Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
ΤΖΙΖΟ
Σενάριο/Kείμενα:
Mr Tan
Σχέδιο:
Mato
Hμερ. έκδοσης:
04-2025
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Κοινωνικό
Μέγεθος:
14.5 x 20.5
Σελίδες:
244
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Μετάφραση:
Γιωργος Καραμπελας
Επιμέλεια:
Γιώργος Ζωιτας
Πρωτότυπος τίτλος:
Jijo
Προέλευση:
Ιαπωνική
ISBN:
978-618-206-205-0
Ονομαστική τιμή:
11€

• Member ID:  30,583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  202
  • Content Count:  2,540
  • Achievement Points:  2,760
  • Days Won:  35
  • With Us For:  3,814 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Posted

TZIZO_0001.jpg  TZIZO_0001z.jpg

Σύνοψη από την εκδοτική:
"Οι εκδόσεις Μικρός Ήρως παρουσιάζουν την πρώτη τους κυκλοφορία manga, μια ξεχωριστή ιστορία βουτηγμένη στην ιαπωνική λαογραφία, που θα σας συγκινήσει.

Ο Άκι δεν μπορεί να βρει το δρόμο για το σπίτι του. Όλοι γύρω του δείχνουν να αδιαφορούν γι' αυτό το χαμένο παιδί. Όλοι... εκτός από τον Τζίζο, ένα παράξενο αγόρι που εμφανίστηκε από το πουθενά. Από πού ήρθε; Πού θέλει να τον πάει; Είναι ασφαλές να τον ακολουθήσει μέσα στον ναό; Παρά το μεγάλο του χαμόγελο, ο Άκι δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τον καινούργιο του φίλο. Ειδικά όταν μια τρομακτική μάγισσα θα κυνηγήσει τα παιδιά με το που πέσει ο ήλιος…

Το manga Τζίζο είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Mato, μιας νεαρής Γιαπωνέζας εικονογράφου, και του Mr Tan, γνωστού και ως Antoine Dole, συγγραφέα κόμικς, μάνγκα και παιδικών μυθιστορημάτων. Πρόκειται για ένα παραμύθι που εξερευνά την ιαπωνική λαογραφία στο ύφος του Ταξιδιού Στη Χώρα Των Θαυμάτων του Χαγιάο Μιγιαζάκι. Το φυσιολογικό και το συνηθισμένο συναντάει το αλλόκοτο και το απόκοσμο, σε μια ιστορία υπνωτική, τρομακτική, ποιητική όσο και σαγηνευτική. Καθώς αναπτύσσεται η φιλία μεταξύ του Άκι και του Τζίζο, η Mato και ο Mr Tan συνδυάζουν τα ταλέντα και τις ευαισθησίες τους σε ένα οπτικά πανέμορφο manga που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!"

jizo-1-540x750.thumb.jpg.0da63ae5af497538616b1784e8bedacd.jpgjizo-2-540x750.thumb.jpg.28f1ecbc66674f5c0f3b241a0d0dc9e6.jpgjizo-3-540x750.thumb.jpg.5898267d4a3670b2a608e4972f138ecf.jpg

Πρωτες εντυπώσεις:
Οι εντυπώσεις μου απο χθες που το παρέλαβα εως σήμερα ειναι πρωτογνωρες.Πότε δεν περίμενα να διαβασω απο την εκδοτική αυτή τετοιου ειδους ανάγνωσμα.Ας ειναι καλά ο @ PhantomDuck (ακα Γιωργος Ζωιτας) που ειχε αλλη αποψη και απο χθες που το 
πηρα με έπεισε για αυτην του την επιλογή.Φυσικά δεν θα ειχε γινει τίποτα  χωρίς το ρισκο που πήρε ο Λεωκρατης Ανεμοδουρας @ LEOKRATIS
με τον εκδοτικό του οίκο.Εδω θα είμαστε να κρίνουμε τα καλώς αλλά και τα κακώς κείμενα που άποφασισε να πάρει ο Μικρος Ηρώς.

Καλο διαβασμα σε ολους,συστηνεται η ηλεκτρονικη παραγγελια μεσω του επισημου ιστοτοπου,αφου σε μια πρωτη ματια δεν εχει διανεμειθει
ευρέως ο τίτλος -από οσο διέκρινα εγω-!!

• Like 11
  • Thanks 5

• Member ID:  34,230
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  587
  • Achievement Points:  662
  • Days Won:  1
  • With Us For:  2,235 Days
  • Last Seen:  

Posted (edited)

Διαβάστηκε το συγκεκριμένο.

Καταρχάς να πω ότι δεν διαβάζω γενικά manga παρά μόνο το One Piece και 2-3 ακόμα σειρές.Γενικά αν και δεν έχω πολύ  επαφή, ότι έχω πιάσει μου έχει αρέσει (το One Piece το θεωρώ κορυφαίο)

Το βρήκα καλό. Είχε καλή και αυτή την γρήγορη manga ροή, όμορφο και συγκινητικό σενάριο και ωραίο σχέδιο . Προσωπικά όμως κάτι νιώθω ότι του έλειπε για να ξεχωρίσει. Ούτε με ενθουσίασε ούτε με απογοήτευσε. Διάβασα κάτι καλό και πέρασε ευχάριστα η ώρα, αλλά πιστεύω θα το ξεχάσω γρήγορα σαν ανάγνωση.

Στο target group του, ίσως αρέσει και ελπίζω να τα πάει καλά. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με manga, είμαι περίεργος να ακούσω απόψεις για το πώς το βρήκαν.

Θετικό πάντως που δοκιμάζει και προς ανατολή μεριά  η εκδοτική. Υπάρχει και εκεί πάρα πολύ πράγμα και προσωπικά είμαι περίεργος να δω και άλλα από τον συγκεκριμένο χώρο.

Edited by Lelis
  • Like 6
  • Thanks 2

• Member ID:  38,851
  • Topic Count:  20
  • Content Count:  396
  • Achievement Points:  438
  • With Us For:  1,116 Days
  • Last Seen:  

Posted

To πήρα τη πρώτη ή δεύτερη μέρα κυκλοφορίας του. Λατρεύω τα manga ειδικά αυτού του τύπου, τα κάπως διαφορετικά, που δεν προορίζονται για ατελείωτα volumes και δεν είναι τόσο mainstream. Αυτό εδώ είναι ένα σκοτεινό παραμύθι, με σχέδιο "ευχάριστο" και "χαρούμενο"  που έρχεται σε αντίθεση με το σκοτεινό του θέμα. Ήμουν λίγο επιφυλακτικός καθώς δεν είναι "αμιγώς" ιαπωνικό αλλά έχει και γαλλικό χεράκι αλλά τελικά χαίρομαι που ξεπέρασα τις επιφυλάξεις μου. Μια πάρα μα πάρα πολύ καλή αρχή για τη συγκεκριμένη εκδοτική!

• Like 7
  • Thanks 2

• Member ID:  30,583
  • Topic Count:  202
  • Content Count:  2,540
  • Achievement Points:  2,760
  • Days Won:  35
  • With Us For:  3,814 Days
  • Last Seen:  

Posted

Κυκλοφορησε σημερα και σχετικο βιντεακι απο τον @ Phantom Duck  στο κανάλι του.

• Like 6
  • Thanks 1

• Member ID:  40,802
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  119
  • Achievement Points:  126
  • Days Won:  0
  • With Us For:  611 Days
  • Last Seen:  

Posted

Το Τζίζο μου θύμισε αρκετά την καταπληκτική σειρά The Light Shop (στο Disney+). Δεν λέω παραπάνω αλλά την συστήνω ανεπιφύλακτα, και ειδικά άμα έχετε διαβάσει το Τζίζο θα σας αρέσει πολύ.

• Like 5
  • Thanks 1

• Member ID:  31,428
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  60
  • Content Count:  3,413
  • Achievement Points:  2,541
  • Days Won:  13
  • With Us For:  3,353 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Posted

Διαβάστηκε κι από μένα. Ευχάριστο, γλυκό, βέβαια μου θύμισε γνωστή ταινία και το gimmick του κόμικ το κατάλαβα από την 10 σελίδα, αλλά και πάλι είναι ένα ευχάριστο feelgood manga. Και αυτό είναι η ιδιαιτερότητά του. Πραγματεύεται ένα πολύ στενάχωρο θέμα (ειδικά για όσους είναι γονείς), αλλά το κάνει με έναν ανάλαφρο τρόπο και τρόμο που ελαφραίνει την ατμόσφαιρα. Δε νομίζω να μνημονεύεται στην παγκόσμια ανθολογία των κόμικς αλλά δεν είναι και κακό και δε θα κλαίτε και τα λεφτά σας.

• Like 5

• Member ID:  31,613
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  5,011
  • Achievement Points:  5,199
  • Days Won:  107
  • With Us For:  3,261 Days
  • Last Seen:  

Posted

Εγώ πάλι πήγα να διαβάσω το preview και μπερδεύτηκα.

Εντάξει, ξέρω ότι διαβάζεις ξεκινώντας απ΄την τελευταία σελίδα.

Αλλα πως διαβάζεται η κάθε σελίδα;

Κανονικά; (ξεκινώντας από πάνω αριστερά δηλαδή) ή ανάποδα; (ξεκινώντας από πάνω δεξιά).

Από πάνω αριστερά που ξεκίνησα να τις διαβάζω πάντως, δεν έβγαινε και πολύ νόημα :thinking:

Όχι ότι υπάρχει έστω και μία στις 100 πιθανότητα ν΄αγοράσω το κόμικ, απλά για να μου φύγει η απορία πως διαβάζονται τα μάγκα.

• Like 4
  • Funny 1

• Last Seen:  

Posted
10 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Εγώ πάλι πήγα να διαβάσω το preview και μπερδεύτηκα.

Εντάξει, ξέρω ότι διαβάζεις ξεκινώντας απ΄την τελευταία σελίδα.

Αλλα πως διαβάζεται η κάθε σελίδα;

Κανονικά; (ξεκινώντας από πάνω αριστερά δηλαδή) ή ανάποδα; (ξεκινώντας από πάνω δεξιά).

Από πάνω αριστερά που ξεκίνησα να τις διαβάζω πάντως, δεν έβγαινε και πολύ νόημα :thinking:

Όχι ότι υπάρχει έστω και μία στις 100 πιθανότητα ν΄αγοράσω το κόμικ, απλά για να μου φύγει η απορία πως διαβάζονται τα μάγκα.

Κοίτα, είναι απλό. Όπως κοιτάς τη σελίδα, ξεκινάς από...ε, για μια στιγμή! Αφού δε θα το πάρεις ποτέ αυτό ή άλλο μάνγκα, γιατί να σου εξηγήσω;

• Like 5
  • Funny 1

• Last Seen:  

Posted (edited)
Πριν από 1 ώρα, v hunter d είπε:

Κοίτα, είναι απλό. Όπως κοιτάς τη σελίδα, ξεκινάς από...ε, για μια στιγμή! Αφού δε θα το πάρεις ποτέ αυτό ή άλλο μάνγκα, γιατί να σου εξηγήσω;

Για να μπορέσω έστω να διαβάσω το preview.
Αλλά και για να μην έχω έναν ακόμα λόγο να κράζω τα μάνγκα :)

Edited by Laz33
  • Like 5
  • Funny 1

• Member ID:  36,788
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  1,721
  • Achievement Points:  2,023
  • Days Won:  24
  • With Us For:  1,635 Days
  • Last Seen:  

Posted

Tι σκέφτομαι εγώ κάθε φορά που γίνεται αναφορά στο manga

df3hop6-6b8129cf-c968-4895-a99a-d3543f5a8bed.png

• Like 2
  • Funny 2

• Member ID:  11,226
  • Topic Count:  142
  • Content Count:  3,038
  • Achievement Points:  3,100
  • Days Won:  12
  • With Us For:  5,725 Days
  • Last Seen:  

Posted
12 hours ago, Laz33 said:

Καταρχας ξεκινα μαθηματα Ιαπωνικων. Μονο στην αυθεντικη γλωσσα μπορει να νιωσεις την μαγεια των Manga. Επισης ξεκινα να τρως Ιαπωνικα φαγητα τουλαχιστον τις μισες μερες της εβδομαδος. Τελος να βλεπεις τουλαχιστον 2 Ιαπωνικες ταινιες την εβδομαδα ωστε και να σε βοοηθησει στην εκμαθηση στης γλωσσας αλλα και να σου αποτυπωθει η κουλτουρα κτλ

Ετσι μετα αυτοματως οταν πιανεις manga στο χερι σου θα το διαβαζεις χωρις προβλημα και θα πηγαινει το ματι μονο του σωστα. Θελει κοπο. Δεν ειναι απλο να διαβαζεις manga.

• Like 2
  • Funny 5

• Last Seen:  

Posted

Δεν μπορώ να τρώω ιαπωνικά φαγητά γιατί τρώω μόνο κρέπες και σουφλέ ώστε να μπορώ να διαβάζω σωστά τα BD :)

• Funny 6

• Member ID:  20,685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  805
  • Content Count:  14,239
  • Achievement Points:  9,268
  • Days Won:  501
  • With Us For:  5,035 Days
  • Last Seen:  

Posted

Εκτός από το κανονικό και καθιερωμένο βίντεο που κάνει ο φίλος @ PhantomDuck  όπου παρουσιάζει τα κόμικς που επιμελείται στον "Μικρό Ήρωα" (και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτά!), δημιούργησε κι ένα short, που περιέχει, εν τάχει, την περίληψη του κόμικ. Όσοι βαριέστε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, πιστεύω ότι αξίζει να ρίξετε μία ματιά σε αυτό. ;) 

:beer:

• Like 4

• Last Seen:  

Posted
On 6/5/2025 στο 2:02 ΜΜ, Laz33 είπε:

Δεν μπορώ να τρώω ιαπωνικά φαγητά γιατί τρώω μόνο κρέπες και σουφλέ ώστε να μπορώ να διαβάζω σωστά τα BD :)

Βάλε στις κρέπες σούσι και στο σουφλέ νουντλς για να μπορείς να απολαμβάνεις και τις δύο σχολές. Άλλωστε κι αυτό το μάνγκα έχει γαλλική εσάνς. Σαν αυτή που έχουν τα βρωμοτύρια τους...

• Like 1