constantinople Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 Member ID: 11736 Group: Moderator Topic Count: 122 Content Count: 5885 Reputation: 62628 Achievement Points: 5501 Days Won: 294 With Us For: 5668 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 108 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 On 12/7/2024 at 3:57 PM, Laz33 said: Εννοείται θα το διαβάσω ξανά (πολλές φορές μάλιστα) όταν βγει στα ελληνικά. Κι απ'ότι μαθαίνω η μετάφραση στα Ελληνικά είναι έτοιμη και το τεύχος τώρα στήνεται για να σταλεί στο τυπογραφείο. 4 3 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 3 ώρες πριν, constantinople είπε: Κι απ'ότι μαθαίνω η μετάφραση στα Ελληνικά είναι έτοιμη και το τεύχος τώρα στήνεται για να σταλεί στο τυπογραφείο. Δεν έχει σταλθεί ακόμα στο τυπογραφείο; Σωθήκαμε. Καλό Πάσχα σαν να λέμε... 2 2 Παράθεση
Kurdy Malloy Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 Member ID: 31428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3434 Reputation: 26089 Achievement Points: 2541 Days Won: 14 With Us For: 3404 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 54 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 LUCKY LUKE SATTELT UM O Mawil είναι ένας γερμανός κομίστας. Ο Mawil επίσης (όπως λέει και στο τεύχος) αγαπάει πολύ τα ποδήλατα. O Mawil πρέπει να μισεί τον Λούκι Λουκ. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που του έκανε σε αυτό το τεύχος. Άθλιο σχέδιο, χαζή υπόθεση, βγαλμένη από τις πιο κακές στιγμές του Μορίς. Η υπόθεση είναι μία κλασική υπόθεση Λούκι Λουκ. Ένας περίεργος τύπος σκάει στο Ουέστ με ένα περίεργο μαραφέτι/εφεύρεση, πέφτει κατόπιν συμπτώσεων και παρεξηγήσεων στο δρόμο του Λούκι Λουκ που τον βοηθάει. Έχουμε και χαζούς κακοποιούς έχουμε και ένα πλοτ σύμφωνα με το οποίο δρουν αυτοί οι κακοποιοί και τέλος έχουμε και το εύρημα του άλμπουμ. Το "μαραφέτι" είναι ένα ποδηλατο, ο Λούκι χωρίζεται από τον Ντόλη και καταλήγει να κάνει τις περιπέτειές του με ποδήλατο με τον Ντόλη να σκάει από τη ζήλια του. Τώρα που το γράφω, η ιδέα ήταν καλή. Ο Γκοσινί θα είχε γράψει ένα έπος. Αλλά η υλοποίηση ήταν χάλια και το σχέδιο ξερατό. Αλλά από τη στιγμή που έχουμε διαβάσει τον Σεΐχη και τον Μακ στους Ινδιάνους, εννοείται πως πρέπει να δημοσιευτεί και στα ελληνικά 7 1 1 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 816 Content Count: 14442 Reputation: 105257 Achievement Points: 9268 Days Won: 511 With Us For: 5085 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 09:48 PM Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 27 33 λεπτά πριν, Kurdy Malloy είπε: και το σχέδιο ξερατό. Όντως. Εντελώς ακατάλληλο για ιστορία του Λούκυ Λουκ! 4 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Το "Wanted" αξίζει όντως να εκδοθεί στα ελληνικά. Ως εκτός σειράς φυσικά, καμία σχέση δεν έχει με τα canon άλμπουμ στο στυλ (ακόμα και με τα λιγότερο χιουμοριστικά). Αλλά το "Sattelt Um" (ή "Se recycle" όπως το ξέρω) είναι απλά προσβολή στον Λούκυ Λουκ και δεν το θέλω στα ελληνικά. Είναι ακόμα χειρότερο κι απ΄το "Les Indomptes" του Blutch. Χαζά χαζά από εκτός σειράς μόνο το "Choco-boys" δεν έχω διαβάσει, το οποίο όμως το κόβω εξίσου χαζομάρα 4 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 143 Content Count: 3072 Reputation: 19178 Achievement Points: 3139 Days Won: 12 With Us For: 5776 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 157 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Αν βγει στα ελληνικά θα τιμηθεί! Όπως έχουμε και εκτιμαμε τα καλύτερα τεύχη έτσι πρέπει να κάνουμε και με τα χειρότερα για να εκτιμάμε τελικά τα καλύτερα. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Χεχεχε. 1 2 Παράθεση
ManaLeak13 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Member ID: 36788 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 1726 Reputation: 15564 Achievement Points: 2030 Days Won: 24 With Us For: 1686 Days Status: Offline Last Seen: 17 λεπτά πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Προσωπικά εκτιμώ περισσότερο την ψυχική μου ηρεμία οπότε κάτι τέτοια ούτε που τα αγγίζω. Όταν θα κυκλοφορήσει το σωστό ΛΛ, εννοείται πως θα το τιμήσουμε. BTW η τιμή του ΒΟΧ στα μεταφορικά των βιβλιοπωλείων αυξήθηκε απο 1 στα 2, οπότε δεν συμφέρει πλεον να παραγγέλνουμε κάθε τεύχος όταν κυκλοφορεί αλλά μαζεμένα 2-3. Όσοι δεν τα αγοράζουμε απο τα περίπτερα φυσικά. Αντε να δούμε ποια και πότε θα ειναι η επόμενη εκδοση της ΜΑΜΟΥΘ, πέρασαν ήδη 2 μήνες από το Ιζνογκουντ. 3 2 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Κρίμα αυτό με την αύξηση τιμής σε αποστολές με BOX NOW. Το BOX NOW πάντως καμία σχέση με τον 1ο χρόνο λειτουργίας του, που ήταν μακράν ο ταχύτερος και πιο οικονομικός τρόπος αποστολής. Εξακολουθεί βέβαια να είναι η καλύτερη επιλογή αλλά όσο πάει κλείνει η ψαλίδα με τις κούριερ και τα ΕΛΤΑ 7 Παράθεση
Kurdy Malloy Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Member ID: 31428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3434 Reputation: 26089 Achievement Points: 2541 Days Won: 14 With Us For: 3404 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 54 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 ZARTER SCHMELZ - CHOCO-BOYS O Ralf König είναι γνωστός καλλιτέχνης με πολύ συγκεκριμένο κοινό και πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Για όσους δεν ξέρουν, ο Ραλφ Κένιχ είναι από τους πλέον διακεκριμένους γκέι καλλιτέχνες του χώρου με βραβεία τόσο στην Ανγκουλέμ όσο και στο Max und Moritz που είναι η ανώτατη διάκριση στη Γερμανία το οποίο έχει κατακτήσει τρεις φορές. Η αλήθεια είναι πως όταν διάβασα πως θα κάνει hors serie Λούκι Λουκ, μου ήρθε κάπως γιατί δε θέλει πολύ να πάρει κάποιος τη συμπεριφορά του ΛΛ και να τον μετατρέψει σε gay σύμβολο. Παρόλα αυτά και ενώ και το συγκεκριμένο κόμικ έχει πάρα μα πάρα πολλά gay υπονοούμενα, παρά το ότι έχει δύο γκέι ζευγάρια, παρά το ότι είναι ένα Lucky Luke meets Broadback Mountain, το αποτέλεσμα μου άρεσε. Σέβεται πάρα πολύ τον ΛΛ, δεν τον χρησιμοποιεί για να περάσει κάποιο μήνυμα, εκτός ίσως από το προφανές ότι υπήρχαν ομοφυλλόφιλοι καμπόηδες ή ότι η Καλάμιτι Τζέιν ήταν λεσβία (κάτι το οποίο έχει υπονοηθεί κατά κόρον ακόμα και στα ΛΛ), σίγουρα δεν αγγίζει και δεν αμφισβητεί τον ίδιο τον Λούκι. Η υπόθεση είναι για άλλη μια φορά στο γνωστό μοτίβο. Ένας Ελβετός εκτρέφει αγελάδες στη Δύση για να μπορεί να παρασκευάσει ελβετική σοκολάτα στις ΗΠΑ (οι αγελάδες είναι χρώματος λίλα ) και προσλαμβάνει τον Λούκι που με τη σειρά του επιλέγει έναν καουμπόη που ζούσε σαν παρίας. Αυτό δεν έχει άλλη υπόθεση, το υπόλοιπο είναι POV του άλλου και διηγήσεις πως έκανε gay δεσμό με έναν συνάδελφό του στο παρελθόν κλπ. Δεν έχει ιδιαίτερη υπόθεση με την άποψη της δράσης κλπ, όχι πως δεν έχει, αλλά ήπια πράματα. Έχει χιούμορ αλλά μη φανταστείτε, έχει όμως αρκετά έξυπνο γράψιμο, δικαιολογεί ο Κένιχ τη φήμη του ως δημιουργός, έχει πάρα πολύ αυτοαναφορικότητα σε άλλες ιστορίες, σε άλλους δημιουργούς, σε άλλες εκδοχές του ήρωα, γενικώς είναι καλό. Ως εκεί. Τίποτα ιδιαίτερο, αλλά εμένα μου άφησε ευχάριστη αίσθηση. Το σχέδιο είναι το κλασσικό σχέδιο του δημιουργού με το underground στυλ του που θυμίζει Reiser, Bretecher κλπ. Εμένα μου αρέσει, σίγουρα δεν είναι πίνακας ζωγραφικής, αλλά είναι ένα σχέδιο με ταυτότητα όπως όλα τα underground comics. Δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, αλλά είναι μία πραγματικά άλλη ματιά στο Ουέστ και νομίζω θα έπρεπε να υπάρχει στα ελληνικά και στις βιβλιοθήκες μας. Κατανοώ πάντως ότι είναι ένα δύσκολο θέμα για να το καταπιούν όλοι, όμως αυτό δε θα έπρεπε να εμποδίζει την έκδοση. 7 1 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 15 Content Count: 1160 Reputation: 7779 Achievement Points: 1212 Days Won: 6 With Us For: 3297 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 28 1 ώρα πριν, Laz33 είπε: Το BOX NOW πάντως καμία σχέση με τον 1ο χρόνο λειτουργίας του, που ήταν μακράν ο ταχύτερος και πιο οικονομικός τρόπος αποστολής. Εξακολουθεί βέβαια να είναι η καλύτερη επιλογή αλλά όσο πάει κλείνει η ψαλίδα με τις κούριερ και τα ΕΛΤΑ Προσωπικά δε το επέλεξα ποτέ ούτε για το οικονομικό ούτε για την ταχύτητα αποστολής. Το επέλεξα και εξακολουθώ να το επιλέγω γιατί με έβγαλε από αυτό το "ήρθε ο κούριερ και δε σας βρήκε", "χτυπούσαμε αλλά δε σας βρήκαμε", "πέρασα αλλά έλειπες" και έλα να στηθείς στην ουρά 2 χλμ από το σπίτι σου τις ώρες που γουστάρω εγώ αν θες αυτό που έχεις πληρώσει και παραγγείλει. Still, καταλαβαίνω ότι μιλάμε για αύξηση, αλλά για μένα εξακολουθεί να είναι αξία ανεκτίμητη το δε κυνηγάω τον κούριερ και τη μεταφορική. For the record, στην Αθήνα πρώτη η Skroutz είχε ακολουθήσει αυτό το μοντέλο (που δε τη λες κούριερ ακριβώς), αλλά προφανώς μόνο στα μέσω Skroutz. Οι υπόλοιπες όντως είδαν το hype και έστησαν κι αυτές point (βασικά μόνο της acs έχω δει) αλλά και πάλι, προτεραιότητα έχουν να έρθουν να σε "ψάξουν" και πρέπει μόνος σου να μπεις να δεις και να το αλλάξεις για να πάει στο point. Έχουν να διανύσουν δρόμο. 5 2 Παράθεση
Black Panther Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31 Member ID: 37334 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 396 Reputation: 3209 Achievement Points: 532 Days Won: 0 With Us For: 1555 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Age: 19 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 31 (Επεξεργασία) ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ 11 - ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ Όπως έγραψα σε αυτό εδώ το topic, ξεκίνησα να διαβάζω ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ διαδικτυακά, γιατί αν περιμένω τις επανεκδόσεις της ΜΑΜΟΥΘ, θα γεράσω. Διάβασα λοιπόν το 11ο άλμπουμ του φτωχού και μόνου καουμπόι, και το κατευχαριστήθηκα μπορώ να πω (είχα καιρό να διαβάσω οποιοδήποτε κόμικ, αλλά επέστρεψα). Το σενάριο του Γκοσινί δεν έχανε με τίποτα και μου χάρισε αρκετές στιγμές γέλιου με αποκορύφωμα, το πάθημα των κακόμοιρων ινδιάνων που έκαναν το λάθος να σώσουν τους Ντάλτον από τους καταρράκτες . Για το σχέδιο, δεν χρειάζονται πολλά λόγια, Μορίς είναι αυτός. Πέρασα ωραία στην ανάγνωση (πρώτη φορά από υπολογιστή) και σίγουρα θα συνεχίσω, μιας και προσφέρει ταυτόχρονα στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης Επεξεργασία Φεβρουαρίου 1 από Black Panther 7 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 88 Content Count: 3167 Reputation: 31546 Achievement Points: 3212 Days Won: 117 With Us For: 2784 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 7 Λούκυ Λουκ #38 Νιτρογλυκερίνη (Ε' έκδοση) Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο Μεταφέρθηκαν στην βάση. Ημ. κυκλοφορίας: 07/03/2025 Σελίδες: 52 ISBN: 978-960-321-011-5 Ονομαστική τιμή: 5,80 ευρώ Μια παρατήρηση: Ενώ έχει το εξώφυλλο της έκδοσης του ΈΘΝΟΥΣ, είναι χωρίς το κίτρινο πλαίσιο. Αν παρατηρήσουμε καλά θα δούμε ότι στην κανονική σειρά όσες εκδόσεις έβγαλε αυτού του τεύχους στο εξώφυλλο βλέπουμε μόνο ένα πουλί (και αυτό με κομμένο το φτερό ) ενώ στην έκδοση του ΈΘΝΟΥΣ υπάρχουν 2 πουλιά και αυτό το εξώφυλλο έχουμε σε αυτήν την Ε' έκδοση. 9 4 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 20 ώρες πριν, hudson είπε: Λούκυ Λουκ #38 Νιτρογλυκερίνη (Ε' έκδοση) Εξώφυλλο-οπισθόφυλλο Ημ. κυκλοφορίας: 07/03/2025 Σελίδες: 52 ISBN: 978-960-321-011-5 Ονομαστική τιμή: 5,80 ευρώ Μια παρατήρηση: Ενώ έχει το εξώφυλλο της έκδοσης του ΈΘΝΟΥΣ, είναι χωρίς το κίτρινο πλαίσιο. Αν παρατηρήσουμε καλά θα δούμε ότι στην κανονική σειρά όσες εκδόσεις έβγαλε αυτού του τεύχους στο εξώφυλλο βλέπουμε μόνο ένα πουλί (και αυτό με κομμένο το φτερό ) ενώ στην έκδοση του ΈΘΝΟΥΣ υπάρχουν 2 πουλιά και αυτό το εξώφυλλο έχουμε σε αυτήν την Ε' έκδοση. Ούτε αυτό πάντως το έβγαλαν με το νέο εξώφυλλο που είδαμε στους "Μπελάδες στις Φυτείες" και την "Κιβωτό του Ραντανπλάν". Πάλι καλά αφαίρεσαν το αντιαισθητικό κίτρινο πλαίσιο που ξεκίνησε με τις εκδόσεις Έθνους. Εσωτερικά είναι σαν την έκδοση Έθνους ή έχουν κάνει νέα μετάφραση και νέο lettering; 7 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 88 Content Count: 3167 Reputation: 31546 Achievement Points: 3212 Days Won: 117 With Us For: 2784 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 8 1 ώρα πριν, Laz33 είπε: Ούτε αυτό πάντως το έβγαλαν με το νέο εξώφυλλο που είδαμε στους "Μπελάδες στις Φυτείες" και την "Κιβωτό του Ραντανπλάν". Πάλι καλά αφαίρεσαν το αντιαισθητικό κίτρινο πλαίσιο που ξεκίνησε με τις εκδόσεις Έθνους. Εσωτερικά είναι σαν την έκδοση Έθνους ή έχουν κάνει νέα μετάφραση και νέο lettering; Δεν έχω την έκδοση του Έθνους, έχω την Δ' έκδοση και η μετάφραση (τουλάχιστον στις πρώτες σελίδες που είδα) είναι ίδια με άλλη γραμματοσειρά φυσικά. Η γραμματοσειρά μου κάνει σαν αυτή που έχουν τα άλμπουμ του Έθνους και όχι τα τελευταία άλμπουμ πχ Η Κιβωτός. Άρα έχουν ανατυπώσει του Έθνους 9 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Σήμερα συνειδητοποίησα (διαβάζοντας για πολλοστή φορά τον Άνθρωπο από την Ουάσινγκτον) ότι ο Πρόεδρος Χέηζ είναι διαφορετικά σχεδιασμένος από τον Ασντέ σε σχέση με πως τον σχεδίασε ο Μορίς. Η γυναίκα του η Λούσυ βασίζεται στο σχέδιο του Μορίς, όπως και όλοι οι χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στα άλμπουμ του Μορίς. Περίεργο Ο Χέηζ και η γυναίκα του από Μορίς (απ΄το άλμπουμ "Σάρα Μπερνάρ") Ο Χέηζ και η γυναίκα του από Ασντέ (απ΄το άλμπουμ "Ο Άνθρωπος από την Ουάσινγκτον") 14 4 Παράθεση
constantinople Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Member ID: 11736 Group: Moderator Topic Count: 122 Content Count: 5885 Reputation: 62628 Achievement Points: 5501 Days Won: 294 With Us For: 5668 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 108 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Η καλοζωγιά τον πάχυνε... 2 10 Παράθεση
greece666 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Member ID: 40564 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 57 Reputation: 293 Achievement Points: 68 Days Won: 0 With Us For: 718 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 26 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 On 1/28/2025 at 11:52 AM, Laz33 said: Κρίμα αυτό με την αύξηση τιμής σε αποστολές με BOX NOW. Το BOX NOW πάντως καμία σχέση με τον 1ο χρόνο λειτουργίας του, που ήταν μακράν ο ταχύτερος και πιο οικονομικός τρόπος αποστολής. Εξακολουθεί βέβαια να είναι η καλύτερη επιλογή αλλά όσο πάει κλείνει η ψαλίδα με τις κούριερ και τα ΕΛΤΑ Η δική μου εμπειρία (και με βάση επίσης συζητήσεις με γνωστούς) είναι ότι κάπου γύρω στα Χριστούγεννα του 2024 έπεσε πολύ η ποιότητα. Πλέον χάνουν συχνά δέματα ή προκαλούν φθορές. Υπόψιν ότι τρενάρουν πολύ την αποζημίωση σε αυτές τις περιπτώσεις (σε μία περίπτωση που έτυχε σε εμένα ξεπέρασε τους δύο μήνες η αναμονή και μετά από πολλά εμαιλ) και η αποζημίωση καλύπτει μέχρι 100 ευρώ (αν και προφανώς αυτός ο τρόπος μεταφοράς δεν ενδείκνυται για ακριβά αντικείμενα). Τέλος, σε πολλές περιοχές οι θυρίδες είναι διαρκώς γεμάτες, ή επίσης κάποιες θυρίδες παρουσιάζουν προβλήματα/δεν λειτουργούν αλλά δεν επισκευάζονται κλπ. Γενικά, νομίζω ήταν θέμα τακτικής, είχαν καταπληκτικές τιμές και συγκριτικά προσεγμένες υπηρεσίες μέχρι να πάρουν μεγάλο κομμάτι της πίτας, μετά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και εστίασαν αποκλειστικά στο κέρδος. 10 2 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 (Επεξεργασία) 2 ώρες πριν, constantinople είπε: Η καλοζωγιά τον πάχυνε... Μάλλον το αντίθετο έγινε. Χρονολογικά προηγείται η ιστορία "Ο Άνθρωπος από την Ουάσινγκτον". Διαδραματίζεται το 1876, πριν γίνει Πρόεδρος ο Χέηζ. Στη "Σάρα Μπερνάρ" ο Χέηζ έχει γίνει ήδη Πρόεδρος (η ιστορία διαδραματίζεται το 1880). Επεξεργασία Μαίου 25 από Laz33 11 1 Παράθεση
constantinople Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Member ID: 11736 Group: Moderator Topic Count: 122 Content Count: 5885 Reputation: 62628 Achievement Points: 5501 Days Won: 294 With Us For: 5668 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 108 Δημοσιεύτηκε Μαίου 25 Οι ευθύνες και έγνοιες της εξουσίας τον έρεψαν... 3 9 Παράθεση
Black Panther Δημοσιεύτηκε Μαίου 26 Member ID: 37334 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 396 Reputation: 3209 Achievement Points: 532 Days Won: 0 With Us For: 1555 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Age: 19 Δημοσιεύτηκε Μαίου 26 Ελπίζω μόνο να μη μας διαβάζουν από τη Μαμούθ, γιατί είναι ικανοί ως εκδοτική που δεν σέβεται το κοινό της να δημιουργήσει ένα κράμα μεταξύ Λούκυ Λουκ στην πρέσα και αυτού με τα μπυρόνια. ''Ο ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ'' 8 Παράθεση
Dr Paingiver Δημοσιεύτηκε Μαίου 26 Member ID: 3930 Group: Veterans Topic Count: 740 Content Count: 13250 Reputation: 106731 Achievement Points: 13280 Days Won: 138 With Us For: 6477 Days Status: Offline Last Seen: 12 ώρες πριν Age: 67 Δημοσιεύτηκε Μαίου 26 (Επεξεργασία) On 5/25/2025 at 9:52 PM, Laz33 said: Σήμερα συνειδητοποίησα (διαβάζοντας για πολλοστή φορά τον Άνθρωπο από την Ουάσινγκτον) ότι ο Πρόεδρος Χέηζ είναι διαφορετικά σχεδιασμένος από τον Ασντέ σε σχέση με πως τον σχεδίασε ο Μορίς. Με βάση τις εικόνες στο διαδίκτυο πάντως, κατά την άποψή μου (μπορεί να κάνω και λάθος), η απεικόνιση του Μορίς είναι πιό κοντά στον Χέϊζ απ΄ότι του Ασντέ. Επεξεργασία Μαίου 26 από Dr Paingiver 4 3 Παράθεση
constantinople Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 Member ID: 11736 Group: Moderator Topic Count: 122 Content Count: 5885 Reputation: 62628 Achievement Points: 5501 Days Won: 294 With Us For: 5668 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 108 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 14 hours ago, Dr Paingiver said: Με βάση τις εικόνες στο διαδίκτυο πάντως, κατά την άποψή μου (μπορεί να κάνω και λάθος), η απεικόνιση του Μορίς είναι πιό κοντά στον Χέϊζ απ΄ότι του Ασντέ. Μου φαίνεται ότι ο Ασντέ έκανε χοντρό λάθος! 3 7 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 Για μένα δεν παίζει τόσο ρόλο ποιος τον σχεδίασε πιο πιστά. Πχ ο πραγματικός Μπίλυ δε Κιντ (Μπίλυ ο Τρομερός) καμία σχέση με αυτόν που ξέρουμε απ΄τα Λούκυ Λουκ. Και οι Ντάλτον και ο Τζέσσε Τζαίημς κτλ. Αλλά υποτίθεται όταν επανεμφανίζεται ένας χαρακτήρας στα Λούκυ Λουκ, είναι σχεδιασμένος στα πρότυπα του αρχικού σχεδίου (αυτού του Μορίς). 8 3 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5058 Reputation: 39738 Achievement Points: 5132 Days Won: 105 With Us For: 6618 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 46 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 8 ώρες πριν, constantinople είπε: Μου φαίνεται ότι ο Ασντέ έκανε χοντρό λάθος! 3/3. Σπέρνεις λέμε!!!!!! 3 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 4 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 4 (Επεξεργασία) Βρήκα σε άψογη κατάσταση (βασικά πρόκειται για αδιάβαστο τεύχος) το Λούκυ Λουκ Νο2 στην 5η έκδοση. Και το αγόρασα επειδή το είχα στην 3η και κυρίως επειδή το αντίτυπό μου δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση. 5η έκδοση για να καταλάβετε είναι αυτή που ξεκίνησε το 2009 και είχε το μαλακό ματ εξώφυλλο, αυτό δηλαδή που είχε το Λούκυ Λουκ Νο78 1ης έκδοσης "Ο Άνθρωπος από την Ουάσινγκτον" και κάποια ακόμα τεύχη εκείνης της περιόδου (πχ η 2η έκδοση του Λούκυ Λουκ Νο76 "Η Ωραία Προβένς"). Δεν είχαν βγει πολλά τεύχη σε 5η έκδοση, νομίζω μόνο τα 9 πρώτα. Πάμε στο διά ταύτα τώρα. Με έκπληξη ανακάλυψα ότι έχουν κάνει ψηφιακό lettering, κάτι που δεν έχει συμβεί σε όποιο άλλο τεύχος 5ης έκδοσης έχω δει. Τα υπόλοιπα είναι απλά ανατυπώσεις με αλλαγμένα εξώφυλλα/οπισθόφυλλα και στοιχεία έκδοσης. Ανεβάζω φωτογραφίες να δείτε, πρώτα το 3ης έκδοσης κι έπειτα το 5ης: Άρα κι αυτό είναι τεύχος που μπορεί εύκολα να επανεκδοθεί, μιας κι έχει γίνει ψηφιακή επεξεργασία Επεξεργασία Ιουνίου 4 από Laz33 10 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 4 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 4 (Επεξεργασία) Kαι φυσικά, όπως συμβαίνει συχνά σε αντίστοιχες περιπτώσεις που σ΄ένα Λούκυ Λουκ μετατρέπεται σε ψηφιακή η γραμματοσειρά, δεν έλλειψαν κάποια τυπογραφικά λάθη. Ευτυχώς όχι πολλά και όχι σημαντικά. Εδώ αντί για "καταλήγουν" έγραψαν "ακταλήγουν" και για "Όσβαλντ" έγραψαν "Όσβαλτν". Eδώ η "κωμόπολη" έγινε "κωμοκόπολη". Τουλάχιστον έγραψαν σωστά το "έξι". H πόλη βέβαια λεγόταν "Quarttstite" ή "Quattstite" (αλλιώς αναφέρεται στην ταμπέλα, αλλιώς μέσα στην ιστορία), οπότε το "Κουάρτζετεητ" (ή το "Κουάρτζεταϊτ" που είχε η παλιά έκδοση) δεν νομίζω ότι είναι η σωστή προφορά. Βέβαια όπως είπα αυτά είναι πταίσματα σε σύγκριση με τυπογραφικά που έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις. Επεξεργασία Ιουνίου 4 από Laz33 8 Παράθεση
diotsoumas Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 5 Member ID: 38117 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 242 Reputation: 1686 Achievement Points: 258 Days Won: 0 With Us For: 1355 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 39 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 5 Προχθες ξεκινησα το special edition του Usagi Yojimbo το οποιο κανει και μια περιουσια (για την τσεπη μου ). Το αναφερω, γιατι στην πρωτη σελιδα που εχει το intro του Sakai υπαρχει τυπογραφικο, και στις πρωτες 8 σελιδες κενο μπαλονακι. Στο μυαλο μου ηρθε κατευθειαν αυτο το thread, οπως και το αντιστοιχο με την radnet. 4 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Άσχετο αλλά όποιος θεωρεί ότι οι ιστορίες του Μορίς δεν είχαν χιούμορ, ας διαβάσει το "Συναγερμό στους Γαλαζοπόδαρους" και ας έρθει να το ξαναπεί αυτό. Με αφορμή που το ξαναδιάβασα χθες, έχω να πω ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ βγάζει πολύ περισσότερο γέλιο απ΄όσα άλμπουμ έχουν γραφτεί τα τελευταία 20+ χρόνια (και μην ακούσω ότι ο Ζουλ είναι αστείος ή ότι είναι ο "νέος Γκοσινύ" γιατί θα ξεράσω). Μπορεί το σενάριο να είναι υποτυπώδες, αλλά τα κωμικά γκαγκς είναι υψηλού επιπέδου (τολμώ να πω κάποια είναι επιπέδου Γκοσινύ). Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θεωρώ ότι οι ιστορίες του Μορίς είναι "σοβαρές" και "ωμές/ρεαλιστικές" όπως κατά κόρον έχουν χαρακτηριστεί. Βασικά έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι φάση θα ήταν τα Λούκυ Λουκ χωρίς τον Γκοσινύ. Αν δηλαδή συνέχιζε να γράφει σενάρια ο Μορίς. Μέχρι πριν κάποια χρόνια πίστευα ότι θα ήταν μια απλώς ok σειρά (τύπου Aχιλλεάς Ταλόν για παράδειγμα) και σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρούνταν αυτό που θεωρείται σήμερα (ένα απ΄τα καλύτερα BD όλων των εποχών). Αλλά εντρυφώντας περισσότερο στις ιστορίες του Μορίς, έχω αλλάξει άποψη. Πιστεύω ότι και με τον Μορίς θα είχε επιτυχία. Σίγουρα όχι όση απέκτησε με τον Γκοσινύ, αλλά δεν θεωρώ ότι θα ήταν ένα κόμικ της σειράς. Ο Μορίς ήταν σπουδαίος δημιουργός και όχι ένας απλά αξιοπρεπής σχεδιαστής. 9 Παράθεση
constantinople Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Member ID: 11736 Group: Moderator Topic Count: 122 Content Count: 5885 Reputation: 62628 Achievement Points: 5501 Days Won: 294 With Us For: 5668 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 108 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 10 min ago , Laz33 said: Άσχετο αλλά όποιος θεωρεί ότι οι ιστορίες του Μορίς δεν είχαν χιούμορ, ας διαβάσει το "Συναγερμό στους Γαλαζοπόδαρους" και ας έρθει να το ξαναπεί αυτό. Άστα, το έδωσα να το διαβάσει ένας νεαρός και το παράτησε στα μισά. Μου είπε ότι είχε "μπαμπαδίστικο χιούμορ", δηλαδή dad jokes που λέει η νεολαία. Γεράσαμε μου φαίνεται! 10 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5133 Reputation: 40407 Achievement Points: 5326 Days Won: 110 With Us For: 3312 Days Status: Offline Last Seen: 51 λεπτά πριν Age: 41 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 17 λεπτά πριν, constantinople είπε: Άστα, το έδωσα να το διαβάσει ένας νεαρός και το παράτησε στα μισά. Μου είπε ότι είχε "μπαμπαδίστικο χιούμορ", δηλαδή dad jokes που λέει η νεολαία. Γεράσαμε μου φαίνεται! Φαντάζομαι κι ένα άλμπουμ του Γκοσινί να του έδινες, το ίδιο θα έλεγε. Μάλλον δεν έχει χιούμορ ο νεαρός και όχι ότι τα Λούκυ Λουκ έχουν dad jokes. O ανιψιός μου πάντως που πάει Λύκειο, μια χαρά αστεία τα θεωρεί τα Λούκυ Λουκ. 10 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις