Jump to content
Kriton

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ 235 [Ο θρύλος ενός αριστουργήματος]

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ;  

2 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

mm235-960x600-thumb-large.thumb.jpg.b0b6bcb58caeaf52d9cafcca079df844.jpg

4 απολαυστικές ιστορίες σας περιμένουν στα περίπτερα:

 • Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ
  Ο ΜΙΚΥ ΚΙ Ο ΙΝΔΙΑΝΑ ΓΚΟΥΦΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ
 • ΣΗΡΙΑΛΟΜΑΝΙΑ
  Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ
 • Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ
  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ένα τεύχος γεμάτο γέλιο και περιπέτεια, αυτή την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου (Νο. 235)

Edited by Kriton
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρώτη ιστορία σε σχέδιο De vita και μικρός αριθμός ιστοριών,μάλλον δεν θα έχουμε ένα απογοητευτικό τεύχος :)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα το τσιμπήσω κι εγώ κυρίως για την 30σέλιδη ιστορία Faccini που δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασα. Όσο απεχθάνομαι το σχέδιό του, άλλο τόσο λατρεύω την τρελάρα που βάζει στις ιστορίες του :lol:. Το στυλ του Massimo De Vita δυστυχώς έχει σταματήσει να μου αρέσει εδώ και πολύ καιρό, όμως εννοείται πως θα την διαβάσουμε κι αυτήν.  

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Faccini γουστάρω με χίλια. Τρέλα μουρλα γέλιο. Μου φτάνει. Αδιαφορώ για το σχέδιο του. Είναι το μόνο ίσως αυθεντικά αστείο κομμάτι του νέου political correct ΜΜ. Γουστάρω με χίλια λέμε.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του υπ' αριθμόν #235 τεύχους του νέου Μίκυ Μάους.

Εξώφυλλο (από τον άνθρωπο που μπροστά του ο Εμπενήζερ Σκρουτζ είναι γλυκήτατος, γαλαντόμος και ανοιχτοχέρης @Dr Paingiver).

tn_MIKYMAOUSE_0235.jpg

Εδώ Λιμνούπολη (by Silvia Ziche) :yahoo:

Ιστορίες.

"Ο θρύλος ενός αριστουργήματος."


Ο Μιχαή Άγγελος μόλις έχει τελειώσει το άγαλμα του Μωυσή.

Είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος με το δημιούργημά του. Όντως φαίνεται τόσο ζωντανό και έτοιμο να κινηθεί που δίκαια ο καλλιτέχνης εκνευρίζεται και του πετάει το σφυρί του απορρώντας δε μιλάει. Αυτά όμως συνέβησαν πριν από αιώνες. Εμείς όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην σύγχρονη Αιώνια πόλη.
Στην Ρώμη βρίσκεται ο Μίκυ και ψάχνει να αγοράσει ένα σουβενίρ για την Μίννι σε μία υπαίθρια τοπική αγορά. Εν τέλει βίσκει ένα κεραμικό μπιμπελό σε "λογική" τιμή από τον πάγκο ενός που του λέει ότι είναι απόγονος οικογένειας γλυπτών και έχει στα χέρια του και ένα ημερολόγιο. Ο Μίκυ φεύγει και βρίσκει τον Ινδιάνα Γκούφυ που έχι τελειώσει με το service της τζιπάρας του και ξεναγεί τον Μίκυ στις ομορφιές της Ρώμης. Για να καταλήξουν στο σπίτι ένος Πρίγκηπα πελάτη που ακοπεύει να αναθέσει στον Ινδιάνα μία αποστολή.

Ο Μιχαήλ Άγγελος απογοητευμένος ολίγον τι με το άγαλμα του Μωησή γράφει ένα γράμμα σε έναν φίλο του και το βάζει στο κουτί των εργαλείων του. Το βράδυ όμως το κλέβει κάποιος πάνω σε άλογο που δε τον βλέπει. Τα αντικείμενα καλλιτεχνών είχαν αξία όχι μόνο τώρα αλλά κα τότε. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της εργαλειιοθήκης. Ο Πρίγκηπας ζητάει από τον Ινδιάνα να ψάξει να την βρουν μπας και λυθεί το μυστήριο της περίφημης απορίας. Ο Ινδιάνα πιστεύει ότι η έρευνα αυτή απαιτεί πολύ μελέτη. Ο Μίκυ όμως τον πηγαίνει στον απόγονο της γενιάς γλυπτών.

Με την βοήθεια του ημερολογίου του βρίσκουν το στενό δρομάκι και το εργαστήρι του. Μετά από έρευνα και άνοιγμα καταπακτής φτάνουν εκεί που φύλαγε την προς πώληση λεία του. Κάθως βγαίνουν όμως πέφτουν πάνω σε ένα τύπο που έιχε τηλεφωνήσει ατο Πρίγκηπα όση ώρα μίλαγε με τους φίλους μας. Πιστεύουν ότι θέλει να σφετεριστεί το κουτί και τον βγάζουν εκτός μάχης. Στην πραγματικότητα όμως είναι μυστικός αστυνομικός. Εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο Πρίγκηπας οπλισμένος και λέει στον βοηθό του ,πωλητής σε παζάρι, να τους δέσει πράγμα το οποίο κάνει αρκετά χαλαρά και τους κλείνει το μάτι φεύγοντας. Οι δύο φίλοι μας κόβουν δρόμο και φτάνουν στην βίλα του Πρίγκηπα την ίδια ώρα που φτάνει και εκείνος με τον "βοηθό" του. Μετά απο διαμάχη το κουτί επιστρέφει στα σωστά χέρια. Η απορία των φίλων μας όμως δε λύνεται. Αλλά ,όπως λένε και οι ίδιοι, ίσως είναι καλύτερα έτσι...

 


"Σηριαλομάνια."

Η ανανέωση και επανεμφάνιση στο κοινό παλιών κλασικών σήριαλ είναι μόδα στην Λιμνούπολη. Το ξεκίνησε ο Τζον και ο Σκρουτζ αποφάσισε να μη μείνει έξω από το παιχνίδι.

"Ο πρώτος σούπερ ήρωας."

Πιστεύατε και εσείς ότι η Λιμνούπολη δεν είχε προστάτη πριν ο Ντόναλντ Ντακ κληρονομήσει την Βίλα των Ρόδων αντί για τον Κύριο Γκάντερ; Αυτή η ιστορία ήρθε για να μας το διαψεύσει. 

"Η μαγική πολυθρόνα Κροκομπούμ."

Η Ιταλίδα μάγισσα αγοράζει μία μαγική πολυθρόνα σε μία ακόμα απόπειρα να πάρει στην κατοχή της την τυχερή δεκάρα του Σκρουτζ. Λογαριάζει όμως χωρίς τον Ενρίκο. 

Αιτήσεις συνδρομής για Μίκυ Μάους, Ντόναλντ και ΚΟΜΙΞ.

Εν κατακλείδι.

Το τεύχος ξεκινάει με μία όμορφη και πολύ αξιόλογη περιπέτεια του Ινδιάνα Γκούφυ και του Μίκυ στην Ρώμη. Στρωτή, με σωστό αριθμό σελίδων τόσες όσες χρειάζονται. Το σενάριο δε κάνει κοιλιά και το σχέδιο θεωρώ πως είναι όμορφο!!! 

Τα σήριαλ έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας εδώ και χρόνια πολλά. Το συμπαθητικό και όμορφο σενάριο αυτής της ιστορίας καταπιένεται με το κομμάτι της δημιουργίας όχι νέων πρωτότυπων σειρών αλλά της ανανέωσης και εμπλουτισμού των ήδη υπάρχοντων. Ομολογώ ότι μου έχουν μείνει αλησμόνητοι οι δώδεκα άθλοι του στο Αλμανάκο. Οπότε η επανεμφάνιση του σε μία υπερηρωική παρωδία που κινείται σε ευχάρστους και χαλαρούς ρυθμούς μόνο καλοδεχούμενη είναι. Υποκλίνομαι στο μυαλό και στο χέρι του Φατσίνι. Δε μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για να κλείσει το τεύχος!!! 


Σειρά προτίμησης ιστοριών.

1. "Ο θρύλος ενός αριστουργήματος."
2. "Η μαγική πολυθρόνα Κροκομπούμ."
3. "Ο πρώτος σούπερ ήρωας."
4. "Σηριαλομάνια."

8/10!!!
Ινδιάνα Γκούφυ, Νυχτερίδας Ντακ και Ενρίκο στo ίδιο τεύχος!!! Τευχάκι όαση για χουχούλιασμα τις κρύες μέρες των γιορτών!!! :D 

:hop: :hop: :hop: 

Edited by Μενίγ Πουαγώ
 • Like 3
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν είδα τις πρώτες σελίδες της ιστορίας που ανοίγει το τεύχος και λέγεται "Ο θρύλος ενός αριστουργήματος", φοβήθηκα ότι θα ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν. Τελικά αυτό αποδείχτηκε προσωρινό. Βρισκόμαστε στο σήμερα και δύο φίλοι από τα παλιά απολαμβάνουν τα "θέλγητρα" της αιώνιας πόλης, της Ρώμης. Μιλάμε για τον Μίκυ και τον Ινδιάνα Γκούφυ. Έχουν ταξιδέψει ως εκεί, καλεσμένοι ενός έκπτωτου πρίγκιπα, ο οποίος χρειάζεται τις υπηρεσίες του ριψοκίνδυνου Αρχαιολόγου. Σύμφωνα με τις έρευνές του, όταν ο Μιχαήλ Άγγελος φιλοτέχνησε τον Μωυσή, θαμπώθηκε από το κάλλος του αγάλματος κι αναρωτήθηκε γιατί δεν μιλάει. Ύστερα έγραψε μερικές σημειώσεις και τις τοποθέτησε στο κουτί που φύλαγε τα εργαλεία του. Αυτό το κουτί όμως κλάπηκε και τα ίχνη του χάθηκαν στους αιώνες. Τώρα λοιπόν, ο πρίγκιπας ζητάει από τους φίλους μας να βρουν αυτό το κουτί, με την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάτι σ'αυτές τις σημειώσεις που θα μας αποκαλύψει περισσότερα για τον τεράστιο καλλιτέχνη. Όμορφο σενάριο, με δομή που ταιριάζει (επιτέλους) στον Ινδιάνα Γκούφυ. Μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές και ιστορίες. Η πλοκή έχει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά όχι πολλή αγωνία για το φινάλε. Το φινάλε δε, ενώ στην αρχή πήγε να πρωτοτυπήσει κάπως, στο τέλος έγινε πιο γραφικό κι από την Σαντορίνη. Καμία πρωτοτυπία. :P Γενικά είναι μία καλή προσπάθεια, αλλά όχι κι από τις καλύτερες. Το σχέδιο το βρήκα χοντροκομμένο κι ακανόνιστο.

 

Η δεύτερη ιστορία του τεύχους έχει τίτλο "Σηριαλομανία". Ο Ντόναλντ, σαν γνήσιος χασομέρης, έχει πέσει με τα μούτρα στην τηλεόραση και πραγματοποιεί ένα "μαραθώνιο" θέασης μίας παλιάς τηλεοπτικής σειράς. Είναι τόσο απορροφημένος που ούτε το ραντεβού του με την Νταίζυ δεν θυμήθηκε. Παράλληλα ο θείος Σκρουτζ είναι (γι'άλλη μία φορά) εκνευρισμένος, επειδή χάνει από τον αιώνιο αντίπαλό του στον τομέα της τηλεθέασης. Έτσι, ακούει τον ανιψιό του, που είναι "επαγγελματίας" στον χώρο κι αφού πήρε τα δικαιώματα της εν λόγω σειράς, αρχίζει μαζί με το επιτελείο του να την προσαρμόζουν στις συνήθειες και τα δεδομένα της εποχής. Άραγε είναι τόσο σημαντικό να προσαρμοζόμαστε, ή τελικά τα κλασικά δεν πρέπει ν'αλλάζουν? :thinking: Όπως έγινε και με την πρώτη ιστορία, έτσι κι αυτή, με εξαπάτησε. :P Ακόμα μία φορά βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα και ξεκίνησα να την διαβάζω με αρνητική διάθεση, προκατειλημμένος από τον σαχλό τίτλο. Όσο περνούσαν οι σελίδες η πλοκή με κράτησε, ενώ παράλληλα δόθηκαν έξυπνες απαντήσεις που με βρίσκουν σύμφωνο. Χιουμοριστικό σημείο, οι αντιδράσεις των μονίμως ανικανοποίητων τηλεθεατών. Δεν μπορούσε ο φουκαράς ο Σκρουτζ (τουλάχιστον πριν το φινάλε) να τους πιάσει πουθενά. :lol: Δυστυχώς όμως ακούγονται και πικρές αλήθειες για τον χώρο του θεάματος, αποδίδοντας ρεαλισμό στην ιστορία. Η τελική λύση στο φινάλε αφήνει ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη. Το σχέδιο από την άλλη, το βρήκα κάτω του μετρίου. 

 

Ένας φίλος από τα παλιά (που προσωπικά εγώ δεν το συμπαθούσα ποτέ) κάνει την εμφάνισή του στην τρίτη ιστορία του τεύχους που ακούει στο όνομα "Ο πρώτος σούπερ ήρωας". Ο λόγος για τον Νυχτερίδα Ντακ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μία κουτσομπολίστικη εκπομπή της Λιμνούπολης που ασχολείται με τις ξεχασμένες διασημότητες εντόπισε τον Σούπερ Ντακ (έναν παλιό ήρωα της πόλης), ο οποίος μετά από την σκληρή ήττα που είχε γνωρίσει από τον Μπρουτ, ένα κτήνος σαν τον Hulk, έφυγε από τα φώτα της δημοσιότητας. Όταν όμως οι παπαράτσι θα τον εντοπίσουν σε μία απομονωμένη καλύβα στο χιονισμένο βουνό, το αιμοβόρο τέρας θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και θα σπείρει τον όλεθρο και την καταστροφή. Ο Σούπερ Ντακ θα φορέσει πάλι την στολή του και θα ζητήσει την βοήθεια του άλλου μεγάλου ήρωα της πόλης, του Φάντομ Ντακ, για να καταστείλουν τις επιθέσεις του Μπρουτ. Ο Φάντομ όμως κωλύεται να δώσει το παρόν και στην θέση του θα πάει ο Νυχτερίδας Ντακ. Ε, δεν νομίζω να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι θα επακολουθήσει, όταν ο Φέθρυ (ακόμα και μεταμφιεσμένος) βάζει το χεράκι του. :P Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Νυχτερίδα με απογοήτευσε. Ενώ το σενάριο είχε κάποιο ενδιαφέρον, όσο προχωρούσε η πλοκή με απογοήτευε κι εκείνη. Υπήρχαν πολλά σημεία που ήταν προβλέψιμα και πολλές καταστάσεις (ιδιαίτερα προς το φινάλε) που ήταν ο ορισμός της παιδικότητας για να μην πω της ανοστιάς. Μιλάμε για έναν ξεχασμένο ήρωα, που μας ήρθε από το πουθενά, σε μία παρωδία του "Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ", αλλά και του σύμπαντος του Hulk. Μην ανησυχείτε, δεν κάνω spoiler. Θα το καταλάβετε κι εσείς από τις πρώτες κιόλας σελίδες της ιστορίας. Γενικά θα ξεχαστεί σύντομα. Το σχέδιο το βρήκα μέτριο.

 

Και τελειώνουμε το ταξίδι μας στο τεύχος με την ιστορία "Η μαγική πολυθρόνα Κροκομπούμ". Η Μάτζικα βρίσκεται σε μία δημοπρασία μαγικών αντικειμένων και περιμένει υπομονετικά να βρει κάτι που θα την βοηθήσει να εκπληρώσει την πιο έντονη επιθυμία της, που δεν είναι άλλη από το να αποκτήσει την πρώτη δεκάρα του Σκρουτζ. Το αντικείμενο που αναζητούσε δεν άργησε να βρεθεί. Πρόκειται για μία περίεργη πολυθρόνα (ανάκλιντρο) που έχει παράξενες μαγικές ιδιότητες. Όποιος ξαπλώσει επάνω της, εγκλωβίζεται και η πολυθρόνα ξεκινάει ένα ασταμάτητο ταξίδι μέχρι ένα ηφαίστειο στο μακρινό Γιουκατάν, όπου και τον ρίχνει μέσα στον κρατήρα. :wow::help: Η απόκτησή της όμως έχει κι ένα μεγάλο κόστος. Μέχρι να επιτύχει τον σκοπό της, η Μάτζικα θα στερηθεί των μαγικών της δυνάμεων. Η πολυθρόνα ταξιδεύει για την Λιμνούπολη και το θησαυροφυλάκιο του θείου Σκρουτζ, ο οποίος όμως πρέπει να φύγει για δουλειές κι έτσι αφήνει στην θέση του στον Ντόναλντ, που παίρνει και την μορφή του. Ο άτυχος φίλος μας θα πέσει θύμα της δολοφονικής πολυθρόνας και ο αγώνας για την διάσωσή του θα ξεκινήσει. Το σενάριο το βρήκα ιδιαιτέρως συμπαθητικό. Η αρχή της πλοκής μού κίνησε την περιέργεια για την συνέχεια, η οποία είχε μεγάλη ένταση κι αγωνία. Το φινάλε με αποζημίωσε, ενώ παράλληλα είχε και την πλάκα του. Επίσης θα πρέπει να τονίζουμε και τον σχετικά ήπιο χαρακτήρα που βγάζει η Μάτζικα εδώ. Ο σκοπός της είναι να πάρει την δεκάρα, χωρίς όμως να σκοτώσει τον Σκρουτζ, καθώς σκοπεύει να τον απελευθερώσει την τελευταία στιγμή. Την ίδια πρακτική θα ακολουθήσει και μετά την παρεξήγηση με τον Ντόναλντ. :respect: Το σχέδιο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. 

 


:beer: 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.