Jump to content

Calisota

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Calisota last won the day on December 4 2021

Calisota had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Calisota's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

369

Reputation

 1. Πότε πέρασε δεκαετία από τότε... Το έπαιρνα τα τελευταία χρόνια της κυκλοφορίας του, τότε ο χώρος που καταλάμβαναν οι παρουσιάσεις βιντεοπαιχνιδιών/αθλητικών ήταν μειωμένος σε σχέση με τα παλιότερα τεύχη. Αυτές έτσι κι αλλιώς τις προσπερνούσα, και πήγαινα κατευθείαν στην ιστορία με τον Φάντομ για την οποία τρελαινόμουνα. Η τελευταία μου χει μείνει: Η επίθεση των τηλεφωνικών θαλάμων Πάντως το πατατράκ ήταν το 2013 που σταμάτησαν οι Disney εκδόσεις μαχαίρι. Το 2012 το Αλμανακο μπορεί να σταμάτησε, αλλά αντικαταστάθηκε από το τριμηνιαίο Σούπερ Αλμανάκο, όπου ουσιαστικά έμπαιναν μαζεμένες οι ιστορίες του Αλμανακο, και τις Νέες Περιπέτειες του Φάντομ, Τίμιο deal θα έλεγα. Το πρώτο τεύχος των Νέων Περιπετειών αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει σε μία επαρχιακή πόλη που είχαμε σταματήσει στα μισά εκδρομής-δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πού-και με είχε πωρώσει.
 2. Στο Μίκυ Μάους (Β Περίοδος) #402 στην ιστορία "Τα Μυστικά Βιβλία του Αλδου Ντρεηκουτιου" μαθαίνουμε ότι ο Λούντβιχ έχει πτυχίο εφαρμοσμένης εξηγησεολογίας.
 3. Ρε πότε έφτασε τα 400 τεύχη, σαν χθες θυμάμαι που είχε ξεκινήσει εκ νέου από την Καθημερινή και ήμουν μες στη χαρά. Ελπίζω να συνεχίσει με το ίδιο τέμπο για πολλά χρόνια. Μέσα στην παρακμή των περιοδικών εκδόσεων, είναι μία πολύ ευχάριστη, οικονομική και ποιοτική επιλογή για μικρούς και μεγάλους-και κάθε Παρασκευή στα περίπτερα.
 4. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου
 5. 70 φανταστικομμυρίων, όχι δισεκατομμυρίων. Με τα σημερινά δεδομένα, με 70 ψωρο-δισεκατομμύρια θα ήταν ένας απλός μικροδισεκατομμυριούχος μπροστά σε κάτι Musk και Bezos...
 6. Καθυστερημένα χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και ιδιαίτερα στους @ Μενίγ Πουαγώ και @ Indian που γράφουν σταθερά όμορφες κριτικές των νέων τευχών Disney. Και μία γενική ευχή για το 2022 συνοδευόμενη από ένα κατάλληλο για την περίσταση καρέ: Ας ελπίσουμε μέσα στο '22 να είμαστε εμείς ο Μίκυ του σκίτσου και η μετάλλαξη όμικρον ο δεξιά εκ μέλλοντος ορμώμενος που αγκομαχά.
 7. Πολύ όμορφη και αυτή η ιστορία του Φαντομια, σεναριακά, αλλά και σχεδιαστικά. Πολύ τυχερός θα έλεγα που ανέλαβε να τον βγάλει μετά από τόσα χρόνια από το μυστήριο και την αφάνεια ένας ικανός δημιουργός, όπως ο Τζερβαζιο. ΥΓ: Από την πρώτη ιστορία μαθαίνουμε και τι βάζει λογικά στη φορολογική του δήλωση ο Μαύρος Πητ... "Ελεύθερος επαγγελματίας" ΥΓ2: αξέχαστη προσβολή
 8. Calisota

  ΚΟΜΙΞ

  Εδώ υπάρχει σκαναρισμενο το editor's choice Μίκυ Μαους #00, όπου περιέχεται η πολύ όμορφη ιστορία του Casty Η Λαίλαπα των Αιώνων. Bonus στο τεύχος η υπέροχη για εμενα ιστορία Ανεκτίμητη Αξία με τον Σκρουτζ να εγκλωβίζεται σε ένα φανταστικό ελληνικό νησί των Σποράδων, τη Σκιανθο και μια παρωδία του Κόμη Δράκουλα. *Παρεμπιπτόντως, στη διαφήμιση στις σελίδες 6-7 του συγκεκριμένου τεύχους βλέπεις τα εξώφυλλα των τευχών ΚΟΜΙΞ Β Περιόδου #1,2,3. Στα #2 και #3 περιέχονταν ιστορίες του Casty. https://e.issuu.com/issuu-reader3-embed-files/latest/twittercard.html?u=patates200&d=miky_maoys_000__2014_
 9. Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και ευτυχία! Χαρούμενο το 2022, με πολλά κόμικς και χωρίς κορωνοιο!
 10. Ε ναι, 126 σελίδες είναι και το τεύχος είναι 132. Βγάλε και τα περιεχόμενα, τις διαφημίσεις, εξώφυλλο, οπισθόφυλλο κλπ. Λογικά θα σπάσει σε 2 τεύχη.
 11. Χαχα ναι. Είναι η ιδανική περίοδος να κάτσεις στα ζεστά με μια ωραία σοκολάτα να απολαύσεις κάποιο κόμικ, κατά προτίμηση με καλά επιλεγμένη above average ιστορία. Καλά δεν το συζητώ μικρός, όταν έβγαινε το διπλό χριστουγεννιάτικο τεύχος η καλύτερη μου.
 12. Όχι ρε συ! Αν αναφέρεσαι στην Ματζυ, τη μεγάλη αδερφή του Φεθρυ, είναι προφανώς η Μάτζικα, όχι η Κατρίνα. Μιας που την ανεφερες, πάντως, συνάντησα πρόσφατα μια πάπια πανομοιότυπη με την Κατρίνα, στον ρόλο στρίγγλας γυμνάστριας, στην ιστορία Ομάδα που κερδίζει πάντα αλλάζει! του Υoung Donald Duck και μου φάνηκε περίεργο.
 13. Τελευταίες προσθήκες στη συλλογή... Εξαιρετικά και τα 4 τεύχη και από εξώφυλλα και από περιεχόμενο, ειδικά το #1500.
 14. Πιθανόν να γίνει όπως στην Ιταλία, όμως δεν είναι και απαραίτητο. Αρκετές φορές έχουν "συμπιέσει" περισσότερα από ένα μέρη μεγάλης ιστορίας σε ένα τεύχος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα Το Μικρό Κάστρο στο Λιβάδι, ιστορία 160 σελίδων που δημοσιεύθηκε σε 13(!) συνεχόμενα τεύχη στην Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα σε 2. Ή Η Μαύρη Κρουαζιέρα που στην Ιταλία είχε δημοσιευθεί σε 3 συνεχόμενα τεύχη, ενώ στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε ολόκληρη σε ένα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.