Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίθουσα Νικητών

  1. Comichunter

    Comichunter

    Members


    • Βαθμοί

      22

    • Περιεχόμενο

      765


  2. COMICUS

    COMICUS

    Members


    • Βαθμοί

      21

    • Περιεχόμενο

      57


  3. ManaLeak13

    ManaLeak13

    Members


    • Βαθμοί

      17

    • Περιεχόμενο

      1541


  4. Manitou

    Manitou

    Members


    • Βαθμοί

      15

    • Περιεχόμενο

      4461


Δημοφιλές περιεχόμενο

Εμφάνιση περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στο 12/31/22 σε όλους τους τομείς

  1. 11 βαθμοί
  2. Σοβαρά τώρα όμως, είναι τραγωδία το Ντίκτο (αντί Ντίτκο) που αναπαράγεται παντού. Δείχνει ότι κανένας εκεί μέσα δεν γνωρίζει το αντικείμενο, τι είναι αυτό που γράφει και ότι είναι λάθος. Δείχνει επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας εκεί που να έχει τη βασική γνώση του θέματος και όταν το διαβάσει να τους πει "ε, εδώ το γράψαμε λάθος, διορθώστε το στο επόμενο". Παπαγαλία το γράφουν, παπαγαλία το αντιγράφουν, παπαγαλία το αναπαράγουν. Μια άγνωστη λέξη, το όνομα ενός αγνώστου γι'αυτούς προσώπου, ένα συνονθύλευμα συμφώνων και φωνηέντων που απλώς το παραθέτουν επειδή υπήρχε γραμμένο κάπως κάπου κάποτε...
    9 βαθμοί
  3. Κάτω από τη Σημαία του Χρήματος Συνέχεια με τα Κόρτο και πιάνουμε ένα άλμπουμ που μας γυρίζει στην Ευρώπη και τις ιστορίες σε χώρες της. Αρχικά έχουμε τον Κόρτο στο ιταλικό μέτωπο να προσπαθεί να πάρει έναν θησαυρό θαμμένο σε μια ιστορία με πάρα πολύ πιστολίδι και εξαιρετική δράση. Συνεχίζουμε με Ιρλανδία και μια από τις καλύτερες ιστορίες Κόρτο που έχω διαβάσει με τον ήρωα να προσπαθεί να εκδικηθεί τη δολοφονία του φίλου του που αγωνίζεται με τον IRA. Στο τέλος όμως έχουμε μια ανατροπή που φέρνει πραγματικά τα πάνω κάτω στην ιστορία και την οδήγησε στις αγαπημένες μου. Το σχέδιο του Pratt είναι φανταστικό τόσο στον πόλεμο όσο και στην Ιρλανδία όπου μου αρέσει το πράσινο που έχει βάλει στο background κάθε καρέ. Πολύ δυνατό άλμπουμ με όμορφες και συγκινητικές ιστορίες. Όνειρο Χειμωνιάτικου Πρωινού Αγγλία και Στόουνχετζ έχει το μενού σε μια ιστορία που εν μέρει αποτελεί προοίμιο για όσα θα βλέπαμε σε ιστορίες τύπου Ελβετικά. Ο σουρεαλισμός κυριαρχεί και ο Κόρτο έρχεται σε επαφή με μυθικές μορφές της αγγλικής μυθολογίας παρασυρόμενος σε μια περιπέτεια που δεν ξέρει αν είναι αληθινή ή όχι. Δεύτερη και αρκετά πιο πεζή ιστορία μας μεταφέρει στη Γαλλία, ξανά στο μέτωπο όπου ο Κόρτο με Αυστραλούς στρατιώτες προσπαθεί να αναχαιτίσει ένα γερμανικό μαχητικό που τους έχει τσακίσει. Όπως είπα, είναι μια πιο πεζή και όμορφη ιστορία σκληρού πολέμου, η οποία σε κερδίζει αμέσως. Το σχέδιο του Pratt στο γερμανικό αεροσκάφος και γενικότερα στον πόλεμο παραμένει εξαιρετικό και αυτό το δεύτερο άλμπουμ μας συστήνει σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Α Παγκόσμιου Πολέμου. Συνολικά και τα δύο άλμπουμ ήταν όμορφα και χαίρομαι που μπαίνω σιγά σιγά στην τελική ευθεία της ανάγνωσης των Κόρτο!
    8 βαθμοί
  4. Έτσι όπως τα γράφεις ένας νέος Κορτο-αναγνωστης θα έχει μαζεμένη όλη την πληροφορία για ολα τα τεύχη με τη σειρά για να δει τι θέλει να διαβάσει. Περιμένω να τα τελειώσεις όλα να μας πεις ποιο κομμάτι σου άρεσε πιο πολύ. Και εγώ το 2015 που τα έπιασα τα διάβασα περίπου όπως και εσύ. Με τη σειρά και μπαμ μπαμ. Και όσο πιο πολλά διάβαζα τόσο πιο πολύ έμπαινα στο νόημα. Well done @ nikolas12 . Μια πειρατική μπύρα πασπαλισμενη με μπόλικη περιπέτεια στην υγεία σου.
    7 βαθμοί
  5. Εμενα πιο πολυ με ενοχλει το Κιμπρι στα εξωφυλλα των τευχων. Ή πιο σωστα στις "λεπτομεριες απο την 1η σελιδα του εξωφυλλου". Οτι με οτι. Αν εξαιρεσουμε το 61 που ξαναειναι απαραδεκτοι και δεν εχουν παρει ακομα θεση, δεν ειδα καποιο λαθος μεχρι τον 64. Φτασαμε να λεμε μπραβο για τα αυτονοητα Τη σελιδα στο Facebook γιατι την εχουν αμα ειναι να μην απαντανε στα σχολια των αναγνωστων;
    6 βαθμοί
  6. Αυτό θα ταίριαζε σαν αστείο σε κανένα Deadpool πάντως!
    6 βαθμοί
  7. Μόνο σε εμένα δεν αρέσουν καθόλου οι ιστορίες της Ζίκε; Ούτε σεναριακά ούτε σχεδιαστικά. Είναι τώρα αυτός εδώ ο Ντόναλντ;
    6 βαθμοί
  8. Ήρθε η ώρα για ένα comeback ενάμισι χρόνο αργότερα! Ξεκινάω με το αρχείο μου από εφημερίδες που είχαν ως ένθετο κόμικς. Δίπλα, διακρίνονται κάποια βιβλία σχετικά με κόμικ και τα "Σάββατο" Συνεχίζουμε με Μεγάλο Μίκυ Τερζόπουλου και Super Μίκυ Καθημερινής Εδώ βλέπουμε τα Ντόναλντ και τα Μεγάλα Σήριαλ Το ράφι μου με τις ελληνικές δουλειές, το οποίο θέλω να εμπλουτίσω( λείπει η "Μάχη της πλατείας", την οποία έχει δανειστεί η μαμά μου) Κόμικς από τις εκδόσεις "Μικρός Ήρως", Βαβέλ και διάφορα άλμπουμ PKNA, Disney Masters, Γέλιο για όλους, Κλασικά εικονογραφημένα σειρές που θέλω να αποκτήσω περισσότερα τεύχη ή/και να τις κλείσω άμεσα Μερικές ακ΄μα Disney εκδόσεις Τόμοι Μπαρκς/ Σκάρπα που είναι μεν φθαρμένοι, αλλά δεν θέλω να τους πετάξω δε Περνάμε τώρα στα Peanuts( τα οποία είναι επίσης μια μισοσυμπληρωμένη σειρά. Είμαι λίγο τραγικός τώρα που το σκέφτομαι) Και τώρα πάμε στην καρδιά της συλλογής. Μια συγκεντρωτική φωτογραφία Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου και Ποπάυ στην άλλη άκρη του ραφιού Μίκυ Μάους της Καθημερινής έως το 2021 κι από κάτω το ράφι με τα υπερηρωικά Πιο ευκρινής φωτογραφία του κάτω ραφιού, όπου έχω τις συλλογές, κάποια tpb και τεύχη( ελληνικά και ξένα), δίπλα, είναι τα αδιάβαστα ή τα μισοδιαβασμένα κόμικς Κάτω, τα Μίκυ Μάους από το 2021 έως σήμερα( λείπουν μερικά στο σπίτι του παππού και στο εξοχικό) και τα Κλασικά Τελευταία( κι αγαπημένη βιβλιοθήκη) Το πρώτο ράφι, έχει κάποια λογοτεχνικά βιβλία/λεξικά και το δεύτερο( όπως θα διακρίνετε και μόνοι σας άλλωστε), έχει τη βιβλιοθήκη Σκάρπα Το τρίτο ράφι έχει τη βιβλιοθήκη Μπαρκς και έναν τόμο της Βιβλιοθήκης ΚΟΜΙΞ και τους επιγόνους, ενώ το τέταρτο, εκδόσεις της ΜΑΜΟΥΘ Παρακάτω, έχω τα ΚΟΜΙΞ Και δίπλα ακριβώς μια θήκη με τα Αστερίξ του Έθνους κι ένα συρτάρι με χαλασμένα/ διπλά τεύχη, τα οποία τα κρατάω για το αρχείο κι επειδή δε μου αρέσει να πετάω κόμικς Τέλος, έχω μια στοίβα με τα κόμικς που διαβάζω αυτόν τον καιρό Πάσχει όπως βλέπετε από οργάνωση αρκετά, αλλά ευελπιστώ στο μέλλον, να την επεκτείνω και να την οργανώσω καλύτερα! Ελπίζω να σας άρεσε! Ραντεβού πάλι την άνοιξη του 2024( μετά από ενάμισι χρόνο)
    6 βαθμοί
  9. Ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε πάλι. Στη σελίδα 76 του τόμου 4 στο πρώτο καρέ το θέρετρο έγινε… φέρετρο. (αρχική δημοσίευση)
    5 βαθμοί
  10. #4 Les pièges de la mer (12/1986), Το δεύτερο άλμπουμ της σειράς που εκδίδεται στην Γαλλία το 1986 και στην Ελλάδα το 1987 από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη με τίτλο ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ με σκληρό εξώφυλλο χωρίς αρίθμηση Μεταφέρθηκαν στην βάση. Εντυπωσιακότατο τεύχος με θέμα το ταξίδι των φαλαινών και τους κινδύνους του, όπως και τον αφανισμό που τους επεφύλαξαν οι άνθρωποι στην σύγχρονη εποχή ειδικά, με την χρήση της τεχνολογίας στο κυνήγι της. Το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί στο κορυφαίο δραματικό σημείο του τεύχους είναι πάρα πολύ καλό ακόμη και σήμερα. Σ' αυτό το τεύχος έχουμε την πρώτη αναφορά σχετικά με την πιθανή εσωτερική χρονολόγηση των περιπετειών αυτής της σειράς. Κάποιος αναγνωρίζει τον Κουστώ από μια τηλεταινία που τον είδε εκείνες τις μέρες με θέμα περιπέτειες στον Αμαζόνιο κι ο Κουστώ απαντάει: - Α αυτό ήταν πριν δύο χρόνια (ελεύθερη απόδοση). Άλλο ένα καλογραμμένο και με πολύ ωραίο σχέδιο άλμπουμ που με απορρόφησε τελείως όταν το διάβαζα. Η 1η σελίδα του κόμικ αρχίζει στο δεξί φύλλο: 2η σελίδα Με τον ίδιο τίτλο, το 1982 είχε γυριστεί σε ταινία - ντοκιμαντέρ.
    5 βαθμοί
  11. Δε θυμάμαι να περιμένω με ανυπομονησία άλλη ταινία τα τελευταία...κάμποσα χρόνια. Εδώ και χρόνια οι περισσότερες ταινίες του ευρύτερου χώρου του φανταστικού(comics,fantasy,sci-fi, horror) μοιάζουν να πάσχουν από έλλειψη φαντασίας και σεναρίου. Οι περισσότερες δε, αισθάνομαι πως δε με αφορούν καθόλου. Δε με ενθουσιάζουν οι κακοί, δεν με ενδιαφέρουν οι καλοί, μου είναι εντελώς αδιάφορο το πλαίσιο και η πλοκή. Αυτή εδώ η ταινία είναι λες και με ρώτησαν τι θέλω να δω και να έκατσαν να τη φτιάξουν. Έχουμε και λέμε. Πιλότος διαστημικού αεροσκάφους κάποιου μέλλοντος ή κάποιου άλλου πλανήτη μετά από ατύχημα πέφτει στον πλανήτη Γη. Αλλά πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια. Επιζεί ο Adam Driver και ένα κοριτσάκι. Τώρα πρέπει να επιβιώσουν και να δουν πως θα φύγουν από ένα πλανήτη γεμάτο δεινοσαύρους, οι οποίοι δε φαίνονται και πολύ φιλικοί. Παραγωγός ο Sam Raimi, σεναριογράφοι αυτοί του A Quiet Place και υπομονή μέχρι τον Μάρτιο!
    4 βαθμοί
  12. Για μένα το The Batman είναι το καλύτερο μακράν του δευτέρου. Ναι μεν αργό, αλλά πολύ ωραία απόδοση των χαρακτήρων, δράση, ωραίοι κακοί, εξαιρετική εξέλιξη και ανυπομονώ για το sequel! Ένα πρόχειρο ranking από μένα. 1. The Batman: Τα είπα πιο πάνω. 2. Black Panther: Wakanda Forever: Συγκινητική ταινία, passing of the torch σε ένα ακόμα προσωπικό δημιούργημα του Coogler. 3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Με την πινελιά του Raimi και εξαιρετική Wanda μας έδωσε πάνω κάτω αυτό που θέλαμε να δούμε. 4. Black Adam: Καλή ταινιούλα με τον The Rock απόλυτο πρωταγωνιστή και 1-2 καλούς δεύτερους χαρακτήρες. 5. DC League of Super-Pets: Ωραίο και διασκεδαστικότατο animation movie. 6. Thor: Love and Thunder: Πάρα πολύ κακή ταινία σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε να είναι, το έριξε στην κωμωδία χωρίς κανένα λόγο. 7. Morbius: Ειλικρινά δε θυμάμαι τίποτα. Σαν να βγήκε το 2022 μια ταινία από τα κάκιστα C-movies από τα μέσα των 00s.
    4 βαθμοί
  13. Λατρευω το πρωτο (αυστηρα και μονο) A quite place και με που ειδα το trailer του 65, το εβαλα τρεις φορες συνεχομενα. Δεν θυμαμαι ποτε το ξαναεκανα αυτο. Τα εχει ολα: Παραγωγη, σκηνοθεσια, ατμοσφαιρα, ηθοποιους και φυσικα δεινοσαυρους (γιαυτο μεγαλωσαμε σωστα αλλωστε)! Εχω μιλησει ηδη με ποσους γνωστους και φιλους και θα παμε οργανωμενοι να απολαυσουμε το επος, ελπιζω και περιμενω μονο τα καλυτερα!
    4 βαθμοί
  14. Η πρώτη, κεντρική παρουσίαση της σειράς που βασίστηκε η παρούσα, εδώ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ειδικά για την πρώτη σκληρόδετη έκδοση της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΥΣΤΩ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ (ΟΙ), #4 βυθισμένη γαλέρα, ( L'aventure de l'équipe Cousteau en bandes dessinées, #3 Le galion englouti - 05/1986 - AVENTURE Série finie Europe 17 albums Français 1985 -1998, πηγή badetheque ). Ανήκει στην πρώτη τριάδα των τευχών που εκδόθηκαν στην Γαλλία. Τα δύο πρώτα τεύχη της σειράς εκδόθηκαν στην Γαλλία μαζί και κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 1985 και το 3ο τεύχος - Η βυθισμένη γαλέρα, εκδόθηκε τον Μάιο του 1986 στην Γαλλία. Εδώ έγινε ένα εκδοτικό κενό και το πρώτο τεύχος της επόμενης τριάδας, το 4ο Γαλλικό τεύχος, βγήκε στο τέλος της χρονιάς τον Δεκέμβριο του 1986 κι ακολούθησαν αλλά 2 τεύχη το 1987 (Ιούνιο και Δεκέμβριο) στην Γαλλία. Οπότε συμπεραίνω απο αυτά τα Γαλλικά στοιχεία, ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να τυπώσει και να κυκλοφορήσει την σειρά ο Σμυρνιωτάκης θα ήταν όντως το 1986 με διαθέσιμα για κυκλοφορία 3 τεύχη της σειράς το 1986 και άλλα 3 τευχη διαθέσιμα το 1987. Α) Στοιχεία από το τεύχος που έχουμε στα χέρια μας Πίσω από το εξώφυλλο και στην 3η σελίδα ένας πίνακας παρουσίαση των πρωταγωνιστών. Στην 4η και 5η σελίδα μαθαίνουμε κάποια παραπάνω για την ταυτότητα της έκδοσης Πουθενά στο άλμπουμ δεν αναφέρεται κάποια διάκριση αριθμού τεύχους. Για χάριν της ερευνάς μας, ας δούμε μαζί με το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του Ελληνικού τεύχους #4 με © 1987 και τα αντίστοιχα εξώφυλλα του Γαλλικού τεύχους #3, του 1986: Στο Ελληνικό οπισθόφυλλο, αναφέρει: 《ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ:》 - 5 τεύχη σε λίστα, με το παρόν τεύχος "βυθισμένη γαλέρα", πάνω - πάνω και άλλα 4 τεύχη από κάτω. Οπότε ακόμη κι άν το ένα τεύχος είναι το (Ελληνικό) προσεχώς, όντως φαίνεται ότι ο Σμυρνιωτάκης είχε στην διάθεσή του το 1987, 5 Γαλλικά τεύχη ενώ στο τέλος του 1987 (Δεκέμβριο) θα είχε 6 τεύχη διαθέσιμα για κυκλοφορία. Παρομοίως όλα τα οπισθόφυλλα της Α' έκδοσης που έχουμε στην βάση, αναφέρουν 5 και εν τέλει 6 περιπέτειες της ομάδας Κουστώ σ' αυτήν την σειρά. Δηλαδή τα 6 πρώτα τεύχη του 1985, 1986 και 1987 της Γαλλικής σειράς, αποτέλεσαν τον "σκληρό πυρήνα" της Α' έκδοσης της σειράς από τον Σμυρνιωτάκη. Η Ελληνική έκδοση της εξάδας αυτής των πρώτων ιστοριών τής σειράς ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον Γιώργο Βλάχο στο Σεντούκι, το 1989 με την περιπέτεια “Το Μυστήριο της Ατλαντίδας” (“Le Mystère de l’ Atlantide -Le Trésor de Pergame”). Μια περιπέτεια που σύμφωνα με τον κο Βλάχο " αφήνει στην αφήγησή της, την διάσταση της εκκρεμότητας…. Με πιο μεγάλη εκκρεμότητα τη συνέχεια της περιπέτειας στο επόμενο τεύχος “La vague de Feu” που στη Γαλλία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1988, ενώ στη Ελλάδα, ποτέ! ". Εννοεί μάλλον ότι, στην Ελλάδα δεν εκδόθηκε και κυκλοφόρησε ποτέ ως σκληρόδετη έκδοση, το "La vague de Feu" = ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ 2ο Μέρος. Άν ευσταθούν αυτές οι σκέψεις, τότε, το 7ο τεύχος της Ελληνικής σειράς που έχουμε στην βάση σαν Α' έκδοση - σκληρόδετο, είναι το 6ο και τελευταίο της Α' σκληρόδετης έκδοσης. Όπως επίσης μπορούμε να φανταστούμε και την πολύ μεγάλη πιθανότητα της επανέκδοσης με μαλακό εξώφυλλο, των πρώτων ιστοριών τής σκληρόδετης σειράς, πριν αυτή ολοκληρώσει τον κύκλο των εκδόσεών της. Ας περάσουμε τώρα στο τεύχος που έχω στα χέρια μου και ήταν η αφορμή για αυτήν την έρευνα, δηλαδή την "βυθισμένη γαλέρα" που στην Γαλλική έκδοση έχει τον αριθμό 3. Γεγονός που δεν έχει πολύ σημασία για την ανάγνωση του τεύχους μιας και πρόκειται για ιστορία αυτοτελή όπως και σε όλη την σειρά κάθε τίτλος-τεύχος είναι και μια άλλη αποστολή του διάσημου ωκεανογράφου που εκτός τις τόσο περιπετειώδεις και ενδιαφέρουσες ερευνές του γενικά είχε και πολύ πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές και εγκυκλοπαίδειες να μας συντροφεύουν απο τις δεκαετίες του 70 - 80 κι ήταν τόσο κοντά μας, μιας και είχε κάνει πολλές έρευνες στην Ελλάδα ακόμη και με επίσημη πρόσκληση. Οι σελίδες του κόμικ εμφανίζουν αρίθμηση - κάτω κάτω από τα καρέ - που ξεκινάει από τον αριθμό 3 για την πρώτη σελίδα της ιστορίας μας. 1η σελ.του κόμικ με αρίθμηση 3 2η σελ. του κόμικ με αρίθμηση 4 Εκπληκτική εικονογράφηση στο φημισμένο στυλ της Γαλλοβελγικής σχολής με την "καθαρή γραμμή". Τα χρώματα είναι πολύ καλά και δεν απογοητευούν ακόμη και τον σημερινό αναγνώστη εάν δεν ξεχνά ότι πρόκειται περί τεύχους σχεδόν "αρχαιολογίας" κόμικ. Το κόμικ αρχίζει κατευθείαν με την ιστορία της γαλέρας κι όχι με το παρόν της περιπέτειας μας που είναι η γνωστή μας ομάδα του Κουστώ που ερευνά τις θάλασσες. Πολύ ευχάριστη έκπληξη που αρχίζει έτσι, μιας και εκεί που δεν το περίμενα μεταφέρθηκα στην εποχή των Ισπανών θαλασσοπόρων, εξερευνητών, ανιχνευτών και κατακτητών, ενθυμούμενος πλήθος άλλων αγαπημένων και γοητευτικών εικονογραφημένων ιστοριών με θέμα τους Ισπανούς θαλασσοπόρους προς το τέλος του Μεσαίωνα στην Αμερική, καθώς το κόμικ συνεχίζει έτσι την εντυπωσιακή ιστορία και εικονογράφηση ενός Ισπανικού ναυαγίου που δεν ξέρουμε στην διήγηση πως λέγεται και για πια εποχή ακριβώς μιλάμε για 16 σελίδες κόμικ! Οπότε σ' όποιον αρέσουν αυτά τα θέματα καθώς διαβάζει την "βυθισμένη γαλέρα" με τις τόσο ακριβείς και ωραίες εικονογραφήσεις και το καλό σενάριο, θα αποροφηθει σίγουρα και θα προσπαθεί να βρει την εποχή και το όνομα του πλοίου και κάπου εκεί στην 8 - 9η σελίδα του κόμικ, θα έρθουμε στο παρόν με καποιον αρχαιολόγο - ερευνητή ναυαγίων που βρήκε ένα και θέλει την βοήθεια του Κουστώ, να συνοψίζει την ιστορία της βυθισμένης γαλέρας στην ομάδα. Νέα ενότητα λοιπόν, όπου βλέπουμε το πορτραίτο ενός σύγχρονου ερευνητή ναυαγίων. Τόπος: Μπαχάμες, Βόρεια Αμερική. Εποχή της γαλέρας: 1641 μ.Χ., ύστερος μεσαίωνας - πρώιμη αναγέννηση. Μετά από αυτές τις ιστορίες μέσα στην κύρια ιστορία, η ομάδα εν τέλη θα βουτήξει κι εμείς μαζί της στον υδάτινο θαλασσινό βυθό. Εικόνες της θάλασσας και του τόπου πανέμορφες αλλά εδώ πιά τα χρώματα χάνουν. Το ροζ κόκκινο της υποβρύχιας θάλασσας, όπως και το πρασινομπλέ της, θέλει άμεσα επαναχρωματισμό για μια σύγχρονη νέα έκδοση, που θα ευχόμουν οσονούπω! Η πλοκή είναι αξιοθαύμαστη με συγκρούσεις, αποκαλύψεις και σχετικά με το μέγεθος της ιστορίας, επαρκώς ολοκληρωμένους χαρακτήρες που κάνουν την ανάγνωση να κυλάει καλά και μαζί με τις πανέμορφες εικόνες δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση. Η απαραίτητη ως διδακτικό παιδικό βιβλίο διδαχή, δίνεται πολύ ωραία απο την στάση της ομάδας του Κουστώ στις καταστάσεις κι απο τις εικόνες κι όχι με λόγια κι έτσι δεν θα κουράζει τα παιδιά πιστεύω. Το κόμικ κλείνει (σελ. κόμικ 48) με ένα "Μεγάλο Φινάλε", υιοθετημένο από έναν κλασσικό πιά τρόπο της Γαλλοβελγικής κόμικ κληρονομιάς, πάνω στο πλοίο της ομάδας το Καλυψώ με όλους όσους στο τέλος έμειναν εκεί και θα συνεχίσουν για άλλα νέα πελάγη τις εξερευνήσεις τους αυτοεμψυχώμενοι με έναν άλλο - δεύτερο κλασικό τρόπο υιοθετημένο από την περίφημη Γαλλοβελγική σχολή των κόμικς. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που το βρήκα και το διάβασα έστω πρόσφατα (προ ενός έτους το βρήκα σε μια κούτα παλαιοπωλείου και έπρεπε να το αφήσω από τότε ανοικτό δίπλα σε φίλτρο αέρα για να ξεμυρίσει), καθώς το βρίσκω διασκεδαστικότατο και πολύ ενδιαφέρον τεύχος μιας κι εμπεριέχει κατά κάποιον τρόπο αρκετές διαφορετικές κομιστικές περιοχές. 4 συνολικά: Μπαχάμες - Ισπανοί - Αναγέννηση αλλά και bd ηρωικό - αστυνομικό - κόμικ χαρακτήρων (αρχαιολόγος ερευνητής που βρήκε το ναυάγιο), αλλά και την συνοπτική ιστορία των ιθαγενών φυλών της κεντρικής Αμερικής με καταπληκτικούς χάρτες και σχέδια και εν τέλει την αναμενόμενη θαλάσσια εξερεύνηση της εν λόγω περιοχής με νέους χάρτες να βλέπουμε εδώ, αλλά και τα σχέδια του ναυαγίου, που όλα αυτά εν τέλει οδηγούν στην 5η σκηνή του φινάλε - έκπληξη. Με έκανε αυτο το τεύχος να θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα της σειράς και μιάς και βρήκα κι άλλα δύο απ' αυτά, σ' αυτήν την χαμένη κούτα του παλαιοπωλείου' θα το κάνω και θα ξαναμοιραστούμε ό,τι προκύψει Edit: Διαβάζοντας την κύρια παρουσίαση θα δούμε ότι εμφανίστηκε κάποια στιγμή κι άλλη μιά σκληρόδετη έκδοση, η οποία έχει αρίθμηση στην ράχη, οπότε σύμφωνα με τα προηγούμενα συμπεραίνουμε οτι πρόκειται για κάποια μεταγενέστερη έκδοση (δείτε την, εδω). Η παρούσα σκληρή έκδοση χωρίς αρίθμηση.
    3 βαθμοί
  15. Είχα την ιδέα για αυτή τη δημοσκόπηση πέρυσι αλλά με την κυκλοφορία του No Way Home δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Φέτος υπάρχει περισσότερη ποικιλία αλλά και πάλι βλέπω το The Batman να μονοπωλεί. Είχαμε 4 ταινίες Marvel, 3 DC καθώς και 2 λιγότερο γνωστές ταινίες που αμφιβάλλω αν τις είδε κανένας Προσωπικά πιστεύω πως έχω αρχίσει να νιώθω το "Super-Hero fatigue" που ακούγεται πολύ. Δεν μπορώ να πω πως καμία από τις ταινίες που είδα με ενθουσίασε αλλά σίγουρα ξεχώρισε το Batman λόγω της αισθητικής του και της προσεγμένης δουλειάς στον τεχνικό τομέα. Κατά τα άλλα, μια πρόχειρη κατάταξη των ταινιών που είδα είναι: 1. The Batman 2. Black Panther: Wakanda Forever 3. Doctor Strange in the Multiverse of Madness 4. Black Adam 5. Thor: Love and Thunder
    3 βαθμοί
  16. Εγώ βάζω πρώτο το Black Panther: Wakanda Forever και όλα τα άλλα έπονται
    3 βαθμοί
  17. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του τεύχους 256. Είναι η πρώτη φορά που ανεβάζω εξώφυλλα, οπότε αν κάτι δεν είναι σωστό, πείτε μου και ξαναδοκιμάζω. Το scanner στο οποίο έχω πρόσβαση, δυστυχώς αποθηκεύει σε μορφή pdf και το μετατρέπω εγώ μετά σε jpg. Αυτό μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες στην ποιότητα. Εγώ σκάναρα σε 400dpi.
    3 βαθμοί
  18. χαχααα... γελάω πολύ πάντως γιατί με το που ανοίγεις το link και πας στην περιγραφή πάλι Στιβ Ντίκτο γράφει... και το έχουν και με bold οι αθεόφοβοι.. μην τυχόν και δεν το προσέξουμε
    3 βαθμοί
  19. 8 παρά το πρωί πού κοίταξα, έγραφε 7,99. Όμως θυμάστε που είχα γράψει ότι περίμενα να πάρω το spiderman από gb publishing, επειδή περίμενα να γίνει λάθος στην συνεννόηση (με την αύξηση τιμής), είτε επειδή θα είχαν προμηθευτεί τον τόμο στην παλιά τιμή. Τελικά όπως φαίνεται, είχαν κάνει λάθος γιατί και ο 61 πήγε στα 9 ευρώ σήμερα. Εγώ πάντως τον πήρα στα 8
    3 βαθμοί
  20. Ξέρω ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν, αλλά στις 27 Ιανουαρίου θα έχουμε τόμους daredevil και από την radnet και απο την hachette.
    3 βαθμοί
  21. Ισχύει. Ας παραδεχθούμε λοιπόν ότι το Batman ήταν καλύτερο το Batman Begins
    2 βαθμοί
  22. Είναι δικό μου το λάθος, άλλωστε εγώ ανέβασα το οπισθόφυλλο του τεύχους 91, όπου φαίνεται ότι είναι το τελευταίο. Τα post μου όταν ανέβασα τα υπόλοιπα εξώφυλλα και διόρθωσα αυτό το λάθος δεν υπάρχουν πια αλλά εκείνο ξέμεινε. Διορθώθηκε με edit.
    2 βαθμοί
  23. Η καλύτερη superhero ταινία της χρονιάς είναι μία και λείπει από το Poll. Είναι το Everything Everywhere All at Once. Φέτος, συμπαθητικό φαίνεται να είναι το Sri Asih, αλλά δεν είναι αμερικάνικη ταινία για να μιλάμε γι'αυτή. Από τα παραπάνω το Batman εύκολα.
    2 βαθμοί
  24. Δεν αναγνωρίζω δεύτερο A Quiet Place.... Ελπίζω το 65 να φανεί αντάξιο των προσδοκιών που δημιούργησε το trailer και -γιατί όχι- να δούμε και μια μεταφορά του στο χαρτί.
    2 βαθμοί
  25. Κάτι μου λέει ότι θα ξεκινήσει καλά η χρονιά!
    2 βαθμοί
  26. Δεν εννοούσα σε ποιότητα χαρτιού, αλλά περιεχόμενου.
    2 βαθμοί
  27. Δεν ξέρω , πάντως εμένα διάφορα τεύχη ζαρώνουν αρκετά μετά από κάποιο καιρό , και είναι κρίμα αν έχει κάποια ωραία ιστορία . Αυτό είναι το πρόβλημα με την έκδοση , το ίδιο και στα Ντόναλντ . Τώρα δεν ξέρω αν το σπίτι μου έχει τόση υγρασία πια
    2 βαθμοί
  28. Τελικά το Μίκυ μαους αξίζει αναλογικά κόστος - ποιότητα.
    2 βαθμοί
  29. Ετσι ακριβως ειναι. 1.5 χρονο τωρα προσποιουμαι οτι τους κραζω, ενω κατα βαθος κανω μαρκετινγκ στο υποσυνειδητο των μελων του φορουμ Η Ραντνετ μας κοροιδευει μη παρετε κανεναν τομο.Oι ΧΜΕΝ τα σπανε στον τομο 64 στην διπλη ιστορια με τον Count Nefaria
    2 βαθμοί
  30. Τους το σφύριξε ο Manaleak που είναι διπλός πράκτορας και το διορθώσανε!
    2 βαθμοί
  31. 8.99 λεει. Εκτος αμα το αλλαξανε στο ενδιαμεσο. Εχει πολυ ωραιες ιστοριες ο τομος.Για οσους δεν ειναι συνδρομητες και το σκεφτονται.Αν εξαιρεσουμε το Annual#2 που λιγακι με κουρασε τα υπολοιπα 4 τευχη τα βρηκα χορταστικά.
    2 βαθμοί
  32. Τέλεια! Πάντως κι εμένα ο daredevil είναι ο αγαπημένος μου...
    2 βαθμοί
  33. Περιμενω τον τομο της Ραντ να ερθει στις 11. Αντε τωρα να αντεξω 2 βδομαδες χωρις τευχη, θα παθω στερηση
    2 βαθμοί
  34. Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τεύχους #301 ανέβηκε στην βάση μας.
    2 βαθμοί
  35. Εξώφυλλα των τευχών 1 ως 27 και το 29 σε μεγαλύτερη ανάλυση και τα οπισθόφυλλα 1 ως 30 Μεταφέρθηκαν στη βάση Και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας Το τεύχος 27 ήταν το τελευταίο τεύχος σε αυτή τη μορφή/μέγεθος που έβγαλε η "Anubis" σε έκδοση περιπτέρου. Κυκλοφόρησε στο τέλος του 2012 (Νοέμβριο-Δεκέμβριο, κάπου εκεί). Από το 2013 και ως σήμερα οι εκδόσεις περιπτέρου της έχουν μικρότερες διαστάσεις (μάλιστα τα τεύχη 28 ως 30 που κλείνουν αυτή τη σειρά κυκλοφόρησαν σχεδόν 6 μήνες μετά το Νο27 και στη μικρότερη μορφή). Το 17x26cm που είχαν μέχρι και το 2012, έγινε 16x24cm μέχρι και σήμερα. Ακόμα έχει βγάλει 15 τομάκια που περιλαμβάνουν 2 τεύχη της σειράς το καθένα (τα κλασικά τομάκια της εκδοτικής), αλλά ο "τόμος" 14 που είχε τα τεύχη 27 και 28, ήταν απλώς ένα σακουλάκι με τα δύο τεύχη και ένα φύλλο που ήταν κάτι σαν το εξώφυλλο του τόμου, λόγω της διαφοράς του μεγέθους που είχαν αυτά τα δύο τευχάκια.
    1 βαθμός
  36. Φτάσαμε και στο τελευταίο τεύχος της χρονίας, #446! Μεταφέρθηκαν στην βάση. Στο επόμενο τεύχος, οι "Μικρές Κυρίες" σύμφωνα με τον φίλτατο @ doom . Τα λέμε του χρόνου!
    1 βαθμός
  37. Αγορές Δεκεμβρίου (και τελευταίες για το '22) Την τίμησα τη radnet, δεν έχετε παράπονο Για την ακρίβεια πήρα και αυτά, τα οποία τα είχα βέβαια, αλλά ήθελα να τα'χω και μια 2η φορά σ'αυτή την έκδοση: Και ιδού τα διπλά μου τεύχη Αν παρατηρήσατε ο Μεγάλος Δούκας μού ήρθε σε παλιότερη έκδοση απ'ότι τον είχα, παρότι τα τεύχη θεωρητικά είναι καινούρια (τα πήρα από comicstrip, κατάστημα που πουλάει μόνο καινούρια). Πιθανολογώ ότι είναι τεύχος από επιστροφή που έγινε από κάποιο περίπτερο ή ψιλικατζίδικο. Φαίνεται κι από πίσω που έχει πολλές τιμές τη μία πάνω στην άλλη, αλλά κι απ'τη ράχη που έχει ξεθωριάσει (λογικά ήταν σ'εξωτερικό χώρο για πολύ καιρό και το χτυπούσε ήλιος). Ο Τζος Τζέημον είναι λίγο χτυπημένος στη γωνία, οπότε πιθανό να είναι κι αυτός από επιστροφή. Κι αν αναρωτιέστε γιατί τα πήρα 2 φορές, είναι επειδή θέλω να'χω ένα "κολλαριστό" αντίτυπο για τη συλλογή κι ένα για διάβασμα. Επίσης ήθελα να τα έχω σ'αυτή την έκδοση γιατί κάποια απ'αυτά είναι ανώτερα σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις. Ειδικά ο Τζος Τζέημον και ο Μεγάλος Δούκας. Στην έκδοση Έθνους έχουν σοβαρά θέματα επιμέλειας, ενώ το 20ο Σύνταγμα και ο Θησαυρός έχουν υποδεέστερα χρώματα στην Έθνους (παρότι τυπωμένα σε γυαλιστερό χαρτί). Το Κοράκι έχει κι αυτό κάτι θεματάκια στην Έθνους (όπως και στη σκληρόδετη). Ακόμα κι αυτό στα σημεία το προτιμώ στην παλιά έκδοση.
    1 βαθμός
  38. Τα εξώφυλλα των τευχών 1 ως 6 σε μεγαλύτερη ανάλυση και τα οπισθόφυλλα που λείπουν Μεταφέρθηκαν στη βάση
    1 βαθμός
  39. Τα εξώφυλλα σε μεγαλύτερη ανάλυση και τα οπισθόφυλλα τους Μεταφέρθηκαν στη βάση
    1 βαθμός
  40. Ο ξάδελφος του Ντέιβιντ Τερζόπουλου από τη Λιμνούπολη.
    1 βαθμός
  41. Αναρωτιέμαι αν είναι τόσο δύσκολο να γράφετε εντός θέματος σε αυτά τα τόπικ.
    1 βαθμός
  42. Tsaklas~ Σελίδα #53( μέρος) & Σελίδα #54 & Σελίδα #59 kujo79~ Σελίδα#53 xristaras1978~ Σελίδα #53 spitermak~ Σελίδα #54 & Σελίδα #54 & Σελίδα #54 & Σελίδα #55 & Σελίδα #55( ουφ!) sarkas~ Σελίδα #55 & Σελίδα #55 nikolas12~ Σελίδα #55 & Σελίδα #55 GRECOMISTS.GR~ Σελίδα #55 Scrooge Mc Poor~ Σελίδα #55 archon~ Σελίδα #55( δείγμα) & Σελίδα #61 Gong~ Σελίδα#55 jimmy mcduck~ Σελίδα #55 & Σελίδα #55 & Σελίδα #55 & Σελίδα #59(απίστευτος ) pnikitascomics~ Σελίδα #56 gotham city~ Σελίδα #57 (δείγμα) imanatos~ Σελίδα #57( δείγμα) Jim Slip~ Σελίδα #57( δείγμα) albert~ Σελίδα #57(μέρος) Donald Duck~ Σελίδα #57 GeorgeMarkatatosworld01~ Σελίδα #58 & Σελίδα #58 DM64007~ Σελίδα #58 COMICS FUN~ Σελίδα #58 Popeyefun~ Σελίδα #58 Disney comics club~ Σελίδα #59 Γλόμπος~ Σελίδα #59 Aldark~ Σελίδα #59 Θοδωρής Καραπάνος(moi)~ Σελίδα #60 Grilos~ Σελίδα #60 Andysaurus~ Σελίδα #60( φοβερή Marvelική συλλογή) Manitou~ Σελίδα #60 Kurdy Malloy~ Σελίδα #60( μόνο επιτραπέζια βέβαια) albertus magnus~ Σελίδα #61 Γεια! Έκανα μια λίστα με τις συλλογές, από τη συλλογή του @ mr-d και μετά. Βέβαια, σε αυτή δε συμπεριέλαβα τα βιντεάκια του @ pacono και τα ποστ που έδειχναν κάποιες φιγούρες από τον @ BATNICK . Ίσως το κάνω σε μερικές ημέρες- τώρα δεν έχω το κουράγιο εξ' άλλου. Απλά, παρακαλώ τα μέλη της Δ.Ο. να ενσωματώσουν τη λίστα μου, στην κύρια λίστα στο πρώτο ποστ, καθώς επίσης και να φροντίσουμε από εδώ και πέρα να ανανεώνεται τακτικά, γιατί εγώ, δε θα ήθελα να το ξανακάνω( είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία). Αυτά!
    1 βαθμός
  43. Έχω ένα DVD από τις Candy Girls και περιέχει όλα τα βίντεο κλιπ τους! ❤️
    1 βαθμός
  44. Παιδιά μήπως θα ήταν εύκολο σε κάποιον να σκανάρει και να προσθέσει στη βάση και τους χάρτες από κάθε έκδοση; Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως
    1 βαθμός
  45. Αγαπητέ φίλε μάγε ,αυτή ειναι άλλη σειρα που έχεις βάλει .Ειναι ένθετακια στην εφημερίδα του ΕΠΕΝΔΥΤΗ και εχει κάνει καπου στα 125 τευχάκια .αυτα του θέματος ήταν αυτόνομα πιο μεγάλα σε μεγεθος και αν θυμαμαι καλα εκάναν 5 τευχη .
    1 βαθμός
  46. Απ' τα εξώφυλλα αγγελίας που υπάρχει εδώ, προκύπτει ότι είχαν βγει τουλάχιστον 24 τεύχη σε αυτήν εδώ τη σειρά.
    1 βαθμός
  47. Το εφηβικό γκρουπ που κοσμεί το εξώφυλλο του 1ου τεύχους ονομάζεται CANDY GIRLS φτιάχτηκε πιθανώς από την Κατερινα Γιαννίκου που είχε φτιάξει τα Ζουζούνια .οποιος θυμάται στο ΣΤΑΡ και μετά το στο ΑΛΤΕΡ μια παρέα από πιτσιρίκια που ( εκαναν ότι )τραγουδόυσαν και χορεύαν παιδικά και όχι άσματα ,τους ΜΑΖΟΟ .Το περιοδικό προφανώς ονομάστηκε έτσι για διαφήμηση του σι -ντι τους . 3 από τα κορίτσια πιο μικρά ήταν κ στα ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ,άγνωστο αν τραγουδάγανε κ αυτές σαν . candy girls . Και στο 3ο τεύχος μπαλαντέρ όπως σε τέτοιου τύπου εκδόσεις παίζουν ο ΑΡΤΣΙ & η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ με εξτρα ΚΙΟΥΠΙΝΤΟΝ , ΣΕΝΤΡΙΚ ,ΣΑΜΠΡΙΝΑ .Σελίδες κομικς 3ου τεύχους 25 Μεταφέρθηκε στη βάση
    1 βαθμός
Αυτός ο κατάλογος έχει οριστεί σε Αθήνα / GMT +03:00
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.