Black Panther Posted January 1 Member ID: 37,334 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 380 Reputation: 3,083 Achievement Points: 515 Days Won: 0 With Us For: 1,505 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 04:31 PM Age: 18 Posted January 1 Ανοίγω λοιπόν και φέτος το τόπικ της εκδοτικής που αγαπάμε να κράζουμε λίγο περισσότερο από τις άλλες (η Radnet εξαιρείται). Καλή χρονιά σε όλους και ας ελπίσουμε με περισσότερες από 3 νέες εκδόσεις 15 1 Quote
Captain Cooper Posted January 1 Member ID: 32,676 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1,260 Reputation: 8,642 Achievement Points: 1,335 Days Won: 12 With Us For: 2,635 Days Status: Offline Last Seen: 45 min ago Age: 39 Posted January 1 Μήπως για τη συγκεκριμένη εκδοτική πρέπει να ανοίγουμε τόπικ ανά δεκαετία; 19 Quote
Black Panther Posted January 1 Member ID: 37,334 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 380 Reputation: 3,083 Achievement Points: 515 Days Won: 0 With Us For: 1,505 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 04:31 PM Age: 18 Author Posted January 1 11 λεπτά πριν, Captain Cooper είπε: Μήπως για τη συγκεκριμένη εκδοτική πρέπει να ανοίγουμε τόπικ ανά δεκαετία; Τώρα που το λες δεν είναι και τόσο κακή ιδέα! Βιάστηκα μου φαίνεται Spoiler Μου έφτιαξες τη μέρα, ακόμη περισσότερο , φίλε μου @ Captain Cooper 7 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted January 1 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 90 Content Count: 3,594 Reputation: 21,940 Achievement Points: 3,030 Days Won: 110 With Us For: 1,594 Days Status: Online Last Seen: 5 min ago Age: 16 Posted January 1 1 ώρα πριν, Captain Cooper είπε: Μήπως για τη συγκεκριμένη εκδοτική πρέπει να ανοίγουμε τόπικ ανά δεκαετία; Παλιά τα τόπικ της ΜΑΜΟΥΘ πήγαιναν ανά διετίες( 2017-18 & 2019-20), αλλά πλέον... δεν είμαστε στο σημείο να βγάζει μία επανέκδοση στο τρίμηνο- ευτυχώς- οπότε ανοίγουμε κι άλλα θέματα! Κι εδώ να υπενθυμίσω, ότι η ΜΑΜΟΥΘ "πάτησε" και το τόπικ με τα νέα της Οξύ και αυτό με τα νέα της Jemma... Είναι απ' τα πιο κινητικά θέματα του φόρουμ περιέργως!!! 11 Quote
nkak Posted January 1 Member ID: 40,802 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 119 Reputation: 637 Achievement Points: 126 Days Won: 0 With Us For: 611 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Posted January 1 Ρε παιδιά, τι να κάνουμε, είναι μαμούθ κι πάει αργά. Μην εξαφανιστεί φοβάμαι... 12 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted January 1 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 90 Content Count: 3,594 Reputation: 21,940 Achievement Points: 3,030 Days Won: 110 With Us For: 1,594 Days Status: Online Last Seen: 5 min ago Age: 16 Posted January 1 5 λεπτά πριν, nkak είπε: Ρε παιδιά, τι να κάνουμε, είναι μαμούθ κι πάει αργά. Μην εξαφανιστεί φοβάμαι... Μην ανησυχείς... Έχει αποδείξει ότι είναι πολύ ανθεκτική!!! Αλλά και να εξαφανιστεί... κάπως θα επιστρέψει 3 6 Quote
Laz33 Posted January 4 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5,011 Reputation: 39,399 Achievement Points: 5,199 Days Won: 107 With Us For: 3,261 Days Status: Online Last Seen: 1 min ago Age: 41 Posted January 4 On 1/1/2025 στο 2:30 ΜΜ, nkak είπε: Ρε παιδιά, τι να κάνουμε, είναι μαμούθ κι πάει αργά. Μην εξαφανιστεί φοβάμαι... Προσωπικά δεν θα με χαλάσει κιόλας να εξαφανιστεί. Ίσα-ίσα. Να πάρει τα δικαιώματα καμιά σοβαρή εταιρία μπας και βλέπουμε τα άλμπουμ στην ώρα τους. Εν τω μεταξύ κάποιες ελάχιστες ελπίδες που είχα να δούμε το νέο Λούκυ Λουκ μέσα στο Γενάρη, εξανεμίστηκαν κι αυτές (απ΄τη στιγμή που δεν έχει πάρει ακόμα ISBN). Όχι ότι βιάζομαι, έτσι κι αλλιώς το έχω διαβάσει στα αγγλικά. Φέτος θα προσπαθήσω να μην εκνευρίζομαι και να μην τους κράζω, ή έστω όχι στο βαθμό που το έκανα. Αφενός δεν έχει νόημα να χαλιέμαι, αφετέρου χάρη τους κάνουμε ν΄ασχολούμαστε μαζί τους. 11 1 Quote
ManaLeak13 Posted January 4 Member ID: 36,788 Group: Members Topic Count: 3 Content Count: 1,721 Reputation: 15,494 Achievement Points: 2,023 Days Won: 24 With Us For: 1,635 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 36 Posted January 4 5 ώρες πριν, Laz33 είπε: Φέτος θα προσπαθήσω να μην εκνευρίζομαι και να μην τους κράζω, ή έστω όχι στο βαθμό που το έκανα. Αφενός δεν έχει νόημα να χαλιέμαι, αφετέρου χάρη τους κάνουμε ν΄ασχολούμαστε μαζί τους. New year's resolution δηλαδή Σου δίνω μεχρι αρχές Μαρτίου που αναμενόμενα δεν θα έχουν βγάλει έκδοση. Κάπου εκεί θα επιστρέψεις στις εργοστασιακές σου. BTW ακόμα να αγοράσω το Ιζνογκουντ. Περιμένω πότε θα φυλοτιμηθούν να βγαλουν είτε το ΛΛ είτε το ΤενΤεν να τα συνδιασω. Να το φέρουν τα περίπτερα να πεταχτώ να το πάρω, ούτε λόγος.... 1 10 Quote
Ubergorn Posted January 4 Member ID: 38,058 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 1,361 Reputation: 9,103 Achievement Points: 1,385 Days Won: 46 With Us For: 1,318 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 43 Posted January 4 13 λεπτά πριν, ManaLeak13 είπε: New year's resolution δηλαδή Σου δίνω μεχρι αρχές Μαρτίου που αναμενόμενα δεν θα έχουν βγάλει έκδοση. Κάπου εκεί θα επιστρέψεις στις εργοστασιακές σου. BTW ακόμα να αγοράσω το Ιζνογκουντ. Περιμένω πότε θα φυλοτιμηθούν να βγαλουν είτε το ΛΛ είτε το ΤενΤεν να τα συνδιασω. Να το φέρουν τα περίπτερα να πεταχτώ να το πάρω, ούτε λόγος.... Αρχές Μαρτίου; Δίνεις πολύ διάστημα . Όταν δεν θα υπάρχει ανακοίνωση εκεί στα μέσα Φεβρουαρίου δεν θα αντέξει και θα λυγίσει!! Στο μεταξύ τόσο αραιά που βγάζουν αυτοί νόμιζα ότι έκλεισαν ! 2 6 Quote
Laz33 Posted January 5 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5,011 Reputation: 39,399 Achievement Points: 5,199 Days Won: 107 With Us For: 3,261 Days Status: Online Last Seen: 1 min ago Age: 41 Posted January 5 (edited) Είπα δεν θα τους κράζω στο βαθμό που τους έκραζα. Όχι ότι δεν θα τους κράζω καθόλου Βασικά το πήρα απόφαση ότι δεν πρόκειται να δούμε κάτι άλλο απ΄τη Μαμούθ εκτός από Αστερίξ, Λούκυ Λουκ και Ιζνογκούντ. Ξέγραψα οριστικά τα Μπλούμπερυ και τα Μπλέικ & Μόρτιμερ. Και καλό είναι να κάνετε κι εσείς το ίδιο για να μην απογοητευτείτε Edited January 5 by Laz33 9 1 1 Quote
Ζάνταφ Posted January 7 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 699 Reputation: 4,945 Achievement Points: 750 Days Won: 15 With Us For: 477 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Posted January 7 Η Μαμούθ είναι από τις πιο αγαπημένες μου εκδοτικές, μ' αυτή μεγάλωσα, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι είδος υπό εξαφάνιση! Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται εκδοτική όταν εκδίδει μια φορά στην δεκαετία. Οπότε, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ολική εξαφάνισή της δεν θα με χαλούσε και πολύ! Και λέω ολική, γιατί και τώρα εξαφανισμένη είναι απλά έχει πολλά δικαιώματα στα γαλλοβελγικά! Αν εξαφανιστεί λοιπόν, μια σοβαρή εκδοτική, όπως ο Μικρός Ήρως, θα πάρει τα δικαιώματα, και θα υπάρξει η πολυπόθητη άνθηση του BD! Οπότε αν μου δοθεί η ευκαιρία θα είμαι από αυτούς που βυθίζουν την λόγχη τους πάνω στο μαμούθ, για την επιβίωση (των γαλλοβελγικών) 5 Quote
Θοδωρής Καραπάνος Posted January 8 Member ID: 36,975 Group: Moderator Topic Count: 90 Content Count: 3,594 Reputation: 21,940 Achievement Points: 3,030 Days Won: 110 With Us For: 1,594 Days Status: Online Last Seen: 5 min ago Age: 16 Posted January 8 Για να μπαίνουμε στη νέα χρονιά... Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η ΜΑΜΟΥΘ για την φετινή χρονιά... Προφανώς και θα ξανακαλέσω κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν, έχω συλλέξει αρκετά, ενδιαφέροντα νέα! ------------------------------------------------------------------------------------ Αναμενόμενες κυκλοφορίες: Λούκυ Λουκ: Ετοιμάζεται η επανέκδοση του #21, "Μπίλυ ο τρομερός" και σκοπεύουν να αρχίσουν την επανέκδοση παλαιότερων άλμπουμ ανά 1.5 μήνα. Επίσης, θα αρχίσουν σύντομα να δουλεύουν το ενενηκοστό άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες στη Γαλλία. Εδώ εκτιμάται ότι θα το έχουμε σε δύο περίπου μήνες... Τους πιστεύω, έχουν αποδείξει ότι για τους μεγάλους τους ήρωες παρουσιάζουν μεγάλη ζέση! Αστερίξ: Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζονται τα εκτός σειράς άλμπουμ μεταφορές των ταινιών, τα οποία είναι δύο στον αριθμό απ' ό,τι πληροφορήθηκα*... Επίσης, κάτι μου ανέφερε για το καινούριο Αστερίξ(#41), που δεν έχει όμως κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά απ' όσο ξέρω αναμένεται εντός του 2025, με κάνει να υποθέτω ότι θα εκδοθεί παράλληλα με τη Γαλλία, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ιζνογκούντ: Επίσης ετοιμάζεται το #31 και θα το έχουμε σύντομα( πριν το καλοκαίρι), αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιον μήνα μου είπε ακριβώς... Ιντεφίξ: Μου είπε ότι εκκρεμούν τέσσερα να κυκλοφορήσουν( όπως ήταν ήδη γνωστό), καθώς επίσης ότι ως στόχο έχουν θέσει την έκδοση ενός ανά έξι μήνες. Επίσης θα κυκλοφορήσει σύντομα το επόμενο, αλλά δεν έδωσε κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. -------------------------------------------------------------------------------------- Ευχάριστες εκπλήξεις: Μπλεϊκ και Μόρτιμερ: Μου είπε ότι κανονικά αυτό δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο, αλλά τελικά υπέκυψε στη δύναμη της πειθούς μου και μου αποκάλυψε... Από τον επόμενο μήνα αρχίζουν να ετοιμάζουν το επόμενο Μπλεϊκ και Μόρτιμερ( #18). Δεν μου απάντησε στο αν θα είναι η τριλογία ή οι πέντε λόρδοι. Φαντάζομαι θα παίξουν πιο εκ του ασφαλούς εκδίδοντας πρώτα τους λόρδους! Μπλεϊκ και Μόρτιμερ δυόμισι χρόνια μετά λοιπόν! Viva Αναρχία: Μου είπε ότι παρ' ότι το πρώτο δεν πήγε καλά, θα προσπαθήσουν να εκδώσουν και τη συνέχεια, ώστε να ολοκληρώσουν την ιστορία και να μην μας αφήσουν με την περιέργεια πώς τελειώνει η ιστορία. Ραντανπλάν: Και ναι, μετά το 2001( αν δεν απατώμαι), οπότε κυκλοφόρησε το τελευταίο( #16) άλμπουμ της σειράς, μου είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο την έκδοση των εναπομείναντων τεσσάρων άλμπουμ, αρχίζοντας από το φέτος με το #17! Διάφορες άλλες εκπλήξεις: Δεν αναλώθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μου είπε να αναμένω διάφορες εκπλήξεις. Υπέθεσα λοιπόν ότι μάλλον θα δούμε διάφορες BD limited series ή και αυτόνομες δουλειές, όπως η "Τρελή της Σάκρ- Κερ". ---------------------------- Ξέχασα να ρωτήσω για Τεντέν, Θόργκαλ και Μπλούμπερυ δυστυχώς.... Αν και μεταξύ μας, ο Θόργκαλ θεωρώ ότι έχει "πεθάνει" εκδοτικά.... * Τώρα, να είμαι ειλικρινής, δεν ρώτησα ποια άλμπουμ θα είναι αυτά... Με μια πρόχειρη ματιά στο bedetheque, διακρίνω τα δύο παρακάτω: Ή εναλλακτικά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και η παρακάτω προπέρσινη έκδοση( η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες, όπως άλλωστε και το "Menhir d'or": Θα δείξει.... 12 4 7 Quote
nikolas12 Posted January 8 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 611 Content Count: 4,727 Reputation: 41,593 Achievement Points: 2,310 Days Won: 279 With Us For: 2,434 Days Status: Offline Last Seen: 36 min ago Age: 29 Posted January 8 19 λεπτά πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Αναμενόμενες κυκλοφορίες: Λούκυ Λουκ: Ετοιμάζεται η επανέκδοση του #21, "Μπίλυ ο τρομερός" και σκοπεύουν να αρχίσουν την επανέκδοση παλαιότερων άλμπουμ ανά 1.5 μήνα. Επίσης, θα αρχίσουν σύντομα να δουλεύουν το ενενηκοστό άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες στη Γαλλία. Εδώ εκτιμάται ότι θα το έχουμε σε δύο περίπου μήνες... Τους πιστεύω, έχουν αποδείξει ότι για τους μεγάλους τους ήρωες παρουσιάζουν μεγάλη ζέση! Αστερίξ: Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζονται τα εκτός σειράς άλμπουμ μεταφορές των ταινιών, τα οποία είναι δύο στον αριθμό απ' ό,τι πληροφορήθηκα*... Επίσης, κάτι μου ανέφερε για το καινούριο Αστερίξ(#41), που δεν έχει όμως κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά απ' όσο ξέρω αναμένεται εντός του 2025, με κάνει να υποθέτω ότι θα εκδοθεί παράλληλα με τη Γαλλία, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ιζνογκούντ: Επίσης ετοιμάζεται το #31 και θα το έχουμε σύντομα( πριν το καλοκαίρι), αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιον μήνα μου είπε ακριβώς... Ιντεφίξ: Μου είπε ότι εκκρεμούν τέσσερα να κυκλοφορήσουν( όπως ήταν ήδη γνωστό), καθώς επίσης ότι ως στόχο έχουν θέσει την έκδοση ενός ανά έξι μήνες. Επίσης θα κυκλοφορήσει σύντομα το επόμενο, αλλά δεν έδωσε κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. -------------------------------------------------------------------------------------- Ευχάριστες εκπλήξεις: Μπλεϊκ και Μόρτιμερ: Μου είπε ότι κανονικά αυτό δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο, αλλά τελικά υπέκυψε στη δύναμη της πειθούς μου και μου αποκάλυψε... Από τον επόμενο μήνα αρχίζουν να ετοιμάζουν το επόμενο Μπλεϊκ και Μόρτιμερ( #18). Δεν μου απάντησε στο αν θα είναι η τριλογία ή οι πέντε λόρδοι. Φαντάζομαι θα παίξουν πιο εκ του ασφαλούς εκδίδοντας πρώτα τους λόρδους! Μπλεϊκ και Μόρτιμερ δυόμισι χρόνια μετά λοιπόν! Viva Αναρχία: Μου είπε ότι παρ' ότι το πρώτο δεν πήγε καλά, θα προσπαθήσουν να εκδώσουν και τη συνέχεια, ώστε να ολοκληρώσουν την ιστορία και να μην μας αφήσουν με την περιέργεια πώς τελειώνει η ιστορία. Ραντανπλάν: Και ναι, μετά το 2001( αν δεν απατώμαι), οπότε κυκλοφόρησε το τελευταίο( #16) άλμπουμ της σειράς, μου είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο την έκδοση των εναπομείναντων τεσσάρων άλμπουμ, αρχίζοντας από το φέτος με το #17! Διάφορες άλλες εκπλήξεις: Δεν αναλώθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μου είπε να αναμένω διάφορες εκπλήξεις. Υπέθεσα λοιπόν ότι μάλλον θα δούμε διάφορες BD limited series ή και αυτόνομες δουλειές, όπως η "Τρελή της Σάκρε- Κε". Μετάφραση ποστ: Λούκυ Λουκ: Θα βγει μια επανέκδοση και οι επόμενες ανά 1,5 χρον εεεε μήνα Αστερίξ: 1-2 άλμπουμ ταινιών, το 41 ίσως μαζί με την ξένη έκδοση Ιντεφίξ: Ε στο τυπογραφείο θα μπει καλοκαίρι, μέχρι Νοέμβρη βγαίνει το δεύτερο Μπλέικ και Μόρτιμερ: Από το 2026 θα έχουμε νέα. Viva Αναρχία: Λίγη υπομονή ακόμα, αλλάζουμε χρόνο, χαρούμενο 2026 και θα σας πούμε τι γίνεται με το δεύτερο μέρος. Ραντανπλάν: Ίσως εκπληξούλα με ένα άλμπουμ, το επόμενο θα δούμε από 2027. Εκπλήξεις: Αχνοφαίνονται όπως οι λύκοι και ο τσάρος στους πίνακες του Νικηφόρου, του ξάδερφου του Κατακουζηνού. Πέραν της πλάκας μακάρι να γίνουν όλα, αλλά να το κρατήσουμε αυτό το ποστ να το θυμόμαστε στο τέλος της χρονιάς να δούμε τι έγινε τελικά από όλα αυτά, γιατί για Μαμούθ μου ακούγονται πολλά προσωπικά. 6 16 1 Quote
nkak Posted January 8 Member ID: 40,802 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 119 Reputation: 637 Achievement Points: 126 Days Won: 0 With Us For: 611 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Posted January 8 53 min ago , Θοδωρής Καραπάνος said: Για να μπαίνουμε στη νέα χρονιά... Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η ΜΑΜΟΥΘ για την φετινή χρονιά... Προφανώς και θα ξανακαλέσω κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν, έχω συλλέξει αρκετά, ενδιαφέροντα νέα! ------------------------------------------------------------------------------------ Αναμενόμενες κυκλοφορίες: Λούκυ Λουκ: Ετοιμάζεται η επανέκδοση του #21, "Μπίλυ ο τρομερός" και σκοπεύουν να αρχίσουν την επανέκδοση παλαιότερων άλμπουμ ανά 1.5 μήνα. Επίσης, θα αρχίσουν σύντομα να δουλεύουν το ενενηκοστό άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες στη Γαλλία. Εδώ εκτιμάται ότι θα το έχουμε σε δύο περίπου μήνες... Τους πιστεύω, έχουν αποδείξει ότι για τους μεγάλους τους ήρωες παρουσιάζουν μεγάλη ζέση! Αστερίξ: Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζονται τα εκτός σειράς άλμπουμ μεταφορές των ταινιών, τα οποία είναι δύο στον αριθμό απ' ό,τι πληροφορήθηκα*... Επίσης, κάτι μου ανέφερε για το καινούριο Αστερίξ(#41), που δεν έχει όμως κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά απ' όσο ξέρω αναμένεται εντός του 2025, με κάνει να υποθέτω ότι θα εκδοθεί παράλληλα με τη Γαλλία, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ιζνογκούντ: Επίσης ετοιμάζεται το #31 και θα το έχουμε σύντομα( πριν το καλοκαίρι), αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιον μήνα μου είπε ακριβώς... Ιντεφίξ: Μου είπε ότι εκκρεμούν τέσσερα να κυκλοφορήσουν( όπως ήταν ήδη γνωστό), καθώς επίσης ότι ως στόχο έχουν θέσει την έκδοση ενός ανά έξι μήνες. Επίσης θα κυκλοφορήσει σύντομα το επόμενο, αλλά δεν έδωσε κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. -------------------------------------------------------------------------------------- Ευχάριστες εκπλήξεις: Μπλεϊκ και Μόρτιμερ: Μου είπε ότι κανονικά αυτό δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο, αλλά τελικά υπέκυψε στη δύναμη της πειθούς μου και μου αποκάλυψε... Από τον επόμενο μήνα αρχίζουν να ετοιμάζουν το επόμενο Μπλεϊκ και Μόρτιμερ( #18). Δεν μου απάντησε στο αν θα είναι η τριλογία ή οι πέντε λόρδοι. Φαντάζομαι θα παίξουν πιο εκ του ασφαλούς εκδίδοντας πρώτα τους λόρδους! Μπλεϊκ και Μόρτιμερ δυόμισι χρόνια μετά λοιπόν! Viva Αναρχία: Μου είπε ότι παρ' ότι το πρώτο δεν πήγε καλά, θα προσπαθήσουν να εκδώσουν και τη συνέχεια, ώστε να ολοκληρώσουν την ιστορία και να μην μας αφήσουν με την περιέργεια πώς τελειώνει η ιστορία. Ραντανπλάν: Και ναι, μετά το 2001( αν δεν απατώμαι), οπότε κυκλοφόρησε το τελευταίο( #16) άλμπουμ της σειράς, μου είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο την έκδοση των εναπομείναντων τεσσάρων άλμπουμ, αρχίζοντας από το φέτος με το #17! Διάφορες άλλες εκπλήξεις: Δεν αναλώθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μου είπε να αναμένω διάφορες εκπλήξεις. Υπέθεσα λοιπόν ότι μάλλον θα δούμε διάφορες BD limited series ή και αυτόνομες δουλειές, όπως η "Τρελή της Σάκρε- Κε". ---------------------------- Ξέχασα να ρωτήσω για Τεντέν, Θόργκαλ και Μπλούμπερυ δυστυχώς.... Αν και μεταξύ μας, ο Θόργκαλ θεωρώ ότι έχει "πεθάνει" εκδοτικά.... * Τώρα, να είμαι ειλικρινής, δεν ρώτησα ποια άλμπουμ θα είναι αυτά... Με μια πρόχειρη ματιά στο bedetheque, διακρίνω τα δύο παρακάτω: Ή εναλλακτικά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και η παρακάτω προπέρσινη έκδοση( η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες, όπως άλλωστε και το "Menhir d'or": Θα δείξει.... Μου θυμίζουν εμένα κάθε Πρωτοχρονιά, θα ξεκινήσω δίαιτα, θα διαβάσω ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα, θα κάνω οικονομία, θα κάνω γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα, θα θα θα... Και στο τέλος της χρονιάς μου παίρνω καινούριο παντελόνι ένα νούμερο μεγαλύτερο, αυξάνω τη δοσολογία των χαπιών και τελειώνω το κόμιξ που ξεκίνησα στις αρχές του χρόνου. 11 Quote
hudson Posted January 8 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 3,034 Reputation: 30,363 Achievement Points: 3,079 Days Won: 113 With Us For: 2,733 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 44 Posted January 8 Μακάρι το 1/3 από αυτά να γίνουν και θα είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι το Μπλέικ και Μόρτιμερ θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα να ετοιμάζεται, που σημαίνει ότι τόσο καιρό δεν ασχολήθηκαν καν και υπολογίζοντας να μεταφράζουν μια σελίδα τον μήνα (παραπάνω δεν τους κόβω να προλαβαίνουν), πόσες έχει το τεύχος 50 σελίδες, σε 50 μήνες θα είναι έτοιμο για τυπογραφείο, άλλους 2 μήνες εκεί, 52... σε 4-5 χρονάκια θα το έχουμε στα χέρια μας 7 Quote
Paris Posted January 8 Member ID: 30,086 Group: Members Topic Count: 28 Content Count: 909 Reputation: 7,097 Achievement Points: 926 Days Won: 0 With Us For: 4,029 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Posted January 8 1. Το χρυσό μενίρ είναι σε σενάριο του μέγιστου Γκοσινί! Έπρεπε να είχε βγει πριν χρόνια κατ΄εμέ αντί για ένα σωρό άλλες βλακείες. 2. Το μυστικό του μαγικού ζωμού που ανέβασε ο @ Θοδωρής Καραπάνος παραπάνω έχει βγει με το επίσημο Γαλλικό εξώφυλλο, 3. Μάλλον το άλλο Αστερίξ είναι η νέα έκδοση του "Πως ο Οβελίξ έπεσε στην χύτρα...." που κυκλοφορεί με νέα εικονογράφηση (περισσότερα ίσως ξέρει κάποιος άλλος) 4, Τα Ιντεφίξ έχουν φτάσει τα 8 τεύχη στην Γαλλία!!!! 5. Για τα υπόλοιπα απλά θα πιω μια μπύρα και θα γελάσω μέχρι το χρόνου τέτοια εποχή που θα μετράμε πόσους κουβάδες πήγαν ΚΑΙ φέτος 7 Quote
Ζάνταφ Posted January 8 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 33 Content Count: 699 Reputation: 4,945 Achievement Points: 750 Days Won: 15 With Us For: 477 Days Status: Offline Last Seen: 14 hours ago Posted January 8 1 ώρα πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Για να μπαίνουμε στη νέα χρονιά... Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η ΜΑΜΟΥΘ για την φετινή χρονιά... Προφανώς και θα ξανακαλέσω κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν, έχω συλλέξει αρκετά, ενδιαφέροντα νέα! ------------------------------------------------------------------------------------ Αναμενόμενες κυκλοφορίες: Λούκυ Λουκ: Ετοιμάζεται η επανέκδοση του #21, "Μπίλυ ο τρομερός" και σκοπεύουν να αρχίσουν την επανέκδοση παλαιότερων άλμπουμ ανά 1.5 μήνα. Επίσης, θα αρχίσουν σύντομα να δουλεύουν το ενενηκοστό άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες στη Γαλλία. Εδώ εκτιμάται ότι θα το έχουμε σε δύο περίπου μήνες... Τους πιστεύω, έχουν αποδείξει ότι για τους μεγάλους τους ήρωες παρουσιάζουν μεγάλη ζέση! Αστερίξ: Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζονται τα εκτός σειράς άλμπουμ μεταφορές των ταινιών, τα οποία είναι δύο στον αριθμό απ' ό,τι πληροφορήθηκα*... Επίσης, κάτι μου ανέφερε για το καινούριο Αστερίξ(#41), που δεν έχει όμως κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά απ' όσο ξέρω αναμένεται εντός του 2025, με κάνει να υποθέτω ότι θα εκδοθεί παράλληλα με τη Γαλλία, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ιζνογκούντ: Επίσης ετοιμάζεται το #31 και θα το έχουμε σύντομα( πριν το καλοκαίρι), αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιον μήνα μου είπε ακριβώς... Ιντεφίξ: Μου είπε ότι εκκρεμούν τέσσερα να κυκλοφορήσουν( όπως ήταν ήδη γνωστό), καθώς επίσης ότι ως στόχο έχουν θέσει την έκδοση ενός ανά έξι μήνες. Επίσης θα κυκλοφορήσει σύντομα το επόμενο, αλλά δεν έδωσε κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. -------------------------------------------------------------------------------------- Ευχάριστες εκπλήξεις: Μπλεϊκ και Μόρτιμερ: Μου είπε ότι κανονικά αυτό δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο, αλλά τελικά υπέκυψε στη δύναμη της πειθούς μου και μου αποκάλυψε... Από τον επόμενο μήνα αρχίζουν να ετοιμάζουν το επόμενο Μπλεϊκ και Μόρτιμερ( #18). Δεν μου απάντησε στο αν θα είναι η τριλογία ή οι πέντε λόρδοι. Φαντάζομαι θα παίξουν πιο εκ του ασφαλούς εκδίδοντας πρώτα τους λόρδους! Μπλεϊκ και Μόρτιμερ δυόμισι χρόνια μετά λοιπόν! Viva Αναρχία: Μου είπε ότι παρ' ότι το πρώτο δεν πήγε καλά, θα προσπαθήσουν να εκδώσουν και τη συνέχεια, ώστε να ολοκληρώσουν την ιστορία και να μην μας αφήσουν με την περιέργεια πώς τελειώνει η ιστορία. Ραντανπλάν: Και ναι, μετά το 2001( αν δεν απατώμαι), οπότε κυκλοφόρησε το τελευταίο( #16) άλμπουμ της σειράς, μου είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο την έκδοση των εναπομείναντων τεσσάρων άλμπουμ, αρχίζοντας από το φέτος με το #17! Διάφορες άλλες εκπλήξεις: Δεν αναλώθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μου είπε να αναμένω διάφορες εκπλήξεις. Υπέθεσα λοιπόν ότι μάλλον θα δούμε διάφορες BD limited series ή και αυτόνομες δουλειές, όπως η "Τρελή της Σάκρε- Κε". ---------------------------- Ξέχασα να ρωτήσω για Τεντέν, Θόργκαλ και Μπλούμπερυ δυστυχώς.... Αν και μεταξύ μας, ο Θόργκαλ θεωρώ ότι έχει "πεθάνει" εκδοτικά.... * Τώρα, να είμαι ειλικρινής, δεν ρώτησα ποια άλμπουμ θα είναι αυτά... Με μια πρόχειρη ματιά στο bedetheque, διακρίνω τα δύο παρακάτω: Ή εναλλακτικά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και η παρακάτω προπέρσινη έκδοση( η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες, όπως άλλωστε και το "Menhir d'or": Θα δείξει.... Για την ενημέρωση! Αυτές οι ανακοινώσεις είναι πολύ ελπιδοφόρες! Παρ' όλα αυτά έχω χάσει κάθε πίστη στην Μαμούθ. Καμιά επανέκδοση μόνο θα βγάλει, άντε και κανένα Αστερίξ! Ας ελπίσουμε το χρυσό μενίρ και όχι το άλλο. Όσο για το Μπλέικ και Μόρτιμερ, δεν είναι ανακοινώσιμο και δεν θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη 5ετία . Αν ξεκινάνε να το ετοιμάζουν τώρα ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ! Η νεκρανάσταση του Ραντανπλάν θα είχε ενδιαφέρον αν την τηρούσαν, κι ίσως σήμαινε ελπίδα για άλλες νεκρές σειρές!!! Όσο για το Viva Αναρχία είναι το πλέον αγαπημένο μου ανέκδοτο!!! "Η Μαμούθ ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση μιας σειράς!" 8 Quote
thor77 Posted January 8 Member ID: 25,318 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 1,416 Reputation: 10,394 Achievement Points: 1,447 Days Won: 1 With Us For: 4,726 Days Status: Offline Last Seen: Yesterday at 06:52 AM Age: 47 Posted January 8 (edited) Προσωπικά για το 2025 περίμενα και πριν διαβάσω την ανταπόκριση του Θοδωρή: Το καινούριο Λούκυ Λουκ ως τις Απόκριες. Επιβεβαίωσε ότι θα το εκδώσει, πλέον όμως το θεωρώ δύσκολο να το δούμε πριν το Πάσχα. Το καινούριο Αστερίξ βγαίνει στις Ευρώπες το τελευταίο τρίμηνο του 2025, ήλπιζα να το δούμε κι εδώ αλλά δεν θα έβαζα και στοίχημα Το 31ο Ιζνογκούντ κάποια στιγμή, κατά το δεύτερο 6μηνο (την τελευταία 3ετία βγάζουν ένα την χρονιά οπότε πιθανά να το ακολουθήσουν και φέτος) Κανένα Αστερίξ εκτός σειράς και κανένα Ιντερφίξ (αν πήγε καλά το πρώτο τεύχος) που οκ δεν με καίει αλλά δεν με χαλάει κι όλας. Επανεκδόσεις Λούκυ Λουκ-Αστερίξ-Τεντεν-Ιζνογκούντ (αυτός όχι και πολύ πιθανός) δεν με ενδιαφέρουν τα έχω όλα. Αυτά τα ξέραμε ή τα υποψιαζόμασταν καλό είναι πάντως που τα επιβεβαίωσε (αν και το χρονοδιάγραμμα που δίνει δεν ακολουθείται πάντα 100%, γενικά είμαστε χαρούμενοι αν ακολουθηθεί 50%) για τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν: Μπλέικ και Μόρτιμερ. Μακάρι και για το δικό του καλό (και το δικό μας όσοι το αγοράσουμε) να είναι κάποιο από τα επίτομα. Με την εκδοτική να μας έχει αφήσει πολλές φορές στα κρύα του λουτρού με ιστορίες που έβγαλαν το πρώτο μέρος με το δεύτερο να μην έρχεται ποτέ αν πάει να βγάλει κανέναν ξιφία προβλέπω να πηγαίνει πάτος. Βέβαια το μη ανακοινώσιμο (που ανακοινώνεται) μάλλον σημαίνει ότι υπάρχει απλά σαν σκέψη. Ραντανπλάν. Τα 4 άλμπουμ που λείπουν είναι από τα πυροτεχνήματα (κωμικά γκανγκ της μισής σελίδας που σκας ένα χαμόγελο κάθε 5 σελίδες) οκ ας τα βγάλουν για λόγους πληρότητας αλλά και χωρίς αυτά ζούσαμε. Θόργκαλ και Μπλούμπερυ (και Αναρχία) θεωρώ ότι έχουν μικρή πιθανότητα να εκδοθούν, παρόλο που ένα νέο τεύχος ενδεχομένως να αυξήσει το ενδιαφέρον και για τα παλιότερα τεύχη. Η βασική έκπληξη θα είναι αν εκδοθεί και 4ο καινούριο άλμπουμ φέτος, αν τελικά υπάρξει κάποια νέα πρόταση βλέπω κάτι σε επίτομο, δευτεροκλασάτο από γνωστούς δημιουργούς όπως η Τρελή της Σακρ Κερ που προαναφέρθηκε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ευχαριστούμε για την ενημέρωση Θοδωρή. ΥΓ. Πάντως στο θέμα που επαναλαμβάνεται με αξιοσημείωτη συχνότητα, δηλαδή το "Ας κλείσει επιτέλους η Μαμούθ για να πάρει κάποιος άλλος τα δικαιώματα από τις σειρές της"... αν κάποια άλλη εκδοτική θεωρούσε ότι οι σειρές της έχουν ψωμί/κοινό θα τις είχε πάρει ήδη, Με τον κύριο όγκο των εκδόσεών της να έχει να κινηθεί πάνω από 15-20 χρόνια δεν νομίζω να διατηρεί ακόμα δικαιώματα. Ο Μικρός Ήρως θεώρησε ότι έχει κοινό ο Κόρτο Μαλτέζε και τον πήρε, ο Anubis το ίδιο με το Ίνκαλ (και παλιότερα έκανε μια θνησιγενή προσπάθεια με το Sin City), η Jemma με τον Ντύλαν Ντογκ (πριν κι αυτός καταλήξει στον Μικρό Ήρωα), ακόμα και τα Γράμματα με το εκτός σειράς Ποιος σκότωσε τον Λούκυ Λουκ. Θεωρώ ότι πέραν των Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Ιζνογκούν, Τεντέν και ίσως Μπλούμπερι και Μπλέικ και Μόρτιμερ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει την εκμετάλλευση στην Ελλάδα των υπόλοιπων σειρών. Τοι ενδεχόμενο κλείσιμο της Μαμούθ μάλλον θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του στοκ της και όχι στην καλύτερη έκδοση των σειρών που έχει τώρα. Edited January 8 by thor77 11 1 1 Quote
nkak Posted January 8 Member ID: 40,802 Group: Members Topic Count: 4 Content Count: 119 Reputation: 637 Achievement Points: 126 Days Won: 0 With Us For: 611 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Posted January 8 2 hours ago, thor77 said: Προσωπικά για το 2025 περίμενα και πριν διαβάσω την ανταπόκριση του Θοδωρή: Το καινούριο Λούκυ Λουκ ως τις Απόκριες. Επιβεβαίωσε ότι θα το εκδώσει, πλέον όμως το θεωρώ δύσκολο να το δούμε πριν το Πάσχα. Το καινούριο Αστερίξ βγαίνει στις Ευρώπες το τελευταίο τρίμηνο του 2025, ήλπιζα να το δούμε κι εδώ αλλά δεν θα έβαζα και στοίχημα Το 31ο Ιζνογκούντ κάποια στιγμή, κατά το δεύτερο 6μηνο (την τελευταία 3ετία βγάζουν ένα την χρονιά οπότε πιθανά να το ακολουθήσουν και φέτος) Κανένα Αστερίξ εκτός σειράς και κανένα Ιντερφίξ (αν πήγε καλά το πρώτο τεύχος) που οκ δεν με καίει αλλά δεν με χαλάει κι όλας. Επανεκδόσεις Λούκυ Λουκ-Αστερίξ-Τεντεν-Ιζνογκούντ (αυτός όχι και πολύ πιθανός) δεν με ενδιαφέρουν τα έχω όλα. Αυτά τα ξέραμε ή τα υποψιαζόμασταν καλό είναι πάντως που τα επιβεβαίωσε (αν και το χρονοδιάγραμμα που δίνει δεν ακολουθείται πάντα 100%, γενικά είμαστε χαρούμενοι αν ακολουθηθεί 50%) για τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν: Μπλέικ και Μόρτιμερ. Μακάρι και για το δικό του καλό (και το δικό μας όσοι το αγοράσουμε) να είναι κάποιο από τα επίτομα. Με την εκδοτική να μας έχει αφήσει πολλές φορές στα κρύα του λουτρού με ιστορίες που έβγαλαν το πρώτο μέρος με το δεύτερο να μην έρχεται ποτέ αν πάει να βγάλει κανέναν ξιφία προβλέπω να πηγαίνει πάτος. Βέβαια το μη ανακοινώσιμο (που ανακοινώνεται) μάλλον σημαίνει ότι υπάρχει απλά σαν σκέψη. Ραντανπλάν. Τα 4 άλμπουμ που λείπουν είναι από τα πυροτεχνήματα (κωμικά γκανγκ της μισής σελίδας που σκας ένα χαμόγελο κάθε 5 σελίδες) οκ ας τα βγάλουν για λόγους πληρότητας αλλά και χωρίς αυτά ζούσαμε. Θόργκαλ και Μπλούμπερυ (και Αναρχία) θεωρώ ότι έχουν μικρή πιθανότητα να εκδοθούν, παρόλο που ένα νέο τεύχος ενδεχομένως να αυξήσει το ενδιαφέρον και για τα παλιότερα τεύχη. Η βασική έκπληξη θα είναι αν εκδοθεί και 4ο καινούριο άλμπουμ φέτος, αν τελικά υπάρξει κάποια νέα πρόταση βλέπω κάτι σε επίτομο, δευτεροκλασάτο από γνωστούς δημιουργούς όπως η Τρελή της Σακρ Κερ που προαναφέρθηκε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ευχαριστούμε για την ενημέρωση Θοδωρή. ΥΓ. Πάντως στο θέμα που επαναλαμβάνεται με αξιοσημείωτη συχνότητα, δηλαδή το "Ας κλείσει επιτέλους η Μαμούθ για να πάρει κάποιος άλλος τα δικαιώματα από τις σειρές της"... αν κάποια άλλη εκδοτική θεωρούσε ότι οι σειρές της έχουν ψωμί/κοινό θα τις είχε πάρει ήδη, Με τον κύριο όγκο των εκδόσεών της να έχει να κινηθεί πάνω από 15-20 χρόνια δεν νομίζω να διατηρεί ακόμα δικαιώματα. Ο Μικρός Ήρως θεώρησε ότι έχει κοινό ο Κόρτο Μαλτέζε και τον πήρε, ο Anubis το ίδιο με το Ίνκαλ (και παλιότερα έκανε μια θνησιγενή προσπάθεια με το Sin City), η Jemma με τον Ντύλαν Ντογκ (πριν κι αυτός καταλήξει στον Μικρό Ήρωα), ακόμα και τα Γράμματα με το εκτός σειράς Ποιος σκότωσε τον Λούκυ Λουκ. Θεωρώ ότι πέραν των Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Ιζνογκούν, Τεντέν και ίσως Μπλούμπερι και Μπλέικ και Μόρτιμερ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει την εκμετάλλευση στην Ελλάδα των υπόλοιπων σειρών. Τοι ενδεχόμενο κλείσιμο της Μαμούθ μάλλον θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του στοκ της και όχι στην καλύτερη έκδοση των σειρών που έχει τώρα. Το θέμα με την εκδοτική δεν έχει να κάνει τόσο με τις δευτερεύουσες σειρές και τίτλους που εξέδωσε κατά καιρούς. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει να παραπονιέται κάποιος κύρια για κάτι τέτοιο. Η κριτική είναι για τις αγαπημένες σειρές που εξαιρείς, Λούκυ Λουκ, κλπ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εξαντλημένα τεύχη ετών και να αδιαφορεί η εταιρία. Στην παρούσα φαση, είναι αδύνατο για κάποιον να ξεκινήσει να αγοράζει Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Ιζνογκούντ, κλπ από το μηδέν και να ολοκληρώσει τη σειρά εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Θα χρειαστεί να περιμένει τουλ μια δεκαετία. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; ΟΧΙ. Επίσης, η εταιρία έχει κάνει μηδενική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να πρωτοτυπήσει, να φέρει κάτι φρέσκο. Πχ, δεν μπορεί η εταιρία να βγάλει τα Λούκυ Λουκ σε επίτομα; Δεν μπορεί να βάλει προς πώληση θήκες περιποιημένες για τα Λούκυ Λουκ ή τα Αστερίξ κλπ; Δεν μπορεί η εταιρία να προσλάβει κάποιον να γράψει δέκα σελίδες για κάτι και να επανεκδόσει σε νέα μορφή κάτι παλιό όπως έκανε πχ ο Μικρός Ήρως με τον Ποπάυ; Η μόνη πρωτοτυπία ήταν να μεταβεί σε γυαλιστερό εξώφυλλο επειδή τα έσπασε με τον προμηθευτή του σαγρέ. Για τα πανηγύρια δλδ. Εδώ μιλάμε για εκτυπώσεις με τιράζ χίλια τεύχη, όχι κάτι εξωφρενικό. Και πολλές από αυτές εξαντλούνται αρκετά γρήγορα. Δλδ κοινό υπάρχει, απλά πρέπει και η εταιρία να βρει κάτι φρέσκο να πουλήσει. Που και μπαγιάτικο να πούλαγε πάλι θα το αγόραζε ο κόσμος. Για παράδειγμα αναφέρθηκες στον Κόρτο Μαλτέζε. Υπάρχει έστω και ένα τεύχος που να είναι σε έλλειψη στον Μικρό Ηρω; Έχεις επιλογή για σκληρή θήκη; Είναι προσεγμένες εκδόσεις με εισαγωγικά κείμενα; Είναι σε καλές τιμές και σε τιμές λιώμα σε περιόδους προσφορών; Η μέρα με τη νύχτα. Προσωπικά πιστεύω ότι Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, Τεντεν και ίσως κάποια άλλα θα συνεχίσουν να πουλάνε για αρκετά χρόνια. Στα χέρια μιας άλλης εκδοτικής θα είχαν άλλη τύχη και εμείς οι πελάτες και αναγνώστες θα καθόμασταν να διαβάσουμε τπτ και όχι να ψάχνουμε στο vendora και πού αλλού μεταχειρισμένα τεύχη. 10 Quote
choriai20 Posted January 8 Member ID: 38,941 Group: New Members Topic Count: 2 Content Count: 17 Reputation: 107 Achievement Points: 37 Days Won: 0 With Us For: 1,096 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 17 Posted January 8 6 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Για να μπαίνουμε στη νέα χρονιά... Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η ΜΑΜΟΥΘ για την φετινή χρονιά... Προφανώς και θα ξανακαλέσω κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν, έχω συλλέξει αρκετά, ενδιαφέροντα νέα! ------------------------------------------------------------------------------------ Αναμενόμενες κυκλοφορίες: Λούκυ Λουκ: Ετοιμάζεται η επανέκδοση του #21, "Μπίλυ ο τρομερός" και σκοπεύουν να αρχίσουν την επανέκδοση παλαιότερων άλμπουμ ανά 1.5 μήνα. Επίσης, θα αρχίσουν σύντομα να δουλεύουν το ενενηκοστό άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες στη Γαλλία. Εδώ εκτιμάται ότι θα το έχουμε σε δύο περίπου μήνες... Τους πιστεύω, έχουν αποδείξει ότι για τους μεγάλους τους ήρωες παρουσιάζουν μεγάλη ζέση! Αστερίξ: Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζονται τα εκτός σειράς άλμπουμ μεταφορές των ταινιών, τα οποία είναι δύο στον αριθμό απ' ό,τι πληροφορήθηκα*... Επίσης, κάτι μου ανέφερε για το καινούριο Αστερίξ(#41), που δεν έχει όμως κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά απ' όσο ξέρω αναμένεται εντός του 2025, με κάνει να υποθέτω ότι θα εκδοθεί παράλληλα με τη Γαλλία, όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ιζνογκούντ: Επίσης ετοιμάζεται το #31 και θα το έχουμε σύντομα( πριν το καλοκαίρι), αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιον μήνα μου είπε ακριβώς... Ιντεφίξ: Μου είπε ότι εκκρεμούν τέσσερα να κυκλοφορήσουν( όπως ήταν ήδη γνωστό), καθώς επίσης ότι ως στόχο έχουν θέσει την έκδοση ενός ανά έξι μήνες. Επίσης θα κυκλοφορήσει σύντομα το επόμενο, αλλά δεν έδωσε κάποιο πιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. -------------------------------------------------------------------------------------- Ευχάριστες εκπλήξεις: Μπλεϊκ και Μόρτιμερ: Μου είπε ότι κανονικά αυτό δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο, αλλά τελικά υπέκυψε στη δύναμη της πειθούς μου και μου αποκάλυψε... Από τον επόμενο μήνα αρχίζουν να ετοιμάζουν το επόμενο Μπλεϊκ και Μόρτιμερ( #18). Δεν μου απάντησε στο αν θα είναι η τριλογία ή οι πέντε λόρδοι. Φαντάζομαι θα παίξουν πιο εκ του ασφαλούς εκδίδοντας πρώτα τους λόρδους! Μπλεϊκ και Μόρτιμερ δυόμισι χρόνια μετά λοιπόν! Viva Αναρχία: Μου είπε ότι παρ' ότι το πρώτο δεν πήγε καλά, θα προσπαθήσουν να εκδώσουν και τη συνέχεια, ώστε να ολοκληρώσουν την ιστορία και να μην μας αφήσουν με την περιέργεια πώς τελειώνει η ιστορία. Ραντανπλάν: Και ναι, μετά το 2001( αν δεν απατώμαι), οπότε κυκλοφόρησε το τελευταίο( #16) άλμπουμ της σειράς, μου είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο την έκδοση των εναπομείναντων τεσσάρων άλμπουμ, αρχίζοντας από το φέτος με το #17! Διάφορες άλλες εκπλήξεις: Δεν αναλώθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μου είπε να αναμένω διάφορες εκπλήξεις. Υπέθεσα λοιπόν ότι μάλλον θα δούμε διάφορες BD limited series ή και αυτόνομες δουλειές, όπως η "Τρελή της Σάκρ- Κερ". ---------------------------- Ξέχασα να ρωτήσω για Τεντέν, Θόργκαλ και Μπλούμπερυ δυστυχώς.... Αν και μεταξύ μας, ο Θόργκαλ θεωρώ ότι έχει "πεθάνει" εκδοτικά.... * Τώρα, να είμαι ειλικρινής, δεν ρώτησα ποια άλμπουμ θα είναι αυτά... Με μια πρόχειρη ματιά στο bedetheque, διακρίνω τα δύο παρακάτω: Ή εναλλακτικά, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και η παρακάτω προπέρσινη έκδοση( η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες, όπως άλλωστε και το "Menhir d'or": Θα δείξει.... >Ανέκδοτη ιστορία Γκοσινί-Ουντερζο. Τι; Πως; Που; Ποτε; Γιατί; Πως και έμεινε στο ράφι αυτη τόσες δεκαετίες; Παντως άμα γράφει Γκοσινί πάνω δεν το χάνω. 5 Quote
Laz33 Posted January 8 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5,011 Reputation: 39,399 Achievement Points: 5,199 Days Won: 107 With Us For: 3,261 Days Status: Online Last Seen: 1 min ago Age: 41 Posted January 8 Για να μην ξεκίνησε ακόμα να ετοιμάζεται το νέο Λούκυ Λουκ, για Πάσχα το βλέπω και άμα Τα υπόλοιπα τα είπατε. 7 λεπτά πριν, choriai20 είπε: >Ανέκδοτη ιστορία Γκοσινί-Ουντερζο. Τι; Πως; Που; Ποτε; Γιατί; Πως και έμεινε στο ράφι αυτη τόσες δεκαετίες; Παντως άμα γράφει Γκοσινί πάνω δεν το χάνω. Δεν είναι σε μορφή κόμικ. Eίναι εικονογραφημένη ιστορία τύπου "Οι 12 Άθλοι του Αστερίξ". Δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο πάντως. Και να μη βγει δεν χάνουμε κάτι σπουδαίο. 6 1 Quote
Paris Posted January 8 Member ID: 30,086 Group: Members Topic Count: 28 Content Count: 909 Reputation: 7,097 Achievement Points: 926 Days Won: 0 With Us For: 4,029 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Posted January 8 Δεν υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν μόνο σε 1000 κομμάτια τα νέα Αστερίξ και Λούκυ Λουκ, αυτά τα 2 συγκεκριμένα δεν ξέρω για τις υπόλοιπες εκδόσεις τους. Με 1000 κομμάτια δεν μπορεί να καλυφθεί η διανομή σε όλα τα περίπτερα, ούτε καν της Αττικής. Οι εκδόσεις του Μ.Η. που βγάζει σε 1000 κομμάτια πάνε μόνο σε επιλεγμένα περίπτερα που μπορείς να εντοπίσεις και μέσω της ιστοσελίδας του εκδότη. Το ότι ο Ανεμοδουράς κατάφερε να κάνει best seller το παντελώς άγνωστο κόμικ με τα παππούδια και να διώξει σε μερικούς μήνες 1000 αντίτυπα, μου δείχνει ότι αν είχε το Λούκυ Λουκ ή το Αστερίξ θα χτύπαγε δεκαπλάσια, παρά του ότι είναι πολυκυκλοφορημένα λόγω εφημερίδων. 9 Quote
nikolas12 Posted January 9 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 611 Content Count: 4,727 Reputation: 41,593 Achievement Points: 2,310 Days Won: 279 With Us For: 2,434 Days Status: Offline Last Seen: 36 min ago Age: 29 Posted January 9 7 ώρες πριν, thor77 είπε: ΥΓ. Πάντως στο θέμα που επαναλαμβάνεται με αξιοσημείωτη συχνότητα, δηλαδή το "Ας κλείσει επιτέλους η Μαμούθ για να πάρει κάποιος άλλος τα δικαιώματα από τις σειρές της"... αν κάποια άλλη εκδοτική θεωρούσε ότι οι σειρές της έχουν ψωμί/κοινό θα τις είχε πάρει ήδη, Με τον κύριο όγκο των εκδόσεών της να έχει να κινηθεί πάνω από 15-20 χρόνια δεν νομίζω να διατηρεί ακόμα δικαιώματα. Ο Μικρός Ήρως θεώρησε ότι έχει κοινό ο Κόρτο Μαλτέζε και τον πήρε, ο Anubis το ίδιο με το Ίνκαλ (και παλιότερα έκανε μια θνησιγενή προσπάθεια με το Sin City), η Jemma με τον Ντύλαν Ντογκ (πριν κι αυτός καταλήξει στον Μικρό Ήρωα), ακόμα και τα Γράμματα με το εκτός σειράς Ποιος σκότωσε τον Λούκυ Λουκ. Θεωρώ ότι πέραν των Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Ιζνογκούν, Τεντέν και ίσως Μπλούμπερι και Μπλέικ και Μόρτιμερ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει την εκμετάλλευση στην Ελλάδα των υπόλοιπων σειρών. Τοι ενδεχόμενο κλείσιμο της Μαμούθ μάλλον θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του στοκ της και όχι στην καλύτερη έκδοση των σειρών που έχει τώρα. Ωραίο το υστερόγραφο, μια σκέψη που εγώ δεν είχα προσωπικά όσον αφορά άλλες εκδοτικές και σειρές. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τι παίζει ακριβώς με τα δικαιώματα. Ο Τσίτσοβιτς σε μια συνέντευξη στο Rise TV είχε πει ότι το 84 πήραμε τον Λούκυ Λουκ και πιο μετά τον Αστερίξ, άρα αυτές οι σειρές παίζουν με δικαιώματα αποκλειστικότητας. Για Ντύλαν Ντογκ δεν ξέρω σίγουρα, αλλά τα γαλλοβελγικά είναι πολύ πιθανά. Η ερώτηση που προκύπτει είναι κατά πόσο αυτά τα δικαιώματα υπάρχουν και δεύτερον κάθε πότε ανανεώνονται. Πιστεύω ότι οι σειρές που αναφέρεις είναι ακριβώς αυτές που έχουν το ψωμί. Η Μαμούθ πχ μπορεί να μη βγάζει συχνά Ιζνογκούντ, αλλά να τη βολεύει να έχει τα δικαιώματα να πουλάει υπάρχον στοκ και κανά τεύχος. Για ΛΛ και Αστερίξ δεν το συζητάω καν. Οι εκδότες γενικά σίγουρα ξέρουν και ψάχνονται με όλα αυτά. Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσουμε να μάθουμε αν έχουν ψάξει για το Μπλούμπερι ή το Μπλέικ και Μόρτιμερ. Αυτό που λέω το βασίζω πολύ σε μια πληροφορία (που κάπου πρέπει να είχε ειπωθεί και εδώ μέσα) ότι μετά τη συλλογή της Hachette που έκανε μεγάλη επιτυχία, υπήρξε εκδοτική που ήθελε να βγάλει συλλογή της DC στα περίπτερα έστω και για 20-30 τεύχη και όταν εξερευνούσε το θέμα των δικαιωμάτων είδε ότι κάποιος είχε ήδη κλείσει μια τέτοια σειρά (μη με ρωτήσετε τι έγινε με αυτά, δεν έχω ιδέα). Η ύπαρξη δικαιωμάτων, οι όροι και το αν υπάρχει μεγάλο ρίσκο και κόστος είναι κάτι που ίσως μπορούμε να το ξεψαχνίσουμε. 8 Quote
Black Panther Posted January 9 Member ID: 37,334 Group: Members Topic Count: 6 Content Count: 380 Reputation: 3,083 Achievement Points: 515 Days Won: 0 With Us For: 1,505 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 04:31 PM Age: 18 Author Posted January 9 Τα περισσότερα προαναφέρθηκαν σχετικά με όσα περιμένουμε να εκδόσει η ΜΑΜΟΥΘ φέτος (και τα μισά δηλαδή, κέρδος είναι). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η επανέκδοση παλιών τευχών ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ τα οποία δεν έδειχνε να τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα μιας και εκτός του γεγονότος ότι υπάρχουν άπειρα παλιά εκτός κυκλοφορίας, πήγαιναν έως τώρα εκ του ασφαλούς επανεκδίδοντας τα πρόσφατα, πιθανώς κάνοντας και ξεστοκάρισμα σε ορισμένα. Πολύ ενδιαφέρον 6 Quote
Kurdy Malloy Posted January 9 Member ID: 31,428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3,413 Reputation: 25,891 Achievement Points: 2,541 Days Won: 13 With Us For: 3,353 Days Status: Online Last Seen: 15 min ago Age: 54 Posted January 9 Πάντως για να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Καμία εκδοτική δεν έχει υποχρέωση να κάνει επανεκδόσεις. Ακόμα και σε πρωτότυπο υλικό. Αν νομίζετε το αντίθετο προσπαθήστε να πάρετε κανένα TPB από Marvel ή DC ή οτιδήποτε του 2015. Αν το βρείτε έχει καλώς αν δεν το βρείτε την πατήσατε και πάμε παρακάτω. Οπότε η γκρίνια ας περιοριστεί στο τι νέο ΔΕΝ βγαίνει. 7 2 Quote
Laz33 Posted January 9 Member ID: 31,613 Group: Members Topic Count: 58 Content Count: 5,011 Reputation: 39,399 Achievement Points: 5,199 Days Won: 107 With Us For: 3,261 Days Status: Online Last Seen: 1 min ago Age: 41 Posted January 9 (edited) Aν κλείσει η Μαμούθ, τα δικαιώματα των Αστερίξ και Λούκυ Λουκ θα πλακώνονται ποια εκδοτική θα τα πάρει. Προφανώς τα έχει καπαρωμένα τώρα (η Μαμούθ εννοώ), γι΄αυτό δεν τα παίρνει άλλος. Όχι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Άρα μια χαρά βάση έχει το να "παρακαλάμε" να κλείσει η Μαμούθ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνουμε απ΄τις δύο παραπάνω σειρές. Και ειδικά αν τα πάρει κανένας Μικρός Ήρως, θα βλέπουμε τα άλμπουμ στην ώρα τους και επανεκδόσεις κάθε τόσο. Κι ας αυξηθεί η τιμή. Τι να το κάνω ένα Λούκυ Λουκ με 5.80€ αν είναι να βγαίνει με μισό ή ένα χρόνο καθυστέρηση; Τώρα για τις "παρατημένες" σειρές της Μαμούθ (Θόργκαλ, Μπλούμπερυ κτλ) όντως δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη εκδοτική για να μην πήρε τα δικαιώματα. Κρίμα πάντως. Υπάρχουν εξαιρετικές σειρές που έχουν μείνει στη μέση Edited January 9 by Laz33 7 1 Quote
Lelis Posted January 9 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 587 Reputation: 5,091 Achievement Points: 662 Days Won: 1 With Us For: 2,235 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 35 Posted January 9 Εμένα αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ είναι ότι δεν κρατάν μια κοινή μορφή στις εκδόσεις. Π.χ. 24 τευχάκια Τεν Τεν ολα και όλα, δεν τα έχουν βγάλει ποτέ ίδια όλα μαζί. Άλλα μεγέθη, άλλα χαρτιά, άλλα εξώφυλλα, άλλα χρώματα, αρίθμηση στην ράχη κάποιες φορές, άλλες όχι. Πραγματικά νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες για να τα ξαναπαίρνουμε όσοι ζουν με την ελπίδα ότι θα έχουν μια όμορφη συλλογή στο ράφι τους. Έχω ξεκινήσει να παίρνω τις τελευταίες επανεκδόσεις και μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει καλά. Μακάρι να κρατήσουν μέχρι το τέλος έτσι. Κάτι άλλο που προσωπικά θα ήθελα να δω, να συνεχίσουν τα σκλυρόδετα Αστεριξ με συνέχεια της αρίθμηση και με την σειρά που είχαν βγάλει και τα αντίστοιχα του Γκοσινί. Για Λουκυ Λουκ πολλά τεύχη για σκυρόδετη σειρά πολλά τεύχη, οπότε δεν παίζει. Ας βγάλουν τουλάχιστον κάποιες επανεκδόσεις απο κάποια τεύχη που έχουμε πολύ καιρό να δούμε και τα έχω και εδώ σχεδόν διαλυμένα και σε κακή κατάσταση. Γενικά πολλά απο τα τεύχη 40 εως 70, έχουμε πολύ καιρό να τα δούμε. Άλλες σειρές πολύ πιθανόν να έχει χάσει τα δικαιώματα (Θοργκαλ, Blueberry κτλπ) και να μην ξαναβγάλει κάτι. 9 Quote
Paris Posted January 9 Member ID: 30,086 Group: Members Topic Count: 28 Content Count: 909 Reputation: 7,097 Achievement Points: 926 Days Won: 0 With Us For: 4,029 Days Status: Offline Last Seen: 9 hours ago Posted January 9 @ Kurdy Malloy Καλά στα Τεντεν ειδικά, αν δεν κάνει επανεκδόσεις θα τα χάσει για αυτό και η σχετική συνέπεια, συν ότι δεν υπάρχουν νέα τεύχη για να βγάλει. @ Lelis Τα δικαιώματα δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Δεν τα αγοράζεις εφάπαξ ως σειρά. Πχ πλήρωσαν και έβγαλαν (15 χρόνια μετά) το Ιζνογκούντ 28 σε ένα χ συμφωνημένο/αδειοδοτημένο αριθμό τεμαχίων. Μετά από ένα χρόνο πλήρωσαν και έβγαλαν το 29ο τεύχος σε έναν ψ αριθμό συμφωνημένων/αδειοδοτημένων τεμαχίων, κοκ. Τα δικαιώματα αυτά έχουν και πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν λήξουν πρέπει αυτόματα να σταματήσεις να πουλάς. Αυτά τα λέω επειδή έχω συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους (όχι κομικς) πριν 20 χρόνια και έχω μια σχετική εικόνα του χώρου. Αυτό που δεν ξέρω αλλά μπορώ να το συμπεράνω εύκολα, είναι ότι από την στιγμή που εσύ πλήρωσες φέτος για το τεύχος 29, δεν έχει νόημα η ξένη εκδοτική να δώσει τα δικαιώματα για το τεύχος 10 σε άλλη εκδοτική της ίδιας χώρας. Κοινώς, αν κάποια άλλη εκδοτική ήθελε να πάρει το Μπλούμπερι ή το Θοργκαλ, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Εκτός αν η ΜΑΜΟΥΘ πληρώνει για νέα τεύχη (που δεν βγάζει ποτέ) οπότε ποιο το νόημα να κάνει κάτι τέτοιο; 8 Quote
Lelis Posted January 9 Member ID: 34,230 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 587 Reputation: 5,091 Achievement Points: 662 Days Won: 1 With Us For: 2,235 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 35 Posted January 9 2 hours ago, Paris said: @ Kurdy Malloy Καλά στα Τεντεν ειδικά, αν δεν κάνει επανεκδόσεις θα τα χάσει για αυτό και η σχετική συνέπεια, συν ότι δεν υπάρχουν νέα τεύχη για να βγάλει. @ Lelis Τα δικαιώματα δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Δεν τα αγοράζεις εφάπαξ ως σειρά. Πχ πλήρωσαν και έβγαλαν (15 χρόνια μετά) το Ιζνογκούντ 28 σε ένα χ συμφωνημένο/αδειοδοτημένο αριθμό τεμαχίων. Μετά από ένα χρόνο πλήρωσαν και έβγαλαν το 29ο τεύχος σε έναν ψ αριθμό συμφωνημένων/αδειοδοτημένων τεμαχίων, κοκ. Τα δικαιώματα αυτά έχουν και πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν λήξουν πρέπει αυτόματα να σταματήσεις να πουλάς. Αυτά τα λέω επειδή έχω συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους (όχι κομικς) πριν 20 χρόνια και έχω μια σχετική εικόνα του χώρου. Αυτό που δεν ξέρω αλλά μπορώ να το συμπεράνω εύκολα, είναι ότι από την στιγμή που εσύ πλήρωσες φέτος για το τεύχος 29, δεν έχει νόημα η ξένη εκδοτική να δώσει τα δικαιώματα για το τεύχος 10 σε άλλη εκδοτική της ίδιας χώρας. Κοινώς, αν κάποια άλλη εκδοτική ήθελε να πάρει το Μπλούμπερι ή το Θοργκαλ, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Εκτός αν η ΜΑΜΟΥΘ πληρώνει για νέα τεύχη (που δεν βγάζει ποτέ) οπότε ποιο το νόημα να κάνει κάτι τέτοιο; Πιστεύω σίγουρα παίζει αυτό που αναφέρεις , αλλά πιστεύω θα παίζει και η λογική του κλειστού κόστους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε λογική έχεις τα δικαιώματα αυτής της σειράς μέχρι τότε για να τυπώσεις ότι θες. Τώρα το κλειστό κόστος αυτό δεν είναι ανάγκη να δοθεί εφάπαξ , μπορεί να πάει σε ένα annual η monthly fee π.χ. Σαν διάφορες πλατφόρμες η συνδρομητικά προϊόντα. Αλλά το πάνε με τον μήνα αλλά το πάνε με το πλήθος μιας μονάδας μέτρησης που έχει αξία στην πλατφόρμα τους (π.χ. αριθμός χρηστών στην εφαρμογή ) 3 Quote
Ubergorn Posted January 9 Member ID: 38,058 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 1,361 Reputation: 9,103 Achievement Points: 1,385 Days Won: 46 With Us For: 1,318 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 43 Posted January 9 Ισως να κρατάνε τα δικαιωματα και να ανανεώνονται αν τυπώνουν σε ενα χ χρονικο διαστημα κατι της. Με τα δικαιωματα τουλάχιστο που κρατούσε η Fox οσο αναφορά τους Fantastic Four έτσι ίσχυε και έτσι είχαμε τη χαρά οσοι ειδαμε (ελπίζω λιγοι) την υπερ ταινιαρα του 2015 5 Quote
Recommended Posts