Jump to content

Μίκυ Μάους 307 [Οι περιπέτειες του Δον Γκούφυ.]


ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

6 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

tn_MIKYMAOUSE_0307.jpg

7 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΟΝ ΓΚΟΥΦΥ.
 

 • ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΕ ΚΟΜΙΚΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΦΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ.
   
 • ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ.

  ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ, ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ... Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

   
 • ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.

  Ο ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΩΟΣ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.
   
 • ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

   
 • ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ.

  Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΗΤ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΚΛΕΦΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ.

   
 • Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΟΛΕΣ.

   
 • ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΓΑΤΕΣ.

  Ο ΦΕΘΡΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ.

  Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Πέμπτη 30/04 (Νο. 307).

  :hop::hop::hop: 

 


 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 6
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #307 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον φίλτατο @nikolas12...).

tn_MIKYMAOUSE_0307.jpg

Εδώ Λιμνούπολη (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Οι περιπέτειες του Δον Γκούφυ" (Α'μέρος).


Βρισκόμαστε στην Σιουδάδ Ντε Εσμεράλδα.

 

Έχει διάφορα αξιοθέατα όπως αγάλματα, βιβλιοθήκη, ζωολογικό κήπο, λούνα παρκ, πάρκο με ανεμογεννήτριες, κοιμητήριο τρένων και ένα μαγαζί με κόμικς και κόμιξ. Θα αφήσουμε την ξενάγηση και θα μπούμε στο μαγαζί. Εκεί εργάζεται ο Γκούφυ που πήρε το μαγαζί από τον προ-προπάππου του. Λατρεύει τα λογιστικά βιβλία και ότι έχει να κάνει με την σωστή λειτουργία του καταστήματος. Σε αντίθεση με τον Μίκυ ,που είναι υπάλληλός του, δε λατρεύει τα κόμικς.

 
Το μαγαζί πάει πολύ καλά. Στην πόλη επίσης υπάρχει το συνεργείο του Οράτιου, το ραφείο του Μόρτιμερ, το ιατρείο του Ο' Χάρα και το εστιατόριο της Κλάραμπελ. Το τελευταίο πάει πολύ καλά αν και η επίσκεψη του έμπιστου του Κυβερνήτη Μαύρου Πητ δεν χαροποιεί τους συνδαιτήμονες που τους έχει ταράξει στους παράλογους φόρους. Είναι ο έμπιστος του κυβερνήτη όμως και φιλοχρήματος όσο και εκείνος.

Ο Γκούφυ όμως περιέργως εκστασιάζεται με ένα κόμικς που αναφέρεται σε έναν ιππότη και τον πιστό του ακόλουθο και ήταν στις κούτες με τα αζήτητα του μαγαζιού. Είναι τόσο απορροφημένος που οι κούτες που του πέφτουν στο κεφάλι τον κάνουν να πιστεύει ότι είναι ιππότης και ο Μίκυ ο πιστός ιπποκόμος του. Ο ιατρός Ο' Χάρα του ζητάει να πάει με τα νερά του και να τον ξυπνήσει με την ειδική καμπάνα μόνο αν συντρέχει σοβαρός κίνδυνος.

Αφού έσωσαν την Κλάραμπελ από τον κακό Οράτιο ,μία βόλτα στο λούνα πάρκ είπε να πάει το ζεύγος, ντύθηκαν τα ρούχα που είχαν παραγγείλει από τον Μόρτιμερ και έφυγαν για να πολεμήσουν τους σιδερένιους γίγαντες. Νέες περιπέτειες και συγκινήσεις περιμένουν τον Δον Γκούφυ και τον πιστό του ιπποκόμο Μίκυ Πάντσα. Η γραμμή εξάλλου που ορίζει και ξεχωρίζει την αλήθεια από την πραγματικότητα είναι πολύ λεπτή. Δεν οριοθετούνται αυτά τα πράγματα. Το μαγαζί "Κόμικς και Κόμιξ" θα μείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

 

 


"Νύχτα τρόμου."

Ο Ντόναλντ ετοιμάζεται να γυρίσει στο σπίτι μετά την συνάντηση των παλιών συμμαθητών. Κανείς δε ξέρει όμως τι μπορεί να κρύβει η νύχτα...

"Προστατευόμενος μάρτυρας."

Ο Χειροπαίδαρος πρέπει να συνοδέψει έναν σημαντικό μάρτυρα σε μία μεγάλη δίκη. 

"Το παπί που δεν έκανε τίποτα."

Η μέρα του Ντόναλντ είναι πολύ πιο γεμάτη από όσο νομίζει μία πάπια που γνωρίζουμε όλοι καλά...

"Το σχέδιο του μαθητευόμενου."

Ο Μαύρος Πητ κάνει μία διάρρηξη με την βοήθεια ενός καινούριου στο "επάγγελμα."

"Η ενέργεια."

Ο πάνσοφος και πολυπτυχιούχος Καθηγητής Λούντβιχ Φον Ντρέηκ μας μιλάει για την ενέργεια.
 
"Διακοπές για γάτες."

Ο Φέθρυ ανησυχεί για τον Τάμπυ και παρασέρνει και τον Ντόναλντ.

Εν κατακλείδι.

Το πρώτο κεφάλαιο των επικών περιπετειών του Δον Γκούφυ και του Μίκυ Πάντσα είναι μία δυνατή εισαγωγή των περιπετειών που θα ακολουθήσουν. Ωραίο σχέδιο και πολύ καλό σενάριο. Το μόνο αρνητικό κατ' εμέ είναι η απουσία της αρραβωνιαστικιάς του Μίκυ. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να ενταχθεί στην ιστορία με κάποιο τρόπο. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!!!

Ευτράπελη και "τρομαχτικά" διασκεδαστική η δεύτερη ιστορία του τεύχους. Σατιρίζει όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο. Συνεχίζουμε με μία όμορφη και χιουμοριστική ιστορία μεταφοράς και προστασίας. Μου άρεσε που στο τέλος φάνηκε η οξυδέρκεια του πρωταγωνιστή. Τέταρτη του τεύχους μία ιστορία κούρασης και παρεξήγησης. Μέτρια. Η επόμενη είναι μία ιστορία που την λες και αδιάφορη. μου άρεσε όμως η τελευταία ατάκα. Προτελευταία του τεύχους ένα ακόμη ενδιαφέρον και εύπεπτο "χάπι" της γνώσης από τον φίλτατο Λούντβιχ. Τέλος, το τεύχος κλείνει με μία ιστορία ανακούφισης αιλουροειδούς. Έχει τις ευτράπελες στιγμές της.

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Οι περιπέτειες του Δον Γκούφυ." (Α" μέρος.)
2. "Προστατευόμενος μάρτυρας."
3. "Το παπί που δεν έκανε τίποτα."
4. "Νύχτα τρόμου."
5. "Η ενέργεια."
6. "Διακοπές για γάτες."
7. "Το σχέδιο του μαθητευόμενου."


7.9/10!!! Όμορφο το πρωτομαγιάτικο τευχάκι!!! :D

:hop::hop::hop:

 

 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Το αγαπημένο μας περιοδικό, σε αυτό το τεύχος, φιλοξενεί το πρώτο μέρος μίας ιστορίας που έχει λογοτεχνικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις "Περιπέτειες του Δον Γκούφυ & του πιστού συντρόφου του Μίκυ Πάντσα". Βρισκόμαστε στην Αργεντινή, όπου ο Μίκυ κι ο Γκούφυ διατηρούν ένα μαγαζί που πουλάει κόμικς. Κι ενώ ο Μίκυ είναι λάτρης της Ένατης Τέχνης, ο φίλος του ενδιαφέρεται περισσότερο για την λογιστική ορθότητα της επιχείρησης, καθώς και για το κέρδος της. Μάταια, λοιπόν, ο Μίκυ προσπαθεί να τον μυήσει στον όμορφο κόσμο της χαράς και της φαντασίας. Κάποια στιγμή, ο Γκούφυ θα έχει ένα μικρό ατύχημα. Κατά λάθος θα φάει στο κεφάλι μία κούτα γεμάτη με κόμικς και θα πάθει διάσειση. Αυτό το περιστατικό θα τον κάνει να νομίζει ότι είναι μία σύγχρονη εκδοχή του Δον Κιχώτη και μαζί με τον πιστό του ιπποκόμο (που δεν είναι άλλος από τον συνέταιρό του) θα ξεκινήσει για μία δύσκολη αποστολή. Θα τα βάλει με τα θρυλικά τέρατα των μηχανών (που δεν είναι άλλα από κουφάρια εγκαταλελειμμένων τρένων :P ), που ήρθαν για να κυριεύσουν τον κόσμο! Δηλώνω ενθουσιασμένος από το συγκεκριμένο σενάριο! :clap2: Ο συγγραφέας φροντίζει να καλύψει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Έτσι λοιπόν έχουμε μία ιστορία που "πατάει" επάνω σε ένα κλασικό λογοτεχνικό έργο, όπως είναι ο Δον Κιχώτης, ενώ παράλληλα μας ταξιδεύει μέχρι την Αργεντινή, για να φέρει το έργο στην σύγχρονη εποχή. Από τις σελίδες (τουλάχιστον του πρώτου μέρους) θα παρελάσει η αφρόκρεμα του σύμπαντος του Μίκυ Σίτυ και μάλιστα η τράπουλα θα ανακατευτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι οι χαρακτήρες που γνωρίζουμε, να μην έχουν τα αντίστοιχα επαγγέλματα, με τα οποία έγιναν γνωστοί. Ευχάριστη εντύπωση κάνει ο Γκούφυ, ο οποίος ξεκινάει με έναν χαρακτήρα συγκροτημένο και σοβαρό, για να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή και να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τον (συνήθη ύποπτο) Μίκυ. Εύσημα θα πρέπει να πάρει και η σκηνοθεσία, καθώς η αρχή της ιστορίας γίνεται ομαλά και κινηματογραφικά. Το χιούμορ δεν είναι το χτυπητό που θα είχε ένα cartoon, αλλά είναι καίριο και βγαίνει στους διαλόγους και στις εκφράσεις των χαρακτήρων. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις αναφορές που επιχειρούνται στον χώρο της Ένατης Τέχνης. Πολλές σκηνές έχουν γυριστεί στο κομιξάδικο των δύο φίλων και πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για τα κόμικς. Έτσι, μου έδωσε την αίσθηση ότι ο Vitaliano, με την τοποθέτησή του αυτή, ήθελε να δηλώσει από την αρχή αυτό που θα επακολουθήσει στην ιστορία. Την σύνδεση, δηλαδή, των κόμικς με την κλασική λογοτεχνία. Πολλά μπράβο, λοιπόν κι ανυπομονώ για την συνέχεια. :) Το σχέδιο του Sciarrone μού άρεσε, αν κι έχω τις ενστάσεις μου στην απόδοση των χαρακτήρων. Αν ήταν υποδεέστερο το σενάριο δεν θα με πείραζε τόσο, αλλά εδώ ίσως να το ήθελα λίγο πιο προσεγμένο στον τομέα αυτό. Τα "κομπιουτερίστικα" χρώματα, πάντως, έδεναν πολύ όμορφα με τον σχεδιασμό.

 

Στην επόμενη ιστορία του τεύχους, ο Ντόναλντ θα ζήσει μία αυθεντική “Νύχτα τρόμου”! :help: Ο φίλος μας μόλις τελείωσε το δείπνο του σε ένα φθηνό εστιατόριο, παρέα με τους παλιούς συμμαθητές του. Φεύγοντας, χτυπάει το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Φέθρυ, ο οποίος είναι φανερά ανήσυχος. Μέσω των κοινωνικών δικτύων έχει βρει ότι ο ξάδελφός του βρίσκεται στην οδό Πεύκων, μία περιοχή που, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα σε εξωγήινες, αλλά και τερατόμορφες οντότητες, που σκοπό έχουν να κατακτήσουν την Γη! Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ αντιμετωπίζει προβλήματα με μία...αλεπού, που του κλέβει τα κλειδιά του σπιτιού του. Αυτά τα δύο συμβάντα θα προκαλέσουν μία σειρά από αλυσιδωτές παρεξηγήσεις, που θα προκαλέσουν το γέλιο. Πρόκειται για ένα σενάριο φαρσοκωμωδίας παρεξηγήσεων, που ένιωσα να ξεκινάει νωχελικά, αλλά σελίδα με την σελίδα, έβγαζε ένα όμορφο "μπλέξιμο", που πολλές φορές μού έφερε το χαμόγελο στα χείλη. Η πλοκή σατιρίζει τις διάφορες υπερβολικές θεωρίες συνωμοσίας και τους θιασώτες τους. Επίσης, δεν λείπουν και οι κακοί χαρακτήρες, καθώς και η δράση. Ο Ντόναλντ, διατηρεί τον γκαντέμη χαρακτήρα του, την ίδια ώρα που ο ξάδελφός του έχει την απίστευτη αφέλειά του. Το φινάλε καταπραΰνει τον όλο πανζουρλισμό και κλείνει ευχάριστα την ιστορία. Γενικά είναι μία χαριτωμένη ιστορία, αλλά σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις top. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο, προς καλό.

 

Θα αλλάξουμε πόλη και θα επισκεφτούμε το Μίκυ Σίτυ, στην ιστορία “Προστατευόμενος μάρτυρας”. Στο αστυνομικό τμήμα επικρατεί ένας μικρός αναβρασμός, αλλά ο Αστυνόμος Χειροπαίδαρος δεν δείχνει να πτοείται ιδιαίτερα. Σήμερα, όμως, θα έχει αρκετή δουλειά, καθώς θα κληθεί να εκτελέσει μία σοβαρή αποστολή. Θα πρέπει να συνοδεύσει έναν σημαντικό μάρτυρα σε μία γειτονική πόλη, ώστε να παραστεί την επόμενη ημέρα σε μία δίκη και με την κατάθεσή του να καταδικάσει έναν φοβερό και τρομερό εγκληματία (ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε λαθρεμπόριο μοτσαρέλας :lol: ). Από την μία, λοιπόν, η μνημειώδης ηλιθιότητα του Αστυνόμου κι από την άλλη τα τσιράκια του υπόδικου, που θα κάνουν τα πάντα για να κλείσουν το στόμα του μάρτυρα, δίνουν στην συγκεκριμένη αποστολή, μεγάλο ρίσκο και οι αμφιβολίες για την θετική έκβασή της, γεννιούνται. Μιλάμε για ένα σενάριο, που αναδεικνύει την “ικανότητα” του Χειροπαίδαρου να κραδαίνει το τιμόνι του πρωταγωνιστή και να βγάζει χιούμορ με την απίστευτη ανικανότητά του. :P Η ιστορία, έχει όμορφη πλοκή, με ανατροπές κι έντονο το κωμικό στοιχείο. Η παρουσία του Ροκ Νταμάρη ήταν καίρια κι αποδεικνύει την αληθινή φιλία του προς τον πρωταγωνιστή. Το κόλπο στο φινάλε το βρήκα ευφυές κι εντυπωσιάστηκα που το σκέφτηκαν αυτά τα δύο...σαΐνια! :lol: Το σχέδιο είναι καλό, αλλά παραφορτωμένο.

 

Όλοι πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ είναι “Το παπί που δεν έκανε τίποτα”, πως είναι όλη την ημέρα ξάπλα στην αιώρα του και δεν κουνάει ρούπι από εκεί. Συμβαίνει, όμως, πραγματικά αυτό? Όλα ξεκινούν μία συνηθισμένη ημέρα, όταν ο φίλος μας σηκώνεται από το κρεβάτι του και ξεκινάει μία παράξενη Οδύσσεια, κατά την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα στίφη των επαγγελματιών στους οποίους χρωστάει χρήματα, τον παλαβό ξάδελφό του τον Φέθρυ, τον εκμεταλλευτή θείο του τον Σκρουτζ, καθώς και την μονίμως ανικανοποίητη αρραβωνιαστικιά του την Νταίζυ. Ε, όπως και να το κάνουμε, δεν είναι κι εύκολη υπόθεση. :P Ένα σενάριο που συμπυκνώνει σε λίγες μόνο σελίδες τις διάφορες δύσκολες καταστάσεις στις οποίες έρχεται ο πρωταγωνιστής. Ένα ενδιαφέρον απόσταγμα εμπειρίας ετών! :P Η πλοκή είναι εξαιρετικά σύντομη και χωρίζεται σε λίγα άτυπα “κεφάλαια” από τις συνήθειες του Ντόναλντ. Το φινάλε δεν έχει κάτι που θα το αναδείξει σε σχέση με την υπόλοιπη πλοκή. Γενικά πρόκειται για μία απλή ιστορία, που θα την ξεχάσω σύντομα. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια, προς καλή.

 

Στο “Σχέδιο του μαθητευόμενου” ο Μαύρος Πητ ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα από τα καθιερωμένα του ληστρικά σχέδια και ο πρώτος βοηθός που του ήρθε στο μυαλό είναι ο Φούμφο. Δυστυχώς, όμως, εκείνος βρίσκεται στην στενή και δυστυχώς κι όλοι οι υπόλοιποι αξιόπιστοι σύντροφοί του. Ο μόνος που είναι διαθέσιμος είναι ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του μπαρ που συχνάζει ο Πητ. Έτσι, μη έχοντας εναλλακτική, ο φίλος μας δέχεται να τον προσλάβει για βοηθό του. Το κακό είναι ότι ο μικρός είναι εντελώς άπειρος (αλλά φιλόδοξος) κι αυτό ίσως να σταθεί εμπόδιο στην θετική έκβαση του σχεδίου. Μιλάμε για μία εξαιρετικά σύντομη πλοκή, που βάζει τον αναγνώστη κατευθείαν στην κεντρική σκηνή της (την απόπειρα ληστείας), ενώ ταυτόχρονα του δίνει στοιχεία για το πώς φτάσαμε μέχρι εκεί, με την μορφή αναδρομών στο (πρόσφατο) παρελθόν. Το φινάλε, όταν έρχεται, δίνει στην ιστορία γελοιογραφική υφή, αλλά δεν είχε κάτι το πρωτότυπο. Γενικά πρόκειται για μία πολύ απλή δουλειά. Το σχέδιο δεν μου άρεσε. Εντελώς “μοντέρνο” κι έξω από τα νερά μου.

 

“Η ενέργεια” θα μας απασχολήσει σήμερα στο μάθημα που επιχειρεί να μας κάνει η σειρά “Τα Χάπια της Γνώσης”. :) Ο συμπαθής καθηγητής Λούντβιχ, θα μας διδάξει τον ορισμό της ενέργειας, καθώς και τα είδη των ενεργειών που συναντάμε και χρησιμοποιούμε ευρέως στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα, θα μας μιλήσει για τους τρόπους που εκμεταλλευόμαστε τις διάφορες μορφές της ενέργειας, μέσα στο πέρασμα των αιώνων, αλλά θα γίνει λόγος και για τις ανανεώσιμες πηγές. Σε αυτό το μάθημα (όπως και σε όλα της σειράς), τον παντογνώστη καθηγητή, θα πλαισιώσουν οι γνωστοί μας χαρακτήρες από την Λιμνούπολη, οι οποίοι με διάφορα γκαγκ θα δείξουν στην πράξη τι εννοεί και μάλιστα με δόσεις χιούμορ. Ακόμα ένα επεισόδιο της σειράς, που φροντίζει να μας δείξει με όμορφο και κατανοητό τρόπο (για όλες τις ηλικίες) έννοιες της φύσης που ίσως σε κάποιους να ακούγονται δυσνόητες. Κι εδώ η πλοκή εμφανίζει λογική και με εύστοχα παραδείγματα, ενώ δεν λείπει και το κωμικό στοιχείο. Πολλά μπράβο από εμένα! :clap2: Το σχέδιο έχει πολλά ελαττώματα, αλλά γενικά μου έκανε κλικ. :)

 

Και θα ολοκληρώσουμε με τον θεότρελο Φέθρυ, ο οποίος θέλει να πάει “Διακοπές για γάτες”. :P Ο Ντόναλντ απολαμβάνει την σιέστα του στην αιώρα του κήπου του, την ώρα που χτυπάει επίμονα το τηλέφωνο. Είναι ο Φέθρυ, ο οποίος ακούγεται ανήσυχος και ζητάει την βοήθειά του. Έτσι, ο φίλος μας θα πάει μέχρι το σπίτι του ξαδέλφου του για να δει περί τίνος πρόκειται. Το πρόβλημα, λοιπόν, που αντιμετωπίζει ο Φέθρυ είναι ότι η αγαπημένος του γάτος, ο Τάμπυ (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει γάτα, αλλά εμείς αλλιώς την φωνάζαμε παλιά! :lol: ), έχει γίνει εξαιρετικά οκνηρός και χωρίς καθόλου όρεξη για το οτιδήποτε. Έτσι, αποφάσισε να τον πάει μία εκδρομή στην εξοχή, με σκοπό να του φτιάξει την διάθεση και να ανακτήσει την χαμένη του ενέργεια. Γι΄αυτή την εκδρομή, χρειάζεται την βοήθεια του Ντόναλντ, ο οποίος στο τέλος υποκύπτει, με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες! :P Πρόκειται για μία μέτρια ιστορία, που το μόνο που θέλει να κάνει είναι να μας περιγράψει την καταστροφική χημεία που υπάρχει ανάμεσα στα δύο ξαδέλφια και τις γκάφες, τις οποίες κάνουν, όταν βρίσκονται μαζί. Η πλοκή αποτελείται από πολλά γκαγκ που έχουν καρτουνίστικη χροιά, αλλά δεν μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Εκεί που θα υποκλιθώ είναι η αγάπη που εμφανίζει ο Φέθρυ για τον γάτο του (κι όχι μόνο), γεγονός που τον κάνει περισσότερο αγαπητό (και περνάει κι ένα μήνυμα στους μικρούς (και μεγάλους) αναγνώστες). Το φινάλε δεν με εξέπληξε, αλλά μου χάρισε ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο, προς καλό.

 


:beer:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα γνώμες για την ιστορία του Δον Γκούφη

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Θα ήθελα γνώμες για την ιστορία του Δον Γκούφη

Ήταν μια όμορφη σχετικά ιστορία έως τώρα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.Ανυπομονώ για το επόμενο τεύχος με τη συνέχεια.Αν είχε και ομορφότερο σχέδιο θα ήταν ακόμα καλύτερη.Το σκίτσο του Σκιαρρόνε το βρήκα άτεχνο.Εσένα πως σου φάνηκε;;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν συλλέγω Μίκυ αλλά ίσως κάνω μια εξαίρεση. Τι λέτε να το παρω το τεύχος; Είναι ακόμα στα περίπτερα. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, Scrooge Mc Poor είπε:

Δεν συλλέγω Μίκυ αλλά ίσως κάνω μια εξαίρεση. Τι λέτε να το παρω το τεύχος; Είναι ακόμα στα περίπτερα. 

 

Γνώμη μου είναι να το πάρεις, πιο πολύ για την κεντρική του ιστορία. Φυσικά και υπάρχει στα περίπτερα. :)

 

 

:beer:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Θα ήθελα γνώμες για την ιστορία του Δον Γκούφη

Έχω διαβάσει ολόκληρη την ιστορία στο Topolino και δε μου άρεσε ούτε σεναριακά, ούτε σχεδιαστικά.

 

37 λεπτά πριν, Scrooge Mc Poor είπε:

Δεν συλλέγω Μίκυ αλλά ίσως κάνω μια εξαίρεση. Τι λέτε να το παρω το τεύχος; Είναι ακόμα στα περίπτερα. 

Εγώ λέω όχι, αν είναι να κάνεις μία εξαίρεση θα υπάρξουν και καλύτερα τεύχη, άσε που θα πρέπει να δώσεις 5,70 ευρώ για να ολοκληρώσεις την πρώτη ιστορία.

 • Like 1
 • Read 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, doom είπε:

Έχω διαβάσει ολόκληρη την ιστορία στο Topolino και δε μου άρεσε ούτε σεναριακά, ούτε σχεδιαστικά.

 

Εγώ λέω όχι, αν είναι να κάνεις μία εξαίρεση θα υπάρξουν και καλύτερα τεύχη, άσε που θα πρέπει να δώσεις 5,70 ευρώ για να ολοκληρώσεις την πρώτη ιστορία.

 

Μπα, μάλλον €3,80. Λογικά θα δημοσιεύσουν τα δύο υπόλοιπα μέρη την άλλη Παρασκευή, όπως μας έχουν συνηθίσει. Εξάλλου το τρίτο μέρος δεν έχει δικό του εξώφυλλο και επιπλέον τα δύο άλλα μέρη αποτελούνται από λιγότερες σελίδες.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πλούσιο σε ιστορίες το πρωτομαγιάτικο τεύχος του Μίκυ Μάους. Πρώτη ιστορία το Α μέρος του Δον Γκούφυ και αυτό που αντικρίζουμε είναι μία τελείως διαφορετική πραγματικότητα, ένα νέο σύμπαν θα λέγαμε όπου οι γνωστοί μας από το Μίκυ Σίτυ χαρακτήρες αλλάζουν θέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσίαση του διδύμου Μίκυ-Γκούφυ με αντίστροφους χαρακτήρες, με τον Μίκυ να φαίνεται πιο ονειροπόλος και παρορμητικός και τον Γκούφυ να είναι πιο μετρημένος και ρεαλιστής. Ωστόσο το ατύχημα του Γκούφυ θα ανατρέψει τα δεδομένα με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, ενώ η αλληλεπίδραση με χαρακτήρες όπως τον Ο' Χάρα που εδώ παρουσιάζονται υπό διαφορετικό πρίσμα, θα αποβεί αρκετά αστεία. Αναμένω και τη συνέχεια.

 

Η έκπληξη του τεύχους ήταν η ιστορία του Χειροπαίδαρου, δεν είχα πολλές απαιτήσεις, αλλά ήταν αστεία με πολλά στοιχεία καταδίωξης και φυσικά μία πολύ ωραία ανατροπή. Και οι μικρές ιστοριούλες του Μαύρου Πητ και των χαπιών της γνώσης του Λούντβιχ που συναντάμε συχνά πυκνά στο περιοδικό μου φαίνονται πολύ διασκεδαστικές.

 

Στα παπιά μας τώρα, βρίσκουμε δύο ιστοριούλες με Φέρθυ-Ντόναλντ και μια μικρούλα του Ντόναλντ. Η πρώτη αν και σατιρίζει τη συνομωσιολογία του Ίντερνετ και προσφέρει αστεία στιγμιότυπα δε με κέρδισε ούτε σεναριακά ούτε με το σχέδιο. Η δεύτερη με τις διακοπές της γάτας είχε το όμορφο στοιχείο που μας παρουσίαζε τι σκεφτόταν ο γάτος την ώρα που εξελίσσονταν οι γκαφατζίδικοι διάλογοι των ξαδελφιών, χωρίς κι αυτή να με ξετρελαίνει. Η ιστοριούλα του Ντόναλντ πάλι είναι από αυτές που δε χορταίνω παρά το συνηθισμένο μοτίβο, δηλαδή ότι το αγαπημένο μας παπί παθαίνει τη μία ατυχία πίσω από την άλλη και στο τέλος βρίσκει και το μπελά του.

 

Δυνατό τευχάκι συνεπώς, με μία υποσχόμενη κεντρική ιστορία και κάποιους ήρωες που δεν περιμέναμε να κάνουν το ξεπέταγμα μαζί φυσικά με τις σταθερές αξίες. Τα λέμε την άλλη Παρασκευή :) 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Scrooge Mc Poor said:

Δεν συλλέγω Μίκυ αλλά ίσως κάνω μια εξαίρεση. Τι λέτε να το παρω το τεύχος; Είναι ακόμα στα περίπτερα. 

Η πρώτη ιστορία κυκλοφόρησε και στα αγγλικά, σε αυτόνομο τόμο από την Dark Horse.

https://www.darkhorse.com/Books/3004-581/Disney-Don-Quixote-starring-Goofy-Mickey-Mouse-TPB

Μπορείς να την βρεις και ολόκληρη αν θέλεις να την διαβάσεις πριν την αγοράσεις στα ελληνικά. :)

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Πήρα, τελικά, χθες το πρωτομαγιατικο τεύχος. Έστω με τρεις μέρες καθυστέρηση θα το αξιολογήσω. 

 

Οι περιπέτειες του Δον Γκουφυ: Ο Γκουφυ χτυπάει το κεφάλι του και μεταφέρεται αυτομάτως σε μια μεσαιωνική εποχή, επηρεασμένος απκ ένα κόμικς που είχε διαβάσει. Υπέροχο τεύχος. Περιμενω και το επόμενο μέρος! Πολύ καλό σχέδιο, υπέροχο σενάριο. 8/10.

Νυχτα τρομου: Σημεία και Τερατα συνέβησαν στη Λιμνουπολη μια βραδιά... Η μήπως όχι; Πολύ χιουμοριστικο σενάριο, μέτριο σχέδιο. Συμπαθητικουλι. 7/10.

Προστατευομενος μάρτυρας: Ένας μαρτυράς που είναι σημαντικός για μια δική, πρέπει να φτάσει στο δικαστήριο, χωρίς ούτε μια γρατζουνιά. Δεν μου άρεσε και πολύ. Σχέδιο κάτω του μετρίου. Το ίδιο σενάριο. 4/10.

Το παπι που δεν έκανε τίποτα: Οι φίλοι του Ντόναλντ νομίζουν ότι δεν κάνει τίποτα κατά τη διάρκεια της μέρας. Γνωστό ιταλικό σχέδιο. Σενάριο συμπαθητικό. 5/10.

Το σχέδιο του μαθητευομενου: Ο μαύρος Πητ κάνει το λάθος να πάρει έναν μαθητευομενο κακοποιο για μια ληστεία. Όχι και κάτι το ιδιαίτερο. 4/10.

Η ενέργεια: Ο Λούντβιχ μας μαθαίνει για την ενέργεια και τις μορφές του. Πολύ καλό και εκπαιδευτικο. Μέτριο σχέδιο. 6/10.

Διακοπες για γάτες. Ο Φεθρυ πει με τον Ντόναλντ διακοπές για χάρη της γάτας του. Συμπαθητική ιστορία με αστεία γκαγκ. Μέτριο σχέδιο. 5/10.

Μ.Ο: 6,5

Παρα πολύ καλό τευχακι. Έβαλα καλύτερη βαθμολογία απο το ΚΟΜΙΞ του μήνα. :crying:

Καλά να περνάτε! :clap2:

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Οοο ωραίο ακούγεται θα πάω να το πάρω αν υπάρχει ακόμα στα περίπτερα...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, GRECOMISTAS .GR είπε:

Οοο ωραίο ακούγεται θα πάω να το πάρω αν υπάρχει ακόμα στα περίπτερα...

Σου προτείνω ναι, και μάλιστα σύντομα. Εγώ, όταν πήγα να το παρω χθες, έμειναν 2 τεύχη ακόμα. Μπορεί εντός ημερών και να εξαντληθεί σε κάποια περιπτερα;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν από 1 ώρα, Scrooge Mc Poor είπε:

Σου προτείνω ναι, και μάλιστα σύντομα. Εγώ, όταν πήγα να το παρω χθες, έμειναν 2 τεύχη ακόμα. Μπορεί εντός ημερών και να εξαντληθεί σε κάποια περιπτερα;)

Το πήρα! Ωραίο μου φάνηκε...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Θα σχολιάσω μόνο την πρώτη ιστορία καθώς γι’αυτήν αγόρασα το τεύχος. Απογοήτευση. Η βαθμολογία στο inducks Δεν την αδικεί καθόλου. Κάκιστο σχέδιο και αδιάφορη ιστορία. Τουλάχιστον αν περιμένεις κάτι σε παρωδία του Δον Κιχώτη. Επειδή συμπτωματικά τελειώνω αυτές τις μέρες και το βιβλίο και με αφορμή την έκδοση της ιστορίας στο μμ έβγαλα και διάβασα από τη συλλογή μου την παρωδία του Martina. Κλάσεις ανώτερη, αν και η ελληνική μετάφραση είναι αρκετά κακή (αφαιρεί στοιχεία που σχετίζονται με την ιστορία - όπως ονόματα και φράσεις, βάζει διαλόγους σε λάθος στόματα, μπερδεύει  μερικά καρέ ενώ αρκετά λείπουν εντελώς). Συνιστώ την Αγγλική αν κάποιος θέλει να την διαβάσει.  
https://inducks.org/story.php?c=I+TL++137-AP

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μετριοκακό τεύχος. Το σχέδιο δεν μου άρεσε σε καμία ιστορία με παπιά ενώ μου άρεσε μόνο στην ιστορία με τον Χειροπόδαρο και τον Μαυρο Πητ. 

Η ιστορία με τον Δον Κιχώτη δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ενώ και το σχέδιο της το βρήκα κακό.

Αγαπημένη μου ιστορία του τεύχους αυτή με τον Χειροπόδαρο.

Απογοητεύτηκα. Περίμενα πιο πολλά. Θα δώσω όμως μια ευκαιρία στην ιστορία στα επόμενα τευχη.

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Fun fact: Έχει δημοσιευθεί ξανά στα ελληνικά παρωδία του Δον Κιχώτη με τους ήρωες του Ντίσνεϋ.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.