Jump to content
Από τις 25/11 έως και τις 28/11 η ΛΕΦΙΚ και το e-shop της θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του ATHENSCON.

Calisota

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Calisota last won the day on December 4 2021

Calisota had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Calisota's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

851

Reputation

 1. Από προνηπιακή ηλικία το 2008, που έμαθα να διαβάζω αρκετά νωρίτερα χάρη σε αυτό, έως σήμερα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν έχω χάσει τεύχος και πάντα μου αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση, ακόμη κι αν δεν περιέχει top ιστορία. Θεωρώ ότι το Μίκυ είναι το ποιοτικότερο περιοδικό από αυτά που κυκλοφορεί η καθημερινή την παρούσα στιγμή και ότι το έχει κάνει καλύτερο από του Τερζοπούλου, με μεγάλο μέγεθος, καλό χαρτί και εξώφυλλο αντοχής, περισσότερες σελίδες, αποκλειστικά μη δημοσιευμένες ιστορίες και καλή για όλα αυτά που προσφέρει τιμή. Βέβαια και ο Τερζόπουλος έβαζε πολύ καλές ιστορίες τα τελευταία χρόνια, παρόλαυτα χρησιμοποιούσε και ήδη δημοσιευμένες ιστορίες, σταυρόλεξα, κρυπτολεξα, σχολιασμούς βιντεοπαιχνιδιών που προσωπικά τα θεωρώ περισσότερο χαμένο χώρο.
 2. Θα συμφωνήσω. Eάν συνυπολογίσεις και το μικρό πληθυσμιακό μέγεθος, νομίζω πως είμαστε σε πάρα πολύ καλό level. Ειδικά η πολιτική "μόνο νέες ιστορίες" (με εξαίρεση το κομιξ) που ακολουθεί η καθημερινή, σε συνδυασμό με την κατανομή των διαφόρων ιστοριών διαφορετικής προέλευσης και είδους ιταλικές/δανικές, τριών/τεσσάρων σειρών καρέ κτλ, στα διάφορα περιοδικά μας έχει επιτρέψει να δούμε πολύ πράγμα, για όλα τα γούστα.
 3. Το συγκεκριμένο το θυμάμαι, μου είχε κάνει εντύπωση όταν πήγαινα 1η γυμνασίου. Χάρηκα πολύ που το είδα και αναρωτήθηκα ποιος μερακλής μπαρκσοφιλος το έβαλε. Ήταν και στη 2η σειρά τομών που είχαν εκδοθεί εκείνο το καλοκαίρι από την καθημερινή, οπότε τα είχα...πρόσφατα. Είναι από την ιστορία Ο Ιπτάμενος Ολλανδός.
 4. Παρατηρώ ότι η τελευταία ιστορία που είναι ουσιαστικά το πρώτο μέρος μιας 90σελιδης είναι του 2002. Ευχάριστο να βλέπουμε και λίγο παλιότερες αδημοσίευτες ειδικά εάν, όπως φαίνεται να ισχύει για την συγκεκριμένη, είναι πάνω από τον μέσο όρο.
 5. Κι εγώ είμαι φαν της σειράς. Το έβλεπα πριν κάποια χρόνια όποτε πετύχαινα επεισόδια στην ΕΡΤ, ενώ γενικά δε βλέπω καθόλου τηλεόραση. Περισσότερο ακόμη την εκτίμησα φέτος που βρήκα όλα τα επεισόδια από την αρχή στο ΥΤ και έπιασα από τον πρώτο κύκλο να τα δω. Έχω κάποιον καιρό να παρακολουθήσω λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά έχω δει πάνω από 100. Σενάριο, σκηνικά, ηθοποιοί, όλα άψογα. Είναι εξαιρετικά ωραίο το πόσα ιστορικά και όχι μόνο στοιχεία μπορεί να βρεις σε κάθε επεισόδιο, τα οποία αξίζει και να γκουγκλαρεις ανάλογα την περίπτωση, ώστε να μάθεις ακόμη περισσότερα σχετικά. Εμπλέκει ωραία αυτό το ρεαλιστικό κομμάτι με το μυστήριο, την επιστημονική φαντασία εποχής, τον κοινωνικό προβληματισμό και το χιούμορ που εκφράζεται κυρίως μέσα από τον χαρακτήρα του George, ένας μικρός θεουλης είναι πραγματικά.
 6. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο αποφάσισαν να υπάρχει τέτοιο διάκενο. Δε θυμάμαι γενικά με κάποια προσφορά σε εφημερίδα να έχει γίνει κάτι ανάλογο. Σίγουρα για όσους πιθανούς αγοραστές δεν ασχολούνται τόσο μπερδεύει αρκετά.
 7. Πέρα απ' την πλάκα κάποιες καλές επιλογές μπορούν να είναι οι συνεργασίες του με τον Casty Στο Ματι του Δράκου (ΜΜ 2117) Και στον σκοτεινό τροβαδούρο (ΜΜ 2224). Ή η αποστολή στο Παρίσι με τον πράκτορα ΝΝ (ΜΜ 2313). Ή και το τομάκι Μουντιάλ 2010 αν το έχεις όπου ήταν ο ένας από τους σχεδιαστές της ιστορίας... Μιας και είναι και επίκαιρο το Μουντιάλ.
 8. Είναι ο σχεδιαστής των ιστοριών της σούπερ Βαλεντίνας (σούπερ Τζένη) και του μεγαλύτερου εχθρού της, του 2-μπαστουνι 😛😛😛 Βλέπε σούπερ Βαλεντίνα https://inducks.org/story.php?c=I+TL+2986-1 Τζεν Τζετ εναντίον 2μπαστούνι https://inducks.org/story.php?c=I+TL+2997-2 Και το έπος Ρομαντικό φινάλε με ξαφνική ανατροπή https://inducks.org/story.php?c=I+TL+3038-4
 9. Το 6 μήνες φοβάμαι πως κινείται στο πλαίσιο της επιστημονικής φαντασίας. Όπως και να έχει, θα δείξει...
 10. Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το παλιό σχόλιο, γιατί ήταν στα "popular posts". Πραγματικά déjà vu, καθώς πριν από κανέναν μήνα είχα μπει στο συγκεκριμένο μαγαζί να χαζέψω λίγο και είχα παρακολουθήσει ακριβώς την ίδια στιχομυθία, ανάμεσα σε πελάτη και μαγαζάτορα για κάποια κόμικς: ο μαγαζάτορας ανέφερε μία προφανώς τσιμπημένη ή και εξωφρενική τιμή και ο πελάτης έλεγε ότι στο ίντερνετ και το facebook πωλούνται σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Η αλήθεια είναι ότι τα έχει αρκετά τσιμπημένα, ενώ υπάρχουν πολύ οικονομικότερες επιλογές ακριβώς δίπλα.
 11. Το Σιδερένιο Τέρας από τα Κλασικά Εικονογραφημένα των 70s στα... 70 ευρώ τη στιγμή που στο Mycomics ακριβώς τα τεύχη αυτά δίνονται προς 1,80 και σε κάποια περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας πιθανόν βρίσκεις παρόμοια και με 1 ευρώ έκαστο.
 12. Λοιπόν διάβασα κι εγώ το SOS Μετεωρίτες. Πρώτα απ'όλα, εξαιρετική σαν έκδοση, σε όλα πραγματικά, εξώφυλλο παλιού τύπου σαγρέ, πολυτελές στήσιμο κτλ. Και σαν περιεχόμενο επίσης εξαιρετικό. Το διάβασα λίγο-λίγο τις τελευταίες ημέρες και ήταν απόλαυση. Μπόλικο μυστήριο, ανατροπές, κατασκοπία, επιστημονική φαντασία, ωραίο προσεγμένο και καθαρό σχέδιο. Γενικά, είναι ακριβώς το είδος BD που μου αρέσει. Η γαλλική έκδοση της "Τρυπας Αλατος"-"Τρυπαλατος" και της παρανόησης μεταξύ των δύο, ποια να ήταν; Γνωρίζει κάποιος;
 13. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την απεικόνιση από τον Rosa και διάφορους άλλους της Calisota στη δυτική ακτή... Αν και εφόσον το Calisota θεωρείται μίξη του California και Minnesota, ίσως εδώ να την τοποθετούν περίπου στη Minnesota.
 14. Παρατήρησα ότι τουλάχιστον στο τεύχος 11 (αν όχι και στο τεύχος 10 που δεν είναι διαθέσιμο) η τιμή του περιοδικού αυξήθηκε κατά 1 ευρώ, δηλαδή από 3,90 στα 4,90. Ευλογημένη καθημερινή που 8 χρόνια (εκτός από το τελευταίο τεύχος του φάντομ Ντακ που μετά σταματησε τη σειρά έτσι κι αλλιώς)και σχεδόν 1000 τεύχη μετά δεν μας έχεις κάνει αυξήσεις!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.