Jump to content

Overview

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.
 1. What's new in this club
 2. Για τους φίλους του Μίκυ το νέο πλούσιο τεύχος με 9 απολαυστικές ιστορίες στα περίπτερα. ΣΚΡΟΥΤΖ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ Ε΄ ΜΙΚΥ: ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΗΣΥΧΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΝΤΟΝΑΛΝΤ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ MΙΚΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ: Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΔΩΝ ΝΤΑΙΖΥ: ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΙΚΥ: Η ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ: ΠΑΤΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ! Από την Παρασκευή 19/07, αναζητήστε το 107ο τεύχος στα περίπτερα.
 3. Λοιπόν... Ας ασχοληθούμε και με την παρουσίαση του τεύχους διότι το νήμα έγινε "Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε και άλλος για Μυτιλήνη" που τραγουδούσε και ο αείμνηστος Μητροπάνος... Το εξώφυλλο του τεύχους είναι μία ευγενική προσφορά του φίλτατου @ Indian ου του αδελφόφιλου.... Τέσσερις (4) ιστορίες στο τεύχος Αυγούστου... "Ο τράγος που ξερνούσε φωτιά." Ο Μπίλυ κάνει διαστημική δίαιτα. Επίσης ο Σκρούτζ γίνεται φιλάνθρωπος. Ή κάτι τέτοιο... Εντυπώσεις. Διαστημική, πρωτότυπη και ωραία περιπέτεια... "Ντόναλντ 2.0" Ο Ντόναλντ βρίσκει το ταίρι του. Έτσι νομίζει τουλάχιστόν... Εντυπώσεις. Όμορφη ιστορία με το Λιμνουπολίτικο cast σύσσωμο... "Η κλεμμένη παραλία." Θείος και ανίψια προσπαθούν να σώσουν την παραλία από μία μανιακή που την θέλει κατά αποκλειστικότητα. Εντυπώσεις. Συμπαθητική ιστορία με συμπρωταγωνιστή την τύχη του Γκαστόνε... "Αυτός είναι ήρωας!" Ο Ντόναλντ δείχνει σε όλους τι εστί... Φάντομ Ντακ!!! Εντυπώσεις. Μικρή και συμπαθητική ιστορία με τον μασκοφόρο υπερήρωα της Λιμνούπολης. Κλείνοντας... Συνολικά ένα πολύ ικανοποιητικό και ευχάριστο τεύχος... 8/10!!!
 4. Στο εξώφυλλο του "Γέλιο και Χαρά" #384 ο Θείος Μάικυ αναφέρεται ως Θείος Μπρούμερ και όχι Θείος Μπούμερ όπως είναι στην ιστορία. Δε μετράει αυτό σαν ονομασία για να καταχωρηθεί; Είναι όπως την περίπτωση Θείος Σκρούτζη που είχα αναφέρει παλαιότερα.
 5. Παρά λίγο , ότι πιό εξωφρενικό έχω διαβάσει τελευταία σε disney ! Τραγικό τεύχος συνολικά Με κάτι ΘΒ και Τζέμης Μπόντ το νήμα κατάντησε τραγέλαφος.
 6. Ορίστε, και από το τόσο εξευγενισμένο χιούμορ μου και του admin μας πέσαμε σε παιδαριώδη ανέκδοτα με τράγους, βοσκούς και λοιπά αμνοερίφια!
 7. Καλά σας λέει ο @ Μενίγ Πουαγώ το θέμα δεν είναι για γέλια είναι "Τραγικό" .
 8. Μα είμαστε μικρά παιζάκια και θέλουμε κι εμείς να διασκεδάσουμε! Μην μας το χαλάς
 9. Επιστροφή από Χαλκίδα-πατρίδα και το κάνατε luna-park το θέμα... Πάλι καλά που έχουμε και τον @ Indian ο να δίνει το καλό παράδειγμα!!!
 10. Η περιπέτεια και το γέλιο συνεχίζονται στις νέες ιστορίες του Μίκυ Μάους που κυκλοφορούν στα περίπτερα. ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ: ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ 2 ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ: Ο ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ ΝΤΑΙΖΥ & ΦΕΘΡΥ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΝΝΙΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ: ΚΑΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 19/07 (Νο. 527) . Υ.γ @ Θοδωρής Καραπάνος σε πρόλαβα σήμερα
 11. Αμ, δεν θα φτάσω στην ηλικία σας? Κι εγώ έτσι θα κάνω!
 12. Πάλι καλά που έχουμε και σένα, γιατί με εμάς του τεμπέληδες που τρέχουμε για μπάνιο από το πρωί ως το βράδυ, δεν θα γινόταν δουλειά! --------> Εγώ αραχτός στην παραλία ------------->Ο @ Indian να περνάει τα links
 13. Επειδή βλέπω ότι έχετε πάει να κάνετε τις βουτιές σας (και δεν σαν κατηγορώ), πρόσθεσα στο αρχικό ποστ τα links των ιστοριών στο Inducks!
 14. Και αυτόν τον μήνα το αγαπημένο μας παπί σε νέες περιπέτειες… Ο ΤΡΑΓΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΝΟΥΣΕ ΦΩΤΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ 2.0 Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ Αναζητήστε το τεύχος Νο.121 από την Τρίτη 16/07 στα περίπτερα!
 15. Βέβαια, αυτό έχει συμβεί, μιας που έχουν δημιουργηθεί αμέτρητοι χαμένοι- μακρινοί συγγενείς ανά τα χρόνια! Επίσης, η βαρύτητα που έχει ο Ρόσα και το γενεαλογικό του δέντρο στην Ελλάδα, αλλά και στις Σκανδιναβικές χώρες, δεν ξέρω αν ισχύει στην Ιταλία που έχει διαμορφώσει εντελώς διαφορετική παράδοση στα Disney! Κατά τα λοιπά συμφωνώ!
 16. Δεν πρέπει να τους ακολουθήσουν, απλά να μην διαλύσουν τον χαρακτήρα. Κάποιοι δημιουργοί έκαναν ένα backstory και τον διαμόρφωσαν σαν χαρακτήρα με ωραίο τρόπο. Γιατί να γίνει ξανά με χειρότερο τρόπο Για την παράθεση τώρα, πιστεύεις ειλικρινά ότι ο Λούφας π.χ. που έγινε αψηφόντας τι έχει κάνει ο Ρόσα και ο Μπαρκς είναι καλό; Δεν γίνεται ο κάθε δημιουργός να διαμορφώνει ξανά την ιστορία και την οικογένειά του χαρακτήρα. Θα τρελαθούμε έτσι. Ο Σκρουτζ έχει 2 αδερφές την Ματίλντα και την Βολκάνα. Αντε να δεχτώ και τον Γεδεών του Σκάρπα γιατί είναι Πρωτότυπος και θα μπορούσε πρακτικά να υπήρχε και στον Βίο χωρίς να αλλάξουν πολλά. Αλλά ένας να μας λέει ότι έχει για θετό αδερφό ένα κάθαρμα, άλλος βάζει δικά του ονόματα στους γονείς του Σκρουτζ και δεν του κράτα Σκωτσέζους , άλλος χρησιμοποιεί την Γκόλντυ , αλλά τελείως διαφορετική. Ε όχι! Εγώ δεν γουστάρω να βλέπω έναν άγνωστο Σκρουτζ και μια άγνωστη Γκόλντυ. Γουστάρω να δω την Γκόλντυ και τον Σκρουτζ του Μπαρκς, επομένως τους αυθεντικούς. Και επομένως ναι , δεν θεωρώ ότι κάποιος δικαιούται να αψηφίσει την δουλειά κάποιου άλλου στον χαρακτήρα, ειδικά του δημιουργού του χαρακτήρα. Αν θέλει κάποιος να κάνει ότι βλακεία του καπνίσει ας κάνει δικό του αυτόνομο χαρακτήρα, όχι να διαλύσει έναν άλλο που έφτιαξε κάποιος με συγκεκριμένο τρόπο!
 17. Εγώ πάντως δε καταλαβαίνω γιατί οι δημιουργοί πρέπει σώνει και καλά να ακολουθήσουν πιστά ότι έκανε ο Μπαρκς και ο Ρόσα. Ναι είναι κορυφαίοι κομίστες και οι δύο τους αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα να πειραματιστούν και δημιουργήσουν δικές τους εκδοχές των χαρακτήρων αυτών και του σύμπαντός τους. Εξάλλου αυτό ακριβώς δεν έκαναν και αυτοί; (Βέβαια ο Μπαρκς σε πολύ μικρότερο βαθμό καθώς δημιούργησε το μισό σύμπαν, αλλά το νόημα είναι ότι και αυτός πήρε χαρακτήρες που ήδη προϋπήρχαν και ανέπτυξε το σύμπαν τους με το δικό του τρόπο).
 18. Στο εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης ο Μίκυ μας δείχνει με ενθουσιασμό την τεράστια επιγραφή με το όνομα του που βρήκε στην Σελήνη , στην κανονική ιταλική εκδοχή μας δείχνει το κάστρο που βρήκε που παραπέμπει και στον τίτλο της ιστορίας , πολύ τυπικό .
 19. Προφανώς δεν εννοώ ΟΛΟΥΣ τους Ιταλούς. Τι μπορώ να πω για την Ziche τον Gervasio , τον Cavazzano και πολλούς άλλους. Μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις σχετικά αγνώστων δημιουργών , που κάνουν μια ιστορία και αποφασίζουν να την κλείσουν βλακωδώς κάνοντας κάτι που έκανε ο Σκάρπα π.χ. σε ορισμένες περιπτώσεις (δικαιολογημένα όμως), κάνοντας τον χαρακτήρα να φανεί χαζό. Τα βιογραφικά έργα του Ρόσα κάνουν τον Σκρουτζ πιο αμφιλεγόμενο δείχνοντας μια πιο ανθρώπινη και ενήλικη πλευρά αυτού και του χαρακτήρα του. Από την ταπεινότητα και την φιλοδοξία στην απληστία και οργή και τελικά στην μετάνοια και συγχώρεση. Οι Ιταλοί κάνουν τον Σκρουτζ περισσότερο παιδικό, αν συγκρίνεις Βίο και Πολιτεία με τα Εκατομμύρια του Σκρουτζ είναι άσπρο και μαύρο. Για αυτό δεν ταιριάζει το τέλος αυτό και μου φαίνεται ηλίθιο. Οι Ιταλοί προφανώς έχουν δικιά τους νοοτροπία και μας χαρίζουν αρκετά αριστουργήματα, αλλά κάποιες φορές μου τη σπάνε για το πως χειρίζονται έναν χαρακτήρα.
 20. Κατ' αρχάς, χαίρομαι που ανακινήθηκε το θέμα! Το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον και λόγω της απουσίας μου από το φόρουμ τον χειμώνα και την άνοιξη, δεν είχα καταφέρει να γράψω! @ Ζάνταφ σμφνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν! Όχι ότι είναι κακό! Απλά εγώ έχω μια άλλη( όχι βέβαια πολύ διαφορετική) οπτική στο ζήτημα! Συμφωνώ απόλυτα στα όσα γράφεις για την αντιμετώπιση του Σκρουτζ από τον Μπαρκς! Παρομοίως και για τον Ρόσα και τον Μαρτίνα! Αν και επαναλαμβάνω, προσωπικά πιστεύω ότι και οι δύο τον παρουσιάζουν αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τον Μπαρκς! Ο Ρόσα μεν έδωσε τεράστιο βάθος στον χαρακτήρα μέσω του Βίου και της Πολιτείας, αλλά σε αρκετές ιστορίες( συμπεριλαμβανομένου και του Βίου), τον παρουσιάζει ως μεγαλοκαρχαρία, που μπορεί να μην βιαιοπραγεί έναντι των αγαπημένων του, αλλά είναι πρόθυμος ας πούμε να εκτοπίσει τους ιθαγενείς ενός χωριού, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την πατρογονική τους γη. Δεν λέω ότι φέρεται έτσι σε όλες τις ιστορίες, ούτε ότι δεν υπάρχουν παραδείγματα στο έργο του Ρόσα που φανερώνουν μεγαλοψυχία! Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και περιπτώσεις όπως αυτή. Αντίστοιχα, ο Μαρτίνα, για λόγους που ανέφερα στο αρχικό μου ποστ, καθιέρωσε έναν Σκρουτζ πιο... Μεσογειακό! Πιο ευέξαπτο, έντονο, ενίοτε οξύθυμο! Παράλληλα, η σκληρότητα και η αγάπη για το χρήμα δεν λείπουν, όμως δεν παύει να είναι ο αξιαγάπητος χαρακτήρας που θα ενδιαφερθεί για την τύχη των ανηψιών του και σε πολλές περιπτώσεις θα θυσιάσει μέρος ή την ολότητα ενός χαμένου θησαυρού ή μιας επιχειρηματικής συμφωνίας, για να τα γλυτώσει από κάποιον κίνδυνο! Αυτά τα αναφέρω ως παραδείγματα, ότι ούτε οι μεγάλοι δημιουργοί που αναφέρεις έπλασαν έναν Σκρουτζ- άγγελο! Μέχρι και ο ίδιος ο Μπαρκς έλεγε, ότι του άρεσαν οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες, έτσι οι κακοί του δεν ήταν απόλυτα κακοί και οι καλοί του δεν ήταν απόλυτα καλοί! Σε αυτά όμως λίγο- πολύ συμφωνούμε. Πού έγκειται λοιπόν η ένστασή μου στα λεγόμενά σου; Στο σημείο για τους σύγχρονους Ιταλούς! Θα συμφωνήσω ότι ορισμένοι ΔΕΝ γνωρίζουν όχι απλά τι πάει να πει πολυδιάστατος, αλλά τι σημαίνει ήρωας με χαρακτήρα γενικότερα! Αλλά αυτή η παθογένεια υπάρχει πολλά χρόνια! Δεν είναι θέμα των σύγχρονων δημιουργών μόνο! Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και -πιθανότατα- θα υπάρχουν, οι μεγάλοι δάσκαλοι, οι αξιόλογοι δημιουργοί και αυτοί που απλά δεν το 'χουν... Ειδικά σε κόμικς- βιομηχανίες, όπως τα Disney! Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι σύγχρονοι Ιταλοί δημιουργοί που επίσης παρουσιάζουν την καλή πλευρά του Σκρουτζ! @ Manitou ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Επειδή λίγο- πολύ το έχουμε συζητήσει ξανά αυτό σε διάφορα θέματα, σκεφτόμουν πώς δεν είχες πάρει θέση με ένα εκτενές ποστ! Ανυπομονώ! Κι ένα γενικό σχόλιο! Τους Λύκους, δεν τους πρόλαβα Οπότε, ως προς αυτό δεν έχω θέμα! Απλά, όταν διάβαζα τις ιστορίες του Μπαρκς από τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney, όλα ήταν γραμμένα σε κεφαλαία, εγώ ήμουν μικρός και κανόνες τονισμού δεν γνώριζα, οπότε μου είχαν κολλήσει ως Μουργολύκοι... Τα τελευταία χρόνια κατάλαβα ότι το σωστό είναι Μουργόλυκοι, αλλά... η δύναμη της συνήθειας!
 21. Και εμένα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε το γράμμα. Νομίζω ότι θα τα αφήσω τα υπόλοιπα μέρη (με αυτό μέσα) για να τα διαβάσω όλα μαζί όταν ολοκληρωθεί μπας και βελτιωθεί η ανάγνωση λόγω ρυθμου.
 22. το ίδιο υπέροχα ήταν το α μέρος της σελήνης με το γ΄μέρος από το γράμμα; Ελπίζω όχι. Γιατί το Γράμμα εξακολουθεί να είναι τουλάχιστον μέτριο. Το σχέδιο μέτριο, η υπόθεση μέτρια, οι ευκολίες εκνευριστικές. Τους βρήκαν οι απαγωγείς ενώ μόλις το είχαν σκάσει, αλλά ευτυχώς βρέθηκε στα έρημα βουνά η διμοιρία της αστυνομίας που τους παρακολουθούσε γιατί είχαν ρημάξει τους τουρίστες, που προφανώς συνέρρεαν κατά 1000άδες σε εκείνα τα μέρη για να θαυμάσουν το ειδυλλιακό τοπίο. Μέγιστη μπούρδα
 23.  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.