Jump to content
Scrooge Mc Poor

Πόσα άτομα διαβάζουν κόμικς;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Κάνω μια έρευνα και θα ήθελα μια απάντηση, όσο πιο γρήγορα μπορείτε! Πόσα άτομα, ανήλικα και ενήλικα διαβάζουν κόμικς από τους γνωστούς σας; Αν υπάρχει ήδη μια ανάλυση σχετικά με το θεμα η έχει συζητηθεί αλλού, θα το εκτιμούσα αν κάποιος μου  έδινε έναν σύνδεσμο... 

 • Like 8
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είμαι 41 και διαβάζω. Έχω φίλο 48 διαβάζει και η κόρη του 12 επίσης. Ενός φίλου ο γιός απ'όσο ξέρω, ο ίδιος αν και ιερέας, του χάρισα Αρκά το διάβασε, άλλος φίλος διαβάζει Αρκά. Μέτρησα ήδη 6, αλλά σίγουρα είναι περισσότεροι από 10 που ξέρω στα σίγουρα.

 • Like 6
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχω πολλούς γνωστούς που διαβάζουν κόμικς. Δυστυχώς θα μπορύσα να σου απαριθήμσω περισσότερους γνωστούς μου που ξέρω ότι διάβαζαν κόμικς αλλά σταμάτησαν, παρά όσους συνεχίζουν να διαβάζουν. Ίσως λόγω ηλικίας (είμαι 20), πολλοί με τη ενηλικίωση και τη φοιτητική ζωή τα αφήνουν και τα ξαναπιάνουν αργότερα. Έχω φίλο που όπως κι εγώ αγόραζε όλα τα Disney κόμικς μέχρι το 2018 περίπου που δώσαμε πανελλήνιες. Παλιός μου συμμαθητής και κολλητός στο δημοτικό ήταν επίσης μανιακός Ντισνεϊκός, ξέρω ότι ακόμα ασχολείται περιστασιακά, είχα και συμμαθητή στο λύκειο που διάβαζε ανελλιπώς Disney αλλά και Αρκά, κι ακόμα τα έχει σε εκτίμηση. 3 άτομα διάβαζαν και υπερηρωικά στο σχολείο σίγουρα, εκ των οποίων ο ένας μιας και έχουμε κρατήσει επαφή λόγω κοινής παρέας, ξέρω ακόμα ασχολείται. Επίσης από άλλο φόρουμ που δεν ασχολείται με κόμικ έχω γνωρίσει 3 άτομα που διαβάζουν. Χοντρικά όσοι διαβάζουν ακόμα κόμικς από αυτούς πρέπει να ναι γύρω στα 7 άτομα, όλοι ενήλικες.

 • Like 5
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν από ανήλικους ξέρω  τον κολλητό μου που συλλέγει και αυτός κόμικς. Κάποιοι άλλοι φίλοι μου που διάβαζαν κόμικς σταμάτησαν 1, με 2 χρόνια πριν στα 13 14 κάπου εκεί. 

Από ενήλικες ξέρω τον πατέρα μου και άλλους 2 3 

 • Like 5
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είμαι 9. Έχω πολλούς φίλους/συγγενής που έχουν αρκετά αξιόλογα κόμικς αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον τα διαβάζουν οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια :) Για να αναφέρω μερικούς

 • Γιος των κουμπάρων μας (ανήλικος)  (έχει μερικούς τόμους από Κλασσική Βιβλιοθήκη Disney)
 • Ένας από τους κολλητούς μου (ανήλικος) (έχει μερικούς τόμους από την εγκυκλοπαίδεια του Barks)
 • Φίλος μου (ανήλικος) (έχει τόμο Scarpa, τον 27)
 • Φίλος του πατέρα μου (διάφορα κόμικς, αλλά περισσότερες φιγούρες, οι οποίες είναι απλά :hug2:)

:beer:

 • Like 5
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξέρω μόνο έναν φίλο μου ο οποίος ασχολείται κυρίως με υπερηρωικά και ευθύνεται λίγο στο ότι άρχισα κι εγώ. :P Σχετικά με υπερηρωικά, κυρίως Marvel, ξέρω πολλούς που βλέπουν τις ταινίες και ασχολούνται λίγο με το τι παίζει στον χώρο τον κόμικς, χωρίς να διαβάζουν ή να αγοράζουν ιστορίες. Ο αδερφός μου επίσης διαβάζει υπερηρωικά που και που αλλά δεν είναι τακτικός αναγνώστης.

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανεις φιλος η γνωστος μου , ενηλικος η' ανηλικος δεν διαβαζει κομικς.

Μονο εγω ballet.gif

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαρτάται τι εννοείς με το διαβάζει κόμικ. Αν εννοείς να διαβάσει κάποιο που θα πέσει στα χέρια του ή να έχει κάποια σπίτι, γνωρίζω πάνω από 15 άτομα. Αν όμως εννοείς να διαβάζει τακτικά ή να ασχολείται συστηματικά, έχω μόνο τον αδερφό μου  - που είναι φαν των μάνγκα - και ένα φίλο που έχει πολλά Marvel.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Eγω ειμαι 11 και ο μόνος που ξέρω να διαβάζει κόμικς είναι ο 12χρονος ξάδελφος. 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω κάποιον ενήλικα που να διαβάζει συστηματικά κόμικς όπως εγώ.
Έχω ένα φίλο που περιστασιακά διαβάζει Αστερίξ (το ίδιο κι ο πατέρας του) και τον αδερφό μου που διαβάζει Αρκά.
Από ανήλικους εντάξει, πρώτο και καλύτερο έχω τον ανηψιό μου που διαβάζει αρκετά κόμικς.
Αλλά αυτό νομίζω δεν είναι είδηση. Στην ηλικία των 10-12 ετών το περίεργο θα ήταν να μην διάβαζε κόμικς ένα παιδί, ειδικά αν είναι αγόρι.
Βέβαια θα μου πεις άλλαξαν τα πράματα. Τώρα στην ηλικία των 10 τα περισσότερα παιδιά είναι μ΄ένα κινητό στο χέρι και αποχαυνώνονται. Που χρόνος και όρεξη για διάβασμα; :thinking:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς μόνο ένας συμμαθητής μου διαβάζει disney και ο πατέρας μου κάτι άμα του δώσω το ανοίγει και η μητέρα μου κάνα μικυ μάους

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς κανέναν :(

 • Like 1
 • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Σε 40 χρόνια ζωής είχα δύο συμμαθητές στο δημοτικό που διάβαζαν συστηματικά κόμικς, Σπάιντερμαν ο ένας και Αγόρι ο άλλος και άλλους δύο φίλους που διάβαζαν Περιπέτεια. Τώρα δεν διαβάζει κανείς. 

Ως ενήλικας γνώρισα μόνο έναν τύπο στον στρατό που διάβαζε Μάνγκα. 

Αυτά! Κανέναν άλλο πότε και πουθενά, ούτε στο σχολείο, ούτε φοιτητής. Θυμάμαι όταν άρχισαν να βγαίνουν οι ταινίες της Μάρβελ όλοι με ρωτούσαν ποιος είναι ποιος, τί δυνάμεις έχει κτλ.

Αφού αν δεν υπήρχε η Λέσχη θα νόμιζα πως είμαι ο μοναδικός που ακόμη ασχολείται.

(Ενασχόληση εννοώ να αγοράζει κόμικς σε τακτική βάση κι όχι να δανείζεται περιστασιακά από γνωστούς και φίλους).

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Εκτός από μένα έχω συγγενείς,φίλους και γνωστούς που διαβάζουν και τώρα κόμικς.

 

Ο ανήλικος ξάδερφός μου: Dragon Ball manga και Dragon Ball Super manga,δεν ξέρω αν διαβάσει άλλα.Αγαπημένοι χαρακτήρες Goku Gohan,Freeza και Cell.

 

Ενήλικος φίλος μου: Γενικώς Manga  και πολλά υπερηρωικά της Marvel,προσωπικά αγαπημένα το My Hero Academia,Ultimate Spider-Man και Cosmic Ghost Rider.Αγαπημένοι χαρακτήρες από το My Hero Academia,Izuku Midoriyah (Deku),All-Might,Tomura Shigaraki και Shoto Todoroki.

 

Ενήλικος γνωστός και φίλος: Πάάάάρα πολλά μάνγκα,αυτός μου έμαθε τι είναι anime και manga ουσιαστικά.Αγαπημένα με βάση ότι δεν σταμάταγε να μου μιλάει για αυτά,Bleach,Fullmetal Alchemist,Akame ga Kill και Yu-Gi-Oh.Αγαπημένοι χαρακτήρες από τη κάθε σειρά είναι οι Kenpachi Zaraki,Roy Mustang,Esdeath και Yami Marik.

 

Ενήλικη φίλη μου μαζί με τον ανήλικο αδερφό της:Λίγα manga για τον αδερφό και το Naruto και Boruto για εκείνη.Και στους δύο αρέσουν αυτές οι δύο σειρές.Αγαπημένος της χαρακτήρας,ο Orochimaru.

 

Υπάρχουν και άτομα που δεν είναι φίλοι ή διάβαζαν και σταμάτησαν ή πάνε να ξεκινήσουν αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα το συνεχίσουν.

 

Ενήλικος πρώην συμμαθητής μου στη σχολή:Πολλά Γαλλοβελγικά.Φαβορί του ο Lucky Luke.

 

Οι γονείς μου: Που δεν διαβάζουν πλέον (τότε τα κόμικ ήταν πιο mainstream).Αυτά που διάβαζαν είναι οι Ποπάυ,Μίκι Μάους και Σεραφίνο.Αγαπημένος της μητέρας μου ο Πάυ και του πατέρα μου ο Σεραφίνο. 

 

Ενήλικος φίλος μου: Έβλεπε πορωμένα το dragon ball και one piece (δεν το αποκαλώ Ντρέικ) αλλά δεν άγγιξε το manga του dragon ball ως τώρα.Πήρε όμως τα δύο πρώτα 3-in-1s του manga του one piece αλλά δεν ξέρω αν θα συνεχήσει..

 

Edited by TheMetalBat
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

To topic αυτό μου φέρνει συνειρμικά το "κάθε πέρσι και καλύτερα"...

 

Κακά τα ψέμματα, για να διαβάσεις κόμικς, πρέπει να έχεις κάποια σχέση με τα βιβλία. Ανέκαθεν είχαμε προβληματική σχέση με τα βιβλία σε αυτή τη χώρα.

 

Επι της ουσίας, σίγουρα κάποιοι παιδικοί φίλοι μου διάβαζαν τα κλασικά Αστερίξ, Λούκυ Λουκ, Ποπάυ, Μίκυ Μάους στα 80s-90s... Κανένας πλέον.

 

Από τα φοιτητικά χρόνια μου, κανένας πάλι... Αργότερα, κανένας πάλι... Τα τελευταία χρονια έτυχε ένας φανατικός με manga, anime, έχει μάθει κ λίγα γιαπωνέζικα... Και αυτός μόνος του τραβάει κουπί με το πάθος του.

 

Από τα παιδιά των φίλων μου, πάλι κανένα. Μόνο tablet και παιχνίδια.

 

Έχω 1-2 που διαβάζουν φανατικά Αρκά. Αυτούς δεν τους υπολογίζω. Δεν έχουν αποκτήσει καμιά σχέση με τα κόμικς και την κουλτούρα τους. Δεν έχουν διαβάσει τίποτα άλλο πέραν του Αρκά. Ο Αρκάς είναι ένα συγχρόνο βιβλίο με ανέκδοτα. Μαθαίνεις ατάκες και γελάς με την παρέα. Αυτό.

 

Τι λέγαμε; Α ναι, "κάθε πέρσι και καλύτερα"... :lol:

 

:beer:

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.