Jump to content
PhantomDuck

Editor's Choice - Κλασική Βιβλιοθήκη Disney 3 - Φαρ ουέστ

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

19 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

5a5a74a238acc_KVD-FARWEST.thumb.jpg.aac2adbdf5b7286accab80b519727a58.jpg5a646b94def62_KVD3.thumb.jpg.a6082b0fe1d50c477a7c67ae83ca1894.jpg

 

Ο τρίτος τόμος θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 μαζί με την Καθημερινή.

 

dionik_inducks_small.png

 

Ο αντίστοιχος ιταλικός τόμος είναι και ο πρώτος με τον οποίον ξεκίνησε η σειρά, αυτός εδώ. Οι αδημοσίευτες στην Ελλάδα που περιέχει είναι:

Jess Paperino e il dollaro d'oro

Topolino e il ranch di New West

Kalamity Minni

Paperino e gli antenati del west

 

Ψιλοαδιάφορες μου φαίνονται όλες. Μόνο η τελευταία του Carlo Panaro φαίνεται να ξεχωρίζει, όμως το σχέδιο του Camboni λειτουργεί σχεδόν πάντα απωθητικά για εμένα. Από τις δημοσιευμένες, ο θησαυρός της Σιέρα Λεόνε νομίζω είναι αυτή που ξεχωρίζει κάπως, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι διακοπές στην άγρια δύση επίσης είναι συμπαθητική ιστοριούλα και θα ταίριαζε να την δούμε, αφού την προηγούμενη φορά δημοσιεύτηκε στα ΓΙΓΑΣ, δηλαδή ασπρόμαυρη.

 

 

 

Edited by PhantomDuck
 • Like 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάθαμε και ποιος είναι ο 10ος τόμος που δε φαινόταν στη διαφήμιση (*)

it_pbst_26a_001.jpg

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 λεπτά πριν, rorschach είπε:

Μάθαμε και ποιος είναι ο 10ος τόμος που δε φαινόταν στη διαφήμιση (*)

it_pbst_26a_001.jpg

Να ένα ενδιαφέρον νέο

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι 2 του Πανάρο ίσως είναι ενδιαφέρουσες...

 Σε κάθε περίπτωση φαρ ουέστ τόμος χωρίς Μίκυ Κιντ γίνεται; Δε γίνεται; 

Τόσες ιστορίες δημοσιευμένες και αδημοσίευτες και δεν έβαλαν ούτε μία

https://inducks.org/subseries.php?c=Topolino+Kid

 

 

ειδικά αυτή https://inducks.org/story.php?c=I+TL+1105-C είναι κρίμα που δεν την είδαμε ποτέ στην Ελλάδα, πήραν ευκαιρία τώρα

Edited by hardivic
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ ήθελα από τις αδημοσίευτες του Μίκυ Κιντ, όμως προφανώς απ' ό,τι φαίνεται, επιλέγουν αποκλειστικά ιστορίες από τους αντίστοιχους ιταλικούς τόμους για τον χ/ψ λόγο.

Edited by PhantomDuck
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην Ιταλία τις έβαλαν σε σπέσιαλ τόμο της σειράς

it_pbss_04a_001.jpg

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι ιστορίες του τόμου είναι: 

 1. Το Χρυσό Δολλάριο (αδημοσίευτη πριν τον τόμο)
 2. Ο Χορός της Βροχής

 3. Διακοπές στην Άγρια Δύση

 4. Η αληθινή ιστορία του Μίκυ Ρίνγκο

 5. Η ασημένια σέλα

Πέρα της πρώτης όλες τις άλλες τις έχουμε δει στο ΜΜ :) Πάντως ο δικός μου τρίτος τόμος έχει πολύ καλύτερη ράχη κλπ από τους πρώτους δυο. Από τις ιστορίες μάλλον ξεχωρίζει το Διακοπές στην Άγρια Δύση του Ζιρόνι. 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανερτήθη και στο dionik_inducks_small.png με συνοπτικές διαδικασίες.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμπαθητικό τομάκι, ό,τι πρέπει για να περάσει γρήγορα και ευχάριστα η ώρα, χωρίς πολλή σκέψη και σκοτούρες. Οι ιστορίες μου φάνηκαν γενικά καλούτσικες και σχετικά ενδιαφέρουσες, αν και υποθέτω ότι θα υπάρχουν και καλύτερες εκεί έξω. Γέλασα λιγάκι, χαλάρωσα αρκετά, ενώ φυσικά θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια, τότε που διάβαζα με το τσουβάλι Κόμιξ και Μίκυ Μάους. Η αλήθεια είναι ότι χάρη στο "Ούφο" που διάβασα πριν κάτι μέρες και το "Φαρ Ουέστ" που τελείωσα χθες, μπήκα στο τριπάκι για να διαβάσω περισσότερα κόμικς της Disney. Αλλά θέλει κάμποσο ψάξιμο για να βρω πραγματικά καλό υλικό.

 

7/10

Edited by BladeRunner1992
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρκετά αξιόλογες οι ιστορίες του Far West,που φιλοξενούνται σε αυτό το τεύχος. Πάμε να τις δούμε μία-μία. :) 

 

"Το χρυσό δολλάριο"

Ο Ντόναλντ είναι σερίφης σε μία μικρή πόλη της Άγριας Δύσης κι έχει για βοηθό του τον Φέθρυ. Κάποια στιγμή τους καλεί και τους δύο ο Σκρουτζ,ο οποίος είναι ο ζάμπλουτος θείος τους (όπως και στο "πραγματικό" σύμπαν των παπιών) και τους ζητάει (ή καλύτερα απαιτεί) να κάνουν μία δουλειά. Επάνω σε ένα ποταμόπλοιο θα διοργανωθεί ένας διαγωνισμός σαλταπίκο (προφανώς ένα παιχνίδι με βόλους) και το χρηματικό έπαθλο προέρχεται από μία δωρεά εκείνου. Έτσι καταφέρνει τα ανίψια του,να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσουν το πρώτο βραβείο,με σκοπό τα λεφτά να γυρίσουν πίσω στον τσιφούτη ιδιοκτήτη τους. Στον διαγωνισμό όμως θα λάβουν μέρος και δυνατοί αντίπαλοι. Κάποιοι είναι γνώστες του αθλήματος και ιδιαίτερα γοητευτικοί και κάποιοι έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις για δικό τους όφελος. Χαριτωμένη υπόθεση που μου θύμισε έντονα την ταινία "Maverick". Έχει καλοδουλεμένη ροή,δημιουργούνται συμμαχίες κι εφαρμόζονται πονηρά κόλπα. Πολύ όμορφο είναι και το σχέδιο.

 

"Η ασημένια σέλα"
Όλα ξεκινάνε στα γυρίσματα μία ταινίας με θέμα την Άγρια Δύση και στα οποία παραβρίσκονται ο Μόρτυ κι ο Φέρντυ. Σε ένα διάλειμμα προσεγγίζουν έναν γερόλυκο,γνώστη της εποχής εκείνης,ο οποίος αρχίζει να τους διηγείται την ιστορία μίας σέλας,κατασκευασμένης από ατόφιο ασήμι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του,την συγκεκριμένη σέλα την είχε κατασκευάσει ένας πιστολέρο με σκοπό να την δωρίσει σε μία αιθέρια ύπαρξη,που δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε. Απογοητευμένος λοιπόν αποφασίζει να την αφήσει εκτεθειμένη για να την πάρει όποιος ενδιαφέρεται. Αυτή η σέλα γίνεται το μήλο της έριδος τόσο για τους απατεώνες της περιοχής (βλέπε Μαύρο Πητ),όσο και για τα καλά και τίμια παλικάρια που σέβονται την φιλία και τον αλτρουισμό (βλέπε Μίκυ και Γκούφυ). Κι αυτό το σενάριο το βρήκα συμπαθητικό,με καλή σκηνοθεσία και μυστήριο. Δεν υπολείπονται και μερικές σκηνές δράσης,αλλά και χιούμορ. Το σχέδιο το ήθελα λίγο καλύτερο.

 

"Ο χορός της βροχής"
Ξαναγυρίζουμε στο σύμπαν των Ντακ. Βρισκόμαστε σε ένα χωριό της Άγριας Δύσης,όπου επικρατεί μεγάλη περίοδος ανομβρίας. Ο θείος Σκρουτζ,που είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας της περιοχής, αντιμετωπίζει προβλήματα από αυτό το φαινόμενο,καθώς κινδυνεύει να καταστραφεί όλη του η σοδειά. Έτσι λοιπόν καλεί τους δύο συνήθεις υπόπτους (τον Ντόναλντ και τον Φέθρυ) για να βρουν μία λύση στο θέμα,ενώ παράλληλα ο Κύρος προσπαθεί να φτιάξει μία εφεύρεση. Τα δύο ξαδέλφια ψάχνουν να βρουν έναν συγκεκριμένο ινδιάνο,που ξέρει να χορεύει τον χορό της βροχής,για να επιστρέψει και πάλι το υγρό στοιχείο. Ο Ινδιάνος βρίσκεται σχετικά εύκολα. Κάποια όμως από τα αντικείμενα που χρειάζονται για τον χορό,θα τους ταλαιπωρήσουν μέχρι εκεί που δεν πάει,μέχρι να βρεθούν. :P Πρόκειται για απλό σενάριο,που έχει κωμικά στοιχεία κι ακόμα πιο κωμικό φινάλε. Το cast είναι αρκετά μεγάλο και είναι όλοι τους γνωστοί από τις ιστορίες της Λιμνούπολης. Εννοείται βέβαια ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν ο Ντόναλντ με τον Φέθρυ που είναι απολαυστικοί στην "οδύσσεια" που περνούν. :) Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

"Η αληθινή ιστορία του Μίκυ Ρίνγκο"
Λόγω μίας βροχερής ημέρας,ο Μόρτυ κι ο Φρέντυ αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι και για να περάσει η ώρα τους αποφασίζουν να καθαρίσουν την σοφίτα. Εκεί βρίσκουν ένα ένταλμα σύλληψης της παλιάς εποχής και ρωτάνε τον θείο τους γι'αυτό. Έτσι εκείνος τους διηγείται μία ιστορία του καιρού της Άγριας Δύσης. Σ'ένα μικρό χωριό που το έλεγαν Ποντικοπαγίδα,φτάνει ένας ταλαιπωρημένος νεαρός,ονόματι Μίκυ Κιντ,με σκοπό να γίνει αυτό το μέρος που θα στεριώσει. Εκεί θα δημιουργήσει καλούς φίλους,θα γοητευτεί από αιθέριες υπάρξεις,αλλά θα γνωρίσει κι επικίνδυνους εχθρούς που θέτουν σε εφαρμογή ύπουλα σχέδια με σκοπό να μεγαλώσουν παράνομα την περιουσία τους. Κι όπως είναι εύκολα αντιληπτό,ο πρωταγωνιστής μας θα προσπαθήσει να ματαιώσει αυτά τα σχέδια. Το σενάριο θυμίζει σοφτ μεταφορά από τα κλασικά γουέστερν της Τσινετσιτά,αλλά και του Χόλιγουντ. Προσωπικά την θεωρώ αρκετά προσεγμένη δουλειά,κάτι που φαντάζομαι να θεωρήσουν και οι λάτρεις των καουμπόικων. Το σχέδιο το βρήκα καλό αλλά παραφορτωμένο. 

 

"Διακοπές στην άγρια δύση"
Η συγκεκριμένη ιστορία,σε αντίθεση με τις υπόλοιπες του τόμου,δεν διαδραματίζεται την παλιά εποχή,αλλά στον σύγχρονο κόσμο. Ο Μίκυ,αφήνει λίγο τον Γκούφυ και μαζί με τον Οράτιο αυτή την φορά,πηγαίνουν διακοπές,στις οποίες θα κάνουν ένα είδος αγροτικού τουρισμού. Φτάνοντας στον προορισμό τους,θα συναντηθούν με τους υπόλοιπους τουρίστες του γκρουπ,αλλά και με τον ξεναγό τους,ο οποίος είναι γνωστός και μη εξαιρετέος. Πρόκειται για τον Μαύρο Πητ,που όπως εκείνος διατείνεται, έχει γίνει ένας ευυπόληπτος πολίτης. Είναι όμως έτσι όπως λέει? :thinking: Αυτό που έχουν να κάνουν οι τουρίστες είναι να μεταφέρουν ένα κοπάδι γελάδια από ένα ράντζο σε ένα άλλο. Στην διαδρομή όμως θα συναντήσουν πολλά κι επικίνδυνα εμπόδια,που θα κάνουν πολλούς από την παρέα να αναθεωρήσουν και να αποχωρήσουν. Καλό σενάριο που δεν έχει συγγραφικές ευκολίες,ενώ πρωτοτυπεί όσον αφορά την σύλληψη του κακού. Το φινάλε συμπληρώνει το καλό αποτέλεσμα. Το σχέδιο στέκεται αξιοπρεπέστατα.

 


:beer: 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κακός τόμος. Αν ήταν ο 1ος ίσως να μη συνέχιζα τη σειρά..οι 2 τελευταίες ιστορίες σώζουν κάπως τα προσχήματα

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

xa! ακριβώς ανάποδη άποψη από τον προλαλήσαντα :D Μα ακριβώς!!! :lol: 

 

Ωραίο τομάκι :) Μου τα χάλασε η τελευταία ιστορία, αλλά  τις έσκισα τις σελίδες και τώρα το τομάκι είναι ένα solid 3αράκι στα 5. Η πρώτη είναι (ΙΜΗΟ) εμπνευσμένη από το διασκεδαστικό Maverick του 1994 με Mel Gibson, Jodie Foster, James Garner και φυσικά James Coburn. Όχι 100% μεταφορά/παρωδία (αν και θα το γλένταγα πολύ άμα ήταν) όπως άλλα, αλλά εμπνευσμένη. 

 

Η τελευταία αναρωτιέμαι πόση σχέση έχει με το City Slickers (1991) του Chevy Chase. Μάλλον μόνο το μοτίβο "διακοπές σε ράντσο". Μάλλον. 

 

:cheers5: 

 

εδιτ πάντως θα συμφωνήσω με όλους τους προλαλήσαντες για Μίκυ Κιντ. Είμαι σίγουρος ότι θα πέρναγα ακόμα καλύτερα εάν το τομάκι ήταν σόλο περιπέτειές του :) 

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 ώρες πριν, germanicus είπε:

[...] Ωραίο τομάκι :) Μου τα χάλασε η τελευταία ιστορία, αλλά  τις έσκισα τις σελίδες και τώρα το τομάκι είναι ένα solid 3αράκι στα 5. [...]

:help:    :help::help:

 • Like 4
 • Funny 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα έχω πάρει όλα ως τώρα και τα διαβάζω σιγά σιγά και με τη σειρά. Πολύ καλύτερο το τομάκι αυτό από τα δύο προηγούμενα. Και αν είχα αμφιβολίες αν κάνω καλά που παίρνω τη σειρά, με τον τόμο αυτό εξανεμίστηκαν όλες! :D 

 

Ξεχωρίζουν η Ασημένια σέλα και ο Χορός της βροχής, ειδικά η πρώτη με ενθουσίασε. Οι άλλες μέτριες, με τη σειρά να είναι Μίκυ Ρίνγκο >> Χρυσό δολλάριο = Διακοπές.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 λεπτά πριν, saveapenguin είπε:

τα διαβάζω σιγά σιγά

Σχετικά με αυτό εγώ τα πρώτα πέντε τα διάβαζα με το που τα έπαιρνα. Το έκτο το καθυστέρησα μερικές μέρες και ανακάλυψα πώς όντως σκληραίνουν και είναι δύσκολο να τα ανοίξεις, οπότε από τότε άρχισα να τα ξαναδιαβάζω την ίδια μέρα πού τα αγοράζω.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραίο τομάκι. Δεν το περίμενα διότι δεν είμαι φαν του Φαρ Ουεστ. Ωραίες ιστορίες που δεν τις είχα ξαναδιαβάσει. Μου άρεσε!

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.