Jump to content

Onerlot

Members
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  193 [ Donate ]

Community Reputation

1,132 Good

About Onerlot

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 12/31/2019

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

429 profile views
 1. Καλά, μην θεωρούμε ότι τους πρήζουμε κιόλας. Χάρη τους κάνουμε που εκφράζουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Κι ο υπάλληλος που απαντά στα μέιλ, θα έπρεπε να απαντά σε όλα τα μέιλ, έστω και αρνητικά. Διαφορετικά, κάτι κάνουν λάθος. Παίζει να εκδοθεί και το civil war;
 2. Η επανέκδοση του civil war νομίζω είναι πριν 3,5 χρόνια και έχει εξαντληθεί. Το Logan γιατί δεν το βγάζουν τόσα χρόνια, αφού έχουν τα δικαιώματα; Η ταινία έχει καιρό που βγήκε. Πάνω απ όλα όμως, ποιος την μαμάει την Anubis; Ότι θέλουν θα βγάλουν! Ποια Anubis; Αυτή είναι για να φτιάχνει καφέ στην Hachette.
 3. Λογικά, στο προσχέδιο της λίστας της 60αδας θα υπάρχουν σίγουρα και τα παρακάτω, διότι είναι σε σύγχρονο σχέδιο, και με γνωστούς χαρακτήρες στο ελληνικό κοινό. Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βγάλουν, αν καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τα 60. Η αρίθμηση είναι από εδώ 35 House of M 39 Civil War 54 Wolverine: Old Man Logan 56 Secret Invasion 72 X-Men: Schism 81 Avengers: The Children's Crusade 128 New Avengers: Everything Dies 129 Superior Spider-Man: My Own Worst Enemy
 4. Πάντως πολύ ωραίο σχέδιο έχει το Avengers. Δεν λέει να μην το πάρει όποιος είναι στο ντεμί. Είναι κρίμα. Είναι πολύ καλό. Δεν πρέπει να δένουμε ντε και καλά ότι θα βγουν 60 ή παραπάνω τόμοι και θα έχουμε την ευχέρεια να επιλέξουμε κάποια από αυτά. Πρέπει να ενεργούμε σαν κάθε τεύχος να είναι το τελευταίο και θα το χάσουμε αν δεν το πάρουμε! ΥΓ: Manitou, τώρα διάβασα τα μηνύματα. Ναι, να το πάρεις. Έχει μέσα και σπάιντερμαν, και γούλβεριν και την καυτή σπαιντεργούμαν! Θα σου αρέσει σίγουρα!
 5. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι απλά σκοπιά του περιπτερά. Είναι σκοπιά του μέσου καταναλωτή και του 99% του πληθυσμού που δεν είναι φανατικό με τα κόμικς. Εφόσον φαίνεται ακριβό στον περιπτερά, σημαίνει ότι φαίνεται ακριβό και στην πλειοψηφία. Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα είναι φθηνό, όμως κάποιος που δεν ασχολείται πολύ με τα κόμικς δυσκολεύεται να δώσει 10 ευρώ για αυτό. Ίσως να το κάνει 2-3 φορές, αλλά αποκλείεται να το κάνει 60. Το κουπί λοιπόν θα πρέπει να το τραβήξουν κυρίως οι φανατικοί με τα κομιξ και οι συλλέκτες. Από εκεί θα κριθεί και το όλο εγχείρημα. Από το πόσοι είμαστε…
 6. Περνώντας από το περίπτερο δεν μου άρεσε καθόλου το «θέαμα». Καταρχάς δεν βρήκα το τεύχος μιας και θα έρθει αύριο. Δεύτερο και σημαντικότερο, βρήκα 12 Ironman να αράζουν στην γωνία. Ναι, τα μέτρησα. Από ότι είπε ο περιπτεράς του είχαν φέρει 15. Πολύ μικρό στατιστικό δείγμα, αλλά με ανησύχησε. Αν δεν «τράβηξε» o Ironman στα 7 ευρώ, θα έχουμε πρόβλημα. Αγοράστε ότι βγαίνει, διότι χανόμαστε.
 7. Ααααααα, εγώ δεν έπεσα έξω ντούντ. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα βάλουν άγνωστους ήρωες, όπως και ότι δύσκολα θα βάζουν ιστορίες πριν το 2000. Τουλάχιστον όχι στην αρχή.
 8. Στην δική μου περιοχή η 10ετης ύφεση οδήγησε σε κλείσιμο το 70% των περιπτέρων. Κάποια βεβαία μπορείς να πεις ότι αντικαταστάθηκαν από «ψιλικατζίδικα» τα οποία πουλούν και καφέ κτλ , αλλά τα περισσότερα δεν διαθέτουν τύπο. Με λίγα λόγια τα σημεία διάθεσης τύπου είναι περίπου τα μισά από ότι παλιά. Στη δική μου περίπτωση τα κόμικς δεν διατέθηκαν σε όλα τα σημεία. Έπρεπε να απομακρυνθώ αρκετά για να τα βρω. Φαντάζομαι ότι στην πορεία θα βελτιωθεί η κατάσταση. Αν δεν βελτιωθεί, καντήλια σε mail, τηλέφωνα κτλ.
 9. Ρε σπάιντι τι είναι αυτά; Θα ανεβάσεις χοληστερίνη και ζάχαρο! Είδατε; Το να αγοράζει κανείς κομιξ είναι πολύ πιο υγιεινό!
 10. Το κατά κεφαλήν στην Τσεχία είναι 33.000$ και στην Ελλάδα 20.000$ Νομίζω ότι είναι και λάθος να συγκρίνουμε, ως προς την κομιξο-κουλτούρα, τον μέσο Τσέχο με το μέσο ΟΡΚ που γενικά δεν διαβάζει Μίκυ μαΟΥ... Αν καταφέρουμε να βγάλουμε έστω τα 60, θα είναι κάτι σαν θαύμα. Για παραπάνω τo βλέπω πολύ οπτιμιστικό.
 11. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι φάουλ αν πάει σε κλασικές / παλιές ιστορίες. Δηλαδή αν πάει πχ πίσω από το 1995, τα σκίτσα και τεχνοτροπία είναι μάλλον αντιεμπορικά για κάποιον που δεν έχει μεγάλη σχέση με κόμικς. Για να σταθεί η σειρά μέχρι τα 60 τεύχη πρέπει να αγοράσει η μάζα, που δεν έχει πια μεγάλη σχέση με τα κόμικς και γενικά κόσμος που γνωρίζει τους ήρωες μόνο από τις ταινίες. Αν όλοι αυτοί ανοίξουν ένα κλασικό τεύχος, μάλλον θα φάνε ξενέρα… Θα τους φανεί τελείως ντεμοντέ. Λογικά λοιπόν θα πάνε για mainstream και για μάζα και θα εκδώσουν κυρίως σύγχρονα. Υποτίθεται ότι εμείς οι κομιξο-καμένοι θα αγοράσουμε έτσι κι αλλιώς, είτε είναι σύγχρονο είτε παλιό. Το θέμα είναι να αποκτήσεις «νέο» κοινό. Να μεγαλώσεις την πίτα. Παρεμπιπτόντως, βλέπω συνέχεια διαφημίσεις στην τηλεόραση. Πόσο κοστίζει μια διαφήμιση στις μέρες μας; 500 με 1000 ευρώ; Είναι πάρα πολλές αν το τιράζ είναι 5-10.000… Η καμπάνια βέβαια θα είναι εμπροσθοβαρής αλλά και πάλι, είναι τόσο πολλές λες και έχουν σκοπό να βαρέσουν κανόνι σε κάποια φάση και να μην πληρώσουν τελικά και για τις διαφημίσεις. Έχω αρχίσει ήδη να φοβάμαι.
 12. Άρα από το χαρτόνι θα ξέρουμε πάντα ποια θα είναι τα επόμενα 3 τεύχη! Πάντως αν χρειάζεται πώληση μέσο όρο 5000 κομμάτια, θα έλεγα ότι θα έχουμε πρόβλημα. Βέβαια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την αναδιανομή ή τέλος πάντων τα αδιάθετα να καταλήγουν στα βιβλιοπωλεία. Θα πρέπει επίσης να γίνει καλό μιρκομάνατζμεντ με στόχο την ταυτόχρονη, σε κλίμακα εβδομάδος, κυκλοφορία κόμικς και τυχόν ήρωα-ταινίας στην Ελλάδα. Μέχρι τα 60 τεύχη ίσως να παλεύεται. Με λίγη τύχη.
 13. Καταρχάς, και μόνο που λες «ευτυχώς» σημαίνει ότι και εσύ αναγνωρίζεις την ύπαρξη του πρoβλήματος. Οι ταινίες θα ήταν μια χρησή «δικαιολογία», αν οι «κακόβουλοι» δεν χρησιμοποιούσαν ως αντεπιχείρημα το…. «Αφού υπάρχουν οι ταινίες, γιατί κάθεσαι και διαβάζεις κόμιξ;» Δεν υπάρχει λογική… Η ανθρωπότητα την έχει απολέσει! Και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό! Μπορούμε όμως, να συνεχίσουμε να διαβάζουμε κόμικς!
 14. Για εμάς που διαβάζουμε ακόμη κόμικς, η νεότερη γενιά μας θεωρεί από γραφικούς ως ντεμοντέ, ενώ η προγενέστερη γενιά, μας θεωρεί «παλιμπαιδιστές» ή ανώριμους. Η ίδια γενιά με μας, μας θεωρεί απλά νέρντς…
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.