nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαίου 29, 2025 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 844 Content Count: 5452 Reputation: 46318 Achievement Points: 2310 Days Won: 292 With Us For: 2730 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Μαίου 29, 2025 Σύνοψη από την εκδοτική: Αθήνα 1987. Ο Λεωνίδας, ένας ληστής χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες μέχρι τώρα στο ενεργητικό του, ονειρεύεται το μεγάλο “κόλπο” που θα τον κάνει να πιάσει την καλή και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα, πλούσιος και μακριά από την μιζέρια της γκαρσονιέρας στην ταράτσα της σπιτονοικοκυράς του, Φρόσως. Όλα θα αλλάξουν όταν δεχθεί ένα τηλεφώνημα από τον Μπάμπη τον “Δάσκαλο”, παλιό συνεργάτη και μεγάλο εγκέφαλο στον υπόκοσμο της Αθήνας. Η σκακιέρα έχει στηθεί και το μόνο που λείπει είναι τα πιόνια. Έτσι ο Λεωνίδας παίρνει εντολή να συγκροτήσει την πιο αδίστακτη ομάδα που θα φέρει εις πέρας το μεγάλο χτύπημα. Ο Λεωνίδας με την βοήθεια του κολλητού του, Βλάσση, ξεχύνονται στην πιάτσα για να στρατολογήσουν παλιούς αλλά και νέους συνεργάτες. Σύντομα όμως θ’ ανακαλύψουν πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ότι το ψωμί βγαίνει δύσκολα ακόμα κι αν είσαι ληστής σε εποχές ΠΑΣΟΚ. Το cult έπος του Γιώργου Κωνσταντίνου, μια ταινία που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου, γίνεται κομικ με τη σφραγίδα του Γιάννη Ρουμπούλια και του Χάρη Γιουλάτου, με στόχο να μεγαλώσει ακομα περισσότερο τον μύθο του Λεωνιδα και της θρυλικης αρμάδας του. Η ιστορία: Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση για τη διασκευή του The Κόπανοι σε μορφή κόμικ σε σχέδιο του Γιάννη Ρουμπούλια και σενάριο διασκευασμένο από τον Χάρη Γιουλάτο. Το The Κόπανοι είναι μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες των 80s, μια καλτ ταινία η οποία βγήκε σε μια εποχή που οι περισσότερες παραγωγές ήταν αρκετά πρόχειρες. To The Κόπανοι δεν διαφέρει ιδιαίτερα σε θέμα μπάτζετ και γυρισμάτων, αλλά αγαπήθηκε για το μοναδικό της σενάριο και τους πανέξυπνους χαρακτήρες της. Αυτά την ξεχώρισαν και έκαναν το κοινό να την αγαπήσει τόσο πολύ. Αυτή η διασκευή σε κόμικ πρακτικά δε διαφέρει σχεδόν σε τίποτα με το source material. Προσωπικά διαβάζοντας το κόμικ, επέλεγα να κάνω διαλείμματα και να βλέπω ξανά την ταινία ώστε να δω που υπάρχουν διαφορές. Και όπως σας είπα δεν υπάρχουν. Ο Γιουλάτος και ο Ρουμπούλιας δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό στο έργο του Γιώργου Κωνσταντίνου και απλώς συντομεύουν κάποιες σκηνές, ενώ άλλες τις προσαρμόζουν περισσότερο στη μορφή που πρέπει να έχει ένα κόμικ όσον αφορά τις τοποθεσίες και τη "γεωγραφία" των σκηνών. Η ιστορία (για όποιον δεν ξέρει τι είναι το The Κόπανοι) αφορά τον Λεωνίδα, έναν μικροκακοποιό που δεν έχει καμία ιδιαίτερη επιτυχία στο παλμαρέ του. Ζει φτωχικά και η σπιτονοικοκύρα του τον ορέγεται και τον θέλει συνεχώς για σεξουαλικό παιχνίδι. Ο Λεωνίδας παίρνει εντολή από τον Μπάμπη, έναν πολύ μεγάλο ληστή, να μαζέψει μια ομάδα ατόμων προκειμένου να μπουκάρουν σε μια τράπεζα και να τη ληστέψουν υπό την καθοδήγησή του. Έτσι ο Λεωνίδας μαζεύει τον φίλο του Βλάση, τον καρατερίστα Τούφα, τον τζέντλεμαν κλέφτη πόκερ Δούκα με τον Φούσκα που είναι το παιδί που μαζεύει τις φάπες όταν το αφεντικό του διαφεύγει, τον νεκροθάφτη Λαχτάρα και δύο μικρούς κλέφτες που θυμίζουν πάνκηδες, τον Μίκυ και τον Γκόγκο. Ο Μπάμπης βέβαια έχει σκεφτεί πως το σχέδιο του είναι να πιαστούν οι Κόπανοι να κλέβουν την τράπεζα από την Αστυνομία όσο εκείνος με τη συμμορία του ληστεύουν ένα κοσμηματοπωλείο. Το κόμικ λοιπόν μας αφηγείται πως ο Λεωνίδας μαζεύει όλους τους υπόλοιπους, πως αυτοί προετοιμάζονται για την ληστεία, πως μαθαίνουν την ανατροπή και γενικά αν περάσατε καλά με την ταινία, τότε και με το κόμικ θα περάσετε τέλεια. Το σενάριο βρίθει με τεράστιες ατακάρες όπως το Αγόραροι, το ΣΚΑΣΕ ΓΕΡΟ και όλη την 80s αργκό που σήμερα μοιάζει περίεργη, αλλά τότε ήταν απόλυτα συνηθισμένη στις ταινίες και την καθημερινότητα της εποχής. Πραγματικά κάποιες σκηνές όπως αυτή της ληστείας είναι για ανακήρυξη μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς. Είχα καιρό να γελάσω με την ψυχή μου με τις ατάκες μεταξύ των μελών της παρέας, με το πόσο γρήγορα μπορούν να αρπαχτούν, με τις κωμικοτραγικές σκηνές ξύλου, με τα σεξουαλικά υπονοούμενα που ειδικά κάποια θα σας κάνουν να λυθείτε από τα γέλια και φυσικά την τρίτη πράξη που είναι ο ορισμός του έπους. Και παρ' όλα αυτά το τέλος παραμένει ένα πολύ όμορφο και διδακτικό φινάλε και συνάμα ένα τρομερά αστείο κλείσιμο. Το σχέδιο: Ο Ρουμπούλιας φάνηκε ότι είναι φαν της ταινίας με τον τρόπο που σκίτσαρε τους χαρακτήρες. Πραγματικά τους έχει κάνει όλους ίδιους κρατώντας τα ρούχα, τα χρώματα, τα χαρακτηριστικά τους, ακόμα και τις γκριμάτσες τους. Επίσης όπου χρειάζεται λίγο πιο σέξυ σχέδιο λόγω της παρουσίας της Λιάνας. Βέβαια προσθέτει τη δική του πινελιά κάνοντας κάποιες σκηνές να έχουν ακόμα πιο έντονη δράση στο στυλ των πιο πολεμικών κόμικ που αρέσουν στον Rubus. Πραγματικά δεν μπορώ να βρω κανένα ψεγάδι σε αυτό, ο Ρουμπούλιας έχει πιάσει τα 85 λεπτά της ταινίας και έχει αποδώσει τέλεια κάθε σκηνή της και τα στοιχεία που εισάγει ο ίδιος κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο και ακόμα πιο αστείο. Η έκδοση: Έχουμε το κλασικό 16,5 Χ 24.0 της Nerdula με πολύ ωραίο χαρτί και το κόστος στα 12 ευρώ. Για μένα που είχα χρόνια να δω το The Κόπανοι μου ξύπνησε πολύ ωραίες αναμνήσεις και θεωρώ πως ο Γιώργος Κωνσταντίνου που είναι πολύ περήφανος για αυτήν την ταινία, θα είναι πλέον πολύ περήφανος και για αυτήν την διασκευή σε μορφή κόμικ. Σίγουρη πρόταση για μένα, καλό διάβασμα ΑΓΟΡΑΡΟΙ (ΣΚΑΣΕ ΓΕΡΟ) 21 4 2 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Μαίου 30, 2025 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5278 Reputation: 41448 Achievement Points: 5352 Days Won: 109 With Us For: 6863 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 47 Δημοσιεύτηκε Μαίου 30, 2025 Δεν έχω πολλά να προσθέσω στην άρτια παρουσίαση του Νικόλα. Άρτιο κόμικ από την αρχή ως το τέλος. Υπέροχο σχέδιο (εκπληκτικη αποτύπωση των χαρακτήρων ιδίως του Κωνσταντίνου ) φοβερή διασκευή του σεναρίου (σαν να ξαναβλεπεις την ταινία) και εξαιρετική έκδοση. Δεν έχει τίποτα να μην μου αρέσει. 10 με τόνο. Προσοχή στις σελίδες με την Λιάνα και τον δάσκαλο διότι αυτοαναφλέγονται. 12 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Μαίου 31, 2025 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 853 Content Count: 15231 Reputation: 110039 Achievement Points: 9268 Days Won: 545 With Us For: 5330 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαίου 31, 2025 Ένα κόμικ που πραγματικά με έκανε να στενοχωρηθώ που δεν κατάφερα να παραβρεθώ στο φεστιβάλ. Όχι για το κόμικ αυτό καθεαυτό. Αυτό δεν με πειράζει τόσο, μιας και είναι σίγουρη αγορά για εμένα σε κάποιο επόμενο φεστιβάλ. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ότι δεν είχα την χαρά και την υπέρτατη τιμή να σφίξω το χέρι και να πάρω την υπογραφή του Γιώργου Κωνσταντίνου, ενός ηθοποιού που έχω μέσα στην καρδιά μου. @ nikolas12 Εξαιρετική παρουσίαση γι' ακόμα μία φορά, Νικόλα! 10 Παράθεση
theforce Δημοσιεύτηκε Μαίου 31, 2025 Member ID: 6323 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1125 Reputation: 10654 Achievement Points: 1246 Days Won: 13 With Us For: 6423 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 56 Δημοσιεύτηκε Μαίου 31, 2025 Έχει ήδη εξαντληθεί! Αυτή η απίστευτη επιτυχία, ίσως είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε επιτέλους και το the ΚΟΠΑΝΟΙ 2, έστω και μορφή κόμικς. 11 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Μαίου 31, 2025 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 99 Reputation: 639 Achievement Points: 148 Days Won: 1 With Us For: 939 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Μαίου 31, 2025 Μακάρι!! 6 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 1, 2025 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5278 Reputation: 41448 Achievement Points: 5352 Days Won: 109 With Us For: 6863 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 47 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 1, 2025 Εντωμεταξυ αν δείτε τον Κωνσταντίνου στο "έχω παιδιά" που κάνει σε κάποια επεισόδια τον γιατρό, θα διαπιστώσετε ότι το τρολ το έχει ακόμα στο αίμα του... 9 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 2, 2025 Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 16 Content Count: 1380 Reputation: 9247 Achievement Points: 1433 Days Won: 7 With Us For: 3542 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 2, 2025 On 31/5/2025 στο 1:20 ΜΜ, Indian είπε: Όχι για το κόμικ αυτό καθεαυτό. Αυτό δεν με πειράζει τόσο, μιας και είναι σίγουρη αγορά για εμένα σε κάποιο επόμενο φεστιβάλ. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ότι δεν είχα την χαρά και την υπέρτατη τιμή να σφίξω το χέρι και να πάρω την υπογραφή του Γιώργου Κωνσταντίνου, ενός ηθοποιού που έχω μέσα στην καρδιά μου. 1 Μιλάμε για φανταστικό ηθοποιό 2 Πήγα επί τούτου (και για το Δρακοφοίνικα) στο stand της Nerdula για να κάνω το ίδιο αλλά δεν ήταν εκεί και τα παιδιά μου είπαν πως δε θα τον είχαν γιατί εντάξει θα ήταν μεγάλη κούραση για κείνον και είναι μεγάλος άνθρωπος. Εκτός αν είχε γίνει κάποια παρουσίαση στο φεστιβάλ τις προηγούμενες μέρες και αναμενόταν να είναι, δε το θυμάμαι. On 1/6/2025 στο 9:15 ΠΜ, Manitou είπε: Εντωμεταξυ αν δείτε τον Κωνσταντίνου στο "έχω παιδιά" που κάνει σε κάποια επεισόδια τον γιατρό, θα διαπιστώσετε ότι το τρολ το έχει ακόμα στο αίμα του... Όσοι έχουμε παιδιά ξέρουμε ότι τα πράγματα μαζί τους όχι απλά είναι έτσι, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ (με την δόση της κωμικής υπερβολής). Ορισμένες φορές νομίζω ότι ο Φισφής έχει βάλει κάμερα σπίτι μου 5 4 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 2, 2025 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1148 Reputation: 7910 Achievement Points: 1218 Days Won: 22 With Us For: 773 Days Status: Offline Last Seen: Φεβρουαρίου 10 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 2, 2025 (Επεξεργασία) Αν και δεν αγόρασα το κόμικ (πήρα άλλα καλούδια από τον πάγκο της Nerdula) έχω την ανάγκη να πω ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι κατ' εμέ μια από τις καλύτερες των 80s. Κατ' αρχάς να πω ότι είμαι αρκετά μεταγενέστερος της δεκαετίας του 80, αλλά από εδώ κι από εκεί έχω δει τις περισσότερες κινηματογραφικές παραγωγές της. Αυτή η ταινία ξεχωρίζει, όχι για το budget όπως γράφει και ο @ nikolas12 , αλλά για το μοναδικό σενάριο, το εξαιρετικό χιούμορ και τις υπέροχες ερμηνείες. Μιλάμε για ένα μικρό αριστούργημα, ειδικά αν το συγκρίνουμε με τις ταινίες της εποχής. Δυστυχώς ούτε εγώ κατάφερα να δω από κοντά τον κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, έναν ηθοποιό που αξίζει πραγματικά πολύ Επεξεργασία Ιουνίου 2, 2025 από Ζάνταφ 8 Παράθεση
archon Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 3, 2025 Member ID: 9911 Group: Members Topic Count: 36 Content Count: 2573 Reputation: 27313 Achievement Points: 2619 Days Won: 13 With Us For: 6141 Days Status: Offline Last Seen: 11 ώρες πριν Age: 53 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 3, 2025 Δεν το έχω πάρει ακόμα, αλλά είναι σίγουρη αγορά! Αν και σκέφτομαι οτι ίσως θα πρέπει να ζητήσω πνευματικά δικαιώματα... 4 3 7 Παράθεση
Manitou Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 5, 2025 Member ID: 2322 Group: Members Topic Count: 25 Content Count: 5278 Reputation: 41448 Achievement Points: 5352 Days Won: 109 With Us For: 6863 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 47 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 5, 2025 @ archon πολύ καλοφτιαγμένο!! 5 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 9, 2025 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5054 Reputation: 27296 Achievement Points: 3030 Days Won: 146 With Us For: 1890 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 17 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 9, 2025 Πω, να και κάτι που μου είχε ξεφύγει ( πώς κι έγινε τούτο) @ archon Έπειτα από αυτό που βλέπω, να σε αναμένω του χρόνου στο Comicdom στο artists' alley;;; Πέρα απ' την πλάκα, Α- Π-Α-Ι-Χ-Τ-Ο σχέδιο, ακόμα και για ενήλικες, πόσο μάλλον για παιδιά!!!!! Απ' όσο καταλαβαίνω μιμείσαι Σκάρπα, αλλά ποια ιστορία; 5 Παράθεση
Ivorian Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2025 Member ID: 635 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 53 Reputation: 265 Achievement Points: 54 Days Won: 0 With Us For: 7007 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 17 Age: 46 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2025 Πραγματικά πιστεύω ότι η ιστορία των "κόπανων" ταιριάζει πολύ καλύτερα στο φορμάτ του κόμικ από ότι σε αυτό της βιντεοταινίας. Άριστο αποτέλεσμα. 8 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 852 Reputation: 7570 Achievement Points: 939 Days Won: 1 With Us For: 2531 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2025 Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται Out of Stock στην εκδοτική 3 1 1 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2025 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 8155 Reputation: 32971 Achievement Points: 8496 Days Won: 33 With Us For: 6913 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 1, 2025 46 λεπτά πριν, Lelis είπε: Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται Out of Stock στην εκδοτική Δεν κυκλοφόρησε 2η έκδοση με τιράζ 3.000 αντίτυπα; 5 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 852 Reputation: 7570 Achievement Points: 939 Days Won: 1 With Us For: 2531 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 26, 2025 Διαβάστηκε το συγκεκριμένο. Καταρχάς να πω ότι δεν έχω δει την ταινία. Το βρήκα απολαυστικό. Διασκεδασα και γέλασα σε βαθμό που μετά έκατσα και είδα και την ταινία. Πιστή μεταφορά με αρκετούς διαλόγους σχεδόν ίδιους με την ταινία. Τρομερό παρεάκι που πολύ εύκολα θα μπορούσες να κάνεις και άλλες ιστορίες. Η μεταφορά πραγματικά λειτουργεί πολύ καλά και έχουν πετύχει οι δημιουργοί μια καλή ροή, αλλά και την τοποθέτηση της ατάκας σε σωστό σημείο ώστε να σου βγάζει το αντίστοιχο χιούμορ της ταινίας. Σχέδιο πολύ καλό με καλή μεταφορά των χαρακτήρων. Πολύ ωραίοι και οι χρωματισμοί με ζωντανά και έντονα χρώματα. Έκδοση με 1-2 σελίδες έξτρα υλικό. Εγώ πήρα την Β, η οποία από ότι μου είπε το κατάστημα είναι και αυτή σχεδόν έτοιμη να εξαντληθεί αν δεν έχει εξαντληθεί ήδη. Τι να πω. Εξαιρετική δουλειά. Η φαν της ταινίας θα το λατρέψουν. Προτείνετε και στους υπόλοιπους αν θέλουν να ρίξουν μια ματιά. 12 Παράθεση
Comichunter Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2025 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1105 Reputation: 5445 Achievement Points: 1174 Days Won: 11 With Us For: 2261 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2025 πώς ξεχωρίζουμε την πρώτη από τη. δεύτερη έκδοση;; Υπάρχει κάπου αναφορά;; 4 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2025 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 844 Content Count: 5452 Reputation: 46318 Achievement Points: 2310 Days Won: 292 With Us For: 2730 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 30 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 27, 2025 11 ώρες πριν, Lelis είπε: Διαβάστηκε το συγκεκριμένο. Καταρχάς να πω ότι δεν έχω δει την ταινία. Το βρήκα απολαυστικό. Διασκεδασα και γέλασα σε βαθμό που μετά έκατσα και είδα και την ταινία. Πιστή μεταφορά με αρκετούς διαλόγους σχεδόν ίδιους με την ταινία. Τρομερό παρεάκι που πολύ εύκολα θα μπορούσες να κάνεις και άλλες ιστορίες. Η μεταφορά πραγματικά λειτουργεί πολύ καλά και έχουν πετύχει οι δημιουργοί μια καλή ροή, αλλά και την τοποθέτηση της ατάκας σε σωστό σημείο ώστε να σου βγάζει το αντίστοιχο χιούμορ της ταινίας. Σχέδιο πολύ καλό με καλή μεταφορά των χαρακτήρων. Πολύ ωραίοι και οι χρωματισμοί με ζωντανά και έντονα χρώματα. Έκδοση με 1-2 σελίδες έξτρα υλικό. Εγώ πήρα την Β, η οποία από ότι μου είπε το κατάστημα είναι και αυτή σχεδόν έτοιμη να εξαντληθεί αν δεν έχει εξαντληθεί ήδη. Τι να πω. Εξαιρετική δουλειά. Η φαν της ταινίας θα το λατρέψουν. Προτείνετε και στους υπόλοιπους αν θέλουν να ρίξουν μια ματιά. Ακριβώς έτσι το έκανα και εγώ. Μη σου πω ότι πολλές φορές διάβαζα μέρος του κόμικ και μετά έβλεπα το αντίστοιχο κομμάτι της ταινίας. Είναι τρομερά πιστή η μεταφορά που έχουν κάνει και πόσο καλά το έχουν διασκευάσει. Δεν πείραξαν και δεν άλλαξαν τίποτα και το σεβάστηκαν στον υπερθετικό βαθμό. 6 ώρες πριν, Comichunter είπε: πώς ξεχωρίζουμε την πρώτη από τη. δεύτερη έκδοση;; Υπάρχει κάπου αναφορά;; Φαντάζομαι η δεύτερη έκδοση θα το γράφει στο εσωτερικό στα credits. 8 Παράθεση
Comichunter Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 28, 2025 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1105 Reputation: 5445 Achievement Points: 1174 Days Won: 11 With Us For: 2261 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 28, 2025 On 27/10/2025 στο 10:43 ΠΜ, nikolas12 είπε: Ακριβώς έτσι το έκανα και εγώ. Μη σου πω ότι πολλές φορές διάβαζα μέρος του κόμικ και μετά έβλεπα το αντίστοιχο κομμάτι της ταινίας. Είναι τρομερά πιστή η μεταφορά που έχουν κάνει και πόσο καλά το έχουν διασκευάσει. Δεν πείραξαν και δεν άλλαξαν τίποτα και το σεβάστηκαν στον υπερθετικό βαθμό. Φαντάζομαι η δεύτερη έκδοση θα το γράφει στο εσωτερικό στα credits. εγώ είχα αγοράσει το κόμικς,μου είπαν ότι είναι η δεύτερη έκδοση,όμως πουθενά δεν γράφει κάτι 1 1 1 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 28, 2025 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 99 Content Count: 3621 Reputation: 36106 Achievement Points: 3668 Days Won: 139 With Us For: 3029 Days Status: Online Last Seen: 10 λεπτά πριν Age: 45 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 28, 2025 3 λεπτά πριν, Comichunter είπε: εγώ είχα αγοράσει το κόμικς,μου είπαν ότι είναι η δεύτερη έκδοση,όμως πουθενά δεν γράφει κάτι Στην 2η σελίδα κάτω στα στοιχεία έκδοσης, δεν γράφει ποια έκδοση;; Αυτό που έχω γράφει Α' έκδοση: Nerdula Creative Lab - Μάιος 2025 2 2 Παράθεση
nikos99 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 9689 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 719 Reputation: 6922 Achievement Points: 797 Days Won: 1 With Us For: 6158 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 64 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Από το πουθενά επιτυχία τεράστια . Εάν μου το,έλεγαν πριν εκδοθεί δεν θα το πίστευα . Εχει γούστο να αρχίσουν να περνούν σβάρνα τις cult βιντεοταινίες τώρα και δούμε και Στάθη ψάλτη !! 9 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 8155 Reputation: 32971 Achievement Points: 8496 Days Won: 33 With Us For: 6913 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 2 λεπτά πριν, nikos99 είπε: Από το πουθενά επιτυχία τεράστια . Εάν μου το,έλεγαν πριν εκδοθεί δεν θα το πίστευα . Εχει γούστο να αρχίσουν να περνούν σβάρνα τις cult βιντεοταινίες τώρα και δούμε και Στάθη ψάλτη !! Η συγκεκριμένη ταινία είναι cult μεν, αλλά κινηματογραφική ταινία. Δεν είναι βιντεοταινία... 8 Παράθεση
ramirez Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Member ID: 2298 Group: Members Topic Count: 2142 Content Count: 5838 Reputation: 37743 Achievement Points: 5848 Days Won: 15 With Us For: 6866 Days Status: Offline Last Seen: 19 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 29, 2025 Να πούμε βέβαια πως ο Στάθης Ψάλτης δεν έπαιξε σε βιντεοταινίες, μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες... 6 1 Παράθεση
Comichunter Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1105 Reputation: 5445 Achievement Points: 1174 Days Won: 11 With Us For: 2261 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 2 ώρες πριν, ramirez είπε: Να πούμε βέβαια πως ο Στάθης Ψάλτης δεν έπαιξε σε βιντεοταινίες, μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες... ακριβώς,όλες του οι ταινίες ήταν κινηματογραφικές παραγωγές και όχι βιντεοταινίες... ας αρχίσουν να βγάλουν και τον Σουγκλάκο, του αξίζει μια τιμή και σε αυτόν τον αγαθό γίγαντα. 4 1 Παράθεση
Gwynplaine Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 Member ID: 32699 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 854 Reputation: 5185 Achievement Points: 921 Days Won: 39 With Us For: 2923 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 32 min ago , Comichunter said: ακριβώς,όλες του οι ταινίες ήταν κινηματογραφικές παραγωγές και όχι βιντεοταινίες... ας αρχίσουν να βγάλουν και τον Σουγκλάκο, του αξίζει μια τιμή και σε αυτόν τον αγαθό γίγαντα. Ψηφίζω τον στραγγαλιστη της Συγγρού 4 1 1 Παράθεση
Comichunter Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1105 Reputation: 5445 Achievement Points: 1174 Days Won: 11 With Us For: 2261 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 30, 2025 8 λεπτά πριν, Gwynplaine είπε: Ψηφίζω τον στραγγαλιστη της Συγγρού και τα καθάρματα ήταν ωραίο 3 1 Παράθεση
albertus magnus Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Member ID: 11226 Group: Members Topic Count: 144 Content Count: 3399 Reputation: 21499 Achievement Points: 3471 Days Won: 16 With Us For: 6021 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 158 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 On 10/29/2025 at 11:45 PM, ramirez said: πούμε βέβαια πως ο Στάθης Ψάλτης δεν έπαιξε σε βιντεοταινίες, μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες On 10/30/2025 at 2:02 AM, Comichunter said: ακριβώς,όλες του οι ταινίες ήταν κινηματογραφικές παραγωγές και όχι βιντεοταινίες... Καλός ηθοποιός ο Στάθης Ψάλτης και φυσικά είδωλο και σταρ ειδικά την δεκαετία του 80 και είχε κάνει κυρίως κινηματογραφικές ταινίες (κάπου 30-40 και στις πιο πολλές πρωταγωνιστής) αλλά είχε κάνει και κάποιες λιγες βιντεοταινίες (6 συμφωνα με την retrodb). Ο ίδιος το αρνιόταν επίμονα ή το είχε ξεχάσει ή απλά του την βαραγε που θεωρούταν όλες οι ταινίες βιντεοταινίες και ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι οι πιο πολλές είχαν γυριστεί με κινηματογραφικούς όρους και παίξανε στο σινεμά κανονικα. Αυτό το πράγμα ήταν άδικο πάντως και για πολλούς άλλους ηθοποιούς εκείνης της περιοδου όντως. Προφανώς επειδή πήγαιναν όλες οι ταινίες στα βιντεκλαμπ για ενοικίαση έγινε το μπέρδεμα και τις αποκαλούσε ο κόσμος μετά όλες βιντεοταινίες (direct to video) ενώ στη πραγματικότητα υπήρξαν και πολλές κινηματογραφικές ταινίες. 8 1 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 99 Reputation: 639 Achievement Points: 148 Days Won: 1 With Us For: 939 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 On 29/10/2025 στο 11:45 ΜΜ, ramirez είπε: Να πούμε βέβαια πως ο Στάθης Ψάλτης δεν έπαιξε σε βιντεοταινίες, μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες... Καλημερα!! Αυτο δεν ειναι απολυτο!! Αν και ο ιδιος παντα τονιζε οτι δεν εχει παιξει ποτε σε βιντεοταινια...υπαρχουν (αν θυμαμαι καλα) τουλαχιστον 3 καταγεγραμμενοι τιτλοι τετοιων ταινιων οπου εχει πρωταγωνιστησει!! On 2/11/2025 στο 10:32 ΠΜ, albertus magnus είπε: Καλός ηθοποιός ο Στάθης Ψάλτης και φυσικά είδωλο και σταρ ειδικά την δεκαετία του 80 και είχε κάνει κυρίως κινηματογραφικές ταινίες (κάπου 30-40 και στις πιο πολλές πρωταγωνιστής) αλλά είχε κάνει και κάποιες λιγες βιντεοταινίες (6 συμφωνα με την retrodb). Ο ίδιος το αρνιόταν επίμονα ή το είχε ξεχάσει ή απλά του την βαραγε που θεωρούταν όλες οι ταινίες βιντεοταινίες και ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι οι πιο πολλές είχαν γυριστεί με κινηματογραφικούς όρους και παίξανε στο σινεμά κανονικα. Αυτό το πράγμα ήταν άδικο πάντως και για πολλούς άλλους ηθοποιούς εκείνης της περιοδου όντως. Προφανώς επειδή πήγαιναν όλες οι ταινίες στα βιντεκλαμπ για ενοικίαση έγινε το μπέρδεμα και τις αποκαλούσε ο κόσμος μετά όλες βιντεοταινίες (direct to video) ενώ στη πραγματικότητα υπήρξαν και πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Χαχαχα...μαζι!! 4 2 Παράθεση
Comichunter Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Member ID: 35513 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 1105 Reputation: 5445 Achievement Points: 1174 Days Won: 11 With Us For: 2261 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 On 2/11/2025 στο 10:42 ΠΜ, veriaris είπε: Καλημερα!! Αυτο δεν ειναι απολυτο!! Αν και ο ιδιος παντα τονιζε οτι δεν εχει παιξει ποτε σε βιντεοταινια...υπαρχουν (αν θυμαμαι καλα) τουλαχιστον 3 καταγεγραμμενοι τιτλοι τετοιων ταινιων οπου εχει πρωταγωνιστησει!! ποιοί είναι;; για τον Ψάλτη θα μπορούσαν να βγάλουν βασικά καλησπέρα σας 3 Παράθεση
Gwynplaine Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Member ID: 32699 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 854 Reputation: 5185 Achievement Points: 921 Days Won: 39 With Us For: 2923 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Πρέπει να κάνουμε ένα thread όπου θα προτείνουμε ελληνικές ταινίες που μπορούν να γίνουν κόμικ. Επόμενη ταινία που προτείνω είναι το ψωνιστηρι της Ομόνοιας 2 4 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 8155 Reputation: 32971 Achievement Points: 8496 Days Won: 33 With Us For: 6913 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 2, 2025 On 29/10/2025 στο 11:45 ΜΜ, ramirez είπε: Να πούμε βέβαια πως ο Στάθης Ψάλτης δεν έπαιξε σε βιντεοταινίες, μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες... On 30/10/2025 στο 2:02 ΠΜ, Comichunter είπε: ακριβώς,όλες του οι ταινίες ήταν κινηματογραφικές παραγωγές και όχι βιντεοταινίες... Φίλοι @ ramirez & @ Comichunter μη μένετε σε φήμες που γίνονται viral χρόνια ακόμη κι αν ξεκίνησαν δια στόματος του ίδιου του καλλιτέχνη. Τσεκάρετε τη "RetroDB" που με πολύ κόπο έχουμε χτίσει και επαληθεύσει δεδομένα χρόνια τώρα. Έχει λάθη ακόμη και αυτή & πολλές ελλείψεις ακόμη (κυρίως καταχωρήσεις σε λίστες επεισοδίων (και τα επί μέρους επεισόδια φυσικά...), ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ), αλλά είναι σίγουρα καλύτερη απ' οποιαδήποτε άλλη πηγή "εκεί έξω" σχεδόν σε κάθε τομέα σε ότι αφορά ελληνικές παραγωγές. Ο Στάθης Ψάλτης έχει παίξει σε 6 βιντεοταινίες. Αν θέλετε να συζητήσουμε σε κάποιο άλλο νήμα για συγκεκριμένα λάθη, να το κάνουμε. Αλλά η συγκεκριμένη πληροφορία είναι σωστή. 6 2 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις