Jump to content

Παρουσιάσεις Κόμικ στο GC - Απόψεις και σχόλια των χρηστών


Recommended Posts

Παιδιά ένα καλοπροαίρετο σχόλιο και σίγουρα όχι προσωπικό.
Είναι καλά να παρουσιάζουμε ένα κόμικ με το που βγαίνει στην κυκλοφορία, αλλά ακόμα καλύτερα να το παρουσιάζουμε αφού το έχουμε διαβάσει, ώστε να πούμε και την προσωπική μας άποψή κι όχι απλά να γράφουμε μια περίληψη του τι λέει στο οπισθόφυλλο :)

 

btw το τσίμπησα κι εγώ σήμερα. Ενδιαφέρον φαίνεται. Όταν το διαβάσω θα επανέλθω :)

 

Edited by Laz33
 • Like 6
 • Disagree 1
Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Laz33 said:

Παιδιά ένα καλοπροαίρετο σχόλιο και σίγουρα όχι προσωπικό.
Είναι καλά να παρουσιάζουμε ένα κόμικ με το που βγαίνει στην κυκλοφορία, αλλά ακόμα καλύτερα να το παρουσιάζουμε αφού το έχουμε διαβάσει, ώστε να πούμε και την προσωπική μας άποψή κι όχι απλά να γράφουμε μια περίληψη του τι λέει στο οπισθόφυλλο

 

Έχει ξαναγίνει παλιότερα η συζήτηση αυτή :) 

Οι παρουσιάσεις πρέπει να γίνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται, με ότι στοιχεία υπάρχουν. Έτσι ενημερωνόμαστε άμεσα για τους τίτλους και κρατάμε μια βάση δεδομένων ενήμερη.

Οι κριτικές μπορούν να γίνουν(και γίνονται) από κάτω αλλά δεν είναι αναγκαστικό να γίνεται και από αυτόν που κάνει την παρουσίαση. Μας αρκεί που έκανε τον κόπο να σκαννάρει και να βάλει τα στοιχεία της έκδοσης.

 

:cheers3:

 • Like 6
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Nαι οκ.
Απλά το φόρουμ θεωρώ (ή έστω θέλω να πιστεύω) ότι δεν είναι απλά μια βάση δεδομένων.
Εμένα ως αναγνώστη και φαν των κόμικς δεν μ΄ενδιαφέρει τόσο να μάθω πότε κυκλοφόρησε, τι διαστάσεις έχει και ποιος έκανε το lettering.
Αυτά καταρχάς τα ξέραμε και πριν βγει (τα γράφει στο site της εκδοτικής).
Μ΄ενδιαφέρει να μάθω αν είναι καλογραμμένο, αν είναι πιστό στο πρωτότυπο, αν έχει ενδιαφέρον, αν αξίζει βρε αδερφέ.
Θεωρώ ότι μια παρουσιάση για να θεωρηθεί πλήρης πρέπει αυτός που την κάνει να έχει διαβάσει το κόμικ ώστε να μας πει και την άποψή του :)

 • Like 4
 • Read 1
Link to post
Share on other sites

@Laz33 

Συμφωνώ απόλυτα με την οπτική σου και φυσικά το φόρουμ δεν είναι μόνο μια βάση δεδομένων.

Φυσικά και το τέλειο είναι να έχουμε και την άποψη του δημιουργού της παρουσίασης.

Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κάποιο έντυπο που το πήρε στο χέρι ο χρήστης πριν 20 λεπτά, είναι πολύ δύσκολο να το έχει διαβάσει και να έχει άποψη.

Οπότε το παρουσιάζει και μετά μπορεί να γράψει την κριτική του.

Δεν νομίζω ότι όλες οι παρουσιάσεις που έχεις διαβάσει εδώ, είχαν κριτική στο 1ο θέμα (για τίτλους των τελευταίων 3 χρόνων) :) 

Όποιος θέλει κριτικές μπορεί να περιμένει λίγο ώστε να γραφτούν. Δεν νομίζω ότι είναι αναγκαίο να γραφτούν την 1η ώρα της κυκλοφορίας ενός τίτλου.

 

:cheers3:

 • Like 6
 • Thanks 3
Link to post
Share on other sites

Πλάκα έχει πάντως να βλέπεις τέτοιου είδους απαιτήσεις από μέλη τα οποία δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ τίποτα στην κοινότητα (αναφέρομαι στη δημιουργία νέας παρουσίασης, σε κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά). :) Θα υπάρξουν έντυπα που πέφτουν στα χέρια μας που δε διαβάζουμε και που δεν έχουμε κάτι να παρουσιάσουμε, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει πρωτίστως να καταγραφούν και να καταχωρηθούν εφόσον υπάρχουν τα στοιχεία που απαιτούνται (ή μέρος εκείνων). Άλλα έντυπα πάλι που έχουμε στην κατοχή μας και πολλοί από μας διαβάζουμε, δεν προχωράμε σε παρουσίαση για τον Χ Ψ λόγο. Εάν περίμεναν λοιπόν από εμάς οι υπόλοιποι που ΔΕΝ τα έχουν διαβάσει, παρουσιάσεις δε θα είχαμε. Έπειτα είναι φόρουμ. Χώρος δημόσιου διαλόγου. Δεν είναι λήμματα διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας τύπου "Βικιπαίδεια", ούτε σκοπός του φόρουμ είναι να διαφημίζει εκδοτικούς οίκους. Το τελευταίο μπορεί να προκύψει, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που δημιουργείται μια νέα παρουσίαση. Κάθε νέα παρουσίαση γίνεται για να γνωστοποιηθεί ένα έντυπο προς τους υπόλοιπους συμφορουμήτες και να το αναζητήσουν σε περίπτωση που ενδιαφέρονται. Η ανίχνευση της πηγής προέλευσης, του ίδιου του υλικού και λοιπές πληροφορίες, ξεδιπλώνονται σιγά σιγά μέσα απ' το διάλογο, ακόμη και οι κριτικές και παρουσιάσεις μελών. Σκοπός είναι να παρουσιαστεί κάτι νέο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να μπορέσει να το αναζητήσει ο οποιοσδήποτε στο περίπτερο.

 

Εφόσον είναι χώρος διαλόγου λοιπόν, διάβασέ το εσύ Laz και γράψε μας παρακάτω τη δική σου άποψη και κριτική για το κόμικ, να δούμε αν θα πρέπει να το αγοράσουμε κι εμείς ή όχι (καλά, προσωπικά δεν περιμένω την κριτική του Laz και του κάθε Laz για ν' αγοράσω κάτι που, στα μάτια μου τουλάχιστον, δείχνει ενδιαφέρον!). Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Για κριτικές αναγνωστών όπου πέφτει & βαθμολογία (όποιος τη συμβουλεύεται τέλος πάντων), στο "Goodreads" και για στείρα καταγραφή πωλήσεων & αποδοχής αναγνωστών του πρωτότυπου, στη "Wikipedia".

 

EDIT: Αναδιατύπωσα γιατί βλέπω ότι μπέρδεψα τον Κώστα και έχει δίκιο. Αλλιώς ξεκίνησα να το γράφω, έκανα επεξεργασία και έμεινε ότι να 'ναι... Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητός. :)

Edited by Mandrake
 • Like 1
 • Confused 1
 • Disagree 1
 • Read 2
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Mandrake έχω κάνει τουλάχιστον 6-7 παρουσιάσεις, χώρια από κάποια αφιερώματα.
Παρακαλώ ν΄ανακαλέσεις και άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός πριν γράψεις κάτι και προσβάλεις ένα μέλος :moutra2:

Και γενικά δεν χρειαζόταν να κάνεις το δικηγόρο του Βασιλέα και του κάθε Βασιλέα.
Αν ήθελε να μου απαντήσει θα το έκανε μόνος του..

 

Edited by Laz33
 • Like 1
 • Read 1
Link to post
Share on other sites
35 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

@Mandrake έχω κάνει τουλάχιστον 6-7 παρουσιάσεις, χώρια από κάποια αφιερώματα.
Παρακαλώ ν΄ανακαλέσεις και άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός πριν γράψεις κάτι και προσβάλεις ένα μέλος :moutra2:

Και γενικά δεν χρειαζόταν να κάνεις το δικηγόρο του Βασιλέα και του κάθε Βασιλέα.
Αν ήθελε να μου απαντήσει θα το έκανε μόνος του..

 

Τα αφιερώματα είναι άλλο κομμάτι. Δε μίλησα για τη συνολική προσφορά σου (που ασφαλώς και υπάρχει τέτοια!) αλλά για συγκεκριμένο κομμάτι στο οποίο δείχνεις να έχεις απαιτήσεις. Ποιες παρουσιάσεις εντύπων έχεις κάνει; Μπορεί απλώς να μην έτυχε να πέσω πάνω σε κάποια. Δείξε μου και ανακαλώ. Εάν αναφέρεσαι στις παιδικές σου ζωγραφιές, προφανώς και είσαι ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

 

Η κοινότητα δε δούλεψε ποτέ με αυτόν τον τρόπο στις παρουσιάσεις και δεν υπήρχε καμία τέτοια απαίτηση εδώ και 13 χρόνια (εντάξει, ζητούσαν καμιά φορά να γραφτούν πέντε πράγματα παραπάνω, αλλά αν δεν είχες πληροφορίες δε χάλασε κι ο κόσμος), που στον καιρό που είσαι μέσα και έχεις διαβάσει αρκετές τέτοιες θα έπρεπε να το 'χεις καταλάβει. Το ζητούμενο είναι να παρουσιαστεί ένα νέο έντυπο και ειδικά εκείνα που κυκλοφορούν μονάχα για μία ή δύο ημέρες ώστε να προλάβουμε να το προμηθευτούμε και οι υπόλοιποι που ενδεχομένως δεν το πήραμε χαμπάρι. Οι αναλύσεις έρχονται στην πορεία, άλλωστε όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αδιάβαστα στην άκρη (άλλοι πολλά και άλλοι λίγα). Δεν έχεις προσέξει ότι πληροφορίες για κάθε έκδοση που δίνουν άλλα μέλη στην πορεία τα εισάγουν σιγά σιγά στην παρουσίαση με παραπομπές;

 

Υ.Σ. Πήρα την πρωτοβουλία να "αγορεύσω" υπέρ του Παναγιώτη διότι παρατηρώ τους τελευταίους μήνες κάποιες επιθέσεις προς το πρόσωπό του και δε γνωρίζω το λόγο που συμβαίνει αυτό, αλλά δε μου αρέσει κιόλας. Είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν "μπηχτή" για εκείνον και δεν έχει ξανασυμβεί; Να το ψάξω λίγο;

 • Like 1
 • Read 1
Link to post
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι το συγκεκριμένο θέμα να αυτονομηθεί γιατί δεν αφορά την παρουσίαση του Παναγιώτη - @Βασιλεύς των κόμικς ούτε το κόμικ του Ροβινσώνα και να πούμε κάποια πράγματα γενικότερα πάνω στο θέμα παρουσιάσεις όπου μπορώ να παραθέσω κάποιες σκέψεις. Φυσικά εφ' όσον συμφωνεί ο @Valtasar.

 

@Mandrake θα μου επιτρέψεις μόνο επειδή δε συμφωνώ ούτε με σένα ούτε με τον @Laz33 οπότε δεν παίρνω θέση, αλλά να αναφέρω ότι στη βάση μας σχετικά με τις κυκλοφορίες εκτός Ελλάδας, ο Laz έχει 8 παρουσιάσεις από BD τίτλους. Βεβαίως τίθεται το ζήτημα αν η παρουσίαση ενός ελληνικού και ενός ξένου τίτλου γίνονται με τον ίδιο τρόπο ή την ίδια μεθοδολογία, απλά το παραθέτω :) 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό οι νέες παρουσιάσεις των κόμικ σε εφημερίδες να γίνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να μην χάνεται η έκδοση. Ιδίως οι παρουσιάσεις των παιδιών από την Αθήνα που είναι πάντα νωρίτερα των δικών μας στην επαρχία είναι φοβερά χρήσιμες. Από εκεί και πέρα η αληθεια είναι ότι στην φάση της παρουσίασης δεν μου κάνει τόσο αίσθηση η κριτική. Συνήθως αν έχω αμφιβολία για το αν θα πάρω κάτι περιμένω λίγες μέρες να δω τι θα γράψουν οι υπόλοιποι και τότε χτυπάω.

Συμπερασματικά δεν μου φαίνεται και τόσο critical το θέμα της συζήτησης εδώ. Θα βρω όμως αφορμή να ευχαριστήσω ξανά όλα τα παιδιά που κάνουν παρουσιάσεις γιατί εγώ το γομαρι δεν κάνω, λόγω έλλειψης scanner και χρόνου.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Mε πρόλαβε ο Νικόλας.
8 παρουσιάσεις έχω λοιπόν, πιο πολλές απ΄όσες νόμιζα (Wayne Shelton, Kivu, La Vengeance du Comte Skarbek, Trent, Kenya, Sykes, Rani και Cinq Branches de Coton Noir).
Άρα ακριβώς επειδή έχω κάνει παρουσιάσεις και ξέρω τη δυσκολία και τις απαιτήσεις τους, γι΄αυτό και έκανα αυτό το (καλοπροαίρετο επαναλαμβάνω) σχόλιο.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Βασιλέα εννοείται, αλλά και να είχα θα το λύναμε μεταξύ μας και όχι με τη μεσολάβηση τρίτου :)

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
On 29/8/2020 στο 7:59 ΜΜ, Valtasar είπε:

Μας αρκεί που έκανε τον κόπο να σκαννάρει...

 

Σχετικά με αυτό...

 

Προσωπικά, δεν θα ήθελα βιασύνες και θα ήθελα λίγο προσοχή παραπάνω στο σκανάρισμα των εξώφυλλων. :)

 

Δεν γνωρίζω τι ρυθμίσεις έχει το scanner του καθενός, ώστε να αποδίδονται σωστά τα χρώματα, αλλά έχω παρατηρήσει πολλά εξώφυλλα, ειδικά σε εκδόσεις περιπτέρου/εφημερίδων αναρτώνται χωρίς καν την στοιχειώδη επεξεργασία, με αποτέλεσμα τα χρώματα  να είναι σαν "ξεπλυμένα" και να απέχουν πολύ από αυτά του εκάστοτε εξωφύλλου. :(

 

Αν δεν μπορεί να γίνει απευθείας από το scanner η επεξεργασία ή η απόδοση τους, υπάρχουν προγράμματα όπως τα:  Picasa, Photoshop, Gimp που μπορεί κάποιος να τα επεξεργαστεί εύκολα, ώστε να αποδοθούν σωστά τα χρώματα. :)

 

 

:holidays3:

 

 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
12 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

Η γνώμη μου είναι το συγκεκριμένο θέμα να αυτονομηθεί γιατί δεν αφορά την παρουσίαση του Παναγιώτη - @Βασιλεύς των κόμικς ούτε το κόμικ του Ροβινσώνα και να πούμε κάποια πράγματα γενικότερα πάνω στο θέμα παρουσιάσεις όπου μπορώ να παραθέσω κάποιες σκέψεις. Φυσικά εφ' όσον συμφωνεί ο @Valtasar.

 

@Mandrake θα μου επιτρέψεις μόνο επειδή δε συμφωνώ ούτε με σένα ούτε με τον @Laz33 οπότε δεν παίρνω θέση, αλλά να αναφέρω ότι στη βάση μας σχετικά με τις κυκλοφορίες εκτός Ελλάδας, ο Laz έχει 8 παρουσιάσεις από BD τίτλους. Βεβαίως τίθεται το ζήτημα αν η παρουσίαση ενός ελληνικού και ενός ξένου τίτλου γίνονται με τον ίδιο τρόπο ή την ίδια μεθοδολογία, απλά το παραθέτω :) 

 

10 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Mε πρόλαβε ο Νικόλας.
8 παρουσιάσεις έχω λοιπόν, πιο πολλές απ΄όσες νόμιζα (Wayne Shelton, Kivu, La Vengeance du Comte Skarbek, Trent, Kenya, Sykes, Rani και Cinq Branches de Coton Noir).
Άρα ακριβώς επειδή έχω κάνει παρουσιάσεις και ξέρω τη δυσκολία και τις απαιτήσεις τους, γι΄αυτό και έκανα αυτό το (καλοπροαίρετο επαναλαμβάνω) σχόλιο.
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Βασιλέα εννοείται, αλλά και να είχα θα το λύναμε μεταξύ μας και όχι με τη μεσολάβηση τρίτου :)

Δεν παρακολουθώ σχεδόν ποτέ τις ενότητες για εκδόσεις εκτός Ελλάδος γι' αυτό και τις έχασα... Ανακαλώ τότε στα των παρουσιάσεων και ζητώ συγγνώμη!

 • Like 4
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Προσωπικά είμαι κι εγώ της άποψης να γίνονται παρουσιάσεις άμεσα, χωρίς πρώτα να έχει προηγηθεί ανάγνωση από εκείνον που τις κάνει. Έτσι διαχωρίζεται η έννοια της παρουσίασης με εκείνη της κριτικής. Εννοείται, βέβαια, να μην πετιέται ξερά ό,τι λέει το οπισθόφυλλο, αλλά να γίνονται όσες περισσότερες αναφορές είναι εφικτές. Πχ, δύο λόγια για το σχέδιο, για τον δημιουργό και μία πρώτη οπτική άποψη. Όταν με το καλό διαβαστεί, μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσει μία εκτενής αποτύπωση της άποψης για το κόμικ.

 

Τόσα χρόνια, λοιπόν, έχοντας αυτή την άποψη σαν μπούσουλα, έχω κάνει αρκετές παρουσιάσεις, στις οποίες έλαβα θερμά σχόλια. Πάντα, όμως, είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ίσως κάποιοι μπορεί να δυσφορήσουν με αυτή μου την πρακτική. Ώσπου ήρθε η στιγμή να ανεβάσω τον "Άγνωστο", όπου οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν. Υπήρχε αντίδραση για την παρουσίαση, εννοείται καλοπροαίρετη και χωρίς ίχνος κακίας, γεγονός που με έκανε να πάρω την μεγάλη απόφαση να μην παρουσιάσω ξανά κάποιο κόμικ, παρά μόνο αν το έχω διαβάσει πρώτα. Ένιωσα την ανάγκη να συμμορφωθώ με τις επιταγές που ορίζει ένα σύγχρονο φόρουμ που με φιλοξενεί και μου δίνει βήμα να εκφραστώ.

 

Εννοείται ότι δεν πιέστηκα από κανέναν. Ήταν δική μου απόφαση. Μου σχηματίστηκε η άποψη ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει μία καλύτερη παρουσίαση κι εγώ του χαλάω τον οίστρο. :)

 

 

:beer:

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει η άποψη του δημιουργού της εκάστοτε παρουσίασης, καθώς μπορεί να είναι διαφορετική από τη δική μου και να με αποθαρρύνει από το να αγοράσω ένα κόμικ το οποίο υπό άλλες συνθήκες να το αγόραζα ή και το αντίθετο: να αγοράσω δηλαδή ένα κόμικ το οποίο στην τελική δε θα μου άρεσε...

 

Τόσο απλά... :D

 

 

 

 

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

@archon άρα είσαι της άποψης να μη γράφουμε την άποψή μας για ένα κόμικ, ώστε να μην επηρεάζουμε (είτε θετικά είτε αρνητικά) τα υπόλοιπα μέλη που δεν το διάβασαν :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Laz33
 • Like 3
 • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Κουβεντούλα φυσικά και πρέπει να γίνεται, γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν τα fora...

Από εκεί και πέρα μίλησα ξακάθαρα για το θέμα του να υπάρχει η άποψη του δημιουργού του εκάστοτε thread και όχι για το αν είναι αναγκαία η μη η κατάθεση των απόψεων στη συνέχεια της κουβέντας...

 

Τι εννοώ:

Μπορεί να δω μια παρουσίαση και να διαβάσω από τον δημιουργό ότι το τάδε κόμικ είναι φόλα, και να μην ξαναμπω από εκεί και πέρα στο θέμα, κι ας έχει καινούργια μηνύματα...

 

Κατανοητός;  :) 

 

 

 

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.