Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 SILVER SURFER:TO ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ Από τον εκδότη: Το magnum opus του Claudio Castellini, Silver Surfer – Το Σκοτάδι Πέρα Από Τα Αστέρια, έρχεται σε μια ανεπανάληπτη artist edition, σκληρόδετη και σε μεγάλο σχήμα που θα κάνει εντύπωση. Όπως αναφέρει και στην εισαγωγή του ο επιμελητής εκδόσεων, Giuseppe Guidi: «Όταν επιτέλους μπόρεσα να θαυμάσω αυτές τις εντυπωσιακές σελίδες, έμεινα αποσβολωμένος. Είχα την αίσθηση πως βρισκόμουν στο μέσο ενός διαστρικού ταξιδιού που μόνο μια υψηλού επιπέδου ιστορία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να μου προσφέρει.» Μια διαστημική όπερα γραμμένη από τον βετεράνο Ron Marz και αριστοτεχνικά σχεδιασμένη από έναν από τους πιο σημαντικούς και φημισμένους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής των κόμικς, τον Claudio Castellini (Superman – Άνθρωπος Και Υπεράνθρωπος, Ντύλαν Ντογκ #5 – Horror Paradise), ολοκληρωτικά επεξεργασμένο και τυπωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδεται στην εντέλεια και η τελευταία λεπτομέρεια του σχεδίου. Μια ιστορία και μια έκδοση που επί 30 χρόνια εμπλουτίζεται και αλλάζει σε κάθε νέα έκδοση, όπως ακριβώς και στη συγκεκριμένη, κάνοντάς την την απόλυτη έκδοση διεθνώς. μια artist edition έκδοση που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί και όλοι πρέπει να έχουν στη βιβλιοθήκη τους. Η Ιστορία: Μια πανίσχυρη ενεργειακή πηγή εμφανίζεται στο σύμπαν. Ο Γκαλάκτους καλεί τον πρώην του αγγελιοφόρο, τον Σίλβερ Σέρφερ, και του ζητάει να αποκτήσει αυτήν την ενεργειακή πηγή για λογαριασμό του. Ο Σέρφερ, φοβούμενος να πέσει αυτή η δύναμη στα λάθος χέρια, αποδέχεται το αίτημα του πρώην αφέντη του και ξεκινάει την αποστολή του. Όμως ο Τιτάνας Θάνος θέλει επίσης να επωφεληθεί από την τρομερή αυτή δύναμη, έτσι επιστρατεύει την αδίστακτη κυνηγό επικηρυγμένων Γουάιτ Ρέιβεν! Σχόλια για σενάριο σχέδιο και έκδοση: Το σενάριο δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό. Υπερβολικά απλοϊκό, κενοί χαρακτήρες που ξεστομίζουν μεγαλοστομίες αδιακρίτως, φτωχή πλοκή. Φαίνεται σαν να πασχίζει για να γεμίσει σελίδες ο Marz . Απογοήτευση όσων αφορά αυτό το μέρος... Στο σχέδιο τώρα... ΕΠΙΚΟ!!! Πρόκειται για το magnum opus του Castellini, όπως αναφέρει και η εκδοτική. Είναι ίσως η πιο λεπτομερής δουλειά που έχω δει σε κόμικ. Κάθε σελίδα είναι είναι ένα απίστευτο έργο τέχνης. Εν κατακλείδι, ένα χάρμα οφθαλμών. Η έκδοση είναι αυτή ακριβώς που χρειαζόταν το σχέδιο για να αναδειχθεί! Ένα εκπληκτικό artist's edition, με πλούσια αρθρογραφία , μοναδικό για τα ελληνικά χρονικά! Να σημειώσω εδώ ότι σε τέτοια μορφή έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ελλάδα! Επίσης η τιμή είναι Σούπερ για μια τέτοια έκδοση. Γράψανε πάλι οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως!!! Εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα, ένα μοναδικό κομμάτι που θα έπρεπε να βρίσκεται σε όλες τις βιβλιοθήκες! Καλή ανάγνωση σε όλους!!! Ευχαριστώ τον @ albert για τα εξώφυλλα! 16 4 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5398 Reputation: 42446 Achievement Points: 5593 Days Won: 114 With Us For: 3419 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 42 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Μπράβο στο Μικρό Ήρωα που έβγαλε τέτοια τούμπανο έκδοση Eγώ πάντως όταν βλέπω κόμικ με υπέροχο σχέδιο και άθλιο ή έστω πολύ μέτριο σενάριο, στεναχωριέμαι για τον κόπο που έκανε ο σχεδιαστής και απορώ μάλιστα για το πως δέχτηκε να το κάνει (αν και υποθέτω ήταν υποχρεωμένος βάση συμβολαίου). Ανοίγω βέβαια μεγάλο θέμα αλλά ήθελα να το πω από καιρό. Προσωπικά δεν θα το αγοράσω επειδή πρωτίστως το σενάριο μ΄ενδιαφέρει όταν διαβάζω μια ιστορία 10 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 90 Content Count: 3380 Reputation: 33712 Achievement Points: 3427 Days Won: 123 With Us For: 2891 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Όντως το σενάριο δεν λέει, το σχέδιο είναι φανταστικό, αλλά δεν σας φαίνεται σε μερικά σημεία λίγο παραφουσκωμένο, με αποτέλεσμα να χάνεσαι και να μην καταλαβαίνεις τι βλέπεις. Δεν ξέρω μπορεί να είναι και η ιδέα μου, ίσως γιατί δεν τα πάω καλά με το ασπρόμαυρο και όταν το συναντάω το θέλω με πιο καθαρές γραμμές. Εδώ υπάρχουν καρέ και σελίδες με πολύ πράγμα με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις. Φυσικά υπάρχουν και σελίδες που είναι σκέτοι πίνακες. Η έκδοση του Μικρού Ήρωα ΤΟΥΜΠΑΝΟ. 12 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 (Επεξεργασία) Βλέπω γενικά παράπονα για το σχέδιο, με πολλούς να το βρίσκουν υπερβολικό και παραφορτωμένο. Εγώ διαφωνώ. Βρίσκω την λεπτομέρεια πολύ σημαντική! Συνήθως παραπονιόμαστε για τα φτωχά σχέδια σε κόμικ (γκουχ γκουχ John Rhomita Jr.) οπότε πιστεύω ότι όταν μας δίνουν κάτι τέτοιο πρέπει να το θαυμάζουμε απλώς, χωρίς να ψάχνουμε ψεγάδια. Φυσικά αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, ο καθένας έχει το γούστο του, και μια συγκεκριμένη ισορροπία, η οποία κρίνει πότε το σχέδιο είναι καλό, φτωχό, ή too much. Πχ, εμένα το σχέδιο του Alex Ross με κουράζει κάποιες φορές γιατί νιώθω ότι βλέπω φωτογραφίες από ταινία και όχι κόμικ . Επεξεργασία Ιανουαρίου 22 από Ζάνταφ 8 1 Παράθεση
Andysaurus Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 25886 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 331 Reputation: 3270 Achievement Points: 356 Days Won: 1 With Us For: 4771 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 39 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 (Επεξεργασία) Αγοράστηκε μόλις κυκλοφόρησε γιατί δεν έχω διαβάσει πολλές ιστορίες με τον Silver Surfer αλλά μου κινεί πάντα το ενδιαφέρον. Το έργο αποκτά την τιμή που του αξίζει χάρη στην εντυπωσιακή έκδοση του Μικρού Ήρωα. Σε σκληρόδετη μορφή και μεγάλο μέγεθος, η έκδοση αναδεικνύει τη λεπτομέρεια και την ομορφιά της τέχνης (αν και δεν χωράει στη βιβλιοθήκη μου ) Τα σχέδια και τα χρώματα είναι εξαιρετικά. Αποδίδουν τέλεια την αχανή ομορφιά του διαστήματος, αλλά και τη σκοτεινή, εσωτερική αναζήτηση του Silver Surfer. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η συνέντευξη που υπήρχε μέσα. Δεν μου ταιριάζει καθόλου. Μου χαλάει όλη την κατάσταση. Επεξεργασία Ιανουαρίου 22 από Andysaurus 9 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 829 Content Count: 14838 Reputation: 107488 Achievement Points: 9268 Days Won: 524 With Us For: 5192 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Θα σταθώ περισσότερο στην ΥΠΕΡΟΧΗ έκδοση, η οποία αναδεικνύει το κόμικ, ίσως και περισσότερο από ότι αξίζει! Για πολλοστή φορά αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για την τόσο προσεγμένη και μερακλίδικη δουλειά που έχουν καταβάλει, δημιουργώντας έναν τόμο - κόσμημα για όλες τις βιβλιοθήκες των απανταχού κομιξόφιλων. Θα συμφωνήσω ότι το σχέδιο είναι απίστευτο και μάλιστα τόσο όμορφο που... ίσως να μην είναι και το πλέον κατάλληλο για να "ντύσει" ένα κόμικ. Τόσο όμορφα καρέ, κουράζουν όταν εναλλάσσονται με τον ρυθμό μιας ανάγνωσης. Παρόλα αυτά φαίνεται να "αναπνέει" στο μεγάλο φορμάτ της έκδοσης. Προσωπικά, αν και είμαι λάτρης του άσπρου και του μαύρου, εδώ ίσως και να μην με πείραζε μία καλή χρωματική παλέτα. Όσον αφορά το σενάριο, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, τουλάχιστον μέχρι να το διαβάσω. Θα επανέλθω, λοιπόν. 9 Παράθεση
Gwynplaine Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 32699 Group: MoM Topic Count: 1 Content Count: 374 Reputation: 2006 Achievement Points: 390 Days Won: 9 With Us For: 2785 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 42 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 1 ώρα πριν, hudson είπε: Όντως το σενάριο δεν λέει, το σχέδιο είναι φανταστικό, αλλά δεν σας φαίνεται σε μερικά σημεία λίγο παραφουσκωμένο, με αποτέλεσμα να χάνεσαι και να μην καταλαβαίνεις τι βλέπεις. Δεν ξέρω μπορεί να είναι και η ιδέα μου, ίσως γιατί δεν τα πάω καλά με το ασπρόμαυρο και όταν το συναντάω το θέλω με πιο καθαρές γραμμές. Εδώ υπάρχουν καρέ και σελίδες με πολύ πράγμα με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις. Φυσικά υπάρχουν και σελίδες που είναι σκέτοι πίνακες. Η έκδοση του Μικρού Ήρωα ΤΟΥΜΠΑΝΟ. To γεγονός είναι ότι έχει γίνει φοβερή δουλειά...το συνέκρινα με το σάπιο αμερικανικό τευχακι που είχε βγάλει η marvel και η διαφορά είναι η μέρα με την νύχτα. Μέχρι και το σενάριο μου φάνηκε πολύ καλύτερο το οποίο ναι μεν διεκπεραιωτικο αλλά ο σκοπός του ήταν να υπηρετήσει το σχέδιο και να παρέχει όσους περισσότερους χαρακτήρες και διαστημόπλοια μπορούσε. Όταν διάβασα πρώτη φορά το σενάριο από το ένα μάτι μπήκε και από το άλλο βγήκε. Τώρα δεν ξέρω...μου φάνηκε καλύτερο και πιο αξιομνημόνευτο 59 λεπτά πριν, Ζάνταφ είπε: Βλέπω γενικά παράπονα για το σχέδιο, με πολλούς να το βρίσκουν υπερβολικό και παραφορτωμένο. Εγώ διαφωνώ. Βρίσκω την λεπτομέρεια πολύ σημαντική! Συνήθως παραπονιόμαστε για τα φτωχά σχέδια σε κόμικ (γκουχ γκουχ John Rhomita Jr.) οπότε πιστεύω ότι όταν μας δίνουν κάτι τέτοιο πρέπει να το θαυμάζουμε απλώς, χωρίς να ψάχνουμε ψεγάδια. Φυσικά αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, ο καθένας έχει το γούστο του, και μια συγκεκριμένη ισορροπία, η οποία κρίνει πότε το σχέδιο είναι καλό, φτωχό, ή too much. Πχ, εμένα το σχέδιο του Alex Ross με κουράζει κάποιες φορές γιατί νιώθω ότι βλέπω φωτογραφίες από ταινία και όχι κόμικ . Ο Castellini είναι απίστευτος...ο καλλιτεχνικός επίγονος του John Buscema. Θα πάρουμε και μια μικρή δόση ακόμη φέτος με το Ντύλαν Ντογκ 9 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 90 Content Count: 3380 Reputation: 33712 Achievement Points: 3427 Days Won: 123 With Us For: 2891 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Πριν από 1 ώρα, Indian είπε: εδώ ίσως και να μην με πείραζε μία καλή χρωματική παλέτα. Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό, αλλά φοβήθηκα μην με πείτε ιερόσυλο Ευτυχώς που δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε Ελπίζω μην με βρίσετε αλλά μου αρέσει λίγο περισσότερο το σχέδιο του ίδιου καλλιτέχνη στο Superman Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος, ίσως γιατί έχει και χρώμα. 9 1 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 829 Content Count: 14838 Reputation: 107488 Achievement Points: 9268 Days Won: 524 With Us For: 5192 Days Status: Offline Last Seen: 9 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 2 λεπτά πριν, hudson είπε: Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό, αλλά φοβήθηκα μην με πείτε ιερόσυλο Εσένα μπορεί να σε πουν. Εμένα δεν με λένε γιατί είμαι Admin! 2 8 Παράθεση
Laz33 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 31613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5398 Reputation: 42446 Achievement Points: 5593 Days Won: 114 With Us For: 3419 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 42 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 21 λεπτά πριν, hudson είπε: Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό, αλλά φοβήθηκα μην με πείτε ιερόσυλο Ευτυχώς που δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε Ελπίζω μην με βρίσετε αλλά μου αρέσει λίγο περισσότερο το σχέδιο του ίδιου καλλιτέχνη στο Superman Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος, ίσως γιατί έχει και χρώμα. Καθόλου ιερόσυλος. Εννοείται ότι με χρώμα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Έχει τόση λεπτομέρεια το σχέδιο που στο ασπρόμαυρο καταντάει χαοτικό ώρες ώρες. Το ίδιο είχα πάθει με το Μπλούμπερυ της Μαμούθ. Καλό και ασπρόμαυρο, αλλά το προτιμώ στην έγχρωμη έκδοση. 7 2 Παράθεση
Gwynplaine Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 32699 Group: MoM Topic Count: 1 Content Count: 374 Reputation: 2006 Achievement Points: 390 Days Won: 9 With Us For: 2785 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 42 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 35 min ago , hudson said: Ήθελα να το γράψω και εγώ αυτό, αλλά φοβήθηκα μην με πείτε ιερόσυλο Ευτυχώς που δεν είμαι ο μόνος που το σκέφτηκε Ελπίζω μην με βρίσετε αλλά μου αρέσει λίγο περισσότερο το σχέδιο του ίδιου καλλιτέχνη στο Superman Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος, ίσως γιατί έχει και χρώμα. Είναι και πιο γήινο το σχέδιο χωρίς πολλές υπερβολές (κάποιος μπορεί να πει κρυπτονιο) ...Κορυφαία ιστορία κι αυτή...και ο marv wolfman έχει υιοθέτησει έναν σύγχρονο τροπο γραφής ...απορώ πως η συγκεκριμένη δουλειά είχε μείνει για χρόνια ανέκδοτη 5 Παράθεση
Theo A Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 38320 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 87 Reputation: 448 Achievement Points: 109 Days Won: 0 With Us For: 1408 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας αυτής τα μέλη του φόρουμ που παρακολουθούν πιο συστηματικά τα υπέρ ηρωικά κόμικ θα μπορούσαν να την συγκρίνουν με τον silver surfer του Moebius (που έχει εκδοθεί επίσης από τον Μ. Ήρωα πριν 2-3 χρόνια) και τους παλαιότερους της Marvel (που έχει εκδώσει η Radnet), και να μας κάνουν προτάσεις. 3 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 90 Content Count: 3380 Reputation: 33712 Achievement Points: 3427 Days Won: 123 With Us For: 2891 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Λοιπόν χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Castellini (μετά από αυτό μπορεί να μην μου ξανά μιλήσει ) το σχέδιο του Νικόλα Κούρτη στο BERLIN, δεν το φτάνει!! . Δεν τα συγκρίνω, αλλά η λεπτομέρεια και η καθαρότητα που έχει αυτό το σχέδιο με έχουν αφήσει άφωνο δλδ speechless . Ούτε παραφορτωμένο, ούτε μπουκωμένο. Είναι πεντακάθαρο και διακρίνεις τα πάντα. Πάντως γενικά σε πολλά υπερηρωικά (ασπρόμαυρα ή έγχρωμα) υπάρχει αυτό το μπέρδεμα/μπούκωμα/μπάχαλο, ειδικά σε μάχες που είναι ο ένας πάνω στον άλλον και δεν μπορείς να διακρίνεις πρόσωπα και καταστάσεις. 8 Παράθεση
Ubergorn Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 38058 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1844 Reputation: 11863 Achievement Points: 1876 Days Won: 63 With Us For: 1476 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Πολύ καλή έκδοση ,κοσμημα πραγματικό αλλά προσωπικά θα απέχω από την αγορά του γιατί σαν σενάριο είναι μέτριο προς κακό. Αν ήταν κάποιος άλλος ήρωας σε τέτοιου επιπέδου έκδοση θα το σκεφτόμουν αλλά τώρα όχι. 3 1 Παράθεση
Stitch Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 40503 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 179 Reputation: 1080 Achievement Points: 195 Days Won: 0 With Us For: 836 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Προσωπικά το σχέδιο που βλέπω δε μου αρέσει, το ότι είναι ασπρόμαυρο επίσης δε μου αρέσει, το σενάριο λέτε είναι επιεικώς μέτριο, άρα δεν δικαιολογείται για μένα πολυτελής (πανάκριβη) έκδοση της συγκεκριμένης ιστορίας, πάμε παρακάτω... 3 1 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 22 6 λεπτά πριν, Stitch είπε: Προσωπικά το σχέδιο που βλέπω δε μου αρέσει, το ότι είναι ασπρόμαυρο επίσης δε μου αρέσει, το σενάριο λέτε είναι επιεικώς μέτριο, άρα δεν δικαιολογείται για μένα πολυτελής (πανάκριβη) έκδοση της συγκεκριμένης ιστορίας, πάμε παρακάτω... Όχι και πανάκριβη! Η Μάρβελ για οποιαδήποτε παρόμοια έκδοση χρεώνει κοντά 50ευρώ. Επίσης το σχέδιο δικαιολογεί απόλυτα την πολυτελή έκδοση. 3 2 Παράθεση
Gwynplaine Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23 Member ID: 32699 Group: MoM Topic Count: 1 Content Count: 374 Reputation: 2006 Achievement Points: 390 Days Won: 9 With Us For: 2785 Days Status: Offline Last Seen: 3 ώρες πριν Age: 42 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23 (Επεξεργασία) 15 hours ago, Theo A said: Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας αυτής τα μέλη του φόρουμ που παρακολουθούν πιο συστηματικά τα υπέρ ηρωικά κόμικ θα μπορούσαν να την συγκρίνουν με τον silver surfer του Moebius (που έχει εκδοθεί επίσης από τον Μ. Ήρωα πριν 2-3 χρόνια) και τους παλαιότερους της Marvel (που έχει εκδώσει η Radnet), και να μας κάνουν προτάσεις. Πέρα από τις προτάσεις που είχα κάνει (επιλογές τα grandi tesori της Panini) θα πρότεινα και μια πιο σύγχρονη ιστορία όπως την mini series Avengers twilight με καταπληκτικό αrtwork από τον Daniel acuna και εξώφυλλα από τον Alex Ross Επεξεργασία Ιανουαρίου 23 από Gwynplaine 5 Παράθεση
papous26 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23 Member ID: 32730 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 185 Reputation: 1012 Achievement Points: 225 Days Won: 0 With Us For: 2774 Days Status: Offline Last Seen: 20 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23 (Επεξεργασία) Η καλύτερη και η πιο ποιοτική σκληρόδετη έκδοση κομικ (αλμπουμ) που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα! Μπράβο στον Μικρό Ήρωα! Επεξεργασία Ιανουαρίου 23 από papous26 7 Παράθεση
deadneighbours Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23 Member ID: 29453 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1357 Reputation: 6258 Achievement Points: 1359 Days Won: 0 With Us For: 4478 Days Status: Offline Last Seen: 15 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 23 23 ώρες πριν, Indian είπε: Εσένα μπορεί να σε πουν. Εμένα δεν με λένε γιατί είμαι Admin! Κατσε καλα εσυ!!!!! 6 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 75 Reputation: 472 Achievement Points: 124 Days Won: 1 With Us For: 801 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 24 Αγοραστηκε και (το σχεδιο) θα χαζευτει (με τις ωρες)...εεεε θα διαβαστει εννοω οταν βρεθει χρονος!! 3 1 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 1 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 178 Content Count: 4905 Reputation: 26519 Achievement Points: 3030 Days Won: 145 With Us For: 1752 Days Status: Offline Last Seen: 7 ώρες πριν Age: 17 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 1 Καιρό είχα να γράψω ένα review! Το διάβασα κάπου στις αρχές του Γενάρη και το είχα βρει αρκετά συμπαθητικό. ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ο Γκαλάκτους αντιλαμβάνεται την επάνοδο ενός εξαφανισμένου, σχεδόν θρυλικού, κομήτη, ο οποίος προ χιλιετιών φιλοξενούσε έναν πολύ εξελιγμένο πολιτισμό που είχαν ανακαλύψει μια ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή. Στέλνει λοιπόν τον Silver Surfer, να τη διεκδικήσει στο όνομά του. Ωστόσο, ο κομήτης έχει προκαλέσει διαγαλαξιακή αίσθηση και πολλοί οι υποψήφιοι "μνηστήρες". Κρι, Σκραλ, ακόμα και η Γουάιτ Ρέιβεν, ως εκπρόσωπος του Θάνος, βρίσκονται στη μέση ενός ανελέητου ανταγωνισμού για την απόκτηση του κομήτη, που τελικά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό... ΣΕΝΑΡΙΟ Το σενάριο ως πλοκή, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι μέτριο, χλιαρό, αρκετά τετριμμένο. Βέβαια, για κάποιον που δεν έχει διαβάσει πολλές περιπέτειες του Silver Surfer, όπως εγώ, δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα αυτό, αφού το αντιμετωπίζω ως μία ιστορία μοναδική. Αντίθετα, κάποιος που έχει έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο μοτίβο που διέπει τις ιστορίες του Silver Surfer, δηλαδή την έντονη δράση στο διάστημα, σε συνδυασμό με έντονους, συνήθως στομφώδεις, διαλόγους που καταπιάνονται κατά κύριο λόγο με την ηθική, την ύπαρξη, τα προσωπικά πάθη και γενικότερα τους βαθύτερους προβληματισμούς του εκάστοτε ήρωα( γιατί για κάποιον λόγο στο σύμπαν του Silver Surfer, όλοι, ακόμα και ο Θάνος, μιλάνε έτσι ) πιστεύω θα θεωρήσει το όλο πόνημα μια απ' τα ίδια. Παρ' όλα αυτά, οφείλω να αναγνωρίσω ότι οι διάλογοι( ή πιο σωστά μονόλογοι, τόσο που μιλούσαν ) ήταν πολύ καλογραμμένοι και, εντάξει, παρ' ότι αστειεύομαι για τα ιδιαίτερα πυκνογραμμένα μπαλονάκια που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ιστορία, μου είχε λείψει να διαβάσω κόμικ με τόσο ωραία επιλογή λέξεων! Και για να είμαι δίκαιος, στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν τόσα μπαλονάκια, όσο λόγια. Δηλαδή σε ορισμένες σελίδες μπορεί να μην υπήρχαν σχεδόν λέξεις, αλλά όπου υπήρχαν... αποζημιωνόμασταν για τα καλά!!!! Σε γενικές γραμμές λοιπόν, βρήκα το σενάριο αρκετά συμπαθητικό, επειδή όμως δεν έχω διαβάσει περισσότερες περιπέτειες με τον Silver Surfer. Στην αντίθετη περίπτωση, πιστεύω θα το είχα βρει μία εντελώς αναμενόμενη ιστορία, που ακολουθεί επακριβώς το μοτίβο, όλων των ιστοριών του ήρωα...! ΣΧΕΔΙΟ Ε καλά, δεν υπάρχει λόγος που εκδόθηκε αυτό το κόμικ πέραν του σχεδίου! Είναι πράγματι, όπως είπε και ο @ hudson , φορτωμένο σε μεγάλο βαθμό, τόσο που καθιστά- ανά μερικές σελίδες- δυσδιάκρτο το ποιος απεικονίζεται... Προσωπικά είμαι τεράστιος λάτρης αυτού του τρόπου σχεδίασης, γιατί ενώ είναι "βρώμικος"( εκ διαμέτρου αντίθετη με την "καθαρή" γραμμή), κρύβει μια μεγαλοπρέπεια. Έχει έναν αέρα, μια άποψη· ειδικά όταν ο σχεδιαστής είναι όπως ο Castellini και γνωρίζει από ανατομία, δημιουργείται ένα τρομερά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ακόμα κάτι, το οποίο προσωπικά δεν το κατατάσσω ούτε στα αρνητικά, ούτε στα θετικά, είναι η έλλειψη ενός πιο άδειου καρέ που να αποτυπώνει την ερημιά του γαλαξία και να το φένρει σε αντιδιαστολή με τη μοναξιά του Silver Surfer. Απ' όσες ιστορίες του έχω διαβάσει αυτό είναι λίγο πολύ αναπόσπαστο στοιχείο. Από την άλλη, μόλις μια παράγραφο πάνω παραπονιόμουν για την έλλειψη πρωτοτυπίας και την ακολούθηση της πεπατημένης...! Οπότε ναι, σχεδιαστικά το κόμικ είναι πάρα πολύ καλό και ΝΑΙ, αξίζει να το προμηθευτείτε και μόνο για το απίστευτο οφθαλμόλουτο!!!! Α, όσον αφορά τον χρωματισμό που αναφέρθηκε παραπάνω, προσωπικά δεν θα συμφωνήσω... δεν θα διαφωνήσω κιόλας. Απλώς δεν θεωρώ απαραίτητη την προσθήκη χρώματος. Εξ άλλου, η δράση διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στον γαλαξία, εκεί όπου το γκρι χρώμα ταιριάζει( δεν ξέρω αν είναι επιστημονικά ακριβές, αλλά στο μάτι μου αρέσει). Θα ήταν ενδιαφέρουσα η προσθήκη αποκλειστικά ενός αρκετά βασικού χρώματος βέβαια, όπως λόγου χάρη το κίτρινο ή το κόκκινο. Αλλά κι έτσι όπως είναι τώρα, αναδεικνύονται υπέροχα οι λεπτομέρειες του σχεδίου! ΕΚΔΟΣΗ Η έκδοση του Μικρού Ήρωα αποτελεί κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη και πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρει το βραβείο για την καλύτερη έκδοση στο Comicdom( δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει τέτοια κατηγορία, αλλά και να μην υπάρχει, ας δημιουργηθεί ειδικά για το συγκεκριμένο κομψοτέχνημα)!!! Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων, σκληρόδετη, με ανθεκτικότατη ράχη και εκπληκτική ποιότητα εσωτερικών σελίδων υπερέκδοση, η οποία φιλοξενεί προλόγους, συνέντευξη, επιπρόσθετο υλικό.... Δηλαδή, πρόκειται για έκδοση που αντικειμενικά στέκεται στο εξωτερικό, για να μην πω ότι ξεπερνάει πολλές "συγκεντρωτικές" εκδόσεις που κυκλοφορούν με εφημεριδόχαρτο και κοστίζουν παραπάνω απ' όσο το συγκεκριμένο! Άπειρα στην εκδοτική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΥΓ: Πολλά @ Ζάνταφ για την παρουσίαση!!!! 15 Παράθεση
Yorugosu Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 10 Member ID: 37107 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 180 Reputation: 1243 Achievement Points: 181 Days Won: 0 With Us For: 1722 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Age: 40 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 10 Είναι τόσο μπουκωμένο σχεδιαστικά που θα σήκωνε μελλοντικά ακόμη μεγαλύτερη έκδοση σε διαστάσεις. Κάποιες σελίδες είναι σκέτη φασαρία κι άλλες τρικυμία σε 2 διαστάσεις. Παρόλα αυτά θα το αγόραζα και πάλι, και θα το ξαναδιαβάσω σύντομα. Θετικό το πρόσημο αλλά όχι για καζουαλ κοινό 7 Παράθεση
tomas good Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 10 Member ID: 32943 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 197 Reputation: 2168 Achievement Points: 203 Days Won: 1 With Us For: 2703 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 10 Age: 37 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 10 Εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση με τα συνοδευτικά της κείμενα, της συνεντεύξεις κ μιε μια πολύ καλή τιμή για την ποιότητά της. Το πρόβλημα μου ειναι το σενάριο που ειναι για δεκάχρονα ενω το σχέδιο κ γενικά το ολο στήσιμο εμένα προσωπικά με μπούκωσε. Αν θα το πρότεινα; Σε όποιον δεν έχει σχέση με το αντικείμενο ναι, σε όποιον έχει όχι. 7 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 23 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 7981 Reputation: 31936 Achievement Points: 8322 Days Won: 31 With Us For: 6774 Days Status: Offline Last Seen: 22 λεπτά πριν Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 23 (Επεξεργασία) Τα εξωπισθόφυλλα είναι κακής ανάλυσης και πρέπει να σαρωθούν ξανά (εάν είναι καν σαρώσεις αυτές εδώ...). Πιθανόν έχουν γίνει upscaled στην πορεία. Η 2η διπλή εικόνα και η 3η παραπέμπουν στην ιστοσελίδα της "Μικρός Ήρως" και δεν έχουν ανέβει κανονικά εδώ στο φόρουμ. Θα πρέπει να αντικατασταθούν. Τέλος, η παρουσίαση περιέχει γκρι πλαίσιο που πρέπει να αφαιρεθεί. Το συγκεκριμένο δεν το έχω αγοράσει ακόμη, αλλά είναι βέβαιο πως θα το πάρω. Μπράβο & ευχαριστώ τις εκδόσεις "Μικρός Ήρως" για την επιλογή και την έκδοση που τόλμησε να μας προσφέρει και απ' ότι αντιλαμβάνομαι, σύμφωνα με τον εκδότη, με ελάχιστο κέρδος! Επεξεργασία Μαρτίου 23 από Mandrake 4 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 23 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 23 (Επεξεργασία) Για τις υπόλοιπες διορθώσεις δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ, όλα κανονικά μου φαίνονται. 2 ώρες πριν, Mandrake είπε: Τέλος, η παρουσίαση περιέχει γκρι πλαίσιο που πρέπει να αφαιρεθεί. Με αυτό όμως τι εννοείς; Αν μιλάς για αυτό στον τίτλο, είναι επίτηδες έτσι. Επεξεργασία Μαρτίου 23 από Ζάνταφ 2 1 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις