Jump to content

Christaras

Members
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3,662 Good

1 Follower

About Christaras

 • Rank
  Very Active Member
 • Birthday 03/29/1996

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Everywhere!
 • Country
  Greece
 • Interests
  DUNNO!

Recent Profile Visitors

3,437 profile views
 1. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μετατροπής ιστορίας από 3 σειρές/ανά σελίδα σε 4 σειρές/ανά σελίδα αποτελεί η ιστορία Οι Τρείς Λιστές (ΚΟΜΙΞ #302) του Ρομάνο Σκάρπα. Σε αυτό το φορμά, δεν είδα και καμιά τρανταχτή διαφορά ανάμεσα στις σύγχρονες βορειοευρωπαικές ιστορίες και σε αυτή την κλασική ιστορία. Έφαιρνε αρκετά σε ιστορίες του Μάρκο Ρότα, ενώ λόγο της σμίκρυνσης των καρέ, το σχέδιο αναδείχθηκε περισσότερο. Και ως γραφίστας μπορώ να πω πως δεν είναι και τόσο δύσκολη αυτή η μετατροπή να γίνει και από δικό μας επιτελείο, ειδικά σε τέτοιες παλιές ιστορίες. Πόσο μάλλον αφού ούτε χρωματισμούς κάνουν πλέον σε ιστορίες όπως έκανε κάποτε, αλλά μέχρι πολύ πρόσφατα, ο Τερζόπουλος.
 2. Προσωπικά, αν η Καθημερινή έβαζε μεγάλες ιστορίες όπως Ο Θησαυρός του Ουράνιου Τόξου (ΚΟΜΙΞ #92), Το Πετράδι του Ξιογκάν (ΚΟΜΙΞ #99), Ο Τίγρης της Βεγγάλης (ΚΟΜΙΞ #206), Στο Νησί των Βίκινγκ (ΚΟΜΙΞ #81) μαζί με ιστορίες Ρόσα που ναι έπρεπε να ξαναμπούν οπωσδήποτε σε ένα περιοδικό που είναι hall of fame των Ντίσνευ, θα συνέχιζα ως παλιός αναγνώστης να αγοράζω και να στηρίζω το περιοδικό. Πιστεύω ακράδαντα πως ο Καρλ Μπαρκς και μετέπειτα ο Ντον Ρόσα εξάντλησαν τα δεκασέλιδα concepts, εκτός από λίγες διάσπαρτες εξαιρέσεις όπως τον Βαν Χορν που ίσως είναι αμφιλεγόμενος ωστόσο πρωτότυπος αρκετές φορές στα σενάρια που γράφει. Επίσης ως περιοδικό δεν θα έπρεπε να βάζει ότι αρλούμπα έχει σχεδιάσει ο κάθε σχεδιαστής πέρα από του Καρλ Μπαρκς (ο οποίος έχει γράψει κάμποσες χαζομαρούλες), αλλά αυστηρώς τις καλές ιστορίες τους. Ο Βίκαρ δεν είναι Καρλ Μπαρκς αγαπητό επιτελείο του Κόμιξ. Δεν χρειαζόμαστε άτυπη βιβλιοθήκη για όποιον σχεδιάζει σε παρόμοιο στυλ με του Καρλ Μπαρκς.
 3. Αν κατι δεν ειχε ωραιο το Κομιξ του Τερζο απο το 190+ που πρεπει να συμφωνησουμε ομοφωνα, ηταν τα παρα πολλα αθλια εξωφυλλα απο ως επι το πλειστον σχεδιαστες οπως ο Ναντορπ. Ειδικα κατι ελεφντες και κατι βατραχια, για οποιον θυμαται, ηταν αθλιοτατα. Αλλα ακομα και μετα το 19 παλι, το λογοτυπο και το μαυρο πλαισιο δεν δειχνουν ωραια και δεν δενουν καθολου με το προσεγμενο σχεδιο του Ροσα.
 4. Ναι μεν αλλά όπως έχει χιλιοειπωθεί, το Κόμιξ ήταν το μόνο περιοδικό που αυτοαποκαλούνταν ως "συλλεκτικό" και απευθύνονταν σε μεγαλύτερο κοινό, ως περιοδικό hall of fame των εκδόσεων Ντίσνευ. Τόσο ο Τερζόπουλος όσο και η Καθημερινή το προμόταραν έτσι. Να μπει και Ρόσα, να μπει Καρλ Μπαρκς, αλλά να μην πετάνε στην απέξω και τους πιστούς φίλους του περιοδικού.
 5. Hello! Έχω καιρό να ποστάρω αλλά παρακολουθώ το forum γενικά. Η κακή διαχείριση της Κ φαίνεται από το γεγονός ότι όταν έβαζαν τον Βίο & Πολιτεία έβαζαν ως συμπλήρωμα μεγάλες ιστοριάρες του Ρόσα οι οποίες είχαν και δικές τους αντίστοιχες εξωφυλλάρες. Δηλαδή πόσο μυαλό ήθελε να σκεφτούν να βάζουν μαζί με ιστορίες του Βίου και συμπληρωματικές δεκασέλιδες/μικρότερες ιστορίες, αυτές που βάζουν τώρα ως κεντρικές; Δεν τους έκοψε ότι βάζοντας αυτες τις μεγάλες ιστορίες ως συμπλήρωμα θα ξεμείνουν μετά το τέλος του Βίου με τεύχη με ως μια κύρια μικρή ιστορία του Ρόσα με πολλές φορές εξώφυλλα από άλλους δημιουργούς; Αν δεν πρόκετε για κακή διαχείρηση τότε το μόνο που στέκει είναι πως το έκαναν για να ανέβει για κάποιο καιρό το περιοδικό ώστε να επιβιώσουν οι εκδόσεις γιατί πήγαιναν εκ νέου για κλείσιμο (?). Δεδομένου αυτού, είμαι σίγουρος πως οι ιστορίες Μαγικός Αυλητής και Δώσε στον πλησίον σου θα μπουν ως κεντρικές ιστορίες σε επερχόμενο Κόμιξ, ειδικά εφόσον ο Μαγικός Αυλητής έχει και δικό του εξώφυλλο. Και ειδικά με της πρακτικές της Κ δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν αυτές οι δύο ιστορίες έμπαιναν σε ξεχωριστά τεύχη ως κεντρικές ιστορίες ώστε να ξεζουμίσουν εντελώς τον Ρόσα. Όσο για την συνέχεια του περιοδικού φυσικά τα πράγματα είναι αναμενόμενα, θα συνεχίσει όπως το συνέχισε και ο Τερζόπουλος. Για κάποιον λόγο την Ιταλική σχολή την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι στο Κόμιξ οπότε μην έχετε αυταπάτες για Mickey-X και λοιπά. Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση και το ξεκίνημα επαναδημοσίευσης του Μπαρκς στο περιοδικό, μην ξεχνάμε πως πέρασαν 4 χρόνια από την δημοσίευση των απάντων.
 6. Ξέχασα να ενημερώσω και από εδώ, κρατημένα.
 7. Disney: Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη DISNEY #1 1950 Στα Ιχνη του Μονοκερω - 2€ Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη DISNEY #13 1956-57 Η απαγορευμένη κοιλάδα - 2€ Η Μεγάλη Βιβλιοθήκη DISNEY #15 1957-58 Η πόλη με τις χρυσές σκεπές - 2€ Αλμανακο τευχος 6: 2€ ΚΟΜΙΞ #39 - 8€ ΚΟΜΙΞ #44 - 8€ ΚΟΜΙΞ #88 - 4€ ΚΟΜΙΞ #95 - 5€ ΚΟΜΙΞ #123 - 4€ (διαθέσημα 2 αντίτυπα) Διάφορα: Game Of Thrones Παιχνίδι του Στέμματος (βιβλίο 1) - 7 € Judge Dredd Οι ολοκληρωμένες υποθέσεις 0.1.1 - 3€ Μπλέ Κομμήτης #1 - 2€
 8. Ο πρώτος τόμος Βιβλιοθήκη Κόμιξ έχει αρκετές σκάλες μεγαλύτερη γραμματοσειρά από τους επόμενους τόμους και ούτε είναι κανένα υπόδειγμα γραφιστικής.
 9. Την ιστορία "Καρδιές στο Γιούκον" έχω να την διαβάσω από τότε που βγήκαν τα Χαμένα Επεισόδια, το 2006. Είναι από τις απειροελάχιστες ιστορίες που θυμάμαι αρχή-μέση-τέλος. Ειδικά το τέλος το οποίο ήταν στο σχολείο με τους συμμαθητές κομιξάκιδες ένα hot θέμα συζήτησης αλλά και πυροδότημα για κάποιες προσπάθειες για δημιουργία κόμικ "what if?". Το ανεκπλήρωτο που δημιουργείται στο τέλος είναι το κάτι άλλο ειδικά για τα παιδικά μάτια. Το εξώφυλλο δε, είναι από τα αγαπημένα μου εξώφυλλα του Ντον Ρόσα.
 10. Άλλο 3 δραχμές του 1970, άλλο 1000 δραχμές του 2000 και άλλο τα 2 ευρώ του 2018...
 11. Μια κόπια της Fantagraphics σε ίδια ποιότητα με την Βιβλιοθήκη Ντίσνευ (Μπαρκς) στα 4 ευρώ με την εφημερίδα νομίζω πως είναι μακράν ότι καλύτερο. Αρκετά υψηλή ποιότητα και σίγουρα θα διαβαστεί από πολύ μεγαλύτεο κοινό, αφετέρου δεν θα ξεπαραδιαστούμε. Αν είναι να βγει σε εφημερίδα στη κατάσταση της βιβλιοθήκης Σκάρπα, ε τότε προτιμώ να βγει σε ακριβούς τόμους των 20 ευρώ. Όπως και να έχει, τόσο Νέα Ακτίνα όσο και Καθημερινή δεν έχουν δώσει τα κατάλληλα άπαντα του Ρόσα, θα έλεγα πως έχουν κάνει ότι χειρότερο υπάρχει μετά την ανυπαρξία του δημιουργού σε κάποια νέα έκδοση.
 12. Η τελευταία μέρα - 8.2/10 Ξεκάθαρα εμπνευσμένο από James Bond, δυνατή περιπέτεια χωρίς να γίνετε παρωδία και ούτε έχοντας παιδιάστικες νότες, ωστόσο της λείπει η πρωτοτυπία Το σχέδιο και ο χρωματισμός είναι κινηματογραφικά. Σκυλίσια αναμέτρηση - 8/10 Ο Φατσίνι που αγαπάω: Σουρεάλ και ιδιαίτερα βαθυστόχαστη για παιδική ιστορία, υπέροχη συμπληρωματική ιστορία που αρχικά σε αφήνει με ένα μεγάλο "wtf?". Η αυτοκρατορία των πάγων (part 3) - 8.5/10 || Βαθμολογία ολόκληρης της ιστορίας: 9.2/10 Η επική ιστορία κλείνει αλλά μάλλον με ένα κάπως αναμενόμενο, διεκπαιρωτικό και βεβιασμένο τέλος. Πραγματικά όμως θα ήταν μια τέλεια ταινία animation εν αντιθέση με τις μπαρούφες που μας έχει γεμήσει τον τελευταίο καιρό η Disney και προς θεού όχι 3d. Γενικά πάντως, θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες ιστορίες Ντίσνευ αν και την Λαίλαπα των Αιώνων δεν την ξεπερνάει μέχρι στιγμής τίποτα. Υπέροχα! Μονοσέλιδες: ?/10 Πολύ ευχαριστα γεμίσματα στο τεύχος! Σύνολο: Το τελευταίο τεύχος για το 2017 μαζί με το #183 είναι από τα καλύτερα ή έστω από τα πιο ενδιαφέροντα τεύχη Μίκυ Μάους της Καθημερινής. Υ.Γ. Άντε να δούμε πότε θα ξαναπάρουμε Μικυμάο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.