Jump to content

ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ [ DUCKBURG ]


YOSHIMITSU

Recommended Posts


 • Member ID:  5
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  277
 • Content Count:  5,903
 • Reputation:   28,733
 • Achievement Points:  5,903
 • Days Won:  22
 • With Us For:  6,474 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  7

ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ

Duckburg.jpg

 

Που τελικά είναι αυτή η Λιμνούπολη; Διάφορες αναφορές την τοποθετούν σε μία πολιτεία στη Βόρεια Αμερική, η οποία φέρει το όνομα Καλισότα. Καλά μην βγάλετε αμέσως τους χάρτες και αρχίσετε να ψάχνετε, δεν θα την βρείτε. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Βέβαια υπάρχουν και οι "ειδικοί" που την έχουν τοποθετήσει στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, ανάμεσα στις πολιτείες της Καλιφόρνια και του Όρεγκον. Λοιπόν εσείς δεν ξέρω αν απογοητευτήκατε, αλλά εγώ έκανα τις δικές μου έρευνες και κατάφερα να βρω έναν μικρό χάρτη. Τί δείχνει αυτός ο χάρτης; Απλά δείχνει πως είναι η πόλη στην οποία ζουν οι αγαπημένοι μας παπιο-ήρωες.

 

O Xάρτης της Λιμνούπολης.

 

Ποια είναι όμως η Ιστορία της πόλης αυτής;

 

SirFrancisDrake.jpg

 

Η ιστορία της μεγάλη. Ξεκινάει πίσω στο 1579 και βέβαια φτάνει ως τις μέρες μας. Ξεκινάμε με τον φημισμένο Σερ Φράνσις Ντρέηκ που για πρώτη φορά φτάνει με το πλοίο του "The Golden Hind" στις δυτικές ακτές της Αμερικής. Πάντα με το πλήρωμα του, πατάνε πόδι στην μέχρι τότε άγνωστη Καλιστόνα που αρχικά ονομάζουν ως (Νέα Αλβιώνα). Ως πρώτος άποικος, την διεκδίκησε ως απόκτημα για την Βασίλησσα Ελισάβετ την Ι. Πρώτη τους δουλειά ήταν να φτιάξουν ένα κάστρο (Fort Drake Borough) για την προστασία και στέγαση τους. Κάπως έτσι έγινε η αρχή.

 

cornelius_statue.gif

 

Κάποια στιγμή πολύ αργότερα (το 1818) φτάνει στο οχυρό και ένας κυνηγός ονόματι Κορνήλιος Κουτ. Εκείνη την περίοδο οι Ισπανοί έκαναν συνεχώς επιθέσεις με σκοπό να κατακτήσου όλο και περισσότερα εδάφη. Αναπόφευχτα βρέθηκε στο διάβα τους και το οχυρό. Ο Κορνήλιος, ως πολυμήχανος που ήταν σκέφτηκε ένα απλό τέχνασμα για να τους τρομάξει και να τους διώξει μακριά. Σκέφτηκε λοιπόν να πουν οι Βρετανοί ότι παραδίδονται και να παραθέσουν ένα γεύμα στους Ισπανούς ως δείγμα της υποταγής τους. Όμως μέσα στα καζάνια που έβραζαν έριξαν καρπούς καλαμποκιού (pop corn) με τα γνωστά σε εμάς αποτελέσματα. Οι Ισπανοί τρόμαξαν από τον "αόρατο εχθρό" που τους έκανε επίθεση και τράπηκαν σε φυγή. Mετά από αυτό το περιστατικό, ο σωτήρας του οχυρού, αποφάσισε να ιδρύσει εκεί μία πόλη και να την ονομάσει Λιμνούπολη.

 

Συγνώμη, επιτρέψτε μου να κάνω μία μικρή παύση... [σκύβω ελαφρά και παραλαμβάνω ένα μικρό χαρτάκι το οποίο διαβάζω προσεκτικά, ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μου...]

 

Γκουχ Γκουχ [καθάρισμα λαιμού]

 

Αγαπητοί μας ακροατές (αναγνώστες για την ακρίβεια). Με μεγάλη χαρά θέλω να σας ανακοινώσω ότι, από εδώ και πέρα θα αναλάβει να σας μιλήσει για την Λιμνούπολη, ο Μέγας Ιστορικός DiafanosK που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μαζί μας. Είναι γνωστή η μεγάλη αγάπη που τρέφει για τις πάπιες και φυσικά για την Λιμνούπολη, για αυτό τον λόγο και του παραχωρώ την θέση μου για την συνέχεια αυτού του αφιερώματος. Παρακαλώ υποδεχθείτε τον κύριο DiafanosK... [χειροκροτήματα από το ενθουσιασμένο κοινό για αυτή την ευχάριστη έκπληξη...] Παρακαλώ, ας κάνουμε λίγη ησυχία για να ξεκινήσει ο DiafanosK.

 • Like 26
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

 • Member ID:  179
 • Group:  Members
 • Topic Count:  11
 • Content Count:  115
 • Reputation:   214
 • Achievement Points:  115
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,410 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  39

hd1818_b.jpg...........................................................................

..............................................................................hd1818_c.jpg

Το οχυρό έμεινε στα χέρια του Κορνήλιου , ο οποίος με τη σειρά του κάρφωσε μία μπρούτζινη πλάκα που άφησαν οι Βρετανοί σε ένα δέντρο. Το οχυρό στη αρχή λεγόταν "Διοικητική Περιφέρεια Ντρέηκ" αλλά με το καιρό άλλαξε ονομασία και έγινε" Το οχυρό της Λιμνούπολης" από όπου πήρε και το όνομά της η περιοχή.

 

Duckburgkornilios.jpg

 

 

Το παράξενο ήταν τι; Κάτω από το οχυρό της Λιμνούπολης ο Σερ Φράνσις Ντρέηκ έκτισε μία βιβλιοθήκη σε ένα μυστικό δωμάτιο. Ο Κορνήλιος βρήκε αυτή τη βιβλιοθήκη και όλα τα βιβλία της τα οποία είχαν φαγωθεί από τα ποντίκια αλλά και ένα μικρό βιβλίο καλά κλεισμένο, το οποίο δεν είχε επηρεαστεί από το καιρό.Ο τελευταίος επιζών της πρώτης αποικίας Φέντον Καλαμάρης είχε γράψει στο κουτί μέσα στο οποίο βρισκόταν το βιβλίο των μικρών εξερευνητών ότι ήταν ο τελευταίος επιζών και ότι κλείστηκε μαζί με το βιβλίο στο μυστικό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της επίθεσης των ινδιάνων.

 

Lastsurvivor.jpg

 

 

Μεταξύ 1818 και 1902 στη περιοχή του Λόφου Μουλαροφονιά ζούσαν οι Κουτ μαζί με τον Κορνήλιο Κουτ και το γιο του Κλίντον.Ήταν οι μόνοι που κατοικούσαν εκείνη την εποχή εκεί.Κατά τα επόμενα χρόνια υπήρχαν διάφορες απειλές για τους αποίκους της περιοχής. Αυτοί ήταν από τους Ισπανούς κατακτητές μέχρι τους γειτονικούς ινδιάνους. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι απειλές ο Κορνήλιος ίδρυσε το στρατό των Εξερευνητών. Σημαντική μάχη που έδωσε ο Στρατός αυτός ήταν τη 1η Ιουλίου του 1898 με το Τέντυ Ρούσβελτ. Ο στρατός αυτός άρχισε έπειτα να διαλύεται οπότε και εξαφανίστηκε έως το 1900.

 

 

 

Η οικογένεια Κουτ καθώς πλησίαζε το τέλος του 18ου αιώνα άρχισε να παρακμάζει, ακόμα και η προσπάθειατου Ακάκιου Κουτ, γιου του Κλίντον να ταξιδέψει μέχρι το Γιούκον για να βρει χρυσό απέβησαν άκαρπες.Συνέπεια αυτού να αναγκαστεί να πουλήσει το τίτλο ιδιοκτησίας του λόφου πάνω στον οποίο ήταν το οχυρό της Λιμνούπολης στον Σκρουτζ Μακ Ντακ. Εκείνος είχε μόλις κερδίσει το πρώτο του εκκατομύριο. Για 200 δολάρια ο λόφος πέρασε στη κατοχή του Σκρούτζ.

 

 

fort.jpg

 

Το 1901 ο Κλίντον ιδρύει έναν οργανισμό για να δείξει στους πολίτες της Λιμνούπολης να τηρούν τους κανόνες ,να κάνουν καλές πράξεις, να είναι προστάτες του περιβάλλοντος και να διατηρούν ζωντανή τη γνώση. Αυτός ο οργανισμός ονομάστηκε " Μικροί Εξερευνητές". Η ονομασία αυτή προέρχεται από το στρατό των Εξερευνητών οι οποίοι προστάτευαν την αποικία από διάφορους κινδύνους στο παρελθόν. Μα το πιο σημαντικό είναι ότι έδωσε στους Μικρούς εξερευνητές το βιβλίο που βρήκε ο Κορνήλιος στη μυστική βιβλιοθήκη. Αυτό έγινε το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών το οποίο κατά τη διάρκεια των χρόνων εμπλουτίστηκε και από άλλες πηγές και πήρε τη σημερινή του μορφή. Οι μικροί εξερευνητές εγκαταστάθηκαν στο παλιό οχυρό και το έκαναν τη βάση τους

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1902~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Το 1902 φθάνει στη Λιμνούπολη ο νέος ιδιοκτήτης του λόφου Μουλαροφονιά, ο Σκοτσέζος Σκρούτζ Μακ Ντακ μαζί με τη Βολκάνα και τη Ματίλντα της δύο αδερφές του. Εκείνη την περίοδο στη περιοχή της λινμούπολης ζούσε η Ελβίρα Κουτ, κόρη του Κλίντον Κουτ, η οποία είχε παντρευτεί τον Καλαμπόκα Ντακ και ειχαν αποκτήσει μαζί τρία κουτσούβελα! Τη Δάφνη, τον Μπαρούτη και τον Ευγένιο Ντάκ. Η Ελβίρα Κουτ ζούσε σε ένα αγρόκτημα στους πρόποδες του Μουλαροφονιά.

Μόλις φθάνει στη Λιμνούπολη ο Σκρουτζ αναζητά την ιδιοκτησία του ρωτόντας τον Καλαμπόκα μαθάινει ότι είναι ένας λόφος λίγο πιο ψηλά από το αγρόκτημα. Μετά από μία μικρή περιπέτεια το αμάξι του Σκρουτζ καταλήγει στο χωράφι της Ελβίρας αφού ο Σκρουτζ είχε ξεχάσει να βάλει φρένα ,μικρή παράλειψη η οποία όμως έκανε δύο μεγάλα γεγονότα να συμβούν εκείνη τη στιγμή. Λόγω του γεγονότος ο Καλαμπόκας ονόμαδε το λόφο Αμαξοφονιά και η Βολκάνα και ο Μπαρούτης ερωτεύονται με συνέπεια να δρομολογηθεί μερικά χρόνια αργότερα και η γέννηση του γνωστού σε όλους μας Ντόναλντ!

hd1902_b.jpg...........................................................................

...........................................................................hd1902_c.jpg

Μετά από χίλια ζόρια οι Μακ Ντακ φθάνουν στο λόφο Αμαξοφονιά με τα πόδια και εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τους Μικρούς Εξερευνητές , οι οποίοι είχαν καταλάβει το Οχυρό και το διατηρούσαν ως βάση. Ο Σκρουτζ τους διέταξε να φύγουν από την ιδιοκτησία του και εκείνοι παίρνοντας το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών αποχώρησαν. Αυτή η κίνηση όμως ήταν αρκετή για να συμβούν ένα σωρό γεγονότα το επόμενο διάστημα. Οι μουργόλυκοι επιτίθενται στο οχυρό και πιάνουν αιχμάλωτο τον Σκρουτζ ενώ οι Μικροί Εξερευνητές ειδοποιούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Θεόδωρο Ρούσβελτ. Εκείνος εξοργίζεται με τη κατάληψη του Οχυρού και ξεκινάει με το Στρατό του για την Λιμνούπολη, χωρίς να ξέρει βέβαια ότι ο Σκρουτζ είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του. Οι μουργόλυκοι τελικά έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις δυνάμεις των ΗΠΑ, επικρατεί πανικός, ο Σκρουτζ επιτίθεται στο ιππικό με ένα κομμάτι του Οχυρού της Λιμνούπολης. Η Βολκάνα μπλέκεται στο καβγά και οι Καβαλάρηδες του Ρούσβελτ υποχωρούν. Ενώ στο τέλος αποδεικνύεται ότι ο Σκρουτζ και ο Ρούσβελτ γνωρίζονται από παλιά και όλα έχουν αίσιο τέλος.

hd1902_g.jpg

volkana-rousvelt.jpg

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1902-1947~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ο Σκρουτζ, έξι μήνες μετά από την επίθεση του Ρούσβελτ στο οχυρό, είχε ήδη αρχίσει να χτίζει το διάσημο Θησαυροφυλάκιο. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Λιμνούπολης το οποίο περιείχε αρχικά έξι βαρέλια με το πρώτο δισεκατομμύριο του Σκρουτζ. Τι απέγινε όμως το παλιό οχυρό; Αναφορά γίνεται από τον Ντον Ρόσα ότι ο Σκρουτζ το διέλυσε και μετέφερε τα υπολείμματα του σε μία αποθήκη. Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του Θησαυροφυλακίου, ο Σκρουτζ άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να χτίσει τις βάσεις της οιοκνομικής αυτοκρατορίας του. Η Λιμνούπολη αναπτυσσόταν και αυτή παράλληλα με την άνοδο της στάθμης των χρημάτων του Σκρουτζ.

 

Ο Σκρουτζ ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία μεγάλων έργων για τη Λιμνούπολη εκείνη την εποχή.

Το 1904 έφτιαξε τη σιδηροδρομική γραμμή της ενώ το 1905 το αποχετευτικό σύστημα. Τα ταξίδια διαρκούν περίπου 22 ακόμα χρόνια. Μέσα σε αυτά η Λιμνούπολη είχε μεταμορφωθεί σε μεγαλούπολη χάρη στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες του Σκρουτζ. Τότε αποφάσισε και εκείνος να επιστρέψει και να διοικήσει την αυτοκρατορία του από τη Λιμνούπολη. Τα χρόνια όμως αλλάζουν τον άνθρωπο, το ίδιο συνέβη και με το Σκρουτζ , ο οποίος είχε εξελιχθεί σε μίζερο και τσιγκούνη.

hd1930_a.jpg

Το 1937 κλείνει όλες τις βιομηχανίες του και το Θησαυροφυλάκιο του και αποσύρεται στην έπαυλή του.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1947-1967~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Το 1947 εμφανίζονται στη Λιμνούπολη τα ανίψια του Σκρουτζ. Ο Ντόναλντ και οι Χιούη, Λιούη, Ντιούη πείθουν τον Σκρουτζ να ανοίξει για άλλη μία φορά το Θησαυροφυλάκιό του για να τους αποκαλύψει τους θησαυρούς του. Οι Μουργόλυκοι κάνουν την εμφάνισή τους κλειδώνουν τους ήρωες μας στο δωμάτιο μετά τρόπαια και ετοιμάζονται να ληστέψουν το Σκρουτζ. Ο Ντόναλντ προκαλεί το θείο του να του αποδείξει ότι κάποτε ήταν σε φόρμα και ότι είχε χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα εργαλεία, οπότε εκείνος αρπάζει ένα κασμά και διαλύει τη πόρτα με αποτέλεσμα να ελευθερωθούν.

Στη συνέχει άρχισαν να κυνηγούν τους Λύκους στους δρόμους της Λιμνούπολης. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Σκρουτζ εμφανίστηκε και αφού άνοιξε ξανά τις επιχειρήσεις του έπιασε δουλειά.

hd1947_b.jpg...........................................................................

...........................................................................hd1947_d.jpg

Το καινούργιο αρχηγείο των Μικρών Εξερευνητών ήταν έτοιμο και γίνονται τα εγκαίνια του. Την ίδια μέρα τα ανιψάκια του Ντόναλντ γίνονται Μικροί Εξευρενητές και η πρώτη τους αποστολή η ανεύρεση των κομματιών του χαμένου οχυρού στέφεται με επιτυχία. Με τα κομμάτια αυτά και με τη βοήθεια μηχανικών και εργατών και παλιών σχεδίων το οχυρό χτίζεται εκ νέου σε ένα λόφο στο Μαύρο δάσος λίγο έξω από τη Λιμνούπολη.

 

 

Μερικές περιπέτειες που έζησε η Λιμνούπολη τα επόμενα χρόνια

 

Τα Χριστούγεννα του 1951 ήταν αξέχαστα για τα φτωχά παιδιά της φτωχότερης περιοχής της Λιμνούπολης, της Παραγκούπολης. Η Νταίζυ Ντακ σε συνεργασία με τους Μ.Εξερευνητές προσπαθούν να κάνουν τα Χριστούγεννα αξέχαστα για τα παιδάκια της Παραγκούπολης. Ζητάνε βοήθεια από τον Σκρουτζ, ο οποίος στην αρχή αρνείται, αλλά ύστερα από κάποιες κωμικοτραγικές καταστάσεις (ο Σκρουτζ ζητιανεύει για να κερδισει λεφτά!), αναγκάζεται να δώσει χρήματα. Τα παιδιά της Παραγκούπολης ποτέ δεν θα ξέχασαν αυτήν την ημέρα.

 

Στο "Αφιερωμένο Εξαιρετικά" που εξελίσεται το 1952, όλοι οι κακοί και αδίστακτοι εχθροί του Σκρουτζ συνεργάζονται για να τον καταστρέψουν. Έτσι, διοργανώνουν μια ψεύτικη γιορτή η οποία συνδέεται με την συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ερχομό του Σκρουτζ στην Λιμνούπολη (1902-1952). Με την βοήθεια των συγγενών του όμως, καταφέρνει να εξουδετερώσει όλους τους εχθρούς του, εκτός από τον Μόργκαν Μουργόλυκο. Στο τέλος της ιστορίας, Σκρουτζ και Μόργκαν έρχονται αντιμέτωποι στην κορυφή του αγάλματος του Κουτ. Για άλλη μια φορά όμως ο Σκρουτζ βγαίνει νικητής.

 

Το 1956 η Λιμνούπολη χορεύει στους ρυθμούς των σεισμών, στους πιο μεγάλους της ιστορίας της! Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σκρουτζ άρχισε να σκάβει κάτω από το Θησαυροφυλάκιο για να δει πόσο συμπαγές ήταν το έδαφος από κάτω. Το μόνο που ανακάλυψε ήταν οι Χθόνιοι και οι Υπόγειοι, πλάσματα που ζούσαν σε υπόγειες σπηλειές και προκαλούσαν τους σεισμούς! Για να δώσει ένα τέλος στους σεισμούς, ο Σκρουτζ έκλεψε το τρόπαιο που τα πλάσματα χρησιμοποιούσαν στους αγώνες δημιουργίας τρανταχτών σεισμών. Αυτό εξόργισε τα περίεργα πλάσματα που άρχισαν να κυνηγούν τον Σκρουτζ. Όταν ο Σκρουτζ κατάφερε να ξεφύγει, οι Χθόνιοι και οι Υπόγειοι άρχισαν να προκαλούν σεισμούς που δόνησαν την Λιμνούπολη για τα καλά. Οι σεισμοί προκάλεσαν ένα μεγάλο ρήγμα κάτω από το Θησαυροφυλάκιο και όλα τα χρήματα κύλησαν στα έγκατα την Γης. Στα πλάσματα δεν πολυάρεσαν τα χρήματα και αμέσως τα έσπρωξαν προς την επιφάνεια και έπειτα σφράγισαν το ρήγμα με έναν τεράστιο βράχο. Κράτησαν όμως σαν τρόπαιο το καπέλο του Σκρουτζ. Η Λιμνούπολη δεν ξαναέζησε ποτέ τέτοιους τρομερούς σεισμούς.

 

Το 1959 η Λιμνούπολη μετατρέπεται σε αρένα καταμέτρησης της περιουσίας του Σκρουτζ και του Σκληρόκαρδου Χρυσοκούκη. Ο Χρυσοκούκης προκάλεσε τον Σκρουτζ να μετατρέψουν όλη την περιουσία τους σε ασημένια δολλάρια, ώστε να βρεθεί τελικά ποιος είναι πλουσιότερος. Ύστερα από μερικές δραματικές προσπάθειες του Χρυσοκούκη να κερδίσει με ατιμία τον αγώνα, η περιουσία του Σκρουτζ αποδείχτηκε μεγαλύτερη του Χρυσοκούκη κατά 5 γαλόνια δολλάρια!

 

Τέλος, το 1965 κατασκευάζονται στην Λιμνούπολη 4 γιγαντιαία ρομπότ για διάφορα έργα και εργασίες. Οι Μουργόλυκοι καταφέρουν να ελέγξουν τα ρομπότ και να επιτεθούν έτσι στο Θησαυροφυλάκιο. Έπειτα από μια δύσκολη επιχείρηση αποπλάνησης ενός Μουργόλυκου με μια τούρτα δαμάσκηνο, ο Σκρουτζ καταφέρνει να αποκτήσει τον έλεγχο ενός από τα ρομπότ και να το στρέψει εναντίον των υπολοίπων. Στο τέλος ο Δήμαρχος καταστρέφει τα ρομπότ με την βοήθεια του στρατού.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1967+~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Για την εποχή μετά το 1967 έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Η πιο σημαντική από αυτές είναι ο θάνατος του Σκρουτζ μέσα στο 1967 σε ηλικία 100 χρονών. Μέσα στα επόμενα χρόνια πεθαίνει η γιαγιά Ντακ, οπότε κάποιος από τους πιο κοντινούς συγγενείς αναλαμβάνει τη διαχείριση της περιουσίας του Σκρουτζ αλλά και τη διατήρηση της φάρμας της γιαγιάς Ντακ. Η Λιμνούπολη μετά το θάνατο του Σκρουτζ δεν έχει χρησιμοποιηθεί από κανέναν από τους μεγάλους σχεδιαστές, οπότε οι πληροφορίες που έχουμε είναι από μηδαμινές μέχρι ελάχιστες. Τα ανιψάκια σε μία ιστορία του Ντον Ρόσα ( Οικογενειακές υποθέσεις) κρίνονται από τον Σκρουτζ τα κατάλληλα να αναλάβουν τη διαχείριση της περιουσίας του. Το σίγουρο ότι μέσα σε αυτά τα 65 χρόνια που συνυπήρξαν ο Σκρουτζ και η Λιμνούπολη και οι δύο βγήκαν κερδισμένοι από αυτή τη σχέση.

hd19xx_c.gif

 

 

 

Επιπλέον στοιχεία για τη Λιμνούπολη :

 

 

 

Το άγαλμα του Κορνηλιου Κουτ

 

Για να τιμήσουν τον Κορνήλιο οι Λιμνουπολίτες έφτιαξαν ένα άγαλμα το 1952 προς τιμήν του με τη βοήθεια ενός Μαχαραγιά. Κάτι το οποίο είχε ως άμεση συνέπεια να μη μείνει ο Σκρούτζ με σταυρωμένα χέρια μιας και ήθελε να το είχε φτιάξει εκείνος πρώτος. Πήρε λοιπόν πρωτοβουλία και έφτιαξε ένα μεγαλύτερο άγαλμα. ΑΥτό συνεχίστηκε και από τις δύο πλευρές και στο τέλος δημιουργήθηκαν πάρα πολλά αγάλματα μέχρι ο Μαχαραγιάς να χρεωκοπήσει! Πολλά από αυτά κοσμούν μέρη της Λιμνούπολης μέχρι και σήμερα.

statues.jpg

 

 

 

Πως προήλθε το όνομα "Λιμνούπολη";

 

Στην ιστορία του Καρλ Μπαρκς, "The Tight-Wire Artist" στο τελευταίο καρέ, βλέπουμε μια πινακίδα να αναγράφει "Λιμνούπολη:2096 μίλια". Αυτή είναι και η πρώτη αναφορά στο όνομα Λιμνούπολη. Η ιστορία σχεδιάστηκε το 1944. Ωστόσο, η πόλη βαφτίστηκε "Λιμνούπολη" το 1818, σύμφωνα με την ιστορία "His Majesty McDuck", του Ντον Ρόσα.

sign(duckburg).jpg

 

 

 

 

 

Μοντέρνοι σχεδιασμοί της λιμνούπολης.

Ο πρώτος δημιουργήθηκε από τους Joe Peterson και Larry Mayer και εκδόθηκε το 1992 σε 9 μέρη σε διαφορετικά περιοδικά (Walt Disney's Comics and Stories, Uncle Scrooge and Donald Duck Adventures), ενώ ο δεύτερος είναι άγνωστο ποιος τον έχει δημιουργήσει το σίγουρο είναι ότι δημοσιεύτηκε μαζί με το Γερμανικό τεύχος "Micky Maus" #1996-18.

 

Duckburgbig.gif

 

DuckBurg1medium.jpg

1 Manor

2 Airport

3 Train-station

4 Stadium

5 Police-station

6 Donald Duck's house

7 Mickey Mouse's house

8 Daisy Duck's house

9 Gladstone Gander's house

10 Minnie Mouse's house

11 Goofy's house

12 Scrooge's Money Bin

13 The Beagle Boys' house

14 Grandma Duck's farm

15 Art-gallery

16 Pete's house

17 Parc

18 Town Hall

19 Docks

20 Museum

21 Gyro Gearloose's house

 

Το όνομα της Λιμνούπολης σε άλλες γλώσσες

 

* Arabic: مدينة البط (romanized: Madinat al-Batt) (lit. "City of the Ducks" or "Duck City")

* Bulgarian: Дъкбург (D'kburg)

* Czech: Kačerov

* Danish: Andeby ("Duck City")

* Dutch: Duckstad ("Duck City")

* Esperanto: Anasurbo ("Duck City")

* Estonian: Pardilinn ("Ducktown")

* Finnish: Ankkalinna ("Duck Castle")

* French: Donaldville ("Donaldtown")

* German: Entenhausen ("Duck Hausen / Duck Homes")

* Greek: Λιμνούπολη (Limnoupolis) ("Lake City")

* Hungarian: Hápbörg

* Icelandic: Andabær ("Duck Town")

* Indonesian: Kota Bebek ("Duck City")

* Italian: Paperopoli ("Duckopolis")

* Latvian: Dakburga ("Duckburg")

* Lithuanian: Ančiogala

* Norwegian: Andeby ("Duck City")

* Polish: Kaczogród (Kaczburg is also present, especially in older comic books)("Duckburg")

* Portuguese: Patópolis ("Duckopolis")

* Romanian: Raţburg

* Russian: Даксбург (Daksburg)

* Serbian: Patkovgrad ("Duck City")

* Slovak: Káčerovo

* Slovene: Račjigrad

* Spanish: Patoburgo / Patolandia / Patópolis ("Duckburg / Duckland / Duckopolis")

* Swedish: Ankeborg ("Duckburg")

 

 

city.jpg

Edited by DiafanosK
 • Like 30
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

 • Member ID:  1,484
 • Group:  Members
 • Topic Count:  1
 • Content Count:  92
 • Reputation:   39
 • Achievement Points:  92
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,298 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  39

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για το καταπληκτικό αφιέρωμα στην πανσίγνωστη Λιμνούπολη!!! :best:

 

Έχετε βρει τόσες λεπτομέρειες που ούτε καν φανταζόμουνα ότι θα μπορούσα να ξέρει κανείς γι'αυτή!!! :)

 

Τα κόμικ της Disney είναι από τα αγαπημένα μου!!! :love:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  149
 • Content Count:  1,759
 • Reputation:   2,296
 • Achievement Points:  1,759
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,445 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Αν και είναι διαθέσιμο εδώ και καιρό μόλις σήμερα κατάφερα να το διαβάσω ολόκληρω και πραγματικά έμεινα άφωνος με το πλήθος των πληροφοριών που έχετε παραθέσει. Χαίρομαι που κάποιοι συγγραφείς δώσαν έμφαση σε αυτή την προϊστορία μια και κάτι τέτοια είναι που δίνουν ενδιαφέρον.

 

Ένα πράγμα μου έκανε εντύπωση το οποίο και δεν το γνώριζα. Αναφέρομαι στον θάνατο του Σκρουτζ. Πρώτη φορά ακούω για αυτό και μάλιστα, όταν ξεκίνησα να διαβάζω το άρθρο μου πέρασε σα σκέψη από το μυαλό αν υπήρχε ποτέ πιθανότητα να σκοτώσουν τον Σκρουτζ!!! Έχει κανείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά; Πχ σε ποιο τεύχος έγινε αυτό (και αν αναφέρεται καθόλου και σε άλλα τεύχη)

 

Α, επίσης μου έκανε εντύπωση το ότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που την αποκαλεί Λιμνούπολη!!!

 

Συγχαρητήρια και πάλι για ένα υπέροχο αφιέρωμα! :clap2::respect:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  131
 • Group:  Members
 • Topic Count:  29
 • Content Count:  1,007
 • Reputation:   948
 • Achievement Points:  1,007
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,419 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  42

Απίθανο! Το διαβάζω κατά καιρούς όταν δεν έχω κάτι άλλο να κάνω.

Διάφανε τι είπαμε ότι σπουδάζεις? Δεν τα αφήνεις να γίνεις όντως ιστορικός!!

Πολλά μπράβο και στους δυο σας.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,533
 • Group:  Members
 • Topic Count:  21
 • Content Count:  893
 • Reputation:   614
 • Achievement Points:  893
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,292 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  37

Τέλεια παρουσίαση!! :clap2::pray::clap2:

 

Χίλια μπράβοο!! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

 • Member ID:  1,439
 • Group:  Members
 • Topic Count:  2
 • Content Count:  16
 • Reputation:   22
 • Achievement Points:  16
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,303 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Για τον θανατο του Scrooge δεν υπαρχει (ακομη) ιστορια.

Απλως, οπως γραψανε και παραπανω, υπαρχει αναφορα στον θανατο του.

Για πληροφοριες σχετικα με αυτο δες http://duckman.pettho.com/history/chapter9.html

 

Τον Ρόσα τον θαυμάζω πολύ και μ' αρέσει, αλλά αυτό με το σκίτσο του θανάτου του Scrooge ακόμη δεν του το έχω συγχωρέσει :Nope:

 

Ο κόσμος των παπιών, παρότι διατηρεί έναν ρεαλισμό όσον αφορά τις προσωπικότητές τους κλπ, είναι αυτό που είναι ακριβώς επειδή δεν 'αγκιστρώνεται' στον ρεαλισμό. Π.χ. ξέρετε πολλούς εβδομηντάρηδες που θα κάνανε τρελά κυνήγια για θησαυρούς σε κάθε γωνιά του κόσμου, θα κράταγαν όλα τα λεφτά τους σε νομίσματα για να μπορούν να κάνουνε βουτιές σ' αυτά κάθε πρωί και στις κρίσιμες στιγμές θα βάζανε πρώτα μπροστά τι τους λέει η συνείδησή τους και μετά το συμφέρον τους; Γι' αυτό ακριβώς δεν μ' αρέσει η εικόνα αυτή, με τον Ντόναλντ, τη Νταίζυ και τα ανιψάκια μεγάλα και τον Σκρουτζ να 'χει πεθάνει... Αναιρεί όλο αυτό το σκηνικό.

 

Ελπίζω να μη σκεφτεί ποτέ να το κάνει ιστορία...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,991
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  397
 • Content Count:  4,996
 • Reputation:   25,080
 • Achievement Points:  4,996
 • Days Won:  42
 • With Us For:  6,245 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  55

Ιστορία με τον θάνατο του Scrooge δεν θα υπάρξει ποτέ. Ο μόνος λόγος αυτής της αναφοράς του Rosa είναι, γιατι την χρονιά εκείνη (1967) σταμάτησε ο Barks να σχεδιάζει τα παπία. Είναι μια αναφορά στο μεγαλείο του Carl Barks. Να πω μονο οτι, ιστορίες του Scrooge μετα το 1967 δεν κάνει μόνο ο Rosa. Άλλοι μεγάλοι Ιταλοί σχεδιαστές έχουν κανει πάρα πολλές και με τον Scrooge βέβαια μεσα. Έτσι και αλλιώς το continuity του Barks το ακολουθεί μόνο ο Rosa.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  149
 • Content Count:  1,759
 • Reputation:   2,296
 • Achievement Points:  1,759
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,445 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Εγώ προσωπικά θα διαφωνήσω με τους παραπάνω. Θα ήθελα να διαβάσω μια ιστορία με τον "θάνατο" του Scrooge. Και λέω "θάνατο" (με τα αυτάκια) γιατί ένας χαρακτήρας τέτοιος δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Πάντα θα βγαίνουν ιστορίες με αυτόν να μας κρατούν συντροφιά. Απ' τη στιγμή όμως που έχει κυκλοφορήσει κάτι σαν βιογραφία αυτού του χαρακτήρα γιατί να μην υπάρχει και κάτι σαν "κλείσιμο" αυτής της ιστορίας; Δε σημαίνει ότι όταν βγει θα είναι το τελευταίο κόμικ του Scrooge. Ίσα ίσα. Όσο για τα περίεργα που λες εμένα μου φαίνεται ακόμα πιο περίεργο το ότι ενώ ξέρουμε ότι η ιστορία του έχει ξεκινήσει τον 19ο αιώνα συνεχίζουμε να διαβάζουμε περιπέτειες του τώρα που θεωρούνται ότι εξελίσσονται στην εποχή μας... Γι' αυτό και όταν διάβασα ότι ο Σκρουτζ "πέθανε" την τάδε ημερομηνία ένιωσα πιο ολοκληρωμένο το χαρακτήρα.

 

My 2 cents...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest aelin

Υπέροχο αφιέρωμα ΜΠΡΑΒΟ!!!

'Οσο αφορά το καρέ με τον θάνατο του Σκρουτζ κακώς το είδα με "ξενέρωσε" υπερβολικά...

Όλα άλλαξαν τα ανηψάκια μεγαλωσαν η Νταίζη παντρέυτηκε?! με τον Ντόναλντ κτλ...

Δεν τους γνωρίσαμε έτσι Δεν μας αρέσουν έτσι :crying:

Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  29
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  149
 • Content Count:  1,759
 • Reputation:   2,296
 • Achievement Points:  1,759
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,445 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  43

Και τον Σκρουτζ δεν τον γνωρίσαμε ούτε πιτσιρικά, ούτε χρησοθήρα, δε μας χάλασε όμως που τον είδαμε έτσι...

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,991
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  397
 • Content Count:  4,996
 • Reputation:   25,080
 • Achievement Points:  4,996
 • Days Won:  42
 • With Us For:  6,245 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  55

Φίλε Sneaker απλά να σου θυμίσω πως τον Scrooge τον γνωρίσαμε σαν χρυσοθύρα μεσα απο το έργο του Barks. Έτσι και αλλιώς ο "Βίος και Πολιτεία" του Rosa ειναι βασισμένος σε έργα και αναφορές του Barks. Ακολουθεί το "ιστορικό" έτσι όπως είχε ηδη διαμορφωθεί. Πιο πολλές πληροφορίες μπορεις να βρεις στα εισαγωγικά σημειώματα των ιστοριών.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  624
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  54
 • Content Count:  1,159
 • Reputation:   724
 • Achievement Points:  1,159
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,358 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιες φορές προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλο πως αυτό που θεωρούμε εμείς είναι αυτό που θα πρέπει όλοι να θεωρούν, σε θέματα καθαρά υποκειμενικά.

 

Προς Θεού δεν αναφέρομαι σε κανέναν από όσους έχουν postάρει εδώ! Απλά εξ αφορμής του αν θα θέλαμε ή όχι να δούμε τον Σκρούτζ να πεθαίνει μου ήρθε αυτή η σκέψη.

 

Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που θέλω τους ήρωές μου αθάνατους, αλλά έτσι θέλω τα πάντα γύρω μου. Τους αγαπημένους μου, τους φίλους μου, όλους! Όμως ο θάνατος θα συμβεί! Είτε το θέλω είτε όχι! Το μόνο που μου μένει είναι να είμαι έτοιμος να τον δεχτώ!

 

My 2 cents! :beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 • Member ID:  2,178
 • Group:  Members
 • Topic Count:  4
 • Content Count:  50
 • Reputation:   80
 • Achievement Points:  50
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,227 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  46

Καθυστερημένο ποστ στη συζήτηση αλλά δεν μπορώ να μην συγχαρώ αυτήν την εξαιρετική δουλειά...

 

:beer::cool::clap2::dance::lol::thanks:

 

Προσωπικά για μένα ο Σκρούτζ είναι αγαπημένος ήρωας που πέρασε από φωτιά και σίδερο, έγινε πιο πονηρός από τους πονηρούς και πιο σκληρός από τους σκληρούς και θα ζει για πάντα στην καρδιά μου. Ο θάνατός του κάποιοα στιγμή θα ήταν κάτι το φυσικό και το συγκεκριμένο σκίτσο στο νεκροταφείο αποτελεί τη δικαίωσή του. Μακάρι να μας κλάψουν κι εμάς έτσι...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

 • Member ID:  2,059
 • Group:  Members
 • Topic Count:  1
 • Content Count:  63
 • Reputation:   94
 • Achievement Points:  63
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,238 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  39

Παιδιά μπράβο!!!!Καταπληκτική δουλειά!!! :clap2::clap2::clap2::clap2::clap2::clap2:

Και ήθελα να μάθω για την λιμνούπολη....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,178
 • Group:  Members
 • Topic Count:  4
 • Content Count:  50
 • Reputation:   80
 • Achievement Points:  50
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,227 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  46

Πάντως παιδιά, αν και αρχικά δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση, φαίνεται ότι ο κόσμος της οικογένειας Ντακ έχει μια ιστορία που δένει και μας πάει αιώνες πίσω. Νομίζω ότι είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα που ξεδιπλώθηκε έτσι μια ενιαία ιστορία τα επιμέρους κεφάλαια της οποίας είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Και δεν παραγνωρίζω εδώ τη συνεισφορά του Ντον Ρόσα σ' αυτό που το έκανε συνειδητά και με πολύ σκέψη, αλλά θαυμάζω διότι τα αρχικά κομμάτια της ιστορίας του Μπαρκς και οι ιταλικές συνεισφορές (Μάτζικα) έδεσαν τόσο αρμονικά...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

 • Member ID:  2,414
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  206
 • Content Count:  5,714
 • Reputation:   45,861
 • Achievement Points:  5,811
 • Days Won:  48
 • With Us For:  6,205 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  37

Πολύ ωραίο αφιέρωμα και από τους δύο σας. Ο DiafanosK αναμφίβολα θα έκανε για ιστορικός :best:

 

Το διάβασα από την αρχή ως το τέλος και δεν νομίζω να έχετε αφήσει απ' έξω κάποια λεπτομέρεια ενώ η παρουσίαση των γεγονότων ανά χρονολογική σειρά δείχνει πως πραγματικά το ψάξατε πολύ το θέμα.

 

Έχετε τις ευχαριστίες μου :beer:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

 • Member ID:  3,711
 • Group:  Members
 • Topic Count:  0
 • Content Count:  23
 • Reputation:   10
 • Achievement Points:  23
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,105 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  37

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσες πληροφορίες μπορεί να βρει κανεις σε αυτό το αφιέρωμα για την Λιμνούπολη.

 

Μπράβο σε όλους όσους ασχολήθηκαν για αυτό το αφιέρωμα.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

 • Member ID:  556
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  1,537
 • Content Count:  22,474
 • Reputation:   121,023
 • Achievement Points:  22,479
 • Days Won:  791
 • With Us For:  6,374 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Αν ειναι καλο λεει......

 

:beer5:ΤΡΙΚΑΛΟ!!!!! :yahoo::div::respect::div::yahoo:

 

Και ενα ξεχωριστο maximum :respect: στο Διαφανο! Μεγαλε, το απογειωσες!!!!!!! :party:

 

 

 

(Πωπω, ντροπη μου, δεν ειχα κανει reply σε ενα απο τα καλυτερα των καλυτερων αφιερωματα στην ενοτητα Ντισνεϋ!!! Αλλα ειχα βαλει 5στερο...... :LeftRight: )

Edited by DJO
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  3,960
 • Group:  Members
 • Topic Count:  233
 • Content Count:  1,123
 • Reputation:   4,304
 • Achievement Points:  1,125
 • Days Won:  1
 • With Us For:  6,069 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  59

Γράψατε λέμε και οι δύο!!!!!!!! Απίθανο αφιέρωμα!!!!! Με όλη τη σημασία της λέξης!!!! :clap2::clap2::clap2::clap2::respect::cheers3::cheers3:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  3,829
 • Group:  Members
 • Topic Count:  12
 • Content Count:  167
 • Reputation:   330
 • Achievement Points:  167
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,088 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

Πολυ ωραιο αφιερωμα, και εγω τωρα το προσεξα..

 

:beer:

 

Λοιπον, η τοποθεσια και το χαρτογραφικο σχημα της Λιμνουπολης ηταν κατι με το οποιο ειχα ασχοληθει αρκετα οταν ημουν μικρος. Παντα ηθελα να την φτιαξω...

 

Εφτιαξα αρκετους τετοιους χαρτες... Σαν τοποθεσια ειχα αποφασισει οτι βρισκοταν στην δυτικη ακτη των ΗΠΑ καπου αναμεσα στο LA και το San Francisco. Την φανταζομουν ως χτισμενη αμφιθεατρικα πανω σε ενα κολπο, περιτριγυρισμενη απο βουνα και διχοτομημενη απο ενα ποταμι που την διεσχιζε και χυνοταν στη Θαλασσα. Το κεντρο της πολης ηταν γυρω απο το ποταμι, και τα προαστια στις παρυφες του κολπου οπου βρισκοταν το Θησαυροφυλακιο και οι γειτονιες των παπιων. Στο κεντρο υπηρχε και ενα νησακι μεσα στο ποταμι οπου βρισκοταν η ιστορικη μητροπολη της Λιμνουπολης. Οπως ειναι φανερο, εμπνευση για αυτη την τοπογραφια ηταν οι διαφορες ιστοριες του Barks, αλλα και οι ιστοριες του Marco Rota που εχουν πολλη προσεγμενη τοπογραφια της Λιμνουπολης. Ειδικα η ιστορια οπου ο Ντοναλντ δουλευει σε ενα ουρανοξυστη και ταξιδευει με το τρενο για να προλαβει να παει στη δουλεια ("ο ηρωικος κατοικος των προαστιων" η κατι τετοιο) αποτελεσε μεγαλη εμπνευση για τους χαρτες μου..

 

Κριμα που δεν τους εχω πια...

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,622
 • Group:  Members
 • Topic Count:  3
 • Content Count:  83
 • Reputation:   86
 • Achievement Points:  83
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,281 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  33

:clap2:

Και να φανταστείτε οτι η μόνη λιμνούπολη που ήξερα ήταν ένα (πολύ γνωστό) Water Park στην Κρήτη :lol:

Edited by George Lukas
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

 • Member ID:  5,259
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  207
 • Content Count:  9,437
 • Reputation:   76,885
 • Achievement Points:  9,439
 • Days Won:  100
 • With Us For:  5,898 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  

:respect::respect::respect: Πώς μου ξέφυγε τόσο καιρό; Κ ο ρ υ φ α ί ο αφιέρωμα!! Μπράβο παιδιά!
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  4,388
 • Group:  Members
 • Topic Count:  3
 • Content Count:  238
 • Reputation:   1,326
 • Achievement Points:  238
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,004 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  46

Τρομερό αφιέρωμα, δεν το είχα βρει κι εγώ τόσο καιρό.

 

(με χάλασε πολύ ο τάφος του Σκρουτζ :( )

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

 • Member ID:  1,537
 • Group:  Members
 • Topic Count:  24
 • Content Count:  837
 • Reputation:   2,375
 • Achievement Points:  837
 • Days Won:  0
 • With Us For:  6,292 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  48

Πριν απ'όλα τις θερμές ευχαριστίες μου στον Πανμέγιστο και στον ΔιάφανοςΚ για την επιμέλεια και ανάλυση του θέματος!!! Άπειρα :div::respect::div:

 

Στην πραγματικότητα έχω ελάχιστη ιδέα γύρω από το θέμα, αλλά πέτυχα ένα άρθρο γερμανικής εφημερίδας, Die Zeit ,η οποία σε φύλλο της του περασμένου Νοέμβρη έχει συνέντευξη από ένα τύπο 61 χρονών, μηχανολόγο και χαρτογράφο, ο οποίος λέει τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε στον επαναπροσδιορισμό του χάρτη της Λιμνούπολης. {Αντλώ/μεταφράζω από τα άρθρα της εφημερίδας εδώ} Το όνομα αυτού Juergen Wollina και σε συνεργασία με τον πρόεδρο (PresidENTE - λογοπαίγνιο από το President και τη γερμανική λέξη Ente=πάπια) μιας ομάδας -λατρείας του Donald, ήτοι Donaldistεν (D.O.N.A.L.D.), τον Christian Pfeiler, κατασκεύασαν εξ αρχής τον ένα και μοναδικό και αληθινό χάρτη της φανταστικής Λιμνούπολης (!!!), χρησιμοποιώντας και αναλύοντας τα δεδομένα από περίπου 700 ιστορίες Donald του Barks. Στόχος τους να φτιάξουν τον πιο πιθανό και πλήρη χάρτη, βασιζόμενοι στις πληροφορίες των 6500 σελίδες κόμικ του Carl Barks. Κάθε μια από αυτές έχει κατά μέσο όρο 8 εικόνες, συνολικά λοιπόν 52000 εικόνες έπρεπε να επεξεργαστούν. Οι αρχικές τους αναζητήσεις είχαν βασιστεί σε δύο ιστορίες, Das Detektivspiel (1945) και Zwei Streith?hne (1953) από όπου άντλησαν πληροφορίες για την πρώτη παρουσίαση ενός αναθεωρημένου χάρτη σε συνέδριο των Ντοναλντιστών πριν 11 χρόνια. Πέρυσι τον Απρίλη (2008) ολοκλήρωσαν το έργο τους που παρουσιάστηκε ξανά σε συνέδριο και αποθεώθηκε από τους ..μύστες..

 

Συμπληρωματικά, τα ελάχιστα αποκόμματα των αυθεντικών χαρτών συνεννώθηκαν σε μια κοινή κλίμακα και συναρμολογήθηκαν σε ένα ενιαίο χάρτη. Φυσικά και υπήρξαν πάρα πολλές ασυμβατότητες. Κάποια φορά ανακάλυψαν σε μια γερμανική μετάφραση μια παραπλανητική περιγραφή, η οποία και δεν είχε δυνατότητα να συμπεριληφθεί στη χαρτογράφηση. Μόνο με τη βοήθεια του αμεικάνικου τεύχους ήταν εφικτό για το Wollina να λύσει το πρόβλημα.

 

Για τη δημιουργία του χάρτη ο Wollina και ο Pfeiler εργάστηκαν από τη Δυτική ακτή προς την ενδοχώρα. Ο Wollina σχεδίαζε με το χέρι μεμονομένα κομμάτια του χάρτη και ο Pfeiler τελειοποιούσε και ολοκλήρωνε την πλήρη εικόνα. Αυτός και ο Wollina ήθελαν με την εργασία τους να διασκεδάσουν, ασχολούμενοι με αυτήν και με από κοινού έρευνα ακόμα και να τον αλλάξουν, όπως και έγινε με το Πανεπιστήμιο (H 6/7) νοτίως της γέφυρας »Sanduhrbr?cke« που εισήχθη στο χάρτη κατόπιν επισήμανσης ενός παλαιότερου μέλους των Donaldisten, ενώ διεγράφη η περιοχή »Schwartenkrachdorf«. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του ο Wollina ανακάλυψε και πλήθος πληροφοριών που δεν είχαν σχέση με το χάρτη. Για παράδειγμα, πως ο Donald πρέπει να έχει περισσότερα από τα 3 ανήψια Tick, Trick και Track. (Χιούϊ,Ντιούϊ,Λιούϊ) {κάπου έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα ξανά εδώ μέσα, αλλά δε θυμάμαι που..στη συζήτηση περί ινταξ ίσως..?}. Δημοσίευσε ένα κατάλογο με όλες τις γέφυρες και όλων των 61 Wasserquerungen (?) κατά χρονολογική σειρά.

 

Ο Wollina πιστεύει ότι ο Barks είχε εξαρχής στο νου του έναν πλήρη χάρτη της Λιμνούπολης. Από εκεί και πέρα χρησιμοποιούσε τη φαντασία του για να συνδέει τις διάφορες πληροφορίες. Ο Wollina πολύ θα επιθυμούσε να του δείξει τα αποτελέσματα των ερευνών του, αλλά ο Carl Barks πέθανε βέβαια το 2000.

 

Ο Juergen Wollina είναι 61 χρονών, είναι από το Βερολίνο και έμαθε να διαβάζει με τευχάκια κόμικ . Θυμάται τον εαυτό του να κρυφοκοιτάει πάνω από τις πλάτες των μεγαλύτερων αγοριών που καθόταν στη γειτονιά του στα σκαλιά του φούρνου και γελούσαν με αυτά τα κόμικ. Δεν καταλάβαινε όμως, το μόνο που έβλεπε ήταν κάποιες εικονογραφημένες σελίδες. Ήθελε όμως να μάθει τι το τόσο αστείο έβρισκαν τα άλλα παιδιά. Για τους περισσότερους γονείς τότε τα κομικ ήταν κάτι το διαβολικό, η δύση της κουλτούρας. Όμως για τον Βολίνα ήταν κυρίως το έναυσμα για να μάθει ανάγνωση...Την ημέρα των 23 γενεθλίων του και ενώ είχε πάει σε σ/μ να αγοράσει ποτά κλπ για να καλέσει φίλους του και να το γιορτάσουν, έπαθε εγκεφαλικό, που τον άφησε παράλυτο στην αριστερή πλευρά. Αυτό δεν υπήρξε εμπόδιο γι'αυτόν, παρ'ολο που δεν μπορούσε να συνεχίσει την αρχική δουλειά του ως χαρτογράφος, παρόλο που τον άφησε η πρώτη του γυναίκα. Έκανε και 2ο πτυχίο (μηχανικού) και στα 47 του καταπιάστηκε πάλι με την μεγάλη του αγάπη, ό,τι έχει σχέση με κόμικ, ιδιαιτέρως φυσικά με Donald Duck. To 1994 έγινε μέλος της ομάδας D.O.N.A.L.D. και ίδρυσε την ομάδα M.Ue.C.K.E. (Meisterhafte Ueberarbeitung chaotischer Kartengrundlagen Entenhausens). {=Επιδέξια Επεξεργασία Χαοτικών ΧαρτογραφικώνΔεδομένων Λιμνούπολης}

 

Αρκετά λοιπόν με τα λόγια. Αυτός είναι ο νέος, λεγάμενος, ''απόλυτος'' χάρτης: (που μπορείτε να δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση εδώ )

 

post-1537-1233062688_thumb.jpg

 

 

Λοιπόν,πρέπει να πω εδώ όμως και τον πόνο μου (κλάψ-κλάψιμ..) πριν τσεκάρω στο δίκτυο αν υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμμένο άρθρο (χτύπα τώρα την περικεφαλαία στον τοίχο άρι :slap::wall: :wall: :wall::slap: ..ναι..) και κατά συνέπεια ο χάρτης, βάλθηκα να σκανάρω τον εν λόγο χάρτη, πράγμα αρκετά δύσκολο γιατί η σελίδα της εφημερίδας έχει διαστάσεις 39.5 x 57 cm και εγώ μικρό σκανεράκι έχω και join δεν ήξερα να κάνω.. (έμαθα όμως :):3eyes: ).

 

:cheers3:

 

edit: Αχα! Εδώ η συζήτηση για το 4ο ανηψάκι...

Edited by ariane75
 • Like 20
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,393
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  594
 • Content Count:  6,421
 • Reputation:   30,827
 • Achievement Points:  6,434
 • Days Won:  13
 • With Us For:  6,207 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  42

Πολλά :respect: Arie για τις πληροφορίες αλλά :respect: φυσικά και στον Wollina για τη δουλειά που έριξε. :)

 

 

 

Υγ. Πάντως δεν πήγε χαμένη η προσπάθειά σου στο σκανάρισμα, αφού έμαθες να κάνεις join ;). Εγώ ακόμα στον Κώστα τα στέλνω... :P

 

 

:beer: :beer:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  2,414
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  206
 • Content Count:  5,714
 • Reputation:   45,861
 • Achievement Points:  5,811
 • Days Won:  48
 • With Us For:  6,205 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  37

Αυτό το thread έχει έναν από τους μεγαλύτερους όγκους πληροφοριών σε όλο το Greekcomics. Πολύ καλή δουλειά Ariane :respect:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  1,991
 • Group:  Veterans
 • Topic Count:  397
 • Content Count:  4,996
 • Reputation:   25,080
 • Achievement Points:  4,996
 • Days Won:  42
 • With Us For:  6,245 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  55

Uber :respect: @ Uber ARIE!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  277
 • Group:  Root Admin
 • Topic Count:  1,671
 • Content Count:  28,496
 • Reputation:   190,358
 • Achievement Points:  27,559
 • Days Won:  760
 • With Us For:  6,399 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  52

Wunderbar liebste Ariane!!!! Das ist exzeptionell!

 

Viele Bieren!

 

:beer5:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

 • Member ID:  13,632
 • Group:  Members
 • Topic Count:  157
 • Content Count:  1,052
 • Reputation:   8,469
 • Achievement Points:  1,052
 • Days Won:  2
 • With Us For:  4,930 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  28

Μετά από το καταπληκτικό αφιέρωμα που έκανε ο Μεγάλος Σπλας για το Μίκυ Σίτυ, ( :respect: ) σκέφτηκα να κάνω κι εγώ ένα αντίστοιχο για την πόλη των παπιών, την Λιμνούπολη!

 

ΓΕΝΙΚΑ

 

Η Λιμνούπολη είναι η πόλη που ζει ο Ντόναλντ Ντακ, τα ανιψάκια του, η Νταίζυ, ο Σκρουτζ και γενικότερα όλοι οι κύριοι χαρακτήρες του σύμπαντος των παπιών.

 

Απέκτησε το όνομα της το 1944, όταν στην ιστορία "Οι Σχοινοβάτες", ο Carl Barks πρόσθεσε στο τελευταίο καρέ της ιστορίας μια πινακίδα προς την κατεύθυνση που πήγαιναν ο Ντόναλντ και τα ανίψια του. Η πινακίδα έγραφε Duckburg, στα ελληνικά Λιμνούπολη.

 

post-13632-13101117091026_thumb.jpg

 

Το τελευταίο καρέ από την ιστορία "Οι Σχοινοβάτες", όπως δημοσιεύτηκε στο τεύχος 276 του ΚΟΜΙΞ.

 

Είναι μια πολυάσχολη μεγαλούπολη, σύμφωνα με το πρώτο καρέ της ιστορίας του Barks, "Η Μαγική Κλεψύδρα". Ωστόσο υπάρχουν και γειτονιές με μονοκατοικίες και κήπους.

 

post-13632-13101118093934_thumb.jpg

 

Το πρώτο καρέ από την ιστορία "Η Μαγική Κλεψύδρα", όπως δημοσιεύτηκε στο τεύχος 43 του ΚΟΜΙΞ.

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Σύμφωνα με τον Carl Barks (στην ιστορία Μνημειώδης σπατάλη), την Λιμνούπολη ίδρυσε ο Κορνήλιος Κουτ, ο πρωτεργάτης της πόλης.

 

Ο Don Rosa ωστόσο επέκτεινε την ιστορία. Στην κορυφή του λόφου Αμαξαφονιά, τον 16ο αιώνα, ο Φράνσις Φον Ντρέηκ έχτισε το Οχυρό Ντρέηκ. Στην συνέχεια, τον 19ο αιώνα, πέρασε στα χέρια του Κουτ που το μετονόμασε σε "Οχυρό της Λιμνούπολης". 30 χρόνια αργότερα, ολόκληρη η περιοχή παραχωρήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε τμήμα της Καλισότα (φανταστική πολιτεία στην οποία υποτίθεται πως βρίσκεται η Λιμνούπολη). Για πολλά χρόνια δεν ήταν παρά ένα άσημο χωριό, ώσπου έφτασε εκεί ο Σκρουτζ και την έκανε κέντρο των επιχειρήσεων του.

 

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ

 

Κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί διαφορετικές εκδοχές της Λιμνούπολης, από διαφορετικούς σχεδιαστές. Ο πιο γνωστός χάρτης ωστόσο είναι αυτός που έδωσαν το καλοκαίρι του 1992 τα Disney Comics. Είχαν χωρίσει τον χάρτη σε εννιά κομμάτια και τα έδιναν μέσω των περιοδικών Donald Duck Adventures, Walt Disney's Comics & Stories, Uncle Scrooge.

 

Στην Ελλάδα, ο ίδιος χάρτης δόθηκε τον επόμενο χρόνο στα τεύχη 58 - 66 του περιοδικού ΚΟΜΙΞ.

Παρακάτω παραθέτω και τα 9 κομμάτια από την αμερικάνικη έκδοση:

 

post-13632-13101131280448_thumb.jpgpost-13632-13101131383854_thumb.jpgpost-13632-13101131551796_thumb.jpg

post-13632-13101131957555_thumb.jpgpost-13632-1310113207346_thumb.jpgpost-13632-1310113219057_thumb.jpg

post-13632-13101132574502_thumb.jpgpost-13632-13101132691246_thumb.jpgpost-13632-13101132819868_thumb.jpg

 

 

Όπως ίσως παρατηρήσετε, δεν είναι τόσο πιστός σε ό,τι αναφορά τα στοιχεία στις ιστορίες του Barks και του Rosa. Η εκδοχή αυτή είναι από άλλους σχεδιαστές.

 

ΠΗΓΕΣ:

 

Ιστορίες:

High-wire Daredevils

The Magic Hourglass

Statuesque Spendthrifts

His Majesty, McDuck

 

Χαρακτήρες:

Donald Duck

Huey Dewey and Louie

Daisy Duck

Uncle Scrooge

Cornelius Coot

 

Δημιουργοί:

Carl Barks

Don Rosa

 

Άρθρα:

Η πόλη των παπιών

 

Εξωτερικές Πηγές:

Who's who in Duckburg

 • Like 21
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.