Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lolarikos

Members
  • Περιεχόμενο

    32
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Lolarikos

  1. Ξεφυλλιζοντας το στην Πρωτοπορια, παρατηρώντας αυτά που παρατήρησε ο φίλος Laz αποφάσισα να το αφήσω στο ράφι και να φύγω.
  2. Lolarikos

    ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ

    Δυνατά τα τελευταια άλμπουμ του Ασντε. Πιο πολύ ευχαριστηθηκα το Λούκυ Κιντ και τελευταιο την γη της επαγγελίας γτ είχε πολλους παραλληλισμούς με την σύγχρονη εποχή Νταρθ Βέιντερ κτλ και με έβγαζε απο το κλιμα της άγριας δύσης. Πάντως γενικά άρτια όλα.
  3. Απο τον Αστερίξ τον Γαλάτη όταν ο ρωμαίος αξιωματικός πίνει τον ψευτοζωμο του Πανοραμίξ και προσπαθεί να επιβεβαιώσει την επιδραση του, δοκιμάζει ολοένα και μικρότερες πέτρες μέχρι που καταντά να σηκώνει ενα χαλίκι λεγοντας "Έχω υπεράνθρωπη δυναμη".
  4. Lolarikos

    Death Note (2017)

    Kurdy Mallory, Light Turner λέγεται φιλέ όχι Zabon. Του δώσανε το επώνυμο του πράκτορα του FBI,έλεος.
  5. Όλες οι ταινίες του Μιγιαζάκι γενικά είναι κολλητικες και σου κεντριζουν το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Απλα είναι λίγο περίεργες μερικές φορες και στο τέλος είσαι σε φαση "έλεος τι καθισα και είδα". Εξαίρεση το Τοτορο πραγματικα δεν βλεποτανε είναι για πολύ μικρές ηλικίες.
  6. Κατεύθασαν σήμερα οι ζελατίνες και τα χαρτονάκια μεγέθους Magazine. Απαραίτητα για να μπορούμε να διατηρούμε τα BD μας σε καλή κατάσταση και να τα διαβάζουμε εις τους αιώνας των αιώνων. Εννοείται η γυαλιστερή επιφάνεια του χαρτονιού από την μέσα μεριά και πιάσιμο με γαλακτερή ταινία διαγωνίως στο πίσω μέρος. Εν τω μεταξύ χωρίς τα bags είχα παρατηρήσει και γω το φαινόμενο που ανεφέρθη σε προηγούμενα ποστ του παρόντος νήματος, δηλαδή την καμπυλότητα. Μερικοί από ό,τι είδα βάζανε τα τεύχη εναλλάξ, μία την ράχη προς την μεριά της βιβλιοθήκης και μία προς την αντίθετη μεριά. Πάντως τώρα το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται λόγω των χαρτονιών υποθέτω.
  7. Δεν το λες ακριβώς συλλογή, αλλά προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα.
  8. Ξέρουμε ποτε περιπου θα αρχίσουν να κυκλοφορουν οι νέες εκδόσεις;
  9. Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της έκδοσης του ΤΕΝΤΕΝ της Μαμούθ του 1993 και των νεότερων εκδόσεων; Δηλαδή διαστάσεις, σαγρέ-ματ εξώφυλλο ή διαφορετική αρίθμηση; Ευχαριστώ.
  10. Τέλεια! Γιατί η ποιότητα είναι σαφώς ανώτερη και για κάποιον που δεν τα έχει, νομίζω αξίζει να περιμένει να τα πάρει όλα έτσι.
  11. Παιδιά είδα ενα ποστ στο φβ του comicon shop που έλεγε οτι απο την επόμενη ανατύπωση όλα τα Λούκυ Λουκ θα είναι όπως του Έθνους και όπως οι Θείοι Νταλτον. Έχετε κάποια ενημέρωση επαυτου αν ισχυει;
  12. Lolarikos

    GALAXIA

    Παιδιά με τον 5ο τόμο που ηταν να κυκλοφορήσει τι έγινε;
  13. Κάλως ορισες φιλέ. Ήρθες στο κατάλληλο μέρος. Καλά τα Μπλεκ και τα ντισνεικα αλλά τώρα μέσα από αυτό το φορουμ ήρθε ο καιρός να γνωρίσεις όλες τις σχολές. Ένας φανταστικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σου.
  14. Δηλαδή μου λες ότι η κλασσικότερη σειρά της Ντίσνευ άρχισε πάλι από το #1, βάζοντας μέσα και τον Μίκυ, αντί να έχει μόνο παπιά και εγώ ακόμα να αναπληρώσω το χαμένο έδαφος; Νομίζω ότι αύριο θα το τιμήσω το τευχάκι και θα δω και σιγά σιγά μήπως βρω και τα προηγούμενα.
  15. Η περιπέτεια συνεχίζεται! Τα τρία προηγούμενα τα διάβασα, πολύ καλά, ειδικά ο Οβελίξ που έκανε μπίζνα Μενίρ με τους Ρωμαίους τέλειο. Παίρνω τις εκδόσεις με ματ μαλακό εξώφυλλο. Το θέμα είναι ότι μόνο μερικά έχουν μέσα γυαλιστερό χαρτί, παρότι μπορεί να είναι από την ίδια επανέκδοση (πχ 5η έκδοση 2011, ο Μάντης είναι γυαλιστερός ενώ η Διχόνοια δεν είναι).
  16. Ωραία, μου έκανες την καρδιά περιβόλι με τα Τεν Τεν. Εν τω μεταξύ ακολούθησα τις συμβουλές τις πλειοψηφίας και σας στέλνω πλέον τις καλησπέρες μου από την όμορφη Γαλατία.
  17. Ναι βεβαίως βοήθησες. Είναι και αυτό μία οπτική και ομολογώ ότι με έχεις βάλει σε σκέψεις με τον παραλληλισμό σου. Δηλαδή να μην επικεντρωθώ σε έναν τίτλο, αλλά σε πολλούς και να το πηγαίνω λάου λάου.
  18. Μακάρι να ισχύει και να γίνουν ανατυπώσεις. Μαρέσουν και τα υπερηρωικά, ναι. Από νουβέλες θα με ενδιέφεραν (για αργότερα, δεν θέλω να ανοίγω πολλά μέτωπα) το Year One, ο σκοτεινός ιππότης ξαναχτυπά, ο σκοτεινός ιππότης επιστρέφει, το φονικό αστείο, Watchmen και το Batman:Hush. Από σειρές υπάρχει μια φθίνουσα πορεία στην ελληνική αγορά. Θα ήταν ασύμφορο να κατέφευγα σε παλιές εκδόσεις πχ Ψαρρόπουλος, Modern times διότι θα μου έφευγαν πολλά λεφτά και δεν θα συγκέντρωνα και καμία σειρά, μιας και πλέον είναι σπάνιες. Μόνο η Anubis δραστηριοποιείται στον χώρο. Θα μπορούσα να χωθώ και σε κάποιους τίτλους Rebirth, να προλάβω την έκρηξη που έγινε πριν λίγους μήνες, αλλά θα συνεχίσει αυτό το σύμπαν της DC ή θα έχει κατάληξη ανάλογη του The new 52; Εν πάσει περιπτώσει όμως προτεραιότητά μου είναι τα DB. Προσπαθώ να γνωρίσω όλα τα κλασσικά από κάθε σχολή για να δω που ανήκω. Υπερηρωϊκά και ντισνεϊκά τα αφήνω για αργότερα.
  19. Φίλε Indian, τα Αστερίξ και Λούκυ τα είχα για ακριβώς μετά, διότι έχουν πολλά τεύχη και θα αργήσω να τα συμπληρώσω. Μπλούμπερυ θα με ενδιέφερε πάρα πολύ γιατί μ' αρέσουν τα Γουέστερν, αλλά η Μαμούθ έχει βγάλει μόνο λίγα από τα τεύχη και εγώ Γαλλικά ακόμα δεν ξέρω και δεν θέλω να αφήνω μία σειρά μισή. Μπλέικ και Μόρτιμερ δεν το έχω ψάξει ακριβώς τί είναι, θα το δω και αυτό όμως. Επίσης η παράκαμψη από τα BD θα μπορούσε να περιλαμβάνει και το Ίνκαλ, που έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό. Αλλά έλεγα για Τεν Τεν, διότι εκτός του ότι έχει λίγα τεύχη, δεν υπάρχει στοκ, οπότε πρέπει να τα συγκεντρώσω γρήγορα, γιατί μπορεί να μην γίνει επανέκδοση από την Μαμούθ και να τα χάσω ή να ανέβουν ψηλά οι τιμές.
  20. Lolarikos

    Μετα τι;

    Καλημέρα. Χάρη στην όμορφη ομάδα του Greek Comics κατάφερα και εκανα μια πρώτη βουτιά στον κοσμο των κομικ, ξεκινώντας απο το 0. Συγκεκριμενα μέχρι στιγμής έχω συγκεντρώσει τα Sin City, τα Star Wars απο καθημερινή, τα Death Note, τις κωμωδιες του Αριστοφάνη σε κομικ, το V for Vendetta και το Ποιος σκότωσε τον Λούκυ Λουκ. Απο αυτά έχω ξεχωρίσει τα manga μέχρι στιγμής ως αυτό που μου ταιριάζει απο όλες τις απόψεις μιας και λόγω ηλικιας με anime μεγάλωσα. Όμως θα ήθελα πριν συνεχίσω το ταξίδι μου στα ιαπωνικά κόμικς, να γνωρίσω και τις υπόλοιπες σχολές. Έλεγα να συνεχίσω με BD και συγκεκριμενα με τον τιτλο Τεν Τεν που είναι ο πλεον κλασσικός της βελγικής σχολής. Τι γνώμη έχετε;
  21. Lolarikos

    DEATHNOTE

    Επιτέλους! Τί να πει κανείς για αυτήν την σειρά, 10/10 απλά! Φίλε Angel.tze, μία απάντηση στο πρώτο spoiler σου:
  22. Τέλεια. Ανυπομονώ για Κινεζοσουπερμαν και Red Hood and the Outlaws αν και δύσκολο το βλέπω.
  23. Lolarikos

    V FOR VENDETTA

    Καλησπέρα φίλε. Είναι από τα πρώτα κομικ που διαβάζω. Τώρα μπαίνω σιγά σιγά στο σπορ με την βοήθεια του φόρουμ φυσικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω τα κόμικ από την καλλιτεχνική σκοπια που τα βλέπουν κάποιοι πιο έμπειροι αναγνώστες. Το κριτήριο μου είναι καθαρά αν με ψυχαγωγουν. Δεν θα κάτσω δηλαδή να αναλύσω την σκιαση των καρέ πόσο μπροστά είναι κτλ, δεν μαρεσει να βλέπω τα πρόσωπα μαύρα, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Δεν μπορώ να κάθομαι να διαβάζω τα συννεφάκια με την λογοδιαρροια του V περί αναρχίας καθόλη την έκταση του κόμικ. Πολλά από αυτά που διάβαζα δεν έβγαζαν καν νόημα, η ήταν πολύ ποιητικα για την δική μου σκέψη δεν ξέρω. Ακόμα και στην ταινία την έχουν αλλάξει σε πολλά σημεία την πλοκή για να το κάνουν πιο εμπορικό, μεταξύ άλλων και το χλιαρό τέλος του Νόβελ.
  24. Lolarikos

    Death Note (2017)

    Μαύρος ο Ελ. Πρόκειται λογικά για αμερικανοδιασκευή στυλ "Χάτσικο" και "Edge of Tomorrow". Ας μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα μπορεί να είναι καλή. Από ό,τι διαβάζω είναι αποκλειστικότητα του Netflix.
  25. Συμπλήρωσα και αυτήν την σειρά. Η τιμή των έξι ευρώ για καθεμιά από τις 11 κωμωδίες ήταν λίγο υψηλή αλλά αυτά παθαίνεις αν χάνεις τις προσφορές των εφημερίδων και καταφεύγεις στα βιβλιοπωλεία. Λοιπόν η σειρα άξιζε γενικά. Στο τέλος κάθε κόμικ υπάρχουν αναφορές από τρίτους που εκθειάζουν την εν λόγω σειρά που έχει αποσπάσει και πολλά βραβεία από ο,τι γνωρίζω. Κάποια είναι καλα, κάποια άλλα δεν είναι. Για παράδειγμα μερικά που μου έρχονται στο μυαλό Νεφέλες, Πλουτος, Βάτραχοι ήταν πολύ καλά. Κάποια άλλα όπως οι όρνιθες δεν ήταν τόσο καλά από θέμα πλοκής. Για παράδειγμα στις Όρνιθες η όλη ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα αρχαίο θέατρο, αυτό δεν μου άρεσε καθώς προτιμώ η κωμωδία να με βάζει για τα καλά στο κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Το σχέδιο του Ακοκαλιδη παιδιάστικο αλλά για κωμωδία του Αριστοφάνη δεν θα περίμενα και κάτι πιο ενηλικο-ωριμο. Τα κείμενα του Αποστολίδη κάνουν πολλές άστοχες αναφορές στην σύγχρονη εποχή αποτυγχάνοντας να βγάλουν γέλιο. Συνοπτικά είναι μία σειρά που έχει πολύ γνώση να δώσει και έχει ενδιαφερον απλά σε μερικά τεύχη η διασκευή σε επίπεδο πλοκης πάσχει.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.