Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσκόπηση ΜΑΜΟΥΘ  

62 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  10460
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  340
  • Content Count:  5714
  • Achievement Points:  5714
  • Days Won:  38
  • With Us For:  6134 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Τα νέα από το στρατόπεδο της Μαμούθ είναι κάπως μπερδεμένα. Υπάρχουν μεν σχέδια για νέες κυκλοφορίες, με αλλαγμένο όμως το φορμάτ: ασπρόμαυρη εκτύπωση και σε μερικές σειρές μικρότερο μέγεθος. Μιας και απ'ότι κατάλαβα ο φίλος constantinople έχει (για μια βδομάδα ακόμα) την δυνατότητα να μιλάει με ανθρώπους της Μαμούθ, σκέφτηκα να κάνουμε μια δημοσκόπηση, ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτη (25/6) τα όποια αποτελέσματα της οποίας θα μπορεί να τους δείξει και ελπίζω να λάβουν υπόψιν τους. Mη ξεχνάτε ότι είμαστε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού.

Νομίζω ότι αξίζει να δώσετε λίγο από τον χρόνο σας στο greekcomics :)

ps. Έχω την εντύπωση πως στην πρώτη ερώτηση έχω ξεχάσει κάποιο. Αν όντως ισχύει πείτε μου να το συμπληρώσω.

:beer:

• Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4724
  • Achievement Points:  4762
  • Days Won:  5
  • With Us For:  6928 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι στην ερώτηση με τις τιμές θα πρέπει να έχουμε λιγότερες επιλογές με μεγαλύτερο εύρος - προσωπικά δεν μπορώ να επιλέξω κάτι με ακρίβεια ενός ευρώ...

Ίσως: Μέχρι 5

5 έως 10

10 και πάνω

• Member ID:  2265
  • Topic Count:  999
  • Content Count:  20072
  • Achievement Points:  20162
  • Days Won:  336
  • With Us For:  6909 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ψήφησα ξέροντας πως τα μισά τουλάχιστον από όσα λένε στον constantinople τα λένε εδώ και πολύ καιρό πως θα τα κάνουν, οπότε μάλλον ότι και να λέμε, αυτοί έχουν κάνει τους προγραμματισμούς τους και απλά όποτε μπορούν τα διεκπεραιώνουν όπως τα θέλουν αυτοί. Αμφιβάλλω πως θα αλλάξει κάτι.

• Member ID:  25862
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  547
  • Achievement Points:  550
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4955 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω ότι η Μαμουθ (αφού όπως έχει αποδείξει, αντέχει στο χρόνο παρά τα σκαμπανεβάσματα) πρέπει να κλείσει σιγά σιγά τα  'μέτωπα του παρελθόντος' δηλαδή όσο κι αν ακουστεί άσχημο προς τους παλιούς της αναγνώστες να δώσει ένα τέλος σε σειρές που «τρέχει» εδώ και 10+ χρόνια.

Αφού έχει κέφι και μεράκι για νέες εκδόσεις, ας εστιάσει σε κυκλοφορίες νέων τίτλων ώστε να προσελκύσει νέο κοινό. Η κίνηση της με την εφημερίδα και τον Αστεριξ είναι πολύ καλή αλλά σιγά-σιγά πρέπει να μπει σε σκέψεις όσων αφορά τις μελλοντικές της εκδόσεις. Τώρα για το τι κινήσεις πρέπει να κάνει πιστεύω ότι καλύτερα από όλους ξέρουν οι χρόνιοι αναγνώστες και υποστηρικτές της. :) Πάντως, είναι μια εταιρία που σίγουρα αξίζει το σεβασμό κάθε κομιξόφιλου στην Ελλάδα για την μακροχρόνια πορεία της, καθώς ακόμα και σήμερα βλέπουμε νέα πράγματα από αυτή...

• Member ID:  26001
  • Topic Count:  99
  • Content Count:  7226
  • Achievement Points:  7247
  • Days Won:  165
  • With Us For:  4931 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Θα ξεκινήσω αντιγράφοντας την τελευταία πρόταση του George the Super :"είναι μια εταιρία που σίγουρα αξίζει το σεβασμό κάθε κομιξόφιλου στην Ελλάδα για την μακροχρόνια πορεία της, καθώς ακόμα και σήμερα βλέπουμε νέα πράγματα από αυτή..."

Ναι η Μαμουθ είναι μια τέτοια εταιρία .Εχει προσφέρει παρα πολλά .Γι αυτό το λόγο  και συνυπολογίζοντας και την γενικότερη κατάσταση ,θα στηρίξω τις προσπάθειές της .Νοιώθω οτι "χρωστάω" στη Μαμουθ γιατί για παρα πολλά χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να ερθω σε επαφή και να διαβάσω καταπληκτικά κατα τη γνώμη μου κομικς .

Σίγουρα τα Θόρκγαλ & Μπλούπερυ ασπρόμαυρα χάνουν πολύ ......Θα τα παρω όμως για τον λόγο που ανέφερα πρίν αλλά και γιατί θέλω να διαβάσω την συνέχεια αυτών των αγαπημένων ιστοριών .

Τα 11 κατι euro που μου ζητούν για την επίσης πολύ αγαπημένη μου σειρά ΜΠΛΕΙΚ & ΜΟΡΤΙΜΕΡ τα θεωρώ υπερβολή και θα προσπαθήσω να βρω το τευχος αργότερα σε φθηνότερη τιμή.

Παντως μπορώ να καταλάβω τους λογους για τους οποίους σκέφτονται αυτή την τόσο ακριβή τιμή όπως και την ασπρόμαυρη έκδοση .

Λυπάμαι αλλά καταννοώ ............

Και τελικά προτιμώ μια ανοιχτή Μαμουθ με ημιτελείς προσπάθειες από μια κλειστή Μαμουθ .......

• Member ID:  10732
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1278
  • Achievement Points:  1328
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6108 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Τα 11 κατι euro που μου ζητούν για την επίσης πολύ αγαπημένη μου σειρά ΜΠΛΕΙΚ & ΜΟΡΤΙΜΕΡ τα θεωρώ υπερβολή και θα προσπαθήσω να βρω το τευχος αργότερα σε φθηνότερη τιμή.

Η CINEBOOK τα κοστολογεί £7-£9 (€9.8 - €12.6). Πώς έχουμε την απαίτηση ο Έλληνας εκδότης σε μικρότερο τιράζ, με πολύ μικρότερο αναγνωστικό κοινό, με πάρα πολύ μικρότερη διανομή να τα έχει φθηνότερα;

Μήπως η ΜΑΜΟΥΘ μας έχει κακομάθει;

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Θεωρώ τις τιμές τις Cinebook απαράδεκτες.Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να βρω για την κοστολόγηση τους είναι το ενδεχόμενο να παίρνουν ακριβότερα τα δικαιώματα από ότι εμείς, λόγω ότι μπορούν να απευθύνουν σε μεγαλύτερη αγορά (άσχετα το ότι δεν το εκμεταλλεύονται).

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Nαι Αγγελε ,ισχύει αυτό που λες ,ως ένα βαθμό μας έχει" κακομάθει ".......

Αλλά όπως όλα στη ζωή έτσι κι αυτό το θέμα έχει πολλές οπτικές.

Οπως έγραψα παραπανω χαίρομαι που η Μαμουθ εξακολουθεί να επιβιώνει σε μια τόσο δύσκολη εποχή ,να εκδίδει κομικς και θα την στηρίξω όσο μπορώ ,οπως έκανα ως τώρα.

Από την άλλη υπάρχει και η παράμετρος της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή και ο καθε ένας μας προσωπικα .

Η τιμή 11,80 είναι πολύ υψηλή ή και απαγορευτική για κάποιους, ίσως αρκετούς από μας.

Η σύγκριση με τιμές εκδοτικών του εξωτερικού επίσης δεν είναι εντελώς δόκιμη ,αφού τα 12 euro δεν εχουν την ιδια αξία για εναν Ελληνα κι εναν Αγγλο ας πουμε ......

Γενικά το θέμα δεν είναι τόσο απλό και γι αυτό γίνεται και τόση κουβέντα στο φόρουμ τις τελευταίες μέρες .

Σαν αγοραστικό κοινό θέλουμε να υπάρχουν εκδοτικές ,θέλουμε νεες κυκλοφορίες αγαπημένων σειρών ,θέλουμε προσιτές τιμές .

Απο την άλλη οι εκδοτικές ως επιχειρήσεις θέλουν κατ αρχην να επιβιώσουν ,θέλουν να βγάλουν κέρδος αν αυτό είναι δυνατόν .

Ολα αυτά είναι θεμιτά και για τις δύο πλευρές.

Το πρόβλημα είναι οτι στη σημερινή εποχή δυστυχώς ολα αυτα τα "θέλω"  έχουν γίνει ασύμβατα .

• Member ID:  10732
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1278
  • Achievement Points:  1328
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6108 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα είναι οτι στη σημερινή εποχή δυστυχώς ολα αυτα τα "θέλω"  έχουν γίνει ασύμβατα .

Αυτό ακριβώς! 

• Member ID:  3930
  • Topic Count:  757
  • Content Count:  13381
  • Achievement Points:  13416
  • Days Won:  142
  • With Us For:  6764 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Η σύγκριση με τιμές εκδοτικών του εξωτερικού επίσης δεν είναι εντελώς δόκιμη ,αφού τα 12 euro δεν εχουν την ιδια αξία για εναν Ελληνα κι εναν Αγγλο ας πουμε ......

Διαφωνώ!! Η σύγκριση είναι απόλυτα δόκιμη. Δεν συγκρίνω αν εμείς ή οι Άγγλοι είναι ακριβοί και αν κάποιος από τους δύο θα μπορούσε να εκδόσει φθηνότερα ή ποιά είναι η αγοραστική δύναμη του ενός και του άλλου.

Συγκρίνω το ότι από τη στιγμή που οι τιμές είναι και εδώ και εκεί στα 12 ευρώ, θα πάρω την Αγγλική έγχρωμη έκδοση και όχι την Ελληνική ασπρόμαυρη.

:valtnino:

• Member ID:  13060
  • Topic Count:  46
  • Content Count:  1940
  • Achievement Points:  1940
  • Days Won:  15
  • With Us For:  5716 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε (Επεξεργασία)

:clap2:  μπράβο ρε Βασίλη καιρός να δείξουμε τη δύναμη του φόρουμ και του αναγνωστικού κοινού των κόμικς που σε ένα τεράστιο βαθμό η γνώση τους βρίσκεται εδώ!

Επεξεργασία από ConB

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Διαφωνώ!! Η σύγκριση είναι απόλυτα δόκιμη. Δεν συγκρίνω αν εμείς ή οι Άγγλοι είναι ακριβοί και αν κάποιος από τους δύο θα μπορούσε να εκδόσει φθηνότερα ή ποιά είναι η αγοραστική δύναμη του ενός και του άλλου.

Συγκρίνω το ότι από τη στιγμή που οι τιμές είναι και εδώ και εκεί στα 12 ευρώ, θα πάρω την Αγγλική έγχρωμη έκδοση και όχι την Ελληνική ασπρόμαυρη.

:valtnino:

Μα το ΜΠΛΕΙΚ & ΜΟΡΤΙΜΕΡ θα είναι κι εδώ εγχρωμο .Αρα μιλάμε για ιδιο προιόν σε περιπου ιδια τιμή .

Αυτό που λεω είναι οτι αλλιώς θα "πονεσουν στην τσέπη" τα 12 euro εναν Δυτικοευρωπαίο κι αλλιώς εναν Ελληνα .

Τα ασπρόμαυρα της Μαμουθ προφανώς θα είναι φθηνοτερα .

• Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1677
  • Content Count:  28564
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  761
  • With Us For:  7090 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Όσοι δεν έχουν όλο τον Κόκκινο Κύκλο, όλη τη Σειρά Γουέστερν και όλους τους Αχιλλείς Ταλόν παρακαλώ όπως εξέλθουν εκ της αιθούσης και σταματήσουν την οχλαγωγία περί κόστους του επόμενου Μπλέηκ και Μόρτιμερ :) Ακόμα κυκλοφορούν, πηγαίντε πάρτε τα και μη ζαλίζετε τον κόσμο με το "δεν βγαίνουν νέοι τίτλοι". Ότι καινούργιο και να βγει, πάλι θα βρείτε λόγο να γκρινιάζετε :) μπαμπόγριες :)

Viva Μαμούθ διότι μας έχει δώσει από Κατάκτηση της Δύσης μέχρι Ιζνογκούντ, από Disney μέχρι X-Men, από Ροζίτα μέχρι Μπιλάλ. 33 χρόνια τεράστια ποικιλία κόμικ. Όσο όμως δεν μαθαίνω για νέο "αίμα" στην ΕΠΕ, αλλά βλέπω Παναγιώτη Κουτρουλάρη και Γεώργιο Τσίτσοβιτς, δεν έχω τις ίδιες προσδοκίες που είχα στο παρελθόν. Όπως δεν περιμένω σήμερα από τον Πελέ να μπει στο γήπεδο και να μαγέψει :) Παραμένει όμως ο κορυφαίος όλων των εποχών :)

Από τα πρόσφατα δεν έχω τα Κέλτικα γιατί το είχα στο παρελθόν, το Μοναχικό Καβαλάρη καθαρά διότι έτυχε να μην (παράβλεψή μου... απλώς περιμένω να βρεθώ στο κέντρο για να τον πάρω με μια χαζοέκπτωση), και τα Δεύτερη Γενιά+Μπανταρισμένα Πόδια διότι δεν είμαι της κουλτούρας και δεν με "καίνε". Κάααααποτε θα τα αποκτήσω και αυτά.

Μέχρι 5 ευρώ μου φαίνεται τιμή φυσιολογική για να τα δώσω. Διότι υπάρχει και το "φυσιολογικό κόστος για μια τέτοια έκδοση"..... Και φυσιολογικό κόστος για μια έκδοση μπορώ να βρω και το 10αρικο και το 20αρικο. Απλώς δεν θα τα δώσω εύκολα τόσα :)

Στα 5 γιούργια αγοράζω και 12 τον χρόνο :) Ίσως και 52 :) (λχ Βιβλιοθήκη Disney που εκεί δίνω 4 αγόγγυστα :)

Θα αγόραζα το οτιδήποτε καθαρά γιατί αγοράζω το οτιδήποτε. Πλην όσων είναι μεταφράσεις αγγλικών (γιατί μπορώ να τα διαβάσω στο πρωτότυπο). Κόμικ όμως που στο πρωτότυπο είναι έγχρωμα και βγαίνουν α/μ γράφουν πολύ άσχημα στο χαρτί. Πάρα πολύ άσχημα (λχ κάποιοι α/μ Edika που είχε βγάλει η Βαβέλ. Αυτοί που ήταν α/μ και στο πρωτότυπο ήταν μια χαρά. Αυτοί που ήταν έγχρωμοι εξ'αρχής, έβγαιναν χάλια με τις 50 αποχρώσεις του γκρι)

:cheers5:

• Member ID:  30086
  • Topic Count:  28
  • Content Count:  960
  • Achievement Points:  977
  • With Us For:  4367 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

ps. Έχω την εντύπωση πως στην πρώτη ερώτηση έχω ξεχάσει κάποιο. Αν όντως ισχύει πείτε μου να το συμπληρώσω.

Έχεις ξεχάσει τον μηχανικό άνεμο, για κάποιο λόγο.  :shit2:

• Member ID:  29811
  • Content Count:  2130
  • Achievement Points:  2130
  • Days Won:  7
  • With Us For:  4497 Days
  • Last Seen:  

Η Μαμούθ αποτελεί την εκδοτική με το μεγαλύτερο αριθμό τεμαχίων στη συλλογή μου (310 τεμάχια) Με τον τερζόπουλο να ακολουθεί.

Συστηματικά τους τελευταίους μήνες συμπληρώνω τρύπες στον κόκκινο κύκλο (θέλω 3-4 ακόμα), στη συλλογή western και στα ιζνογκούντ αγοράζοντας καινούργια και όχι μεταχειρισμένα ακριβώς επειδή είναι καλές τιμές και ικανοποιητική ποιότητα και ας μπορώ να τα βρω και μεταχειρισμένα.

Υποθέτω πως κάθε εκδοτική εταιρία που δεν βγάζει νέους τίτλους/νέα τεύχη εκ των πραγμάτων σβήνει. Η Μαμούθ για αρκετά χρόνια ήταν σε κατάσταση ζόμπι αφού ζούσε χάρη στην τεράστια γκάμα τευχών που είχε και φυσικά τώρα τελευταία στα διάφορα ξεπουλήματα στις εφημερίδες.

Και τώρα, τα ζόμπι αναστήθηκαν και αποφάσισαν να αλλάξουν το φορμάτ, το χρώμα (όταν τα πρωτότυπα είχαν χρώμα) και φυσικά τις τιμές προς τα πάνω.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως εάν δεν μπορείς να το κάνεις καλά, μην το κάνεις καθόλου. Βρες και κάνε αυτό που θα κάνεις καλά έτσι ώστε να πετύχει. Σας αγαπάω, αλλά δεν θα πάρω α/μ μπλούμπερυ και κουτσουρεμένο μπλεικ και μόρτιμερ.

Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω απ' όσο δίνω τώρα (αλλά λίγο κάτω από cinebook) και να τα κρατήσετε στην ίδια ποιότητα. 

Επεξεργασία από totally_wired

• Member ID:  11736
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  122
  • Content Count:  6325
  • Achievement Points:  5501
  • Days Won:  321
  • With Us For:  5955 Days
  • Last Seen:  

Παιδιά, θα σας πω κάτι που νομίζω πως αφορά το θέμα μας. Μου είχε πει από παλιά η Μαμούθ ότι τα Αντιρίξ και Συμφωνίξ είναι μια ακριβή σειρά και δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα δικαιώματα του τίτλου, παρά μόνο αν έλθουν "καλύτερες ημέρες".

Τώρα με το Wolframio, μιλάω με κάποιους Ισπανούς fans που είναι πολύ κοντά στους Ισπανούς εκδότες του Αντιρίξ "Ediciones B". Ετοίμασα και τους έστειλα ένα μήνυμα και ζήτησα να το θέσουν υπόψιν των υπεύθυνων για την πώληση δικαιωμάτων σε χώρες του εξωτερικού.

Στο γράμμα αυτό εξηγώ πόσο "μέτρια" μεταχείριση είχε ο τίτλος από τους παλιούς εκδότες, ενώ η Μαμούθ είναι άριστοι επαγγελματίες που εκδίδουν επίσης τα Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, Τεντέν κλπ στην Ελλάδα.

Επίσης τους έγραψα (εδώ δεν χρειάζεται εξήγηση) πόσο μεγάλη κρίση έχει η Ελλάδα, πως η Ελληνική αγορά δεν μπορεί να συγκριθεί π.χ. με την Γερμανική αγορά όταν η Γερμανία έχει 80 εκατομμύρια πληθυσμό και η Ελλάδα 10, και πως ο τίτλος είναι out of print στην Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια και η νέα γενιά σε λίγο δεν θα γνωρίζει καν ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες.

Και τους ζήτησα να κάνουν μια καλύτερη τιμή για να μπορέσει κάποιος Ελληνικός εκδοτικός οίκος, σαν την Μαμούθ, να πάρει τη σειρά.

Η απάντηση τους ήλθε προφορικά (όχι γραπτά) από τον fan που θα μετέδιδε το μήνυμα: Του είπαν πως οι τιμές είναι κοινές για όλους και του έφεραν το ακόλουθο παράδειγμα: "όταν κάποιος πάει στο Παρίσι να δει την Eurodisney, το εισιτήριο που θα πληρώσει θα είναι το ίδιο είτε αυτός είναι Γερμανός είτε είναι Έλληνας". Προσπάθησα να απαντήσω "ναι αλλά για κάθε 1000 Γερμανούς που έχουν το εισόδημα να πάνε εκεί και να πληρώσουν αυτό το εισιτήριο, θα βρεθεί ένας Έλληνας να κάνει το ίδιο" αλλά η απάντηση μου δεν τους έφτασε ποτέ, μια και δεν είχαμε διάλογο αλλά απλά μια κρούση και μια απόκρουση... :(

Επεξεργασία από constantinople

• Member ID:  2285
  • Topic Count:  964
  • Content Count:  4447
  • Achievement Points:  4502
  • Days Won:  27
  • With Us For:  6908 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Για μένα το πιο στενάχωρο από όσα ακούγονται είναι ότι τα παλιά τεύχη θα ακολουθήσουν τις υψηλές τιμές των νέων. Κι αυτό γιατί, παρόλο που η ΜΑΜΟΥΘ πάντα ήταν η αγαπημένη μου εταιρεία κόμικ στην Ελλάδα, ακόμα έχω ελλείψεις... μου λείπουν πολλά τεύχη Λούκυ Λουκ, σχεδόν όλη η σειρά Μπλούμπερυ, αρκετά Άλιξ και κάτι ψιλά ακόμα... θεωρώ ότι μέχρι στιγμής η ΜΑΜΟΥΘ είχε αξιοπρεπέστατες τιμές. Τώρα αν ανεβάσουν τον Μπλέικ και Μόρτιμερ στα 12 €, προφανώς και δε θα μου αρέσει, αλλά σίγουρα θα το αγοράσω. Το ίδιο θα γίνει αν βγει και το Θοργκάλ στην ίδια τιμή... Ακόμα πάντως δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω σε ασπρόμαυρο Θοργκάλ, θα αποφασίσω μόνο όταν θα το δω μπροστά μου. Απ' ό,τι φαίνεται πλέον η ΜΑΜΟΥΘ επικεντρώνεται σε λίγους αλλά καλούς τίτλους, και καλό είναι λοιπόν αυτούς τους λίγους τίτλους να τους βγάλει σωστά. 

:cheers2:

• Member ID:  25799
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  822
  • Achievement Points:  838
  • With Us For:  4969 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω πετρελαιοπηγές , ούτε αδαμαντορυχεία !

αλλά αναρωτιέμαι

αν βγει καινούργιο έγχρωμο Θόργκαλ στην τιμή π.χ. των 8 ευρώ θα είναι τόσο ακριβό για ένα μέσο κομικσόφιλο

τη στιγμή που το τελευταίο εκδόθηκε πριν 9 χρόνια, το 2006 και που τόσο κάνει περίπου  αν το αγοράσω σήμερα από την Cinebook μέσω Public

αν βγει καινούργιο Μπλεικ και Μόρτιμερ στην τιμή των 12 ευρώ θα είναι τόσο ακριβό τη στιγμή που τα μεγάλα βιβλιοπωλεία κάνουν κατευθείαν έκπτωση 25%,δηλαδή θα κοστίζει  κάτω από 10 ευρώ τη στιγμή που το αντίστοιχο Cinebook κοστίζει  πάνω από 10 ευρώ

δεν βλέπω καμιά τεράστια οικονομική διαφορά και μιλάμε και για 1-2 τεύχη το χρόνο γι'αυτό και θα προτιμούσα να αγοράσω τα κόμικ αυτά από την Μαμούθ 

αν η Μαμούθ έχει άλλα σχέδια (ασπρόμαυρα) εμένα προσωπικά θα με χάσει . . . 

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αγοράζεις μόνο Μαμούθ; Ή υπολογίζεις μόνο τα έξοδα για τα κόμικς; Για να σου λύσω εν μέρη την απορία, τα 9 και τα 12 ευρώ είναι τιμές στις οποίες οι αγορές παύουν να είναι παρορμητικές και αρχίζει το ξεψείρισμα. Και καλώς γίνεται, παρόλο που τα κριτήρια και οι οικονομικές δυνατότητες του καθενός διαφέρουν.

• Member ID:  30826
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  1210
  • Achievement Points:  1210
  • Days Won:  15
  • With Us For:  4040 Days
  • Last Seen:  

Νομίζω ότι οι τιμές έχουν γίνει εξωπραγματικές,τουλάχιστον για εμένα.Προσωπικά δε θα μπορούσα να  δώσω πάνω από 4-5 το πολύ ευρώ για ένα άλμπουμ.Στο κάτω κάτω 50 σελίδες κόμικ είναι δεν είναι χρυσός για να δώσεις 12 ευρώ!Έχω διαβάσει μερικά Μπλεικ και Μόρτιμερ από έναν φίλο μου και μπορώ να πω ότι ήταν εξαιρετικά!Παρολαυτά αμφιταλαντευόμουν στο θέμα της αγοράς τους  με τα 6,80 ευρώ (χωρίς την έκπτωση) που κοστίζουν αν και τον τελευταίο καιρό το σκεφτόμουν να τα αρχίσω.Τώρα,στην περίπτωση που πάνε στα 12 ευρώ όλα τα τεύχη,εννοείται ότι δεν πρόκειται να αγοράσω ούτε ένα ,όπως και η πλειοψηφία (κατά τη γνώμη μου) των άλλων επιδοξων Ελλήνων αγοραστών.Μην ξεχνάμε τι κρίση διανύει η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό... :(

Σϊγουρα τα κόστη είναι πολλά και ίσως με χαμηλότερη τιμή η Μαμούθ να μη βγαίνει εξαιτίας του κόστους των δικαιωμάτων,της καλής ποιότητας έκδόσης κτλ ΑΛΛΑ πρέπει να καταλάβει ότι αυτές οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα του 2015.Μια ελληνική πραγματικότητα που είναι πνιγμένη στα χρέη και στην ανεργία.

Επεξεργασία από petross21

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα μια αγορά 9 ή 12 ευρώ δεν είναι παρορμητική αλλά τα συγκεκριμένα κόμικ είναι από  τα αγαπημένα μου

πιστεύω ένα ποσό 5-10  δεν είναι απαγορευτικό

μιλάμε για  ούτε 0,50-1 ευρώ το μήνα

ΑΛΛΑ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 

δεν μπορώ να κακίσω κάποιον  που δεν διαθέτει ένα τέτοιο ποσό, γιατί κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτεραιότητες!

• Member ID:  5259
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  6589 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Ότι καινούργιο και να βγει, πάλι θα βρείτε λόγο να γκρινιάζετε :) μπαμπόγριες :)

+1 :lmao: :lmao: :lmao:

απο τις πρόσφατες κυκλοφορίες τσίμπησα 5 και θα παρω κι αλλα στην πρωτη ευκαρια :)

αν η τιμη ειναι τσιμπημένη για τις χαμηλές τιμές που μας ειχε συνηθισει η Μαμουθ περιμένω να τα παρω με εκπτωση απο Πολιτεια. Όχι γιατι θεωρω τις τιμες εξωφρενικές, απλά δεν τις αντεχει παντα η τσεπη μου :)

Θα αγοράσω όσους τίτλους με ενδιαφερουν και αντεχω οικονομικα, στανταρ πανω απο 6 :)

Το αν θα αγορασω η οχι ασπρόμαυρο αλμουμ θα κριθει απο το αποτελεσμα. Αν το θεωρω πετυχημενο θα το παρω. Αν όχι, δεν. Πχ το Hellboy ειναι τιτλος που καραγουσταρω και το ηθελα στα ελληνικα, αλλά το αποτελεσμα των τόμων της Jemma δε μου εκανε :)

• Member ID:  25862
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  547
  • Achievement Points:  550
  • With Us For:  4955 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Όσοι δεν έχουν όλο τον Κόκκινο Κύκλο, όλη τη Σειρά Γουέστερν και όλους τους Αχιλλείς Ταλόν παρακαλώ όπως εξέλθουν εκ της αιθούσης και σταματήσουν την οχλαγωγία περί κόστους του επόμενου Μπλέηκ και Μόρτιμερ :) Ακόμα κυκλοφορούν, πηγαίντε πάρτε τα και μη ζαλίζετε τον κόσμο με το "δεν βγαίνουν νέοι τίτλοι". 

3fff5fce712311e3816912e42e507d51_6.jpg

• Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

+1 :lmao: :lmao: :lmao:

απο τις πρόσφατες κυκλοφορίες τσίμπησα 5 και θα παρω κι αλλα στην πρωτη ευκαρια :)

αν η τιμη ειναι τσιμπημένη για τις χαμηλές τιμές που μας ειχε συνηθισει η Μαμουθ περιμένω να τα παρω με εκπτωση απο Πολιτεια. Όχι γιατι θεωρω τις τιμες εξωφρενικές, απλά δεν τις αντεχει παντα η τσεπη μου :)

Θα αγοράσω όσους τίτλους με ενδιαφερουν και αντεχω οικονομικα, στανταρ πανω απο 6 :)

Το αν θα αγορασω η οχι ασπρόμαυρο αλμουμ θα κριθει απο το αποτελεσμα. Αν το θεωρω πετυχημενο θα το παρω. Αν όχι, δεν. Πχ το Hellboy ειναι τιτλος που καραγουσταρω και το ηθελα στα ελληνικα, αλλά το αποτελεσμα των τόμων της Jemma δε μου εκανε :)

Μπράβο Kabuki βρήκες το τέλειο παράδειγμα !

Όταν είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος είπα τί είναι αυτό (με την κακή την έννοια) έκανε και κοντά στα 12 ευρώ και δεν το πήρα ,ομοίως και για το δεύτερο τεύχος.Το τρίτο τεύχος όμως Hellboy που ήταν έγχρωμο το αγόρασα και μου άρεσε διάβασα και στην συνέχεια και το BPRD και μου άρεσε επίσης !

Να λοιπόν ένα παράδειγμα γιατί ένα πολύ καλό ή πιο σωστά κορυφαίο κόμικ μπορεί να αποτύχει !Αν είχα μένει στην αρχική κακή εντύπωση της jemma δεν θα είχα γνωρίσει το υπέροχο σύμπαν του Mike Mignola !

• Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  856
  • Content Count:  15299
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  546
  • With Us For:  5372 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Θα προτιμούσα όσο γίνεται καλύτερη τιμή για τα νέα άλμπουμ,πάντα σε λογικά πλαίσια...!Τότε σίγουρα θα έπαιρνα πάνω από 6 τεύχη τον χρόνο,αρκεί φυσικά να είναι από τις σειρές που διαβάζω...!Τώρα για το εάν κάποιο άλμπουμ βγει ασπρόμαυρο δεν θα πειραζε ιδιαίτερα...!Μπορεί να δυσανασχετούσα λίγο,αλλά θα το αγόραζα εάν με ενδιέφερε...! :yes:

• Member ID:  6474
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  6442 Days
  • Last Seen:  

Να προτείνω μια τρίτη/μέση λύση;

Προπαραγγελίες.Όχι με την κλασική λογική, πλήρωσε και άμα μαζέψω το ποσό που έχω στο νου μου θα το βγάλω, αλλά με την λογική που προσεγγίζει το Kickstarter. Δηλαδή,  να βγει η Μαμούθ και να πει:

Προτιθόμαστε (προτιθέμεθα; ) να εκδώσουμε τον τάδε τίτλο. Πόσοι θέλετε και είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε γι αυτό το πράγμα;

Είστε 10; Τον πούλο.

Είστε 100; Τον πούλο μικρού μεγέθους.

Είστε 1000; Τον πούλο κανονικού μεγέθους, αλλά σε απρόμαυρο χρώμα.

Είστε όμως πάνω από 1000; Κανονικά το τευχάκι, με τις σωστές διαστάσεις και τα σωστά χρώματα. 

Πως θα βρεθούν αυτοί οι χίλιοι. Τώρα το μπαλάκι είναι στο γήπεδο το δικό μας (έτσι μου είπανε οι θεσμοί να πω, έτσι λέω). Είμαστε στο φόρουμ κάμποσοι νοματαίοι και από αυτούς οι περισσότεροι γνωρίζόμαστε και έχουμε και τηλέφωνα ο ένας του άλλου (αν είσαι όμορφη συμοφορουμίτισα και ενδιαφέρεσαι ια σοβαρό άντρα που ξέρει να μαγειρεύει δώσε μου το τηλέφωνό σου, γιατί δεν το έχω). Οπότε πρώτα από όλα, αφού το ποστάρει εδώ η Μαμούθ, κοιτάζουμε από κάτω πόσοι είναι διατεθεμένοι να πληρώσουν γι αυτό. Στην συνέχεια διαδίδουμε αυτό το νέο παραέξω, σε άτομα που πιθανώς ενδιαφέρονται και έχουν διάθεση να πληρώσουν. Όταν και άμα τελικά βγει το τευχάκι, χαιρόμαστε όλοι μαζί.

-Τι λε ρε zade, θα κάνω εγώ καμπάνια υπερ της εταιρίας; θα δώσω εγώ από το χρόνο μου και την ενεργητικότητα/δυνάμεις/όρεξη μου για να βγάλει η Μαμούθ λεφτά; Άντε γειά ρε! Άντε γεια!

- Σταμάτα Τάκη, ήρεμα. Από τη μια ναι, έχεις δίκιο. Από την άλλη όμως, αν θέλεις κάτι τόσο πολύ έ, δεν πρέπει να κάνει κι εσύ κάτι; Κι εγώ διαφωνώ με το να δουλέω μπέχο για να τα κονομάνε άλλοι, αν όμως ωφεληθεί το σύνολο, ας κάνουμε και ένα ψυχικό. 

Π.Σ. καταλαβαίνω ότι ο σκοπός αυτής της δημοσκόπησης είναι πάνω κάτω αυτός, απλά αν την έκανε η ίδια η Μαμούθ, πρώτον θα είχε άλλη βαρύτητα και για τα ίδια τα μέλη και δεύτερον θα είχε μια πολύ καλύτερη αντίληψη του ποιές είναι οι ροές της αγοράς. Τώρα το κάνει ο sandman με δική του πρωτοβουλία. Ε όσο να 'ναι, δεν είναι το ίδιο. Ούτε καν θεσμικά.  

Επεξεργασία από zade