Jump to content
Indian

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 290 [Μελλοντικός πρωταθλητής] [Ιστορία Χ-Μίκυ]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;   

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm290-960x600-thumb-large.thumb.jpg.edebfe63cefc8ac72da450f2730fbc0d.jpg

 

 

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 

 •     ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

               Ο ΝΤΙΟΥΗ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΙ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

 •     Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΦΟΛΥΚΟΥ

               ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ Σ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΝΤΑΙ

 •     ΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

               Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΙ Ο ΦΕΘΡΥ ΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

 •     ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ

               ΟΛΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΜΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΥΝΤΥ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΠΗΤ ΠΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΦΑΝΤΟΣ

 •     ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

               Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΙ Ο ΚΥΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΠΑΤΑΤΟΥΛΚΟ

 

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου (Νο. 290)

 

 

:beer:

 

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επιτέλους.Κραταω το τεύχος στα χέρια μου.Διάβασα την ιστορία του Γκουφολυκου.Μέτρια μου φάνηκε.Δεν έχτιζε πολύ μυστήριο.Η ιστορία είχε και άρθρο - εισαγωγή, κάτι που με χαροποιησαι.Πάντως, με έκανε να νιώσω οτι η συνέχεια θα είναι συναρπαστική.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #290 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο ( @Retroplaymo Σταύρο μου χαίρομαι που συνεχίζεις στον δρόμο που χάραξαν οι πολλοί... Διότι οι υπόλοιποι είστε μειοψηφία εδώ μέσα με το μπαρδόν... :nek: )
tn_MIKYMAOUSE_0290.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (By Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Μελλοντικός πρωταθλητής."


Ο Ντόναλντ μόλις επέστρεψε από ολονύκτιο γυάλισμα νομισμάτων.

Λίγες στιγμές αφού τον πήρε ο ύπνος τα ανιψάκια του έρχονται για να τα πάει στα δοκιμαστικά μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Εκεί ο Χιούη και ο Λιούη αποκλείονται και περνάει μόνο ο Ντιούη. Ο προπονητής υπογράφει συμβόλαιο με τον Ντόναλντ. Ο τελευταίος παίρνει προκαταβολή τριων χιλιάδων δολαρίων. Ο Ντιούη θα συμμετάσχει σε ένα δοκιμαστικό πρωτάθλημα και αν όλα πάνε καλά το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο.Ο Θείος Ντόναλντ αυτοπροσλαμβάνεται ως μάντζερ του μελλοντικού πρωταθλητή. Κλείνει συνεντεύξεις και χορηγούς και διαγράφει χρέη. Από την άλλη  ο Ντιούη είναι στα πούπουλα. Ξεκούραση στο σπίτι, απαλλαγή από τα διαγωνίσματα φωτογραφίες με τους θαυμαστές του και εξιστόρηση των κατορθωμάτων του στο γήπεδο. Δεν αργεί να καβαλήσει το καλάμι και να χάσει πράγματα. Όπως νυχτερινή εκδρομή με τους Μικρούς Εξερευνητές και σινεμά. Ο θείος τους δε τον αφήνει να κουραστεί στο ελάχιστο.

Ξαφνικά όμως ο Ντιούη θα καταλάβει τι του λείπει πραγματικά. Να είναι αχώριστος με τα αδέλφια του και να κάνουν ότι κάνανε και πριν. Αν και οι πρώτες απόπειρες για να μπερδέψουν τον θείο τους μπας και χαλαρώσει και ο Ντιούη, αποτυγχάνουν. Αλλά μετά τον ικανοποιητικό τελικό κανένας παίκτης δε περνάει οπότε όλα επιστρέφουν στο κανονικό. Μόνο ο Ντόναλντ είναι ταμπουρωμένος στο θησαυροφυλάκιο να γυαλίζει νομίσματα ώστε να ξεφύγει από τους πιστωτές του.

 "Η επιστροφή του Γκουφόλυκου."

Ο Γκουφόλυκος επιστρέφει σπίτι του μετά από πολύ καιρό... Εκεί που νομίζει όμως ότι δε χάρηκε κανείς με την επιστροφή του...

"Γύρισμα στο χιόνι."

Ντόναλντ και Φέθρυ σπέρνουν το χάος στα γυρίσματα μίας ταινίας.

"Βελτιωμένη νέα εκδοχή."

Ο Μαύρος Πητ βρίσκεται αποκλεισμένος σε ένα ερημονήσι ενώ αστυνομία, Φούμφο και Τρούντυ τον ψάχνουν για ξεχωριστούς λόγους.

"Θησαυρός στα σύννεφα.."

Ο Σκρουτζ στέλνει τον Ντόναλντ και τον Κύρο να βρουν έναν θησαυρό στους τροπικούς.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Η πρώτη ιστορία δεν υστερεί σε τίποτα θαρρώ. Τα έχει όλα σε σωστές δόσεις. Εξισορροπημένη, διδακτική και με όμορφα μηνύματα κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος. Πραγματικά αξίζει να διαβαστεί...

Από όσο έχω καταλάβει αυτή πρέπει να είναι η πρώτη παρουσία του Γκουφόλυκου στην χώρα μας παρ' ότι "επιστρέφει." Αν δεν απατώμαι τον είχε δώσει και η Ντεαγκοστίνι ως φιγούρα σε μία από τις δύο σειρές που είχε βγάλει. Επίσης ανήκει στο σύμπαν του "Μίκυ Χ" που ιστορίες του δε περιμέναμε να δούμε στην χώρα μας επίσης αν δεν απατώμαι. Κάθε βοήθεια από @PhantomDuck και λοιπούς μυημένους ευπρόσδεκτη. Σαν ιστορία συμπαθητική και ευχάριστη. Καλό και το εισαγωγικό σημείωμα. Αν και υποθέτω ότι στο πρωτότυπο θα υπήρχε πριν την πρώτη του εμφάνιση.

Το τεύχος συνεχίζει με μία ιστορία όπου ο Φέθρυ με τον Ντόναλντ τα κάνουν άνω κάτω. Θεωρώ ότι δε χρειαζόταν τόσες σελίδες και κάπου με κούρασε. Σαν cartoon ίσως είναι πιο ευχάριστη. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία με μία σειρά παρεξηγήσεων που διαβάζεται όμορφα και σου κρατάει το ενδιαφέρον. Τέλος, το τεύχος κλείνει με μία πανέμορφη αναζήτηση στους τροπικούς. Αν και στο τέλος δε κατάλαβα τι ξέχασαν και εξαφανίστηκαν...

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Μελλοντικός πρωταθλητής."
2. "Θησαυρός στα σύννεφα."
3. "Βελτιωμένη νέα εκδοχή."
4. "Η επιστροφή του Γκουφόλυκου."
5. "Γύρισμα στο χιόνι."

8/10!!!
Το 2020 ξεκίνησε ωραία για τον εβδομαδιαίο τίτλο!!! :D

:hop::hop::hop:
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 ώρες πριν, Μενίγ Πουαγώ είπε:

( @Retroplaymo Σταύρο μου χαίρομαι που συνεχίζεις στον δρόμο που χάραξαν οι πολλοί... Διότι οι υπόλοιποι είστε μειοψηφία εδώ μέσα με το μπαρδόν... :nek: )

 

:lmao::lmao::lmao:

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Copypasta από προηγούμενο ποστ. Μερικές γρήγορες, βασικές πληροφορίες:

 

Είμαστε άτυχοι, επειδή απ' ό,τι φαίνεται, πηδήξαμε την βασική σειρά και βλέπουμε τις χλιαρές, νεότερες ιστορίες που μπήκαν στο Topolino. Ιστορίες που όμως δεν έχουν νόημα εάν δεν έχει διαβάσει κάποιος την κανονική σειρά. Η «Επιστοφή του Γκουφόλυκου»,  μας έκανε επανασύνδεση με τους χαρακτήρες από το σύμπαν της σειράς, χαρακτήρες που δεν έχουμε γνωρίσει και γι' αυτό μας φαίνονται ανούσιοι στην καλύτερη. Ο σκοπός αυτής της ιστορίας είναι να σε κάνει να χαρείς που ξαναβλέπεις γνώριμους χαρακτήρες. Όλοι τους είναι παλιότεροι σύμμαχοι / γνωστοί του Γκουφόλυκου, όπως και φίλοι που βλέπαμε συνεχώς στο στέκι τους, στην ταβέρνα «Το λευκό ποντίκι».

Screenshot_29.thumb.png.7659da491180cbd37620b015018962a1.pngScreenshot_30.thumb.png.bf0ca580b9397a74924e40ce57cce47d.png

 

Αυτή η σειρά είναι διαφορετικό σύμπαν, όπως οι Νέες περιπέτειες του Φάντομ Ντακ και ο Μίκυ Μυστήριο Β' κύκλος. Φανταστείτε να βλέπαμε νέες ιστορίες από το σύμπαν του Μίκυ Μυστήριο και να τον βλέπαμε πάλι στην Νταρκ Σίτυ, μαζί με όλους τους φίλους που εμφανίστηκαν εκεί, ή να έβγαζαν νέες ιστορίες Φάντομ και να βλέπαμε πάλι επανασύνδεση της Ξαντούμ, του Νούμερο Ένα κλπ, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.

 

Δυστυχώς στα αγγλικά έχουν τυπωθεί μόνο τα πρώτα δύο τεύχη. Η σειρά ξεκίνησε επίσης να βγαίνει ψηφιακά στο Comixology, όμως σταμάτησαν στα 20 τεύχη, ενώ για έναν ανεξήγητο λόγο, αυτή τη στιγμή έχουν διαθέσιμα για αγορά μόνο τα πρώτα 8 (wtf)! Δεν θυμάμαι τι παίζει από Scanlations, όμως με ένα πρόχειρο ψάξιμο, δεν βρήκα κάτι. Η συμβουλή μου για όσους θέλουν να καταλάβουν τι παίζει με τις ιστορίες, είναι να ψάξετε και να διαβάσετε online μερικά από τα πρώτα τεύχη της βασικής σειράς. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, βλέπω πως υπάρχουν διαθέσιμα στους γνωστούς online comic readers. Έτσι, θα μπείτε λίγο στο κλίμα και θα καταλάβετε ποιοι είναι οι βασικοί χαρακτήρες, από πού προέρχονται, τι προσωπικότητα έχουν, τι παίζει με το όλο σύμπαν κλπ. Πράγματα δηλαδή που απ' ό,τι φαίνεται, δεν εξηγούνται στις ιστορίες που θα δούμε.

Edited by PhantomDuck
 • Like 7
 • Respect 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/1/2020 στο 9:47 ΠΜ, Ilias12 είπε:

Επιτέλους.Κραταω το τεύχος στα χέρια μου.Διάβασα την ιστορία του Γκουφολυκου.Μέτρια μου φάνηκε.Δεν έχτιζε πολύ μυστήριο.Η ιστορία είχε και άρθρο - εισαγωγή, κάτι που με χαροποιησαι.Πάντως, με έκανε να νιώσω οτι η συνέχεια θα είναι συναρπαστική.

Ο Γιώργος με κάλυψε :) Τα πράγματα έτσι όπως τα λέει και για αυτό δεν μπορείς σου φάνηκε μέτρια διότι κανονικά αυτό είναι μια επιστροφή που έχει ως σκοπό να σου θυμίσει πράγματα και όχι να εισάγει σε έναν νέο κόσμο. Μέγα λάθος της Καθημερινής να ξεκινήσουν από εκεί. Βάζουν ιστορίες που έχουν μπει μόνο στο Topolino και αυτό είναι κακό καθώς η βασική σειρά ήταν πιο πριν και σε δικό της περιοδικό. Άρα μπορεί να μην δούμε την βασική σειρά αν συνεχίσουν έτσι...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως σαν ιστορία ήταν οκ. Απλά σου μένει ένα τεράστιο "θέλω να διαβάσω τις άλλες ιστορίες - τι να την κάνω αυτήν εδώ". Προφανώς η καθημερινή έχει συμβόλαιο μόνο με το τοπολινο. Απλά θα μπορούσε σαν έξτρα αν δει ότι αρέσει αυτή η σειρά να την βγάλει σαν σπέσιαλ. Βέβαια αυτό θα συνέβαινε κάποτε τα καλά χρόνια. Τώρα κομματάκι δύσκολο.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 λεπτά πριν, Manitou είπε:

Πάντως σαν ιστορία ήταν οκ. Απλά σου μένει ένα τεράστιο "θέλω να διαβάσω τις άλλες ιστορίες - τι να την κάνω αυτήν εδώ". Προφανώς η καθημερινή έχει συμβόλαιο μόνο με το τοπολινο. Απλά θα μπορούσε σαν έξτρα αν δει ότι αρέσει αυτή η σειρά να την βγάλει σαν σπέσιαλ. Βέβαια αυτό θα συνέβαινε κάποτε τα καλά χρόνια. Τώρα κομματάκι δύσκολο.

Ακριβώς... Ούτε η εισαγωγική σελίδα με το κείμενο είχε νόημα. Αφού δεν είναι η πρώτη εμφάνιση του ήρωα. Απλά την βάλανε για να μας βάλουν κάπως στο κλίμα.  Αλλά η ύπαρξη της με κάνει να πιστεύω ότι θα δούμε και κάποιες από τις επόμενες ιστορίες. Θυμάσαι και την παλιότερη ιστορία που ήρωες από Μίκυ Σίτυ και Λιμνούπολη ήταν σε ένα αεροπλάνο και θυμόντουσαν διάφορα που σε εμάς φάνταζαν άσχετα;  Από το να μένουμε με απορίες καλύτερα να μη δημοσιεύονται τέτοιες ιστορίες. Και αν ισχύουν τα περί συμβολαίου τόσα τεύχη έχει το τοπολίνο. Από ιστορίες άλλο τίποτις...

:hop::hop::hop:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ πάντως με αυτήν την Μικρούτσικη ιστορία δεν μπήκα στο κλήμα.Λέτε να βγάλουν κάνα τομακι editors choice  με ιστορίες Χ-mickey πιο μετα;Θα ηταν μια πολύ καλη επιλογή.Τώρα αν βγάλουν την ιταλική σειρα , πιστεύω οτι θα την βγάλουν κατα το 2022 με 2025, αν δεν κλείσουν οι τίτλοι disney.Αναμένουμε.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε με αυτό που θα πω αλλά πιστεύω πως όλο αυτό το σύμπαν του x-micky θα ήταν ωραίο να το δούμε στο ΚΟΜΙΞ ,ξέρω, ξέρω κομματάκι δύσκολο να γίνει αλλά θα ήταν ωραία να βλέπαμε αυτές τις 30 ιστορίες αυτού του σύμπαντος στο ΚΟΜΙΞ κάθε μήνα και από μια ιστορία και αν λυσάγανε να βάλουν και τον Ντον Ροσα ας έβαζαν την ιστορία του τελευταία στο τεύχος όπως γινόταν και με τον βιο και πολιτεία βάζανε το επεισόδιο του βίου  πρώτο και μετά τελευταία ιστορία του Ροσα. Δεν ξέρω αν συμφωνείται μια ιδέα έδωσα αν και δεν πιστεύω να υλοποιηθεί ποτέ.

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 ώρα πριν, Ilias12 είπε:

Εγώ πάντως με αυτήν την Μικρούτσικη ιστορία δεν μπήκα στο κλήμα.Λέτε να βγάλουν κάνα τομακι editors choice  με ιστορίες Χ-mickey πιο μετα;Θα ηταν μια πολύ καλη επιλογή.Τώρα αν βγάλουν την ιταλική σειρα , πιστεύω οτι θα την βγάλουν κατα το 2022 με 2025, αν δεν κλείσουν οι τίτλοι disney.Αναμένουμε.

Για editor's choice μάλλον χλωμό το βλέπω φέτος αφού δεν έχουν βάλει κάτι στην Εθνική Βιβλιοθήκη.

Πριν από 1 ώρα, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε με αυτό που θα πω αλλά πιστεύω πως όλο αυτό το σύμπαν του x-micky θα ήταν ωραίο να το δούμε στο ΚΟΜΙΞ ,ξέρω, ξέρω κομματάκι δύσκολο να γίνει αλλά θα ήταν ωραία να βλέπαμε αυτές τις 30 ιστορίες αυτού του σύμπαντος στο ΚΟΜΙΞ κάθε μήνα και από μια ιστορία και αν λυσάγανε να βάλουν και τον Ντον Ροσα ας έβαζαν την ιστορία του τελευταία στο τεύχος όπως γινόταν και με τον βιο και πολιτεία βάζανε το επεισόδιο του βίου  πρώτο και μετά τελευταία ιστορία του Ροσα. Δεν ξέρω αν συμφωνείται μια ιδέα έδωσα αν και δεν πιστεύω να υλοποιηθεί ποτέ.

 

Μωρέ καλά θα ήταν και πάρα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν στο περιοδικό αλλά... Μην εκπλαγείτε πάντως αν γίνει όπως το ΚΟΜΙΞ το Τερζό μετά το #200 στην μετά Ρόσα εποχή...

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 λεπτά πριν, ΚΟΜΙΞ είπε:

 

Μωρέ καλά θα ήταν και πάρα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν στο περιοδικό αλλά... Μην εκπλαγείτε πάντως αν γίνει όπως το ΚΟΜΙΞ το Τερζό μετά το #200 στην μετά Ρόσα εποχή...

Εγώ αυτό ποτέ δεν θα το καταλάβω όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι το τεύχος 10 τις β περιόδου του ΚΟΜΙΞ και νομίζω και λίγο πιο μετά τι πήγε στραβά δεν μπορώ να καταλάβω,θέλανε να βγάλουν το βίο και πολιτεία ας τον βγάλουν κανένα πρόβλημα,θέλανε να βγάλουν και όλες τις ιστορίες του Ροσα  ας το κάνανε ας φτιάχναν  μια βιβλιοθήκη του Ντον Ροσα όπως με τον μεγάλο Καρλ Μπαρκς ή τα άπαντα του Ροσα όπως με των Ρωμάνο Σκάρπα ας έβγαζαν αυτή την βιβλιοθήκη και ας άφηναν στο ΚΟΜΙΞ άλλες ιστορίες ορίστε με το x-mickys θα είχαμε 30 τεύχη,περιπέτειες με μάγους ιστορίες του Καστυ και άλλων καλών σχεδιαστών ας άφηναν και την στήλη  με τα νέα που έχουμε από ταινίες και άλλες εταιρίες κόμικς και ας κρατούσαν και αυτά τα άρθρα  που βάζουν και τώρα και άμα ήθελαν ας έβαζαν που και που και καμιά ιστορία Ρόσα,Σκαρπα, Μπαρκς και άλλων μεγάλων εκείνης της εποχής και προς θεού σε στιγμές επετείου το τεύχος να είναι επετειακό να έχει σπέσιαλ  αφιερώματα κείμενα για τον ήρωα που έχει την επέτειο χρονοδιαγράμματα πρώτες εμφανίσεις σπέσιαλ εξώφυλλο και ωραίες ιστορίες από καλούς δημιουργούς. Το ΚΟΜΙΞ είχε τεράστιες προοπτικές και το χαλάσαν δεν ξέρω τον λόγο πάντως έτσι όπως το είχαν ξεκινήσει θα μπορούσε να γίνει πάλι το νο1 περιοδικό αλλά η καθημερινή είχε άλλα σχέδια ας ελπίσουμε μετά το καλοκαίρι που θα τελειώσουν οι ιστορίες του Ροσα(να που φτάσαμε να θέλουμε να τελειώσουν οι ιστορίες του Ροσα) να ξαναπάρουν μπρος και να δούμε ένα ΚΟΜΙΞ αντάξιο του ονόματός του.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν νομιζω να είναι οι ιστορίες του Γκουφολυκου να είναι για το κόμιξ.Δεν τις έχουν φτιαξει πολύ σπουδαίοι δημιουργοί.Όσο για το θέμα με το κόμιξ το έχουμε αναλύσει σε βάθος κι η καθημερινή δεν λέει να αλλάξει το περιοδικο.Η ιστορία του Γκουφολυκου που είδαμε σε αυτό το τεύχος, μπορεί να νόμιζαν οτι είναι καλη για την πρωτη εμφάνιση του ηρωα στο ΜΜ.Πάντως δεν γνώρισα το συμπαν.Πολύ καλό τεύχος κατα τα αλλά με την ιστορία του μαύρου Πητ να ξεχωρίζει.Βαθμος τεύχους:Επτάμισι.

 • Like 1
 • Disagree 1
 • Read 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/1/2020 στο 11:37 ΜΜ, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

πήγαιναν μια χαρά μέχρι το τεύχος 10 τις β περιόδου του ΚΟΜΙΞ και νομίζω και λίγο πιο μετά τι πήγε στραβά δεν μπορώ να καταλάβω,θέλανε να βγάλουν το βίο και πολιτεία ας τον βγάλουν κανένα

Μέχρι και το 18 όλα ήταν πολύ καλά :)

On 5/1/2020 στο 11:37 ΜΜ, Νίκος Τσιλοπάνος είπε:

Το ΚΟΜΙΞ είχε τεράστιες προοπτικές και το χαλάσαν δεν ξέρω τον λόγο πάντως έτσι όπως το είχαν ξεκινήσει θα μπορούσε να γίνει πάλι το νο1 περιοδικό αλλά η καθημερινή είχε άλλα σχέδια ας ελπίσουμε μετά το καλοκαίρι που θα τελειώσουν οι ιστορίες του Ροσα(να που φτάσαμε να θέλουμε να τελειώσουν οι ιστορίες του Ροσα) να ξαναπάρουν μπρος και να δούμε ένα ΚΟΜΙΞ αντάξιο του ονόματός του.

Μια εξήγηση που μπορώ να δώσω έπειτα από συζητήσεις που έχω κάνει με διάφορα άτομα είναι ότι άλλος ένας σοβαρός λόγος που ίσως έχει να κάνει με τις ιστορίες είναι ότι από ότι έχουμε δει στις Ιταλικές ιστορίες δεν μεταφράζουν πια τα εφέ που σημαίνει έλλειψη γραφίστα. :) Οι Ιταλικές ιστορίες και γενικά οι ιστορίες στο ΚΟΜΙΞ πάντα είχαν ελληνικά εφέ. Ακόμα και τώρα. Αυτό συμβαίνει διότι οι ιστορίες της Egmont δεν ζωγραφίζουν τα ηχητικά εφέ όπως οι Ιταλοί αλλά τα περνούν μετά μέσω υπολογιστή. Άρα αν μπει Ιταλική ιστορία ξανά στο ΚΟΜΙΞ θα πρέπει να έχει μεταφρασμένα τα ηχητικά εφέ αφού το συγκεκριμένο περιοδικό έχει ελληνικά ηχητικά εφέ σε όλες του τις ιστορίες. Άρα θα πρέπει να κάνουν έξτρα γραφιστική δουλειά και αφού μάλλον έχουν έλλειψη στους γραφίστες (για οικονομία θαρρώ) δεν τις βάζουν. Και δεν έχουν και μεράκι κιόλας. Ας ελπίσουμε αυτό να αλλάξει.

2 ώρες πριν, Ilias12 είπε:

Δεν νομιζω να είναι οι ιστορίες του Γκουφολυκου να είναι για το κόμιξ.Δεν τις έχουν φτιαξει πολύ σπουδαίοι δημιουργοί.Όσο για το θέμα με το κόμιξ το έχουμε αναλύσει σε βάθος κι η καθημερινή δεν λέει να αλλάξει το περιοδικο.Η ιστορία του Γκουφολυκου που είδαμε σε αυτό το τεύχος, μπορεί να νόμιζαν οτι είναι καλη για την πρωτη εμφάνιση του ηρωα στο ΜΜ.Πάντως δεν γνώρισα το συμπαν.

Για το ΚΟΜΙΞ μίλησα παραπάνω. Η συγκεκριμένη ιστορία έχει σκοπό να σε επανέντάξει στο σύμπαν που ήδη ξέρεις και όχι να είναι ως πρώτη εμφάνιση... Η σειρά άξιζε να είναι ξεχωρίστη έκδοση όπως το Φάντομ. Έβαλαν την ιστορία αφού μπήκε στο Topolino δίχως να σκεφτούν πολύ :) 

 • Like 2
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 2020 μάς υποδέχεται με τον “Μελλοντικό πρωταθλητή”. Μετά από μία ολονυχτία γυαλίσματος νομισμάτων στο θησαυροφυλάκιο, ο Ντόναλντ επιστρέφει στο σπίτι του, με σκοπό να βυθιστεί στην αγαπημένη του αιώρα. Δυστυχώς, όμως, έχει ξεχάσει μία σημαντική υποχρέωση. Μία διάσημη ομάδα ποδοσφαίρου έχει έρθει στην Λιμνούπολη για να κάνει δοκιμαστικά για τις ακαδημίες της και θέλουν τα τρία ανιψάκια να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους. Έτσι, θα τα πετάξει μέχρι το στάδιο και θα αρχίσουν οι δοκιμασίες. Ο Χιούη κι ο Λιούη δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν. Ο Ντιούη, όμως, περνάει στην επόμενη φάση κι ο Ντόναλντ αποφασίζει να γίνει μάνατζέρ του. Από εκείνη την στιγμή ξεκινάει ειδική μεταχείριση για το παπάκι με το μπλε καπέλο, γεγονός που φέρνει σύννεφα στις σχέσεις των τριών ανιψιών μεταξύ τους. Χωρίς να είμαι αρνητικός γι’ αυτή την ιστορία, η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να ξεκινήσει ο χρόνος με κάτι πιο δυνατό. Το σενάριο έχει υποψία αθλητικού περιεχομένου, αλλά περισσότερο εστιάζει στις σχέσεις των ανιψιών του Ντόναλντ. Η πλοκή διαβάζεται ευχάριστα, είναι στρωτή και περνάει όμορφα μηνύματα στο τέλος. Δεν έχει, όμως, κάποια στιγμή, ικανή να αποτυπωθεί στον αναγνώστη. Είναι όλη επίπεδη και χωρίς νεύρο. Το φινάλε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Η όμορφη σειρά με τίτλο “X-Mickey” κάνει το ντεμπούτο της στις σελίδες του περιοδικού, χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες, παρά μία ολοσέλιδη εισαγωγή. Στην “Επιστροφή του Γκουφόλυκου”, ο πρωταγωνιστής επιστρέφει στο σπίτι του έπειτα από μία ακόμα περιπέτεια κι ο αδαής αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χωριό του, όπου είναι φυσιολογικό να μιλούν τα αντικείμενα. :wow: Αυτό, όμως, που παρατηρεί ο ήρωας και δεν συμβαίνει συχνά είναι το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν εξαφανιστεί. Που μπορεί να έχουν πάει? Η πρώτη μου επαφή με τον σύμπαν της σειράς είχε θετικό πρόσημο. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι και το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η πλοκή είναι λιτή, περιγράφει ένα μεγάλο μέρος του cast και της νοοτροπίας που προσπαθεί να περάσει το “X-Mickey”, αλλά το βασικό συστατικό της δράσης απουσίαζε. Θεωρώ, πάντως, την ένταξη της σειράς στο περιοδικό, ένα πολύ καλό βήμα κι ανυπομονώ να διαβάσω και τις υπόλοιπες ιστορίες που την απαρτίζουν. Θα συμφωνήσω, όμως, ότι μία τέτοια σειρά θα ήθελε ειδική μεταχείριση. Ίσως μία έξτρα έκδοση ή μία φιλοξενία στο ΚΟΜΙΞ. Το σχέδιο μού άρεσε αρκετά.

 

Στην συνέχεια, ο Ντόναλντ κι ο Φέθρυ ξεκινάνε “Γύρισμα στο χιόνι”. Τα δύο ξαδέλφια δουλεύουν σαν δημοσιογράφοι στα “Παπιονέα”, την εφημερίδα στην οποία είναι ιδιοκτήτης ο θείος Σκρουτζ. Ο εργοδότης τους, λοιπόν, τους έχει ζητήσει να πάρουν μία συνέντευξη από έναν γνωστό ηθοποιό, ο οποίος γυρίζει αυτόν τον καιρό μία ταινία. Έτσι, εκείνοι έχουν καταφέρει να πάρουν μέρος στα γυρίσματα, ο ένας σαν κομπάρσος κι ο άλλος στο team των τεχνικών. Και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ότι το να κάνουν μπάχαλο ολόκληρο το γύρισμα, είναι το λιγότερο. :P Πρόκειται για μία χαλαρή υπόθεση με τα δύο ξαδέλφια να πέφτουν σε πολλές καρτουνίστικες γκάφες και να προκαλούν με αυτόν τον τρόπο το χαμόγελο στον αναγνώστη. Αυτό συμβαίνει από την αρχή μέχρι και το φινάλε, χωρίς κάτι άλλο να την κάνει να ξεχωρίζει. Γενικά είναι μία ιστορία, που διαβάζεται ευχάριστα, αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σχεδιαστικά την βρήκα μέτρια.

 

Η “Βελτιωμένη νέα εκδοχή” είναι μία ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κακού του Μίκυ Σίτυ, του Μαύρου Πητ. Μία μεγάλη ληστεία έλαβε χώρα στην κεντρική τράπεζα της πόλης κι όλες οι ενδείξεις φανερώνουν τον αγαπητό μας villain για ένοχο. Ο Πητ έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης κι έτσι ο Επιθεωρητής Ο’Χάρα και οι άντρες του, θα αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση, ανακρίνοντας τους στενούς συνεργάτες του. Ο πρώτος που ερωτάται είναι ο Φούμφο, ο οποίος είναι εξοργισμένος με την συμπεριφορά του φίλου του και δεν γνωρίζει το παραμικρό. Το ίδιο και η Τρούντυ, που κι εκείνη με την σειρά της έχει να δει τον Πητάκο της από την ημέρα της ληστείας. Όλοι, λοιπόν, αποφαίνονται ότι ο “Πητάκος” πήρε τα λεφτά της λείας και την έκανε για κάποιο τροπικό νησί για να ξεφύγει από όλους κι από όλα. Τελικά, όμως, πώς έχουν διαδραματιστεί τα γεγονότα? Όμορφη, έξυπνη και πρωτότυπη ιστορία. Μου άρεσε η έλλειψη της παρουσίας του Μίκυ, με αποτέλεσμα να πάρει περισσότερα εύσημα ο κεντρικός πρωταγωνιστής. Η πλοκή εγείρει πολλά ερωτήματα στην αρχή, για να απαντηθούν όλα, όχι με το κλασικό “ας πάμε πίσω μερικές ημέρες για να δούμε”, αλλά με μία αφήγηση από τον ίδιο τον Μαύρο Πητ. Εξαιρετική σκηνοθετική έμπνευση, αν θέλετε την γνώμη μου. :respect: Ακόμα και το φινάλε είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ο Πητ δεν έχει την κλασική είσοδό του στην φυλακή, αλλά ούτε και καμία άλλη από τις συνηθισμένες του καταστάσεις. Φαντάζομαι, όμως, ότι θα βρίσκεται σε καλά χέρια. :P Το σχέδιο από την άλλη ήταν σκέτη απογοήτευση. :shit2:

 

Και θα ολοκληρώσουμε με την ιστορία “Θησαυρός στα σύννεφα”. Όλοι γνωρίζουμε το πάθος του θείου Σκρουτζ για την αναζήτηση αρχαίων θησαυρών. Ένα βράδυ πριν κοιμηθεί θα διαβάσει μία ιστορία για έναν λαό, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει άρον-άρον από την περιοχή όπου διέμενε, εξαιτίας της έκρηξης ενός ηφαιστείου. Από τα γραπτά υποθέτει ότι έχουν αφήσει εκεί και τον θησαυρό τους, τον οποίο θέλει διακαώς. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν μπορεί να αφήσει το θησαυροφυλάκιο, γιατί κάθε νύχτα γίνεται στόχος των Μουργόλυκων. Έτσι, θα ζητήσει (με τον κλασικό, αβρό τρόπο του) από τον Ντόναλντ και τον Κύρο, να αναζητήσουν τον θησαυρό για λογαριασμό του. Οι φίλοι μας θα ταξιδέψουν μέχρι την επίμαχη περιοχή κι ακόμα πριν αρχίσουν τις έρευνες, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν του ντόπιους, αλλά και τους δικούς τους, Μουργόλυκους. :NoNo: Θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν? Και τελικά τι κρύβει ο περιβόητος θησαυρός? Μιλάμε για ένα σενάριο αναζήτησης θησαυρού, που δεν διαφοροποιείται από τα αντίστοιχα (μέτρια) της σειράς. Η πλοκή ξεκινά με την εξιστόρηση των γεγονότων του παρελθόντος, για να μας μεταφέρει στην συνέχεια στο παρόν. Υπάρχουν διάφορες διακυμάνσεις, ίσως και λόγω της πολύ ενεργής εισόδου των Μουργόλυκων, ενώ το φινάλε, εκτός από τα άδολα μηνύματα που περνάει, είναι επίπεδο. Και φυσικά έχουμε ακόμα μία φορά έναν Σκρουτζ συμφεροντολόγο, να κάνει σαν κακομαθημένο παιδί και να δίνει μόνο διαταγές. :Ungry: Γενικά την βρήκα μία καλή προσπάθεια, αλλά σίγουρα έχουμε διαβάσει και καλύτερες. Το σχέδιο ήθελε λίγη δουλίτσα ακόμα.

 


:beer:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν εξαιρέσεις τον Γκουφολυκο που ήταν μια εισαγωγή, όλες οι άλλες ιστορίες όπως σωστά έγραψες ήθελαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο "λίγη δουλίτσα ακόμη".

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Οι δικές μου εντυπώσεις για το τεύχος:

Η ιστορία μελλοντικός πρωταθλητή ηταν πολυ ωραία με απαλή πλοκή και εναν εχμ...θειο που βάζει το συμφέρον του πανω απο όλα.

Την επιστροφη του Γκουφολυκου την σχολειασα πιο πανω.

Το γιρισμα στο χιόνι είχε πολύ βαρετό σενάριο χωρίς κάτι ενδιαφέρον.

Απίστευτη η βελτιωμένη νέα εκδοχή.Πολύ έξυπνος ο Marco Bosco.Μου αρέσει όταν ο μαύρος Πητ είναι αθώος.

Ο θησαυρός στα  σύννεφα είναι ψιλοκαλουτσικη χωρίς κάτι το ενδιαφέρον.

Συνολικά το τεύχος απλα καλο

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.