Jump to content

About This Club

Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κόσμο των Ντίσνευ εδώ. Ανοιχτό Club για όποιον θέλει να γίνει μέλος.
 1. What's new in this club
 2. φανταστείτε να τύπωνε η Καθημερινή περιοδικό με συνεχιζόμενο σχέδιο στη ράχη..με τα ανομοιόμορφα ύψη των τευχών και τις στραβές εκτυπώσεις θα είχαμε αριστουργηματικές εικόνες Πάμπλο Πικάσο στις βιβλιοθηκες μας
 3. 8 συναρπαστικές ιστορίες διάσημων σχεδιαστών: ΤΟ ΟΛΟΧΡΥΣΟ ΦΕΓΓΑΡΙ The Twenty-four Carat Moon Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Καρλ Μπαρκς και παρουσιάζεται όπως ακριβώς πρωτοδημοσιεύτηκε το 1958 ΣΤΙΣ ΔΥΟ, ΤΡΙΤΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ The Two-to-Three Bears Μια ιστορία που έγραψε ο Λαρς Γένσεν και εικονογράφησε ο Βίκαρ Ο ΠΙΟ ΜΑΥΡΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ Blackest Valentine’s Day Ο Γιαν Γκιούλμπρανσον εικονογραφεί μια ιστορία που έγραψε σε συνεργασία με τον Ρόμπερτ Κλάιν ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Reverting Raptors Ένα σενάριο των Πατ και Κάρολ Μακ Γκρηλ, σε σχέδιο του Νόελ Βαν Χορν ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟ Icy Rivals Μια ιστορία των Πατ και Κάρολ Μακ Γκρηλ, σε σχέδιο του Πάκο Ροντρίγκες Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΤΕΚΕΡ Big City Crime Μια ιστορία που έγραψε και σχεδίασε ο Κάρι Κορχόνεν Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ The Valentine Ray Ένα σενάριο του Έβερτ Γκέραντς που εικονογράφησε ο Μάου Χέυμανς ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ Common Ground Μια ιστορία σε σενάριο της Μάγια Άστρουπ και σχέδιο του Χοάν Κρέξελς Το νέο τεύχος (Νο.103) του αγαπημένου συλλεκτικού περιοδικού από αυτή την Τρίτη 31/1 στα περίπτερα.
 4. Το ίδιο γίνεται και με το γερμανικό Lustiges Taschenbuch
 5. Και εγώ αυτό ήθελα όπως έχω πει πολλές φορές. Ένα εκσυγχρονισμενο μεγάλο μικυ. Μέχρι που είδα το PICSOU. Τώρα θέλω το Picsou ή μάλλον το ΠΙΚΣΟΥ. Παρεμπιπτόντως δεν ξέρω αν ανέφερα ότι είναι διμηνιαίο και ότι έχει αρκετά μεγάλη Ράχη ώστε να έχει σχέδιο που σχηματίζει ενιαία εικόνα.
 6. Δεν θα με πείραζε να είχαμε μια τέτοια άριστη( αν και λίγο χαώδη) έκδοση έναντι 6,50€( αυτή η τιμή αναφέρεται στο inducks). Δηλαδή, το ΚΟΜΙΞ που έχει τιμή 3,50 αξίζει; Όχι μόνο από άποψη περιεχομένων, αλλά (πλέον) και ποιότητας έκδοσης. Το χαρτί είναι εξαιρετικά λεπτό κι επιρρεπές στην υγρασία, ενώ εύκολα κιτρινίζει στις άκρες του. Προσωπικά, ονειρεύομαι μια τέτοια μηνιαία έκδοση, καθώς δεν θα ένοιωθα ανόητος που πληρώνω για να την αποκτήσω, μα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος! Το μόνο, ότι θα ήθελα να είναι κάπως πιο "συμμαζεμένο"( να έχει τη δομή του παλιού ΚΟΜΙΞ) και να μπαίνει σε κάθε τεύχος αντί για ιστορία Μπαρκς, μια παλιά αμερικάνικη, μαέστρων, όπως: Paul Murry, Kay Wright( αρκετά αξιόλογος), Jack Bradbury, Tony Strobl( ελάχιστα μου αρέσει, όμως παραδέχομαι ότι έχει κάνει ορισμένες αξιόλογες ιστορίες), αλλά γιατί όχι και Floyd Gottfredson! Ουσιαστικά, αυτό που θα ήθελα, είναι ένα εκσυγχρονισμένο "Μεγάλο Μίκυ". Ναι μεν, παλίες, κλασικές αμερικάνικες ιστορίες, αλλά και μερικές δεκασέλιδες που λειτουργούν ως fillers, αλλά και μερικές ιταλικές όμορφες ιστορίες, κι αν ο εκδότης είναι ψαγμένος, γιατί να μη μπουν και οι πρόσφατες γαλλικές ιστορίες, που θα πρόσδιδαν στο περιοδικό έναν αέρα Γαλλοβελγικών κόμικς!
 7. Έχω ένα Picsou του 2020 το οποίο είναι δώρο ενός πολύ καλού μου φίλου. Το είχε πάρει αν θυμάμαι καλά από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Γενικά είναι σε άλλο επίπεδο σε ότι αφορά τα δικά μας. Παρακάτω στις φωτο μπορείτε να δείτε το τεύχος. Έχει μέσα πληροφορίες για τις ελαιογραφίες του Μπαρκς, αφίσα Ντον Ρόσα, αυτοκόλλητα κλπ πέρα από τις τόσες ιστορίες. Τιμή βλέπω στα 5,50 ευρώ τότε. Η ελληνική τιμή του είναι 6,30. Πραγματικά υπέροχο και το πως θα θέλαμε οι περισσότεροι να είναι το ΚΟΜΙΞ όπως είπες Χρήστο.
 8. Πολύ συμπαθητική η ιστορία "νυχτερινά μπλουζ"
 9. ΝΤΑΙΖΥ ΝΤΑΚ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΜΟΥΡΓΟΛΥΚΟΙ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΣΚΡΟΥΤΖ ΜΑΚ ΝΤΑΚ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΦΕΘΡΥ ΝΤΑΚ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΖΙΜ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΥΠΝΑΛΕΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 27/1 inducks
 10. @ Manitou Απ'ό,τι είδα στο inducks είναι δύο διαφορετικές ιστορίες του Γκαστόνε: Αυτή και αυτή. Την πρώτη την έχω διαβάσει, είναι υπέροχη.
 11. Το αν θα πουλούσε είναι όντως μια καλή ερώτηση που δεν θα μάθουμε ποτέ. Για το δεύτερο που λες ναι και αυτό είναι μια άποψη. Και εγώ ίσως να προτιμούσα το δικό σου σενάριο όπως το έχω αναφέρει και παλιότερα. Δεν θα με πείραζε όμως τελικά να είχε απολα. Με τα σωστά αφιερώματα. Δηλαδή στο Picsou είχε μια φανταστική ιστορία με τον Γκαστόνε Ιταλική με απίθανο σχέδιο 110 σελίδων αφιερώματα αφίσες κλπ. Πάντως θα ήθελα σίγουρα παλιές Αμερικανικές όπως είπες και εσύ.
 12. Πολύ ωραίο το εξώφυλλο του Jippes. Ναι αλλά εδώ δεν πιστεύω να πουλούσε πολύ ένα περιοδικό στα 7-8 ευρώ, ακόμα και αν άξιζε για τα λεφτά του με το παραπάνω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Εγώ πάντως δεν θέλω ιταλικές στο ΚΟΜΙΞ. Το ιδανικό για μένα θα ήταν ένας συνδυασμός από παλιές Αμερικάνικες (εκτός από του Barks) + κάποιες Ευρωπαϊκές (με κλασσικό σχέδιο) αλλά όχι μόνο από το 2000 και μετά.
 13. Ένας φίλος πήγε την προηγούμενη εβδομάδα Γαλλία. Τον παρήγγειλα να μου φέρει ένα PICSOU να το δω από κοντά. Μου έφερε λοιπόν το τρέχον τεύχος του PICSOU και ένα ακόμα (les tresors de picsou) που αφορά μια νέα σειρά στα πρότυπα της Disney Masters αφιερωμένο στον Ντααν Γιπεες. Παιδιά μου έπεσε το σαγόνι. Με 7 και 8 ευρώ παίρνουν εκδοσαρες 230 σελίδων με μεράκι, αφιερώματα, ιστοριαρες κλπ. Μάλιστα το κανονικό Picsou είναι αυτό που ονειρευόμαστε για το Κόμιξ. Έχει και τις δεκασελιδες ιστορίες που έχει το δικό μας Κόμιξ, και ιστορία του Μπαρκς, αλλά έχει και ιταλικές ιστοριαρες (Νομίζω είδα στα γρήγορα μια Μοτουρα και μια Καστυ) και όλα στο ίδιο υπερχορταστικο τεύχος. Έχει μέσα και αφίσα και αυτοκόλλητα. Υπέροχο. Σας ενσωματώνω και φωτογραφίες. Το χαρτί είναι σαν τα δικά μας τα πιο χοντρά. Όμως γενικά βγαίνει μεράκι από κάθε σελίδα του. Αυτό που δεν έχουμε καθόλου εδώ δηλαδή.
 14. Παρουσίαση- κριτική του υπ' αριθμόν #449 τεύχους τον νέου Μίκυ Μάους. Εξώφυλλο (Από τον φίλτατο @ Indian ο...) Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) Ιστορίες. "Μικρές Κυρίες." (3ο μέρος.) Ο Παντάξιος προσπαθεί να εκπαιδεύσει τον Ντόναλντ στα λογιστικά. Φεστιβάλ κινηματογράφου: "Η απειλή του γιγάντιου γάτου." Οι Ντακ και ο Μακ Ντακ ταξιδεύουν στην αιλουροειδή νήσο προκειμένου ο σοφός της να σώσει τους κινηματογράφους τους ζάπλουτου παπιού. "Η αντιπαθητική τύχη." Ο Φέθρυ προσπαθεί να βάλει τέλος στην αντιπαράθεση των δύο ξαδέλφων. Παράλληλα κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τύχη του Γκαστόνε. "Σπέσιαλ παπούτσια για σπέσιαλ πελάτες." Ο Ντόναλντ βρήκε επιτέλους (;) τον επαγγελματικό του προσαναρολισμό. "Εικονικοί δρόμοι." Ο Μίκυ παγιδεύεται στον εικονικό κόσμο και αντιμετωπίζει έναν παλιό γνώριμο με την βοήθεια του Ήτα-Βήτα. Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ Εν κατακλείδι. Το προτελευταίο κεφάλαιο της υπέροχης αυτής μεταφοράς έχει συγκλονιστικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Η αγωνία κορυφώνεται για το πως θα καταλήξουν πράγματα και καταστάσεις. Ευτυχώς που δεν έχω διαβάσει το βιβλίο για να ξέρω!!! Συνεχίζουμε με μία πολύ καλή περιπέτεια αναζήτησης με τα παπιά που που όλοι αγαπάμε. Να σημειώσουμε εδώ πως η ιστορία είναι από την σειρά Φεστιβάλ κινηματογράφου. Ακολουθεί μία καλή ιστορία φιλίας-εκμετάλλευσης αλλά και οικογενειακής αλληλεγγύης, Παρακάτω έχουμε όμορφη ιστορία του αξιαγάπητου Ενρίκο. Το τεύχος κλείνει με μία υπέροχη ιστορία εικονικής καταδίωξης. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Μικρές Κυρίες." (3ο μέρος.) 2. "Εικονικοί δρόμοι." 3. Φεστιβάλ κινηματογράφου: "Η απειλή του γιγάντιου γάτου." 4. "Η αντιπαθητική τύχη." 5. "Σπέσιαλ παπούτσια για σπέσιαλ πελάτες." 8.8/10!!! Όμορφο και ευχάριστο τευχάκι!!!
 15. @ Μενίγ Πουαγώ Το εξώφυλλο σαρώθηκε κι ανέβηκε στην κριτική σου.
 16. Το 3 παπί της δεύτερης κατοστάδας είναι στα χέρια με ένα πανέμορφο εξώφυλλο... Που αναμένεται να σκαναριστεί... Για να δούμε συνοπτικά τις τέσσερις (4) ιστορίες του τεύχους. "Που πήγε ο Χειμώνας;" Εξωγήινοι κλέβουν την αγαπημένη εποχή των Λιμνουπολιτών και πέντε παπιά με έναν εφευρέτη πασχίζουν να τον φέρουν πίσω. Εντυπώσεις. Αρκετά όμορφη ιστορία σε χιονισμένο-διαστημικό-εξωγήινο φόντο. Μοναδικό αρνητικό σημείο η παντελής απουσία του Γλόμπου. "Χορεύοντας με τους αετούς." Ο Ντόναλντ μες την απόγνωσή του θα κάνει τα πάντα για να συμμετάσχει με την Νταίζυ σε έναν διαγωνισμό χορού. Εντυπώσεις. Καλή ιστορία με οικολογικές ανησυχίες και κάποια καρέ που θα τα μήνυαν οι φίλοι των πτηνών. "Η τέλεια αρραβωνιαστικιά." Ο Ντόναλντ απευθύνεται σε γραφείο συνοικεσίων για να ηρεμήσει από τον Γκαστόνε. Εντυπώσεις. Συμπαθητική ιστορία εκδικητικού τύπου. Μόνο αρνητικό ο παραλογισμός της Νταίζυ στα τελευταία καρέ αφού στα πρώτα είχε πράξει αντιστοίχως. "Αληθινά τέρατα." Ο Σκρούτζ για να νικήσει τον Σκληρόκαρδο στέλνει τα ανίψια του σε μία αποστολή αφού ο ίδιος αδυνατεί να ηγηθεί. Εντυπώσεις. Πάρα πολύ καλή ιστορία με δικαίωση του παπιού μας. Ο ζάπλουτος θείος του άδικα τον κυνηγάει. Αλλά όσο και να προτιμώ τον Χρυσοκούκη σαν αντίπαλο του Σκρούτζ δε κολλάει στην Λιμνούπολη. Κλείνοντας... Αρκετά όμορφο τεύχος. Με κάποια ψεγάδια!!! 8/10!!!
 17. Διάβασα online το τόμο 3 του disney masters που είχε ιστορία του Paul Murry με το Μίκυ. Εντάξει, τα συμφραζόμενα τα βγάζω, αλλά όντως υπάρχουν κάποια που θέλουν τρελό γκουγκλάρισμα για να καταλάβεις τι εννοεί ακριβώς. Βέβαια, δεν επηρεάζει την κατανόησή σου στην ιστορία σε γενικές γραμμές.
 18. Πάντως όπως κοιτάω και η σειρά Disney Masters αρχίζει να έχει Out of Stock. Ο τόμος 10 (Donald Duck: Scandal on the Epoch Express) είναι ήδη εξαντλημένος
 19. Άλλο ένα μέτριο editors choice ... Αλλά απτά ολότελα καλή και η .??
 20. Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #448 του νέου Μίκυ Μαους. Εξώφυλλο (από τον εκλεχτό αδελφό και φίλο @ Indian ο). Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) Ιστορίες. "Μικρές Κυρίες." (2 μέρος.) Η Ελβίρα Μαρτς επισκέπτεται την τράπεζα. "Ο θησαυρός των Χλωροφυλλιανών." Ο Ινδιάνα Γκούφυ και ο Μαύρος Πητ αναγκάζονται να συνεργαστούν αφού συναντήθηκαν τυχαία. "Τρέχα, Φέθρυ!" Το καινούριο απόκτημα του Φέθρυ κυνηγάει να τον φάει. "Αλυσιδωτή ευχή." Το σπίτι της Μάτζικας γεμίζει Τζίνι. Αλλά όλα κρίνονται από την ευχή του αδελφού της. "Θρυμματισμένη τέχνη." Ο Ντόναλντ προκαλεί χάος στο σπίτι της Νταίζυς και ο θείος του ανακαλύπτει μία νέα μορφή τέχνης. "Ανεξήγητη εξαφάνιση." Ο Θείος Σκρούτζ εξαφανίζεται μυστηριωδώς και τα ανιψάκια κάνουν τα πάντα για να τον βρουν. Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ. Εν κατακλείδι. Στο δεύτερο επεισόδιο συμπρωταγωνιστούν και πάλι η ελπίδα και η απογοήτευση. Αλλά υπερισχύει το τσαγανό των κοριτσιών που δε σκοπεύουν να παραδοθούν αμαχητί. Η συνεργασία των δύο δημιουργών δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Ακολουθεί άλλη μία όμορφη συνεργασία μεταξύ Ινδιάνα και Πητ σε αυτή την όμορφη περιπέτεια με τα μεταφυσικά στοιχεία. Συνεχίζουμε μια αρκετά έξυπνη ιστορία με το υπέροχο σχέδιο του Ενρίκο!!! Παρακάτω, η Μάτζικα και ο αδελφός της συμπρωταγωνιστούν σε μία χιουμοριστική ιστορία. Πριν το τέλος ο Ντόναλντ ανακαλύπτει άλλη μία κλίση του αλλά δε καταφέρνει να έχει μέλλον. Αρκετά καλή. Το τεύχος κλείνει με μία υπέροχη ιστορία αναζήτησης του Θείου Σκρούτζ. Σειρά προτίμησης ιστοριών. 1. "Μικρές Κυρίες." (2ο μέρος.) 2. "Ανεξήγητη εξαφάνιση." 3. "Ο θησαυρός των Χλωροφυλλιανών." 4. "Θρυμματισμένη τέχνη." 5. "Αλυσιδωτή ευχή." 6. "Τρέχα, Φέθρυ!" 8.3/10!!! Ένα όμορφο και αρτιότατο τεύχος!!!
 21. Θετικό ότι κυκλοφορεί ένα ακόμα Editor choice! Σίγουρα είναι δυσάρεστο ότι όπως είχε αναφερθεί σε ένα σχόλιο λίγες σελίδες πίσω( ας με συγχωρέσει, μα δεν θυμάμαι την ταυτότητα αυτού που το έγραψε), πως προωθείται τρομερά η σαβούρα που φτάνει από την Disney Publishing Worldwide. Εντούτοις, μάλλον θα το αγοράσω, με την ελπίδα, ότι ίσως με εκπλήξει ευχάριστα!
 22. Μεγάλο τσακάλι αυτός ο editor τους, να του δώσουν αύξηση πρέπει, πού τα βρίσκει τέτοια διαμάντια ήθελα να ήξερα, ανάμεσα σε κάτι παλιοεκδοσεις που έχουν μέσα κάτι χαζοονοματα καλλιτεχνών τύπου Casty Mottura κτλ, τι να πει κανείς...
 23. Τελικά βγαίνει και αυτή μπουρδίτσα που είχα βρει. Μέσα στο timing η Καθηγμερινή. (1 μήνα μετά το Μουντιάλ) Σκέφτομαι να μην το αγοράσω Ψιλοαδιάφορο μου φαίνεται.
 24. Η Fantagraphics είναι αμερικάνικος εκδοτικός οίκος. Για τους αμερικάνικους μισθούς, οι τιμές είναι καλές. Για τους ελληνικούς μισθούς, είναι ακριβές. Προσωπικά περισσότερο με ενοχλούν οι τιμές των ελληνικών εκδοτικών οίκων. Για κάποιον σαν κι εμένα, που αν και 45 χρονών τα κατάφερα χειρότερα απ' τους γονείς μου, πολλές εκδόσεις είναι απλά απαγορευτικές, καθώς προτεραιοποιείς ηλεκτρικά, νερά, σούπερ μάρκετ, κλπ. Δε βγήκε τυχαία στην Ελλάδα η προσωνυμία "μισθοί Βαλκανίων και τιμές Βρυξελλών".
 25.  

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.