Jump to content
Gong

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 316 [Νέες δυνάμεις - Μαύρος Κεραυνός]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

image.png.dff3f7051425005670176b4c2e2ae607.png

9 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
  Ο ΜΙΚΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΒΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΑΥΝΟ
 • ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
  Ο ΦΕΘΡΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ
 • Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
  ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ
 • ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΝΔΙΑΝΟ
  Ο ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΡΕΗΝΤΖΕΡ
 • ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
  ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ;
 • ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΜΙΚΥ!
  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΥ
 • ΞΙΦΑΣΚΙΑ
  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
 • ΠΩΛΗΤΗΣ
  Ο ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΑΣΙΕ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ
 • Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 03/07 (Νο. 316)

9 ιστορίες...!:wow:

Edited by Gong
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτη φορά που βλέπω σε ΜΜ 9 ιστορίες (από όσο θυμάμαι τουλάχιστον) !!

Βρε λες να έβαλαν στα περιεχόμενα και τις μονοσέλιδες; :P

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
6 λεπτά πριν, mko είπε:

Πρώτη φορά που βλέπω σε ΜΜ 9 ιστορίες (από όσο θυμάμαι τουλάχιστον) !!

Βρε λες να έβαλαν στα περιεχόμενα και τις μονοσέλιδες; :P

Ούτε εγώ.Και να σκεφτείς ότι η πρώτη ιστορία απαρτίζεται από δύο μέρη, άρα ουσιαστικά είναι σαν να έχουμε 10 ιστορίες:DΈχουν ανεβάσει κατά πολύ τον αριθμό ιστοριών στα τελευταία τεύχη αλλά τώρα το παράκαναν κάπως.Επίσης έχοντας το τεύχος μπορώ να σου απαντήσω πως ΔΕΝ έβαλαν στα περιεχόμενα και τις μονοσέλιδες:P

Edited by Gong
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά όντως έχουμε Μαύρο Κεραυνό και όντως πρόκειται για το Darkenblot 2.1 :) Μπορεί να δούμε και το 3 αυτό τον μήνα ή αργότερα. 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κακό σημάδι οι 9 ιστορίες. Το μοντέλο των 5 ιστοριών λειτουργούσε εξαιρετικά στα τελευταία τεύχη. Παρ' όλα αυτά θα το αγοράσω και όταν το διαβάσω, θα πω πως μου φάνηκε το γεγονός αυτό στην κριτική :) 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 λεπτά πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:

Τελικά όντως έχουμε Μαύρο Κεραυνό και όντως πρόκειται για το Darkenblot 2.1 :) Μπορεί να δούμε και το 3 αυτό τον μήνα ή αργότερα. 

Φαντάζομαι είναι το 1ο μέρος έτσι; Άρα περιμένουμε την άλλη βδομάδα το 2ο. Λέτε μετά να συνεχίσουν με αυτό το 12σέλιδο που είναι πριν το 3 και να δούμε τέλη Ιουλίου-μέσα Αυγούστου το 3 σε 4 μέρη; Για να δούμε. 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 λεπτά πριν, Tsaklas είπε:

Άρα περιμένουμε την άλλη βδομάδα το 2ο

Και τα δύο μέρη μέσα σε αυτό το τεύχος είναι

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μόλις τώρα, Gong είπε:

Και τα δύο μέρη μέσα σε αυτό το τεύχος είναι

Α μάλιστα. Λέτε τότε να βγει την άλλη βδομάδα η 12σελιδη και τις τελευταίες 2 του Ιουλίου να βγει το 3 με 2 μέρη σε κάθε τεύχος; για να δούμε. 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@nikolas12  Και εγώ συμφωνώ πως οι 5 ιστορίες είναι κατάλληλος αριθμός για το ΜΜ,όπως είναι οι τρεις για το Ντόναλντ.Ιδανικα θα ήθελα κάθε φορά να είναι τόσες ή και λιγότερες,αλλά από,τι φαίνεται η Καθημερινή θέλει να σπάσει το ρεκόρ περισσότερων μικρών ιστοριών σε ένα τεύχος :P

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

To πήρα το τεύχος. Στο επόμενο λέει η ιστορία "Το Χαμένο Γράμμα". Δεν ταιριάζει με ιταλικούς τίτλους από επόμενα Darkenblot. Λέτε να μην βάλουν άλλον Μαύρο Κεραυνό; Εντοπίζει κανείς ποια ιστορία μπορεί να ναι αυτή του επόμενου τεύχους ; :thinking: Εντόπισα αυτό, δεν ξέρω αν πέφτω μέσα. Κι αυτό εδώ ίσως ταιριάζει, αλλά μου φαίνεται πολύ πρόσφατο. 

Edited by Tsaklas
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είχα κάποιες αμφιβολίες για τον αν θα καταφέρω να κατανοήσω καλά την πρώτη ιστορία του Μαύρου κεραυνού μιας και δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο επεισόδιο της σειράς όμως τελικά μια χαρά την κατάλαβα.

 

Ωραίο και δυνατό σενάριο γεμάτο δράση, περιπέτεια και ανατροπές.Έκανα τη πρώτη μου επαφή με έναν συναρπαστικό κόσμο, τη Ρομποβία. Το τέλος αφήνει μεγάλη αγωνία για την επική συνέχεια. Το σχέδιο ήθελε λίγη δουλίτσα ακόμα, ειδικά στο πως ήταν σχεδιασμένοι οι ήρωες που έβγαιναν κάπως παραμορφωμένοι αλλά δεν πειράζει. Συνολικά πέρασα ευχάριστα την ώρα μου και μακάρι να δούμε και το τρίτο επεισόδιο.Το εύχομαι ολόψυχα:cool:

 

Άσχετο, Μαύρο Κεραυνό λένε και μια ομάδα που έχουμε φτιάξει με τους φίλους μου.Χα, χα φοβερή σύμπτωση

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραία!Δεν έχω πάρει ακόμα το τεύχος, αλλά ο Μαύρος Κεραυνός δεν απογοητεύει, ήταν πολύ ωραίες τουλάχιστον οι παλαιότερες ιστορίες.

Στην ουσία αυτή είναι η τρίτη ιστορία, γιατί υπήρχε και Μαύρος Κεραυνός 2.0. εκτός από 2.1. που είχε δημοσιευθεί στο ΚΟΜΙΞ!!! Και μάλιστα φαινόταν και πολύ ωραία το σχέδιο σε μεγάλο μέγεθος! . 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #316 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον φανατικό πολέμιο ,όπως συνεχώς διατυμπανίζει, παπιών και ποντικιών Σταύρο @Retroplaymo...)

tn_MIKYMAOUSE_0316.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

Μαύρος Κεραυνός: "Νέες δυνάμεις." (Α' μέρος.)


Βρισκόμαστε στον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό.

Ένα πλοίο χωρίς διακριτικά φτάνει στο λιμάνι υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός άντρα και μίας γυναίκας. Η εν λόγω γυναίκα πάει να ειδοποιήσει το αφεντικό της το οποίο την προειδοποιεί να είναι για σοβαρό λόγο. Επιστροφή στην επιφάνεια της Γης όπου περιχαρής ο καπετάνιος συστήνεται στο Μαύρο Φάντασμα το αφεντικό της Μις Μακάντρα. Εκείνος μετά το λογύδριο του καπετάνιου ζητάει από τους υποτακτικούς του να τον ρίξουν στη θάλασσα αφού βυθίσουν το σκάφος του. Ο καπετάνιος όμως έχει μία ακαταμάχητη προσφορά να του κάνει.Η πόλη της Ρομπόβια μαστίζεται από ένα κύμα ληστειών. Ο Δήμαρχος ανήμπορος να αντιδράσει βρίσκεται στην δυσμένεια τόσο του δημοτικού συμβουλίου όσο και τον ψηφοφόρων του. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας φερέλπις πωλητής κάποιων ειδικών ρομποτικών στολών για την προστασία της πόλης. Ο Δήμαρχος αρνείται να συνεργαστεί μαζί του για την αντιμετώπιση των κλοπών. Την ίσια ώρα ο Μίκυ με την Μίννι φτάνουν στην Ρομπόβια. Η αρχική δικαιολογία είναι ότι θέλει να την ξεναγήσει ο Μίκυ στην τεχνολογική καθημερινότητα της πόλης. Η Μίννι δεν αργεί να καταλάβει ότι άλλος είναι ο λόγος.

Τα νέα για τα καινούρια κατορθώματα του Μαύρου Κεραυνού βρίσκεται παντού και η Μίννι δεν αργεί να καταλάβει ότι για αυτό ήρθαν στην Ρομπόβια. Φτάνουν στο γραφείο του Δημάρχου που τον κάλεσε. Εκεί βλέπουν τα βίντεο από τις ληστείες που όλα κόβονται ξαφνικά. Καθώς αποχωρούσαν από το δημαρχείο πέφτουν πάνω στο εκνευρισμένο πλήθος που έχει δυσαρεστηθεί με τον Δήμαρχο εξ' αιτίας τον κλοπών. Ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο τους οδηγεί σε μία ακόμα ληστεία του Μαύρου Κεραυνού. Μετά από μία μικρή καταδίωξη εξαφανίζεται σε ένα αδιέξοδο.

Ο επιχειρηματίας που προσπάθησε να πουλήσει τις στολές στον Δήμαρχο είναι πολύ φιλόδοξος. Στηριζόμενος στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί καταφέρνει να πουλήσει τις στολές του οι οποίες κατακλύζουν την πόλη. Με την συμπεριφορά των κατόχων τους να μην είναι και η πιο υποδειγματική.  Στην αστυνομία τώρα ζεύγος και Δήμαρχος Μαθαίνουν ότι η διακοπή των βίντεο μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική ενέργεια. Επίσης κοιτάει πολύ φιλόδοξα της συσκευή τηλεμεταφοράς στην στολή του Μαύρου Κεραυνού που είχε ανακαλύψει η Μίννι κάτι καρέ πριν.

Η Δεσποινίς Μακάντρα ,εφευρέτρια της συσκευής τηλεμεταφοράς, μιλάει με το αφεντικό της. Το οποίο είναι πολύ ευχαριστημένο. Σε πρώτη φάση οι κινήσεις των πιονιών στην σκακιέρα συμφωνούν με τις επιθυμίες του. Αν γίνουν και οι προβλεπόμενες μελλοντικές κινήσεις θα είναι απολύτως ικανοποιημένος...Μαύρος Κεραυνός: "Νέες δυνάμεις." (Β' μέρος.)

Οι εξελείξεις είναι άκρως καταιγιστικές στο δεύτερο μέρος της ιστορίας. Η πύρρειος νίκη του ζεύγους αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά και έναν αντίπαλο που κινείται ακόμα στις σκιές.

"Μαθητευόμενος οδηγός."

Ο Πάνταξιος παίρνει άδεια (!) και ο Σκρουτζ με δάσκαλο τον Φέθρυ προσπαθεί να θυμηθεί πως οδηγείται ένα αυτοκίνητο.

"Η ακτίνα της νεότητας."

Η ακτίνα της νεότητας του Κύρου είναι λίγο... επικίνδυνη.

"Μην κάνεις τον Ινδιάνο."

Ο φιλόδοξος Ρέηντζερ χορεύει το χορό της βροχής με επιτυχία και αναγκάζει τους φίλους του να μαζευτούν πάλι στα σπίτια τους.

"Το δύσκολο ξύπνημα."

Η Ελβίρα Κουτ χρησιμοποιεί πειραματίζεται με διάφορα τεχνάσματα ώστε να είναι σίγουρη ότι ο Πασχάλης Χήνος δε θα χάσει το πρώτο μάθημα καλλιέργειας της αμερικάνικης πατάτας.  

"Καλό ταξίδι, Μίκυ!"

Ο Μίκυ με την Μίννι μας υποδεικνύουν ποιες προετοιμασίες πρέπει να γίνουν πριν την ανχώρηση από το αεροδρόμιο.

"Ξιφασκία."

Ιστορική αναδρομή και πληροφορίες γύρω από το ευγενές άθλημα της ξιφασκίας.

"Πωλητής."

Ο Γκουφόλυκος και ο βοηθός του γίνονται πλασιέ διαφόρων εμπορευμάτων μέχρι να βρουν το προ'ι'όν που τους ταιριάζει.

"Η εμφάνιση μετράει."

Η λιμουζίνα του Σκρούτζ είναι στο συνεργείο. Οπότε ζητάει την βοήθεια του Κύρου για να κάνει μία άψογη εμφάνιση στο συνέδριο των μεγιστάνων.

Μονοσέλιδες ιστορίες.

Έρχονται οι διακοπές: "Στα λιβάδια."
Έρχονται οι διακοπές: "Παρανόηση."
Έρχονται οι διακοπές: "Στην άμμο."
Έρχονται οι διακοπές: "Εφιάλτης."


Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το δεύτερο μέρος του Μαύρου Κεραυνού είναι γεμάτο δράση και ανατροπές. Πολλά ερωτήματα όμως έμειναν αναπάντητα. Οπότε σε αναμονή για τις καταιγιστικές εξελίξεις!!!

Χιουμοριστική και ευτράπελη ιστορία η επόμενη μετά την πρώτη του τεύχους. Πρωτοτυπεί στο ότι αυτή την φορά ο Φέθρυ ταλαιπωρεί τον θείο του και όχι τον ξάδελφό του. Ακολουθεί μία όμορφη "βουβή" ιστορία ,αν εξαιρέσετε τα πολλά "γκα" και το ένα "γκου", σε υπέροχο σχέδιο Ενρίκο!!! Τέταρτη του τεύχους μία καλούτσικη ιστορία κωμικών καταστάσεων που μας έρχεται από την παρέα του Παπιοχωριού. Έξυπνο το εύρημα του Πασχάλη στην επόμενη ιστορία. Έκτη του τεύχους μία συμπαθητική ιστορία περί προετοιμασίας πριν το ταξίδι. Συνεχίζουμε (ουφ) με μία ανάλυση της ξιφασκίες πινελιές ιλαρότητος. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία με τον Γκουφόλυκο μέ όμορφο μήνυμα στο τελευταίο καρέ. Τέλος το τεύχος κλείνει με μία καλούτσικη ιστορία βασισμένη στην απόγνωση του μεγιστάνα και την οξυδέρκεια του εφευρέτη.

Το τεύχος ,περιέργως, κατάφερε να εμπεριέχει και τέσσερις (4) μονοσέλιδες ιστοριές όλες γραμμένες από το ίδιο δίδυμο. Ψιλομετριοκαλούτσικες. 

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. Μαύρος κεραυνός: "Νέες δυνάμεις." (Α' και Β' μέρος).
2. "Μαθητευόμενος οδηγός."
3. "Το δύσκολο ξύπνημα."
4. "Η εμφάνιση μετράει."
5. "Μην κάνεις τον Ινδιάνο."
6. "Καλό ταξίδι, Μίκυ!"
7. "Ξιφασκία."
8. "Πωλητής."
9. "Η ακτίνα της νεότητας."

7.5/10!!!
Δυστυχώς το μοτίβο πολλές και μικρές ιστορίες επέστρεψε ας ελπίσουμε όχι για να μείνει. Γενικά είχαμε καλές σεναριακές ιδέες στο τεύχος που αν είχαν περισσότερες σελίδες να αναπτυχθούν θα έδιναν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

:hop::hop::hop:
 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

316ο τεύχος Μίκυ Μάους και επιστροφή στο μοντέλο των πολλών ιστοριών, πάμε λοιπόν να δούμε τι διαβάσαμε στο τευχάκι της περασμένης Παρασκευής.

 

Κάστυ στην κεντρική ιστορία και Μαύρος Κεραυνός, όλα έδειχναν πως θα διαβάσουμε κάτι πολύ καλό και πράγματι η κεντρική ιστορία που έσπασε σε δύο μέρη ήταν πάρα πολύ δυνατή. Το σχέδιο ήταν εξαιρετικό, υπερτόνιζε τη δράση στο δεύτερο μέρος και μου άρεσαν οι σύγχρονες sci-fi πινελιές που σίγουρα υποστήριξαν επάξια το εξαιρετικό σενάριο του συγγραφέα. Το τέλος μας άφησε με κάποιες απορίες, τις οποίες ελπίζω να μας λύσει σύντομα κάποιο επόμενο τεύχος.

 

Δεύτερη ιστορία με τα μαθήματα οδήγησης του Φέθρυ στον Σκρουτζ. Βλέπουμε τον Φέθρυ να ταλαιπωρεί αρκετά το θείο του, είχε τις στιγμές της και την πλάκα της χωρίς να αποτελεί κάτι το εξαιρετικό. Ούτε η βουβή ιστορία δε με ξετρέλανε, ενώ η ιστοριούλα της παρέας του Τζούνιορ μου φάνηκε μέτρια και κάπως ασύνδετη παρά το μικρό της μέγεθος. Το ίδιο ισχύει και για την Ξιφασκία, παρά το ότι μου αρέσουν ιστορίες που αφηγούνται διάφορες καταστάσεις υπό κοινό πρίσμα όπως τα Χάπια της Γνώσης και μου αρέσουν πολύ και οι αθλητικές ιστορίες, αυτή εδώ δε με άφησε ικανοποιημένο. Το ίδιο ισχύει και για την τελευταία που ο Σκρουτζ επισκέπτεται τον Κύρο λόγω προβλήματος με το αμάξι, νομίζω δεν είχε λόγο ύπαρξης.

 

Από τις μικρές είχε την πλάκα της αυτή του Πασχάλη, αν και μπορούσε να είναι και μικρότερη, η ιστορία του Γκουφόλυκου που γίνεται πλασιέ, γιατί έχει πάντα κάτι ιδιαίτερο σαν χαρακτήρας και το ταξίδι του Μίκυ και της Μίνι, γιατί αφηγείται πραγματικές καταστάσεις που ζούμε όλοι όταν ταξιδεύουμε. Μου άρεσαν πολύ και οι μονοσέλιδες.

 

Για να συνοψίσω λοιπόν, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με αυτό το τευχάκι. Κατ' αρχάς το εξώφυλλο έχει τον Ντόναλντ να παίζει ποδόσφαιρο και οι ιστορίες μέσα έχουν ελάχιστο έως καθόλου Ντόναλντ και καθόλου ποδόσφαιρο. Δηλαδή χάθηκε να βάλουν εξώφυλλο από την ιστορία του Κάστυ; Από εκεί και πέρα, όπως έχω πει πολλές φορές, το μοτίβο των πολλών ιστοριών δε λειτουργεί καλά και εδώ είχαμε σχεδόν 10 ιστορίες. Οι μικρές είναι πάντα hit or miss περιπτώσεις και έτσι και εδώ υπήρξαν κάποιες μέτριες που οδήγησαν τη γενικότερη ποιότητα του τεύχους προς μια πτώση, ενώ την αντίθετη δουλειά έκανε η κεντρική.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ καλή ιστορία ο Μαύρος Κεραυνός με μπόλικα εφέ και ακόμη πιο πολλές ανατροπές. Ελπίζω ότι σύντομα θα δημοσιευθεί και στη χώρα μας η ιστορία, στην οποία λογικά θα μας αποκαλυφθεί ποιος είναι τελικά αυτός ο μυστηριώδης εχθρός που κινείται υπογείως και ήταν μάλλον αυτός που έλεγχε τα ηλεκτρονικά της Ρομποβια. Εμένα πάντως αρχικά μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για τον Ομπνοξ, κάτι που διαψεύστηκε.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα επιτέλους ολόκληρο χθες βράδυ. Σε γενικές γραμμές ευχάριστο τεύχος αλλά οι πολλές ολιγοσέλιδες σε άφηναν λίγο ανικανοποίητο. Πάνω που αρχίζει να σ'αρέσει μια ιστορία, έχει ήδη τελειώσει. Πάμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά:

 

Μαύρος Κεραυνός: "Νέες δυνάμεις" : Αρκετά απλή ιστορία με ακόμα πιο απλοϊκό μυστήριο. Δεν με ξετρέλανε, νομίζω οι πρώτοι 2 Μαύροι Κεραυνοί που είχα διαβάσει παλαιότερα μου είχαν αρέσει πολύ παραπάνω. 


"Μαθητευόμενος οδηγός":  Ίσως η αγαπημένη μου του τεύχους, ίσως γιατί κι εγώ πρόσφατα ξεκίνησα μαθήματα οδήγησης και μου ήταν πολύ σχετικό το αντικείμενο.

"Η ακτίνα της νεότητας.": Πλακατζίδικη μικρή ιστορία του πάντοτε ευρηματικού Φατσίνι, αλλά τίποτα το φοβερό. Γενικά οι ιστορίες χωρίς διαλόγους δεν με τρελαίνουν κιόλας.


"Μην κάνεις τον Ινδιάνο": Πάνω που χάρηκα για ιστορία Τζούνιορ, θυμήθηκα πάλι ότι είναι ολιγοσέλιδη και μου έκοψε την χαρά. Τίποτα το φοβερό.


"Το δύσκολο ξύπνημα": Χιουμοριστική αλλά τίποτα το εξαιρετικό. Απλά ευχάριστη, πάντως με έψησε ενώ συνήθως ιστορίες Γιαγιάς-Πασχάλη τις προσπερνώ.


"Καλό ταξίδι, Μίκυ!": H 2η αγαπημένη μου του τεύχους, την διασκέδασα.


"Ξιφασκία": Λίγο με κούρασαν οι ορολογίες κλπ αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιητική ιστορία.

"Πωλητής": Στα συνηθισμένα χιουμοριστικά επίπεδα των ιστοριών του Γκουφολύκου, είχε κι αυτή αρκετή πλάκα και ήταν από τις αγαπημένες μου του τεύχους.

"Η εμφάνιση μετράει":  Ευχάριστη αλλά πολύ μικρή.


Μονοσέλιδες: Σε αυτές για κάποιο λόγο δε μ'άρεσε καθόλου το σχέδιο.

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο αγαπημένος μας Casty κάνει και πάλι την εμφάνισή του στις σελίδες του Μίκυ Μάους και μάλιστα με ιστορία μίας κλασικής σειράς, όπως ο “Μαύρος Κεραυνός”. Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, έχουμε την ιστορία με τίτλο “Νέες δυνάμεις”. Η ιστορία ξεκινάει με ένα flashback στο 2018, στον Βόρειο Ατλαντικό, όπου το Μαύρο Φάντασμα έχει το κέντρο των επιχειρήσεών του, όταν ένα πλοίο φτάνει μέχρι εκεί και μεταφέρει κάτι που θα τον συναρπάσει και θα του γεννήσει μία σατανική ιδέα. Έπειτα, η “κάμερα” επιστρέφει στο σήμερα και συγκεκριμένα στην Ρομπόβια, που είναι μία χώρα που διαθέτει μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη και η οποία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δήμαρχος έχει πονοκεφαλιάσει κι ο λόγος είναι ο Μαύρος Κεραυνός, ο οποίος έχει επιδοθεί σε ένα ληστρικό σαφάρι, ρημάζοντας την πόλη. Οι Αρχές δεν είναι σε θέση να τον συλλάβουν γιατί έχει έναν περίεργο τρόπο να τηλεμεταφέρεται. Την ίδια ώρα, ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της χώρας έχει λανσάρει καινοτόμες αστυνομικές ρομποτικές στολές και προπαγανδίζει τον Δήμαρχο, με σκοπό να τον πιέσει να κλείσει μία επικερδή συμφωνία. Έτσι, ο πρώτος πολίτης της Ρομπόβιας στρέφεται στον Μίκυ για να σώσει την κατάσταση. Προσωπικά χάρηκα που ξαναδιάβασα ιστορία της εν λόγω σειράς, η οποία είναι αξιόλογη. Στο πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σταθούμε είναι η σκηνοθεσία, η οποία δανείζεται στοιχεία από τις αντίστοιχες κινηματογραφικές ταινίες. Το σενάριο έχει κάτι από Robocop, Ironman και η λίστα δεν έχει τέλος. :P Η πλοκή βγάζει αρκετό μυστήριο, αλλά αυτό που επικρατεί είναι η δράση και η φουτουριστική και Sci-Fi λογική. Ο Μίκυ βρίσκεται στο στοιχείο του. Είναι ένας ντετέκτιβ που ερευνά σε βάθος και μεθοδικά, την ίδια ώρα που η αρραβωνιαστικιά του διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση του μυστηρίου. :respect: Το μόνο μου παράπονο είναι ότι, ενώ η ιστορία είναι χορταστική και με πολλές σελίδες, ένιωσα ότι μερικές φορές η εναλλαγή των σκηνών γινόταν απότομα. Το φινάλε ήταν ανατρεπτικό και δεν θα το λέγαμε 100% ευτυχές. Σίγουρα προλειαίνει το έδαφος για ένα επόμενο κεφάλαιο, το οποίο ανυπομονώ να διαβάσω σύντομα. :) Το σχέδιο το βρήκα αρκετά καλό. ο Pastrovicchio, ανταποκρίθηκε αξιόλογα στην αποτύπωση του ευφάνταστου σεναρίου του Casty. Άραγε, δεν υπήρχε κάποιο εξώφυλλο της ιστορίας για να κοσμήσει το άχαρο εξώφυλλο του τεύχους? :(

 

Στην επόμενη ιστορία, ο θείος Σκρουτζ θα αναγκαστεί να γίνει ξανά “Μαθητευόμενος οδηγός”. Ο Λιμνουπολίτης μεγιστάνας κάνει τις τελευταίες ενέργειες προκειμένου να κλείσει μία ακόμα επικερδή συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι να βρίσκεται στο ραντεβού με τον άλλο επιχειρηματία, την άλλη ημέρα στις εννιά, σίγουρος ότι ο Παντάξιος θα παρακάμψει την κίνηση στους δρόμους και θα βρίσκονται εκεί στην ώρα τους. Ξεχνάει, όμως, ότι ο πιστός του μπάτλερ έχει πάρει την πολυπόθητη (και σπάνια) άδειά του και δεν θα μπορέσει να παρέχει τις υπηρεσίες του. :shit2: Ο Σκρουτζ, αν κι διαθέτει δίπλωμα οδήγησης, έχει καιρό να πιάσει τιμόνι στα χέρια του, οπότε θα πρέπει άμεσα να βρει έναν τρόπο να φρεσκάρει τις ικανότητές του. Το καλό είναι ότι διαβάζει μία πινακίδα για μία σχολή οδηγών, η οποία παρέχει τα πέντε πρώτα μαθήματα εντελώς δωρεάν. Το κακό είναι ότι αυτή την σχολή την διευθύνει ο...Φέθρυ!!! :NoNo: Φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο σενάριο, ο άγαρμπος κι εντελώς ανεύθυνος πρωταγωνιστής, σταμάτησε για λίγο να ταλαιπωρεί τον γκαντέμη ξάδελφό του κι έπιασε τον βαθύπλουτο θείο του! :P Ένα σενάριο που περιέχει τις κλασικές μανιέρες που χαρακτηρίζουν τον Φέθρυ και παρουσιάζει έναν Σκρουτζ σε απόγνωση. Αφού, λοιπόν, μάθουμε ολόκληρη την ουσία του σεναρίου στις πρώτες κιόλας σελίδες, η πλοκή αναλώνεται σε χιουμοριστικά και “κουφά” γκαγκ, προς τέρψη των αναγνωστών. Όλα, όμως, χαρακτηρίζονται από μεγάλη δόση υπερβολής. Το φινάλε δεν κορυφώνει την ιστορία, απλά την ολοκληρώνει. Γενικά, μιλάμε για ένα πλακατζίδικο σενάριο, που δεν προσφέρεται για κάτι ιδιαίτερο. Το σχέδιο το βρήκα όμορφα γελοιογραφικό και μου άρεσε αρκετά. Μου θύμισε κάτι από Lara Molinari! :hug2:

 

Ακολουθεί ο Κύρος, ο οποίος με την νέα του εφεύρεση, η οποία αποκαλείται “Η ακτίνα της νεότητας”, προκαλεί μπελάδες. :P Ο αγαπητός μας εφευρέτης, βρίσκεται έξω από το εργαστήριό του και ρεμβάζει, την ώρα που ένας σκύλος κάνει την εμφάνισή του. Ο φίλος μας τότε θα κατεβάσει μία περίεργη ιδέα. Θα βγάλει στην αυλή του την εφεύρεση που είπαμε και θα ρίξει μία ακτίνα στο σκυλί, κάνοντάς το μικρό κουτάβι. :wow: Κι ενώ αρχίζουν τις αγκαλίτσες, θα ξεχάσει την ακτίνα σε λειτουργία, η οποία θα συνεχίσει να μικραίνει ηλικιακά οποιονδήποτε θα βρεθεί εντός της εμβέλειάς της! :shit2: Πρόκειται για μία σύντομη ιστορία, χωρίς λόγια, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα μεγάλο σενάριο στο οποίο θα πρωταγωνιστούσαν οι Ντακ. Αντ’ αυτού, έχουμε μία ανέμπνευστη διαχείριση, που έχει σαν βάση το χιούμορ, αλλά αυτό δεν έρχεται πάντα. Η απουσία διαλόγων και περιγραφών και οι λίγες σελίδες, δημιουργούν ένα κλίμα χωρίς ενδιαφέρον. Το φινάλε μού έφερε ένα χαμόγελο στα χείλη, αλλά δεν έκανε μεγάλη διαφορά. Γενικά θα την ξεχάσω σύντομα. Ούτε το σχέδιο, μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.

 

Θα πάρουμε τον περιφερειακό και θα μετακινηθούμε από την Λιμνούπολη στο Παπιοχώρι, στην ιστορία “Μην κάνεις τον ινδιάνο”. Η γνωστή μας παρέα (η οποία πήρε ξανά την καθιερωμένη της ηλικία :P ) παίζει τους κλασικούς “Καουμπόηδες και Ινδιάνους”, ένα παιχνίδι που όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε παίξει όταν ήμασταν πιτσιρικάδες. Έτσι, λοιπόν, η Μπουμπού και η Ρόζα μεταφέρουν με μία άμαξα ένα πολύτιμο μπαούλο, ο Σπιν κι ο Μπουλ είναι μεταμφιεσμένοι σε Ινδιάνοι, που επιχειρούν να ληστέψουν την άμαξα και φυσικά ο Τζούνιορ υποδύεται τον ατρόμητο καουμπόι, που προσπαθεί να αποτρέψει την ληστεία. Όλο αυτό το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από μερικά τεύχη κόμικς, που έτυχε να βρει ο Σπιν στο μαγαζί του πατέρα του. Φαίνεται, όμως, ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την “εκτέλεση” του παιχνιδιού και οι μικροί τσακωμοί είναι αναπόφευκτοι. Σίγουρα δεν θα το χαρακτηρίζαμε σαν το πιο δυνατό σενάριο του σύμπαντος του Τζούνιορ. Αντιθέτως, θα το τοποθετούσα στις πιο αδύναμες δουλειές. Το μόνο που θα κρατήσω είναι η παιδική αγνότητα και η δίψα για παιχνίδι ρόλων που έχουν οι πρωταγωνιστές και η οποία νομίζω ότι χαρακτήριζε πολλούς από εμάς, όταν ήμασταν στην ηλικία τους. Η πλοκή αποτελείται από σκηνές που περιγράφουν το παιχνίδι και τα ευτράπελα που το συνοδεύουν, τα οποία είναι ήπιας έντασης. Το φινάλε (εννοείται ότι) μονοπωλείται από τον Τζούνιορ και είναι κωμικό. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο. Δεν με ικανοποίησε τόσο.

 

Θα μείνουμε στο Παπιοχώρι, αλλά στο σήμερα και η Γιαγιά Ντακ έχει να κάνει με “Το δύσκολο ξύπνημα” του Πασχάλη. Η πρόσχαρη Γιαγιά θα πρέπει να αφήσει για λίγο το αγρόκτημά της για να πεταχτεί μέχρι την Χηνούπολη, στην ξαδέρφη της και θα αφήσει το παραπαίδι της μόνο του. Το πρόβλημα είναι ότι ο Πασχάλης θα πρέπει να πηγαίνει τα πρωινά στην Λιμνούπολη για ένα σεμινάριο καλλιέργειας Αμερικανικής πατάτας κι έτσι θα πρέπει να ξυπνάει την αυγή για να προλαβαίνει το λεωφορείο. Εννοείται ότι αυτό είναι ένας άθλος, που φαντάζει ακατόρθωτος. Έτσι, η Ελβίρα θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να καταφέρει ο Πασχάλης να ξυπνήσει εγκαίρως, την ώρα που εκείνος την διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Ποια θα είναι, άραγε, η κατάληξη? :thinking: Έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που αναδύει αρώματα εξοχής και μυρίζει καλοκαίρι. :holidays4:Η πλοκή είναι κάπως επίπεδη και περιέχει σκηνές που επαναλαμβάνονται, την ώρα που προκαλούν ένα ελαφρύ μειδίαμα. Το φινάλε το βρήκα ευφυές κι εύστοχο κι ολοκληρώνει όμορφα την ιστορία. Σχεδιαστικά την βρήκα καλή.

 

Μπήκε το καλοκαιράκι, ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα και η σειρά “Οδηγός διακοπών” επιστρέφει με την ιστορία “Καλό ταξίδι Μίκυ!”. Ο δημοφιλής ποντικός, μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, αποφασίζουν να ξεκλέψουν λίγες ημέρες και να πάνε διακοπές. Θα μας περιγράψουν, λοιπόν, όλη την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί άτυπα (από την επιλογή του προορισμού, την ανανέωση των διαβατηρίων, το γέμισμα των βαλιτσών, την άφιξη στο αεροδρόμιο κ.ά.), προκειμένου να απολαύσουν οργανωμένα την χαρά του ταξιδιού. Πρόκειται για ένα σενάριο που μοιάζει με πασατέμπο, μιας και διαβάζεται απλά για να περάσει η ώρα. Η δομή των ιστοριών της σειράς μοιάζει με εκείνο των “Χαπιών της γνώσης”. Υπάρχουν πολλές επεξηγηματικές λεζάντες που περιγράφουν την κατάσταση, η οποία κωμικοποιείται από τα “παθήματα” των πρωταγωνιστών στα καρέ. Το χιούμορ είναι παντού, αλλά δεν μπορώ πω ότι με ενθουσίασε τόσο. Παραδέχομαι, πάντως, ότι είχε τις στιγμές του. Το σχέδιο ήταν κάπως αφηρημένο, αλλά δεν ήταν άσχημο.

 

Και ήρθε η ώρα της σειράς “Σπορ” να μας μάθει το άθλημα της “Ξιφασκίας”. Αρκετοί από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από το σύμπαν των Ντακ, θα μας ενημερώσουν για την γέννηση του συγκεκριμένου αθλήματος, στα βάθη των αιώνων, ενώ στην συνέχεια θα μας δοθούν αρκετές πληροφορίες για τα είδη της ξιφασκίας, καθώς και για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Κι όλα αυτά με αρκετή δόση χιούμορ. Ακόμα μία εξαιρετικά σύντομη ιστορία, που προέρχεται από σειρά, ανεβάζει τον δείκτη των μικρών ιστοριών που φιλοξενούνται στο τεύχος. Έχουμε μία πλοκή, στην οποία επικρατεί το κωμικό στοιχείο, το οποίο δεν είναι πάντα καλής ποιότητας, αλλά “τρώγεται”. Δεν υπάρχει ένα σενάριο συμπαγές, αλλά πολλά γκαγκ, ασύνδετα μεταξύ τους (όπως συμβαίνει με τις ιστορίες αντίστοιχων σειρών). Θα κρατήσω το δώρο των πληροφοριών που λαμβάνουμε και τίποτα περισσότερο. :) Το τελευταίο καρέ, ομολογώ, ότι με έκανε και γέλασα αναπάντεχα! :P Το σχέδιο, δυστυχώς, δεν με γέμισε.

 

Δεν μας έφταναν οι ολιγοσέλιδες ιστορίες, έρχονται και οι μονοσέλιδες για να μας εκνευρίσουν ακόμα περισσότερο! :moutra2: Για την ακρίβεια πρόκειται για τέσσερις ιστορίες, αλιευμένες από την σειρά “Έρχονται οι διακοπές”, οι οποίες είναι οι εξής:

Όλες τους έχουν στο τιμόνι του πρωταγωνιστή χαρακτήρες από το σύμπαν των Ντακ κι όπως είναι φυσικό, το σενάριό τους το αντλούν από την ωραιότερη κατά πολλούς (αν κι εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτός ο χαρακτηρισμός) εποχή του χρόνου και τις διακοπές. Γεμίζουν το τεύχος, έχουν πλάκα, διαβάζονται ευχάριστα, ξεχνιούνται γρήγορα, αυτά! :P Σχεδιαστικά είναι επίπεδες και μοιάζουν να έχουν έλλειψη πλαστικότητας.

 

Στα απίθανα επαγγέλματα του “X-Mickey”, ο συμπαθής Γκουφόλυκος θα γίνει “Πωλητής”. Ο φίλος μας, λοιπόν, παρέα με έναν δικό του φίλο, θα γίνει πλασιέ διαφόρων προϊόντων και θα δοκιμάσει την τύχη του σε μερικά σπίτια τού κόσμου του απίθανου. Όπως θα αποδειχθεί, ένα τέτοιο επάγγελμα απαιτεί μεγάλη υπομονή κι επιμονή, πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με περίεργους (για τα δικά μας δεδομένα) χαρακτήρες. Συνεχίζονται οι μέτριες ιστορίες της σειράς, αλλά τουλάχιστον εδώ υπάρχουν αρκετά ψήγματα χιούμορ, που κάνουν την ανάγνωση κάπως ευχάριστη. Τα γκαγκ της πλοκής βασίζονται στις “ιδιαίτερες” αντιδράσεις των κατοίκων του κόσμου του απίθανου κι από κάποια στιγμή και μετά μπαίνουμε στο νόημα και δεν εντυπωσιαζόμαστε τόσο. :P Το φινάλε κλείνει την ιστορία ευχάριστα. Το σχέδιο δεν ήταν άσχημο, αλλά τα καρέ ήταν παραφορτωμένα.

 

Στην τελευταία ιστορία του τεύχους (που κι αυτή είναι σύντομη :Ungry: ) ο θείος Σκρουτζ θα μας αποδείξει ότι “Η εμφάνιση μετράει”. Μία ωραία πρωία, ο Λιμνουπολίτης κροίσος, εισβάλει στο εργαστήριο του Κύρου κι έντρομος ζητάει, την βοήθειά του. Η λιμουζίνα του έχει χαλάσει κι ο τεχνικός θα αργήσει να την επισκευάσει, αλλά θα πρέπει να την έχει αύριο καθώς έχει να παραβρεθεί στο ετήσιο συνέδριο των μεγιστάνων του πλούτου. Εννοείται ούτε λόγος για ταξί ή για ενοικίαση άλλης λιμουζίνας. Για τον Σκρουτζ μιλάμε! :P Έτσι ο Κύρος βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση κι αποφασίζει να ξεθάψει μία εφεύρεσή του, που προβλέπεται να σώσει την κατάσταση. ;) Ένα σενάριο που σίγουρα δεν θα το ήθελα στις σελίδες του αγαπημένου μας περιοδικού, καθώς δεν έχει κάτι που να μου κάνει κλικ. Στην σύντομη πλοκή υπενθυμίζεται στον αναγνώστη ο εγωκεντρικός χαρακτήρας του Σκρουτζ, που θέλει να κάνει την δουλειά του, όχι με το ελάχιστο κόστος, αλλά με μηδενικό. :( Το φινάλε με άφησε κάπως αδιάφορο. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο, προς καλό.

 


:beer:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.