Jump to content
Ilias12

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 310[Ο βασιλιάς του φεστιβάλ]

Πώς σας φάνηκε το τεύχος;  

5 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

image.png.a4f42ce6b3395ce0d70c79b8095a03ef.png

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

7 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΞΙΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΛΟΥΡΠ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ                                

ΤΑ ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΚΑΣΤΟΝΕ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Ο ΤΖΟ ΚΑΙ Ο ΡΟΚ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΛΕΦΤΕΣ

Ο ΦΕΥΡΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ... ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ

 

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια αυτήν την Παρασκευή 22/3 (Νο.310)

            

Edited by Ilias12
Διορθώθηκε το ορθογραφικό λάθος στην δημοσκόπηση!
 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να το παρω; Να μην το παρω; Τι λέτε; Αν το έχετε διαβάσει πείτε μου μην πάω τσάμπα ως το περίπτερο :lol:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η πρώτη ιστορία πρωτότυπη και απευθείας αναφορά στις Comicon. Από εκεί και πέρα κλασικό ΜΜ!

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ωραίο αυτό το τευχάκι. Ξεκίνησα την κεντρική ιστορία, ξεχνώντας να διαβάσω τους δημιουργούς. Στις πρώτες σελίδες με είχε ήδη κερδίσει και το σχέδιο μου θύμισε φοβερές κλασικές ιστορίες που έχω διαβάσει. Γυρνάω πίσω να δω. Faraci-Cavazzano, άρα προετοιμάστηκα για κάτι καλό. Απολαυστική η κεντρική με πολλές αναφορές τόσο σε κόμικ όσο και σε φεστιβάλ για κόμικ, τις οποίες λάτρεψα λόγω του ότι έχω πάει σε φεστιβάλ και καταλάβαινα απόλυτα το πως αποτυπώθηκαν οι οπαδοί των κόμικ.

 

Και η ιστορία του Πράκτορα Πασχάλη ήταν αρκετά καλή, μπορώ να πω πως ήταν η έκπληξη του τεύχους. Μου άρεσε πολύ το σχέδιο, αρκετά φουτουριστικό αφού απευθυνόταν σε μια άλλη εποχή που θύμιζε περισσότερο το σύμπαν του Blade Runner.

 

Αρκετά καλές και οι ιστορίες με τα όσπρια του Σκρουτζ και τα μανικετόκουμπα του Γκαστόνε, ειδικά η πρώτη που είχε αναφορές στην οικογένεια των Μακ Ντακ. Το τεύχος συμπληρώνουν τρεις μικρές ιστοριούλες, μία με το Φέθρυ χωρίς λόγια, μία με τους Τζο & Ροκ που δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά μάλλον μπήκε για να σπάσει η παπιοκρατία του τεύχους καθώς φιλοξενεί σε μια σελίδα τον Μίκυ και το Χάπι της Γνώσης του Λούντβιχ που είναι πάντα ευχάριστη νότα. Συνολικά μου άρεσε αρκετά θα έλεγα.

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #310 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο. (Από αυτόν που βρήκε νωρίς το τεύχος και το σκάναρε επειδή του άρεσε @nikolas12.)

tn_MIKYMAOUSE_0310.jpg

Εδώ Λιμνούπολη! (by Silvia Ziche) :yahoo:
Ιστορίες.

"Ο Βασιλιάς του φεστιβάλ."


Ο Σκρούτζ διαβάζει κάτι πολύ τρομαχτικό στον φορητό υπολογιστή που του αγόρασε  ο Παντάξιος

Τόσο αναπάντεχο που τον άκουσε μέχρι και η πανίδα της Ανταρκτικής. Αφού συνήλθε χάρη στον αέρα με δολάριο του Παντάξιου τον άφησε να τον ενημερώσει. Διότι ο ίδιος δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο δημοφιλής είναι. Δυστυχώς όμως όχι τόσο όσο κάποιος άλλος γνωστός μας ,που τυγχάνει να είναι και συνονόματος αν κατάλαβα καλά, αλλά κάποιος άλλος. Οπότε μετά από δύο ακόμα κραυγές και ένα καρέ με παπί που κοιμόταν σε αιώρα συνεχίζουμε. Σε μία ευρωπα'ί'κή πόλη γίνεται ένα Φεστιβάλ κόμικς. Οπότε ταξιδεύουν εκεί με έξοδα του Παντάξιου.Εκεί ο Σκρούτζ ανακαλύπτει πόσους πολλούς θαυμαστές έχει και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Μαθαίνει επίσης και για το πως λειτουργούν αυτά τα φεστιβάλ. Πολλά περίπτερα με τεράστια ποικιλία κόμικς και τόσος κόσμος που δε πέφτει καρφίτσα. Επίσης μαθαίνει ότι οι θαυμαστές κάποιου σχεδιαστή μπορούν να περιμένουν και ώρες στην ουρά για μία ιδιόχειρη αφιέρωση. Όπως ότι και σε αυτά τα φεστιβάλ οι θαυμαστές ντύνονται σαν τους αγαπημένους τους ήρωες κόμικς. Ο Παντάξιος του δίνει να καταλάβει ότι ο κόσμος το ίδιο πιστεύει και για αυτόν.

Σκρούτζ και Παντάξιος μαθαίνουν ότι την επόμενη μέρα θα γίνει διαγωνισμός για την καλύτερη στολή. Στην αρχή ο Σκρούτζ δεν ήθελε να συμμετάσχει αλλά εν τέλει άλλαξε γνώμη. Ξέχασε όμως να εγγραφεί αλλά με την βοήθεια του "Ντόναλντ" συμμετέχουν ως ντουέτο και έχουν επιτυχία. Αν και ο λόγος που έβγαλε στο τέλος ο Σκρούτζ δεν ευχαρίστησε το κοινό. Οπότε φύγανε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Σκρούτζ όμως λάτρεψε τα κόμικς όπως θα ανακλύψει με έπληξη και ο Ντόναλντ μετά την πρόσκληση του Παντάξιου να πάει στο Θησαυροφυλάκιο."Ειδικός πράκτορας Σλουρπ."

Ο Ειδικός πράκτορας Πασχάλης εξιχνιάζει μία παλιά γαστρονομική  υπόθεση που είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς.

"Τα χαμένα μανικετόκουμπα."

Ο Γκαστόνε περιμένει με αγωνία ένα δέμα που τελικά το αναζητά με την βοήθεια του Ντόναλντ.

"Εξερευνήσεις και ανακαλύψεις."

Ο Λούντβιχ Φον Ντρέηκ μας εξιστορεί την ιστορία των εξερευνήσεων-ανακαλύψεων.

"Πεζή περιπολία."

Χειροπαίδαρος και Νταμάρης σε περιπολία με τα πόδια κυνηγουν έναν κλέφτη.

"Συνοδός σκύλων."

Ο Φέθρυ βγάζει βόλτα σκύλους στο πάρκο της Λιμνούπολης.

"Τα όσπρια των Μακ Ντακ.

Ο Παντάξιος ανακαλύπτει κάτι όσπρια σε μία ντουλάπα στην σοφίτα του Θησαυροφυλακίου. Ο Σκρούτζ αποφασίζει να τα εκμεταλευτεί για να βγάλει κέρδος.

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Πανέμορφη, κατατοπιστικότατη και με πολύ καλό σενάριο η βασική ιστορία του τεύχους. Πολύ ενδιαφέρουσα και με ωραία ροή. Πρωτοτύπησε και στο κομμάτι που ο Παντάξιος εμφανίστηκε με απλά ρούχα και με τα μαλλιά του πιασμένα. Την απόλαυσα!!!

Πολύ καλύτερος ο Πασχάλης σε αυτό τον ρόλο παρά ως πράκτορας της Γ.Ι.Α.Μ. Πιο σοβαρός με καλύτερους συνεργάτες σε μία ιστορία ο εξελίσσεται στην Λιμνούπολη του μέλλοντος. Ακολουθεί μία όμορφη και συμπαθητική ιστορία με τα δύο ξαδέλφια. Συνεχίζουμε με ένα ακόμη ενδιαφέρον και χιουμοριστικό "χάπι" της γνώσης από τον φίλτατο Λούντβιχ. Πέμπτη ιστορία του τεύχους μία κωμωδία καταστάσεων με τους Τζο και Χειροπαίδαρο. Για μία ανάγνωση καλή είναι. Προτελευταία του τεύχους μία ιστορία για κυνόφιλους και όχι μόνο με τον Φέθρυ. Δε την λες και άσχημη. Το τεύχος κλείνει με όμορφη ιστορία με τον Σκρουτζ που αναφέρεται σε ένα κλαδί του γενεαλογικού του δέντρου... Πάρα πολύ καλή!!!

Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο Βασιλιάς του φεστιβάλ."
2. "Ειδικός πράκτορας Σλουρπ."
3. "Τα όσπρια των Μακ Ντακ."
4. "Τα χαμένα μανικετόκουμπα."
5. "Εξερευνήσεις και ανακαλύψεις."
6. "Πεζή περιπολία."
7. "Συνοδός σκύλων."

7.9/10!!!
Σε σχέση με το ΚΟΜΙΞ η ποσότητα των ιστοριών έχει πολύ καλύτερη ποιότητα. Άλλο ένα τεύχος που θεωρώ ότι θα το ευχαριστηθούν πολλοί!!! :D

:hop::hop::hop:
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειμαι αλλος ενας που αγορασε το συγκεκριμενο τευχος λογω των συντελεστων της πρωτης ιστοριας, και ιδιως του Καβατσανο! :best:

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ ξαναπήρα το Μίκυ Μάους 10 βδομάδες μετά, λόγω των συντελεστών της κύριας ιστορίας και της υπόθεσης που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Γενικα πάντα απολαμβάνω τέτοιες ιστορίες που εμπεριέχουν μια απολαυστική αυτοαναφορικότητα στα ίδια τα κόμικς. Την διάβασα μόλις λοιπόν, ήταν αρκετά καλή, διασκεδαστική η αποτύπωση των γνωστών συνεδρίων κόμικς, αν και σαν ιστορία δεν βρήκα να 'ναι και κάτι το εξαιρετικό. Μάλλον θα πάρω και την Παρασκευή αυτό με την Ντόλλυ Πάπρικα. 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και εγώ το πήρα για την πρώτη ιστορία και κυρίως για τους συντελεστές (δεν ξέρω γιατί το έκανα, ο Καβατσάνο δε μου λέει τπτ εδώ και πολύ καιρό), αλλά όπως περίμενα δεν έλεγε τίποτα απολύτως. Αρκετά καλή η 2η με τον Πασχάλη.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, μόλις διάβασα την πρώτη ιστορία του Gavvazzano και δεν μπορώ να πω πως ήταν και κάτι το εξαιρετικό όμως μου άρεσε αρκετά.Πρωτότυπο και απολαυστικό σενάριο με θέμα τα κόμικς που με ικανοποίησε.Όμορφη πινελιά τα καρέ με τον Casty, καθώς και το τέλος που βλέπουμε πως ούτε κι ο γκρινιάρης Σκρούτζ δεν μπορεί να αντισταθεί στην μαγεία των κόμικς.Όσο για το σχέδιο ήταν εξίσου καλό με την υπόθεση.Γενικά το αποτέλεσμα δεν ήταν κι άσχημο.

 

 

 

Edited by Ilias12
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάτι που παρατήρησα στην πρώτη σελίδα της πρώτης ιστορίας. Ο Σκρουτζ στην ιταλική έκδοση φωνάζει τον Battista (Παντάξιο). Εδώ έχει αντικατασταθεί με ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Τα συνήθως αμετάφραστα "ηχητικά εφέ" παραμένουν αμετάφραστα στις υπόλοιπες σελίδες. Όμως εδώ προτιμήθηκε η προφανώς εύκολη λύση του ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ αντί για το ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΞΙΕ....

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.