Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 358 [Young Donald Duck - Είμαι κι εγώ κοάλα!]


Indian
 Share

Πως σας φάνηκε το τεύχος;  

6 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

MIKYMAOUSE_0358.thumb.jpg.50f4df72cfa302d156bcc76968090fbf.jpg

 

Την Παρασκευή 23/04 κυκλοφορεί το τεύχος #358, του αγαπημένου μας περιοδικού, το οποίο έχει βαλθεί να μας μπερδέψει. :P Ενώ, λοιπόν, έχει για κεντρικό τίτλο την ιστορία "Τα βέλη του έρωτα" (είναι η πρώτη ιστορία στην ύλη του και την διαφήμιζε στο προηγούμενο τεύχος), εντούτοις, στην ράχη του φιγουράρει ο τίτλος "Είμαι κι εγώ κοάλα!". προερχόμενο από την σειρά "Young Donald Duck". :thinking: Μικρό το κακό, πάντως. :) 

 

Οι ιστορίες που περιέχονται σε αυτό το τεύχος είναι οι εξής:

 

 

 

:beer:

Edited by Indian
 • Like 10
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. :clap2:

 

Μήπως να προστεθεί και στον τίτλο η ιστορία "Είμαι κι εγώ Κοάλα!" μιας και αναγράφεται στη ράχη? :thinking:

 • Like 5
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

28 λεπτά πριν, Gong είπε:

Μήπως να προστεθεί και στον τίτλο η ιστορία "Είμαι κι εγώ Κοάλα!" μιας και αναγράφεται στη ράχη? :thinking:

 

Λες? :thinking: 

 

Έβαλα την συγκεκριμένη ιστορία, σκεπτόμενος ότι είναι πρώτη στο τεύχος κι ότι ο συγκεκριμένος τίτλος διαφημιζόταν στο προηγούμενο. Έχει, πάντως, μία λογική αυτό που λες. :) 

 

Ας ζητήσουμε την γνώμη και των υπόλοιπων φίλων μας κι αν κι εκείνοι πιστεύουν το ίδιο, θα το αλλάξω αμέσως. ;) 

 

 

:beer:

 • Like 7
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ο τίτλος του τεύχους είναι αυτός που αναγράφεται στη ράχη.

 • Like 3
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, λοιπόν. Τον αλλάζω αμέσως. ;) 

 

 

:beer:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • Indian changed the title to ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 358 [Young Donald Duck - Είμαι κι εγώ κοάλα!]

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #358 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον αξιαγάπητο @Indianο...)

tn_MIKYMAOUSE_0358.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Τα βέλη του έρωτα."


Ο Σκρούτζ με τον Παντάξιο αγναντεύουν από το παράθυρο του Θησαυροφυλακίου τον λόφο Αμαξοφονιά.

Spoiler

Πέρα από τα νέα που τα διαβάζει ο κροίσος τσάμπα βλέπει κάτι χειρότερο. Να καταφτάνει μία πολύ γνωστή του. Η Τζένυ. Την οποία εκπαραθυρώνει μετά από εικοσιδύο δευτερόλεπτα (νέο ρεκόρ) με το σύστημα εκδίωξης των Μουργόλυκων. Η Τζένυ καταλήγει στην λιμνούλα του πάρκου της Λιμνούπολης κάνοντας μούσκεμα ένα ζευγάρι που μιλούσε για τον καιρό. Πιο κάτω βλέπει έναν νέο ,τον Λούκας, σε δέντρο να κλαίει και να οδύρεται. Η αγάπη του και ο έρωτάς του για μία δημοσιογράφο (που καλύπτει τα πολιτιστικά και την λένε Λόλα) βρίσκει σε τοίχο.

Η Τζένυ αποφασίζει να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Έχει κάνει απόπειρες με αποστολές δώρων και προσφορά λουλουδιών που κρίθηκαν ανεπαρκείς. Η επίδοση ερωτικού σημειώματος απέτυχε. Δε πρόλαβε να της το δώσει διότι η Λόλα μπήκε σε ένα κακόφημο μπαρ και εκείνος αποφάσισε να την "σώσει." Φυσικά δε τα κατάφερε. Η καντάδα επίσης εκνεύρισε όλη την γειτονιά. Τελευταία ευκαιρία του ερωτευμένου νέου είναι μία δεξιώση ενός επιχειρηματία. Η Τζένυ δυσκολεύτηκε να βρει πρόσκληση μπας και καταφέρει τίποτα με τον Σκρουτζάκο της. Αλλά την δίνει απογοητευμένη στον νέο που αποφάσισε να βοηθήσει.

Στην δεξιώση τα πράγματα κυλούν ομαλά. Αρκεί ο Λούκας να μην λέει τα δικά του αλλά μόνο όσα του λέει η Τζένυ που βρίσκεται στον κήπο της βίλας. Ο Λούκας βλέπει την Λόλα να απομακρύνεται και την ακολουθεί. Η Τζένυ του λέει ότι δυστυχώς πρέπει να συνεχίσει μόνος του. Διότι την έπιασε η ασφάλεια της βίλας. Ο Λούκας πάει στον διπλανό δωμάτιο και βλέπει την Λόλα πάνω από μία προθήκη. Έχει κλέψει ήδη το διαμάντι από μέσα της. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.

Η Λόλα δεν είναι η πραγματική Λόλα άλλα μία κλέφτρα που είχε πάρει την μορφή της διότι μοιάζανε. Ο Σκρούτζ αρπάζει την ευκαιρία για μπίζνες με τον επιχειρηματία δίνοντας αντάλλαγμα στην Τζένυ ότι θέλει. Η πραγματική Λόλα ελευθερώνεται και ο έρωτας του Λούκας βρίσκει ανταπόκριση. Η Τζένυ αναγκάζεται να πληρώσει το γεύμα τους διότι όπως της είπε ο Σκρούτζ εκείνη την προσκάλεσε. Ένα δίκιο το έχει!!!"Το τέρας στο κουτί. (Α΄ μέρος.)

Οι τρεις πρεσβευτές ταξιδεύουν στην Ρώμη και ο Λιούη εξωτερικεύει τα δαιμόνια του... Τι συμβαίνει στα αλήθεια όμως;

"Το τέρας στο κουτί." (Β΄ μέρος.)

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Τα δύο αδέλφια θα συνεργαστούν με τον καθηγητή της χήμειας για να σώσουν τον Λίουη και ολόκληρο το σχολείο.

"Η πίτσα εξπρές."

Σκρούτζ και Τζον ανταγωνίζονται στον τομέα της διάσημης ιταλική πίτας.

"Είμαι και εγώ κοάλα!"

Οι φίλοι μας βοηθούν την Τρούντυ να υψώσει το ανάστημά της.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Δε ξετρελάθηκα με την πρώτη ιστορία. Αλλά θεωρώ ότι διαβάζεται αρκετά ευχάριστα. Οι ανατροπές στα τελευταία καρέ της δίνουν επιπλέον πόντους. 

Άλλο ένα καταπληκτικό επεισόδιο της υπερφυσικής σειράς με τους τρεις πρεσβευτές. Ειδική μνεία στο ολοσέλιδο καρέ της σελίδα 79. Πολύ καλή και άκρως διασκεδαστική η αντιπαλότητα των δύο κροίσων στην τρίτη ιστορία. Το τεύχος κλείνει με μία υπέροχη ιστορία από τα σχολικά χρόνια του Ντόναλντ.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το τέρας στο κουτί." (Α΄ και Β΄ μέρος.)
2. "Είμαι και εγώ κοάλα!"
3. "Τα βέλη του έρωτα."
4. "Πίτσα εξπρές."

8/10!!!
Ο νεαρός Ντόναλντ και τα μελλοντικά ανίψια του κλέβουν την παράσταση. Αλλά και οι άλλες δύο ιστορίες είναι όμορφες!!! :D

:hop::hop::hop:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Το τεύχος #358 του αγαπημένου μας περιοδικού, ξεκινάει με την Τζένυ, σε ρόλο πρωταγωνιστή και θα μας μιλήσει για “Τα βέλη του έρωτα”. Η ερωτοχτυπημένη πάπια, επισκέπτεται (για πολλοστή φορά) το θησαυροφυλάκιο του αγαπημένου της παπιού και γι’ ακόμα μία φορά η προσπάθειά της να τον πείσει να βγει μαζί της για δείπνο, στέφεται με απόλυτη κι οδυνηρή (τόσο στην ψυχή, όσο και στο σώμα) αποτυχία. :crying: Απογοητευμένη κι αποκαρδιωμένη, θα βρεθεί στο πάρκο, όπου θα διαπιστώσει ότι δεν είναι η μοναδική ύπαρξη που αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, ένας νεαρός κλαίει γοερά για τον έρωτα χωρίς αντίκρυσμα που νιώθει για μία κοπέλα. Έτσι, η Τζένυ θα προσπαθήσει να φέρει κοντά τις δύο πλευρές και θα επιχειρήσει να συμβουλεύσει τον νέο προστατευόμενό της για το πώς θα καταφέρει να σαγηνεύσει την αγαπημένη του. Θα τα καταφέρει? Και ποιο μυστικό κρύβει η “σκορδόπιστη”? :thinking: Πρόκειται για ένα σενάριο, το οποίο μου σχημάτισε την εντύπωση ότι η υπόθεσή του θα έχει σαν βάση το δίδυμο Τζένυ - Σκρουτζ και τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους (αισθηματικές ή επαγγελματικές). Με εξέπληξε ευχάριστα, λοιπόν, η συνέχεια της ιστορίας, η οποία επικεντρώνεται στην πρωταγωνίστρια και τις εύστοχες ερωτικές συμβουλές, που εκείνη δίνει σε όποιον τις έχει ανάγκη. Η πλοκή αλλάζει συνεχώς μοτίβα, φέρνει πολύ στις ιστορίες της σειράς  “Σύμβουλος αισθηματικών υποθέσεων”, ενώ παράλληλα διακατέχεται κι από μυστήριο κι ανατροπές. Η αλήθεια είναι ότι κάπου στα μισά (και συγκεκριμένα στους τρόπους προσέγγισης της κοπέλας από τον θαυμαστή της), ένιωσα ότι υπήρχε κοιλιά στην αφήγηση, λόγω των όμοιων σκηνών. Ακόμα ένα παράπονο που μου γεννήθηκε είναι αυτό της συμπεριφοράς του Σκρουτζ στην αρχή, η οποία είναι υπερβολική και χαλάει την συνοχή του σεναρίου. Αυτό, πάντως, δεν με απέτρεψε από το να απολαύσω την ιστορία. Η Τζένυ, αν κι ένας πολύ πληγωμένος χαρακτήρας, δείχνει αλτρουισμό, ένα γεγονός που μας κάνει να την αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ. Το φινάλε της ιστορίας έχει δράση, αποκατάσταση της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα βγάζει κι αρώματα χιούμορ. Γενικά την βρήκα μία αξιοπρεπή δουλειά, που αξίζει να διαβαστεί. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο, προς καλό. 

 

Η δεύτερη ιστορία που φιλοξενείται στο τεύχος είναι και η δεύτερη της σειράς “Spookyzone”, στην οποία τα τρία ανιψάκια θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν “Το τέρας στο κουτί”. Ο Χιούη, ο Λιούη κι ο Ντιούη αφήνουν πίσω τους την Γηραιά Αλβιώνα και κατευθύνονται για την αιώνια πόλη, την Ρώμη. Στο σχολείο που θα επισκεφτούν υπάρχει ένα καθηγητής, ο οποίος κρύβει ένα παλιό μυστικό, κλεισμένο σε ένα κουτί. Ο Λιούη, λάτρης των φωτογραφιών, καταφέρνει να εντοπίσει τυχαία το συγκεκριμένο κουτί και τότε συμβαίνει κάτι τρομερό. :NoNo: Ένας δαίμονας τον κυριεύει και τον κάνει υποχείριό του. Έτσι, μέσω του φίλου μας δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους μαθητές, αλλά και στους καθηγητές του εν λόγω σχολείου! :wow: Θα καταφέρουν τα αδέλφια του να ελευθερώσουν τον Λιούη από τα δεσμά του δαίμονα και να επαναφέρουν την ηρεμία στο σχολείο? :thinking: Η σειρά, λοιπόν, συνεχίζει πολύ δυναμικά και με ενδιαφέρον. Το σενάριο εδώ μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά, είναι όμως πλαισιωμένο με πολλά στοιχεία ενήλικου θρίλερ και μεταφυσικού μυστηρίου, που θα σαγηνεύσουν και τις μεγαλύτερες ηλικίες αναγνωστών. Η πλοκή κάνει τις απαραίτητες κι άκρως χρήσιμες αναδρομές στο παρελθόν, με σκοπό να εδραιώσει την υπόθεση, ενώ χαρακτηρίζεται από σκηνές που κρατάνε τον αναγνώστη σε εγρήγορση. Οι τρεις μικροί μας πρωταγωνιστές στέκονται στο ύψος τους, είναι ατρόμητοι και φέρνουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή, που προέκυψε, για το καλό των ντόπιων μαθητών. Όμορφη “ηθοποιία” και στήσιμο είχε κι ο χαρακτήρας του καθηγητή, τον οποίο κι απόλαυσα. Αυτό που με χάλασε κάπως, είναι το φινάλε, το οποίο κλείνει την ιστορία πολύ παιδικά κι εύκολα συγγραφικά, που ξεφούσκωσε απότομα την ένταση που δημιούργησε η υπόλοιπη πλοκή. Το σχέδιο το βρήκα ζωντανό, φρέσκο και κομπιουτερίστικο, αλλά όχι αριστουργηματικό. Περισσότερο μου άρεσε ο πανέμορφος χρωματισμός! :) 

 

Γαστρονομικού ενδιαφέροντος η επόμενη ιστορία, η οποία έχει για πρωταγωνίστρια την αγαπημένη λιχουδιά της χώρας που την γέννησε, της Ιταλίας. Ο τίτλος της? “Η πίτσα εξπρές”. Ένα βράδυ, ο Φέθρυ βρίσκεται στο σπίτι του Ντόναλντ κι απολαμβάνουν δύο πίτσες από την αλυσίδα του Ρόμπαξ, όταν κάνει άξαφνα την εμφάνισή του ο θείος Σκρουτζ! :oops: Μόλις συνειδητοποιεί ότι τα ανίψια του τον πρόδωσαν, η κουβέντα έρχεται στην οργάνωση και την σβελτάδα που έχει ο ανταγωνιστής του στον τομέα της πίτσας. Για να τον γαληνέψουν, λοιπόν, τα δύο ξαδέλφια θα τάξουν στον θείο τους να του δώσουν μία λύση το επόμενο πρωί, που θα του επιτρέψει να νικήσει τον μισητό εχθρό του. Η νέα αυτή εφεύρεση είναι μία μοτοσυκλέτα, που ενσωματώνει έναν αυτοσχέδιο φούρνο, για να ετοιμάζονται οι πίτσες, κατά την διάρκεια της μεταφοράς στον πελάτη. Ο Σκρουτζ πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αλλά κι ο Ρόμπαξ δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, καθώς επεκτείνει όλο και περισσότερο την αλυσίδα από πιτσαρίες του. Η τελική αναμέτρηση, θα δοθεί σε ένα πεδίο μάχης γνωστό και για τους δύο επιχειρηματίες, την Λέσχη των εκατομμυριούχων. Μιλάμε για ένα κλασικό σενάριο, που πραγματεύεται την κλασική διαμάχη, ανάμεσα στους δύο Λιμνουπολίτες κροίσους, μόνο που σπάει κάπως την μονοτονία σε αρκετά σημεία της υπόθεσης. Εκτός από το γαστριμαργικό στοιχείο, έχουμε και τα δύο ξαδέλφια που λαμβάνουν ενεργότατο ρόλο, ενώ και τα μέλη της δημοφιλούς Λέσχης της Ένατης Τέχνης, έχουν μία αξιόλογη συμβολή στην έκβαση. Η πλοκή, μετά την εισαγωγική σκηνή, συνεχίζει με την μονομαχία του Σκρουτζ και του Ρόμπαξ, μέσω αντιπροσώπων τους, ενώ θα ολοκληρωθεί με μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Υπάρχουν, όμως, και πολλές σκηνές που τις βρήκα υπερβολικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από παιδική υφή (πχ η ενσωμάτωση του πυραύλου). Γενικά την βρήκα μία μέτρια ιστορία, την οποία δεν μετάνιωσα που την διάβασα, είχε πρωτότυπα σημεία και χιούμορ, αλλά σίγουρα δεν θα μείνει για πολύ καιρό στην μνήμη μου. Το σχέδιο, από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. 

 

Το τεύχος θα ολοκληρώσει την ύλη του, με τον Ντόναλντ και την παρέα του να φωνάζουν δυνατά “Είμαι κι εγώ κοάλα!”, στο τρίτο επεισόδιο της σειράς “Young Donald Duck”. Ο φίλος μας αρχίζει να βρίσκει εύκολα τα πατήματά του στο νέο του σχολείο, ενώ οι υπόλοιποι φίλοι του δυσκολεύονται ακόμα να συμβιώσουν μαζί του. :P Ο Ντόναλντ είναι ερωτοχτυπημένος με την νέα του συμμαθήτρια, την Νταίζυ, η οποία όμως δεν φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή, την ώρα που εκείνος παρέα με τον Μίκυ, κάνουν βόλτα στο προαύλιο του κολλεγίου, θα δουν την Τρούντυ να προσπαθεί να κατεβάσει από ένα δέντρο το σακίδιό της, που έχει την μορφή ενός κοάλα. Την βοηθούν να το κατεβάσει κι όταν την ρωτούν τον λόγο που ανέβηκε το σακίδιο εκεί επάνω, εκείνη μασάει τα λόγια της, σαν να ήθελε να τους κρύψει την αλήθεια. Η συμπεριφορά της Τρούντυ, όμως, έχει αλλάξει από εκείνη την στιγμή. Κλείνεται στον εαυτό της και είναι συνέχεια δακρυσμένη. Μόλις τα υπόλοιπα παιδιά μάθουν τον λόγο της θλίψης της, με επικεφαλής τον Ντόναλντ, θα προσπαθήσουν να την υπερασπιστούν και να την βοηθήσουν. Θα τα καταφέρουν και τι έχει συμβεί άραγε? :thinking: Πρόκειται για ένα επεισόδιο, το οποίο είναι μία ωδή στην κατάργηση του παιδικού bullying και περνάει εξαιρετικά μηνύματα στους μικρούς (αλλά και στους μεγάλους) αναγνώστες. Οι πρωταγωνιστές μας έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα του αλτρουισμού, του δίκαιου και της ειλικρινούς φιλίας κι αυτό το βλέπουμε καθ' όλη την διάρκεια της πλοκής. Ξεχώρισα, επίσης, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό του Ντόναλντ, ενώ από τον Μίκυ κρατάμε τις φαρμακερές και γεμάτες χιούμορ ατάκες που πετούσε στον φίλο του. :lol:  Το φινάλε ενισχύει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους μαθητές, ενώ αφήνει ανοιχτό και το αισθηματικό στοιχείο! :love4: Γενικά το βρήκα ένα συμπαθητικό κι άκρως παιδαγωγικό επεισόδιο. :) Σχεδιαστικά δεν μ’ ενθουσίασε τόσο. 

 

 

:beer: 

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

@Indian Το spookyzone στο τρίτο επεισόδιο είναι... :D

 

Κάτσε, το πρώτο επεισόδιο ήταν το "Το στοιχειωμένο κολλέγιο" (Α' και Β' μέρος), το δεύτερο δεν είναι "Το τέρας στο κουτί" (πάλι Α' και Β' μέρος)? Αν αυτή ήταν η τρίτη ιστορία της σειράς, ποια ήταν η δεύτερη? :thinking:

 

 

:beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Indian είπε:

 

Κάτσε, το πρώτο επεισόδιο ήταν το "Το στοιχειωμένο κολλέγιο" (Α' και Β' μέρος), το δεύτερο δεν είναι "Το τέρας στο κουτί" (πάλι Α' και Β' μέρος)? Αν αυτή ήταν η τρίτη ιστορία της σειράς, ποια ήταν η δεύτερη? :thinking:

 

 

:beer:


Μου είσαι και γρήγορος... Και δε σου φαίνεται!!! :lol: Γκάφα έγραψα για αυτό ζήτησα από τον Γιώργο να διαγράψει το σχόλιο... Ντετέκτιβ σου λέει ο άλλος μετά... Είχα την ψευδαίσθηση ότι ξεκίνησε μαζί με τον νεαρό Ντόναλντ...

:hop::hop::hop:

 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Μου είσαι και γρήγορος...

 

Ε, καλά αυτό εννοείται. Γι' αυτό κρατάω την κορμάρα μου την ατελείωτη σε φόρμα!  :gyros: :lol:

 

 

:beer:

 • Funny 1
Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά... Πού πήγε η παρουσίασή μου; :thinking:@Valtasar

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 1
 • Confused 2
Link to comment
Share on other sites

On 24/4/2021 στο 6:28 ΠΜ, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #358 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον αξιαγάπητο @Indianο...)

tn_MIKYMAOUSE_0358.jpg

Εδώ Μίκυ Σίτυ! (by Silvia Ziche.) :yahoo:
Ιστορίες.

"Τα βέλη του έρωτα."


Ο Σκρούτζ με τον Παντάξιο αγναντεύουν από το παράθυρο του Θησαυροφυλακίου τον λόφο Αμαξοφονιά.

  Αποκαλύψτε τα κρυμμένα περιεχόμενα

Πέρα από τα νέα που τα διαβάζει ο κροίσος τσάμπα βλέπει κάτι χειρότερο. Να καταφτάνει μία πολύ γνωστή του. Η Τζένυ. Την οποία εκπαραθυρώνει μετά από εικοσιδύο δευτερόλεπτα (νέο ρεκόρ) με το σύστημα εκδίωξης των Μουργόλυκων. Η Τζένυ καταλήγει στην λιμνούλα του πάρκου της Λιμνούπολης κάνοντας μούσκεμα ένα ζευγάρι που μιλούσε για τον καιρό. Πιο κάτω βλέπει έναν νέο ,τον Λούκας, σε δέντρο να κλαίει και να οδύρεται. Η αγάπη του και ο έρωτάς του για μία δημοσιογράφο (που καλύπτει τα πολιτιστικά και την λένε Λόλα) βρίσκει σε τοίχο.

Η Τζένυ αποφασίζει να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Έχει κάνει απόπειρες με αποστολές δώρων και προσφορά λουλουδιών που κρίθηκαν ανεπαρκείς. Η επίδοση ερωτικού σημειώματος απέτυχε. Δε πρόλαβε να της το δώσει διότι η Λόλα μπήκε σε ένα κακόφημο μπαρ και εκείνος αποφάσισε να την "σώσει." Φυσικά δε τα κατάφερε. Η καντάδα επίσης εκνεύρισε όλη την γειτονιά. Τελευταία ευκαιρία του ερωτευμένου νέου είναι μία δεξιώση ενός επιχειρηματία. Η Τζένυ δυσκολεύτηκε να βρει πρόσκληση μπας και καταφέρει τίποτα με τον Σκρουτζάκο της. Αλλά την δίνει απογοητευμένη στον νέο που αποφάσισε να βοηθήσει.

Στην δεξιώση τα πράγματα κυλούν ομαλά. Αρκεί ο Λούκας να μην λέει τα δικά του αλλά μόνο όσα του λέει η Τζένυ που βρίσκεται στον κήπο της βίλας. Ο Λούκας βλέπει την Λόλα να απομακρύνεται και την ακολουθεί. Η Τζένυ του λέει ότι δυστυχώς πρέπει να συνεχίσει μόνος του. Διότι την έπιασε η ασφάλεια της βίλας. Ο Λούκας πάει στον διπλανό δωμάτιο και βλέπει την Λόλα πάνω από μία προθήκη. Έχει κλέψει ήδη το διαμάντι από μέσα της. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες.

Η Λόλα δεν είναι η πραγματική Λόλα άλλα μία κλέφτρα που είχε πάρει την μορφή της διότι μοιάζανε. Ο Σκρούτζ αρπάζει την ευκαιρία για μπίζνες με τον επιχειρηματία δίνοντας αντάλλαγμα στην Τζένυ ότι θέλει. Η πραγματική Λόλα ελευθερώνεται και ο έρωτας του Λούκας βρίσκει ανταπόκριση. Η Τζένυ αναγκάζεται να πληρώσει το γεύμα τους διότι όπως της είπε ο Σκρούτζ εκείνη την προσκάλεσε. Ένα δίκιο το έχει!!!"Το τέρας στο κουτί. (Α΄ μέρος.)

Οι τρεις πρεσβευτές ταξιδεύουν στην Ρώμη και ο Λιούη εξωτερικεύει τα δαιμόνια του... Τι συμβαίνει στα αλήθεια όμως;

"Το τέρας στο κουτί." (Β΄ μέρος.)

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη. Τα δύο αδέλφια θα συνεργαστούν με τον καθηγητή της χήμειας για να σώσουν τον Λίουη και ολόκληρο το σχολείο.

"Η πίτσα εξπρές."

Σκρούτζ και Τζον ανταγωνίζονται στον τομέα της διάσημης ιταλική πίτας.

"Είμαι και εγώ κοάλα!"

Οι φίλοι μας βοηθούν την Τρούντυ να υψώσει το ανάστημά της.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Δε ξετρελάθηκα με την πρώτη ιστορία. Αλλά θεωρώ ότι διαβάζεται αρκετά ευχάριστα. Οι ανατροπές στα τελευταία καρέ της δίνουν επιπλέον πόντους. 

Άλλο ένα καταπληκτικό επεισόδιο της υπερφυσικής σειράς με τους τρεις πρεσβευτές. Ειδική μνεία στο ολοσέλιδο καρέ της σελίδα 79. Πολύ καλή και άκρως διασκεδαστική η αντιπαλότητα των δύο κροίσων στην τρίτη ιστορία. Το τεύχος κλείνει με μία υπέροχη ιστορία από τα σχολικά χρόνια του Ντόναλντ.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Το τέρας στο κουτί." (Α΄ και Β΄ μέρος.)
2. "Είμαι και εγώ κοάλα!"
3. "Τα βέλη του έρωτα."
4. "Πίτσα εξπρές."

8/10!!!
Ο νεαρός Ντόναλντ και τα μελλοντικά ανίψια του κλέβουν την παράσταση. Αλλά και οι άλλες δύο ιστορίες είναι όμορφες!!! :D

:hop::hop::hop:

Εγώ την βλέπω κανονικά :beer:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πριν από 1 ώρα, Angel.tze είπε:

Εγώ την βλέπω κανονικά :beer:


Πλέον ναι... Λύθηκε η παρεξήγηση... Αλλά ένα μίνι εγκεφαλικό το έπαθα!!! :lol:

:hop::hop::hop:

 • Like 2
 • Funny 2
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

Πλέον ναι... Λύθηκε η παρεξήγηση... Αλλά ένα μίνι εγκεφαλικό το έπαθα!!! :lol:

 

Να κρατάτε αρχείο, κύριε! Να είστε οργανωμένος, κύριε. Γιατί ποτέ δεν ξέρετε, κύριε! :out:

 

Ο @germanicus, όταν παίζει με τα κουμπάκια γίνεται χαμός, κύριε! :lol:

 

 

:beer:

 • Like 2
 • Funny 3
Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, Indian είπε:

 

Να κρατάτε αρχείο, κύριε! Να είστε οργανωμένος, κύριε. Γιατί ποτέ δεν ξέρετε, κύριε! :out:

 

Ο @germanicus, όταν παίζει με τα κουμπάκια γίνεται χαμός, κύριε! :lol:

 

 

:beer:


Φιρί-φιρί το πας να σε διαγράψει από το forum... :lol:

:hop::hop:  :hop:

 • Like 2
 • Funny 3
Link to comment
Share on other sites

On 4/27/2021 at 10:01 PM, Indian said:

Ο @germanicus, όταν παίζει με τα κουμπάκια γίνεται χαμός, κύριε! :lol:


Επειδή αυτός είναι μπεκροκανάτα που συναγωνίζεται μέχρι και τα τέκνα του Τζένκις Χαν, φταίω εγώ??? :D Ποιος ξέρει σε τι ωκεανούς αλκοόλ έπλεε πάλι και δεν έβλεπε μπροστά του... :D 

 

 

178997973_2968049676817365_3947035362286997088_n.jpg

 

 

:cheers5: 

 • Funny 3
Link to comment
Share on other sites

Επιστροφή στις αμερικάνικες σειρές έχουμε με το Μίκυ Μάους 358. Ξεκινάμε με μια ακόμα ιστορία της Τζένυ που προσπαθεί να κάνει κάποιον άλλον να κερδίσει στον έρωτα αφού δε μπορεί εκείνη να κερδίσει τον Σκρουτζ. Αν και ξεκινάει λίγο αργά, προς το τέλος γίνεται συναρπαστική και ενδιαφέρουσα. Συνεχίζουμε με το Spookyzone, το οποίο πρέπει να πω ότι με έχει κερδίσει! Αυτή τη φορά, τα ανιψάκια βρίσκονται στη Ρώμη, έχουμε πάλι vibes από αθλητισμό, αλλά κυρίως είναι μια ιστορία με πινελιές από high school ταινίες και φυσικά έντονο horror στοιχείο, αφού εν προκειμένω ο Λιούη καταλαμβάνεται από ένα τέρας. Μου άρεσε πολύ.

 

Ο συνδυασμός Σκρουτζ-Ρόμπαξ-Φέθρυ-Ντόναλντ είναι εγγύηση για αστείες καταστάσεις και η Πίτσα Εξπρές δεν αποτελεί εξαίρεση. Γρήγορη, με αρκετό χιούμορ και φυσικά αστεία κατάληξη για τα ανίψια του Σκρουτζ. Κλείνουμε με Young Donald Duck, πρέπει να πω ότι στην αρχή δε με είχε κερδίσει εξίσου, ωστόσο η ιστορία αυτή είναι κυρίως παιδαγωγικού χαρακτήρα, αφού σχολιάζει το φαινόμενο του σχολικού bullying, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντόναλντ να πρωτοστατήσει εναντίον των νταήδων και όχι μόνο να κερδίσει φίλους, αλλά και τη Νταίζυ. Περιμένω το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας που φαίνεται πράγματι ενδιαφέρουσα.

 

Συνολικά λοιπόν οι αμερικανιές νομίζω ότι έχουν κάνει πιο ενδιαφέρον το Μίκυ Μάους, έχουμε λίγες ιστορίες, καλά επιλεγμένες και γενικά το τεύχος με ικανοποίησε πολύ!

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Παρατηρήσατε στην σελίδα 28 την εμφάνιση των Βίνσετ και Τζουλς (Τραβόλτα , Τζάκσον) από το Pulp Fiction ; :gun2:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, MARIELOS είπε:

Παρατηρήσατε στην σελίδα 28 την εμφάνιση των Βίνσετ και Τζουλς (Τραβόλτα , Τζάκσον) από το Pulp Fiction ; :gun2:

 

Α, μπράβο. :thanks:

 

Κι έλεγα τι ξέχασα να γράψω! :shit2:

 

 

:beer:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Πρώτο τεύχος Μίκυ Μάους (Β' Περιόδου) που αγοράζω μετά από αποχή...6,5+ ετών, οπότε η βαθμολόγηση "Πολύ Καλό" βασίζεται κυρίως στο ότι με κατάφερε να το αποκτήσω και με ταξίδεψε όπως παλιά, αλλά με σημερινό πρόσωπο!
Η πρώτη ιστορία βέβαια ήταν του ύπνου θα έλεγα (ή εγώ ήμουν πριν τον ύπνο), με κύριο πρωταγωνιστή τον μουσικό που με γέμισε μελαγχολία και συμπόνια και βέβαια την Τζένη οπότε δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Παρόλα αυτά, τούτα τα ιταλικά διαμαντάκια μπορούνε κάλλιστα να μεταφερθούν και σε χαζορωμαντικές κομεντί της γειτονικής χώρας που θα έβλεπα, οπότε αυτό το στοιχείο αλλά και τα plot twists στο τέλος προσφέρουν ένα μπόνους στην ιστορία. Δε θα την αναζητήσω ξανά σύντομα, αλλά είχε το ενδιαφέρον της ως άνοιγμα του τεύχους και προχωρούσε λίγο παραπέρα από το κλασικό σύμπαν της Λιμνούπολης και τους ήρωές της, ανοίγοντας λίγο χώρο για να ειπωθούν παράπλευρες ιστορίες με διαφορετικά πρόσωπα. Ίσως απλώς δεν ήμουν έτοιμος για το εναλλακτικό της ύφος.
Το Spooky Zone (μάλλον λάθος μου) αν και ήταν η πνοή αλλαγής που με έκανε να επανέλθω, δεν το διάβασα! Οπότε επιφυλάσσομαι το επόμενο διάστημα να δώσω μία γνώμη κι εγώ, γιατί βλέπω έχει μεράκι και κερδίζει πολύ κόσμο.

Η ιστορία με την πίτσα μάλλον ήταν η αγαπημένη μου. Καθημερινή τρέλα, σε σύγχρονο setting, Ντόναλντ και Φέθρυ να λύνουν και να δένουν και απ'την άλλη Σκρουτζ και Ρόμπαξ. Τα ονόματα μιλάνε από μόνα τους, αλλά ναι η ιστορία έβγαζε γέλιο.
Τέλος, ο νεαρός Donald Duck με ξενίζει απ'τη μία ως κόνσεπτ, απ'την άλλη μου είναι οικείος ως συνέχεια του Τζούνιορ (και του μικρού Ντόναλντ που κλωτσάει τον Σκρουτζ κατά Ρόσα στο 11ο επεισόδιο του Βίου) και προεφηβική εκδοχή του Ντόναλντ του "σήμερα", σε μία εποχή που πήγε σχολείο και γνώρισε τον Μίκυ και τα άλλα παιδιά. Έτσι η φάση δουλεύει για το head cannon μου, αλλά ας μη γελιόμαστε είναι ένα είδους reboot ή alternate universe που ξεφεύγει μάλιστα κι απ'τα ιταλικά πεπραγμένα και πάει σε κολλεγιοταινίες. Δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα, αλλά η ιστορία (με τον πολύ μη πιασάρικο τίτλο για να μπει και στη ράχη...) έχει διδακτικό μήνυμα και τα πιτσιρίκια αυτά έχουν ψυχή!
 

On 5/20/2021 at 10:07 AM, MARIELOS said:

Παρατηρήσατε στην σελίδα 28 την εμφάνιση των Βίνσετ και Τζουλς (Τραβόλτα , Τζάκσον) από το Pulp Fiction ; :gun2:

οκ +1 στην ιστορία λοιπόν χαχαχαχα

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.