Jump to content
Gong

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 315 [Απίθανοι και φανταστικοί φάκελοι:Επιστροφή στο Παπιοχώρι]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

6 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

image.thumb.png.0a59011afd338a4d880e3e904a9d64ca.png

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΠΙΟΧΩΡΙ
  Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΕΥΧΟΣ 51 ΤΩΝ ΑΠΙΘΑΝΩΝ & ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ, ΣΤΟ ΠΑΠΙΟΧΩΡΙ
 • ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΙΝΗΤΟ
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ
 • ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ
  Ο ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΙ ΑΣΧΗΜΙΑΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ
 • Η ΦΑΣΑΡΙΟΖΑ ΕΛΒΙΡΑ
  ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΝΙΨΑΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΝΤΑΚ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 26/6 (Νο. 315)
 

Edited by Gong
 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Indian μετά το ΜΠΛΕΚ και το Μίκυ Μάους με μωβ χρώμα στο φόντο, τους κυνηγάει παντού το χρώμα του ΜΟΜ :lol:

 • Like 3
 • Respect 1
 • Funny 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 24/6/2020 στο 5:51 ΜΜ, nikolas12 είπε:

@Indian μετά το ΜΠΛΕΚ και το Μίκυ Μάους με μωβ χρώμα στο φόντο, τους κυνηγάει παντού το χρώμα του ΜΟΜ :lol:

 

Εσύ έκανες την αρχή! :lol:

 

 

:beer:

 • Funny 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πήρε κανείς να μας πει τι να περιμένουμε από το πρώτο τεύχος του Ιουλίου;  Εγώ θα το πάρω αύριο μαζί με το Γ' Μέρος του Κόρτο.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Έχει ανέβει ήδη το σκαναρισμένο εξώφυλλο στο θρεντ του ΜΜ από το Βασιλιά,αλλά η διαφήμιση του επόμενου τεύχους είναι αυτή:

 

IMG_20200626_141046.jpg

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να ψάξω στο inducks τώρα ποια ιστορία είναι βάσει τίτλου ή εξωφύλλου.

Edited by mko
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
4 λεπτά πριν, Gong είπε:

Λογικά είναι αυτή εδώ του Κάστυ:yahoo::yahoo:Ανυπομονώ!

Μάλλον πριν βγει το 3 πρέπει να βγει το Darkenblot 2.1

 

Στην Ιταλία βλέπω είχαν βγει μαζεμένα και συνεχόμενα αυτές οι συνέχειες του Μαύρου Κεραυνού, να δούμε εδώ πώς θα το κάνουν. Με βλέπω να παίρνω και τον Ιούλιο το ΜΜ!

 

Επίσης στα ίδια τεύχη είχε βγει και το Topo Maltese, άντε να το δούμε κι εδώ κάποια στιγμή.

Edited by Tsaklas
 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 ώρες πριν, Tsaklas είπε:

Μάλλον πριν βγει το 3 πρέπει να βγει το Darkenblot 2.1

 

Στην Ιταλία βλέπω είχαν βγει μαζεμένα και συνεχόμενα αυτές οι συνέχειες του Μαύρου Κεραυνού, να δούμε εδώ πώς θα το κάνουν. Με βλέπω να παίρνω και τον Ιούλιο το ΜΜ!

 

Επίσης στα ίδια τεύχη είχε βγει και το Topo Maltese, άντε να το δούμε κι εδώ κάποια στιγμή.

Θα δούμε παιδιά. Πάντως θα έπρεπε να έχει τίτλο Μαύρος Κεραυνός 3. Όχι σκέτο. Μπορεί βέβαια να έχει και υπότιτλο για αν το κάνει διαφορετικό.

 

Και εγώ περιμένω το Topo Maltese. Μακάρι να τα δούμε όντως :)

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #315 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον συνάδελφο του Βασιλιά των λιονταριών Σίμπα @Βασιλεύς των κόμικς :respect:).

tn_MIKYMAOUSE_0315.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

Απίθανοι και φανταστικοί φάκελοι: "Επιστροφή στο Παπιοχώρι." (Δ' επεισόδιο.)


Το τελευταίο επεισόδιο ξεκινάει με μία αναδρομή στα προηγούμενα.

 

Γίνετε αναφορά στο τέρας που καταβροχθίζει μνήμες, στους εξωγήινους μόδιστρους και στην οργισμένη πουτίγκα. Αυτά αναφέρονται εν ολίγοις στον νέο φάκελο που ήρθε σε σωλήνα μέσω του αεροταχυδρομείου. Η υπόλοιπη συντακτική ομάδα και ειδικά ο Σπιν δε πείστηκε για την σχέση του νέου φακέλου με το Σπέσιαλ τεύχος Νο. 51 που δε κυκλοφόρησε ποτέ. Ο Ντόναλντ παρουσία του Σπιν κάνει μία αποτυχημένη απόπειρα να επικοινωνήσει με τον μυστηριώδη αποστολέα των φακέλων.

Η Μπουμπού αναρρωτήθηκε αν έκατσε κανείς να διαβάσει το εν λόγω τεύχος. Ο Σπιν της είπε ότι εκείνος και ο Ντόναλντ το έκαναν αλλά δε βγάλανε άκρη. Η Ρόζα ήρθε και τους είπε πως οι τελευταίες σελίδες ,που δημοσιεύονταν σχέδια "έγκριτων" επιστημόνων, ήταν κολλημένες και τις ξεκόλλησε με την βοήθεια του ατμού. Τα σχέδια τα υπογράφει ο Δόκτορ Κ. Ή αλλιώς για τους φίλους Κύρος Γρανάζης. Οι φίλοι του Ντόναλντ κάτι του θύμιζαν και τον ενημέρωσαν ότι είχαν συναντηθεί παλιότερα.

Ο Κύρος ήταν πεπεισμένος ότι δεν είχαν δημοσιεύσει τα σχέδια της καλύτερής του εφεύρεσης μέχρι που του έδειξαν το Σπέσιαλ τεύχος. Φίλοι και εφευρέτης επιστρέφουν στα γραφεία του περιοδικού και οι φίλοι μας του δείχνουν το σύστημα επικοινωνίας με τον μυστηριώδη αποστολέα. Ο Κύρος πιστεύει ότι αυτός που την έφτιαξε είναι μοναδικός, πολυμήχανος, πιάνουν τα χέρια του και είναι εντελώς ανεύθυνος. Όλη η παρέα στρέφεται στον Ντόναλντ. Πράγμα που τον εκνευρίζει. Ο Κύρος τους λέει ότι είναι έτοιμοι να επικοινωνήσουν με τον άγνωστο αποστολέα μέσω της τελευταίας του εφεύρεσης.

Πίσω στο παρελθόν. Ο Τζούνιορ είναι κλεισμένος εδώ και μέρες στον αχυρώνα του αγροκτήματος της Ελβίρας. Απαγορεύει την είσοδο στους πάντες και συνεχίζει να ασχολείται με αυτό που θεωρεί ως βιντεοπαιχνίδι. Ξαφνικά στην οθόνη εμφανίζεται ο Δόκτορ Κ. και ο Τζούνιορ κρύβεται τρομαγμένος στα άχυρα. Εκείνος του γνωρίζει τον μελλοντικό εαυτό που δε κρύβει την αγανάκτηση του για το χάος που προκάλεσε ο "Τζούνιορ" εαυτός του. Ο Κύρος τον συμβουλεύει να τον αφήσει να συνεχίσει να πιστεύει ότι πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι.

Ο Κύρος τους λέει ότι η μηχανή του μπορεί να δεχτεί διάφορα δεδομένα και να δημιουργήσει ποικίλα μελλοντικά σύμπαντα. Παράλληλα η Ελβίρα δε παραλαμβάνει τον μετασχηματιστή μεταμφιεσμένο σε πυροτεχνήματα. Ο Τζούνιορ λέει στον Ντόναλντ πως δε του άρεσε να τον βλέπει ξαπλωμένο συνέχεια στην αιώρα και έπρεπε να κάνει κάτι ώστε να ξανανταμώσει η παρέα και να αναβιώσουν το περιοδικό. Μικροί συχνά υποδύονταν την συνακτική ομάδα του περιοδικού. Η υπόλοιπη παρέα καταφτάνει και η Γιαγιά Ντακ ευελπιστεί πως θα βγάλουν τον Τζούνιορ από τον αχυρώνα. Εκείνος δε τους ανοίγει διότι είναι μαλωμένοι.

Ο Κύρος αναρωτιέται αν ο Τζούνιορ αγόρασε μετασχηματιστή ασφαλείας. Εκείνος λέει πως τον παράγγειλε και τον περιμένει. Μία βλάβη όμως υπερφορτώνει το μηχάνη και δημιουργεί μία δίνη. Μέσα της εξαφανίζεται το μηχάνημα, το Σπέσιαλ τεύχος και παρολίγον και ο ίδιος ο Τζούνιορ. Επί τέλους ανοίγει στους φίλους του οι οποίοι βλέπουν έναν συνηθισμένο αχυρώνα που κατά τον Τζούνιορ ρούφηξε το μηχάνημα και το Σπέσιαλ τεύχος. Η Ελβίρα ρωτάει τον εγγονό της αν ξέρει κάτι για την πτώση του γενικού. Επιστροφή στο μέλλον για λίγο.

Όπου ο Ντόναλντ αναρωτιέται αν είναι καλά ο Τζούνιορ. Ο Κύρος του λέει να μην ανησυχεί. Στην απορία του Ντόναλντ γιατί δε θυμάται τίποτα ο Κύρος απαντάει ότι επειδή το έβλεπε ως παιχνίδι το λησμόνησε. Αλλά παραμένει η απορία που βρήκε ο Τζούνιορ το τεύχος. Πίσω στο παρελθόν όπου λέει στους φίλους του ότι είχε στήσει καραούλι στο περίπτερο και το αγόρασε με το που ήρθε. Λίγο πριν περάσει ένα αυτοκίνητο για να αποσύρει το τεύχος. Η Ρόζα του λέει μήπως όλα αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας του. Του θύμισε μία έκθεση που τους είχε βάλει η Δεσποινίς Καλλιγραφία για το μέλλον.

Η Ρόζα έγραψε πως θέλει να γίνει σχεδιάστρια μόδας, ο Μπούλ μανάβης, η Μπουμπού μαγείρισσα και ο Σπιν ειδικός στις αντίκες. Ο Τζούνιορ ταλαντευόταν μεταξύ αστροναύτη, μηχανικού ή ντετέκτιβ. Ο Τζούνιορ της λέει πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Ο Τζούνιορ είναι σίγουρος όμως πως έφτιαξε την μηχανή ,δεν έμεινε ούτε βίδα, μίλησε με τον Δόκτορα Κ ,που δε τον έχει δει κανείς, και παράγγειλε εκείνον τον μετασχηματιστή που δεν έφτασε πότε. Επίσης λόγω ότι ζουν στην εξοχή είναι και η αιτία που έπεσε ο γενικός.

Ο Τζούνιορ λέει ότι θα τηλεφωνήσει στην σύνταξη του περιοδικού για να τους αποδείξει το αληθές των λόγων του. Στην Λιμνούπολη τώρα ο διευθυντής του περιοδικού λέει στον νεαρό τότε Αρχισυντάκτη ότι είναι πολύ καλός στην δουλειά του και να εξαφανίσει το Σπέσιαλ αντίτυπο στέλνοντάς το στην πολτοποίηση μαζί με τα υπόλοιπα. Ο Τζούνιορ αφού κλείνει το τηλέφωνο λέει απλά στους φίλους να ξεχάσουν το συμβάν και να ασχολούνται μόνο με το παιχνίδι όπως αρμόζει στην ηλικία τους.

Ο Ντόναλντ αρχίζει να έχει αμφιβολίες για όλα αυτά που συνέβησαν. Προτείνει στους φίλους του να αποχωρήσουν άμα θέλουν. Διότι δε ξέρει καν αν είναι ο ιδιοκτήτς του περιοδικού. Η σκεπτικίστρια Μπουμπού όμως προτείνει να μείνουν ενωμένοι και να εκδώσουν το περιδικό. Διότι κανείς δε ξέρει τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Ο Μπούλ ευελπιστούσε για αυτή την την εξέλιξη ώστε να μην πάει χαμένη και η καινούρια ταμπέλα που έφτιαξε. Μία νέα εποχή αρχίζει για την παρέα από το Παπιοχώρι και το περιοδικό των παιδικών τους χρόνων.

 

   
"Κοντινός ξάδελφος από μακριά."

Ένας μακρινός ξάδελφος του Γκούφυ φέρεται περίεργα και αυτό βάζει τον Μίκυ σε υποψίες.

"Το σπάταλο κινητό."

Ο Σκρούτζ χάνει χρήματα και φοβάται ότι οφείλεται στο καινούριο κινητό του σε συνδυασμό με κάποιες περίεργες συναντήσεις.

"Αισθητικός."

Ο Γκουφόλυκος ανοίγει Ινστιτούτο ασχήμιας και με τον βοηθό του τρέχει και δε φτάνει.

"Η φασαριόζα Ελβίρα."

Το παλιό ατμοκίνητο τρακτέρ της Γιαγιάς Ντακ θέλει επισκευή. Τα τριά ανιψάκια ρίχνονται στον αγώνα της αναζήτησης του ανταλλακτικού που χρειάζεται.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το τελευταίο επεισόδιο λύνει όλες τις απορίες με σενάριο δοσμένο με άψογη μαεστρία. Μία υπέροχη τετραλογία έλαβε τέλος. Μακάρι να ξαναδούμε την ενήλικη πια παρέα του Παπιοχωριού και στο μέλλον σε νέες περιπέτειες.

Μυστήριο και αγωνία στην δεύτερη ιστορία του τεύχους με συγκλονιστικό τέλος. Μου άρεσε αρκετά και σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο καρέ. Σχεδιαστικά όμως σου δίνει την εντύπωση ότι οι ψηλοί ήρωες ,Γκούφυ, Οράτιος και ξάδελφος είναι κάπως μικροκαμωμένοι ολίγον τι. Πανέξυπνο σενάριο με όμορφη ροή και εναρμονισμένο με την σύγχρονη εποχή στην τρίτη ιστορία του τεύχους. Πριν την ιστορία που κλείνει το τεύχος έχουμε μία μικρή και χιουμοριστική ιστορία με τον Γκουφόλυκο. Το τεύχος κλείνει με μία πανέμορφη ιστορία γεμάτη αναμνήσεις, τρυφερότητα, πολύ αγάπη και όμορφα μηνύματα,

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. Απίθανοι και φανταστικοί φάκελοι: "Επιστροφή στο Παπιοχώρι. (Δ' επεισόδιο.)
2. "Η φασαριόζα Ελβίρα."
3. "Κοντινός ξάδελφος από μακριά."
4. "Το σπάταλο κινητό."
5. "Αισθητικός."


8.5/10!!! Άκρως υπέροχο και απολαυστικό το τελευταίο τεύχος του Ιούνη!!! :D

:hop::hop::hop:

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελείωσε λοιπόν και αυτή η σειρά ιστοριών με το Μίκυ Μάους 315, οπότε ας πω τις εντυπώσεις μου. Νομίζω πως η σειρά γενικά ξεκίνησε με αρκετά μυστηριώδη, ενθουσιώδη τρόπο στην πορεία το έχασε λίγο, αλλά σε αυτό το τελευταίο μέρος σίγουρα το ξαναβρήκε. Η ανατροπή για το ποιος κρυβόταν πίσω από όλα μπορεί να μην ήταν η πιο πρωτότυπη, αλλά σίγουρα η ροή της ιστορίας μας ήταν πολύ καλή και μου άρεσε ιδιαίτερα το τέλος. Γενικότερα η παρέα του Παπιοχωρίου θα ήθελα να εμφανίζεται συχνότερα, ειδικά σε μεγαλύτερη ηλικία :)

H ιστορία με τον ξάδερφο του Γκούφυ είχε κάποιες δόσεις μυστηρίου, αλλά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με την εξέλιξη της. Το ίδιο και για την τρίτη ιστορία με το κινητό του Σκρουτζ που μπήκε αρκετά δυνατά, αλλά ένιωσα πως σε κάποια σημεία τράβηξε λίγο παραπάνω. Για τη σύντομη ιστορία του τεύχους με το κέντρο αισθητικής (ή ασχήμιας) του Γκουφόλυκου έχω να πω ότι μου άρεσε αρκετά, ειδικά οι σκηνές μέσα στο κέντρο και το σουρρεαλιστικό σχέδιο με κέρδισαν :) 

Τελευταία ιστορία, είναι σχεδόν πάντα hit or miss και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερίσχυσε το πρώτο, ήταν μια ιστορία αρκετά συναισθηματική που σου ξύπναγε αισθήματα νοσταλγίας και σε έκανε να νιώθεις το δέσιμο που αισθάνεσαι όταν έχεις πράγματα στην κατοχή σου για χρόνια, σίγουρα πολύ όμορφη εξέλιξη :) 

Το μοντέλο των πέντε ιστοριών σε κάθε τεύχος συνεχίζεται στο 315 και κατά τη γνώμη μου στέφεται με απόλυτη επιτυχία :) 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν έμεινα τόσο ικανοποιημένος. Η ιστορία σαν ιστορία είναι θαυμάσια. Απλά ανέκαθεν είχε θέμα αυτή η παρέα και η επέκτασή της στο μέλλον. Δεν μπορεί να έχεις τόσο κολλητούς στην παιδική σου ηλικία και να εξαφανιστούν παντελώς καθώς μεγαλώνεις. Ιδίως δε αν είναι και δίπλα στο χώρο που ζεις. Θα μου πεις ότι ψάχνω λογική σε ιστορίες με παπιά που μιλάνε. Οπότε το σενάριο είχε εξ ορισμού την τρύπα του. Περίμενα λοιπόν μια καλύτερη εξήγηση του κενού αυτού. 

Κατά τα άλλα ήταν μια πολύ ωραία ιστορία. Το σχέδιο της το βρήκα μέτριο. 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διάβασα και εγώ χθες βράδυ. 

 

Το κλείσιμο της ιστορίας με αποζημίωσε πλήρως. Μια αποθέωση της παιδικής φαντασίας και των παιδικών ονείρων, ενάντια στην συμβατική ενήλικη πραγματικότητα. Πολύ ωραίο μήνυμα. 

 

Οι υπόλοιπες ιστορίες επίσης αρκετά καλές. Ωραία αυτή με τη Γιαγιά Ντακ, αρκετά πιστή στις ιστορίες του Ροσα κιόλας. Ο Κοντινός Ξάδελφος από Μακριά επίσης είχε την πλάκα του. Βαρέθηκα το Σπαταλο Κινητό. Η ιστορία του Γκουφολυκου σύντομη και όχι κάτι το ιδιαίτερο.

 

Συνολικά πάντως άξιζε και με το παραπάνω λόγω της κυρίας ιστορίας 

 

 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το συγκεκριμένο τεύχος κρατώ την πρώτη ιστορία που με το 4ο και τελευταίο μέρος και το ωραίο φινάλε της, μας κάνει να παραβλέψουμε την "κοιλιά" που έκανε στην μέση. 

Επίσης κρατώ και την τελευταία, της φασαριόζας Ελβίρας, μια πολύ όμορφη και ρομαντική ιστορία με την εξέλιξη των πραγμάτων μέσα στην αέναη πορεία της ζωής μας και της προόδου. 

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάβασα και το τέταρτο και τελευταίο μέρος της όμορφης αυτής ιστορίας. Αφού απλώθηκε όλο το μυστήριο στα τρία προηγούμενα μέρη με τα ευφάνταστα τέρατα και προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι πρωταγωνιστές, ενώνοντας σιγά σιγά τις δυνάμεις τους τώρα έχουμε ένα πολύ καλό κλείσιμο με ένα ωραίο μήνυμα.

Spoiler

Ο μικρός Τζούνιορ τα κάνει όλα αυτά για να ξαναδεί τους φίλους του ενωμένους και τελικά όχι μόνο αυτό υλοποιείται, αλλά κάνουν και πράξη το παιδικό τους όνειρο. :)

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε αυτό το τεύχος θα ολοκληρωθεί η περιπέτεια των μελών της παρέας από το Παπιοχώρι, ως ενήλικοι πλέον. Οι φίλοι μας έχουν οργανωθεί και τρέχουν την επιχείρηση των “Απίθανων & Φανταστικών”, του αγαπημένου τους περιοδικού. Την ώρα που ο Ντόναλντ με τον Σπιν ανακεφαλαιώνουν τα μέχρι στιγμής γεγονότα, η Ρόζα κάνει μία σημαντική ανακάλυψη. Στο, σχεδόν, ακυκλοφόρητο τεύχος #51, υπάρχει μία σελίδα, η οποία είναι αφιερωμένη στο σχέδιο μίας εφεύρεσης. Τότε η παρέα θα αρχίσει την έρευνα, η οποία θα καταλήξει στο εργαστήριο του...Κύρου. Ο συμπαθής εφευρέτης, ο οποίος είναι εκείνος που σχεδίασε αυτή την συσκευή, θα προσπαθήσει να εντοπίσει ποιος βρήκε τα σχέδια και την υλοποίησε. Για να το πετύχει αυτό, οι φίλοι μας, πρέπει να ρίξουν μία ματιά στο παρελθόν, το οποίο τους επιφυλάσσει μία τεράστια έκπληξη! :wow: Η “Επιστροφή στο Παπιοχώρι” μόλις ξεκίνησε! :) Το ταξίδι μας, λοιπόν, σε αυτή την πρωτότυπη ιστορία, έρχεται στο τέλος του και μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Η ιστορία κλείνει, δίνοντας μας μία χροιά Sci-Fi, κι ο μυστηριώδης παρατηρητής αποκαλύπτεται κι αναιρεί αυτό που έλεγα στα προηγούμενα μέρη, ότι μάλλον τον είχα ανακαλύψει. Ούτε που πήγε το μυαλό μου! :P Η πλοκή (αν και λίγο περίπλοκη για το νεανικό κοινό), ήταν καλογραμμένη και μου θύμισε την ταινία “Frequency”. Σε αυτό το τελευταίο μέρος, δεν έχουμε να κάνουμε με μία νέα περιπέτεια, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αλλού. Ο Bruno Enna φάνηκε ότι σεβάστηκε το σύμπαν του Τζούνιορ και στο τελευταίο μέρος έκανε περισσότερες συνδέσεις με αυτό και συνδύασε με μαεστρία το παρόν με το παρελθόν. Το σημαντικό είναι ότι η παρέα ενώθηκε κι έμεινε ενωμένη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο θετικά μηνύματα φιλίας. Το φινάλε κατάφερε να με συγκινήσει και πιστεύω ότι το ίδιο θα έπαθε και η πλειοψηφία εκείνων που διάβασαν την ιστορία. Εν κατακλείδι, ήταν μία αξιόλογη δουλειά, αλλά σίγουρα γίνεται σημαντική λόγω της επανένωσης. Αν υπάρχουν, θα ήθελα να δω κι άλλες παρόμοιες ιστορίες κι αυτή η αναβίωση της παρέας από το Παπιοχώρι, να μην είναι ένα πυροτέχνημα. :) Το σχέδιο θα το ήθελα περισσότερο φροντισμένο.

 

Στην επόμενη ιστορία του τεύχους, θα δούμε τον Γκούφυ να διευρύνει τις συγγενικές του σχέσεις, καθώς ένας “Κοντινός ξάδελφος από μακριά” θα κάνει την εμφάνισή του. Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Ο Μίκυ περνάει τυχαία έξω από το σπίτι του κολλητού του, όταν βλέπει όλα του τα υπάρχοντα να βρίσκονται στον κήπο. Ο αφελής Γκούφυ έχει αποφασίσει να μετατρέψει την οικία του σε μποστάνι με ντομάτες και να μένει στον κήπο! :wow: Κάποια στιγμή οι δύο φίλοι θα πεταχτούν μέχρι το κέντρο για να αγοράσουν προμήθειες κι όταν επιστρέφουν, αντικρίζουν έναν περίεργο εισβολέα. Πρόκειται για έναν τύπο, ο οποίος μάλλον έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος από τις ντοματιές. Το πιο απίθανο, όμως, είναι ότι ο τύπος μοιάζει τρομερά με τον Γκούφυ. Το μυστήριο λύνεται, καθώς τους αναφέρει ότι είναι ξάδελφος του Γκούφυ (κι έχει το όνομα Γκάφυ). Ο Γκάφυ φαίνεται να είναι ένας καλοκάγαθος χαρακτήρας, αλλά ο Μίκυ διαισθάνεται ότι κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Έτσι, αποφασίζει να ερευνήσει το ποιόν του. Άραγε, σε ποια συμπεράσματα θα καταλήξει? :thinking: Προσωπικά, περίμενα η συγκεκριμένη ιστορία να με ξενερώσει κάπως κι αυτό λόγω της θεματολογίας και του πρωταγωνιστή. Αντιθέτως, μου κίνησε το ενδιαφέρον σχεδόν από την αρχή. Αφού περάσουμε την σκόπελο της τέλειας παράνοιας που έχει η λογική του Γκούφυ με τις ντομάτες, η πλοκή διαθέτει αρκετό μυστήριο και κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της για το τέλος. Η υπόθεση, όσο προχωράει, πατάει σε Sci-Fi μονοπάτια, ενώ το φινάλε είναι άκρως ανατρεπτικό. Γενικά, την βρήκα μία αξιοπρεπή δουλειά. :) Το σχέδιο το βρήκα αρκετά ιδιαίτερο. Ακολουθούσε μία τεχνοτροπία, κατά την οποία τα καρέ γεμίζουν με τις παραμορφωμένες φάτσες των χαρακτήρων κι αυτό δεν με ενθουσίασε.

 

Η τρίτη ιστορία θα μας μεταφέρει στην Λιμνούπολη και θα μας μιλήσει για “Το σπάταλο κινητό”. Ο θείος Σκρουτζ έχει αναγκαστεί να έχει κινητό τηλέφωνο, το οποίο όμως τα έχει τα χρονάκια του. Μία ημέρα που απολάμβανε την βόλτα του στο πάρκο, συνέβησαν πολλά ατυχή περιστατικά, τα οποία κατάφεραν να το σπάσουν. :shit2: Η πρώτη του κίνηση είναι να απευθυνθεί στον Κύρο, ο οποίος όμως λείπει εκτός της πόλης. Κατά τύχη, βρίσκει έναν πλανόδιο τεχνικό, ο οποίος του υπόσχεται ότι μπορεί να επισκευάσει το κινητό, αλλά θα χρειαστεί μερικές ημέρες. Μέχρι τότε, ο Σκρουτζ, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα νέα smartphones της εταιρείας του. Όλα φαίνονται να πηγαίνουν κατ’ ευχήν, μέχρι να έρθει εκείνη η μαύρη ώρα που ο Σκρουτζ θα συνειδητοποιήσει ότι από έναν τραπεζικό του λογαριασμό, πραγματοποιούνται αρκετές περίεργες αναλήψεις. :oops: Τι να συνέβη, άραγε? Πρόκειται για λάθος ή ο Λιμνουπολίτης μεγιστάνας έχει πέσει θύμα απατεώνων? Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το εν λόγω σενάριο πραγματοποιεί μία τεράστια αναφορά στις σύγχρονες πρακτικές κλοπής, καθώς και τις νέες τεχνολογίες. :respect: Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει ο “εκσυγχρονισμός” των ιστοριών στα κόμικς της Disney, αλλά το σωστό πρέπει να λέγεται. :) Από εκεί και πέρα η πλοκή μου άρεσε, καθώς περιείχε πολλές σκηνές που τις βρήκα εύστοχες. Το αρνητικό, όμως, είναι ότι οι κακοί εμφανίζονται σχεδόν από την αρχή και συνέχεια, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το μυστήριο. Να ομολογήσουμε, πάντως ότι υπάρχει κι ένα μικρό plot twist, όσον αφορά τους villains, που κάπως σώζει την παρτίδα. ;) Το φινάλε ήταν το αναμενόμενο, αλλά κλείνει ευχάριστα την ιστορία. Σχεδιαστικά, δεν θα την χαρακτήριζα και τόσο ευχάριστη.

 

Ο Γκουφόλυκος φαίνεται ότι αλλάζει τα επαγγέλματα σαν τα πουκάμισα και το ένα είναι πιο αλλοπρόσαλλο από το άλλο. Στην ιστορία της σειράς “X-Mickey”, που φιλοξενείται στο παρόν τεύχος, ο φίλος μας αποφασίζει να γίνει “Αισθητικός”. Έτσι, λοιπόν, παρέα με έναν άλλο (κακομούτσουνο) φίλο του ανοίγουν ένα σαλόνι...ασχήμιας και με την τέχνη τους θα καταφέρουν να μετατρέψουν πολλές κυρίες του κόσμου του απίθανου, σε πραγματικά εκτρώματα, μιας κι αυτή η...μόδα επικρατεί σε εκείνα τα μέρη. :P Φαίνεται, όμως, ότι παράξενοι πελάτες δεν υπάρχουν μόνο σε εμάς, αλλά κι εκεί. Έτσι, ο Γκουφόλυκος θα τα βρει, πολλές φορές, σκούρα. :) Πρόκειται για ένα σενάριο που ακολουθεί την πεπατημένη, όσον αφορά τις αντίστοιχες (σύντομες) ιστορίες της σειράς. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί απλά επαγγέλματα και τα αντιστρέφει 180°, για να τα προσαρμόσει στα μοτίβα που έχουν υιοθετηθεί στον κόσμο του απίθανου. Με αυτόν τον τρόπο, βγαίνει η απαιτούμενη δόση χιούμορ, αλλά με τον καιρό νομίζω ότι συνηθίζεται. Η συγκεκριμένη ιστορία έχει μία σύντομη πλοκή, η οποία αποτελείται από μικρά (επαναλαμβανόμενα) γκαγκ που απλά είναι ευχάριστα και τίποτα περισσότερο. Το φινάλε παίζει με την αντίθεση που ανέφερα προηγουμένως και κλείνει καλά την ιστορία. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι μου έχουν λείψει οι μεγάλες ιστορίες της σειράς. Το σχέδιο, παραδέχομαι ότι έχει φαντασία, αλλά δεν με ξετρέλανε κιόλας.

 

Το τεύχος θα κλείσει, την ώρα που “Η φασαριόζα Ελβίρα” θα κάνει την εμφάνισή της. :) Το λεωφορείο από την Λιμνούπολη έφτασε στο Παπιοχώρι κι ο Χιούη, ο Λιούη κι ο Ντιούη κατεβαίνουν και πέφτουν στην αγκαλιά της Γιαγιάς Ντακ, η οποία πήγε στον σταθμό για να τους παραλάβει. Στο αγρόκτημα, τα μικρά στρώνονται στην δουλειά. Αφού τελειώσουν την μετακίνηση μερικών δεματιών άχυρου, θα δουν, γεμάτα δέος, την δεύτερη Ελβίρα του Παπιοχωρίου. Πρόκειται για ένα παμπάλαιο ατμοκίνητο τρακτέρ, που ανήκει στην οικογένεια εδώ και πολλές δεκαετίες, είναι το καμάρι της ιδιοκτήτριάς του και το οποίο το βάζει μπροστά μία φορά τον χρόνο για να το “ξεμουδιάσει”. Αφού, λοιπόν, το βγάζουν από το γκαράζ, πάνε να το βάλουν μπροστά, αλλά φαίνεται ότι φέτος το τρακτέρ ασθενεί. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μία βαλβίδα, η οποία χρήζει αντικατάστασης. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι εξαιρετικά δύσκολο κι αυτό λόγω της παλαιότητάς του. Έτσι, τα τρία ανιψάκια, αφού πρώτα φάνε ένα λουκούλλειο πρωινό, θα ξεκινήσουν τις έρευνες, προκειμένου να θέσουν την “Ελβίρα” και πάλι σε λειτουργία. Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο. Μιλάμε για ένα πολύ χαριτωμένο σενάριο, που αποπνέει τον αέρα της εξοχής και μυρίζει καλοκαίρι. Την είσοδο του νέου πρωταγωνιστή, στο πρόσωπο ενός τρακτέρ, την δέχτηκα με ευχαρίστηση, την ώρα που θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στα τρία ανιψάκια, που με την οξυδέρκεια και τον αλτρουισμό τους, πέτυχαν κάτι σχετικά αδύνατο. :clap2: Επίσης, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε και στο κλίμα που επικρατεί στην πλοκή. Υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία, ακόμα κι όταν τα πράγματα ζορίζουν, ενώ όλοι οι χαρακτήρες που λαμβάνουν μέρος είναι καλοκάγαθοι και γελαστοί. Όλο αυτό το σκηνικό, ομολογώ ότι μου έφτιαξε την διάθεση. :flowers7: Το φινάλε, εννοείται ότι είναι ευτυχές, αλλά παράλληλα δεν κάνει εκπτώσεις στις σύγχρονες τεχνολογίες και την εποχή μας. :P Μεγάλη παραφωνία, το σχέδιο, το οποίο και βρήκα απαράδεκτο. Βέβαια, γούστα είναι αυτά. :P

 


:beer:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.