hudson Posted January 3 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 39 Content Count: 1,572 Reputation: 14,572 Achievement Points: 1,600 Days Won: 29 With Us For: 1,949 Days Status: Online Last Seen: 11 min ago Age: 42 Share Posted January 3 Κυκλοφορίες Ιανουαρίου 2023 από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως 03/01 2023 Καλή χρονιά σε όλους, ευτυχισμένο το 2023. Για να ξεκινήσει καλά το έτος, έχουμε ετοιμάσει δύο νέες εκδόσεις. Επίσης, αρχίζοντας από φέτος, θα κυκλοφορούν όλες οι εκδόσεις την ίδια ημέρα του μήνα. Συγκεκριμένα, τα παρακάτω βιβλία θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου! Οι Περιπέτειες των Ζο, Ζετ και Ζοκό #2 - Η Μυστηριώδης Ακτίνα Στο δεύτερο τεύχος της σειράς, ο Ζο, η Ζετ και ο Ζοκό αιχμαλωτίζονται από πειρατές που τους κρατούν αιχμαλώτους στο υποβρύχιό τους. Στη συνέχεια, οδηγούνται σε ένα μυστικό υποθαλάσσιο κρησφύγετο, απ’ όπου καταφέρνουν να αποδράσουν, κλέβοντας μια αμφίβια άκατο. Καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και φτάνουν σ’ ένα νησί όπου και συλλαμβάνονται από τους ανθρωποφάγους κατοίκους του. Ο Ζοκό αναλαμβάνει δράση με τις μαϊμούδες του νησιού. Εν συνεχεία, οι φίλοι μας χτυπούν τους ιθαγενείς με την ακτίνα V που βρίσκεται στην άκατο. Οι πειρατές, ωστόσο, συνεχίζουν να τους αναζητούν. Οι Περιπέτειες του Τεντέν είναι παγκοσμίως γνωστές. Ο Hergé όμως έχει δημιουργήσει και άλλους ήρωες και ιστορίες που συνεχίζουν να συναρπάζουν μέχρι τις μέρες μας. Σε αυτό το άλμπουμ θα διαβάσετε μια από αυτές τις κλασικές ιστορίες που έγραψε και σχεδίασε ο μεγάλος αυτός δημιουργός τη δεκαετία του ’30. Ο Ζο και η Ζετ έχουν εμφανιστεί σε οπισθόφυλλα αρκετών τευχών της σειράς Τεντέν, όμως οι περιπέτειές τους παρέμεναν αδημοσίευτες στην Ελλάδα έως τώρα. Δικαστής Ντρεντ #2 - Μεταμέλεια Μέγκα Σίτι Ένα, 2143 μ.Χ. Το έγκλημα ανθίζει στη μεγαλούπολη των εκατόν εξήντα εκατομμυρίων ψυχών και μόνο οι Δικαστές μπορούν να επιβάλλουν την τάξη. Ο πιο σκληρός απ’ όλους είναι ο Δικαστής Ντρεντ. Είναι ο Νόμος! Σε αυτή τη νέα του περιπέτεια, θα συναντήσει τον πρώην Δικαστή, Κάιλ Άσερ, που επιστρέφει στη Γη αφού έχει εκτίσει 20 χρόνια στην αποικία-φυλακή του Τιτάνα! Οι περισσότεροι κατάδικοι, πρώην Δικαστές, που επιστρέφουν από τον Τιτάνα μετά την αποφυλάκισή τους, έχουν σκοπό την εκδίκηση ή τη συμμετοχή τους στο οργανωμένο έγκλημα. Ο Άσερ όμως υποστηρίζει πως έχει σωφρονιστεί και αποκαλύπτει στον Ντρεντ μια ιστορία διαφθοράς και δολοφονιών που ξεπηδά μέσα από το σώμα της Ειδικής Ομάδας Δικαστών... 22 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManaLeak13 Posted January 3 Member ID: 36,788 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 1,073 Reputation: 9,002 Achievement Points: 1,287 Days Won: 15 With Us For: 851 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 34 Share Posted January 3 Η πρωτη απο τις εκδοτικές που μπαινει στο 2023 με νεες κυκλοφοριες 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lelis Posted January 3 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 2 Content Count: 99 Reputation: 880 Achievement Points: 138 Days Won: 0 With Us For: 1,451 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 33 Share Posted January 3 Περιμένουμε πολλά φέτος απο την εκδοτική... Largo, Kill Or Be Killed, Blacksad, Dredd, Τερματοφύλακας Γιατρός, Ποπάυ , σίγουρές αγορές απο την πρώτη μέρα για μένα. Το Μεταμέλεια το είχα πάρει απο Athens Con δυνατό, ελπίζω να βγάλουν και άλλο Dredd. Για το Ζο, Ζετ & Ζοκο δεν πολυψήνομαι , αλλά λογικά θα το πάρω κάποια περίοδο όταν βγουν όλα. Θα βγει και ένα τρίτο αλμπουμ νομίζω ότι λέγατε και μετά τέλος; Γενικά μου αρέσει που έχουν μπει σε μια συχνότητα με 2-3 εκδόσεις κάθε μήνα, νομίζω η πιο αξιοπιστη εκδοτική στην παρούσα φάση. 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakoszs97 Posted January 3 Member ID: 31,217 Group: Members Topic Count: 37 Content Count: 1,214 Reputation: 8,416 Achievement Points: 1,228 Days Won: 1 With Us For: 2,680 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 0 Share Posted January 3 (edited) 1 hour ago, Lelis said: Για το Ζο, Ζετ & Ζοκο δεν πολυψήνομαι , αλλά λογικά θα το πάρω κάποια περίοδο όταν βγουν όλα. Θα βγει και ένα τρίτο αλμπουμ νομίζω ότι λέγατε και μετά τέλος; Τα άλμπουμ της σειράς είναι 5. Το πρώτο ελληνικό τεύχος είχε τα δύο πρώτα άλμπουμ μαζί, οπότε αν αυτό έχει τα επόμενα δύο, απομένει ένα ακόμα ελληνικό τεύχος που θα έχει το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ. Edited January 3 by jimakoszs97 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimceltic13 Posted January 3 Member ID: 30,338 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 191 Reputation: 1,030 Achievement Points: 217 Days Won: 0 With Us For: 3,130 Days Status: Offline Last Seen: 6 hours ago Age: 46 Share Posted January 3 Τι ωραια θα ηταν να εβγαζε και Graphic Novels με λοχαγο Μαρκ,καπταιν Μικι,και παιδι πανθηρας! 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rombax Posted January 3 Member ID: 38,010 Group: Members Topic Count: 15 Content Count: 325 Reputation: 2,384 Achievement Points: 375 Days Won: 0 With Us For: 543 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 15 Share Posted January 3 Εύχομαι το Ζο Ζετ και Ζοκό να έχει επιτυχία έτσι ώστε ο Μικρός Ήρως να βγάλει περισσότερες γαλλοβελγικές εκδόσεις 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v hunter d Posted January 3 Member ID: 38,851 Group: Members Topic Count: 20 Content Count: 299 Reputation: 2,045 Achievement Points: 338 Days Won: 1 With Us For: 332 Days Status: Offline Last Seen: 48 min ago Share Posted January 3 Judge Dredd ξανά κοντά μας επιτέλους!!! 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laz33 Posted January 3 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 3,668 Reputation: 27,418 Achievement Points: 3,829 Days Won: 64 With Us For: 2,476 Days Status: Offline Last Seen: 18 hours ago Age: 39 Share Posted January 3 Αν και δεν ψήνομαι για τις συγκεκριμένες κυκλοφορίες, ωστόσο μπράβο στην εκδοτική που βγάζει τακτικά νέα κόμικς και κυρίως μπράβο που έχει κάνει άνοιγμα και σε άλλα είδη Αν θυμάστε μέχρι πριν κάποια χρόνια, κυρίως με φουμέτια ασχολούνταν. Τώρα βλέπουμε γαλλοβελγικά, βρετανικά, αμερικάνικα, μέχρι και υπερηρωικά. Μόνο disney έμεινε να βγάλει. Αν και παίζει να μην το κάνει λόγω δικαιωμάτων από Καθημερινή. Αλλιώς θα βλέπαμε και disney πιστεύω 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanosPap Posted January 3 Member ID: 38,148 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 615 Reputation: 3,134 Achievement Points: 638 Days Won: 1 With Us For: 511 Days Status: Offline Last Seen: Friday at 05:15 AM Share Posted January 3 Επειδή δεν πήρα τα δύο τελευταία τεύχη του Non-Stop Comics λόγω της ακύρωσής του, οι τόμοι που βγαίνουν τώρα από Dredd και αυτό που θα βγει από Largo διαβάζονται μόνοι τους ή πρέπει να έχω διαβάσει και τα υπόλοιπα που έχω χάσει; Γιατί ειδικά το Largo σκέφτομαι να το πάρω. Για το Kill or be Killed επειδή το έχω, ξέρω ότι είναι και όλα τα τεύχη του περιοδικού μέσα. Οπότε απλά αναμένω τον 2ο τόμο κάποια στιγμή. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted January 4 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 22 Content Count: 3,701 Reputation: 28,138 Achievement Points: 3,754 Days Won: 77 With Us For: 5,783 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Share Posted January 4 9 ώρες πριν, StefanosPap είπε: Επειδή δεν πήρα τα δύο τελευταία τεύχη του Non-Stop Comics λόγω της ακύρωσής του, οι τόμοι που βγαίνουν τώρα από Dredd και αυτό που θα βγει από Largo διαβάζονται μόνοι τους ή πρέπει να έχω διαβάσει και τα υπόλοιπα που έχω χάσει; Γιατί ειδικά το Largo σκέφτομαι να το πάρω. Για το Kill or be Killed επειδή το έχω, ξέρω ότι είναι και όλα τα τεύχη του περιοδικού μέσα. Οπότε απλά αναμένω τον 2ο τόμο κάποια στιγμή. Ο Λάργκο είχε εξέλιξη στα δύο τελευταία non stop comics. Δεν ξέρω όμως αν θα τα βγάλουν από την αρχή αυτόνομα ή από εκεί που έμειναν (το πιο λογικό και πιθανό σενάριο) 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolandofshire Posted January 4 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 148 Reputation: 927 Achievement Points: 170 Days Won: 1 With Us For: 2,462 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Age: 33 Share Posted January 4 10 ώρες πριν, Laz33 είπε: Αν και δεν ψήνομαι για τις συγκεκριμένες κυκλοφορίες, ωστόσο μπράβο στην εκδοτική που βγάζει τακτικά νέα κόμικς και κυρίως μπράβο που έχει κάνει άνοιγμα και σε άλλα είδη Αν θυμάστε μέχρι πριν κάποια χρόνια, κυρίως με φουμέτια ασχολούνταν. Τώρα βλέπουμε γαλλοβελγικά, βρετανικά, αμερικάνικα, μέχρι και υπερηρωικά. Μόνο disney έμεινε να βγάλει. Αν και παίζει να μην το κάνει λόγω δικαιωμάτων από Καθημερινή. Αλλιώς θα βλέπαμε και disney πιστεύω Τώρα μεταξύ μας με τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά, μήπως να τα βάλουμε εμείς τα λεφτά για τα δικαιώματα ώστε να πάρουν και τη Disney; Ο @ PhantomDuck θα δούλευε βέβαια νυχθημερόν Πέρα από την πλάκα, η αλήθεια είναι ότι και μικρός και τώρα μόνο λίγο λοχαγό Μαρκ είχα διαβάσει και λογικά δε θα τιμήσω αυτά καθώς έχω άλλα στις προτεραιότητές μου αλλά αξίζουν πολλά μπράβο στην εκδοτική που δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε πολλά είδη και ενημερώνει τους αναγνώστες της από πριν. Δεν είναι και δεδομένο εδώ που τα λέμε... 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comichunter Posted January 5 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 752 Reputation: 3,609 Achievement Points: 815 Days Won: 9 With Us For: 1,181 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Age: 40 Share Posted January 5 Επειδή γίνεται κουβέντα για Disney σε άλλη εκδοτική, σας πληροφορώ ότι ετοιμάζεται μεγάλη κίνηση με τα δικαιώματα της Disney από εκδοτική έκπληξη... 7 6 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doom Posted January 5 Member ID: 32,548 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 652 Reputation: 4,748 Achievement Points: 700 Days Won: 1 With Us For: 1,890 Days Status: Offline Last Seen: 27 min ago Share Posted January 5 On 1/4/2023 at 9:27 AM, rolandofshire said: Τώρα μεταξύ μας με τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά, μήπως να τα βάλουμε εμείς τα λεφτά για τα δικαιώματα ώστε να πάρουν και τη Disney; Άστο καλύτερα, γιατί το Μίκυ Μάους από την "Μικρός Ήρως" θα έκανε 4 ευρώ τουλάχιστον. 7 2 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comichunter Posted January 5 Member ID: 35,513 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 752 Reputation: 3,609 Achievement Points: 815 Days Won: 9 With Us For: 1,181 Days Status: Offline Last Seen: 21 hours ago Age: 40 Share Posted January 5 Εγώ θα ήθελα να δω ιστορίες του Τζον ραμπο από την εκδοτική. 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolandofshire Posted January 5 Member ID: 31,638 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 148 Reputation: 927 Achievement Points: 170 Days Won: 1 With Us For: 2,462 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Age: 33 Share Posted January 5 9 λεπτά πριν, Comichunter είπε: Επειδή γίνεται κουβέντα για Disney σε άλλη εκδοτική, σας πληροφορώ ότι ετοιμάζεται μεγάλη κίνηση με τα δικαιώματα της Disney από εκδοτική έκπληξη... Μιλάς με γρίφους γέροντα Αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί δεν είναι συζήτηση γι'αυτό το topic 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIELOS Posted January 5 Member ID: 32,941 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 334 Reputation: 2,429 Achievement Points: 365 Days Won: 1 With Us For: 1,761 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 45 Share Posted January 5 41 λεπτά πριν, Comichunter είπε: Επειδή γίνεται κουβέντα για Disney σε άλλη εκδοτική, σας πληροφορώ ότι ετοιμάζεται μεγάλη κίνηση με τα δικαιώματα της Disney από εκδοτική έκπληξη... Δώστε Μικυ Μάους στη Μαμούθ! Να γίνει αορίστου, μελλοντικής, πιθανής ίσως κυκλοφορίας! Αμάν τόσα χρόνια κάθε Παρασκευή! Βαρεθήκαμε! Λίγο σασπένς να ανανεωθεί και η σχέση! 6 1 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasos Posted January 6 Member ID: 33,242 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 65 Reputation: 301 Achievement Points: 67 Days Won: 0 With Us For: 1,681 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 09:38 PM Age: 42 Share Posted January 6 On 5/1/2023 στο 2:27 ΜΜ, Comichunter είπε: Επειδή γίνεται κουβέντα για Disney σε άλλη εκδοτική, σας πληροφορώ ότι ετοιμάζεται μεγάλη κίνηση με τα δικαιώματα της Disney από εκδοτική έκπληξη... Θα μοιραστείς περισσότερα; Να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες;🙂 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyssesmoore Posted January 7 Member ID: 35,058 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 900 Reputation: 5,062 Achievement Points: 950 Days Won: 1 With Us For: 1,276 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 24 Share Posted January 7 Ωχ! Λέτε να μας μείνει ο Ρομάνο Σκάρπα στην μέση; Να κλαίμε από τα γέλια και να γελάμε από τα κλάματα;! Αυτό θα ήταν μεγάλη αποτυχία για όσους μαζεύουν την συλλογή! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted January 7 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 22 Content Count: 3,701 Reputation: 28,138 Achievement Points: 3,754 Days Won: 77 With Us For: 5,783 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Share Posted January 7 Παιδιά όχι εδώ για Ντίσνεϋ. Το τοπίο είναι για τις εκδόσεις μικρός ήρωας. Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε μια τάξη. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted January 13 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 39 Content Count: 1,572 Reputation: 14,572 Achievement Points: 1,600 Days Won: 29 With Us For: 1,949 Days Status: Online Last Seen: 11 min ago Age: 42 Author Share Posted January 13 Ερίκ Καστέλ #0-16 Προσφορά Ποτέ η μαγεία των κόμικς δεν συνδυάστηκε τόσο επιτυχημένα με το ποδόσφαιρο! Ποτέ ένας χάρτινος ποδοσφαιρικός ήρωας δεν χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες μεταγραφές ενός συλλόγου! Ο Γάλλος δεξιοτέχνης εξτρέμ με το νούμερο 7 είναι και πάλι κοντά μας στο καλύτερο ποδοσφαιρικό κόμικς του κόσμου. Ο Ερίκ Καστέλ, το νέο αστέρι των "Μπλαουγκράνα", είναι ο πιο δημοφιλής, ο πιο διάσημος και ο πιο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της 9ης Τέχνης. Η προσφορά αυτή περιλαμβάνει τα 17 τεύχη του Ερίκ Καστέλ (μέσα σε ειδική θήκη + 10 αφίσες ΔΩΡΟ) και επιπλέον δώρο 4 κόμικς με βιογραφίες θρύλων του ποδοσφαίρου! https://www.mikrosiros.gr/eric-castel/eric-castel-prosfora https://www.mikrosiros.gr/eric-castel/thiki-eric-castel 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted January 13 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 22 Content Count: 3,701 Reputation: 28,138 Achievement Points: 3,754 Days Won: 77 With Us For: 5,783 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Share Posted January 13 Πιο ωραία από την προηγούμενη. Θα τσιμπήσω αυτήν θα πουλήσω την άλλη. Ποιος την θέλει για 2 ευρώ? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik Posted January 14 Member ID: 25,133 Group: Veterans Topic Count: 280 Content Count: 6,321 Reputation: 62,384 Achievement Points: 6,364 Days Won: 40 With Us For: 3,975 Days Status: Offline Last Seen: 27 min ago Age: 46 Share Posted January 14 Μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά τη θήκη ! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted January 14 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 22 Content Count: 3,701 Reputation: 28,138 Achievement Points: 3,754 Days Won: 77 With Us For: 5,783 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Share Posted January 14 2 ώρες πριν, tik είπε: Μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά τη θήκη ! Για αυτήν μίλαγα. Εγώ είχα πάρει ξεχωριστά ΚΑΙ την προηγούμενη θήκη που είχε βγει αν θυμάστε. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik Posted January 14 Member ID: 25,133 Group: Veterans Topic Count: 280 Content Count: 6,321 Reputation: 62,384 Achievement Points: 6,364 Days Won: 40 With Us For: 3,975 Days Status: Offline Last Seen: 27 min ago Age: 46 Share Posted January 14 Μπορείς να βάλεις τα τεύχη ΜΕ την παλιά θήκη μέσα στην καινούρια θήκη. 2 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolas12 Posted January 16 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 328 Content Count: 3,294 Reputation: 28,652 Achievement Points: 2,310 Days Won: 238 With Us For: 1,649 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 27 Share Posted January 16 Σύμφωνα με τον Καραμπάλιο στο Facebook ετοιμάζεται έκθεση για την επέτειο 70 χρόνων από την κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα. Αντιγράφω από τη δημοσίευση: Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Leokratis Anemodouras μου είπε στο τηλέφωνο για μια σκέψη του σχετικά με την επέτειο των εβδομήντα χρόνων από την κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα. Και ότι θα ήθελε μια έκθεση για αυτό. Μια έκθεση που θα συμμετείχαν καλλιτέχνες από την σκηνή κόμικς , το πρότεινε σε πολλούς συναδέλφους και από οτι ξέρω πολλοί ανταποκρίθηκαν θετικά, εννοείται ότι δεν θα έλεγα όχι...αυτήν είναι η συμμετοχή μου στην έκθεση των Εκδόσεις Μικρός Ήρως - Mikros Iros Publications , φόρος τιμής στον Γιώργο Θαλάση. Ανυπομονώ να δω και τις υπόλοιπες συμμετοχές. 17 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted January 28 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 39 Content Count: 1,572 Reputation: 14,572 Achievement Points: 1,600 Days Won: 29 With Us For: 1,949 Days Status: Online Last Seen: 11 min ago Age: 42 Author Share Posted January 28 (edited) Η επετειακή έκδοση για τα 70 χρόνια του Μικρού Ήρωα (ISBN:978-618-206-135-0). Ο Μικρός Ήρως 70 χρόνια (1953- 2023) / Γεώργιος Βλάχος Τίτλος: Ο Μικρός Ήρως 70 χρόνια (1953- 2023) Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ Συντελεστές: Γεώργιος Βλάχος, Συγγραφέας ; Θάνος Αστρίτης, Συγγραφέας ; Συλλογικό, Καλλιτέχνης Εκδότης: Παλλήνη [GR] : Εκδόσεις Μικρός Ήρως Ε.Ε. Έτος Έκδοσης: 2023 Σελιδοποίηση: 224 Μέγεθος: 21x28 ISBN: 978-618-206-135-0 Γλώσσες: Ελληνική (gre) Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ελληνική (gre) Ημερ. Παραχώρησης: 27/01/2023 Και μια φωτογραφία από το facebook της εκδοτικής Edited January 28 by hudson 16 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted January 28 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 22 Content Count: 3,701 Reputation: 28,138 Achievement Points: 3,754 Days Won: 77 With Us For: 5,783 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 44 Share Posted January 28 On 16/1/2023 στο 11:27 ΠΜ, nikolas12 είπε: Σύμφωνα με τον Καραμπάλιο στο Facebook ετοιμάζεται έκθεση για την επέτειο 70 χρόνων από την κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα. Αντιγράφω από τη δημοσίευση: Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Leokratis Anemodouras μου είπε στο τηλέφωνο για μια σκέψη του σχετικά με την επέτειο των εβδομήντα χρόνων από την κυκλοφορία του Μικρού Ήρωα. Και ότι θα ήθελε μια έκθεση για αυτό. Μια έκθεση που θα συμμετείχαν καλλιτέχνες από την σκηνή κόμικς , το πρότεινε σε πολλούς συναδέλφους και από οτι ξέρω πολλοί ανταποκρίθηκαν θετικά, εννοείται ότι δεν θα έλεγα όχι...αυτήν είναι η συμμετοχή μου στην έκθεση των Εκδόσεις Μικρός Ήρως - Mikros Iros Publications , φόρος τιμής στον Γιώργο Θαλάση. Ανυπομονώ να δω και τις υπόλοιπες συμμετοχές. Υπέροχο!!! Αλήθεια ξέρουμε τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η έκδοση που μας ανέφερε ο φίλος @ hudson ? Αν και δεν έχω διαβάσει ποτέ μικρό ήρωα είναι περίεργος! Αλήθεια εσείς έχετε διαβάσει μικρό ήρωα? Και αν ναι πως σας φάνηκε? 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisbouk Posted January 28 Member ID: 32,547 Group: Members Topic Count: 45 Content Count: 462 Reputation: 3,322 Achievement Points: 481 Days Won: 2 With Us For: 1,891 Days Status: Online Last Seen: 14 min ago Age: 56 Share Posted January 28 (edited) Διάβαζα, νεαρός όταν ήμουν περί το 1975. Έχω καλές αναμνήσεις. Μου άρεσε. Στο παρόν, τώρα, πρόσφατα, διαβάσα τον Εικονογραφημένο Μικρό Ήρωα και μ' έχει κερδίσει! Είναι κορυφαίο δημιούργημα. Μπορούν οι περιπέτειες της παρέας αυτής, να γίνουν σενάριο για ταινία κάλλιστα. Οι ιστορίες που έγραψε ο Θάνος Αστρίτης (Σ. Ανεμοδουράς) έχουν καταιγιστικό ρυθμό ανάγνωσης και τα σχέδια του Βύρων Απτόσογλου είναι τόσο κοντινά και δικά μας και υποστηρίζουν την ανάγνωση άριστα. Πιστεύω ότι και σήμερα ακόμη, αν τα διαβάσει ένα παιδί, ειδικά αγοράκι, μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωες. Έδιτ: διαβάζω και τις επετειακές νέες εκδόσεις του με τις εφημερίδες και αυτά είναι πολύ καλά τεύχη για την ιστορική στιγμή της επετείου, ευρύτερα Edited January 28 by chrisbouk 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted February 1 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 39 Content Count: 1,572 Reputation: 14,572 Achievement Points: 1,600 Days Won: 29 With Us For: 1,949 Days Status: Online Last Seen: 11 min ago Age: 42 Author Share Posted February 1 Κυκλοφορίες Φεβρουαρίου 2023 από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως 31/01 2023 Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να κλείνουμε 70 χρόνια από την επέτειο του λαϊκού αναγνώσματος Ο Μικρός Ήρως. Οι εκδόσεις αυτού του μήνα, θα συνοδευτούν από μία μεγάλη εορταστική εκδήλωση, για την οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, κάνοντας κλικ εδώ. Τα δύο βιβλία που θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο του 2023, είναι τα παρακάτω: Μίστερ Νο GN #15 - Φώτα, Κάμερα, Γυρίζουμε! Στο βιβλίο περιέχεται η ιστορία κόμικς με τίτλο Φώτα, Κάμερα, Γυρίζουμε (Mister No #79-82, Φεβρουάριος-Μάιος 1981) σε σενάριο Alfredo Castelli και σχέδιο Franco Bignotti ενώ το εξώφυλλο είναι του Gallieno Ferri. Έχοντας αναλάβει τον ρόλο του οδηγού για ένα κινηματογραφικό συνεργείο που θα γυρίσει μια ταινία στην καρδιά της ζούγκλας, ο Μίστερ Νο βρίσκεται σε σύγκρουση με τον σκηνοθέτη Ίρα Μπερνς, έναν άνθρωπο κυνικό και αδίστακτο. Ο πιλότος μας παραμένει στο συνεργείο, γιατί εκτός των άλλων, έχει ερωτευτεί την όμορφη ντίβα, Σούζαν Στίβενς. Ωστόσο, το συνεργείο αποδεκατίζεται από δύο φρικτές δολοφονίες και ο Μίστερ Νο βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο μάτι του κυκλώνα... Ο Μικρός Ήρως 70 Χρόνια (1953 - 2023) Σπάνια ένα περιοδικό έχει σημαδέψει τόσο πολύ τις καρδιές και τις ψυχές των αναγνωστών του, όσο ο Μικρός Ήρως, που έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης» και διάνθισε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Μη χάσετε το ολοκαίνουργιο λεύκωμα με πολύτιμες πληροφορίες για το ανάγνωσμα, 45 νέα σκίτσα Ελλήνων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν στην έκθεση για τα 70 χρόνια, αλλά και μία αδημοσίευτη πραγματική ιστορία του Θάνου Αστρίτη σε σχέδια του Βασίλη Γκογκτζιλά, που αποτελεί την αφετηρία αυτής της τεράστιας διαδρομής που λέγεται Μικρός Ήρως. https://www.mikrosiros.gr/blog/kuklofories-febrouariou-2023-ekdoseis-mikros-iros 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudson Posted February 1 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 39 Content Count: 1,572 Reputation: 14,572 Achievement Points: 1,600 Days Won: 29 With Us For: 1,949 Days Status: Online Last Seen: 11 min ago Age: 42 Author Share Posted February 1 Έκθεση για τα 70 χρόνια Μικρού Ήρωα 01/02 2023 Σπάνια ένα περιοδικό έχει σημαδέψει τόσο πολύ τις καρδιές και τις ψυχές των αναγνωστών του, όσο ο Μικρός Ήρως, που έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης» και διάνθισε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Σπάνια ένα παιδικό περιοδικό του είδους του έφτασε, χωρίς διακοπή της έκδοσής του, στον μυθικό αριθμό των 800 σχεδόν τευχών, γραμμένο κάθε εβδομάδα από τον ίδιο πάντα συγγραφέα. Αυτό το περιοδικό των παιδικών μας αναμνήσεων, λοιπόν, ο Μικρός Ήρως μας, γιορτάζει φέτος εβδομήντα χρόνια ζωής. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πια «μικρός» και η εποχή μας έχει στρέψει την προσοχή της σε άλλους ήρωες... Πιο πεζούς, πιο αναλώσιμους, αλλά χάι τεκ! Ο δικός μας, όμως, ο «παππούς Μικρός Ήρως» δεν πτοείται… «Όσο ζει, ελπίζει…», όπως έλεγε κι ο ίδιος στις παλιές καλές μέρες. Σας προσκαλεί πιστούς και όχι, σε μια μοναδική έκθεση που θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 21 έως και τις 28 Φεβρουαρίου, κατά την οποία 45 διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους για τα εβδομηντάχρονα του αναγνώσματος. Τα 45 εκθέματα θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε στον πρώτο όροφο του ιδρύματος. Στον δεύτερο όροφο θα βρείτε συλλεκτικά τεύχη και ένθετα της σειράς καθώς και σπάνια σκίτσα του εικονογράφου του αναγνώσματος, Βύρωνα Απτόσογλου, που μας παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α.. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 19:00, όπου θα μιλήσουν για το ανάγνωσμα ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Κουκουλάς και ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, ενώ θα προβληθεί βίντεο με αδημοσίευτο υλικό και συνεντεύξεις παλαιών και νέων προσωπικοτήτων. Ταυτόχρονα, όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το ολοκαίνουργιο λεύκωμα με πολύτιμες πληροφορίες για το ανάγνωσμα, τα νέα σκίτσα των καλλιτεχνών αλλά και μία αδημοσίευτη πραγματική ιστορία του Θάνου Αστρίτη σε σχέδια του Βασίλη Γκογκτζιλά, που αποτελεί την αφετηρία αυτής της τεράστιας διαδρομής που λέγεται Μικρός Ήρως. Σας περιμένουμε λοιπόν σε μία όμορφη βραδιά που ξυπνάει όμορφες μνήμες στους παλιούς, αλλά ταυτόχρονα ενώνει το χθες με το σήμερα! Η ειδική έκδοση για τα εβδομήντα χρόνια θα είναι διαθέσιμη για αγορά στην έκθεση. Μπορείτε επίσης να την αγοράσετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, κάνοντας κλικ εδώ! Ημερομηνίες έκθεσης: 21 - 28 Φεβρουαρίου 2023. 18:00 έως 22:00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Εκδήλωση για τα εγκαίνια: Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 19:00. Μέρος έκθεσης: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττική, 177 78. https://www.mikrosiros.gr/blog/ekthesi-gia-70-xronia-mikros-iros 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts