Jump to content

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 285 [Ψυχρή ενέργεια]


ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

3 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm285-960x600-thumb-large.thumb.jpg.757901bc5537769dc6ab4df21a236847.jpg

 

5 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • ΨΥΧΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
  ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
 • Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
  Ο ΜΙΚΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΧΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΨΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ
 • ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ
  Η ΤΖΕΝΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΠΙΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ
 • Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΑΣ
  ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΣΤΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΥΦΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου (Νο. 285)

 

Η προεπισκόπηση του τεύχους είναι εδώ.

Edited by Kriton
 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά που είναι η ιστορία του Freccero που διατυμπανίζει η Καθημερινή;

 

 

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 5
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Τι εννοείς? Δεν έχει ιστορία σχεδιασμένη από τον Freccero? Μήπως είναι το εξώφυλλο σχεδιασμένο από αυτόν?

Edited by Bilis
 • Like 3
Link to post
Share on other sites
2 λεπτά πριν, Bilis είπε:

Τι εννοείς? Δεν έχει ιστορία σχεδιασμένη από τον Freccero? Μήπως είναι το εξώφυλλο σχεδιασμένο από αυτόν?

Το εξώφυλλο είναι αλλά με μια ματιά στους συνδέσμους που έβαλε ο Κρίτων δεν βλέπω ιστορία του όπως θα έπρεπε να έχει αφού το λέει η παραπάνω ανάρτηση του φβ.

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

άμα προσέξεις την ανακοίνωση, θα δεις ότι αφορά το Μίκυ Μάους του Τερζόπουλου :) https://www.facebook.com/περιοδικό-Μίκυ-Μάους-201088503254931/

 

εκεί λινκάρει.

 

άρα μέχρι να έρθει ο μάγκας, έκλεισε η εκδοτική

 

πέραν του κρύου χιούμορ, σπάστηκα τώρα...

 

:cheers5: 

 • Like 3
 • Confused 1
Link to post
Share on other sites

Μπορεί να υπάρχει καμία μονοσέλιδη ιστορία του. Υπάρχουν 27 αδημοσίευτες στην Ελλάδα, αν και με 119 σελίδες στις βασικές ιστορίες, δεν βλέπω να υπάρχει χώρος για μονοσέλιδες ιστορίες στο τεύχος.

 

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να έκανα και λάθος στην αναγνώριση. Στη δεύτερη ιστορία πρωταγωνιστεί ο Τζο Σωλήνας, που τον ξέρουμε ως υδραυλικό και όχι ηλεκτρολόγο, αν και ο ιταλικός τίτλος μιλάει για καλώδια, που στην ιστορία φαίνεται να είναι οπτικές ίνες, άρα χρειάζεται ηλεκτρολόγος για την τοποθέτησή τους. Η τρίτη ιστορία με παίδεψε πολύ στην αναγνώριση, αν και μάλλον την έχω πετύχει, μια και όντως αναφέρεται σε έναν αλγόριθμο αξιολόγησης των ανιψιών τού Σκρουτζ. (Οργανιψιόγραμμα!) Τις άλλες τρεις πρέπει να τις έχω πετύχει, μια και η πρώτη και η πέμπτη εμφανίζονται στη διαφήμιση, ενώ η τέταρτη έχει τον ίδιο τίτλο στα Ιταλικά.

 

Edited by Kriton
 • Like 3
Link to post
Share on other sites
9 ώρες πριν, Kriton είπε:

Μπορεί να υπάρχει καμία μονοσέλιδη ιστορία του. Υπάρχουν 27 αδημοσίευτες στην Ελλάδα, αν και με 119 σελίδες στις βασικές ιστορίες, δεν βλέπω να υπάρχει χώρος για μονοσέλιδες ιστορίες στο τεύχος.

 

Υπάρχει επίσης πιθανότητα να έκανα και λάθος στην αναγνώριση. Στη δεύτερη ιστορία πρωταγωνιστεί ο Τζο Σωλήνας, που τον ξέρουμε ως υδραυλικό και όχι ηλεκτρολόγο, αν και ο ιταλικός τίτλος μιλάει για καλώδια, που στην ιστορία φαίνεται να είναι οπτικές ίνες, άρα χρειάζεται ηλεκτρολόγος για την τοποθέτησή τους. Η τρίτη ιστορία με παίδεψε πολύ στην αναγνώριση, αν και μάλλον την έχω πετύχει, μια και όντως αναφέρεται σε έναν αλγόριθμο αξιολόγησης των ανιψιών τού Σκρουτζ. (Οργανιψιοπρωτόγραμμα!) Τις άλλες τρεις πρέπει να τις έχω πετύχει, μια και η πρώτη και η πέμπτη εμφανίζονται στη διαφήμιση, ενώ η τέταρτη έχει τον ίδιο τίτλο στα Ιταλικά.

 

Τελικά είχες δίκιο και είχα δίκιο που έλεγα μόνο για το εξώφυλλο :) Για άλλη μια φορά η Καθημερινή δεν ξέρει να συνεννοηθεί.  

image.thumb.png.1c3834077793845c467e91485f590fb0.png

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #285 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον @Indian που γύρισε από το κρύο, συγγνώμη από τις ελιές ήθελα να γράψω...)

tn_MIKYMAOUSE_0285.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Ψυχρή ενέργεια."


Ο Ντόναλντ αγόρασε καινούριο ψυγείο.

Η χαρά του είναι υπερβολικά μεγάλη. Ένα από τα προσόντα του ψυγείου είναι ότι σερβίρει και νερό. Ο Ντόναλντ το δοκιμάζει αμέσως. Βγαίνει όμως ένα πράσινο υγρό. Θυμωμένος ο Ντόναλντ τηλεφωνεί στην εταιρεία και ζητάει να του αλλάξουν το ψυγείο κάτι που γίνεται άμεσα. Το νέο ψυγείο λειτουργεί μια χαρά. Ο Ντόναλντ αποφασίζει να ασχοληθεί με το παράξενο υγρό. Το οποίο έχει περίεργες ιδιότητες όπως να ανθίζει τα φυτά και να βάζει μπρος το αυτοκίνητο. Για τις ενεργειακές του ιδιότητες ενημερώνει τον Θείο Σκρουτζ που δε διστάζει να καταναλώσει βενζίνη για να φτάσει στο σπίτι του ανιψιού του σε χρόνο μηδέν. Μυρίστηκε κέρδη.Το μυστηριώδες αναλύθηκε από τα εργαστήρια του Σκρουτζ. Οι επιστήμονές του τους λένε ότι αυτό το υγρό επιτυγχάνει την ψυχρή θερμοπυρηνική σύντηξη. Κάτι που οι επιστήμονες προσπαθούν να πετύχουν χρόνια τώρα. Ο Σκρουτζ πληρώνει ακριβά (στην κυριολεξία) για να μάθει που πάνε τις ελαττωματικές συσκευές. Ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι με τον ανηψιό του για το κέντρο ανκύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Φυσικά κοιμούνται στο ύπαιθρο και τρέφονται με νερό και παξιμάδια. Δεν είναι μόνοι όμως.

Δύο άντρες με μαύρα τους παρακολουθούν στενά. Δεν διακρίνονται για την ευφυία  τους και σύντομα φυλακίζονται από Θείο και ανιψιό. Είχαν σταλεί από τον Ρόμπαξ μετά από πληροφορίες που του έδωσε ο Χάσκυ. Φτάνουν στο κέντρο ανακύκλωσης λίγο πριν την καταστροφή του ψυγείου. Το πάνε στους επιστήμονες αλλά αυτοί ενώ το μελετάνε κατά λάθος το επισκευάζουν. Οπότε τζάμπα ο κόπος και τα έξοδα. Ο Σκρουτζ όμως καταφέρνει να βγάλει κέρδη και από το καθαρό νεράκι χάρη στην σωστή διαφήμιση. Μέχρι και ο Ρόμπαξ το παραδέχεται. Εν τω μεταξύ οι επιστήμονες που έκαναν το λάθος έχουν πάρει δυσμενή μετάθεση και έγιναν δοκιμαστές ηλεκτρικών συσκευών."Η συμμορία των ηλεκτρολόγων."

Ο Μίκυ για να βγάλει τα προς το ζην βρίσκει εργασία υπό την καθοδήγηση του Τζο Σωλήνα.

"Αξιολόγηση κληρονόμων."

Ο Σκρουτζ αναθέτει στα ανίψια του διάφορες εργασίες προκειμένου να αξιολογήσει ποιος είναι ικανός να τον κληρονομήσει.

"Θαυματουργό χτένισμα."

Η Τζένυ αλλάζει κόμμωση και ο Σκρουτζ την καλεί σε δείπνο. Μερικές φορές όμως τα φαινόμενα απατούν.

"Ο ατρόμητος Σούπερ Γκούφυ."

"Ένας θαυμαστής του Σούπερ Γκούφυ ανακαλύπτει το μυστικό του. Ο αδελφός του όμως προτιμάει να το χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Για κεντρική ιστορία του τεύχους θεωρώ ότι είναι μέτρια προς καλή. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο έξυπνα η βασική σεναριακή ιδέα. Προσπάθησε να βγάλει και γέλιο μέσα από την ατζαμοσύνη των δύο πρακτόρων αλλά δε νομίζω πως κατάφερε κάτι ιδιαίτερο. Για μια ανάγνωση καλή είναι.

Ο Μίκυ στην δεύτερη ιστορία του τεύχους παρουσιάζεται πιο αφελής από ότι τον έχουμε συνηθίσει. Αν και η οξυδέρκειά του θριαμβεύει στο τέλος. Συμπαθητική ιστορία με έναν αντίπαλο που τον έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Η αξιολόγηση στην τρίτη ιστορία έχει μία έξυπνη σεναριακή ιδέα που βασίζεται όμως στην πονηριά του Σκρουτζ να εκμεταλλεύεται τα ανήψια του για το προσωπικό του όφελος. Φυσικά ο Παντάξιος αναγκάζεται να τον βοηθήσει. Αρκετά καλή. Συνεχίζουμε με μία χιουμοριστική ολιγσέλιδη που ο Σκρουτζ την "φέρνει" στην Τζένυ για να φάει δωρεάν. Και είχε μία χαρά εκείνη... Τέλος το τεύχος κλείνει με μία αρκετά απολαυστική και με πολύ καλό σενάριο περιπέτεια με τον Σούπερ Γκούφυ. Σε σχέση με τις μετριότατες ιστορίες του που έχουμε δει στην νέα εποχή του Μ.Μ. αυτή είναι μία όαση!!!

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο ατρόμητος Σούπερ Γκούφυ."
2. "Αξιολόγηση κληρονομων."
3. "Ψυχρή ενέργεια."
4. "Η συμμορία των ηλεκτρολόγων."
5. "Θαυματουργό χτένισμα."


7/10!!! Μέτριο προς καλό τεύχος. Κάποια καλά σενάρια δε αξιοποιήθηκαν σωστά...

:hop::hop:   :hop:
 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Μενίγ Πουαγώ said:

Συμπαθητική ιστορία με έναν αντίπαλο που τον έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

 

Δεν τον έχουμε απλώς ξαναδεί στον παρελθόν. Η ιστορία αποτελεί ριμέικ τής κλασικής ιστορίας The Plumber’s Helper, ακολουθώντας αρκετά πιστά τη δομή της, αλλάζοντας τον Τζο Σωλήνα από υδραυλικό, όπως υπαινίσσεται και το όνομά του, σε ηλεκτρολόγο. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο Μίκυ εμφανίζεται πιο αφελής, μια και είναι ο νεαρός Μίκυ τού 1938. 

 • Like 5
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Πέντε ιστορίες, λοιπόν, φιλοξενούνται στο παρόν τεύχος, με κεντρική αυτή που ακούει στο όνομα “Ψυχρή ενέργεια”. Ο Ντόναλντ αγοράζει ένα καινούργιο ψυγείο και κάνει σαν μικρό παιδί από την χαρά του, μόλις οι μεταφορείς το φέρνουν στο σπίτι και το εγκαθιστούν. Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να δοκιμάσει την βρύση του, βάζοντας ένα ποτήρι νερό. Γεμάτος έκπληξη, όμως, θα διαπιστώσει ότι από το ψυγείο δεν έχει βγει νερό, αλλά μία πρασινωπή και παχύρρευστη ουσία, η οποία έχει τις ιδιότητες μίας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, όλων των μορφών. :wow: Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται (αφού ενημερώσει την εταιρία ότι το ψυγείο είναι ελαττωματικό :P ) είναι να ειδοποιήσει τον θείο Σκρουτζ. Εκείνος μυρίζεται αμέσως την ευκαιρία για κέρδος κι έτσι, αφού αναλύσει την ουσία, θα ξεκινήσει (μαζί με τον ανιψιό του) ένα ταξίδι για να βρουν το “χαλασμένο” ψυγείο. Πρόκειται για ένα συμπαθητικό σενάριο, στο οποίο έχει κατατεθεί φαντασία, αλλά χωρίς μεγάλες υπερβολές. Εντύπωση μου έκανε η συμμετοχή του Ρόμπαξ, η οποία δεν ήταν η αναμενόμενη και δεν περίμενα να λήξει τόσο γρήγορα. Η πλοκή έχει λίγο απ’όλα. Καρτουνίστικο στυλ στην αρχή, κατασκοπεία, road trip κι ένα ανατρεπτικό φινάλε, που έρχεται να μας υπενθυμίσει την καπατσοσύνη του Σκρουτζ. :respect: Γενικά ήταν μία καλή δουλειά, αλλά σίγουρα όχι και η καλύτερη. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Στην “Συμμορία των ηλεκτρολόγων” βλέπουμε τον Μίκυ να βρίσκεται σε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας. Οι δουλειές του δεν πήγαν καλά κι έτσι έχει μείνει άνεργος. Ο υπεύθυνος του γραφείου τον στέλνει σε έναν τεχνικό που αναλαμβάνει ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εργασίες. Ο τύπος φαίνεται πολύ χαλαρός, κι όχι και τόσο ατσίδας στην δουλειά του. Ο φίλος μας, σαν καλός βοηθός που είναι, θα τον υπακούσει σε οποιαδήποτε εντολή του δώσει, για να μάθει την τέχνη. Το περίεργο είναι ότι οι πελάτες τους δεν έχουν και τις καλύτερες εντυπώσεις από τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κάνουν παράπονα, δεν τους καταβάλουν την αμοιβή τους, αλλά παρόλα αυτά ο μάστορας πληρώνει αβίαστα τον μισθό του Μίκυ. Μήπως τελικά ο ηλεκτρολόγος κρύβει κάποιο μυστικό? :thinking: Αρκετά πρωτότυπο σενάριο που αποδομεί αρκετά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Ο Μίκυ φαίνεται να είναι κακόμοιρος και σε κακή κατάσταση, έχει αποτύχει επαγγελματικά, ενώ απαντά αρνητικά όταν τον ρωτάνε αν έχει εργαστεί σαν ιδιωτικός ντετέκτιβ. Ο χαρακτήρας του αφεντικού του είναι χαλαρός και δεν θυμίζει πολλά από τους χαρακτήρες αντίστοιχων villains. Θετικές εντυπώσεις μού άφησε και η σκηνοθεσία της ιστορίας. Το φινάλε ήταν όμορφο και η τελευταία σελίδα κατάφερε να με συγκινήσει. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο προς καλό. Φάουλ για μένα ήταν η απεικόνιση του Τζο Σωλήνα. Εκτός ελαχίστων διαφορών, έμοιαζε πολύ με τον Χειροπαίδαρο. Στην αρχή την πάτησα μέχρι να καταλάβω τι γινόταν. :P

 

Στην τρίτη ιστορία του τεύχους, φτάνει η ώρα που ο θείος Σκρουτζ θα κάνει “Αξιολόγηση κληρονόμων”. Η περιουσία του είναι, πλέον, αμύθητη κι έτσι θα πρέπει να οριστεί ένας κληρονόμος, ο οποίος θα την σεβαστεί και θα την επεκτείνει, όταν εκείνος εγκαταλείψει τον μάταιο, τούτο, κόσμο. Οι τρεις υποψήφιοι είναι τα τρία ανίψια του, ο Ντόναλντ, ο Φέθρυ κι ο Γκαστόνε. Για να δοκιμάσει, λοιπόν, τις αρετές και τις δεξιότητές τους, ο θείος Σκρουτζ, θα ορίσει για τον καθένα από μία εργασία. Θα καταφέρουν να τις φέρουν εις πέρας? Και τελικά, ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα του Λιμνουπολίτη Κροίσου? :thinking: Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσε το εν λόγω σενάριο, αλλά το βρήκα αρκετά επίπεδο και εξαιρετικά προβλέψιμο. Σε όλη την πλοκή βλέπουμε τους τρεις ανιψιούς του να βασανίζονται από τις δουλειές που τους έχουν ανατεθεί. Το μόνο σημείο που το βρήκα ενδιαφέρον, είναι ο ρόλος του Παντάξιου. Απέχει λίγο από τον συνηθισμένο, καλοκάγαθο, χαρακτήρα του. Το φινάλε είχε πλάκα, αλλά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Σχεδιαστικά δεν με τράβηξε πολύ.

 

Η επόμενη ιστορία προέρχεται από την σειρά “Υγεία & ομορφιά” κι έχει για πρωταγωνίστρια την Τζένυ, η οποία θέλει να αλλάξει την εξωτερική της εμφάνιση, αρχίζοντας από την πλούσια κόμη της. Έτσι, λοιπόν, θα πάει σε έναν φημισμένο κομμωτή για να της κάνει ένα “Θαυματουργό χτένισμα”. Βγαίνοντας από το κομμωτήριο, ανανεωμένη, θα συναντηθεί τυχαία με τον θείο Σκρουτζ, ο οποίος έχει βγει βόλτα στο πάρκο, προς αναζήτηση σημερινής εφημερίδας. :P Μόλις την βλέπει, εκπλήσσεται και της ζητά να πάνε για φαγητό σε ένα πολύ καλό κι ακριβό εστιατόριο. :wow: Εκείνη τα χάνει και (φυσικά) δέχεται ευχαρίστως. :hug2: Όλα δείχνουν να κυλούν υπέροχα κι ονειρικά. Δυστυχώς, όμως, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. :sad1: Πρόκειται για ένα σύντομο σενάριο, γελοιογραφικού ύφους, που αποτυπώνει παραστατικά την τσιγκουνιά και τον συμφεροντολογικό χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Η πλοκή εξάπτει την περιέργεια του αναγνώστη για να έρθει ένα φινάλε, το οποίο είναι ανατρεπτικό και χιουμοριστικό. Γενικά μιλάμε για μία ευχάριστη ιστορία. Τίποτα περισσότερο. Κι εδώ το σχέδιο δεν δούλεψε για εμένα. :(

 

Και θα ολοκληρώσουμε με τον Σούπερ Γκούφυ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ιστορία με τίτλο “Ο ατρόμητος σούπερ ήρωας”. Αρκετά συχνά, μεγάλα προβλήματα ταλανίζουν το Μίκυ Σίτυ κι ο ήρωάς μας αψηφά τους κινδύνους και υπερασπίζεται την πόλη του. Σε ένα πρόσφατο περιστατικό, ένας τύπος που φοβάται και τον ίσκιο του, αλλά τον έχει για ίνδαλμα, θα ανακαλύψει, εντελώς τυχαία, το μυστικό του. Θα πάρει, λοιπόν, ένα σούπερ φιστίκι και θα το πάει στον αδελφό του (που είναι επιστήμονας) για να το αναλύσει και να βρει την πηγή της υπερδύναμής του. Δυστυχώς, όμως, ο αδελφός του δεν έχει τον ίδιο ευγενικό χαρακτήρα μ’εκείνον και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί, προς όφελός του, την ευκαιρία που του χτύπησε την πόρτα. Καιρό είχα να απολαύσω ιστορία με τον Σούπερ Γκούφυ, όσο αυτή. Η ιδέα, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το σενάριο ήταν ευφυής και πρωτότυπη. Η πλοκή δεν διστάζει να εκθέσει τον πρωταγωνιστή και να τον φέρει σε τρομερά δύσκολη θέση. Σε όλη της την έκταση έβγαζε σοβαρότητα και είχε υιοθετήσει στοιχεία από τις κλασικές υπερηρωικές ιστορίες. Το φινάλε κρύβει μία πολύ προσεγμένη μάχη και παρουσιάζει έναν (διστακτικό στην αρχή) χαρακτήρα, με σθένος κι αίσθηση του δικαίου. Γενικά πρόκειται για μία ιστορία που θα την σκέφτομαι για αρκετό καιρό. Πολλά μπράβο. :clap2: Το σχέδιο το βρήκα καλό. Παραδέχομαι ότι υπήρχαν αναφορές στο στυλ του υπερηρωικού σχεδίου, με αποκορύφωμα την σύγκρουση στο πρώτο καρέ της σελίδας 125. :wow: 

 


:beer: 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Indian said:

Φάουλ για μένα ήταν η απεικόνιση του Τζο Σωλήνα

 

Για μένα, πάλι, η απεικόνιση του Σωλήνα ήταν το καλύτερο μέρος τού σχεδίου, καθώς ήταν πιστή στο πρωτότυπο σχέδιο του Gottfredson, στην ιστορία στην οποία είναι βασισμένη η συμμορία των ηλεκτρολόγων.

de_mmnew_09d_018.jpeg.9febac5fcd132d23d893d08419eb471a.jpeg

 • Like 6
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Σωστή σκέψη. :)  Μιας και είναι remake παλιάς ιστορίας, δικαιολογείται αυτή η εικαστική απόδοση του χαρακτήρα. 

 

Απλά δεν έχει τύχει να διαβάσω την πρωτότυπη ιστορία (και ούτε πρόκειται μάλλον :P ) και φαντάζομαι ούτε και οι μικροί αναγνώστες, για να έχουν αυτή την προτίμηση. Για όλους εμάς τους "κοινούς θνητούς", που δεν έχουμε εντρυφήσει στην ιστορία της Disney, ο Τζο αυτής της ιστορίας, απλά μοιάζει με τον Τζο του Αστυνομικού Τμήματος του Μίκυ Σίτυ. :P 

 

 

:beer:

 • Like 6
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Indian said:

μοιάζει με τον Τζο του Αστυνομικού Τμήματος του Μίκυ Σίτυ

 

Τον οποίον Τζο οι παλαιότεροι τον γνωρίσαμε ως Τζων. Σκέτο, χωρίς επώνυμο.

Tzwn.thumb.jpg.60dd590896b4b58344328e16fbb6cdff.jpg

 • Like 7
Link to post
Share on other sites

Και ο οποίος κάπνιζε πούρο και δεν ήταν τόσο στόκος όσο σήμερα. Μάλλον με το πέρασμα των χρόνων και την παρέα με τον Νταμάρη έπεσε το IQ του 3 μονάδες.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Ο οποίος Νταμάρης, αν θυμάμαι καλά, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των κακοποιών στην πρώτη του εμφάνιση. Μέχρι που ήρθε στο Μίκυ Σίτυ, και τον τρέλαναν οι εκεί συνάδελφοί του.

 

Πάντως ο Τζων/Τζο/Χειροπαίδαρος ήταν στόκος ήδη από την πρώτη του εμφάνιση στις ιστορίες του Gottfredson, όπου ενώ ο Μίκυ είχε λύσει το μυστήριο, εκείνος ακόμα έλεγε ότι βρισκόταν επί τα ίχνη των κακοποιών.

 

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Πήρα το τεύχος

 

 Ξεκίνησα με ανυπομονησία :mafia: να διαβάζω την ιστορία  η συμμορία των ηλεκτρολόγων, μιας και μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον απ' όταν είχε βγει η διαφήμηση για το τεύχος.

 Διαβάζωντάς δεν ένιωθα να διαβάζω μια συνηθισμένη περιπέτεία του Μίκυ...  ίσως φταίει και η παρουσία του Τζο Σωλήνα που δε βλέπουμε στα νέα Disney.Η ιστορία ξεκινάει ωραία με τον Μίκυ να ψάχνει μια δουλειά.Στη συνέχεια δεν θα μπορόυσα να πω πως εντυπωσιάστηκα.Είχαμε απαλές δόσεις μυστηρίου που δυστηχώς δε με τράβηξαν.Παραδέχομαι, όμως ότι δεν είμαι τρελός φαν του μυστηρίου.Στο τέλος μιλάμε ΞΕΝΕΡΩΣΑ.Σε ιστορία μυστηρίου τέτοιο τέλος δεν έχω ξαναδεί.Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση, αλλά ομολογώ να πω ότι δεν έχω ξαναδιαβάσει ιστορία του Τζο Σωλήνα.

Από άποψη σχεδίου, οι χαρακτήρες ήταν παραμορφομένοι π.χ κοιτάξτε κάποιες φορές τον Σωλήνα.

Συνολικά η ιστορία με απογοήτευσε.Επτά

                                                                           it_tl_3168d_001.jpg&normalsize=1

                                                                   Άρθρο για την ιστορία (η συμμορία των ηλεκτρολόγων)

 

 Παραπάνω ένα άρθρο αναφερόμενο στην ιστορία που δυστηχώς δεν είδαμε.Η εμπλούτηση των τεύχων με άρθρα είναι πολύ καλό για το περιοδικό.Πραγματικά λυπήθηκα όταν είδα ότι δεν το έχουμε. 

 

 

Απο το υπόλοιπο τεύχος πιο πολύ μου άρεσε η ιστορία ο ατρόμητος σούπερ ήρωας .Η υπόθεση κυλάει ωραία κι ο τρόπος που ο σεναριογράφος συνδέει τα γεγονότα είναι άριστος.Μόνο το σχέδιο με απογοήτευσε

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.