Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2024 Oι αγαπητές εκδόσεις Μικρός Ήρως κυκλοφόρησαν αυτό το μήνα ένα εξαιρετικό (κατ' εμέ) crossover μεταξύ του Batman και του Dylan Dog. Το αγόρασα στην The comicon και με ενθουσίασε τόσο που αποφάσισα να το παρουσιάσω. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας στα περίπτερα είναι σήμερα... Το σενάριο έγραψε Ρομπέρτο Ρικιόνι, τα σχέδια έκαναν οι Βέρτερ Ντελ Έντερα και Τζίτζι Καβενάγκο, και τα χρώματα η Τζοβάνα Νίρο Δύο ήρωες της σκιάς, της νύχτας και του εφιάλτη συναντιόνται σε μια συνεργασία - ορόσημο των εκδόσεων της DC και του Bonelli. Ο διεθνώς φημισμένος προστάτης του Γκόθαμ, Μπάτμαν, και ο επί-40-χρόνια best-seller στην Ιταλία Βρετανός ιδιωτικός ντετέκτιβ, Ντύλαν Ντογκ, μπλέκουν σε μια νέα περιπέτεια, που όπως γράφει και το comicbook.com: «Η εκτέλεση είναι τόσο καλή που υπενθυμίζει στους αναγνώστες γιατί και τα δύο ονόματα θεωρούνται από τα κορυφαία της 9ης Τέχνης». Η επικίνδυνη συμμαχία ανάμεσα στον Τζόκερ και τον Δόκτωρ Ξάμπαρας φέρνει τον Άνθρωπο Νυχτερίδα στο Λονδίνο του Ερευνητή του Ανεξήγητου. Ο Μπάτμαν και ο Ντύλαν Ντογκ πρέπει να αφήσουν τις διαφορετικές κοσμοθεωρίες τους περί Κακού και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν τέλος στην τρομερή απειλή που έχει σχεδιάσει ο τρελός πρίγκιπας κλόουν του εγκλήματος! Στη Σκιά Της Νυχτερίδας βλέπουμε δύο πραγματικά σύμβολα του παγκόσμιου κόμικς, πλάι πλάι για πρώτη φορά, σε σενάριο Ρομπέρτο Ρικιόνι, σχέδια των Βέρτερ Ντελ Έντερα και Τζίτζι Καβενάγκο, και χρώματα της Τζοβάνα Νίρο. Σε μια ειδική συλλεκτική έκδοση που όλοι οι φαν των δύο χαρακτήρων θα θέλουν να έχουν στη βιβλιοθήκη τους! (Από τον εκδότη) ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζόκερ προσκαλείται στο Λονδίνο από τον δόκτορα Ξάμπαρα. Ο σκοτεινός ιππότης ακολουθεί τον Τζόκερ μέχρι το Λονδίνο και νοικιάζει μία έπαυλη. Καθώς όμως βρίσκεται έξω από τα νερά του ζητά την βοήθεια του Ντύλαν Ντογκ για να εντοπίσει τον Ξάμπαρα. Οι δύο αγαπημένοι μας χαρακτήρες δεν τα πάνε πολύ καλά μέχρι που αναγκάζονται να συνεργαστούν για να σώσουν την Κάτ Γούμαν και τον Γκράουτσο από τα πειράματα του Τζόκερ. Έτσι ξεκινάει η συνεργασία... Ο Τζόκερ, προσπαθώντας να βρει έναν φίλο με ανάλογη σατανική ευφυία, προσπαθεί να αναστήσει έναν τρελό δολοφόνο που σκότωσε ο Ντύλαν. Ακολουθεί μία επική αναζήτηση στην κόλαση. Οι πρωταγωνιστές στήνουν παγίδα στον παράφρονα, αλλά αποκαλύπτεται ότι και ο ίδιος θέλει να αναπαυτεί. Ακολουθούν κι άλλες επικές σκηνές, βασισμένες σε δαντικές περιγραφές, μέχρι να φτάσουμε στο έξυπνο και δραματικό φινάλε. Η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι αυτό το κόμικ είναι επικό. Το σενάριο είναι πολύ σουρεαλιστικό (κάτι που λατρεύω) , αλλά και το σχέδιο και το μελάνωμα είναι αρκετά σουρεαλιστικά (κάτι που με ζαλίζει λίγο) . Προτείνεται σε λάτρες του μοντέρνου σχεδίου (δεν έχω καταλάβει αν πλησιάζει περισσότερο σε BD ή σε αμερικάνικο), καθώς και στους φίλους Μπάτμαν και Ντύλαν Ντογκ, και φυσικά σε όποιον θέλει μια σουρεαλιστική περιπέτεια με δαντικές περιγραφές και εικόνες. Η έκδοση είναι εξαιρετική, ο @ PhantomDuck έκανε πολύ καλή δουλειά στην επιμέλεια . Ελπίζω ο μικρός ήρως να συνεχίσει να βγάζει αυτές τις εκδόσεις αριστουργήματα. Εγώ πάντως θα συνεχίσω να στηρίζω! Ευχαριστώ τον @ nikolas12 για τα εξώφυλλα και τις λεπτομέρειες της έκδοσης! 23 7 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 744 Content Count: 5209 Reputation: 44740 Achievement Points: 2310 Days Won: 286 With Us For: 2591 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Μαίου 20, 2024 @ Ζάνταφ Μπράβο για την πολύ ωραία παρουσίαση, απλά δεν υπάρχουν σκαναρισμένα εξώφυλλα σε σωστή ανάλυση και μορφή jpeg και απουσιάζουν τα πλήρη στοιχεία από το πινακάκι, όπως υπάρχει στο manual των παρουσιάσεων εδώ. Δε θα ήθελα να σου τη μεταφέρω στη γενική συζήτηση επειδή είσαι λίγο καιρό εδώ και μπορεί να μην είχες δει το manual. Eπειδή έτυχε σήμερα να σκανάρω πολλά τεύχη για παρουσιάσεις, θα φτιάξω εγώ το πινακάκι με όλα τα στοιχεία και θα βάλω τα σκαναρισμένα μου εξώφυλλα Απλά αν μπορείς διάβασε το manual των παρουσιάσεων για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στις επόμενες 12 2 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 (Επεξεργασία) 4 ώρες πριν, nikolas12 είπε: @ Ζάνταφ Μπράβο για την πολύ ωραία παρουσίαση, απλά δεν υπάρχουν σκαναρισμένα εξώφυλλα σε σωστή ανάλυση και μορφή jpeg και απουσιάζουν τα πλήρη στοιχεία από το πινακάκι, όπως υπάρχει στο manual των παρουσιάσεων εδώ. Δε θα ήθελα να σου τη μεταφέρω στη γενική συζήτηση επειδή είσαι λίγο καιρό εδώ και μπορεί να μην είχες δει το manual. Eπειδή έτυχε σήμερα να σκανάρω πολλά τεύχη για παρουσιάσεις, θα φτιάξω εγώ το πινακάκι με όλα τα στοιχεία και θα βάλω τα σκαναρισμένα μου εξώφυλλα Απλά αν μπορείς διάβασε το manual των παρουσιάσεων για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στις επόμενες Πρώτα απ´όλα ευχαριστώ για την βοήθεια και τις διορθώσεις! Το είδα το μανουαλ αλλά δεν έχω καταλάβει πως εισάγω τέτοιο πινακάκι. Μπορώ να τα γράφω στην αρχή του ποστ; Έχω γραμμένα όλα τα στοιχεία αν χρειάζονται ακόμα, απλά δεν ξέρω πώς να τα βάλω. Αν κάποιος μπορεί και έχει όρεξη ας με διαφωτίσει σε προσωπικό μήνυμα. Επεξεργασία Μαίου 21, 2024 από Ζάνταφ 9 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 12 Content Count: 730 Reputation: 6455 Achievement Points: 814 Days Won: 1 With Us For: 2393 Days Status: Offline Last Seen: 34 λεπτά πριν Age: 35 Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 Διαβάστηκε και απο μένα. Για αρχή το βρίκα εξαιρετικό και ίσως να ήταν το αγαπημένο μου απο τις εκδόσεις που βγήκαν στο μήνα απο το Μ.Η. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά φοβόμουν και περίμενα να μην είναι καλό, αλλά εν τέλη έπεσα έξω. Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρον και παντρεύει πολύ όμορφα τα 2 σύμπαντα. Η ιστορία, καταλίγει να είναι περισσότερο μια ιστορία Dylan Dog, όπου οι χαρακτήρες απο Batman & DC, κουμπόνουν μαεστρικά στο όλο συμπαν του. Οι fan του Batman δεν ξέρω αν θα ενθουσιαστούν το ίδιο, αλλά οι fun του Dylan Dog ή και των 2, πιστεύω θα ενθουσιαστούν και πραγματικά μην διστάσετε να το αγοράσετε. Για την υπόθεση, δεν θεωρώ ότι είναι συμαντικό να έχεις διαβάσει κάτι απο Batman πιο πριν , αν και έχεις κάποιες αναφορές μέσα που θα κάνουν την ανάγνωση καλύτερη (όπως για παράδειγμα σε ένα σημείο ο Batman αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τέρατα, αλλά άνθρωποι που είχαν μια άσχημη μέρα, όπου είναι μια αναφορά στο Killing Joke), καθώς και κάποιους χαρακτήρες που καλό θα ήταν να ξέρεις έστω και τα ελάχιστα για αυτούς. Απο πλευράς Dylan Dog, πιστεύω σίγουρα θα χρειαστεί να έχεις διαβάσει 1-2 πράγματα πρώτα. Αν δεν είχα διαβάσει τον πρώτο τόμο απο Jemma Press π.χ. δεν ξέρω αν θα είχε την ίδια επίδραση η ιστορία. Σε γενικές γραμμές καλογραμμένο, έξυπνα παντρεμένο με όμορφη ροή. Μέχρι και τα αστεία του Γκράουτσο, βρήκα αρκετά έξυπνα και πετυχημένα, που γενικά έχω μια σχέση αγάπης-μίσους με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το σχέδιο τώρα, προσωπικά μου άρεσε αρκετά και θεωρώ ότι πήγαινε στο όλο ύφος της ιστορίας. Όπως λέει και ο Ζάνταφ, όντως κάποιες φορές υπήρχαν έντονες αντιθέσεις και χρωματισμοί, που μπορούσαν να το κάνουν λίγο κουραστικό, αλλά προσωπικά το βρήκα να ταιριάζει άψογα και για τα 2 σύμπαντα. Για την έκδοση απλά εξαιρετική. Έχω πάθει έρωτα με το εξώφυλλο και το ροζ χρώμα σε ράχη και οπισθόφυλλο. Το μόνο που δεν μου άρεσε ίσως, ήταν το λευκό πλαίσιο και το κενό που υπήρχε ανάμεσα στα καρέ, το οποίο βρήκα και πολύ μεγάλο. Πιστεύω ένα σκούρο ή κάτι σε στυλ 1η έκδοση Blacksad, θα το έκανε πιο ατμοσφαιρικό, αλλά απο ότι είδα και στις εκδόσεις του εξωτερικού έτσι ήταν. Το προτείνω σίγουρα σε όλους! 12 2 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 744 Content Count: 5209 Reputation: 44740 Achievement Points: 2310 Days Won: 286 With Us For: 2591 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 9 ώρες πριν, Ζάνταφ είπε: Πρώτα απ´όλα ευχαριστώ για την βοήθεια και τις διορθώσεις! Το είδα το μανουαλ αλλά δεν έχω καταλάβει πως εισάγω τέτοιο πινακάκι. Μπορώ να τα γράφω στην αρχή του ποστ; Έχω γραμμένα όλα τα στοιχεία αν χρειάζονται ακόμα, απλά δεν ξέρω πώς να τα βάλω. Αν κάποιος μπορεί και έχει όρεξη ας με διαφωτίσει σε προσωπικό μήνυμα. Θα το κάνεις copy paste πάνω πάνω πριν τα σκαναρισμένα εξώφυλλα, θα συμπληρώνεις με βάση την έκδοση όλα τα στοιχεία και μετά μπαίνω εγώ το προσαρμόζω στη βάση, περνάω τα εξώφυλλα και κάνω edit την παρουσίαση σου χωρίς αυτό 8 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1129 Reputation: 7697 Achievement Points: 1199 Days Won: 22 With Us For: 635 Days Status: Offline Last Seen: 8 ώρες πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαίου 21, 2024 5 ώρες πριν, nikolas12 είπε: Θα το κάνεις copy paste πάνω πάνω πριν τα σκαναρισμένα εξώφυλλα, θα συμπληρώνεις με βάση την έκδοση όλα τα στοιχεία και μετά μπαίνω εγώ το προσαρμόζω στη βάση, περνάω τα εξώφυλλα και κάνω edit την παρουσίαση σου χωρίς αυτό Eυχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και συγνώμη για την ταλαιπωρία! Την επόμενη φορά θα το οργανώσω καλύτερα... 8 Παράθεση
φλοκ Δημοσιεύτηκε Μαίου 22, 2024 Member ID: 26001 Group: Veterans Topic Count: 99 Content Count: 7196 Reputation: 86450 Achievement Points: 7217 Days Won: 165 With Us For: 4751 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 06:40 PM Age: 59 Δημοσιεύτηκε Μαίου 22, 2024 (Επεξεργασία) Αλλη μία εξαιρετική έκδοση από την Μ.Η ,η τρίτη κατά σειρά (Camelot ,Tαναναρίβη οι άλλες δύο ). Το κόμικ τα σπάει ,απόλαυσα κάθε σελίδα του. Παρ όλο που δεν είναι φανατικός αναγνώστης των υπερηρωικών (λίγο περισσότερο του Dylan Dog) με ενθουσίασε . Τόσο το σκίτσο όσο και το σενάριο .Βρήκα το χιούμορ του (μερικές στιχομυθίες των δύο ηρώων είναι φοβερές ) πολύ του γούστου μου. Η έκδοση είναι υψηλού επιπέδου και σίγουρα αξίζει τα λεφτά της . στον φίλο Γιώργο @ PhantomDuck για την άψογη δουλειά στην επιμέλεια . Το προτείνω ανεπιφύλακτα και σε αναγνώστες που δεν είναι φαν του συγκεκριμένου είδους . Επεξεργασία Μαίου 22, 2024 από φλοκ 19 Παράθεση
ProfPhillipMortimer Δημοσιεύτηκε Μαίου 23, 2024 Member ID: 31464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 922 Reputation: 8821 Achievement Points: 939 Days Won: 2 With Us For: 3494 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:46 AM Age: 48 Δημοσιεύτηκε Μαίου 23, 2024 Δεν έχω να προσθέσω πολλά. Το κομικ είναι εξαιρετικό ίσως το καλύτερο crossover που έχω διαβάσει. Για να ταιριάξει στο κόσμο του Ντύλαν Ντόγκ χρησιμοποιεί εκτός από τον Μπάτμαν και πιο υπερφυσικούς ήρωες του κόσμου της DC όπως τον Τζον Κονσταντιν (Hellblazer) και τον δαίμονα Etrigan. Η εμπνευσμένη αυτή επιλογή μας δίνει μια υπέροχη ιστορία με φοβερά αστείους και πετυχημένους in character διαλόγους μεταξύ των χαρακτήρων. Άχαστο για τους φαν του Dc universe , του Μπατμαν, του Ντύλαν Ντογκ ακόμα και για όσους θέλουν απλά να δοκιμάσουν τα παραπάνω. Η έκδοση με το υπέροχο μεγάλο σχήμα της αναδεικνύει το σχέδιο και την ιστορία !!! Μπράβο και ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές !!! 13 2 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Μαίου 24, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 744 Content Count: 5209 Reputation: 44740 Achievement Points: 2310 Days Won: 286 With Us For: 2591 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Μαίου 24, 2024 Μου αρέσει πολύ που η Μικρός Ήρως έχει εστιάσει στα crossovers είτε ηρώων είτε καλλιτεχνών από διαφορετικές σχολές και το συγκεκριμένο κόμικ είναι πολύ ιδιαίτερο, καθώς σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες που έχουμε διαβάσει, είναι αισθητά μεγαλύτερο σε μέγεθος οπότε και η ιστορία γενικά είναι πιο στρωτή και πιο ενδιαφέρουσα. Βρισκόμαστε σε ένα σύμπαν όπου ο Δόκτωρ Ξαμπαρας, αντίπαλος του Ντύλαν Ντογκ υπήρξε στο παρελθόν γιατρός του Joker και μετά από αρκετά χρόνια τον καλεί πίσω για να ξανασυνεργαστούν σε ένα πολύ περίεργο και αμφιλεγόμενο σχέδιο. Αυτό φυσικά φέρνει τον Batman στο Λονδίνο και φυσικά σε επαφή με τον Ντύλαν Ντογκ και η αντίθεση των δύο είναι συγκλονιστικά ενδιαφέρουσα. Από τη μία έχουμε τον ορθολογιστή και κυνικό Batman που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του μεταφυσικού θεωρώντας τον Ντύλαν απατεώνα, ενώ ο Ντύλαν Ντογκ πιστός στην τέχνη του και την πέμπτη και μισή αίσθηση του βλέπει τον Batman ως μία καθόλου συναρπαστική εκδοχή του Σέρλοκ Χόλμς που απλώς φοράει περίεργη στολή. Ωστόσο οι δυο τους θα συνεργαστούν πολύ αρμονικά καταφέρνοντας να σταματήσουν το πλάνο των κακών. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν η εκμετάλλευση πολύ περισσότερων χαρακτήρων από το σύμπαν των δύο ηρώων, κάτι που έφερε πολλές εκπλήξεις στο κόμικ και παρουσίες που δεν περίμενες. Με χάλασε η ροή κάπου στη μέση, θεωρώ ότι κάπου το έχασε επικεντρωνόμενη σε συγκεκριμένα σημεία της ιστορίας, χάνοντας όμως τα υπόλοιπα. Όσον αφορά το σχέδιο, είναι σκοτεινό, υπερτονίζει τις σκηνές βίας όπου χρειάζεται, είναι ενήλικο και αποδίδει άψογα τόσο την αισθητική του Gotham όσο και του Λονδίνου. Συνολικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και πολύ ενθουσιασμένος και με αυτήν την έκδοση του Μικρού Ήρωα και είναι και για μένα το καλύτερο crossover απ' όσα έχουμε δει έως τώρα. 12 2 Παράθεση
v hunter d Δημοσιεύτηκε Μαίου 27, 2024 Member ID: 38851 Group: Members Topic Count: 20 Content Count: 404 Reputation: 2983 Achievement Points: 447 Days Won: 1 With Us For: 1274 Days Status: Offline Last Seen: Οκτωβρίου 8 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27, 2024 On 24/5/2024 στο 4:09 ΠΜ, nikolas12 είπε: Από τη μία έχουμε τον ορθολογιστή και κυνικό Batman που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του μεταφυσικού Έχει πολεμήσει με μάγους, βρικόλακες, τέρατα, δαίμονες και παρ' όλα αυτά δε πιστεύει στην ύπαρξη του μεταφυσικού....Πώς γίνεται αυτό, ποτέ δεν κατάλαβα. Πέρα από τα αστεία, το πήρα προχθές το κόμικ και το διαβάζω όσο πιο αργά μπορώ για να μη τελειώσει! Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο !!!!!!!!!! 9 3 Παράθεση
Paris Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2024 Member ID: 30086 Group: Members Topic Count: 28 Content Count: 954 Reputation: 7413 Achievement Points: 971 Days Won: 0 With Us For: 4187 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2024 Πολύ καλό πραγματικά. Με έχουν καλύψει οι παραπάνω σε όλα. Εκτός από το Flash & Zagor που περιμένουμε το φθινόπωρο, όπως μας είχε πει η εκδοτική. Μήπως έχει εκδοθεί ή αναμένεται να εκδοθεί και άλλο crossover; 8 Παράθεση
ProfPhillipMortimer Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2024 Member ID: 31464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 922 Reputation: 8821 Achievement Points: 939 Days Won: 2 With Us For: 3494 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:46 AM Age: 48 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 14, 2024 Δεν ξέρω κάτι για άλλο crossover, κάτι είχα διαβάσει παλαιότερα για wonder woman η jla με Nathan Never και Alfa Agency. Για το Zagor / Flash έχω διαβάσει το 0 και δεν ήταν καλό. Ελπίζω σε ανάλογη προσπάθεια με Dylan Dog / Batman !!! Εγώ πάντως θα ήθελα ένα crossover Dampyr με Blade & Midnight Sons ή Martin Mystere με Birds of Prey ή τους καινούργιους Outsiders που είναι στα κρυφά η συνέχεια του εκπληκτικού και αλησμόνητου Planetary 7 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2024 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 7980 Reputation: 31936 Achievement Points: 8321 Days Won: 31 With Us For: 6774 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2024 (Επεξεργασία) Αν είναι να καταπιαστεί η εκδοτική και με άλλα crossovers (υπερηρωικά με άλλα, όχι απαραίτητα Ιταλικά εάν δεν υπάρχουν), προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ επιτέλους κάποια στιγμή να διαβάσω το "Batman Vs. Predator"!! Επεξεργασία Ιουνίου 15, 2024 από Mandrake 7 Παράθεση
Rombax Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2024 Member ID: 38010 Group: Members Topic Count: 19 Content Count: 943 Reputation: 7724 Achievement Points: 1020 Days Won: 3 With Us For: 1485 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2024 Θα μπορούσαν να βγάλουν επίσης και το crossover του Batman με τον Judge Dredd, αφού έχουν ασχοληθεί ήδη και με τους δύο χαρακτήρες. 8 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2024 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 7980 Reputation: 31936 Achievement Points: 8321 Days Won: 31 With Us For: 6774 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 15, 2024 3 ώρες πριν, Rombax είπε: Θα μπορούσαν να βγάλουν επίσης και το crossover του Batman με τον Judge Dredd, αφού έχουν ασχοληθεί ήδη και με τους δύο χαρακτήρες. Σωστός και αυτό θα μου άρεσε να το διαβάσω! 6 Παράθεση
ProfPhillipMortimer Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2024 Member ID: 31464 Group: Members Topic Count: 0 Content Count: 922 Reputation: 8821 Achievement Points: 939 Days Won: 2 With Us For: 3494 Days Status: Offline Last Seen: Χθες στις 08:46 AM Age: 48 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2024 από τα καλύτερα crossover που έχω διαβάσει είναι το αμίμητο archie vs punisher 8 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2024 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 744 Content Count: 5209 Reputation: 44740 Achievement Points: 2310 Days Won: 286 With Us For: 2591 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17, 2024 20 λεπτά πριν, ProfPhillipMortimer είπε: archie vs punisher Τρελό ότι υπήρχαν δύο διαφορετικοί σχεδιαστές, ο Goldberg και ο Buscema που ο καθένας σε κάθε καρέ σχεδίαζε τον δικό του χαρακτήρα και το background και ουσιαστικά στο τέλος έβγαινε η ένωση των δύο. Εμένα βέβαια μου αρέσει να βλέπω την απόδοση ενός σχεδιαστή σε ήρωα που δεν έχει ξαναδουλέψει, γι' αυτό και έχουν ενδιαφέρον τα crossovers με χαρακτήρες των ιταλικών κόμικς, γιατί βλέπεις μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στο σχεδιασμό ενός αμερικάνικου ήρωα κόμικ. 10 Παράθεση
Mandrake Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2024 Member ID: 1790 Group: Members Topic Count: 131 Content Count: 7980 Reputation: 31936 Achievement Points: 8321 Days Won: 31 With Us For: 6774 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 19, 2024 On 17/6/2024 στο 10:40 ΠΜ, nikolas12 είπε: Τρελό ότι υπήρχαν δύο διαφορετικοί σχεδιαστές, ο Goldberg και ο Buscema που ο καθένας σε κάθε καρέ σχεδίαζε τον δικό του χαρακτήρα και το background και ουσιαστικά στο τέλος έβγαινε η ένωση των δύο. Εμένα βέβαια μου αρέσει να βλέπω την απόδοση ενός σχεδιαστή σε ήρωα που δεν έχει ξαναδουλέψει, γι' αυτό και έχουν ενδιαφέρον τα crossovers με χαρακτήρες των ιταλικών κόμικς, γιατί βλέπεις μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στο σχεδιασμό ενός αμερικάνικου ήρωα κόμικ. Ναι αλλά τις παραπάνω προτάσεις τις βάλαμε επειδή δε φαίνεται να υπάρχουν άλλα τέτοια... Το "Batman Vs. Predator" ωστόσο είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, όταν σκέφτομαι την καταπληκτική fan made ταινία μικρού μήκους "Batman: Dead End" (2003) του Sandy Collora, που μάλιστα μας έχει μεταφράσει πριν χρόνια κι ο Νικολής (@ BATNICK )! Χωρίς να το έχω διαβάσει (πρώτη φορά νομίζω πως είχα διαβάσει γι' αυτό σε κάποιο "Wizard" πριν 20+ χρόνια) είμαι βέβαιος ότι ο δημιουργός έχει επηρεαστεί απ' το συγκεκριμένο crossover! Από τότε περιμένω μήπως κι εκδοθεί στη χώρα μας... 6 Παράθεση
Guts Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 21, 2024 Member ID: 38081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 919 Reputation: 8072 Achievement Points: 926 Days Won: 8 With Us For: 1470 Days Status: Offline Last Seen: 35 λεπτά πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 21, 2024 (Επεξεργασία) Τελικά με έπεισαν τα θετικά σχόλια που διαβάζω στο φόρουμ και αγόρασα το κόμικ. Αν και θα ήθελα να είχε λίγο περισσότερη συνοχή στο σενάριο και λίγο καλύτερη αφήγηση οσον αφορά το ύφος της γραφής, η αναγνωστική εμπειρία ήταν απολαυστική. Το σχέδιο μου άρεσε που είχε τον δικό του χαρακτήρα, με πολύ όμορφους χρωματισμούς και κάποια υπέροχα καρέ που με έκαναν να ξεφυλλίζω το κόμικ ξανά και ξανά μετά την ανάγνωση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι χορταστικό και πολύ ψυχαγωγικό, ήταν η πρώτη μου επαφή με τον χαρακτήρα Dylan Dog αλλά απο Batman έχω διαβάσει πάρα πολλά κόμικς. Σίγουρα δεν είναι απ'τις καλύτερες ιστορίες Batman που έχω διαβάσει, είναι όμως άνω του μετρίου σεναριακά και σχεδιαστικά, και επειδή γενικά τα crossover έχουν μια τάση να γελοιοποιούν χαρακτήρες και καταστάσεις, το συγκεκριμένο ανάγνωσμα θεωρώ οτι πετυχαίνει άψογα να συνδέσει τους δύο χαρακτήρες με σεβασμό και καλή αισθητική. Επεξεργασία Ιουνίου 22, 2024 από Guts 10 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2024 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 829 Content Count: 14838 Reputation: 107483 Achievement Points: 9268 Days Won: 524 With Us For: 5192 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Δεκεμβρίου 2, 2024 Μαθαίνοντας την ανακοίνωση μιας ιστορίας στην οποία θα συμπρωταγωνιστούν ο Batman κι ο Dylan Dog ομολογώ ότι με κατέκλυσε μια μεγάλη έκπληξη και τεράστια περιέργεια για την έκβαση αυτής της... συνεργασίας. Αυτό που παρατηρούμε άμεσα είναι ότι το σενάριο είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα και των δύο κι ο δημιουργός φροντίζει να εναρμονίσει τα δεδομένα μεταξύ των δύο κομιξικών σχολών. Η αρχή γίνεται με τους villains, οι οποίοι είναι κι από τα δύο στρατόπεδα με τον Joker εδώ να είναι λιγότερο αστείος, αλλά εξίσου επικίνδυνος. Ο Δόκτωρ Ξάμπαρας μου ήταν άγνωστος, αλλά κι αυτός είχε το γυαλισμένο μάτι του παράφρονα. Ευχάριστες προσθήκες η Catwoman κι εννοείται ο Constantine. Στον αντίποδα, ο Γκράουτσο, ο οποίος έχει την πλάκα του, τροφοδοτεί την ιστορία με βιτριολικά αστεία και δίνει ρεσιτάλ όταν νοσεί από τον ορό του Joker. Καλά είπε ο τελευταίος ότι σε μια άλλη εποχή θα μπορούσαν να είναι δύο καλοί φίλοι! Ο Κίλλεξ, που τον είδαμε στον πρώτο τόμο της σειράς "Dylan Dog + Dampyr" της Jemma, έρχεται κυριολεκτικά από το πουθενά, διεκδικεί την θέση του αρχικακού την οποία την παίρνει με το σπαθί του, αλλά με αυτή την κίνηση, οι δημιουργοί νομίζω ότι παρεκκλίνουν από την αρχική ρότα που ήθελαν να δώσουν στην υπόθεση. Την πλοκή στην κάθοδο στην κόλαση την βρήκα έξυπνη σαν ιδέα, αλλά νομίζω ότι προκάλεσε κοιλιά στην υπόθεση. Από την στιγμή που υπάρχει ο Ερευνητής του Ανεξήγητου στην εξίσωση μπορούμε να το δικαιολογήσουμε, αλλά εδώ έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μεγάλη υπερβολή. Πλησιάζοντας προς το τέλος, νιώθω ότι η ιστορία παίρνει μία όμορφη και μακάβρια ομορφιά κι αν ήταν ταινία, σίγουρα θα έβγαινε R-rated! Το φινάλε είναι δίκαιο και ικανοποιεί και τα δύο στρατόπεδα. Το μεταφυσικό του στοιχείο καλύπτει το σύμπαν του Ερευνητή του Ανεξήγητου και η τιμωρία (χωρίς αιματοχυσία) καλύπτει το σύμπαν του Σκοτεινού Ιππότη. Εν κατακλείδι προτείνεται στους λάτρεις και των δύο πλευρών, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να διαβάσουν το αξιόλογο αποτέλεσμα αυτού του έξυπνου συνδυασμού. Δυστυχώς πιστεύω ότι σχεδιαστικά υστερεί. Το σχέδιο είναι διάχυτο κι αφηρημένο. Το χρώμα είναι έντονο και δεν ακολουθεί πιστά την γραμμή του σχεδίου. Αρκετά ήταν τα καρέ που έχανα το νόημα κι άλλα με ζάλισαν. Εκδοτικά έχουμε στα χέρια μας μια αξιέπαινη δουλειά. Το χαρτί στο εξώφυλλο είναι αρκετά παχύ, ενώ το χαρτί στο εσωτερικό είναι πολυτελές κι αποδίδει τα χρώματα στην εντέλεια. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισα κι από την κόλληση στην ράχη, κι ας υπάρχει μεγάλο μέγεθος. Και μιας κι αναφέρθηκα στο μέγεθος, η αλήθεια είναι ότι βοηθάει στην καλύτερη αποτύπωση των καρέ, αλλά εμένα με δυσκόλεψε λίγο, διαβάζοντάς το ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Η επιμέλεια των διαλόγων και η μετάφραση κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και νομίζω ότι οφείλουμε γι' αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γαβριήλ και τον Γιώργο! Το συνοδευτικό υλικό ανοίγει ο Λούκα Ντελ Σάβιο, με μία ιστορική αναδρομή για την (κοινή) πορεία των δύο πρωταγωνιστών, ενώ μετά το πέρας της ιστορίας υπάρχει η art gallery, που περιέχει 9 σελίδες με εικονογραφήσεις εξώφυλλων των τευχών της πρωτότυπης σειράς. Not bad τα εξτραδάκια, αν κι αναμενόμενα. 13 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις