

 

IMG_20180105_202840.thumb.jpg.73b6bd77c62aeec1f63b9812e9abb915.jpg

Σύγκριση της ράχης του πρώτου τόμου με τον πρώτο τόμο της σειράς Μεγάλες Ιστορίες Disney

 

IMG_20180105_203105.thumb.jpg.924c7386a6d948afe4edff5ac7059504.jpg

Το Μέγεθος του τόμου σε σχέση με το ΚΟΜΙΞ.

 

Η διαφήμιση του επόμενου τόμου που όπως ξέραμε και από το βίντεο θα ήταν αυτός με τα Ούφο :P 

IMG_20180105_202940.thumb.jpg.9e56319689c616c76ba5c072687241c5.jpg

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 25
 • Thanks 1
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Δηλαδή έχουμε κάτι σαν τα Κλασικά του Τερζό από άποψη μεγέθους, σελίδων, και επιπέδου ιστοριών αλλά στη διπλάσια τιμή; :)

Edited by rorschach
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)


dionik_inducks_small.png

 

Ανέλπιστα καλό νέο η έκδοση, πριν μία εβδομάδα αν κάποιος μας έλεγε πως θα κυκλοφορήσουν 10 τόμοι, δεν νομίζω να τον πιστεύαμε. Έχουμε γράψει κι εδώ πέρα κάποια πράγματα τα οποία παραθέτω για το ιστορικό. Γενικά επέλεξαν καλή σειρά για γενική έκδοση, και η επιλογή ιστοριών αν κρίνω από τον 1ο τόμο, είναι πολύ καλή. Δεν έβαλε π.χ. την ιστορία του Casty που την έχουμε δει στο Κόμιξ και προτίμησε άλλες. Οι αρχικές ιστορίες των ιταλικών τόμων δεν είναι όλες βέβαια αριστουργήματα, απλά είναι καλές για το κύριο κοινό που στοχεύουν. Το οποίο κοινό αυτήν την φορά δεν νομίζω να είμαστε εμείς για να πω την αλήθεια, αλλά μάλλον ο απλός κοσμάκης που θα δει το εξώφυλλο με την θεματολογία και θα ψαρώσει.

 

Για το ιστορικό επίσης να αναφέρω πως η έκδοση είναι copy / paste της ιταλικής, όπως ακριβώς ήταν και η βιβλιοθήκη του Scarpa. Τι εννοώ; Πως έχουν αμετάφραστα τα ηχητικά εφέ, ενώ δεν ξαναχρωμάτισαν τις ιστορίες και χρησιμοποίησαν τον αρχικό χρωματισμό τους. Από την μία έτσι είναι πιστά στο πρωτότυπο, όμως σε παλιότερες ιστορίες φαίνεται η ηλικία τους. Η ιστορία του Massimo De Vita «Ο θρύλος των Αμαζόνων» για παράδειγμα, έχει καλύτερο χρωματισμό στο Μίκυ Μάους 1985 που κυκλοφόρησε σχεδόν μία 15ετία πριν, παρά εδώ, μιας και είχαμε καλομάθει από τον Τερζόπουλο να ξαναδουλεύει από την αρχή την κάθε ιστορία που εξέδιδε. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και το χαρτί, αφού το Μίκυ Μάους είχε ιλουστρασιόν χαρτί, ενώ εδώ βλέπουμε «σαγρέ» εφάμιλλο του Scarpa αν δεν απατώμαι. Ίσως και ο χρωματισμός του Τερζόπουλου να μην φαινόταν τόσο καλός σε αυτό το χαρτί. Κάποια στιγμή πρέπει να βρω τα τευχάκια για να βγάλω συγκριτικές φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ.

 

Αυτά εν ολίγοις, εν αναμονή του 2ου τόμου τώρα :D 

Edited by PhantomDuck
 • Like 19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α είναι μικρό ε; Κρίμα. Τελικά δεν τα πάρω. 

 • Like 2
 • Sad 1
 • Neutral 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναγράφεται κάπου στο τεύχος τιμή?

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 λεπτά πριν, apetoussis82 είπε:

Αναγράφεται κάπου στο τεύχος τιμή?

Όχι από ότι βλέπω :) 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ θα την πάρω παρ' όλα τα μείον. Εκείνο που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι το πρώτο τεύχος τουλάχιστον περιλαμβάνει μόνο ιστορίες δημοσιευμένες στην Ελλάδα.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 λεπτά πριν, tryfev είπε:

Εγώ θα την πάρω παρ' όλα τα μείον. Εκείνο που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι το πρώτο τεύχος τουλάχιστον περιλαμβάνει μόνο ιστορίες δημοσιευμένες στην Ελλάδα.

Αυτές οι 2 ήταν μέχρι στιγμής αδημοσίευτες στην Ελλάδα :) Πρώτη φορά μπήκαν στον νέο τόμο.

 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαίνεται πολύ αδιάφορη έκδοση. Προβληματίζομαι για το αν θα την πάρω, μόνο για την τελευταία ιστορία που δεν ξέρω αν την έχω. Δε βρίσκω ομοιότητα με τα κλασικά του Τερζόπουλου όσον αφορά το επίπεδο των ιστοριών

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχω πάρει το τομάκι στα χέρια μου άλλα απογοητεύτηκα λιγο από το μέγεθος. Παρολ αυτά είμαι ενθουσιασμένος με τη νεα σειρά.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μέγεθος απογοήτευσε και μένα. Όσο πάνε τα κάνουν και πιο μικρά. Δεν τίμησα τις προσφορές του ΜΠΛΕΚ στις εφημερίδες γιατί δε μου φάνηκαν και καμιά σπουδαία οκασιόν. Και δε θα την τιμήσω ούτε αυτήν.

 

Και η Καθημερινή δε διαβάζεται με τίποτα! :P

 • Like 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
14 ώρες πριν, x for xepeta είπε:

Και η Καθημερινή δε διαβάζεται με τίποτα! :P

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα! Καθε φορά που προσπαθώ να τη διαβάσω η αντίδρασή μου είναι :antekale:

Edited by Alexop
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπηκα gc να μαθω αν αξιζει το τομακι για να παραγγειλω αν ειναι την εφημεριδα τη δευτερα(νομιζα οτι θα κυκλοφορουσε αυριο)  και εμαθα μονο οτι το μεγεθος και το παχος (του εξωφυλλου!!)  μετρανε παρα πολυ! 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Εντάξει, μετράνε κι αυτά, κάποιος μπορεί να αποφασίζει με βάση το μέγεθος / χαρτί του τόμου, λογικό είναι να τα αναλύουμε :P. Τώρα αν κάποιοι εμμένουν κυρίως σε αυτό αντί για το περιεχόμενο, οκ, εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός. Από εκεί και πέρα, αν δεν καλύπτεσαι από τις πληροφορίες των παραπάνω posts και θέλεις να δεις βαθμολογίες και αναλυτικότερες απόψεις για τις ιστορίες των τόμων, ρίξε ένα βλέφαρο στα παρακάτω θέματα:

 

 

 

 

 

Edited by PhantomDuck
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Δυστυχώς η έκδοση είναι μέτρια (μέγεθος, ποιότητα χαρτιού κλπ.). ΄Ομως, θεωρώ το γεγονός ότι περιλαμβάνονται και αδημοσίευτες στην Ελλάδα ιστορίες επαρκή λόγο για να συνεχίσω να αγοράζω την σειρά, με την ελπίδα ότι και τα υπόλοιπα τεύχη (ή τομίδια) θα περιέχουν και αδημοσίευτες ιστορίες.

 

On 5/1/2018 στο 11:35 ΜΜ, ΚΟΜΙΞ είπε:

Αυτές οι 2 ήταν μέχρι στιγμής αδημοσίευτες στην Ελλάδα :) Πρώτη φορά μπήκαν στον νέο τόμο.

 

Καλέ μου φίλε σε ευχαριστώ. Μπαίνοντας χτες λίγο βιαστικά στο "thread", είδα τους τίτλους των ιστοριών στην καταχώριση που ανέβασες την Παρασκευή  στις 8.37 μ.μ. και πατώντας επάνω μπήκα στο Inducks. Βλέποντας, λοιπόν, τους τίτλους μεταφρασμένους στα ελληνικά, δεν φαντάσθηκα πως θα είχε ήδη αρχειοθετηθεί η "ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ" από τον φίλο Γιώργο aka Phantom Duck και νόμισα ότι όλες οι ιστορίες ήταν δημοσιευμένες στην Ελλάδα και αρχειοθετημένες από παλιά. ΄Ετσι, προσανατολιζόμουν προς τη λύση να αγοράζω μόνο όσους τόμους περιέχουν αδημοσίευτες ιστορίες. Τώρα όμως, το γεγονός ότι 2 στις 5 ιστορίες του 1ου τόμου είναι αδημοσίευτες, με ενθαρρύνει και σκέπτομαι να ολοκληρώσω την σειρά.

Edited by tryfev
 • Like 9
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

κι ερχομαι εγω ο ασχετος που δεν εχω πολλες απαιτησεις και ναι, το τομακι ειναι μια χαρα, οτι πρεπει κατι τετειες σειρουλες να μπουν και λιγα ντισνευ στην συλλογουλα μου

ουτε το μεγεθος με πειραζει (μου αρεσει κι ολας), ουτε το χαρτι ουτε τιποτα, τωρα οσο για τις ιστοριες.. αν διαβαστουν καποτε.. καποια στιγμη στο μελλον.. θα δειξει :P

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με αυτή την έκδοση. Το σχήμα είναι το χειρότερο μέρος.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε νομίζω να την τιμήσω τη νεα σειρά. Είμαι πιο πολύ των κλασσικών ιστοριών. Άσε που έχω ήδη ενα σωρό πράγματα να διαβάσω οπότε δεν έχει νόημα να προσθέσω και άλλα.

Πάντως ακόμα και με τα μειονεκτήματα της είναι καλό που γίνεται άλλη μια έκδοση απο την Καθημερινή.

Συγχαρητήρια για την αναλυτικότατη παρουσίαση.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια χαρα εκδοση ειναι σαν εξτρα σειρα 10 τευχων και το μεγεθος οντως με ξενισε λιγο καθως περιμενα μεγαλο μεγεθος τυπου Σκαρπα και Βιβλιοθηκης Ντισνευ αλλα δεν με απογοητευσε καθως το μεγεθος δινει αλλη διαφορετικη χροια στην συλλογη

Τα εντιτορ τσοις ειναι γενικα ακανονιστα σε υφος μεγεθος παχος με ετησια κυκλοφορια ..... Και δεν εχουν καμια σχεση με τα κλασικα Ντισνευ

Θα μπορουσα ισως να τα παρομοιασω με την σειρα Κοσμος Ντισνευ με την διαφορα οτι αυτα εστιαζουν σε παπιοιστοριες κυριως αν και στο τευχος ουφο βλεπουμε και τον Μικυ Μαους

 

Για το Πασχα θα ηταν υπεροχο να εβγαζαν εναν συγκεντρωτικο τομο με τον φαντομια

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

2 ώρες πριν, Σκρουτζ μακ Ντακ είπε:

Και δεν εχουν καμια σχεση με τα κλασικα Ντισνευ

Θα μπορουσα ισως να τα παρομοιασω με την σειρα Κοσμος Ντισνευ με την διαφορα οτι αυτα εστιαζουν σε παπιοιστοριες κυριως αν και στο τευχος ουφο βλεπουμε και τον Μικυ Μαους

Εμένα μου θυμίζουν κάπως τα μεγάλα σήριαλ γιατί σε αρκετά τεύχη τους χωριζονταν σε θεματολογίας π.χ. πειρατές

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eγώ με την σειρά μου τάσσομαι υπέρ αυτών που είναι ευχαριστημένοι από την έκδοση. Τη βιβλιοθήκη Σκάρπα σταμάτησα να την αγοράζω στον 3ο τόμο και, προσωπικά, το μέγεθος δεν με πειράζει καθόλου. Όπως λέει και ο Αλεξ, θυμίζουν μεγάλα σήριαλ τα οποία ήταν εκδόσεις που πάντα μου άρεσαν. Οπότε με χαρά θα αγοράζω τα τομάκια τις επόμενες Κυριακές :)

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πλέον η σχέση μου με τα Ντίσνευ περιορίζεται σε συλλογή εκδόσεων συλλογικής σημασίας (βιβλιοθήκες δημιουργών) είτε σε ιστορίες που θα μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θεωρώ τοπ (π.χ. πιο πρόσφατα Η αυτοκρατορία των πάγων - θα γράψω κριτική κάποια στιγμή για αυτήν). Οπότε αυτή η έκδοση και με δεδομένο ότι έχω κάποιες από τις ιστορίες που περιλαμβάνει, δεν μου κάνει καθόλου. Μαζί και με την ποιότητα έκδοσης δεν τη θεωρώ value for money για μένα. Μόνο αμα βγει χωρίς εφημερίδα και στη μισή τιμή ίσως να τιμήσω κάποιον τόμο και πάλι χλωμό...

Ωστόσο εύχομαι να πάει καλά! Σίγουρα για μικρά παιδιά είναι εξαιρετική έκδοση, πιο πολύ και από του Σκάρπα μιας και οι ιστορίες είναι πιο φρέσκιες.

 • Like 4
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 ώρες πριν, Alexop είπε:

 

Εμένα μου θυμίζουν κάπως τα μεγάλα σήριαλ γιατί σε αρκετά τεύχη τους χωριζονταν σε θεματολογίας π.χ. πειρατές

Λαθος και μαλιστα πολυ μεγαλο !!!!!!

 

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΜΑΤΙΚΑ ;;;;;;;

 

Τα μεγαλα σηριαλ δεν ηταν θεμματικα αλλα μεγαλες ιστοριες που ειχαν εκδοθει σε συνεχειες σε τευχη συγκεντρωμενες σε τομο !!!!!!!

Θα βγουν παλι καποια στιγμη μεγαλα σηριαλ με περιπετειες οπως πχ Raceworld - μαχη στον ωκεανο - κτλ κτλ που βλεπουμε στα νεα μικυ μαους

Οπως πιστευω θα βγουν και θεμματικα αφιερωματα με 3-4-5 ιστοριες πχ Φαντομιας και αλλοι σε νεωτερες εποχιακα ιστοριες

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίγα ήταν πραγματικά τέτοια Σκρουτζ. :) Τα περισσότερα ήταν θεματικά.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μόλις τώρα, GreekComicFan είπε:

Λίγα ήταν πραγματικά τέτοια Σκρουτζ. :) Τα περισσότερα ήταν θεματικά.

Αν και τα εχω ολα δεν τα εχω διαβασει κι ολα.......

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι τα μεγάλα σήριαλ είχαν αρχίσει με την ιδέα μεγάλων πολυσέλιδων ιστοριών (όπως ήταν ο μεγάλος σπλας ή ο πόλεμος των άστρων) και προσωπικά τις προτιμούσα από τα θεματικά τεύχη. Σιγά σιγά όμως εμφανίζονταν τευχη που είχαν ιστορίες ξέρω γω μόνο για τον Σκρουτζ ή για τα παιδικά χρόνια του Ντόναλντ. Έτσ κάθε φορά που έπαιρνα ή παίρνω (γιατί δυστυχώς δεν τα έχω όλα όπως ο @Σκρουτζ μακ Ντακ) εύχομαι να είναι από αυτές τις ωραίες μεγάλες ιστορίες άλλα δεν στέκομαι συχνά τόσο τυχερός. Όπως λέει ο @GreekComicFan λίγα έχουν όντως αυτή τη μορφή. :P

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σίγουρα δεν πρόκειται για την ποιότητα που περιμέναμε,αλλά προσωπικά μπορώ να πω ότι μου αρέσει αυτό το φορμά. Το μικρό σχήμα,οι παλιές ιστορίες και το ματ χαρτί που μυρίζει κλεισούρα,μου έφεραν στο μυαλό υπέροχες αναμνήσεις από τα κόμικς Disney που απολάμβανα την δεκαετία του '90. :hug2: 

 • Like 2
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα γιατί διαμαρτύρεστε για την έκδοση αυτή? Θα νόμιζε κανείς ότι υπάρχει και σήμα της Αμίτα στο οπισθόφυλλο...

 • Like 1
 • Funny 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση, δεν είναι "Κλασική" βιβλιοθήκη Disney, με αυτές τις ιστορίες μέσα...

Η ποιότητα έκδοσης δε με χαλάει, καθότι μαθημένος στα περιοδικά (περιοδικά λέγαμε τότε τα κόμικς) της δεκαετίας του '80.

Απλά, δεν είναι value for money, όπως ο Καστέλ.

 

Τεσπα...

 

ΥΓ. Η τελευταία ιστορία τέλειωσε κάπως απότομα; Έχω την αίσθηση οτι δεν έφταναν οι σελίδες; :giati:

Edited by archon
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.