Jump to content

Θα αγοράσετε τον 25ο τόμο της συλλογής της Marvel, Captain America: Ένα Νέο Καθεστώς;


Θα αγοράσετε τον 25ο τόμο της συλλογής της Marvel, Captain America: Ένα Νέο Καθεστώς;  

47 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Μετά το ποστ σχετικά με την πλοκή του 25ου τόμου, ξεκίνησε στην κρυστάλλινη σφαίρα μια σειρά από ποστ σχετικά με το αν θα αγοράσει κάποιος τον τόμο ή όχι; Σε αυτή τη δημοσκόπηση λοιπόν θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο δείγμα που θα απαντήσει.

 

Οι επιλογές είναι απλές. Ναι ή όχι. Δε μου αρέσει να βάζω επιλογές που συμπεριλαμβάνουν την αιτία που απαντάει κάποιος ναι ή όχι, γιατί μερικοί μπορεί να μην καλυφθούν. Οπότε αρχικά ξεκαθαρίζουμε πως η δημοσκόπηση απευθύνεται σε άτομα που αγοράζουν τη συλλογή είτε τακτικά είτε περιστασιακά. Αν θέλει κάποιος να επιχειρηματολογήσει την ψήφο του, ας γράψει κάποιο ποστ. Πολλοί προφανώς είπαν στην τελευταία σελίδα της κρυστάλλινης σφαίρας τη γνώμη τους, οπότε μπορείτε να διαβάσετε και εκεί τι παίζει. 

 

Το ποστ σχετικά με την πλοκή μεταφέρεται αυτούσιο και εδώ:

 

Παράθεση

 

Έψαξα λίγο το plot επειδή δεν την έχω διαβάσει και μεταφέρω τα εξής: H ιστορία αυτή αφορά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει σαν ήρωας ο Cap μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Το κόμικ ουσιαστικά ξεκινάει με τον Cap να ανασύρει θύματα από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων. Μετά από αυτό ο Nick Fury του ζητάει να πάει στο Αφγανιστάν, ενώ ο Cap θέλει να συνεχίσει να βοηθάει στο World Trade Center. Μετά από κάποιους μήνες ένα αεροπλάνο ρίχνει πολλές μικρές βόμβες σε μια πόλη που λέγεται Centerville και ο Fury αναθέτει στον ήρωα να βρει τον Al-Tariq και τους ακόλουθους του, τρομοκράτες που θέλουν να καταστρέψουν την πόλη. 

 

captainamericanewdeal2.jpg

 

Είναι ένα κόμικ με αρκετά πολιτικά στοιχεία, προφανώς επηρεασμένο από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Αφορά κυρίως το πως ο Captain εκλαμβάνει το ρόλο του σε μια κοινωνία που έχει σοκαριστεί από την επίθεση και δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Από αυτά που είδα έχει όμορφο σχέδιο, αλλά βασίζεται περισσότερο στους ήρωες και τις θεματικές που θίγει και όχι στους κακούς, δε φαίνεται δηλαδή ότι θα διαβάσουμε μια ιστορία με κάποιον τρελό κακό. Επειδή όμως είναι υπερηρωικό κόμικ, πάντα μπορεί να γίνει κάποια ανατροπή και να είναι κάποιος άλλος πίσω από όλα. Ίδωμεν :)

 

 

Προσωπικά ψηφίζω ναι, γιατί αν και ξεχειλίζει αμερικάνικο πατριωτισμό από κάθε τρούπα (πράγμα λογικό), το σχέδιο φαίνεται ωραίο, πολλές ιστορίες Captain America στα ελληνικά δεν έχουμε και αγοράζω όλη τη συλλογή εκτός επανεκδόσεων που έχω ήδη. Τώρα το αν θα είναι καλό ή μπούρδα θα το κρίνω διαβάζοντας.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Θα τον αγοράσω, πρώτον γιατί θέλω να έχω ολοκληρωμένη την συλλογή της Marvel και δεύτερον γιατί είμαι πάντα ανοιχτός σε ιστορίες, που δεν έχω διαβάσει.

 

Όσον αφορά την συγκεκριμένη ιστορία, η κεντρική ιδέα του σεναρίου της δεν με κερδίζει προς το παρόν. Θα ήθελα, όμως, να την διαβάσω για να μπορέσω να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα για το αν μου αρέσει ή όχι. :)

 

 

:beer:

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Ναι, γιατί πολύ απλά είναι αδημοσίευτη ιστορία. Το αν θα μου αρέσει ή όχι, είναι άλλο θέμα.

Ούτε και μένα με ενθουσιάζει η υπόθεση τόσο πολύ, αλλά στο κάτω κάτω Captain America και πατριωτισμός πάνε πακέτο.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Εγώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το πάρω,γιατί δεν με τραβάει αρκετά (παρόλο που το σχέδιο είναι όντως ωραίο). Αν όμως αγόραζα τακτικά την συλλογή, και όχι περιστασιακά όπως κάνω τώρα, σίγουρα αυτό το τεύχος  δεν θα με εμπόδιζε να συνεχίσω το σερί. :)

Edited by mko
 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Θα τον πάρω, κυρίως για την ράχη αλλά και η ιστορία δεν μου είναι εντελώς αδιάφορη. Απ΄ ότι έχω ακούσει μέχρι στιγμής, δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος αλλά μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Εγώ σίγουρα όχι. Δεν μου αρέσει καθόλου το στόρυ οπότε δεν θα το πάρω. Νομίζω πλέον θα παίρνω μόνο τον Αραχνάκια!!!

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Θα τον πάρω και εγώ γιατί έχω σκοπό να ολοκληρώσω την συλλογή άλλα και να μην αγόραζα όλους τους τόμους πάλι θα προτιμούσα τον τόμο

γιατί είναι μια αδημοσίευτη ιστορία, τώρα για τον αν αξίζει αυτό θα δείξει πάντως μια ματιά που έριξα στο σχέδιο μου άρεσε αρκετά.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Κι εγώ θα τον αγοράσω απλά για την ολοκλήρωση της 60αδας. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν θα τον αγοράσω για καθαρά δικά μου πιστεύω,ο captain america είναι ένας ήρωας που τον σιχαίνομαι  και χωρίς υπερβολή τον σιχαίνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι,δεν ξέρω αλλά ποτέ μου δεν μου άρεσε όλο αυτό το αμερικάνικο όνειρό ο ιδανικός πατριώτης το να ποζάρεις μπροστά από την αμερικάνικη σημαία μου ήταν πάντα σιχαμερό και έτσι μιας και αυτός ο τόμος θα είναι βουτηγμένος μέσα σε όλα αυτά δεν πρόκειται να τον αγοράσω.

 • Like 2
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Δεν θα το πάρω.
Αφενός δεν με τραβάει το σενάριο, αφετέρου ψιλοβαριέμαι τον Κάπτεν Αμέρικα.
Γενικά πάντως έχει πέσει ο αρχικός μου ενθουσιασμός για τη συλλογή και για τα υπερηρωικά γενικότερα.
Χαρακτηριστικό το ότι ενώ πήρα τους 10 απ΄τους 15 πρώτους τόμους, απ΄τους επόμενους 10 πήρα μόλις τους... 2 :thinking:
Πλέον είμαι πολύ επιλεκτικός.
Θα παίρνω μόνο Spider-Man (ο μόνος ήρωας της Marvel που σταθερά απολαμβάνω να διαβάζω) και κάποιες καλές κλασικές ιστορίες από άλλους ήρωες (πχ το Dark Phoenix από X-Men αν βγει, το Coming of Galactus από F4, το Demon in a Bottle από Iron Man κτλ) :)
 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Όχι γιατί τα οικονομικά μου δεν πάνε καλά θα έλεγα, γενικά όλη η αγορά έχει βουλιάξει και κόβουμε όλοι από παντού γιατί επέρχεται πολύ δύσκολος χειμώνας(+ το ότι θέλω να δώσω χρήματα να συλλέξω κάποιες ταινίες που μου αρέσουν). No money στην παρούσα φάση για κόμικς... 

Άμα κάθε τι που βγαίνει το αγοράζω αντίο ζωή.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Θα το αγοράσω κανονικά είμαι πολύ noob στις ιστορίες marvel οπότε τα διαβάζω όλα και αυτή η σειρά είναι το μπάσιμο μου! 😊

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.