giannis1984 Posted September 9, 2008 Member ID: 4,955 Group: New Members Topic Count: 3 Content Count: 5 Reputation: 18 Achievement Points: 5 Days Won: 0 With Us For: 6,130 Days Status: Offline Last Seen: September 29, 2015 Age: 40 Posted September 9, 2008 (edited) HELLOre paidia exo mia aporia na ekfraso.agorasa 3 tefxi tou tenten xtes kai pio sigkekrimena 1)TO MISTIKO TOU MONOKEROU, 2) TO SKIPTRO TOU OTTOKAR KAI 3) APOSTOLI STIN SELINI.Koitontas sto site tis mamouthkomix anakalipsa oti ta tefxi stamatane sto 18 alla stis listes kikloforias edo sto greek comix sinexizetai kai me alla tefxi. opote ti akrivos paizetai?den einai enimeromeno to site tis mamouthcomix?epeisis to mistiko tou ottokar eno sto eksofilo kai sto opisthofilo leei oti ekdidetai apo tin mamouthcomix sto esoteriko anaferetai oti ekdidetai apo tis ekdoseis PATAKI.Ta alla dio tefxi grafoun oti ekdidontai apo tin mamouthcomix opos einai logikoti akrivos simvainei kai me afto? Edited December 6, 2014 by φλοκ 3 Quote
DJO Posted September 9, 2008 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1,534 Content Count: 22,474 Reputation: 121,449 Achievement Points: 22,479 Days Won: 791 With Us For: 6,575 Days Status: Offline Last Seen: December 31, 2020 Posted September 9, 2008 Καλα, το site της Μαμουθ δεν ειναι και απο τα πιο ενημερωμενα σε καποια πραματα και απο ο,τι φαινεται ενα απο αυτα ειναι...ο Τεν-Τεν (!?) Η Μαμουθ εχει βγαλει 22 τευχη+1 το οποιο ειναι μεταφορα απο την ταινια κινουμενων σχεδιων "Η Λιμνη Με Τους Καρχαριες", οπως βλεπεις κι εδω. Πατακη!? Μηπως ειναι καποια σφραγιδουλα επειδη ηταν αγορασμενο απο το βιβλιοπωλειο του? Νομιζω δεν εχει βγαλει ο Πατακης Τεν-Τεν... 4 Quote
AndreasD Posted September 9, 2008 Member ID: 1,991 Group: Veterans Topic Count: 397 Content Count: 4,996 Reputation: 25,200 Achievement Points: 4,996 Days Won: 42 With Us For: 6,446 Days Status: Offline Last Seen: April 10, 2021 Age: 56 Posted September 9, 2008 Τα ΤενΤεν, αφου πέρασαν απο πολλούς εκδότες κάποα στιγμή έφτασαν στα χέρια της Μαμούθ. Άρχισε να τα εκδίδει μαζί με τους άλλους κλασικούς Γαλλοβελγικούς τίτλους ΑΣΤΕΡΙΞ, ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ κλπ. Για κάποιο λόγο (άγνωστο σε εμένα) τα δικαιώματα του ΤΕΝ ΤΕΝ πέρασαν στον Πάτάκη. Έχω την εντύπωση ότι δεν έβγαλε όλη τη σειρά, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ή έκδοση κάθε τεύχους μάλιστα συνοδευόταν και απο ένα ex libris (κάποιο καρεδάκι του κόμικ, μεγενθυμένο σε Α4 αφισούλα). Για τον ίδιο άγνωστο λόγο, τα δικαιώματα του ΤΕΝ ΤΕΝ ξαναγύρισαν στη Μαμούθ. Προφανώς η Μαμούθ πήρε και το στόκ του Πατάκη, έβαλε νέα εξώφυλλα με την επωνυμία και voila.... une paradox... 7 Quote
germanicus Posted September 9, 2008 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,672 Content Count: 28,513 Reputation: 191,079 Achievement Points: 27,559 Days Won: 760 With Us For: 6,599 Days Status: Offline Last Seen: November 7 Age: 52 Posted September 9, 2008 ο ποιός ο τι ο που?... για γράψτα αυτά και στη σχετική παρουσίαση βρε Αντρίκο!!! με κούφανες. επειδή τα έχω στα Αγγλικά δεν έχω ασχοληθεί και με την ελληνική έκδοση... Τζόνυ. Σαφώς και είμαστε καλύτερα ενημερωμένοι από τους εκδότες!!! 6 Quote
zoo Posted September 9, 2008 Member ID: 832 Group: Veterans Topic Count: 197 Content Count: 4,143 Reputation: 15,916 Achievement Points: 4,143 Days Won: 12 With Us For: 6,544 Days Status: Offline Last Seen: December 3 Age: 43 Posted September 9, 2008 Θα ήθελα να σου ζητήσω να προσέχεις τα greeklish μιας και δεν επιτρέπονται στο forum. Καλή συνέχεια και καλές αναζητήσεις 6 Quote
Ion Posted September 9, 2008 Member ID: 2,285 Group: Veterans Topic Count: 950 Content Count: 4,402 Reputation: 36,073 Achievement Points: 4,456 Days Won: 27 With Us For: 6,417 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 41 Posted September 9, 2008 Η λίστα που βρίσκεται στο site μας είναι ενημερωμένη γιατί πρόκειται για την παλιά έκδοση της Μαμούθ του 1993. Η Μαμούθ απλά τα επανακυκλοφορεί, με τους κλασικούς αργούς ρυθμούς της, οπότε λογικό να ξεκίνησε η αρίθμηση απ' την αρχή. Φαντάζομαι ότι σιγά σιγά θα βγουν και οι υπόλιποι τίτλοι. 5 Quote
giannis1984 Posted September 9, 2008 Member ID: 4,955 Group: New Members Topic Count: 3 Content Count: 5 Reputation: 18 Achievement Points: 5 Days Won: 0 With Us For: 6,130 Days Status: Offline Last Seen: September 29, 2015 Age: 40 Author Posted September 9, 2008 ΟΚ. Ευχαριστω παιδια και συγνωμη για τα greeklish, η συνηθεια απο το εξωτερικο βλεπετε. Και εγω κατι τετοιο υποψιαστηκα απλα μου φανηκε πολυ περιεργο το γεγονος να κυκλοφορουν εξωτερικα με την επωνυμια ΜΑΜΟΥΘΚΟΜΙΞ και στο εσωτερικο να διαβαζεις οτι προκειται για εκδοση του Πατακη.ειχε και αλλες διαφορες εντωμεταξυ το συγκεκριμενο τευχος οπως η ποιοτητα του φυλλου.ηταν σαν περιοδικο και οχι σαν την κλασσικη σελιδα των κομιξ. 5 Quote
YOSHIMITSU Posted December 4, 2008 Member ID: 5 Group: Veterans Topic Count: 277 Content Count: 5,903 Reputation: 28,899 Achievement Points: 5,903 Days Won: 22 With Us For: 6,674 Days Status: Offline Last Seen: November 3, 2017 Age: 7 Posted December 4, 2008 Να ξεθάψω λίγο αυτό το θέμα και να προσθέσω λίγες πληροφορίες που άντλησα τόσο από συζήτηση με τον φίλο GCF όσο και από τα τεύχη που έχω μπροστά μου. Ο Πατάκης από ότι φαίνεται στις εσωτερικές σελίδες, απόκτησε τα "αποκλειστικά" δικαιώματα το 1998 και από ότι γράφει το 1999 άρχισε να εκδίδει τον ΤΕΝ ΤΕΝ μέχρι τον Αύγουστο του 2000 όπου κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος με τίτλο Το Μαύρο Νησί. Έκτοτε τα δικαιώματα μάλλον επέστρεψαν στην Μαμούθ μαζί με το στοκ του Πατάκη (από όσο συζήτησα με τον GCF) και η οποία αφού έβγαλε τα εξώφυλλα του και πρόσθεσε τα δικά της τα επανακυκλοφορεί. Από το 2002 και μετά επανεκδίδει και τις υπόλοιπες ιστορίες στο ελαφρώς μεγαλύτερο αυτό μέγεθος με το πλαστικοποιημένο εξώφυλλο, πλην όμως στο γνωστό χαρτί εσωτερικά αντί του ιλλουστρασιόν που είχε ο Πατάκης. Επίσης από το 13ο και μετά οι μεταφράσεις είναι δικές της άλλες του 2002 και άλλες παλαιότερες (?) Έχουν από ότι αντιλαμβάνομαι κυκλοφορήσει σε αυτή την μορφή μέχρι το #20 (?) ενώ τα υπόλοιπα 3 τεύχη παραμένουν για την ώρα διαθέσιμα μόνο στην παλαιά κλασική έκδοση. Οι ως άνω πληροφορίες παρατίθενται με επιφύλαξη και σαφώς χρήζουν περαιτέρω διασταύρωσης και έρευνας, ώστε κάποια στιγμή να γίνει ένα ξεχωριστό και ολοκληρωμένο αφιέρωμα στην περίοδο Πατάκη. 12 Quote
GreekComicFan Posted December 4, 2008 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20,072 Reputation: 117,483 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,418 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 47 Posted December 4, 2008 Και έψαχνα το τόπικ! Λοιπόν ώς αρχική πηγή έχουμε τον Αντρεά (δεν θυμόμουν πως ήταν αυτός, όπως δεν θυμόμουν ποιό ήταν το τόπικ), και εγώ απλώς μετέφερα αυτά για τα οποία μας είχε ενημερώσει εδώ. Μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι βέβαια, μπορούν να μας πουν το γιατί. 7 Quote
constantinople Posted December 5, 2014 Member ID: 11,736 Group: Moderator Topic Count: 119 Content Count: 5,542 Reputation: 59,404 Achievement Points: 5,501 Days Won: 278 With Us For: 5,464 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Age: 107 Posted December 5, 2014 Επίσης από το 13ο και μετά οι μεταφράσεις είναι δικές της άλλες του 2002 και άλλες παλαιότερες (?) Δεν ξέρω τι εννοείς μ´ αυτό, ο Πατακης χρησιμοποίησε αυτούσιες τις μεταφράσεις που είχε κάνει ήδη η Μαμούθ όταν εκδοσε τα Τεντεν πριν από τον Πατάκη. 8 Quote
Lolarikos Posted April 17, 2017 Member ID: 31,992 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 32 Reputation: 317 Achievement Points: 32 Days Won: 0 With Us For: 2,859 Days Status: Offline Last Seen: February 18, 2019 Age: 31 Posted April 17, 2017 Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της έκδοσης του ΤΕΝΤΕΝ της Μαμούθ του 1993 και των νεότερων εκδόσεων; Δηλαδή διαστάσεις, σαγρέ-ματ εξώφυλλο ή διαφορετική αρίθμηση; Ευχαριστώ. 6 Quote
constantinople Posted April 17, 2017 Member ID: 11,736 Group: Moderator Topic Count: 119 Content Count: 5,542 Reputation: 59,404 Achievement Points: 5,501 Days Won: 278 With Us For: 5,464 Days Status: Offline Last Seen: 10 hours ago Age: 107 Posted April 17, 2017 H 2η έκδοση είναι ένα εκατοστό πιο ψηλή, έχει άλλη ποιότητα χαρτιού (πιο γυαλιστερό αλλά χωρίς να γυαλίζει!) και εξώφυλλου (επίσης πιο γυαλιστερό) αλλά έχει και το σοβαρό μειονέκτημα (κατά τη γνώμη μου) ότι ενώ στην 1η έκδοση όλα τα ηχητικά εφέ ήταν μεταφρασμένα στα ελληνικά (η μόνη σειρά της Μαμούθ στην οποία συνέβαινε αυτό), στη 2η έκδοση παραμένουν όλα στα αγγλικά. Η αρίθμηση και στις δύο εκδόσεις παραμένει η ίδια. 7 Quote
alcool Posted October 26, 2018 Member ID: 31,319 Group: New Members Topic Count: 0 Content Count: 21 Reputation: 188 Achievement Points: 21 Days Won: 0 With Us For: 3,256 Days Status: Offline Last Seen: December 3 Age: 56 Posted October 26, 2018 Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση: υπάρχει κάποιο τεύχος β έκδοσης Μαμούθ ανάμεσα στην 1η 12αδα που να γράφει απ έξω ΜΑΜΟΥΘ αλλά και μέσα ΜΑΜΟΥΘ; (Αντί για Πατάκης;) Δηλαδή η Μαμούθ πήρε μεν το στοκ του Πατάκη, έβγαλε τα εξώφυλλα κι έβαλε τα δικά της, αλλά μήπως τύπωσε κιόλας εξολοκλήρου δικά της; (Πάντα για τη β έκδοση μιλάμε κ για τα πρώτα 12 τεύχη). ελπίζω να το έθεσα κατανοητά ευχαριστώ κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη (Αν το παρόν πρέπει να μπει στο θέμα Παρουσίαση ΤΕΝ ΤΕΝ ΜΑΜΟΥΘ β έκδοση παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν, ευχαριστώ κ πάλι) 6 Quote
GreekComicFan Posted October 26, 2018 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 999 Content Count: 20,072 Reputation: 117,483 Achievement Points: 20,162 Days Won: 336 With Us For: 6,418 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 47 Posted October 26, 2018 Ναι, έκανε επανεκδόσεις μετά, όταν της τελείωσε το στοκ από τον Πατάκη. Και ετοιμάζεται να κάνει και άλλες τώρα. 6 Quote
alcool Posted October 28, 2018 Member ID: 31,319 Group: New Members Topic Count: 0 Content Count: 21 Reputation: 188 Achievement Points: 21 Days Won: 0 With Us For: 3,256 Days Status: Offline Last Seen: December 3 Age: 56 Posted October 28, 2018 ευχαριστώ για την απάντηση... ό,τι έχω από την πρώτη 12αδα της β έκδοσης είναι με Πατάκη στη 2η σελίδα... (εκτός από τα 4 με χοντρό χαρτόνι εξώφυλλο) 3 Quote
tik Posted April 28, 2023 Member ID: 25,133 Group: Veterans Topic Count: 281 Content Count: 6,483 Reputation: 64,030 Achievement Points: 6,549 Days Won: 44 With Us For: 4,607 Days Status: Offline Last Seen: 33 min ago Age: 48 Posted April 28, 2023 On 26/10/2018 στο 3:21 ΜΜ, alcool είπε: Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση: υπάρχει κάποιο τεύχος β έκδοσης Μαμούθ ανάμεσα στην 1η 12αδα που να γράφει απ έξω ΜΑΜΟΥΘ αλλά και μέσα ΜΑΜΟΥΘ; (Αντί για Πατάκης;) Δηλαδή η Μαμούθ πήρε μεν το στοκ του Πατάκη, έβγαλε τα εξώφυλλα κι έβαλε τα δικά της, αλλά μήπως τύπωσε κιόλας εξολοκλήρου δικά της; (Πάντα για τη β έκδοση μιλάμε κ για τα πρώτα 12 τεύχη). ελπίζω να το έθεσα κατανοητά ευχαριστώ κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη (Αν το παρόν πρέπει να μπει στο θέμα Παρουσίαση ΤΕΝ ΤΕΝ ΜΑΜΟΥΘ β έκδοση παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν, ευχαριστώ κ πάλι) On 26/10/2018 στο 3:33 ΜΜ, GreekComicFan είπε: Ναι, έκανε επανεκδόσεις μετά, όταν της τελείωσε το στοκ από τον Πατάκη. Και ετοιμάζεται να κάνει και άλλες τώρα. Επειδή λέω να αρχίσω να ξαναμαζευω διαφορα Τεντεν και θέλω να ξέρω τι γίνεται, τα παραπάνω δεδομένα ειναι τσεκαρισμενα από τους τεντενολογους του φόρουμ. Αν ισχύει πρέπει να υπάρχουν 3 διαφορετικά τεύχη με καφέ οπισθόφυλλο σε κάποια νούμερα Μέσα/έξω: 1.Πατάκη/Πατάκη 2. Πατάκι/μαμούθ 3. Μαμούθ/μαμούθ Σωστά; 5 1 Quote
Mandrake Posted July 18 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,544 Reputation: 29,580 Achievement Points: 7,882 Days Won: 29 With Us For: 6,464 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 06:32 AM Posted July 18 On 28/4/2023 στο 10:02 ΜΜ, tik είπε: Επειδή λέω να αρχίσω να ξαναμαζευω διαφορα Τεντεν και θέλω να ξέρω τι γίνεται, τα παραπάνω δεδομένα ειναι τσεκαρισμενα από τους τεντενολογους του φόρουμ. Αν ισχύει πρέπει να υπάρχουν 3 διαφορετικά τεύχη με καφέ οπισθόφυλλο σε κάποια νούμερα Μέσα/έξω: 1.Πατάκη/Πατάκη 2. Πατάκι/μαμούθ 3. Μαμούθ/μαμούθ Σωστά; Απ' τον Απρίλιο του 2023 δεν υπάρχει κανείς να απαντήσει στο Φώτη; Δε γνωρίζουμε τι γίνεται με δαύτα; Πατάκη μέσα και έξω, έχουμε τελικά; 3 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted July 18 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 74 Content Count: 3,210 Reputation: 20,081 Achievement Points: 3,030 Days Won: 97 With Us For: 1,441 Days Status: Offline Last Seen: 45 min ago Age: 16 Posted July 18 4 ώρες πριν, Mandrake είπε: Πατάκη μέσα και έξω, έχουμε τελικά; Φίλε @ Mandrake , χωρίς να είμαι ειδικός, θυμάμαι ότι στο αντίστοιχο ποστ/έρευνά του, στη δεύτερη σελίδα του νήματος του Τεντεν, ο φίλος @ constantinople είχε αναφέρει το ακόλουθο: Παράθεση Όπως φαίνεται από τις πηγές που μπόρεσα να εντοπίσω η Μαμούθ Κόμιξ, που πιθανόν να διαχειρίζονταν το στοκ του Πατάκη ήδη από το 2002, προχωρεί από το 2005 στην αντικατάσταση όλων των εξώφυλλων από το εναπομείναν στοκ του Πατάκη με δικά της εξώφυλλα, αφήνοντας το εσωτερικό του τεύχους ίδιο κι απαράλλαχτο με αυτό του Πατάκη (ακόμα και τα copyright έμειναν ως είχαν). Κατά την πραγματοποίηση αυτής της διαδικασίας αλλαγής εξώφυλλων, κόπηκε ένα εκατοστό από το ύψος κάθε τεύχους, τα οποία όμως παρέμειναν ένα εκατοστό πιο ψηλά και ένα εκατοστό πιο πλατιά από αυτά της πρώτης έκδοσης της Μαμούθ. Λόγω αυτής της αφομοίωσης της έκδοσης του Πατάκη, η όλη κυκλοφορία της 2ης έκδοσης εξελίχθηκε ως εξής: Το 2005 κυκλοφόρησαν τα 4 πρώτα "ανασυσκευασμένα" τεύχη, με τιμή €4,80 (η οποία παρέμεινε σταθερή έως την ολοκλήρωση της 2ης έκδοσης το 2011!): Περί τις αρχές του 2006 προχωρεί στην έκδοση άλλων 4 τευχών, εκδίδοντας το Νο.13 (Το σκήπτρο του Οττοκάρ), το οποίο ήταν το πρώτο "καθαρόαιμο" Μαμούθ της 2η έκδοσης, και ανασυσκευάζοντας τα 3 επόμενα από την έκδοση του Πατάκη: Περί τα μέσα του 2006 συνεχίζει την έκδοση με άλλα 4 τεύχη, εκδίδοντας το Νο.14 (Στη χώρα του μαύρου χρυσού) και ανασυσκευάζοντας τα 3 επόμενα από την έκδοση του Πατάκη: Περί τα τέλη του 2006 ολοκληρώνει την ανασυσκευασία του στοκ του Πατάκη, εκδίδοντας τα 2 τελευταία τεύχη της έκδοσης του, και παράλληλα εκδίδει τα Νο.15 και Νο.16 (Αποστολή και Βήματα στη Σελήνη): Το bold έγινε από εμένα, ώστε να τονιστεί το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι τα μόνα τεύχη που φέρουν τον Πατάκη μέσα/έξω υπάρχουν μεν, μόνο στις βιβλιοθήκες/αποθήκες όσων συλλεκτών/εμπόρων/φίλων του ήρωα τα είχαν προμηθευτεί πριν το 2005! 4 Quote
Ζάνταφ Posted July 24 Member ID: 41,338 Group: MoM Topic Count: 13 Content Count: 392 Reputation: 2,928 Achievement Points: 429 Days Won: 3 With Us For: 324 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Posted July 24 Δεν ξέρω αν βοηθάει φίλε @ Mandrake , αλλά έψαξα στο πατρικό μου και βρήκα μέσα έξω Πατάκη 3 3 Quote
Mandrake Posted July 25 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,544 Reputation: 29,580 Achievement Points: 7,882 Days Won: 29 With Us For: 6,464 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 06:32 AM Posted July 25 2 ώρες πριν, Ζάνταφ είπε: Δεν ξέρω αν βοηθάει φίλε @ Mandrake , αλλά έψαξα στο πατρικό μου και βρήκα μέσα έξω Πατάκη Στο υπερμέγεθες αυτό φόρουμ, πλέον, είναι πράγματα που έχουμε δει και που μπορεί στην πορεία να τα ξεχάσουμε. Και αναπάντητα ερωτήματα όπως του φίλου tik παραπάνω, μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση, όπως έγινε σε αυτή τη σειρά μ' εμένα. Η σειρά των εκδόσεων "Πατάκη" πρέπει να είναι αυτή που έχει παρουσιαστεί εδώ. Σε αυτή λογικά θα βρεις και το αντίτυπό σου φίλε Ζάνταφ, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, μιας και εδώ δε μας το έχεις δείξει ολόκληρο (δεν έχουμε ούτε το ISBN της έκδοσής σου). Απ' ότι φαίνεται είναι σειρά του '99-2000 και πιθανολογώ ότι αυτό που λέει εδώ ο φίλος @ CitizenX είναι ακριβές. Ότι δηλαδή η έκδοση κυκλοφορούσε κάθε 2-3 μήνες ανά τέσσερα άλμπουμς μαζί κι αυτό κάπως επιβεβαιώνεται απ' τον φίλο @ success4a εδώ, ο οποίος αναφέρει πως το 9ο και το 10ο άλμπουμ έχουν ακριβώς τον ίδιο μήνα & έτος κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι μάλλον και στα 11-12 θα δούμε τον ίδιο μήνα & έτος. Αυτά υποθέτω ότι είναι με το "Πατάκης" αναγραφόμενο μέσα κι έξω. Από κει και πέρα αναφέρονται παραπάνω εδώ από τον @ alcool , τον @ GreekComicFan και τον @ tik , δείχνουν ότι υπάρχουν άλλες δύο σειρές με κάποια τέλος πάντων άλμπουμς, οι οποίες δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη. Η 2η και η 3η περίπτωση που αναφέρει ο tik παραπάνω. Καλό θα ήταν ενώ έχει προχωρήσει ή ερευνα με τα "Asterix" της "Μαμούθ Comix", που επιτέλους ξεκίνησε πιο εμπεριστατωμένα, να δούμε τι συμβαίνει και με τις εκδόσεις του "Τεν Τεν" της ίδιας εκδοτικής, σε συνάρτηση με τις 2 παραπάνω περιπτώσεις που εν μέρει αφορούν και τις εκδόσεις "Πατάκη". 4 Quote
Recommended Posts