Jump to content

Christaras

Members
 • Content Count

  638
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3,870 Good

1 Follower

About Christaras

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday 03/29/1996

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Everywhere!
 • Country
  Greece
 • Interests
  DUNNO!

Recent Profile Visitors

4,025 profile views
 1. Εξαντλήθηκε από παντού ο 6; Ωωωωω τι κρίμα... αλλά μην στεναχωριέστε, θα σας πουλήσω τον δικό μου τόμο στην προνομιακή τιμή των 70€. Αφού δεν μπορείτε να αποκτήσετε από αλλού αυτές τις ιστορίες.... Don Rosa Libra...γκουχ...γκουχ...ΚΟΜΙΞβ'περιοδ...γκουχ...γκουχ...
 2. Σε περίπτωση που δεν κλείσουν οι εκδόσεις, να είστε σίγουροι ότι θα δούμε βιβλιοθήκη Ντον Ρόσα ως ένθετο με την εφημερίδα. Το θέμα είναι μην τυχόν την κουτσουρέψουν σε σχέση με την Ιταλική από άποψη άρθρων, επιπλέον υλικού κλπ κ βγει μια έκδοση παρόμοια της Βιβλιοθήκης ΚΟΜΙΞ.
 3. Σε παρακαλώ, έχει να μπει 8 χρόνια, κ με βάση τη λογική του Τερζόπουλου η κάθε γενιά αλλάζει κάθε 6 χρόνια. Ε δεν πρέπει η νέα γενιά να μάθει τέτοια φοβερά εξώφυλλα; Οπότε καλά κάνουν κ βάζουν τα ίδια.
 4. Για οτιδήποτε έρχεται εκτός ΕΕ έχει ατέλεια τα 22€. Δηλαδή αν το συνολικό κόστος δεν ξεπερνάει τα 22€ μαζί με μεταφορικά κλπ δεν πληρώνεις τίποτα έξτρα. Οπότε είσαι μια χαρά.
 5. Λογικά τις τοπ ιστορίες του Μπαρκς θα τις κρατάνε για επετειακά τεύχη. Μην ξεχνάμε πως το Αφιερωμένο Εξαιρετικά πάλι το κρατάνε για επετειακό τεύχος αργότερα. Γιατι φυσικά, πέρα από Μπαρκς-Ρόσα δεν υπάρχουν άλλες καλές ιστορίες Ντίσνευ.
 6. Σοβαρά πιστεύετε ότι θα βάζουν Μπαρκς αραιά κ που; Όταν πιάνουν έναν σχεδιαστή δεν τον αφήνουν με τπτ, βλ. Ρόσα. Όσο για τις τακτικές της Καθημερινής, είμαστε στο 2021 κ όχι στο 1990. Το παιδικό κοινό έχει αλλάξει. Στο σημερινό παιδάκι πιο πολύ θα αρέσει μια ιστορία τύπου Μαύρος Κεραυνός παρά μια μετριότητα του Βίκαρ με τον Ντόναλντ να μαζεύει χορτάρια. Το 2014 όταν ξεκίνησε την επανέκδοση των περιοδικών η Καθημερινή διαφήμιζε ότι θα βάζει μόνο "νέες ιστορίες". Αυτό εμένα μου δείχνει πως γνώριζε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αναγνωστών είναι μεγάλης ηλικίας. Για μένα βάζει Ρόσα-Μπαρκς στο ΚΟΜΙΞ ακριβώς επειδή θέλει τους μεγάλους αναγνώστες που τρελένονται μόνο για Μπαρκς-Ρόσα κ που αγοράζουν το Κόμιξ φανατικά/ψυχαναγκαστικά. Το 2ο μεγαλύτερο κοινό είναι οι γονείς που έπαιρναν μικροί το Κόμιξ κ το παίρνουν συστηματικά/αραιά για το παιδί τους. Θες να βάλεις Μπαρκς; Κάντο να φανεί σαν κάτι ιδιαίτερο κ βάλε κ μια 2η δυνατή κύρια ιστορία. Αλλά αυτό θέλει χρόνο για να επιλέξεις καλές συνοδευτικές ιστορίες κ πειραματισμούς που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Οπότε ας λέμε ευχαριστώ που έχουμε όλη την βιβλιοθήκη Μπαρκς κ τους τόμους του Σκάρπα κ ότι δεν μας αφορά ας το αφήσουμε στην άκρη.
 7. Δεν πέφτω απ'τα σύννεφά, το περίμενα κ το είχα πει πριν πολλούς μήνες εδώ: Φαίνονταν για το που πήγαινε το πράγμα. Τα περιοδικά έχουν μπει στον αυτόματο κ δεν κάνουν κανέναν κόπο στο να ψάξουν ιστορίες. Τα πρώτα τεύχη ΚΟΜΙΞ της Καθημερινής που ήταν έτοιμα από τον Τερζό, είχε γίνει καλή επιλογή ακόμα κ στις συμπληρωματικές, κ είχαν παρόμοια θεματολογία με την κεντρική π.χ. στο #1 με τον Μόμπυ Ντικ, οι υπόλοιπες 2 ήταν καλοκαιρίνες ιστορίες. Εν αντιθέση, τρανταχτό παράδειγμα για την κακή διαχείρηση της Καθημερινής ήταν ότι ο Βίος τελείωσε στο τεύχος Αυγούστου, κ είχαμε κατακαλόκαιρο Χριστουγεννιάτικη ιστορία με Χριστουγεννιάτικό εξώφυλλο σε καλοκαιρινό τεύχος. Από κει καταλαβαίνω ότι δεν έχουν κανένα πλάνο στις εκδόσεις τους. Βάλε ότι κ ο μέσος έλληνας φαν είναι μεγαλούτσικος σε ηλικία κ κολλημένος με Μπαρκς-Ρόσα οπότε σου λέει εύκολη κ σίγουρη λύση. Κ αφού θες να κάνεις επανέκδοση του Μπαρκς, κάντη σωστά! Δώσε στο περιοδικό άλλο αέρα, κλασικό χαρακτήρα, βγάλε το μαύρο πλαίσιο που καταστρέφει όλα τα εξώφυλλα, άλλαξε font στο logo ώστε να δείχνει πιο κλασικό, μείωσε τις σελίδες κ την τιμή κ πιάσε το περιοδικό με συραπτικό. Και εννοείτε πλαισίωσε τα τεύχη με άλλες καλές ιστορίες. Αλλά ψιλά γράμματα λέω... Βάλε Μπαρκς, βάλε κ 5 ακόμα τυχαίες Βορειοευρωπαικές ιστορίες κ έτοιμο. Κ όσο για το εξώφυλλο; Που να ανοίγεις τώρα illustrator/photoshop... Για μένα πίστευω ότι τα περιοδικά τρέχουν από 1-2 άτομα το πολύ. Δλδ ο συντάκτης κάνει κ την μετάφραση, κ την επιλογή των ιστοριών αλλά κ τις μακέτες/γραφιστικό κομμάτι προς εκτύπωση. Γι αυτό σταμάτησαν κ τα γράμματα, κ η γενική πτώση σε όλα, τα τρέχει ένα άτομο. Κ μην πω ότι τον κακόμοιρο τον έχουν βάλει να δουλέυει κ σε άλλα πόστα στην Κ. Κ φυσικά από μένα είναι τεράστιο όχι προς το ΚΟΜΙΞ. Έχω όλα τα Κόμιξ από το 1 του Τερζό κ όλους τους τόμους της βιβλιοθήκης. Οπότε σίγουρα οι 5-6 τυχαίες βορειοευρωπαικές δεν με κερδίζουν. Αν θέλω να διαβάσω τέτοιου τύπου ιστορίες έχω 303+18 τεύχη στην άκρη ήδη, γτ με τόσα τεύχη τις έχω ξεχάσει όλες. Bye bye ΚΟΜΙΞ.
 8. Άρχισαν κ τα "clickbaits", εξώφυλλο εντελώς άσχετο με το περιεχόμενο αλλά από τον Ντον Ρόσα, ώστε να τσιμπήσουν οι φανς. Αυτό δεν μπορούσε ο Τερζό να το κάνει από την 'Α περίοδο; Ήταν ανάγκη να έχουμε άθλια εξώφυλλα με τον Ντόναλντ κ τα ελεφαντάκια.
 9. Τελικά πάλι μας διέψευσε η καθημερινή και πάλι προς το χειρότερο! Άκου να μην βάλει μια από τις καλύτερες ιστορίες του Ρόσα, το "Αφιερωμένο Εξαιρετικά" για το νέο έτος αλλά μια άκυρη ιστορία του Ρότα. Ρε ας τους μαζέψει κάποιος! Καλύτερα που δεν το έφτιαξαν το περιοδικό, γλυτώνω τα 3,5€ που θα έδινα κάθε μήνα να το αγοράζω.
 10. Χριστουγεννιάτικη ιστορία τον Νοέμβριο, εύγε Καθημερινή, οι επιλογές σου είναι απίστευτες. Μετά από αυτό δεν θα μου έκανε εντύπωση να συνεχίσει ο Ρόσα κ το 2021 με μονοσέλιδες/ολιγοσέλιδες.
 11. Το αντίστοιχο είναι ότι θα βάλλουν ό,τι έχει απομείνει αδημοσίευτο από Ρόσα για να κλείσει το κεφάλαιο Ρόσα και η χρονιά. Όχι οτι θα είναι 100% Ρόσα το τεύχος.
 12. Είμαι σχεδόν σίγουρος για το 1. Θυμίζει κιόλας κάτι αντίστοιχο που έκαναν με το τεύχος 18 που ήταν 100% Κάρλ Μπαρκς κ ουσιαστικά έβαλαν μέσα ότι αδημοσίευτο υπήρχε από εποχές Τερζόπουλου κ δεν είχε βγει ακόμα στη Βιβλιοθήκη Ντίσνευ (αλλά επρόκειτο να βγουν όλες μέσα στο καλοκαίρι του 2016). Σε εκείνο το τεύχος θυμάμαι επίσης έπαιζαν άπειρες μονοσέλιδες/ολιγοσέλιδες. Οπότε και στο 78 κάτι αντίστοιχο θα δούμε πιστεύω.
 13. Αν δεν έχεις διαβάσει την ιστορία "Γράμμα από το Σπίτι" το έχεις αγοράσει ήδη το τεύχος!!!
 14. Πράγματι, καταπληκτική ιστορία το "Γράμμα από το σπίτι", όποιος δεν την έχει, αξίζει να αγοράσει το τεύχος.
 15. Για να σοβαρευτουμε λιγο. Υπαρχει λόγος που από παλιά ο Τερζό έβαζε ελάχιστες Αμερικάνικες ιστορίες στο Κόμιξ (οι οποίες άξιζαν) κ οι υπόλοιπες κατέκλιζαν το Μεγάλο Μίκυ και τα Κλασικά ενίοτε. Η μετά τον Μπαρκς σχολή των Αμερικάνων ήταν ότι χειρότερο από όλες τις απόψεις και ενώ έχουν γράψει κάποιες πολύ καλές ιστορίες (π.χ. το Πάκμιν-3 θα ήθελα να το ξαναδώ στο ΚΟΜΙΞ), ε οι υπόλοιπες είναι μέτριες/αφελής το λιγότερο κάνοντας τον Βίκαρ να φαίνεται πολύ ανώτερος στα σενάρια που έχει σχεδιάσει. Αν είναι να βάζουν τέτοιες ιστορίες στο Κόμιξ καλύτερα να ξαναβάλλουν Μπαρκς και να συνεχίσουν με τις βορειοευρωπαικές. Προσωπικά δεν θα με χάλαγε να ξαναέμπαιναν ιστορίες που έχουμε δει σε άλλα τεύχη του Μίκυ Μάους, είτε παλιότερα είτε και πιο πρόσφατα, κ τα οποία δεν μπορεί κάποιος να ψάχνει να βρει εδώ κ κει π.χ. εγώ ενώ είμαι φαν του Κάστυ δεν μπορώ να κάθομαι να ψάχνω να βρω τι έχω χάσει όλα τα χρόνια κ να κυνηγάω τεύχη Μίκυ Μάους του 2010 στο μοναστηράκι κλπ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.