Jump to content
crc

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ

Recommended Posts

Τίτλος:
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ (ΤΑ)
Hμερ. έκδοσης:
1961
Εξώφυλλα:
136 + 136 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
136
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Καρφίτσα
Περιεχόμενο:
Επιστ. Φαντασίας,Υπερηρωικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
18.0 x 25.0
Σελίδες:
36
Χρώμα:
Ποικίλο
Προέλευση:
Αμερικανική
Ομαδοποίηση:
Iστορίες στη βάση:
26
Τίτλος:
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ (ΤΑ) (ΤΟΜΟΙ)
Hμερ. έκδοσης:
1968
Εξώφυλλα:
3 + 3 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τόμοι:
3
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Περιεχόμενο:
Επιστ. Φαντασίας,Υπερηρωικό
Περιοδικότητα:
Ακανόνιστη
Μέγεθος:
18.0 x 25.0
Σελίδες:
164
Χρώμα:
Ποικίλο
Προέλευση:
Αμερικανική
Ομαδοποίηση:

Οι εκδόσεις " Ατλαντίς " των αδελφών Πεχλιβανίδη έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους τις πετυχημένες και πρωτοπόρες εκδόσεις των σειρών «Γέλιο και Χαρά», «Κλασσικά Εικονογραφημένα» και «Μικρά Κλασσικά» στην Ελλάδα τής δεκαετίας του '50, φέρνουν το 1961 τούς ήρωες της DC comics.

 

Ο τίτλος της έκδοσης ήταν " Τα Καλύτερα Κόμικς " με τέσσερις εναλλασσόμενες σειρές

 

ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ - ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΑ/ΔΥΝΑΜΙΚΑ - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ

 

tn_Kalitera_0001.jpg tn_Kalitera_0003.jpg tn_Kalitera_0004.jpg tn_Kalitera_0023.jpg

tn_Kalitera_0029.jpg tn_Kalitera_0030.jpg tn_Kalitera_0035z.jpg tn_Kalitera_0046.jpg

 

Σε μιά εποχή όπου ο άνθρωπος δεν είχε πάει ακόμα στο φεγγάρι, η τηλεόραση δεν είχε έρθει ακόμα, το video, οι computers και τα DVD υπήρχαν κυρίως στα διηγήματα φαντασίας αυτή η απόλυτα προσεγμένη ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα έκδοση ήταν μια πραγματική επανάσταση.

 

Το κυρίως περιεχόμενο τους ήταν τίτλοι της silver age των DC comics ( που ονομαζόταν τότε "National Comics Publications Inc ") με θέματα ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και οι συχνά φιλοξενούμενοι υπερ-ήρωες ήταν οι : " Υπεράνθρωπος " στα πρώτα τεύχη και μεταονομασμένος στο πιο εύηχο και θρυλικό " Σούπερμαν " ( Superman ), το " Υπερ Παιδί " ( Superboy ), o " Nυκτερίδας " ( Batman ) μαζί με τον Ρόμπιν το παιδί θαύμα, o " Παράξενος Αδάμ " ( Adam Strange ), ο καλύτερος φίλος του Σούπερμαν Τζίμυ Όλσεν, το κορίτσι του Σούπερμαν Λοις Λέιν, ο Τόμυ ο Αυριανός ( Τommy Tomorrow ), το " Πράσινο Βέλος " ( Green Arrow ), ο " Εξερευνητής του Διαστήματος " ( Space Ranger ), το " Υπερ-κορίτσι " ( Supergirl ), ο Υδατάνθρωπος (Aquaman ) με το Υδατόπαιδο ( Αqualad ), το Γεράκι και η συντροφός του Γερακίνα (Hawkman, Hawkgirl ). Απο μία φορά εμφανίστηκαν η "Εκπληκτική Περίπολος" ( Doom Patrol ), η Λεγεώνα των Υπερηρώων του 30ού αιώνα ( Legion of Super Heroes ) και το " Συνδικάτο της Νεμέσεως " ( Justice League of America ).

 

" Τα Καλύτερα Κόμικς " συνεχίστηκαν για τρία χρόνια σε σύνολο 136 εβδομαδιαίων τευχών (διαπιστωμένα) και σταμάτησαν ξαφνικά τo 1963.

 

Αργότερα βγήκαν και σε τόμους των 5 τευχών με χαρτονένιο εξώφυλλο και κόστος 20-25 δραχμές. Τα εξώφυλλα των τευχών είχαν αφαιρεθεί.

 

 

Σκαναρισμένα ενδείκτικα τεύχη μπορείτε να βρείτε, ΕΔΩ.

 

 

Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τους Valtasar, sokratis, green-mits & filip58 και για τα εξώφυλλα των τόμων τον x_for_xepeta.

 

 

 

 • Like 34
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για ένα υπέροχο αφιέρωμα :clap2::respect:

 

Είναι μία από τις σειρές που έχουν γράψει την δικιά τους ιστορία στην Ελλάδα..

 

Pure Classic :D

 

:cheers:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έπεσαν στα χέρια μου το 1996 σε μαγαζάκι με είδη δώρων, στη Μελενίκου της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη βδομάδα το μαγαζί έκλεισε. 3 τόμοι με 5 τεύχη ο καθένας, χωρίς εξώφυλλα τα τευχάκια. Τιμή που μου τα πούλησε? 200 δραχμές τον τόμο. Σύνολο 700 δραχμές (δεν είναι τυπογραφικό λάθος). Δέχτηκα γιατί βαριόμουν να το συζητήσω, άσε που ήθελα να ουρλιάξω που τα βρήκα σε τέτοια τιμή.

 

 

Το εξώφυλλο είναι χαρτόνι τυπωμένο, σαν αυτό που αγοράζαμε στο δημοτικό για χαρτοκατασκευές στο μάθημα της χειροτεχνίας. Στο εσωτερικό του εξωφύλλου έχει τιμή από σφραγίδα 20 - 25 δραχμές.

 

post-3787-1199827778_thumb.jpg

 

Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι συγκεκριμένοι τόμοι είναι μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που έκαναν οι εκδότες το 1968, με σκοπό να πουλήσουν το στοκ τους. Υπολογίζω, σύμφωνα με όσους έχω εντοπίσει κατά καιρούς, ότι πρέπει να κυκλοφόρησαν γύρω στους 6 απο κάθε μια απο τις 4 κατηγορίες των κόμικς τους ΕΦ. Δηλαδή Διαπλανητικά, Παράξενα, Εκπληκτικά και Δυναμικά. Θεωρείται πια δύσκολο να βρεθούν, όπως άλλωστε και τα τεύχη των εν λόγω περιοδικών, που οι "επιτήδειοι" τα κοπανάνε αλύπητα στις τιμές!! BEWARE!! :cheers3: :cheers3:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

αυτές οι σακούλες... :lol:

 

αφορμή για να παίξουμε λιγάκι :)

 

το Καλύτερα #10 (παράξενα) φέρει το εξώφυλλο του Strange Adventures 92 από το Μάιο του 58. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι μέσα σε εκείνο το τεύχος, πέραν της ιστορίας "The Amazing Ray of Knowledge!" (που κολλάει με το εξώφυλλο) υπάρχει και η ιστοριούλα "Models from Saturn!" που κολλάει με τον οπισθόφυλλο αυτού του Καλύτερα 10 :)

 

το Καλύτερα #12 (εκπληκτικά) φέρει το εξ. του Tales of the Unexpected 20 από το Δεκέμβριο του 57. Ιστοριούλα "You Stole Our Planet" σε σκίτσο Ruben Moreira. Στο οπισθ. είναι το "I was Marooned on Planet Earth" πάλι από το ίδιο τεύχος :)

 

το Καλύτερα #22 (παράξενα) φέρει το εξ. του Str.Adv. 93 6/58 "Heart of the Solar System!". Backup story το "The Wizard of A!" :D

 

το #27 (δυναμικά) κολλάει με το Adventure Comics 245 2/58 "The Mystery Of Monster X". "Ο σπάταλος και ο τσιγγούνης" είναι προς διερεύνηση. Φατσικά ο κοκκινομάλης θυμίζει τον Olsen πάντως...

 

το #32 (εκπληκτικά) πάει με το TotU 23 3/58 "The Giants from Outer Space". Εκεί ήταν και το "The Invitation from Mars!" ;)

 

το #1 (διαπλανητικά) ταιριάζει με το Mystery in Space 41 1/58 "The Miser of Space!" :) το #17 (δι) με το MiS 42 3/58 "Secret of the skyscraper spaceship!". το #9 (δ) με το MiS 44 7/58 "The amazing space-flight of North America!". το #37 (δι) με το MiS 70 9/61 "Vengeance of the dust devil!". το #38 (δι) με το MiS 64 12/60 "The radioactive menace!". το οπισθόφυλλο του 38 πάει με το MiS 65 2/61 "The mechanical masters of Rann!". το #57 (δι) με το MiS 74 3/62 "The spaceman who fought himself!".

 

Και κάνοντας μια περαντζάδα και από το mycomics.gr :) το 23 (δυναμικά) πάει με το Action Comics 237 2/58, το 39 (δυ) με το AC 241 6/58, το 48 (εκπληκτικά) με το AC 238 3/58, το 43 (δυ) με το AC 240 5/58.

 

αυτά τα ολίγα για ξεκίνημα :)

 

πάρτε και ένα πρόχειρο εξελάκι με τα παραπάνω ;)

 

:holidays:

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

(α) το προηγούμενο αρχειάκι δεν ισχύει πλέον :) ή μάλλον υπάρχει άλλο ένα με ίνφο για 112 τευχάκια :D ( :thanks: @crc άραξα για ώρα στο mycomics.gr (και έκανα κλικ και στις διαφημίσεις που είναι καλές :lol: ))

(β) αυτό εδώ το τόπικ είναι κάτι στο οποίο χρειάζεται και το οπισθόφυλλο. Και για να πάρουμε μια ιδέα του τι μπορεί να περιέχει και διότι χωρίς να έχω πιάσει κάποιο στα χέρια μου, μου φαίνεται πανομοιότυπο σε στήσιμο/δομή με το εξώφυλλο. Φυσικά όσοι τα έχετε, ξέρετε ποιό είναι ποιό. Απλώς επισημαίνω ότι "αισθητικά" αξίζει τον κόπο.

(γ) Κώστα, αναρωτιέμαι εάν όντως τέλεψε το 63 και όχι το 64. Κάποια από τα τευχάκια που μεταφράζονται/έχουν ίδια εξώφυλλα είναι από τέλη 63 αρχές 64. Το πιο πρόσφατο που βρήκα είναι το House of Secrets 64 (το ξέρατε? ούτε εγώ :lol: ) που βγήκε Γενάρη 64 (έστω... φέρει ημερομηνία 1/64, άρα είχε κυκλοφορήσει κανά δίμηνο νωρίτερα μιας και οι αμερικάνοι έχουν το δικό τους σύστημα σε αυτόν τον τομέα), οπότε πότε πρόλαβε να μεταφραστεί κλπ :)

(δ) Μια μικρή σύνοψη για όσους/ες δεν κατεβάσουν το εξελάκι. Μεταφράζονται τουλάχιστον από 10 διαφορετικούς τίτλους (σίγουρα παίζουν κι άλλοι, αφού άγγιξα μόνο τα εξώφυλλα και μερικά δεν τα βρήκα κι όλας... ειδικά κάποια με Aquaman). Χοντρά-χοντρά κάποια μεταφράζονται μόνο στα Παράξενα, κάποια μόνο στα Διαπλανητικά, αλλά αυτό δεν είναι 100%. Επίσης το πιο παλιό που μεταφραζόταν (πάντα μέχρι στιγμής) ήταν από τον 5/56 και το πιο πρόσφατο από 1/64 (βγάλτε όμως και κανά δίμηνο όπως είπα στο (γ) ). Τα περισσότερα θα έλεγα ότι ήταν το πολύ μερικών μηνών παλιά και με εξέπληξε ευχάριστα ότι σε πολλές περιπτώσεις τα βγάζαν με τη σειρά των αμερικάνικων. Και αν δεν τον κάναν αυτό, και πάλια κλείναν πολλές τρύπες (πχ βγάζαν το 44, το 45, το 47 και μετά βγάζαν και το 46 οπότε έκλεινε η τρύπα).

Οι τίτλοι που μεταφράζονται και η συχνότητα που παρουσιάζονται:
Strange Adventures: 27 (κυρίως Παράξενα. με Adam Strange)
Tales of the Unexpected: 24 (κυρίως Εκπληκτικά)
Adventure Comics: 7 (Δυναμικά)
Mystery in Space: 29 (κυρίως Διαπλανητικά)
Action Comics: 6 (κυρίως Δυναμικά)
World's Finest Comics: 7 (κυρίως Δυναμικά)
Superman: 6 (κυρίως Δυναμικά)
Showcase: 3 (Διαπλανητικά)
House of Secrets: 2 (1 Εκπληκτικό + 1 Παράξενο)
My Greatest Adventure: 1 (Εκπληκτικό)

Η ιστορία όμως έχει αρκετό ψωμί ακόμα... Δεν ξέρω πως θα στηθεί η εξωτερική σελίδα με τα εξώφυλλα, θα πρότεινα όμως να μπουν και τα οπισθόφυλλα και ει δυνατόν να στηθούν έτσι ώστε κάθε σειρά να έχει ζυγό αριθμό εικόνων (ήτοι εξώφυλλο και δίπλα το οπισθόφυλλό του)

:holidays:

kalyterakomics.rar

kalyterakomics.xls

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

:div: :div:

 

Diaplanitika_Tutorial.jpg

 

:div: :div:

 

:lol: :lol:

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι σας έχω, τι σας έχω! :mafia:

Λείντις εντ τζεντλεμεν δε φερστ γκρικ βαριαντ εξωφυλλο εβερ! :dance:

Διαπλανητικά Νο.5. Η πρώτη έκδοχη είναι αυτή που ανέβασε ο sokratis η δεύτερη... δείτε μόνοι σας.

 

Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην παρουσίαση.

 

Ευχαριστώ την μάμα μου και τον μπαμπά μου που μου έδωσαν όλα αυτά τα χαρίσματα που με διακρίνουν, κυριώς την μετριοφροσύνη, ευχαριστώ όσους με στήριξαν, για τους υπόλοιπους να σκάσουνε τώρα!

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χαίρομαι που σας άρεσε αλλά έχει κανείς καμιά εξήγηση; :thinking:

Δεύτερη έκδοση - ανατύπωση;

Πήγε το βράδυ για ύπνο ο μάστορας του τυπογραφείου και το πρωί μπέρδεψε τα χρώματα;

Αποφάσισε η μοίρα μου να βοηθήσει την προίκα της κόρης μου;

Επέμβαση εξωγηίνων - παραφυσικών δυνάμεων.

Συνομωσία του Πρασινομήτσου για να σας τρελάνω; :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο δεύτερο μοιάζει απλά αποχρωματισμός ή λιγότερη ποσότητα μπλε στην εκτύπωση. Στο πρώτο (αριστερό) τα πράγματα είναι όντως λίγο πιο περίεργα αφού παρατηρείται αλλαγή και σε περισσότερους χρωματισμούς αλλά πάλι νομίζω ότι και αυτά συσχετίζονται με έστω στιγμιαία έλλειψη του μπλε (από πράσινο σε κίτρινο και από μωβ σε κόκκινο κλπ). Δεν πρέπει να είναι κάτι τρομαχτικά περίπλοκο και μάλλον έχει να κάνει με αστοχία εκτύπωσης. Τώρα αν αυτό αυξάνει ή μειώνει την αξία του εν λόγω κόμικ, αυτό εξαρτάται κυρίως εάν το αγοράζεις ή το πουλάς :D

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε παλιότερη συζήτηση έχω ακούσει για 2 εκδόσεις των "Καλύτερων κόμικς" οι οποίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες και πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτοί είναι οι τίτλοι των τευχών που περιλαμβάνει ο κάθε τόμος από τους τρεις πρώτους που έχω. Αν είχε δεύτερη ιστορία στο τέλος με τέτοιο τρόπο που δε μπορώ να καταλάβω ποια είναι η μεριά του εξωφύλλου, το σημειώνω.

 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ Νο 1

1. Ένας Γορίλας επίδοξος κοσμοκράτορας – Ταξίδι μέσα στο Μέλλον

2. Η καταπληκτική ακτίνα γνώσεως

3. Η καρδιά του Ηλιακού συστήματος

4. Το ξανάνιωμα των γερασμένων

5. Ο μικρόσωμος άνθρωπος της Γης στο άστρο των γιγάντων

 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ Νο 2

1. Το νησί των Ρομπότ

2. Το μυστήριο του μικροσκοπικού διαστημοπλοίου

3. Η συμφορά της πύρινης μπάλας

4. Ο εξερευνητής του διαστήματος

5. Της τιμωρίας του Δία

 

ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ Νο 3

1. Το διαστημόπολοιο ουρανοξύστης

2. Ο άνθρωπος χωρίς βαρύτητα – Ο ερημίτης του διαστήματος

3. Το κόλπο του Τόμμυ

4. Εξωγήινοι επιδρομείς

5. Ο Παράξενος Αδάμ

 

Η ερώτησή μου είναι σε αυτούς που έχουν τους τόμους. Είναι σε όλους το ίδιο υλικό, ή μήπως βάζανε ό,τι τους βρισκόταν στα χέρια πρόχειρα; Τηρούταν η σειρά έκδοσης των τευχών στους τόμους ή ήταν όπως τα ΣΚΛΗΡΑ του ΚΑΜΠΑΝΑ, βάλε ό,τι νά 'ναι;

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια πολύ όμορφη ανακοίνωσις που είχα βρει στο εσωτερικό του τελευταίου τεύχους #136 :)
Τι όμορφο που ήταν το πολυτονικό. Κρίμα που το κατήργησαν.

 

post-6467-0-73328700-1379583095_thumb.jpg

 

 

edit by germ. Συζήτηση που αφορούσε το πολυτονικό, αυτονομήθηκε και μεταφέρθηκε εδώ

Edited by germanicus
 • Like 19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και απ'ότι αποδυκνείεται από το κόμικ στα οπισθόφυλλα του λαϊκού αναγνώσματος "Δεκα Τρια" σε κάποια εξώφυλλα/οπισθόφυλλα από αυτά εδώ, χρησιμοποίησαν σελίδες/καρέ μέσα από ιστορίες. Ο Aquaman στο #30 λογικά πρέπει να είναι κάποιο από τα back stories στα Adventure Comics της εποχής.

 

Παρεμπιπτόντως κάποια από τα οπισθόφυλλα δείχνουν ιστορίες από τα Superman's Pal Jimmy Olsen και Superboy. Τουλάχιστον στα υπερηρωικά βγάζεις μια άκρη. Στα άλλα όμως άντε να καταλάβεις ποια ιστορία είναι μέσα από ποιο κόμικ :) 

 

:cheers5:

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια πολύ όμορφη ανακοίνωσις που είχα βρει στο εσωτερικό του τελευταίου τεύχους #136 :)

Τι όμορφο που ήταν το πολυτονικό. Κρίμα που το κατήργησαν.

 

attachicon.gifIMG_1490.JPG

Ας υπάρχει και σκαναρισμένο:

 

post-556-0-70294300-1391441175_thumb.jpg

Ωσωμικό bonus από το bazaar στο Γκρι Καφέ:

 

post-556-0-68013600-1391441069_thumb.jpg

Ο εγγονός Πεχλιβανίδης (Κωστής), με την πρώτη εμφάνιση του Batman στην Ελλάδα στο ένα χέρι και το αντίστοιχο ξένο στο άλλο χέρι (kudos @ Τομπαλίδης) :D

 

:hop::dance:

 • Like 28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα στοιχεία του πρώτου τεύχους και οι ιστορίες του.

 

Τα στοιχεία του ενενηκοστού τρίτου τεύχους και οι ιστορίες του.

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι μου θυμίζεις... Την εποχή που έτρεχα κάθε Τρίτη στο περίπτερο της γειτονιάς για να τα αγοράσω...

Είχα τα πάντα και τα φυλούσα 40 χρόνια μετά, όταν πλημμύρισε το υπόγειο όπου βρίσκονταν και καταστράφηκαν όλα, μαζί με χιλιάδες άλλα περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μουσικές εφημερίδες και βιβλία...

 • Like 1
 • Sad 1
 • Read 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.