Tsaklas Posted December 17, 2020 Member ID: 30,298 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1,885 Reputation: 11,275 Achievement Points: 1,900 Days Won: 24 With Us For: 3,692 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 24 Share Posted December 17, 2020 Περιγραφή από το site της εκδοτικής: "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ. O ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΥ. O ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ. ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΟΥ… Τo DUNE του Frank Herbert αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα επιστημονικής φαντασίας παγκοσμίως. Κυκλοφόρησε το 1965 και από τότε έχει μαγέψει γενιές και γενιές αναγνωστών. Δύο κορυφαίοι συγγραφείς, ο Brian Herbert, γιος του Frank Herbert, και ο Kevin J. Anderson αναλαμβάνουν τη μεταφορά του στο χώρο της ένατης τέχνης, μαζί με τους ταλαντούχους εικονογράφους Raul Allén και Patricia Martίn. Το έργο μάς μεταφέρει στο μακρινό μέλλον, σε μια φεουδαρχική διαγαλαξιακή κοινωνία, η οποία εκτείνεται ως τα πέρατα του διαστήματος, ενώ οι διάφοροι οίκοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια του αυτοκράτορα και μεγαλύτερη δύναμη. Ανάμεσά τους είναι ο Οίκος των Ατρειδών, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πλανήτη των ερήμων Αρράκις, τη μοναδική πηγή του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού σε ολόκληρο το γαλαξία, του μπαχαρικού μελάνζ. Το Dune εξερευνά τις περίπλοκες και πολυεπίπεδες σχέσεις μεταξύ πολιτικής, θρησκείας, οικολογίας, τεχνολογίας και ανθρώπινων συναισθημάτων, καθώς οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας έρχονται αντιμέτωπες μεταξύ τους για τον έλεγχο του Αρράκις." Το Dune έφτασε λοιπόν σε μορφή graphic novel και στην χώρα μας, ταυτόχρονα με το εξωτερικό (24/11 βγήκε στα αγγλικά από την Abrams Comic Arts και 27/11 κυκλοφόρησε στα ελληνικά από την Anubis). Προφανώς αφορμή στάθηκε η κινηματογραφική μεταφορά του Ντενί Βιλνέβ (Prisoners, Blade Runner 2049) που ήταν να βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβρη του 2020, όμως τελικά αναβλήθηκε λόγω της όλης κατάστασης με τον COVID-19. Ομολογώ δεν έχω διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο, αλλά έχω ακούσει εκπληκτικά λόγια από όλους και είμαι ενθουσιασμένος για την ταινία, οπότε δεν μπορούσα να μην το πάρω. Ξεφυλλίζοντάς το έχω να παρατηρήσω ότι έχει πολύ όμορφο, λεπτομερές σχέδιο που συνδυάζει κλασική με μοντέρνα τεχνοτροπία. Ορίστε μερικές εικόνες: Όσον αφορά την έκδοση της Anubis, είναι περιποιημένη με χαρτονένιο εξώφυλλο με μικρές αναδιπλούμενες εσοχές που περιέχουν έξτρα πληροφορίες, τόσο στο εξώφυλλο όσο και στο οπισθόφυλλο. Στην αρχή περιέχει περιέχει επίσης ένα κείμενο με ευχαριστίες των σεναριογράφων αλλά και των σχεδιαστών, καθώς κι έναν αναλυτικό πρόλογο του Brian Herbert. Όλοι αναφέρουν ξεκάθαρα πως κύριο μέλημά τους κατά την δημιουργία του κόμικ ήταν η πιστή μεταφορά του βιβλίου. Η ιστορία θα συνεχιστεί στο "Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Δεύτερο - Μουάντ'Ντιμπ" την Άνοιξη του 2022 όπως αναφέρει στο τέλος. Σημείωση: Το δικό μου εξώφυλλο έχει ένα μικρό σκίσιμο κοντά στο γράμμα B, αν το έχει κάποιος και θέλει, ας στείλει να το αντκαταστήσουμε. Επίσης μιας και είναι η πρώτη μου παρουσίαση, δεν ξέρω κατά πόσο δεν παρέλειψα κάτι. Ελπίζω ότι όλα είναι όπως πρέπει. 18 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas12 Posted December 17, 2020 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 495 Content Count: 4,280 Reputation: 38,421 Achievement Points: 2,310 Days Won: 274 With Us For: 2,191 Days Status: Online Last Seen: 4 min ago Age: 29 Share Posted December 17, 2020 Επιτέλους έσπασε μια παρθενιά που έπρεπε καιρό να σπάσει, αυτή της πρώτης παρουσίασης του @Tsaklas. Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε, γενικά δε σου έλειπε κάτι, ούτε σε θέμα εξωφύλλου, ούτε πληροφοριών οπότε σου έφτιαξα και το πινακάκι. Όσο για το Dune, φαίνεται ενδιαφέρον, το έχω στο νου μου για αγορά αν και δεν έχω ιδέα για το Dune γενικώς, θετικό που η Anubis βγάζει ξανά εκδόσεις up to date με το εξωτερικό και κυρίως κάτι διαφορετικό από Marvel-DC που μας έχει συνηθίσει. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsaklas Posted December 17, 2020 Member ID: 30,298 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1,885 Reputation: 11,275 Achievement Points: 1,900 Days Won: 24 With Us For: 3,692 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 24 Author Share Posted December 17, 2020 Ξέχασα να ευχαριστήσω και τον @nikolas12 για την πολύτιμη βοήθειά του με την παρουσίαση! Από εκεί και πέρα, αναμένουμε απόψεις από πιο έμπειρους πάνω στο σύμπαν του Dune, για το συγκεκριμένο κόμικ 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AzzyYhem Posted December 17, 2020 Member ID: 36,734 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 30 Reputation: 121 Achievement Points: 30 Days Won: 0 With Us For: 1,409 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Share Posted December 17, 2020 Μόλις το παρέλαβα και εγώ! Με ένα γρήγορο ξεφύλλισμα για να δω το artwork είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για ΣΚ να το αρχίσω! 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos99 Posted December 19, 2020 Member ID: 9,689 Group: Members Topic Count: 11 Content Count: 557 Reputation: 5,652 Achievement Points: 624 Days Won: 1 With Us For: 5,619 Days Status: Online Last Seen: 4 min ago Age: 62 Share Posted December 19, 2020 Διάβασα καλά ? Το δεύτερο τεύχος άνοιξη το 2022 ? 2 χρόνια μετά ? 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AzzyYhem Posted January 3, 2021 Member ID: 36,734 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 30 Reputation: 121 Achievement Points: 30 Days Won: 0 With Us For: 1,409 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Share Posted January 3, 2021 ΟΚ, μόλις το τελείωσα. απίστευτη δουλειά, διάλογοι και art! σίγουρα το προτείνω!!!! Το μόνο κακό είναι ότι μέχρι άνοιξη 2022 που αναγράφει ότι θα βγει το επόμενο πονάει λίγο.... ίσως να περίμενα να πάρω και τα δυο μαζί αν το είχα δει! 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπιατριξ Κιντο Posted February 19, 2021 Member ID: 37,040 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 139 Reputation: 273 Achievement Points: 139 Days Won: 0 With Us For: 1,338 Days Status: Offline Last Seen: November 30, 2021 Age: 26 Share Posted February 19, 2021 Ειδα το Dune του 1984 αλλα αν και μου φανηκε καπως ενδιαφερουσα σαν υποθεση, δε μου αρεσε η σκηνοθεσια καθολου και πολλοι απο τους χαρακτηρες μου φανηκαν μονοδιαστατοι... γενικα, δεν ενθουσιαστηκα. Εχει διαφορες το βιβλιο με την ταινια? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted February 19, 2021 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 135 Content Count: 2,774 Reputation: 17,233 Achievement Points: 2,828 Days Won: 12 With Us For: 5,482 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 156 Share Posted February 19, 2021 Το είχα διαβάσει στα αγγλικά σε ηλεκτρονική μορφή και πριν λίγο καιρό το αγόρασα κιόλας στα ελληνικά ώστε να το έχω και έντυπο και το ξαναδιάβασα μονορουφι. Νομίζω ότι είναι μια πολύ πολύ καλή μεταφορά σε κόμικ του βιβλίου τόσο σε σχέδιο όσο και σενάριο. Πάνε και μερικά χρόνια που το έχω διαβάσει βέβαια αλλά δεν βρήκα κάποιο σημείο που να μου χτυπήσει άσχημα ή να μου φανεί ότι ήταν άσχετο με το βιβλίο. Μια πολύ καλή δουλειά γενικά. Τώρα αναμονή να βγει το 2ο μέρος και εγώ διατηρώ την ελπίδα μήπως συνεχίσουν την μεταφορά σε κόμικ και των επόμενων βιβλίων (του πατέρα Χέρμπερτ γιατί ξέρω ότι βγαίνει σε κόμικ και του γιου) @Μπιατριξ Κιντο η ταινία του 1984 ήταν μια χαμένη ευκαιρία γιατί είχε σπουδαίο καστ και ωραία αισθητική αλλά δυστυχώς κάτι έφταιξε και ήταν λίγο μπερδεμένο το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ έχω δει μια extended version που μου άρεσε αλλά είχα ήδη διαβάσει το βιβλίο οπότε καταλάβαινα τι γινόταν. Αν δεν ήμουν ήδη γνωστής του κόσμου μάλλον θα με μπερδευε αρκετά νομίζω. Έχε υπόψιν σου ότι υπάρχει και μια μίνι σειρά του 2000 που είναι πιο εύληπτη και κατανοητή (βοηθάει και η μεγαλύτερη διάρκεια). Και φυσικά περιμένουμε τη νέα ταινία που μας την καθυστέρησε ο κορωνοιος δυστυχώς. Πάντως σαν βιβλίο αν σου αρέσει η ε.φ. είναι πολύ καλό. Μην το κρίνεις δηλ από την ταινία που πάντα οι μεταφορές αυτές δημιουργούν ένα θεμα. Το έχουμε παρουσιάσει και εδώ μέσα. 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
germanicus Posted February 20, 2021 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,671 Content Count: 28,506 Reputation: 190,792 Achievement Points: 27,559 Days Won: 760 With Us For: 6,509 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 05:44 PM Age: 52 Share Posted February 20, 2021 Το βιβλίο Dune είναι ένα από τα πλέον διάσημα βιβλία sci-fi. Από αυτό ξεπήδησε μια σειρά άλλων βιβλίων από τον ίδιο συγγραφέα που είναι όμως τραγικά κατώτερα του αρχικού. O Lynch είναι ημίθεος Δεν ξέρω τι ακριβώς βρίσκει τόσο στραβό ο κόσμος με το κινηματογραφικό Dune του 84. Εγώ είχα περάσει μια χαρά Είχα όμως διαβάσει και το βιβλίο Για αυτό το κόμικ, τις 2 σελίδες που μπήκαν ως δείγμα, τις βρίσκω αφόρητα βαρετές Από την άλλη ο Kevin J. Anderson έχει συνεργαστεί με τον υιό Herbert στη συγγραφή βιβλίων του σύμπαντος. 6 έγραψε ο πατήρ Herbert, 13 έχουν γράψει αυτοί οι 2. Λογικά θα έχουν κάνει καλή δουλειά σε αυτό το σκέλος. (αν και άλλο η συγγραφή ενός βιβλίου και άλλο η συγγραφή σεναρίου για κόμικ ) 9 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake Posted February 20, 2021 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,419 Reputation: 28,797 Achievement Points: 7,757 Days Won: 29 With Us For: 6,374 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Share Posted February 20, 2021 (edited) 19 ώρες πριν, albertus magnus είπε: Έχε υπόψιν σου ότι υπάρχει και μια μίνι σειρά του 2000 που είναι πιο εύληπτη και κατανοητή (βοηθάει και η μεγαλύτερη διάρκεια). Και φυσικά περιμένουμε τη νέα ταινία που μας την καθυστέρησε ο κορωνοιος δυστυχώς. Πάντως σαν βιβλίο αν σου αρέσει η ε.φ. είναι πολύ καλό. Μην το κρίνεις δηλ από την ταινία που πάντα οι μεταφορές αυτές δημιουργούν ένα θεμα. Το έχουμε παρουσιάσει και εδώ μέσα. Οι μίνι σειρές βασικά είναι δύο! Το "Ντιούν" ("Dune") (2000) και το "Πλανήτης Dune: Η Δεύτερη Γενιά" ("Children Of Dune") (2003) και ναι, χρειάζεται να δεις και εκείνες για να καταλάβεις περισσότερο τι παίζει με αυτόν τον κόσμο! Και να ψάξεις την extended έκδοση της ταινίας, φυσικά! Κι εμένα μου άρεσε πολύ η ταινία, αλλά εφόσον δεν είχα διαβάσει κανένα απ' τα βιβλία αισθανόμουν ότι "έχανα" απ' την ιστορία για να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές είναι φανταστική, βέβαια και καταπιάστηκε μ' αυτήν μία σκηνοθετάρα! Το μόνο σχετικό πράγμα που είχα πιάσει πριν την ταινία ήταν το βιντεοπαιχνίδι "Dune II: The Battle for Arrakis" ('92). Edited February 20, 2021 by Mandrake 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurdy Malloy Posted February 25, 2021 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 54 Content Count: 3,216 Reputation: 24,584 Achievement Points: 2,541 Days Won: 11 With Us For: 3,110 Days Status: Offline Last Seen: 16 hours ago Age: 53 Share Posted February 25, 2021 On 20/2/2021 στο 1:23 ΠΜ, albertus magnus είπε: Πάντως σαν βιβλίο αν σου αρέσει η ε.φ. είναι πολύ καλό. Δεν έχω διαβάσει μεγαλύτερο understatement On 20/2/2021 στο 2:01 ΠΜ, germanicus είπε: Δεν ξέρω τι ακριβώς βρίσκει τόσο στραβό ο κόσμος με το κινηματογραφικό Dune του 84. To ότι έδειχνε άσχημες τις ομορφότερες και θελκτικότερες γυναίκες του γαλαξία φτάνει. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted February 25, 2021 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 135 Content Count: 2,774 Reputation: 17,233 Achievement Points: 2,828 Days Won: 12 With Us For: 5,482 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 156 Share Posted February 25, 2021 3 hours ago, Kurdy Malloy said: Δεν έχω διαβάσει μεγαλύτερο understatement Ε είπα να είμαι λίγο μαζεμένος και να μην αρχίσω τις διθυραμβικές κριτικές! Τα έχω πει εξάλλου πιο αναλυτικά στην παρουσίαση του βιβλίου, που συμπτωματικά ήταν και πολύ καλή παρουσίαση....!! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsaklas Posted October 3, 2021 Member ID: 30,298 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1,885 Reputation: 11,275 Achievement Points: 1,900 Days Won: 24 With Us For: 3,692 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 24 Author Share Posted October 3, 2021 To διάβασα κι εγώ μέσα στη βδομάδα, ενόψει της ταινίας που βγαίνει σύντομα (την οποία είδα χθες κιόλας, στις Νύχτες Πρεμιέρας και μ' άρεσε πολύ, θα γράψω λογικά και κάποιο κειμενάκι στα θέματα που συζητάμε για σινεμά). Πολύ όμορφη δουλειά όντως. Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο, φαίνεται πράγματι να είναι εξαιρετικά πιστό. Έχω δει δηλαδή τις 2 ταινίες του '84 και του 2021 πλέον, και σίγουρα έχει την περισσότερη ιστορία μέσα, και οι 2 έχουν παραλείψει υποπλοκές κλπ. Δίνει με σαφήνεια το νέο αυτό σύμπαν, τους χαρακτήρες του, την ιστορία γενικότερα και τα οπτικοποιεί πολύ ωραία. Το σχέδιο είναι κι αυτό εξαιρετικό, κάτι ανάμεσα σε BD και Αμερικάνικο θα έλεγα, χαιρόμουν να το βλέπω. Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω με βοήθησε να είμαι προετοιμασμένος τόσο για την θέαση της μέτριας ταινίας του '84 αλλά και για την φετινή. Πάλι καλα προνόησα και το διάβασα πριν τις δω. Να σημειωθεί ότι αυτός ο πρώτος τόμος τελειώνει εκεί περίπου που κλείνει και η φετινή ταινία (λίγο πιο πριν), η οποία καλύπτει το μισό 1ο βιβλίο του Frank Herbert. Αναμένουμε την συνέχεια την Άνοιξη του ΄22. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted October 20, 2022 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 62 Content Count: 2,433 Reputation: 24,686 Achievement Points: 2,475 Days Won: 68 With Us For: 2,490 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Share Posted October 20, 2022 Εντελώς αθόρυβα η "Anubis" κυκλοφόρησε, μετά από δύο χρόνια, τον 2ο τόμο του Dune The Graphic novel με τίτλο ΜΟΥΑΝΤ'ΝΤΙΜΠ Μεταφέρθηκε στην βάση. Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο με τίτλο ΠΡΟΦΗΤΗΣ υποτίθεται θα κυκλοφορήσει, όπως αναφέρει στο τέλος του τόμου, την Άνοιξη του 2024 (ας υπολογίσουμε καλύτερα το φθινόπωρο του 2024) 9 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 20, 2022 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 52 Content Count: 2,664 Reputation: 17,388 Achievement Points: 3,030 Days Won: 78 With Us For: 1,351 Days Status: Online Last Seen: 2 min ago Age: 16 Share Posted October 20, 2022 3 λεπτά πριν, hudson είπε: (ας υπολογίσουμε καλύτερα το φθινόπωρο του 2024) Αν υπολογίσουμε ότι εδώ έλεγε άνοιξη και τελικά κυκλοφόρησε Οκτώβριο, ε, καλά νομίζω το τοποθέτησες το φθινόπωρο του 2024. Πάντως, δε με καίει καθόλου να αγοράσω τη σειρά. Είδα και την ταινία και δεν ενθουσιάστηκα καθόλου. Θα ήθελα να διαβάσω το βιβλίο κάποια στιγμή, αλλά το κόμικ... μάλλον δε θα το πάρω ποτέ. Να κάνω όμως μια ερώτηση; Ποια η διαφορά αυτού από αυτό; 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted October 20, 2022 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 135 Content Count: 2,774 Reputation: 17,233 Achievement Points: 2,828 Days Won: 12 With Us For: 5,482 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 156 Share Posted October 20, 2022 (edited) 11 min ago , Θοδωρής Καραπάνος said: Να κάνω όμως μια ερώτηση; Ποια η διαφορά αυτού από αυτό Ειναι βασισμενο σε αλλο βιβλιο. το dune ατρειδες ειναι prequel και γραμμενο απο αλλο συγγραφεα. καποιο παλικαρι εδω μεσα εχει κανει εξαιρετικη παρουσιαση σε ολα τα βιβλια DUNE. ψαξε στο φορουμ και θα τα βρεις να σου λυθουν οι αποριες. @ hudson που το βρηκες ρε φιλε? στο site τους δεν μου δειχνει κατι. update το βρηκα και εγω σε αλλα μαγαζια αλλα ακομα οχι στο site της anubis. το δινουν αλλου πρωτα ή βιαστηκαν να το βγαλουν τα αλλα site χωρις να ενημερωσουν την anubis? Edited October 20, 2022 by albertus magnus 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted October 20, 2022 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 62 Content Count: 2,433 Reputation: 24,686 Achievement Points: 2,475 Days Won: 68 With Us For: 2,490 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Share Posted October 20, 2022 (edited) 23 λεπτά πριν, albertus magnus είπε: @ hudson που το βρηκες ρε φιλε? στο site τους δεν μου δειχνει κατι. update το βρηκα και εγω σε αλλα μαγαζια αλλα ακομα οχι στο site της anubis. το δινουν αλλου πρωτα ή βιαστηκαν να το βγαλουν τα αλλα site χωρις να ενημερωσουν την anubis? Σε κομικσάδικο στο κέντρο κατά τύχη μαζί με το Brzrkr. Το συγκεκριμένο, της Anubis τις εκδόσεις, τις φέρνει πολλές φορές νωρίτερα και από την κυκλοφορία τους, είναι δίπλα στο βιβλιοπωλείο της εκδοτικής και ίσως τα προμηθεύεται πολύ γρήγορα. Edited October 20, 2022 by hudson 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted October 20, 2022 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 135 Content Count: 2,774 Reputation: 17,233 Achievement Points: 2,828 Days Won: 12 With Us For: 5,482 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 156 Share Posted October 20, 2022 @ hudson καλα εκανες! και εγω θα το τσιμπησω (τον αλλο μηα αφου ξαναεισπραξουμε). Παντως ρολαρει η anubis και βγαζει αρκετα. Μακαρι να ακουσουμε καλα νεα και για το sandman συντομα! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lelis Posted October 20, 2022 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 323 Reputation: 3,069 Achievement Points: 379 Days Won: 0 With Us For: 1,992 Days Status: Offline Last Seen: 35 min ago Age: 34 Share Posted October 20, 2022 Δεύτερος τόμος Dune, δεύτερος τόμος Brzrkr...μωρέ μπράβο στην Anubis ...αν βγάλει και τρίτο sandman με βλέπω να φεύγω από το AthensCon αφραγκος... 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 20, 2022 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 52 Content Count: 2,664 Reputation: 17,388 Achievement Points: 3,030 Days Won: 78 With Us For: 1,351 Days Status: Online Last Seen: 2 min ago Age: 16 Share Posted October 20, 2022 Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο; Έβαλα το ISBN στην αναζήτηση εδώ και μου έβγαλε αυτό: Τίτλος : Dune Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Εκδότης: Κορωπί [GR] : Εκδόσεις Anubis / Compupress S.A. Έτος Έκδοσης: 2020 ISBN: 978-960-623-238-1 Γλώσσες : Ελληνική (gre) Ημ/νία Παραχώρησης : 20/10/2020 Δηλαδή φίλε @ hudson , το βιβλίο που ανέβασες δεν έχει πάρει ακόμη καν ISBN( εκτός κι αν αυτό που γράφει SET καλύπτει και τους τρεις τόμους). 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted October 20, 2022 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 62 Content Count: 2,433 Reputation: 24,686 Achievement Points: 2,475 Days Won: 68 With Us For: 2,490 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 43 Share Posted October 20, 2022 26 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Δηλαδή φίλε @ hudson , το βιβλίο που ανέβασες δεν έχει πάρει ακόμη καν ISBN( εκτός κι αν αυτό που γράφει SET καλύπτει και τους τρεις τόμους). Και όμως έχει πάρει από το 2020, δες εδώ Ακόμα έχει πάρει και ο3ος τόμος που υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει το 2024 Η Anubis τα καπάρωσε όλα από την αρχή. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertus magnus Posted October 20, 2022 Member ID: 11,226 Group: Members Topic Count: 135 Content Count: 2,774 Reputation: 17,233 Achievement Points: 2,828 Days Won: 12 With Us For: 5,482 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 156 Share Posted October 20, 2022 αν δειτε στα δυο οπισσθοφυλλα στο Barcode απο πανω γραφει isbn set που ειναι το ιδιο και στα δυο τευχη. Και απο κατω απο το barcode εχει το isbn του καθενος που οντως ταυτιζονται με αυτα που εχει καπαρωσει η anubis. (και τα εβαλε στο Link o hudson) 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lelis Posted December 4, 2022 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 323 Reputation: 3,069 Achievement Points: 379 Days Won: 0 With Us For: 1,992 Days Status: Offline Last Seen: 35 min ago Age: 34 Share Posted December 4, 2022 Διαβάστηκε και ο δεύτερος τόμος και μπορώ να πω ότι συνεχίζει δυνατά η ιστορία! Γενικά αν και δεν είχα διαβάσει τα βιβλία , τα κόμιξ που βγήκαν σε βάζουν για τα καλά στο κόσμο του Dune και είναι αρκετά καλογραμμένα και από το λίγο που διαβαζω σε κριτικές, πρέπει να ακολουθούν πιστά την πλοκή του βιβλίου . Το τρίτο και τελευταίο μέρος θα βγει την άνοιξη του 2024 , οπότε θα περιμένουμε αρκετά. Σχετικά με την έκδοση το μόνο που έχω να παρατηρήσω, είναι ότι το χαρτόνι στο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο έχει κοπεί σε λάθος σημείο με αποτέλεσμα οι εσωτερικές σελίδες να είναι μεγαλύτερες και να βγαίνουν έξω, κάτι που φαίνεται πολύ άσχημα και δεν προστατεύει και τις εσωτερικές σελίδες . Αυτό το παρατήρησα σε όλα τα αντίτυπα που βρήκα και σε βιβλιοπωλεία και στο AthensCon . Δεν ξέρω αν κάποιος από εσάς έχει βρει σωστό αντίτυπο , αλλά μάλλον βγήκαν όλα έτσι ... 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandrake Posted May 6 Member ID: 1,790 Group: Members Topic Count: 130 Content Count: 7,419 Reputation: 28,797 Achievement Points: 7,757 Days Won: 29 With Us For: 6,374 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Share Posted May 6 Το "Dune: Το Επίσημο Graphic Novel της Ταινίας" δεν έχει παρουσιαστεί. Σωστά; Ίσως το έχασα στον κατάλογο, διότι αγανάκτησα να βρω και αυτήν εδώ την έκδοση, επειδή έχει καταχωρηθεί λάθος στον τίτλο... Δεν το καταλαβαίνετε ότι γίνεται απλώς αναφορά στο έργο του δημιουργού και γράφεται κατ' αυτόν τον τρόπο για να δείξει ότι είναι ο αυθεντικός συγγραφέας, ενώ έχουν ακολουθήσει άλλοι για την προσαρμογή... Ο τίτλος χρειάζεαι διορθωση. Δεν υπάρχει σε καμία βάση δεδομένων του πλανήτη ο τίτλος που έχετε βάλει. Ούτε στο "Comicvine", ούτε στην εκδοτική "Anubis", αλλά ούτε και στον ίδιο τον αυθεντικό εκδότη! Ας το διορθώσει κάποιος, όπως και τον "Καπετάν Μιχάλη" που συζητούσαμε πριν 1 μήνα και δεν άλλαξε τίποτα... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts