Μετάβαση στο περιεχόμενο

lovcom

Members
 • Περιεχόμενο

  64
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Πόντοι

  319 [ Donate ]

Συνολική φήμη στο GC

316 Ενεργός

Σχετικά με το μέλος lovcom

 • Τάξη
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Γενέθλια 02/02/1900

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Πόλη
  Athens
 • Χώρα
  Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

128 προβολές προφίλ
 1. lovcom

  DUNE

  Υπάρχει έκδοση του Dune πριν το 2011 και να είναι με καλό φύλλο; Αν είναι έτσι να το ψάξω. Κάποια (παλιά) έκδοση που είχε κυκλοφορήσει σε 2 τομάκια, να υποθέσω ότι έχει καλύτερο χαρτί; Ρωτάω φυσικά σε περίπτωση που το χεις δει.
 2. lovcom

  DUNE

  Ως λάτρης της λογοτεχνίας ΕΦ, έχω ακούσει τόσα καλά λόγια για το Dune κι όμως ακόμα δεν έχω αξιωθεί να το πιάσω στα χέρια μου. Να πω όμως κάτι που πιθανόν να διαφωνήσετε κάποιοι μαζί μου. Μιλώντας πάντα για το πρώτο βιβλίο της σειράς, με χαλάει που ο εκδοτικός οίκος το τύπωσε σε χαρτί εφημερίδας. Και να πεις πως όλα έτσι τα τυπώνει πάει στο καλό. Κάποιο άλλο βιβλίο της σειράς (δεν θυμάμαι ποιό), έχει τυπωθεί σε υπέροχο χαρτί σαμουά. Γιατί να μην τυπώσουν και το πρώτο-και κατα γενική ομολογία-καλύτερο βιβλίο της σειράς με αυτό το χαρτί; Γι'αυτό το λόγο ανέβαλα την αγορά του και περίμενα σε επανέκδοση μια ποιοτική μορφή. Το βιβλίο ύστερα απο κάποιους μήνες το ξαναβλέπω στα βιβλιοπωλεία (δεν ξέρω αν πρόκειται για επανέκδοση) με το ίδιο κάκιστης ποιότητας χαρτί
 3. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Είσαι σίγουρος γι'αυτό; Επειδή υπάρχουν πολλά μεμονωμένα τεύχη της ΜΤ σκαναρισμένα στο διαδίκτυο, τα "κολλάζ" που κοτσάρουν τουλάχιστον στον ουρανό υπάρχουν. Εδώ μια screenshot απο το 4ο τεύχος (ΜΤ έκδοση): Φαίνονται καθαρά οι -όπως σωστά λες κι εσύ- χαζομάρες στον ουρανό και ξεχωρίζουν σαφέστατα απο το σχέδιο του Μαρουλάκη. Όσο αφορά όμως την έκδοση της ΜΤ, αυτό που μπορώ να πω με σχετική σιγουριά είναι 1) πως τα κολλάζ αυτά είναι λίγο λιγότερα απο της έκδοσης της ΧΠ (η ΧΠ έχει προσθέσει κάπως περισσότερα) και 2) της ΜΤ οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι όπως τα σχεδίασε ο Μαρουλάκης. Το φαινόμενο να "ντύνονται" με γρασίδι" και μαργαρίτες, παρατηρείται μόνο στην έκδοση της ΧΠ. Δεν είμαι σίγουρος για τους τόμους της ΜΤ αλλά δεν βρίσκω το λόγο γιατί να είναι διαφορετικοί απο τα περιοδικά. Έτσι με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη έκδοση της φρουτοπίας που να είναι "καθαρή" απο αυτά τα περιττά (και κατα τη γνώμη μου παντελώς αχρείαστα) κολλάζ, νομίζω ότι δεν χρειάζεται πλέον να μας απασχολεί το θέμα αφού δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής. (εννοείται αναμένουμε την γνώμη σου ) :-)
 4. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Έχεις δίκιο. Με τίποτα δεν ήταν αυτά που παρέθεσες. Μάλλον λοιπόν θα ήταν ένθετα εφημερίδας. Αν πετύχω κανένα πρωτότυπο τευχάκι -και αυτό σε καλή τιμή- , θα το χτυπήσω έτσι για το cult της υπόθεσης :Ρ
 5. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω, ο δεύτερος τόμος ήδη εξαντλήθηκε στην Πολιτεία. Πράγμα που σημαίνει πως σιγά σιγά βαδίζει προς εξάντληση και αυτός ο τόμος. Τον βρήκα στην Πρωτοπορία όμως. Τσέκαρε φυσικά και εδώ. Αν πετύχω πουθενά τον ά τόμο σε κανένα βιβλιοπωλείο, θα ειδοποιήσω το φόρουμ.
 6. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Φίλε Phantom ελπίζω μόνο να βρεις τον πρώτο τόμο γιατί απ όσο έχω δει είναι εξαντλημένος.
 7. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Κι εγώ GreekComic δεν νομίζω να έχει διαφορά απο την έκδοση της MT. Προσωπικά δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στο κείμενο απ'ότι στο σχέδιο όπου κακά τα ψέμματα λίγο πολύ επαναλαμβάνεται. Οπότε δεν με απασχολούν -και δεν με αποσπούν- οι επιπλέον σχεδιαστικές προσθήκες για ένα ούτως η άλλως απλό (δεν το λέω για κακό) σχέδιο. Μου αρκεί που είναι καλαίσθητη έκδοση και που έχει -μάλλον- τον καλύτερο χρωματισμό. Μου χει περάσει απο το μυαλό και η σκέψη να πληκτρολογήσω μόνο τα κείμενα και να φτιάξω σε βιβλίο μια "λογοτεχνική μορφή" της φρουτοπίας. Ήδη καθώς προχωράω και με τον δεύτερο τόμο, εκτιμώ όλο και περισσότερο το πνευματώδες ύφος του Τριβιζά. Ελπίζω να παραμείνει στα ίδια επίπεδα η ποιότητα μέχρι το τέλος και του 8ου τόμου (γιατί μιλάμε για πραγματικά μεγάλο έργο).
 8. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Είχα βρει και τα αυθεντικά (νομίζω τα αυθεντικά ήταν) στο μοναστηράκι. Να σου πω την αλήθεια δεν είχα ενθουσιαστεί. Ολιγοσέλλιδες "παλιοφυλλάδες" ήταν. Καμία σχέση με την καλαισθησία που βγάζει ο τόμος. Επίσης νομίζω ότι η έκδοση της 'χάρτινης πόλης" έχει και τον καλύτερο χρωματισμό. Σε σχέση με του πατάκη φαίνεται ότι υπερέχει, αλλά ακόμα και αν συγκρίνετε τα εξώφυλλα της χάρτινης πόλης με αυτή των modern times, νομίζω θα συμφωνήσετε πως η χπ υπερέχει. Η "γκρίνια" μου έγκειται ακριβώς στην καλαισθησία αυτών των εκδόσεων· αφού έκανες τόσο καλή δουλειά, γιατί πειράζεις το αυθεντικό σχέδιο; Δεν καταλαβαίνω ποιός ενέκρινε κάτι τέτοιο. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα δείτε πως τα "τέλεια" σκίτσα που προέρχονται απο υπολογιστή, πόσο αντίθεση κάνουν με την "ανθρώπινη" γραμμή του Μαρουλάκη. Επίσης να αναφέρω πως απο μία γρήγορη ματιά που έριξα και στους επόμενους τόμους, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται απο τον τόμο 4 και μετά (δηλαδή μέχρι τον ήδη κυκλοφορηθέντα τόμο, τον έκτο).
 9. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Ανεβάζω ενδεικτικές φωτογραφίες. Οι συγκεκριμένες αποτελούν σύγκριση με την έκδοση του Πατάκη (αριστερά Χάρτινη Πόλη, δεξιά Πατάκη): Μια ακόμη φωτογραφία (χωρίς να έχω να συγκρίνω με το αυθεντικό) που φαίνεται πως έχουν "ντύσει" το πεζοδρόμιο: Εδώ έχουμε δύο φωτογραφίες απο τον ίδιο τόμο (Β´ τόμος). Δεν βρήκα να συγκρίνω με το πρωτότυπο. Στο πρώτο καρέ ο δρόμος είναι "ντυμένος" με γρασίδι ενώ το πεζοδρόμιο κανονικό, και στην αμέσως επόμενη σελίδα έχουμε το ακριβώς αντίθετο: ο δρόμος ασφαλτοδρομένος ενώ το πεζοδρόμιο ντυμένο με γρασίδι: Τέλος (απο τον Ά τόμο) έχουμε την ανεξήγητη σχεδιαστική διαφοροποίηση του Μανόλη του Μανάβη. Μια χαζή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ο πρώτος Μανόλης δεν εμφανίζεται ποτέ "live" παρα μόνο σε αφηγήσεις, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο. Ο πρώτος σαφώς καλύτερος:
 10. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  H σειρά είναι στον 6 τόμο και υπολείπονται άλλοι δύο. Είχα στείλει μήνυμα στις εκδόσεις "χάρτινη πόλη" καιτους ρώτησα αν θα ολοκληρωθεί η σειρά. Μου απάντησαν πως μέσα στο 2019 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν οι δύο εναπομείναντες τόμοι. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα στραβώσει κάτι. Μπορώ να ανεβάσω κάποια καρέ αλλά θα είναι απο το κινητό μου. Δεν το έκανα γιατί νομίζω ότι οι κανονισμοί είναι να ανεβαίνουν φωτογραφίες σκαναρισμένες. Σκάνερ δυστυχώς δεν έχω. Αν θέλετε πάντως μετα χαράς ανεβάζω φωτογραφίες απο κινητό.
 11. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Indian οι κούκλες όπως και να το κάνουμε ήταν "τρομακτικές" για ένα μικρό παιδί. Ερευνώντας απο το ίντερνετ για τη φρουτοπία, διαπίστωσα (απο άρθρα, σχόλια κτλ) πως δεν ήμουν ο μόνος που είχα αυτή τη φοβία αλλά την είχαν κι άλλοι (όπως και η βαφτιστήρα σου)! Δεν ήταν μόνο οι κούκλες τρομακτικές αλλά και όλο το "μυστηριώδες" και "σκοτεινό" κλίμα που είχε. Νομίζω -τουλάχιστον αρκετοί που το χετε ζήσει-καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Πάντως ήταν φάτσα αυτή του Πίκου Απίκου; Σα σκιάχτρο ήταν...χίλιες φορές προτιμώ την κομίστικη βερσιόν!
 12. lovcom

  ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

  Τελείωσα τον πρώτο τόμο και θα ήθελα να πω μια γνώμη. Φρουτοπία δεν είχα διαβάσει ποτέ, ούτε καν είχα δει την τηλεοπτική σειρά (με φόβιζε για κάποιο λόγο..) οπότε θα ήθελα να έχω έστω και μεγάλος μια γνώμη αυτού του πασίγνωστου έργου του Τριβιζά. Ενώ δεν είχα διαβάσει Φρουτοπία, εν τούτοις το σχέδιο του Ν. Μαρουλάκη μου ήταν γνωστό και οικείο απο το περιοδικό τα "σαΐνια" και αυτό ήταν ένα επιπλέον έναυσμα για να θέλω να διαβάσω το κόμικ. Το έργο ενώ είναι παιδικό, δεν είναι όμως "αφελές". Έξυπνο σε σύλληψη και σενάριο, ο Τριβιζάς με την πένα του Μαρουλάκη παρουσίασαν έναν πολύ όμορφο κόσμο. Το σχέδιο του Μαρουλάκη είναι πολύ απλό και ιδανικό για την απεικόνιση ενός παραμυθένιου κόσμου. Είμαι βέβαιος πως αν το είχα διαβάσει μικρός θα με είχε μαγέψει. Είναι φανερό όμως πως ο ίδιος εξέλιξε το σχέδιό του. Δεν γνωρίζω βέβαια την χρονική κυκλοφορία των τευχών, αλλά μπορείτε ήδη απο τα τεύχη που συμπεριλαμβάνονται στον πρώτο τόμο, την σχεδιαστική διαφορά και πρόοδο του Πίκου Απίκου στην αρχή και προς το τέλος του τόμου. . Το έργο είναι έξυπνα γραμμένο (Τριβιζάς γαρ) και σίγουρα αφήνει μηνύματα που μάλλον μόνο ένας μεγαλύτερος μπορεί να καταλάβει. Όπως θα γνωρίζετε ή και θα υποπτεύεστε όσοι δεν το χετε διαβάσει, τα κείμενα βρίθουν απο λογοπαίγνια σήμα κατατεθέν του Τριβιζά. Το σενάριο είναι ενώ απλό και παιδικό, να αναφέρω (και δεν το βάζω επίτηδες σε spoiler γιατί μπορεί να το διαβάζει ένας γονιός) ότι περιέχει στιγμές που ίσως θα φοβίσουν τα (πολύ) μικρά παιδιά. Όσο αφορά τον πρώτο τόμο τουλάχιστον, υπάρχει μια σκηνή θανάτου αλλά και μία "παρουσίαση" οργάνων βασανιστηρίων όπως λεμονοστύφτες κτλ. Ίσως τα παιδάκια κάνοντας τις δικές τους φανταστικές σκέψεις να φοβηθούν κάπως. Τώρα θα ήθελα να αναφέρω κάποια μειονεκτήματα τα οποία δεν μου άρεσαν. Σχετικά με το σενάριο: Σχετικά με το σχέδιο: α. Γιατί ο Μαρουλάκης άλλαξε στην πορεία σχεδιαστικά τον Μανόλη τον μανάβη; β. Δεν μου άρεσε που πάνω στο σχέδιο προστέθηκαν "έτοιμα" σχέδια. Συγκεκριμένα διάφορα σπουργιτάκια, ήλιοι αλλά και μαργαρίτες, "έντυναν" τον ουρανό και τα πεζοδρόμια πάνω στο αρχικό σχέδιο. Δεν νομίζω αυτά να ήταν προσθήκη του Μαρουλάκη γιατί νομίζω φαίνεται πως είναι απο υπολογιστή. Επίσης βρήκα στο ίντερνετ κάποια τεύχη της εποχής και όντως βλέπω πως δεν υπήρχαν αυτά. Μου φάνηκε φάλτσο όλο αυτό και φυσικά πέρα ως πέρα αταίριαστο με το σχέδιο του Μαρουλάκη. Πάντως ο χρωματισμός νομίζω είναι ποιοτικότερος απο τα μεμονωμένα τεύχη. Εν κατακλείδι αν και παιδικό έργο, νομίζω πως όποιος ενήλικος έχει μια παιδική διάθεση μέσα του (με την καλή έννοια), θα εκτιμήσει το έργο και δεν θα το απορρίψει σαν κάτι παιδικό. Εμένα μου άρεσε αρκετά και σίγουρα θα προχωρήσω και στην ανάγνωση των επόμενων τόμων.
 13. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ την Quenya και ψήνομαι να αγοράσω αυτά τα βιβλία. Τα έχει αγοράσει κανείς; Είναι καλογραμμένα; Αξίζει να ασχοληθώ ή θα χάσω τον καιρό μου; Αν κάποιος έχει εμπειρία, ας μας δώσει τα φώτα του
 14. Επειδή το συγκεκριμένο προφίλ το έχω παρατηρήσει και ο ίδιος, δείτε τιμές που έχει ο πωλητής· παραπάνω απο τις τιμές των βιβλιοπωλείων! Και το παράδοξο είναι ότι φαίνεται (τουλάχιστον απ ό,τι διαβάζουμε στις κριτικές) πως πολλοί αγοράζουν τα βιβλία του!
 15. lovcom

  ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΥ

  Βρε παλιόπαιδα τι μου θυμίσατε....αυτό και το μυστηριώδες νησί των θησαυρών τα είχα μικρός. Πόσο θα θελα να τα ξαναβρώ...
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.